Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #5898 üzenetére
Ültem már Core i7 rendszer előtt...
Király? Mifelénk nem az a király, akinek drága gépe van...
egyszer voltam olyan hülye, hogy vettem Extreme procit, azt is féláron, de már azt is megbántam. Még egy ilyen nem lesz!
ImI87: Én már többször is rászántam magam egy ilyen rendszerre, havernál lenyűgözött a teljesítménye (nem játékokban, csak minden másban) de mindig sajnálom a pénzt rá... játékra amúgy is fölösleges, mást meg most egyelőre nem csinálok a gépen... majd még alszom rá, UD4P, 920-nál úgy se kell jobb... memóriám meg van, igaz csak 2×2 DDR3.
-
Markokhoz nyugodtan tolhatod neki, ott nincs annyira terhelve, mint a prime-nál. Én úgy próbálgattam, hogy a 06-ban a cpu tesztet indítottam csak és ha megfagyott, akkor még adtam neki, mert ha ott nem fagyott meg, akkor általában gond nélkül lefutott a teszt. A 4.2 gigához bios 1.4625 ment neki, abszolute nem veszélyes. Szóval emiatt ne aggódj, baja nem lesz, de legalább van eredmény a cuccal.
sniper elite: Király lenne? Mégis kinek a szemében? Az itteni közösség tuti nem királyozná, ez csak a Te agyadban indít el orgazmust, hogy ha valami 300 ezerbe kerül azt kell megvenni, hiába tudja ugyanazt a 70 ezres is....
-
Köszi szépen
, közben rájöttem mi lehet nálam a "gond", hogy 32 bites winfos van fent, ezért nem tud kiosztani több memót a prime-nak. Gondolom Te 64 bites vistát használsz?
IMI87: Nem is tudnád kinozni, mert egyszerűen léggel nem tudod hűteni, ha primeolsz. Látom nálad is 1.35 bios, 1.296 loaddal is 70 fok, nem csoda, hogy nálam 1.4 v LLC enabled percek alatt 86-87 fok lett, ott állítottam le a tesztet.
-
keIdor
titán
De legalább őszintén leírod, amit gondolsz!
Holnap viszik is a procim, meg "tartalék 4870-et" dejó annyi pénzem lesz vehetnék 975-öt is, de vesz a halál, a kezemet levágatnám utána az tuti...
lehet inkább nem veszek semmit, sőt tuti.
Egy ideig 2 mag is elég lesz, úgyse játszok szinte semmivel PC-n... inkább nézegetem a lóvét.
bignory: Most jöttem haza, még meleg a Jetta motorja, csaknem hagynám lehűlni, mikor indulhatok?
-
-
bignory
csendes tag
imi87: megprobaltam ugy ahogy leirtad,de a bios menube nem inditja a pendrive rol, jon 1 ablak h failed open file....tehat nem megy
koszi a tanacsot ha valaki eljon magyarbol dortmundba kifizetem a repjegyet es meg kajat is ha belovitek a gepem
irjatok
-
Zájec
veterán
prime-nál úgy lehet leterhelni a több memot , hogy kiválasztod a "Custom"-t , (a blend alatt van), és ott betudod irni hány MB-t használjon a tesztelésre... amit a Vista használ k.700mb körül, azt le kell vonni az összmemoria mennyiségböl... tehát egy 6gb kitnél , kb 5200-5400MB-t kell beirni... én a 64prime-ot használom (build 25.9.3)...
-
bignory
csendes tag
nem tunok el 1 darabig sokat melozok es nem errek ra mindig h irjak ...tudom h irtatok es koszonom a segitseget de mindent kiprobaltam es nem segitettt semmii...tehat mikor nem irok viszzza akkor probalom a verziokat amit irtatok tehat ragalok csak ha nem irok viszaa akkor nem mukodottt a dologg......enyii....es nemet ben elekk ha magyarban lennek lene aki segitsen csak itt egyedul vagyokkk...
-
ImI87
őstag
válasz
bignory #5880 üzenetére
Hát öcsém, fejelheted a falat nyugodtan, rádfér..........
Amúgy ezt a lapod topikjában kéne kérdezni, de tessék:
www.asus.com
support, download
kiválasztod a lapodat
bios-ok közül leszedet a legfrisebbet
ráteszed egy pendrive-ra
restart
bootoláskor Alt+F2, bejön a bios frissítő ablak
kiválasztos a pendrive-ról a bios fájlt
enter, amikor megkérdezi hogy "biztos .......", rámész az igen-re
megvárod amiíg szépen megfrissíti
magától újraindul
bemész újra a bios-ba, és beállítasz mindent
save, retart, és készA másik lehetőség, hogy elhozod hozzám a gépedet, hozol egy kis KP-t, és megcsinálok neked mindent, meg belövöm a lapodat.
-
ImI87
őstag
Vágom én, én is ugyanúgy szoptam.
A Q9650-emet alig vitték el 75K-ért, pedig minden rendben volt vele. (3 hetes, 3 év gar, jól ment, stb....) Mi kellett volna még?Én is párszor ideg lettem, pl ilyet is írnak, amikor pont 85K-ról leértékeltem 80K-ra:
"50K-ért azonnal viszem, KP-ban fizetek"
Erre csak egy szemforgatós smiley-t küldtem, de magamban ezt gondoltam, és ezt kellett volna írni:Idefigyelj te kis buzi!
Egyrészt: Miért nem baszod telibe azt a pofátlan kurva anyádat?!
Másrészt: Mégis mi a gecivel fizetnél, ha nem KP-val? Sajnos nincs otthon kártyalehúzóm, te hülye fasz!Elnézést a trágár szövegért, de már ki kellett írnom magamból!
És bármit hírdettem meg, mindig korrekt áron volt, korrekt feltételekkel. Ennek ellenére mindig bepróbálkoznak. Nem tudom, hogy valami uzsorás paraszt-e, vagy v.mi vicces kedvű kisgyerek, de már a tököm ki van velük.
Persze van ellenpélda is, aki nem sajnál 30 Ft-ot, és felhív, nem alkudozik, és szépen elviszi a cuccot, aztán örömmel használja. Ilyen is van, de ritka.
Alapból ezt a privizgetést is utálom. 3 napig tart, mire le lesz beszélve v.mi. Aki vesz hardvereket 30-50-80 ezerért, annak nincs 100Ft-ja arra, hogy telefonon 2 perc alatt megbeszéljünk v.mit?Lauda:
-
bignory
csendes tag
Sziasztok : asus rampage 2 extrem lapom van es nem megy 12 gb ram-mal kene 1 bios update meg soha nem csinaltam....kerlek irjatok le pontossan h kell nem akarom elrontani...es honnan toltsek le mindent koszonom elore iss...
-
Van D0 az apróban, ha valaki váltani szeretne.
-
keIdor
titán
Ha sikerülne végre eladni a procim már nem hiszem, hogy megint 775 lenne az utód. Csak hihetetlen halott az egész PH apró, nem tudom, hogy a válság miatt van-e, vagy mindenki elégedett a jelenlegi cuccával?
Lehet jobban járnék, ha egy értelmesebb országban is meghirdetném...
-
Lejjebb vettem cpu 1.375, qpi 1.375 és 2 perc után megfagyott, szóval a 20x200 léggel prime nem megy sehogyan. Egyébként nálam a Te beállításod se stabil, 19X200, uncore 3400, cpu/qpi 1.34.
Bios frissítés előtt belefagyott a biosba, most az új biossal elindul, viszont a prime alatt reboot. Ha az uncore-t hagyom 3200-őn, akkor 1.35/1.35-el is fasza.
-
ImI87
őstag
Hát ja, és léggel nem nagyon lehet mit tenni vele..........
Nálam prime alatt 1,3V-on pont 70 fok alatt marad, mondjuk ebből 5 fok a "tetü" GTX295 miatt van. Nem tudom, hogy pl egy Mugen2 mennyivel jobb, de tesztek alapján csak 2-3-4 fok, ami nem túl sok. Főleg úgy, hogy a mérete dupla akkora, mint a TRUE. Szal én biztos nem fogm cserélni. -
Előbb toltam neki cpu 1.4v, qpi 1.4 v, LLC Enabled, 20X200 5 perc prime után 86 fok.
-
ImI87
őstag
OK, köszi, ez megnyugtató válasz!
Keldor Papa:
Hé Fater!
Ideje lenne összedobnod egy fasza kis i7 konfigot!
Neked jelenleg is jó cuccaid vannak, tehát a váltás nem kerülne sokba (sőt, minimális....), viszont nagyon megéri!ITT ecseteltem, hogy kb mi mennyibe kerül a váltásnál.
-
ImI87
őstag
Csak sajna elég nagy a drop.
1,3250V-ra állítva biosban, a proci idle 1,312V-ot kap meg, load LLC-vel 1,296V, LLC nélkül pedig 1,280V. Ez több, mint 4 század, ami szerintem sok.Ugyanehhez a load étékhez LLC nélkül legalább 1,35V-ra kéne tenni, és akkor idle már 1,33V-ot is kap.
De amit írtál, az 100%-ra így van?
Eddig ilyen "ultra-smart" vezérlésről nem hallottam. -
HSM
félisten
Sokkal egyszerűbb, ha belövöd mittudomén 1,375V-ra, megnézed mennyi marad a VDROP-al, ekkor ugyanis a lap MAGÁTÓL úgy állítj be a feszt a proci egyedi, pilanatnyi áramfelvételően függően, hogyha megszűnik a terhelés, akkor se lépje túl a beállított értéket. És akkor így olyan 1,4V-ig szerintem nem gáz tesztelni....
24/7-re meg ahogy jónak látod....
-
Persze, hogy kevés oda a lég, nem is azért kérdeztem, mert azzal akarom küldeni.
Ez másnál is így van, 3800 felett nagyon megugrik a feszigény, C0-ról beszélek.
Én sem használtam soha. Olvasd el ezt és döntsd el megéri-e: Tuning, Vdroop, PWM, procidegradáció
-
ImI87
őstag
A valódi érték fele, amit CPU-Z ír (ahogy Lauda mondta.....)
Érdekes lenne 1,5V-tal küldeni a procit, szerintem léghűtés oda már kevés. Szinte mindenkinél 70fok körül van 1,3-1,35V-nál is, a legjobb hűtőkkel. (TRUE, Mugen2, stb...)
Nem jött össze a tegnapi cél, 3,8GHz felett már sokat kér a procim
Nem fogom erőltetni, nem éri meg. És a feszemelés hőfokokban is szépen látszok, +0,01V már 3-4 fokot jelent.
Most akkor mi a helyzet az LLC-vel? Mindenki írja, hogy nem használja. Én bekapcsoltam az első perctől. Esetleg van vele v.mi para? Azt tudom, hogy magasabb fesznél nem ajánlott, de 1,30V körül még biztonságos, nem?
-
Ilyet sose mondtam.
Azonos szorzón igen, emelkedik, de ha visszaosztod akkor is kell több fesz a bclk miatt.
A prime-nál Ti hogyan terhelitek a memót? Hiába állítok be 3 gigát, akkor is csak a szokásosat terheli.
Asszem maradok a bios 1.1 volt vcore-nál, így is stabilnak tűnik és primeolva 50 fokosak a magok ht-val. Egyébként tud nagyot droppolni a lap: [link]
LL persze kikapcsolva.
Most bios 1.1 voltnál cpu-z 1.056 v.
-
Zájec
veterán
azt nem értem , hogy ha azt akarod mondani hogy Uncore növekedése nem igényel plussz Vcore-t akkor miért 1db eredményt linkelsz be ? azon mit lehet összehasonlitani ? ez nem tiszta...
ha meg emeled a BCLK-t akkor emelkedik az Uncore is... persze lehet variálni ha hozzányúl az ember .. szóval ez igy nem igaz hogy a BCLK emelése nem okoz közvetlenül uncore növekedést...
-
Bocsi, nem fért bele az időbe.
Asszem a Giga topikban linkelte valaki (talán HSM
) ezt a táblázatot az XS-ről, ami az intel manuáljából való. Itt miért van a proci core maxnál 1.55 v?
Még valami: A Turbo V alapórajelről történő bclk emelésnél tökéletesen működik, de ha pl 160-as bclk-val bootolok és onnan próbálok emelni, akkor szétfagy az egész rendszer ha csak 161-re húzom akkor is.
Egyébként a beállítás stabil, tehát nem amiatt van. Ezt miért csinálhatja?
-
Jó ez a táblázat, ügyesen összeállítottad!
Ma én is tesztelgetek kicsit, hátha összejön valami baba kis 24/7.
Azért írtam, hogy nem csak az uncore miatt kell neki a magasabb fesz, mert nálam az alapbeállítás proci 2660 mhz, uncore 3200, fesz meg bios auto-n terhelve drop után 1.176 v. 4000 mhz-en, bclk 200, uncore 3200, így meg kell neki 1.42 v körül prime alatt, tehát az uncore nem változott, mégis szívja a feszt.
Jugeen: Azt az értéket írta be, amit a winfos alatt látsz a CPU-Z QPI Link ablakában. Jó ez így, a bios ennek a duplája.
-
ImI87
őstag
Majd még tesztelgetek.........
Találtam egy még szimpatikusabb beállítást, még ma megnézem, hogy milyen feszekkel megy. Egy kis ramsebességet beáldozok a proci javára, mert a ram sebesség úgysem annyira fontos, viszont játékoknál jól jön a nagyobb cpu órajel.Csináltam egy táblázatot a lehetséges beállításokról. Így jól látható, hogy mi-merre-meddig.
Felteszem, hátha másnak is jól jön: i7 táblázat
És van új CPU-Z, immár telepítős változatban: 1.51 setup
-
ImI87
őstag
Természetesen én úgy értettem, hogy az uncore szorzó változatlan, és ezért nő az uncore a bclk növelésével.....
Nálam 181*21=3801 beállításnál elég a procinak 1,325V (bios), míg 200*19=3800 esetén 1,343V (bios) kell neki. Ennek az okát akartam megfejteni, mert elég jelentős különbség. És azért gondoltam, hogy a nagyobb uncore miatt van ez, ami ugyebár szintén a proci "része". -
ImI87
őstag
Lapokkal kapcsolatban:
MSI-ről régóta az a vélemény, hogy nem olyan jók tuningban, stb..... Én ezt nem tudom, sosem volt olyan lapom (de, egy régi nfore3
, viszont akkor még azt sem tudtam, hogy mi az a MHz
), de nem is foglalkoztam velük sokat. Hírekben megnézegettem, de sok dolgo nem testzik rajtuk, meg nem is ismerem a gyártót, és a "szokásait".
Mindig ASUS-os voltam, megszoktam őket, rengeteg praktikus dolog, sok extra, jó tuning, kiváló honlap, stb..... Imádom őket, de most nem volt megfelelő a kínálat.
Most azért vettem Gigabyte-ot, mert minden megfellő rajta, sokan dicsérték, ÉS ár/érték arányban az X58 széria sokkal jobb, mint az ASUS kínálata. Az UD5 áráért kaptam volna egy sima P6T-t, ami szinte fapados ehhez képest. Így már nem érte volna meg. Ez az UD5 teljesen fullos, minden megvan rajta, ami nekem kel, és a többiekhez képest olcsó. Pár dolog hiányzik, ilyen apróságok, de megvagyok nélküle. És így rövid használat után is nagyon meg vagyok vele elégedve.
EVGA, DFI, Foxconn is szimpatikus, de egyrészt nagyon drágák, nem ismerem őket, (nem tetszik a design), és kedvem sincs teljesne új dolgokat megtanulni.
Szerintem egy normál, 24/7-es tuningos usernek, mint én bőven megfelel egy közép- vagy felsőkategóriás ASUS/Gigabyte lap, az igényektől függően.
-
Erre reagáltam: Hiába ugyanaz az órajel, de magasabb bclk esetén magasabb az uncore is. És mivel az uncore a proci részét képezei, ezért szomplán az uncore miatt nagyobb terhelést kap a proci, és ezért kell neki több fesz. Ez így helyes gondolat?
Arra példa, hogy (idézem magamat
) A bclk emelése nem okozza közvetlen az uncore növekedését. (mert visszább tudod osztani), de a feszt a magasabb órajel miatt akkor is emelni kell. 133-as bclk esetén is lehet 3200 az uncore és 200 esetén is, de az igényelt fesz mégis sokkal több. De ha megfordítjuk akkor is áll a dolog, hogy alacsony bclk esetén is lehet magas uncore és fordítva, most mit nem értesz?
-
Barney™
aktív tag
Tud valaki olyan microsoft Vista Gadget-et, ami Core i7 nyolc szálát tudja monitorozni ?
-
Zájec
veterán
most itt mi a példa ? a példához legalább 2db eredmény kellene ahol azonos órajelen de különbözö uncore érékekkel megy a teszt.... most te belinkeltél 1 db 3dmark-os eredmény...
az elsö két mondatodat , meg szerintem gondold át mégegyszer....
(#5845) Barney™ :: a sata csatik száma annyira nem fontos, nekem elég lenne 2-3db is... de a csati tényleg hülye helyen van, a giga legalább kirakta a szélére...
-
Zájec
veterán
válasz
Barney™ #5843 üzenetére
itt egy nagyobb kép róla :: [link-xfx]
mondjuk a fázisdobozkák számát nem vitték túlzásba..
nem néz ki valami "izmos" lapnak... -
Zájec
veterán
tényleg , most nézem befutott még egy pár X58 lap..
vannak bátor versenyzök , mint az MSI és a Foxconn akik kiadják 6 fázissal is ezt a lapot.. és árban tényleg ott vannak 50k körül... nem adják olcsóny.
.. akkor már inkább a Gigabyte, egyértelmü... de hamég mondjuk 40k-ért adnék,, de nem...
mondjuk találtam egy ilyet :: [link] , kedvencem , annyira nem is vészes az ára...
-
Zájec
veterán
nem pontatlan , ez a helyes meglátás
ennyi az ára , jól számolsz !.
még egy gondolat ehhez a témához amit emlitettél ::
" persze lehet venni v.mi full butított X58 lapot is, de szerintem ez hülyeség. "
azé annyira nem lehet butitni az X58-at, a legolcsóbb lap az UD3R 49k...
az is elviszi ezeket a beállitásokat, nemhiszem azt ,hogy valami olyat csináltak vele amitöl ne menne.... és az se olcsó lap...a másik témára :: lehetséges , ki kell tesztelni.. mennyivel is kér többet..
-
ImI87
őstag
Látod pont ez az érdekes. (és ezért váltottam én is i7-re)
Ha megnézed, ma egy i7 rendszer vásárlása csak az alaplap felárával több, mint mondjuk egy jó P45+Quad konfigé. Ez még így eléggé pontatlan, de a lényeg:- Az i7 920 ára pont egy Q9550 és Q9650 között van.
- Egy jobbfajta 3*2 DDR3 1600 ram kit ára pont másfélszer annyi, mint egy tuningos 2*2 DDR2 1066 ára, tehát fejlagosan ugyanannyiba kerülnek. De nem is muszáj egyből 6 gigát venni, egy ideig 3 giga is elég.
- Egyedül ami nagyobb különbség, az az alaplapnál jelentkezik, mert egy jó P45 lap 40K, míg egy jó X58 60K. (persze lehet venni v.mi full butított X58 lapot is, de szerintem ez hülyeség. Egy jó lap aranyat ér, a többi dolgot utána már lehet cserélgetni.)
- Esetleg még a hűtés jelent egy kis + kiadást az új socket miatt, de azt normális gyértók megoldották külön retention kit-tel, és az is kb 2K.Tehát aki mostanában vesz komolyabb konfigot, annak nagyon érdemes i7-ben gondolkodnia.
Ez itt a reklám helye volt, Intel marketingesei priviben kérhetik a bankszámla-számomat!
más:
Asszem rájöttem a korábbi kérdésem megoldására. (miért kell több fesz a procinak azonos órajelen, ha magasabb a bclk?) Az ötletet a ma délutáni beszélgetéstekeből vettem. Hiába ugyanaz az órajel, de magasabb bclk esetén magasabb az uncore is. És mivel az uncore a proci részét képezei, ezért szomplán az uncore miatt nagyobb terhelést kap a proci, és ezért kell neki több fesz. Ez így helyes gondolat? -
Zájec
veterán
hát azért annyira nem elterjedt ez a kategoria, hogy csakúgy repkedjenek a hirdetések , szerintem elég kevés core i7 user van ,, szük a kategoria..
meg amúgyis nem mindenkit érdekel az a plusz akárhány mhz... mondjuk legyen 300,, attól függ milyen procihoz képest... nem mindenki állitgatja , vagy hobby gépbe szánja , esetlegesen.. szóval ez is változó.... lehet hogy 2.6ghz + HT +Turbo -n használja , alapbeállitáson..
szóval nem egy gyakori proci ez..
-
ImI87
őstag
válasz
szacsee #5830 üzenetére
Erre én is gondoltam, mert 1 tapasztalat nem tapasztalat. Nem mintha nem hinnék jugeen-nek, csak hát eddig ez az egyetlen PH-s eredmény. Ha majd lesz pár D0 tulaj, és átlagban simán fognak menni 4 gigán, akkor kitörhet a D0 láz. Addig csak reményteli várakozás van.......
-
szacsee
nagyúr
Láttam azt is (amint beírtad) , írni is akartam, hogy mekkora paraszt má ilyen konfigba MLC SSD-t tenni SLC helyett... de inkább kihagytam, hátha rámmozdul valaki...
On is legyen mán, majd ha jön jugeen, akkor megmondhatná, hogy az Ő procijával mivel elég szépen szaladgál... és valahol elég kis fesz kell neki, ez a D0 sajátja, vagy azért lap is kell alá amivel finomkodni lehet..
-
szacsee
nagyúr
Má megin mi megy itt?
-
HSM
félisten
"tehát ha tartjuk az álláspontotad,, akkor :::
csak 1066-n hajtot ramokkal beszélhetünk , ugymond alapbeállitásról.."
Ez nem az én álláspontom, nem nézőpont kérdése.... Ez tény. Mi a tuning dióhéjban? Ha tudod, hogy egy alkatrész többet tud kis finomhangolással, mint amire gyárilag hitelesítették, és ezt kihasználod. Namost itt az Intel oldalán a specifikációknál kerek-perec 800/1066 DDR3 memory supportról beszélnek. [link] Ergó nincs 1333! Ha Te tudod, hogy a procid képes rá, az egy dolog, de az már tuning, erre nincs garancia, nem véletlenül....Csak hogy mennyire szerves része a processzornak az Uncore, ez teszi ki a processzornak körübelül a felét, mivel ebben van a 8MB L3, memóriavezérlő és a QPI link(ek) is..... Mire menne szerencsétlen I7 a 4*256KB L2-vel?
-
ImI87
őstag
Mindezek mellett, szerintem mégis sokkal egszerűbb tuningolni, mint bármi mást. Már ezért is imádom az új rendszert.
Megvannak itt is a safe feszek, van pár alapszabály, és ezen kívül minden megy mint a karikacsapás. Normális cuccokat kell venni, és ennyi a történet. Nem volt semmivel gond, a lapom nem állt meg alacsony bclk-nál, egyedül a ramoknak kellett kicsit utánanézni a subtiming-ok miatt. A procim nem egy tuningbajnok, de simán megy úgy, mint az átlag. Ha nagyon muszály lenne menne 4 gigán, de nekem 3,8 ideális, jóval kevesebb fesszel. Én ennél többre nem vágyom.
És mindezt 2-3 nap alatt be lehet lőni, természetesen tisztességesen kitesztelve.
Örö é bódottá............ -
Zájec
veterán
ez rendben van én értem , de aki kérdezte az a proci órajelére gondolt...
az tény hogy az i7-nél kicsit összetettebb a dolog...ha 2133 alap Uncore -n csak 1066 -n lehet a memokat futattni...
a QPI-t nem biztos hogy célszerü növelni, tehát a x36 lesz az általános,, a x44 meg kb 160-170 bclk-ig müködik... utána már csak a x36 marad... nincs sok variáció... viszont az uncore szépen variálható , van több lehetöség is....
tehát ha tartjuk az álláspontotad,, akkor :::
csak 1066-n hajtot ramokkal beszélhetünk , ugymond alapbeállitásról..
ezen felül akkor minden tuningnak számit...
még az is ha 1333mhz hajtom a ramokat....végülis , ilyen szemszögböl is lehet nézni a dolgot..
-
HSM
félisten
Nem igaz, mivel jelen esetben a CPU (processzor) elválaszthatatlan része az Uncore, aminek az alapórajel 2133Mhz, valamint a QPI link, aminek az alapórajele 4,8Ghz. Namost ahhoz, hogy te 1600-on járasd a ramod, ezt a gyári értéknél magasabbra kell rakni (vagy odarakja, auto-n), és a QPI-t is célszerű növelni. Ergó tuning.
De igazából amire Te gondolsz, azt értem, de az I7-nél már nem a "proci", hanem csupán a végrehajtó-magok, amik a procinak egy részét képezik.
-
törölt tag
válasz
synthmaster #5816 üzenetére
A boltok sem tudják, nem hogy mi... Majd ha elterjednek a D0 procik, akkor. Kielégítő volt a válasz?
Egyébként meg mondod a boltnak, hogy D0-ás kell, és ha jófejek, azt fognak adni. -
synthmaster
csendes tag
Tud már valaki valami infót, hogy mikortól lehet kapni itthon d0-ás i7 920-at?
-
Zájec
veterán
miért ne lenne igaz ? szerintem igaz....
"A procit az Uncore minimum 2X Ramszorzó miatt a procit mindenképp tuningolni kell, alaposan, " ez renben van , hogy az Uncore-nak legalább a ram órajelének a x2 kell hogy legyen...
namár most , ha alapon van a proci órajele , jelen esetben 133 BCLK-n , attól még az Uncore változtatható, tehát a proci órjelét nem kell hogy emeld vagy tuningold, elég ha az qpi link és uncore értékek AUTO-n vannak és mondjuk ha 1862 mhz van a ram (14x133) akkor beállitja hozzá a minimumot vagyis jelen esetben a 1724mhz Uncore-t...és utána ezt válaszolta szacsee kolléga ::
"Jó igaz, némi QPI fesz kell neki és babrálni kell a QPI és az Uncore szorzót, de a proci alapon lehet..." .. szóval akkor jól mondta... a proci lehet alapon is .. -
HSM
félisten
válasz
Oszkár26 #5812 üzenetére
Biztosan nem. Kb. 1,45V-ra kéne emelni a QPI/VTT feszt (ami az uncore tápfesze), pedig az Intel ajánlása maximum 1,35V. Viszont egy alacsony késleltetésű, 1400-1600-as ram bőven elmegy az Intel ajánlásait betartva, olyan 1,295V körüli QPI/VTT fesszel. Gyárilag még a 965EX is csak 1333-at tud.... Az 1,35V-on olyan 1700-1800 a max elérhető (stabil) memória órajel.
-
Oszkár26
tag
válasz
szacsee #5811 üzenetére
Speed Settings Product Size Part Number
2000MHz 7-8-7-20, 1.65V Dominator GT 6GB (3x2GB) TR3X6G2000C7GTF
Ha pl ezt akarnám a gépbe rakni 920-i7 mellé akkor menne 2000-en minden fesz stb. alapon ? (kicsit összezavar más fórumokon mást-mást mondanak így hát rákérdezem, mert erre a ramra fáj a fogam ) -
szacsee
nagyúr
Jó igaz, némi QPI fesz kell neki és babrálni kell a QPI és az Uncore szorzót, de a proci alapon lehet...
Oszkár26: Szerintem tök felesleges 2000Mhz-es ramot venni, sőt én is 1333-as kingmaxot használok, mivel nem a ramsebesség a korlátozó tényező azokban az alkalmazásokban amiket használok.
Ha mindenképpen 1600 körül szeretnéd hajtani, akkor végy nyugodtan, bár az 1333-as "szutyokramok" (Kingmax tinybga 2GB/1333) is mennek elég jól 24K-ért pedig szerintem best buy a 6Gb. -
szacsee
nagyúr
válasz
Oszkár26 #5804 üzenetére
Tudod hajtani 1600-on is úgy, hogy a proci alapórajelen van, illetve tuningolod és úgy is 1600-on megy.
Memóriaszorzók: (fsb X memszorzó)
6, 8, 10, 12, 14 etc...
Alapon hajtott proci esetén: 133x12= 1596
Ha tuningolsz, akkor egy példa: 160x10=1600
Persze ezeken kívül még kismillió variáció van. -
Oszkár26
tag
Hali ha pl core i7-nél 1066-ig támogatjat a ramokat akkor ha veszek bele 1600-as ddr3at akkor 1066-on fogja hajtani?okoz gyorsulást?
-
Acor
aktív tag
válasz
szacsee #5798 üzenetére
Akkor gyári hűtő volt rajta azon ment fel 100C fokra ( 1,5V-on) nagyon durva.
Ezért elhatároztam beszerzek egy vízhűtést ami most van gyári Thermaltake BW770-es + egy Subcooler radiátor. (Armor házzal)
Ezzel mért adatok
1,35V 3,8GHz most "norma" használaton 40-42C magonként Prime-nál felmegy 75C fokra is de az a maximum.kisérleteztem vele mert először 1,5V-al hajtottam majd folyamatosan mentem lefele.
1,5V-al 3,8Ghz-n 50C fok volt prime alatt pedig 80-85C fokra ment fel a hőmérséklet.Nekem is nagyon kevés paszta van rajta egy leheletnyi, csak sajnos a blokk kialakítása miatt nem fekszik fel rendesen, szerintem a keret miatt... Meglátom a Tody blokkal mennyit javul a helyzet mert a thermaltake szakember szerint terhelve max 50C-nek kell lennie háááát kiváncsi leszek...
A Tied nagyon jó hőfoknak tűnik..
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest