Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
-
szacsee
nagyúr
válasz
Robb202 #4794 üzenetére
A biosban az első 6 sata eszköz az ICH10R-re kötött vezérlők, az utolsó 4-et neked kell kitotózni.
Nézd meg, hogy az Integrated Peripherals menüben legalúl az Onboard Sata/IDE Device Enableden van-e, valamint IDE módban-e.
Meg kellene nézned, hogy IDE, illetve AHCI módban miket lát a biosban a hdd-knél, valamint, hogy ha ott nem is látná, akkor a boot opciónál a nem látott vinyót / optikai meghajtót látja-e.
Persze az IDE / AHCI mód állítása után újra kell indítani a gépet és utána tudod meglesni ismét biosba belépve, hogy mi változott.
Arra ügyelj, hogy ha IDE-re van állítva az Onboard és arról boot-olsz, akkor ha AHCI-ra állítod, akkor ne várj az OS indulásáig, mert meg fog hülyülni.USB-s dologra is van tippem, külföldi fórumon láttam valamit majd előkeresem.... de ezeket inkább az X58-as Giga topikba folytassuk.
-
westlake
félisten
(pont nem tudtam szerkeszteni az elozo hsz-t)
-
westlake
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Robb202 #4794 üzenetére
Másokat is érdekelhet, de szerintem mi se tudjuk igazán, miért lehet. Az első kérdésre a válasz talán az lehet, hogy 10 sata van, az IDE nem tudom, hovgy működik ezen a lapon, még nem próbáltam. A második egyértelműen BIOS probléma, szerintem írj a Gigabyte supportnak ([link]) egy levelet, hogy mi a probléma, hamar válaszolnak, foglalkoznak a kérdéssel.
Amúgy a problémád nem egyedi, az én lapom se bootol bedugott pendrive-al. -
Robb202
tag
Hali!
Valaki tud valamit mondani erre a postra: link
Még annyi talán hogy GA-EX58-UD5 lapról van szó egész pontosan
Gondolom sok más embert is érdekelhet szerintem akinek ilyen lapja van ezért örömmel venném a segítséget. Előre is köszi.
-
-
HSM
félisten
Neeeem... Üresben a VGA (4850) olyan 30-40W környéke lehet. Szép is lenne egy VGA 120W... Dobnám is ki a ****ba...
Olyan 2-5W között van egy 12cm-s venti, abból nekem van 7db, plussz 5-10W között van egy winyó, abból is 2 van. Plussz eszik picit a ram is, és az alaplap is. A cpu 8W-al járul hozzá. Plussz ott van a táp hatásfoka is, ami olyan 80%-85% körül lehet, tehát olyan ~110W-115W-ból lesz 135W konnektoros fogyi. Így jön ki kb. a 135W üresjárati étvágy.
(#4789) dangerzone: Nem tudom mire jó ez a flame, nyilván nagyobb teljesítményre vágyik az illető, ha idejön kérdezni. És megint igen okosat mondtál, mivel nem lesz sokkal olcsóbb az I7, kb. csak annyival, amennyivel javulni fog, ha fog, a forintárfolyam. És igen, 60K teljesen reális ezért a rendszerért. Ha olcsón akarsz Nehalem Light-ot, várd meg az I5-öt, az lesz az olcsóbb igényűeknek. Persze, akinek az ár a fontos és csak néha játszik, meg ezt-azt csinál, annak egy P35-E5200 is megteszi, de itt nem hiszem, hogy erről lenne szó.
De szerintem itt fejezzük be a témát, mer nem vezet sehová.
-
dangerzone
addikt
Nyilván majd le fogja írni, hogy mire van szüksége. Akkor meg majd leírom neki, hogy várjon még egy fél évet, mire olcsóbb lesz az i7 platform. 60.000-ért alaplap? Ugyan..menj már....Hol éri ez meg? Esetleg akkor ha napi 20 órában a 7 minden napján filmet vág. De máskülönben miért lenne érdemes az i7? Főleg most, ilyen "jó" áron?
-
Zájec
veterán
"Megvizsgáltuk a Radeon HD 4850-ek fogyasztását is, de nem sok érdekeset tudtunk meg. Ahogyan korábban a GeForce 8800 GT-knél, itt sem volt lényeges különbség az egyes versenyzők étvágya között. Terhelés nélkül minden konfiguráció 120 watt körüli értéket mutatott a konnektoros mérőn, terhelve pedig 250 watt környékén mocorgott a mutató."
szóval a VGA -ra számolhatunk 120w -t a procira meg 15-20w-t ...
" Azért ha alapon megy, akkor üres/torrent alatt 135W."
akkor meg is van
(#4789) dangerzone :: hát figyu, egy P45 felsökategoriás lap is majdnem ennyibe kerül... 45-50-60k.... én EP45-DQ6-ról váltottam..végülis ha úgy nézzük az "anyag benne van" mert ez felsökategoriás , szóval ebböl olcsó , kisebb felszeretlségü nem lesz... majd a core i5 majd annál lesznek középkategoriás lapok..
-
HSM
félisten
válasz
dangerzone #4783 üzenetére
Szerintem meg ezt igazán szépen megindokoltad, köszönjük az építő hozzászólást.
Ahogy nézem az adatlapod, nyilván rengeteg tapasztalatod van az I7-es rendszerrel, de úgy alapvetően a négymagos rendszerekkel. És nyilván te tudod a legjobban, hogy EkSYS fórumtársnak mire van szüksége.... -
HSM
félisten
Na nem egészen... Azért ha alapon megy, akkor üres/torrent alatt 135W. Ez így zsír. Ha felhúzom olyan 3500 környékére, akkor ez olyan ~150W Még ez is zsír, de nem annyira. Ha viszont felhúzom 3800-ra, akkor rögtön 165-170W, ami már nem annyira szimpatikus a semmiért. Persze nem is sok, de a semmiért igen. No, meg amúgy is kíváncsi lennék rá....
-
De miért érdekes az, hogy hol durran el az agya? Tőlem annyit fogyaszt, amennyit csak akar, ha stabilan megy azon a mhz-en. Úgyse terheled állandóan, a villanyszámlán nehéz azt kimutatni, hogy mikor mennyit ment tuningolva a proc. Akkor esetleg lehetne, ha felhúznád 4 gigára és menne a prime heteken keresztül.
Zájec: Pont erre gondoltam feljebb, hogy hiába megy tuningolva a gép, torrent alatt pl 1%-ra van terhelve, így a fogyasztása is elenyésző.
-
HSM
félisten
Nem, csak növeli a boot-időt, ha nem indul el, akkor is, mivel betölt egy plussz szolgáltatást. Ráadásul nekem nem is működik, próbáltam állítani a CPU-feszt, azt egyből beállítódott valami baromság, meg eltűnt a panel....
Az F6A sem igazán végleges BIOS, az F5-el meg meg se nyikkan nálam az ET6... Meg aztán nekem eddig se nagyon hiányzott az ET6, úghogy... (Arra jó volt, hogy az új ET6 annyira működött az F4-es BIOS-on, hogy be tudtam szabályozni a ventivezérlést, az nagyon jól jött....)
-
Zájec
veterán
"Úgyhogy amíg nincs egy végleges ET6-DES egy végleges BIOS-al, ami fixen működni, addig inkább törlöm, amíg lehet...."
pedig mostmár jól müködik. milyen véglegest akarsz ? mi nem teszik a jelenleginél...
nemértem miért akarnád letörölni, zavar az ikonja
mondjuk én DES-t nem raktam fel... -
HSM
félisten
Igen, egyet kell hogy értsek veled.
Én pont a letöltések miatt vettem vissza alapra a gépet, 1066@CL8-as rammal.... Rá kellett jönnöm, hogy így is bőven elég bármire is, amire mostanában használom, úgyhogy egyelőre marad így. Ha meg kell a kraft, megkapja a turbó-profilt 3800-on....
Amúgy komplett Ucore-nak 28A-es max teljesítményfelvétel van specifikálva, ami gyanítom az Ex-edition 2660Mhz-e környéke lehet, 6,4-es Qpi-vel, 1,2V környékén, ami ~33W. Ez 1,3V-on, pict meghajtva már simán felkúszik bő 40-re....
Amúgy azért nem szeretem ezeket a Giga progikat, mivel egyszer valahogy bennragadt egy frissítésnél a régi verzió, és azóta vagy 10-15mp-el lassabban indul az XP-m, és nem is tudtam azóta se kitörölni...
(Igaz, ez még a P35-öm idején történt....) A DES-re meg nincs szükségem, minimális a nyereség vele L1-en, L3-on pedig stabilitási gondokat okozott a P35-Q6600-amon. (Na nem volt komoly, heti egy fagyi volt tőle, de az nekem már bőven túl sok...) Úgyhogy amíg nincs egy végleges ET6-DES egy végleges BIOS-al, ami fixen működni, addig inkább törlöm, amíg lehet.... Most úgyis friss a Vistám, még nem ér nagy kár, ha reinstall kell...
-
Zájec
veterán
na ez klassz
akkor mutatja.. miért törölnéd
, legalább megnézed mit mutat a DES alatt a fogyi... az ET6 meg monitorozni jó, vagy akár hitelesiteni a feszeket egy pikcsörnél.. igen 1.33v-nál már kb annyi lehet145w körül..
azt nem tudom hogy az Ucore-nak milyen mértékü szerepe van...az üresjárati fogyi az kevesebb is, ha ugymond "normal"-ra van állitva a Vcore és a C1E+EIST és visszaveszi a feszt is 1.0v körülire...akkor valami 8w körül van..
(#4772) Lauda
annyira engem se , de azért odafigyelni rá nem hülyeség... inkább okosság..
például:: aki mondjuk sokat letölt , megy a gépe egész északa , annak miért menjen a gép ugy mint atom , amikor felesleges a letöltéshez akkora lóerö... beállitja valami low profilra a gépet, aztán töltögessen de ne fogyasszon.. -
EkSYS
senior tag
Sziasztok !
Erdekelne valaki megosztana-e tapasztalatait hogy mileyn valtozasokat eszlelt a core i7-es az elotte levo konfigjaval kapcsolatban! Fogyasztas? alkalmazasok? jatekok? melegedes? ilyenek.
koszi elore is!
b -
HSM
félisten
Hmmm... THX!
Reggel sikerült közben rájönnöm, F5-ös BIOS-al nem ment, F6A-val már igen. Mondjuk addigra már telepítettem DES-t, meg ET6-ot is...
Na majd törlöm őket...
Mértem is egy gyorsat, 4Ghz-en, 1,33V-on, és 140-150W volt a CPU fogyija. Viszont gyanítom, ez csak a végrehajtó magot energiafelvétele, tehát amit a cpu a VCORE-ból vesz fel, és nincs benne az Ucore fogyasztása, ami nem egy elhanyagolható fogyasztó, én olyan 30-50W közé tenném a tuning alatti energiaéhségét. És így már nagyjából kijön a 200W CPU étvágy.... De inkább "csak" 180...Az üresjárati fogyi viszont érdekes, hogy ilyen alacsony azt én nem is néztem me az idő rövidsége miatt. Viszont megtévesztő lehet, mivel ebben megint nincs benne az Ucore, ami ráadásul még a szorzóját se veszi vissza üresben... :-/
Majd ráugrok fogyimérővel+everesttel a hétvégén, ha lesz rá időm....(#4772) Lauda: Ez egy olyan dolog, hogy az M5-M6-os BMW is "alapból csak" 400LE, hogy kényelmes legyen napi használata, és gondolom, mérsékeltebb a fogyasztása. De ha benyomod az "M POWER" gombot, akkor mindjárt a kezedbe kapod mind az 510 pacit.
Szóval szerintem érdemes tudni, hogy fogyasztás tekintetében meddig/hogyan érdemes húzni a procit, mikor van az, amikor eldurran az agya, ugyanis minden procinál van egy pont, ameddig gazdaságosan tuningolható, és utána nagyon elszalad a fogyasztás a plusszteljesítményhez képest.... (Q6600-amnál: 3200-on ~100W, 3500-nál ~140W.... És a plusszsebesség minimális... És ezt elég nehéz betipelni fogyimérő nélkül) -
Nekem sosem számított a fogyasztás, a teljesítmény érdekelt, valamit valamiért. Ez olyan, mintha vennék egy bugatti veyront és rinyálnék, hogy 30 litert eszik városban.
-
Zájec
veterán
bios F6b van fent , DES nincs telepitve..
még egy picit maradjunk itt
, úgy is a proci fogyijáról van szó
szóval csináltam egy pár (fel)mérést
::
a Vcore 1.31v ,,az órajel 3.8 felett nálam..ekkor üresjáratban (1.33v) HT on vagy off , akkor is :: [ 20w körül van ]
terhelve 100% 8szálon a Prime :: [ 130w +/- 5w ]
terhelve 100% 4szálon a Prime :: [ 100w
]
szóval mindent szépen mutat , még az északi-hid höfokot is..
elégedett vagyok a 64Vist-l , igy az XP után... én még nem raktam fel eddig.. -
HSM
félisten
Hmmm.... Milyen BIOS van fenn? Telepítettél valami speckó progit, pl. a DES-t? Vagy csak ET6? Nekem a szűz Vista64 ugyanazzal az evresttel ugyanazokat mutatja, mint eddig, nyoma sincs a cpu-fogyi mérésnek....
Pedig nekem is hiányzik.... (P35-ös Gigámban volt, és igen jó hasznát vettem...)
Ja, és asszem át kéne ezzel mennünk a Giga topicba....
-
HSM
félisten
Na szóval... [link] Pontosan ez a kép alatt mértem a 360W-ot...
Nálam nem jelenik meg everestben fogyasztás, neked igen?Mi kell hozzá, hogy az everest is mérje? Kíváncsi lennék, egyből rávetném magam pár mérésre....
És igen, ebben benne volt a VGA, meg minden... De pl. a VGA és a rendszer nagy részének a fogyasztása állandó, tehát ki lehet indulni az alapórajeles 135W-os fogyasztásból. Az ahhoz képesti fogyasztástöbblet tisztán a proci+lap+ram plusszfogyasztása, de véleményem szerint a lap nem eszik jelentősen többet magasabb bclk-tól, és a ramok plusszfogyasztása se túl jelentős.
Amúgy tény, hogy ilyen terhelést egyelőre kevés program tud előidézni, de pl. egy videókonvertálás, vagy renderelés már most is képes ilyesmire....Amúgy nem azért írtam ezt a fogyit hogy baj, hanem hogyha valaki ennél is többet ad a procinak, teszem azt 1,45V 4500-at próbálna be pl. a CPU-mmal, akkor lehet leesne az álla a fogyasztástól, de ez csak annyiban érdekes, hogy bőven, kérdés nélkül indokolttá tenné a dupla betápot....
Amúgy volt megbízható cikk, hogy a 920 energiahatékonyabb, mint egy 9550s, no comment....
(#4767) jugeen: THX!
Az igazság az, hogy tuti nem cserélem le a Giga UD5-öm, nagyon meg vagyok vele elégedve.
De jó tudni, hogy már vannak hozzávaló tápok is....Hűűh, de kíváncsi lennék egy alapos review-ra...
-
Zájec
veterán
"Hát érdekes dolog ez a dupla tápcsati, tényleg nem hinném, hogy szükség lenne rá, bár az én I7-esem simán tud 4Ghz-en 360W-os konnektorból mérhető fogyasztást produkálni, simán mindössze prime95-el terhelve, 1,312V feszen! Ez akárhonnan nézem (alap, üres fogyi ~135W, alap tuning fogyi 170W, ugyanazzal a metódussal mérve...) legalább 200W a CPU étvágy (a tápkör minimális veszteségével együtt, persze)!"
ez gondolom a teljes fogyasztás a VGA-val ...
nálad az Everestben ilyenkor mennyit mutat a CPU fogyasztás.?
most mikor 200w az étvágya ? HT on , és 1.3v-1.4v Vcore-nél ? és Prime terhelt alatt ami ugye 100% terhelés mind a 8szálon.... amit csak egy Prime-al tudsz elöidézni , mert nincs olyan alkalmazás ahol egyszerre minden 100%-n menjen.... -
HSM
félisten
válasz
westlake #4763 üzenetére
Igen, ez már nekem is tetszik....
Meg is kérik az árát...
Mondjuk olyan tápot még nem láttam, aminek kettő CPU-tápcsatija lett volna, vagy ebbe jó a VGA 12V csatija is?
Meg a DFI után picit picinek tűnik a PWM áramkör hűtője, de ha ekkorát tettek rá, akkor biztos elég, kíváncsi leszek a lapra nagyon.....
-
törölt tag
-
slett27
addikt
Srácok, ha kihívás kell vegyetek Phenom II-őt. Ott lehet bűvészkedni.
-
-
Robb202
tag
Sziasztok!
A Gigabyte UD5 alaplappal kapcsolatban lenne kérdésem.
1, Ilyen lapom van és a következőt tapasztaltam. 12 meghajtónak van hely akkor a BIOS miért csak 10-et lát? Mit kell átkapcsolnom?
2, Az USB-ről való bootolásnál miért fagy ki az alaplap? F4 és F5-ös bios alatt is ez van, de az F2-snél még simán tudtam usb pendriveról bootolni? Ha USB drive van bent indulásnál akkor nem fut le sem a memória teszt se semmi. Valakinek van ötlete miért van ez? Az USB storage nincs letiltva.
-
Acor
aktív tag
Még sajnos semmi, holnap viszem vissza, mert azt nem ott vettem. Náluk régen nagyon sokat vásároltam és megbízhatónak tartom a szervizt is, ezért vittem oda gépemet.
Nekem szimpi nagyon ez a táp attól függetlenül, hogy elromlott. Azt sem bánom ha ugyanilyet kapok helyette.
-
törölt tag
válasz
szacsee #4741 üzenetére
Elnézést hogy beleszólok emberek, de ezen a képen könnyes szemmel röhögtem percekig.
De hogy ne csak hülye OFF legyen, Zájec, szerintem egyáltalán nem rossz a géped, és ha nem is használod ki, akkor se add el, mert egyáltalán nem szar a procid! Vannak ennél sokkal szarabbak is szerintem. Felesleges lejjebb tenni a mércét. Gondolkozz! Ne tedd! (a pszichológus szólt belőlem)Szerk.: (megint más téma) Ez mi: [link]?
-
szacsee
nagyúr
Pellanat és összeszedem a gondolataim, de nem lesz eccerű.
Őőőő P45-be akármilyen procit, ramot pakolsz, akárhogy ügyeskedsz nem éred utol a sántikáló X58-as Giga lappal hajtott i7-et sajnos, szerintem ez tény!
Sejtem min gondolkozol, de nem értelek.
Erőgép kell, vagy újdonság?
Előbbi megvan játszani lehet még, talán javulást hoznak az új biosok... és ha nem?
Minfeszre is lehet gyúrni..
Utóbbi gondolom a tuning nyújtotta mindenkori újdonság miatt kellene Neked.
Megértelek, de nem látok benne rációt legalábbis jómagam.
P45-el a tuning nem eccerű, gépészkedni kell vele, hogy kezesbárány legyen ez idáig oké, de nem fog újdonságot hozni. Phenom 2-t megérteném, de Téged ismerve nem az lesz belőle. Na amit ki akarok hámozni belőle, ha nem lesz bukta a váltáson akkor miért ne, viszont ha buksz, akkor én elgondolkodnék egy másik X58-as lapon esetleg a későbbiekben.
P45-re nem hinném, hogy most éri meg downgradelni annak függvényében, hogy max 1 év és 20K alá mennek a használt lapok árai és 1-2 procit kivonnak, de ez már nem az én dolgom. -
HSM
félisten
"Nem új BIOS-ok jönnek ki naponta, hanem TESZTELŐI BÉTA verziók.... Az, hogy Te ezekről tudsz a Te dolgod, nem kötelező a tesztelői változatot használni, sőt, az nem elsősorban azért van, hogy használd, hanem hogy egy bizonyos funkciót/javítást kipróbáljanak vele....
Bár tény, hogy jobb lenne azt látni, hogy egy bizonyos vonalon megy a fejlesztés, nem kuszán jobbra-balra....A BCLK dolga meg megint más tészta... Nem egy Giga lapot láttam vidáman 220 körüli BCLK-val menni... Ne felejtsük el, hogy ez CPU-függő is... Nálam is röhögve megy a cucc 207-ig, ott pedig mintha elvágták volna... De 200-on beton stabil, pedig elvileg az a legproblémásabb órajel... Nálad meg elvileg megvolt a 210 is... Szerintem ez bőven elég... Pláne, hogy 222-es BCLK az elméleti maximális QPI freki, 36X-os szorzóval.... A slow mode meg... Az nem jó semmire. Ráadásul mire lenne jó nagyobb BCLK, a legtöbb 920-nak úgyis elfogy az ereje 21-es szorzóval 200-as BCLK körül....
SZVSZ ez már kicsit komolytalan..."
-
Zájec
veterán
válasz
szacsee #4741 üzenetére
"egy kicsit szánalmas hogy naponta jönnek ki új biosok...
nemértem miért kell ezt ennyire elkapkodni...
meg is látszik a negativum, mig a p45-nél elég erös volt a gigabyte , az x58-nál meg elég gyengén szerepel.... nem lesz ennek jó vége...
210BCLK-nál megállnak a lapok , mig a konkurncia jobban szárnyal...." -
HSM
félisten
Régebben is így volt... Pl. a G0 Q6600-aknál... Majdnem mind ment 3500-3600-at... Ami kevesebb fesszel ment, az általában picit tovább bírta, de sokkal melegebb volt, többet fogyasztott, alig lehetett hűteni. Aminek több fesz kellett, az viszont jóval kevésbé melegedett, kevesebbet fogyasztott, viszont picivel hamarabb lett vége a tuningban is. Úgyhogy ezt nem csak rossz tulajdonságnak lehet betudni... Nekem pl. az 1,2625V VID-es Q6600-am középútnak számított, és igencsak kellemes volt, hogy feleannyi gondom nem volt hűtésre, mint akinek ilyen 1,2V körüli VID-je volt... Még akkor is, ha az övé ment 3600-3800-on, az enyém meg "csak" 3500-on... Nekem legalább nem nyaldosta a 200W fogyasztást, hanem vígan elment 150 alatt.... Azért ez se mind1...
És tény, hamar meg lehet unni ezt a platformot, túl egyszerű a tuning, és utána túl stabil a gép, nincs mivel játszani, de fél év Q6600 bütykölés után nálam ez nagy előny.... Végre nem az a kérdés, hogy kövér OC vagy stabilitás, hanem van mind2.... Persze, ha nincs mire használnod, akkor persze, hogy nincs sok értelme....Bár ha maradni akarsz ezen a platformon, akkor lehet jobban járnál, ha kivárod a D0-t, és eladod/cseréled.... Bár ezt neked kell eldönteni...
Arról nem is beszélve, hogy rá kellett jönnöm, túl drága móka ez a géptuning-őrület... Úgyhogy én asszem megpróbálok maradni a jó kis I7-emnél még 1-2 évet, vagy amíg kitart.... (Még egy gyorsabb winyót akarok bele és vége.) Ha belegondolok, hogy egy éve még milyen jól elvoltam a kis Dual-procis P3-ammal, 512MB rammal... És mennyibe fájt ez a géptesztelgetés, fejlesztés....De végülis elég jó lett...
Szóval jólesz nekem ez egy darabig.... Arról nem is beszélve, milyen szar volt, mikor a jó Giga P35 után kifogtam egy fos Asus lapot, amivel csak a baj volt... mekkora bosszúság volt utána, hogy eladtam a Gigát.... Szóval pl. csak ilyenkor jön rá az ember, mennyit számít valójában, amit alapelvárásnak gondol, hogy stabil a gép, és jól működik....
Bocs az uncsi meséért.... -
Zájec
veterán
nálam is teljesen párhuzamos.... 3.6-3.8-4.0ghz +0.1v..
de miért kér az enyém ennyi feszt.. faxom... pedig nem akartam most egy darabig procit cserélni ,, de most hogy látom a külömbségeket , teljesen elment a kedvem ettöl a procitól... jobban teszem ha nyomok egy downgrade-ot aztán meg késöbb hátha több szerencsém lesz egy D0-val....abszolut nem használom ki ezt a gépet, csak kiváncsi voltam milyen ez a platform.
a kiváncsiságom kielégült , kitapasztaltam a beállitásokat, nincs több újdonság benne... -
HSM
félisten
Érdekes, nekem is +0,1V kell a 3800-hoz... Amúgy semmi komoly, csak arra gondoltam, hogy lehet, hogy a 3800-hoz neked több fesz kell, de a 4000-hez nem kell akkora plusszfeszültség, mint nálam... Mivel én eléggé sokalltam, hogy nálam 3800-->4000 tehát +200Mz, és +0,1V kell neki, ami nem kevés.... De amúgy továbbra is tartom, hogy jó az a proci... Pláne, ha 210-es BCLK-val tud menni (Nálam pl. 207 volt a plafon) 4Ghz et megy 1,4V alatt, 3,8-at 1,3V alatt.... Szvsz teljesen jó.... Ez nem E8500, hogy 1,35V-on 4500-at menjen... Más kérdés, hol van a két proci egymáshoz képest valós teljesítményben....
Nem hiszem, hogy az a +200-300Mhz valaha is számítani fog, amennyivel többet tud egy válogatott "legjobb darab" a tiédhez képest....
De ez csak az én privát véleményem. -
-
_Fefe_
tag
Én most itt tartok, lehet hogy menne kevesebb feszültséggel is
:
-
HSM
félisten
Ha ezen múlik... Nemrég szereztem be +3Gb ramot, és telepítettem 64bites Vistát... De valahogy az XP-m jobban szeretem.... De majd tolok egyet akkor Vistán is... Viszont tudnál linket ehhez a prime-hoz?
Amúgy nincs okod szerintem panaszra, a tiéd is teljesen klassz... 3800-at megy igen lazán.... Persze, hobbycserélgetésre nem a legjobb a platform, de nekem pl. tökéletes, hogy egy megbízható új cuccot vettem, ami igencsak jól megy, ezt legalább nem tették tönkre előttem, nekem nem igazán jött be ez a használtcucc biznisz....
Túl könnyen meg lehet szívni egy-egy jónak tűnő ajánlattal.....
-
Zájec
veterán
én ilyet nem tudok csinálni , hiába erölködök...
pedig szerettem volna egy klassz példányt....
de itt már nem olyan könnyen megy a csere mint a P45-nél... ott még ha gondoltam eggyet , másnap már egy másik E0-t teszteltem,,, de itt már nincs meg a lehetöség, ezért is kicsit "unalmasabb" ez a platform , tuningban is kevesebb lehetöség van, hamar kiismeri magát az ember, és nincs több új dolog...
valahogy a P45-el jobb volt játszani , több lehetöség volt benne....de ez milyen Prime amit használsz ?
a 25.9 .b3 az igazi a 64 vista alatt... -
HSM
félisten
Úgy van 1,2V a minimum, ahol az enyém prime-stabil ~3800-on.
[link]
De hiába, 4Gigához már 1,312V kell minimum, 4200-hoz pedig 1,35V felett....
És 1,3 felett elkezd kazán módban üzemelni... Szóval az enyémnél is bőven látni jobbakat, bár nem panaszkodom, jól kijövök a kis 920-asommal... -
westlake
félisten
-
HSM
félisten
válasz
bolcsodal #4717 üzenetére
Abban lehet gondolkodni, hogy a 170-es BCLK még atom biztos, ezzel a 36-os szorzó melletti 6,1GT-s QPI is a standard 6,4-es alatt marad, pont kijön a memória ~1360-a, az így szükséges Ucore is simán stabil, tehát ha megfelelően lenne hűtve, 1000% stabil lenne, garantáltan biztonságos feszültségek mellett, így 3570Mhz-en...... (hacsak nem fogsz ki egy ordítóan gyengére sikerült 920-ast, amire azért vajmi kevés az esély....)
Csak hogy nem a levegőbe beszélek: [link]
Jó hosszú prime-teszt: [link]
Bár az enyém a jobb felébe tartozik a prociknak, de szinte mind képes 3800-ra HT-vel... Szóval a 3600-ra igen jó esély van... Ha ez nem elég szimpatikus, akkor nem tudom, mi....
(Bár így már nagyon necces, ahogy melegszik, nem használnám 24/7-re, de napokig ment nálam hibátlanul 3800-on, 3600 körül pedig ujjgyakorlat....)
-
bolcsodal
addikt
Annyiban dual, hogy 2 Phenom-os gép lenne ehelyett a Bloomfield-es cucc helyett jó 60K-val drágábban, ha normális tápal számolok akkor mégtöbbért.
Lett volna lehetőség Oliverda kollégától egy Tyan Dual socket-es alaplapra és 2 4Core Opteronra, de igencsak nehéz lett volna elszámolni pályázati pénzből..
Bütykölni nem akarnám. Húzni is csak akkor ha nagyon muszáj..De az UD4P lap jól hangzik.
-
HSM
félisten
válasz
bolcsodal #4709 üzenetére
Én a dupla Q9400-at biztos nem vennék, de a dual-phenomII-n elgondolkoznék....
És ha marad a bloomfield, érdemes lehet bele tenni egy VX450-es corsair tápot, (Jó hatásfok, beton stabil, ha komolyan gondolod, megtérül) valamint érdemes lehet elgondolkoznod egy UD4P lapon, ami alig drágább, de tuningosabb, egy CoolerMaster Hyper 212 hűtőt 1366 kit-el (lehet, már alapból adják hozzá, de még nem biztos) ~8+2K betenni az egészet egy megfelelően szellőző házba (1db 12cm-s venti a proci fölé, egy mögé, egy befelé a ház elején, egy befelé az oldalán) és a procival játszani egy pár órát, és felhúzni 3400-3600 közelébe, ami mellett véleményem szerint megfelelő stabilitás garantálható, és viszonylag kis befektetéssel igen komoly plussz nyerhető... -
szacsee
nagyúr
válasz
bolcsodal #4713 üzenetére
Most bootoltam be ubuntu live cd-vel, mert nem tudtam mi a fene cicereg a gépben...
vinyót lehúztam, tökéletesen lát minden eszközt a gépben... Ubuntu 8.10-ről van szó.
Nem vagyok nagy linux szaki, de bebootolt, látta a pendrive-t, net működött, böngészni tudtam vele alaplapi hálón keresztül, hang is jött ki belőle... sok baj nem lehet vele. -
szacsee
nagyúr
válasz
bolcsodal #4711 üzenetére
A Corsair egy nagyon nagy előnnyel rendelkezik, mégpedig, hogy 1db 12V-os ága van!
Ez azt jelenti, hogy amíg a többágas tápok a proci felé pl 18A-t tudnak pumpálni és ha elérik azt, akkor lekapcsolnak, addig a Corsair az egész 12V-os ágát fel tudja kínálni pl a procinak..
Ez Quad tuningnál jött elő, ahol az 500-as márkás tápok amik több ágasak (pl FSP Bluestorm 2, Chieftec) bizonyos fesz felett elhasaltak, addig az egyágas Seassonic, Corsairok vagy Enermax-ok simán tudtak üzemelni.
Ez akkor is előny, ha pl kisebb proci mellé erősebb VGA-t teszel és netalántán a VGA-nak több áramerősségre lenne szüksége, mint a többágra osztott táp egyik ága.
Mellesleg az említett Corsair halkabb típus mint az FSP.
Házból mindenképp olyan javallott, amin hátul minimum egy 12cm-es ventillátorhely található. -
szacsee
nagyúr
válasz
bolcsodal #4709 üzenetére
Igen jó a Kingmax is, sőt a Gigabyte lapok szeretik nagyon..
Inkább azt vedd mint a geil-t
Nyugi menni fog trichannelben is..
A 10000Ft-os külömbözetet pedig inkább költsd jobb tápra.
Corsair CX400 szerintem min ajánlott, de majd jönnek a többiek és megmondják a frankót, ha tévednék. -
bolcsodal
addikt
Sziasztok,
Kutatási célra (párhuzamosított számítások) kerestem megfelelő hardvert és magam is meglepődtem, hogy egy bloomfield konfig tűnik a legmegfelelőbb választásnak (hozzávetőleges árak).
A konfig a következő:
GIGABYTE GA-EX58-UD4 63.950Ft
INTEL Core i7-920 2.66Ghz 1366 BOX 84.558Ft
GEIL Value 6144Mb DDR3 1333Mhz CL9 TRIKIT 37.351Ft
SAMSUNG SH-D163B/BEBP Fekete OEM SATA 3.704Ft
WD 250GB 7200rpm 16MB SATA2 12.918Ft
SPIRE BlackFin V SP3005B 7.384Ft
FSP ATX-350PNR 4.873Ft
ASUS EAH3450 HTDI 256MB PCIE 8.902FtÖssz: 223640Ft
Annyit kérdeznék, hogy van-e ötletetek mivel tudnám még vonzóbbá tenni a konfigot mondjuk 2 4magos fullkonfiggal szemben (2x Phenom X4, vagy 2x Q9400), mivel ezek jó 280-300K-ba fájnának.
Ez a konfig 8 virtuális maggal igencsak megragadta a fantáziámat.
Pl olvasgatva a topicot rögtön egy olcsóbb RAM-ot is ajánlottatok [link]
Kérdés, hogy ha ebből a memóriából 3-at szerzünk akkor biztosan megy-e a triple channel mód, vagy inkább maradjak a jó 10K-val drágább Geil kit-nél.
A 350-es FSP vajon elviszi a konfigot?
Értelmesebb ház/szellőzés...
Ilyen és hasonló kérdések merülnek fel bennem.
Nem magáncélra lesz, komoly beruházásnak szánnánk.
-
Zájec
veterán
Lauda , P00By :: köszi
gondoltam megnézem a vista alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest