Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nálam most prime-al terhelve 50 fokos, igaz alapon megy és bios 1.1v.
A memók miatt 133/160/200-as bclk-t használok csak, ha gondolod tesztelhetünk párat, hogy melyik hűtő hogy dolgozik, bár ez nagyban függ a ház szellőzésétől is.
A kép nem nálam készült, google dobta ki.
ImI87: 28 fok?
Hol laksz Te, valahol az egyenlítő mellett?
-
Egyenlőre csak vicceltem, várok még tapasztalatokat. Nameg aztán meggondolandó a csere, 3800-on tudom hajtani ezt is, ami már önmagában teljesen felesleges, nemhogy afölé tornászni 24/7-re.
Igaz a D0 valszeg kisebb feszen vinné, de nem érdekel, ha primolok se megy 75 fok fölé, úgy meg kb 100 évet kibírna.
-
ImI87
őstag
Úgy néz ki nem lesz rossz a proci: 3705 @1,168V
(ET6 a procifesznél hülyeséget írt, nem tudom, hogy a power on értéknél miért szerepel 1,34V.........1,25V van belőve a bios-ban)
Csak small FFT-t néztem, mert a procit akarom kitesztelni. Ez találomra egy fesz, bios 1,25V, ebből kap meg idle 1,216V-ot, és prime alatt 1,168V-ot. Remélem a 4 giga meglesz 1,2V környékén, és akkor maximálisan meg lesz a kivánságom.
V.miért hatalmas a drop, nem tudom, hogy az új bios miatt van-e, vagy a proci miatt. És persze LLC off.
-
Ombi5
őstag
Hi.
Van Giga UD4P lapom es 3x2 gb 1600 crs cl9 ramokkal, i920 cpuval!
21x 150 fsb bios fesz: 1.225v vista 1.2 v
uncore : 3000 mhz
mem 9-9-9-22-1T alapfeszen amit o belalliott
1200 mhz memoriaIgy megy a gep, de ha mar 155re rakom fsbt- cseszik ,ra meg ha cpunak adok 1.35v akkor se jon be, ha visszavezsem memoriat es hozza uncore-t akkor se. MEg se moccan. Nem ertem mit cseszek el?
QPI/VTT: 1.35v-al is probaltam mar? -
Cyberpunk
félisten
válasz
gombcomp #6387 üzenetére
Miért, lesz?
Én már komolyan szemezgetek ezzel a jószággalPersze eszem ágában sincs valami pici lan-os gépet össze rakni, azokban a kis házakban ilyen hardverek
Viszont a jelenlegi házamban elvész, de legalább nézzük a jó oldalát jó sok hej lesz még odabent. Könnyen el lehet vezetgetni a kábeleket, neonok stb..
A tesztek alapján simán felveszi a versenyt a P6T Deluxal is, és hát jóval olcsóbb
De mindenesetre ha lesz neked akkor beszámolhatnál tapasztalataidról, hátha megtérünk mATX-re -
Ombi5
őstag
VEttem 1 hutot: Scythe Mugen 2
Nektek alapfeszen 1.232V 3500 Mhz-en mennyi a homerseklet?
-
ImI87
őstag
privi........
Közben eszembe jutott, hogy tanulás közben ráér menni a prime.
Szerintetek csak a procit mivel érdemes tesztelni? Elég a prime small-FFT, vagy legyen ez az új csoda, a LinX?
Azért akarom így, mert a lap meg a ram nagyjából már ki van tesztelve, csak az új procit kéne belőni. Nem ártana, hogyha "gyorsan" meglennék, belövöm 4-4,1 giga körülre, aztán csá. (persze ha Isten is úgy akarja)Pár kérdés:
200*20 még mindig felejtős a bclk bug miatt (giga lapokban)? 191*21 is jó lenne, vagy amit még efölött menne. Mégegy fontos: UD5-ben a "normal" vcore az az alapfeszt adja neki, ugye? A feszvisszavétel csak ebben az állapotban működik, vagy ha emelek feszt, akkor is visszafogja venni?Qrva meleg van a szobámban (27 fok) így alapfeszen idle 36, load 58 fokos.
-
Cyberpunk
félisten
Jó neked én is egy D0-ra vadászok, de mire (kb.1 hónap) meg lesz rá a lé addigra talán már gyakoribbak lesznek, feltéve ha nem kapkodják el őket, ami nem túl valószínű
Ja és mi a véleményetek az Asus Rampage2 Gene alaplapról az oké hogy mATX de állítólag egy kis méregzsák? No meg nem megy bele 3 VGA meg túl sok bővítő kártya
-
ImI87
őstag
Közben D0 tulaj lettem!
Még nem tudok róla semmit, de az elsőre látszik, hogy majdnem 0,1V-tal kevesebb az "alapfesze". Teljesen alap beállításokon (LLC off, HT on, Turbo on) a C0-nál a lap 1,31V-ot adott neki, most ugyanez 1,23V.
Még (!) alapon megy, és C1E meg EIST is be van kapcsolva, így a cpu-z load 1,2V-ot mutat, teljesen idle pedig 0,928V-ot.
Jó hogy nem már nem is ad neki feszt, és lekapcsolódik az egész proci.
Holnap 2 ZH-t írok, szal ma már nem lesz tuning, de holnap este megnézem mit tud a kicsike.
-
Zájec
veterán
válasz
gombcomp #6378 üzenetére
juuujj , egy öreg motoros
akkor te is ott voltál , emlékszel rá...(én már nem emlékeztem hogy Csokonai Müv.ház volt a neve...
annyira rég volt)
de annyira megmaradt ez a fiatalkori emlék bennem....
alakultak akkoriban is különféle Bandák.... én is benne voltam 1-be...
assziszem a leghiresebb magyar csapat akkoriban az F.B.I. crew volt... -
Zájec
veterán
"Egyébként megkérdezhetem, hogy Te hány volton használod? Ez a kérdés Zájec-nak is szól. Ha 1,45V akkor oké, ha nem, akkor miért nem?"
én a szürke hétköznapokon 3.7-3.8ghz-n használom, alapfesz alatt egy picivel , tehát 1.200v - 1.250v közötti Vcore feszen.. a QPI /VTT feszt is 1.300v körül használom, a memok csak 1400mhz-n mennek , szigoruan csak 1.5v-al...
nincs értelme a gyorsabb beállitásnak , nem használom ki, igy is nagyon gyors ez a rendszer..még a legalapabb beállitáson és odaveri a korábbi FSB limites platformot...azért is mert amivel játszani szoktam , (már ha idöm engedi) azon a szerveren limitálva van a max fps, igy nincs értelme a magasabb órajelnek...
én abszolut nem használom ki a bika gépemet... teljesen felesleges nekem egy ilyen erös gép,,, csak azért vettem mert érdekelt az újdonság és az új kaland az új lehetöségekkel.... szóval egy kicsit kiváncsiság is benne van... nekem ez egy hobby,, ennyi nem több...
ez a dolog kb. már 20éve rajtam lehet...
amikor még a c-64 , amiga500 , spectrum gépek voltak....
jártam minden hétvégén "számitógépes klubba" az idösebb szomszéd haverommal, ekkor még kb 15 éves lehettem....(most 35 vagyok ) ez BP.-n a 15ker-ben volt egy müvelödési házban , ahol minden hétvégén összegyült egy 150-200 user, mindenki hozta a gépét, és folytak a demok, meg az ismerkedések,játék cserék.... stb.... vazzeakkor még szallagos magnóval nyomtuk a cuccokat....csavarhúzoval kelett állitani a magnó-fejet...
de kezdet bejönni a nagy floppy lemez is..
istenem de rég volt.....tényleg hihetetlen hogy elment az idö....
-
smoli
aktív tag
válasz
leonaprofi #6373 üzenetére
Szia Leon!
Személyesen is tanúsíthatom, hogy 8 belső SATA csatlakozó van az UD4-en.
3 pár egymás mellett 1 pár pedig egy kicsivel odébb Ha megnézed a [link] -et is jól látszik a 3 világoskék mellet az 1 fehér csati. -
zsero
aktív tag
Mennyit megy stabilan Thermalright Ultra Exteme hűtő mellett egy 920 D0 mondjuk egy UD4-es lapban? Szerintetek többet ki lehet belőle hozni mint egy Q9650-ből (nem mhz-re, hanem valós teljesítményre nézve)
-
válasz
leonaprofi #6373 üzenetére
-
leonaprofi
tag
Sziasztok!Tudnátok segíteni abban,hogy a Gigabyte EX58-UD4 alaplapban hány belső SATA-s merevlemezt és DVD-írót tudok összesen rákötni?Valahol azt írják,hogy 6-ot,de a használati útmutatójában 8 van,akkor most melyik az igaz.Mert ha nyolcat lehet,akkor lehet ez mellett döntök az UD5 helyett,mert a 3-way SLI-t ugyse fogom kihasználni.Valamint néztem,hogy az UD5-be,ha berakok 2 videokártyát,akkor már semmit sem tudok mellé rakni,de az UD4-ben marad még egy PCI slot szabadon.Megköszönném,ha segítenétek eldönteni,Köszi.
-
HSM
félisten
válasz
szacsee #6366 üzenetére
Najó, ez a dolog csak annyiban sántít, de ott nagyon, hogy a CPU-nak teljesen mindegy, Gigabyte vagy Intel laptól kapja feszt...
Az 1,35V Intel és Giga lapon is 1,35V.... Márpedig ez az 1,35V-os infó a proci "abszolút maximum" című specifikációjában van.... Ergó nem tűnik lapfüggőnek....
Szerk: Itt a doksiból, ami érdekes: [link]
Amúgy nem azt mondom, hogy para, de azért bennem maradt némi kétely, miért is van ott az az 1,35V-os max érték.... Ez már kicsit túlzottan is "Do at your own risk", pláne az ha az 1,55V-os max Vcore mellett nézed.....Azért korábban elég sokszor előfordult, hogy aki nem vette ezeket a doksikat figyelembe, rosszul járt... Mondjuk ellenpélda is van, elég sokan használják pl. 1,4-1,45V QPI/VTT feszen a CPU-t egyenlőre gond nélkül....
(#6364) gombcomp: Nem hiszek ezeknek a színezéseknek...
Gigán már az 1,355V is sárgul.... Na akkor hogy is van ez?
(Igaz, utána jó sokáig sárga is marad...
De ha jól emlékszem, 1,6V környéke már piros, meg villog, meg mindent csinál.... Az R2G lehet csak LN2-es hűtéshez vonatkozó figyelmeztetéseket tartalmaz?
)
-
S.O.S.
senior tag
Más.
Felraktam a legújabb biost. Eddig a DRAM BUS VOLTAGE értéke hónapokon keresztül
1.58 V volt és hiba nélkül ment a gép.Persze manuálisan állítottam erre az értékre..Most nézem csak hogy autómatában hagytam mikor az új biost feltettem. Két perce poénból rákattintottam a TURBOV-re és akkor szembesültem a ténnyel miszerint autómatában 1.8 V-tot ad a Ram nak.Gondolom ez nem normális. Ennyire rosszul mér ?
Egyáltalán ,hogy adhat ennyi feszkut ha már 1.6 V nem ajánlott !Üdv :
-
S.O.S.
senior tag
válasz
tthomasso #6362 üzenetére
Szia !
Köszi az infót.
Lauda linkje szerint ez a hűtő nem teljesít valami jól.
Az alapján amit leírtál egész jó hűtőnek tünik.
Úgy érzem az igazság odaát van.
Most aztán törhetem a fejem ,hogy mit vegyek .
Kellene több vélemény is ,bár a drága proci vásárlás után nem hiszem,hogy sok embernek maradt pénze 1 jó kis hűtő vásárlásához.Úgy érzem egy darabig megint nem veszek semmit.
Üdv :
-
Csak poénból írtam, gondolom ez látszott az emotikonból'
is. Én sem vagyok gyilkológép, van egy ingerküszöböm, amit nem lépek át. Ez ennel a rendszernél a vcore/qpi 1.4625/1.45, ha nem megy akkor nem megy, akkor sem adtam neki többet soha. Pedig látod, intel szerint is lehet neki tolni a feszt szarásig, de valahogy én még se akarom. Bár ez most van, lehet holnap már 1.6 v-al tesztelek, ahogy változik a hangulatom.
-
ImI87
őstag
Ez nem "marketing" duma. Tényleg így van.
Már eladtam 5-6 procit, és soha semmi baj nem volt. Sőt, volt amikor 5x felhívtak és hálálkodtak.
Meg azt is elmondatm kb 100 helyen, hogy soha nem kínzom a cuccaimat. A normál, egészséges tuning híve vagyok, eddig is az voltam, ezután is az leszek.
-
ImI87
őstag
Igazad van teljesen, én ezért nem veszek soha használt procit. Ki tudja, hogy mit csináltak vele? (Esetleg attól vennék, aki megbízható, és lehet adni a szavára.)
Viszont én is maximálisan korrekt vagyok, alapból nem feszelem szét a procikat (és semmi mást sem), ha én adok el v.mit, akkor leírom a hírdetésben, hogy mekkora feszen mit megy, és hogy mi volt a max, amit megkapott, de azt is csak egy 3dmark erejéig, pontgyűjtés céljából.
-
Ebben igazad van, én is sajnálnám, de Te is látod, hogy nincs velük gond. Valóban nincs értelme, ezért nem kínzom én se annyiért.
A használt mindig lutri, ez is bent van, aki ettől fél vegyen újat.
Lehet, hogy várni kell rá, de akkor is cserélik és a mondandóm csak erre vonatkozott.Most alapon, 1.1 v. A kitesztelt 24/7-es a 200x19, vcore/qpi bios 1.3/1.35 v, llc on. Azért nem, mert ilyenkor felesleges annyira hajtani. 1.45 volton csak vízzel megy terhelve, léggel meg is gyulladna.
-
keIdor
titán
Egy jó procit én sajnálnék kinyírni, szerintem értelme sincs kínozni 200Mhz miatt, de természetesen mindenki azt csinál a dolgaival, amit akar!
Viszont eladásnál egy ilyen procival jól át lehet "k*rni" a vevőt, mert lehet nála fog meghalni, esetleg degradálódni...
A garancia meg... sokan ezzel jönnek, hogy ott a gari, de ti szerettek heteket várni az újra? Mert én nagyon nem...Egyébként megkérdezhetem, hogy Te hány volton használod? Ez a kérdés Zájec-nak is szól. Ha 1,45V akkor oké, ha nem, akkor miért nem?
-
Ha tönkre akarna menni, már tönkre ment volna. Egyébként amíg van rá gar azt csinálsz vele amit akarsz, ha megpusztul akkor cserélik. A büdös életbe nem derítik ki, hogy mitől ment tönkre a proci.
smoli: Igaza van ImI-nek, ezek majdnem a legalja lapok, a drágák 80-tól fölfelé vannak, a k@rva drágák meg 100 felett. Nyilván a kategórián belül kell nézni, nem a 478-as asrockhoz viszonyítva.
De amúgy a teszt is hiányos és értelmetlen szvsz. Min triple channel, oc teszt, hogy az a proci melyikben megy többet, aztán az a proci melyikben megy magasabb uncore-t, melegedés tuning alatt, melyikben mennyi vcore kell azonos órajelhez, millió dolog kellett volna még bele. Persze aki nem ismeri az i7-et, annak ez fel sem tűnik.
-
ImI87
őstag
Én csak egy megjegyzést tettem. Habár a tesztben szereplő lapok relatív "drágák" lapok, de a maga kategóriájukban egyáltalán nem a drágábbak közé tartoznak.
Vannak a "fapados" lapok 50K körül, a közepesek 70K körül, és a komoly tuninglapok 90-100K körül.
Ezek alapján szerinted a tesztelt lapok hova tartoznak?
A te mondatodból kiindulva: alaptól fel és plafonról le, az pont középen van.Szal az én hsz-emben nem volt semmi negatív hangvétel, te meg itt okoskodsz, meg "jó magyar"-ozol. És nem vagyok a "drágád" sem..........
Vagy te talán v.mi buher gyerek vagy?
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #6346 üzenetére
Normális helyeken ha D0-t kérsz, akkor azt fognak adni.
-
smoli
aktív tag
Imi drága, mint tudjuk minden viszonyítás kérdése!
Ha a legolcsóbbakhoz viszonyítjuk akkor drágábbak, ha a legdrágábbhoz akkor olcsóbbak.
Én pl. az olcsóbbakhoz viszonyítottam, mert jó magyar módjára az alapból indultam ki, nem pedig a plafonból le.
Ezért kár volt megszólalnod... -
Sárpac
nagyúr
válasz
sniper elite #6346 üzenetére
Hát az, 2hszel előtted árulják a vadi új d0-át.
-
sniper elite
senior tag
válasz
Overlocker #6344 üzenetére
Lehet hülye kérdés, de ezt a D0-ás típust külön is lehet rendelni? Vagy szerencse kell hozzá hogy ilyet vegyen az ember? Én a másodikra tippelek
-
Overlocker
veterán
Akit érdekel és vásárolna Intel Corei7 920 D0-át PÜ nekem!
-
smoli
aktív tag
válasz
leonaprofi #6339 üzenetére
Egyébként most olvasható egy teszt PH-n a drágább X58 alaplapokról "X58 chipsetes lapok Core i7 processzorokhoz" címmel [link]
-
smoli
aktív tag
válasz
leonaprofi #6339 üzenetére
Ki fogod használni a 3Way SLI, vagy a 3Way Crossfire?
Mert ha nem szerintem felesleges az UD5-öt venni.
Merevlemezből nekem a WD-t ajánlották
DVD író Plextor: [link] Plextor Blu-Ray: [link] mindkettő SATA
Szerintem tápból is felesleges 800-850W de ezt a tápos topikban jobban tudják [link]
SCYTHE Mugen 2-vel még nincs tapasztalatom, de hamarosan lesz, már itt figyel a polcon... -
leonaprofi
tag
Videókártya: Geforce GTX275,de valamilyen halk változat kellene.
-
leonaprofi
tag
Sziasztok!Június elején szeretnék beruházni egy corei7-es rendszerre.Mivel a jelenlegi gépem egy 7-8 éves p4-es,így elég nagy ugrás lesz nekem.Leírom eddig mi az ami biztos:
Alaplap: Gigabyte GA-EX58- UD5 link
Processzor: Core I7-920 2.66GHz BOX link
Memória: OCZ DDR-3 6Gb/1600 Intel Extreme KIT link
Ház: COOLERMASTER RC-840-KKN1-GP Fekete link
Ezeket válogattam össze,természetesen,ha valaki valamilyen kritikát akar megfogalmazni valamelyik alkatrész iránt azt szívesen fogadom.A maradék pedig,amiben nem tudok dönteni:
Merevlemez: WD vagy Samsung a lényeg,hogy ne legyen hangos.
DVD író:Valamilyen SATA-s kellene.Jelenleg egy IDE-s Plextor PX-716A íróm van,ezzel nagyon megvagyok elégedve,tehát az új gépbe is valamilyen hasonló minőségű kellene.
Tápegység: Gigabyte 800W OdinGT GE-S800A-D1 vagy Corsair 850W CMPSU-850TXEU SLI
Processzor hűtő: (SCYTHE Mugen 2),de ebben nem vagyok biztos,mert jó nagydarab és félek attól például,hogy rányúlik a memória slotra.Meg nem tudom,hogy elég halk-e.
Köszönöm a segítséget előre is. -
-
Zájec
veterán
"Hát meg 1,45V-al alapból ki is fogod nyírni előbb-utóbb a procit,"
megintcsak egy anomália részedrölnem lesz semmi baja.. az Intel is 1.55v fesz értékben adta meg a Vcore max-ot... én még nem hallotam hogy bárkinek az i7 procija is kinyúlt volna.... egyébként ha jól tudom SzlobiG is kb igy használja, meg magasabb qpi fesszel... Eddig még nem lett semmi baja az övének
Lauda :"Vaze, most nézem a képeidet, ez a bios sokkal bonyolultabb"
loooololyan mint egy labirintus ?
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Van valakinek a gyári hűtőn kívül valami komolyabb?
Ha igen ,mi, és milyen hőfokot produkál.
Mindenképp le szeretném cserélni a gyárit.Én erre ( ZALMAN CNPS9900 LED ) gondoltam. Ez a hűtő üzemel valakinél?
Üdv :
-
Barney™
aktív tag
Szerencsére priviben is kaptam rengeted segítséget, beállítási lehetőséget, nagyon rendesek az emberkék
Hála ennek, már kicsit jobban értem, mi-miért van, mi mit jelent
A baj, az, hogy azóta sem sikerült olyan beállítást kicsikarnom, amivel 1600 vagy 1700MHz-en stabil lett volna a rendszer.. Érdekes módon az 1333 vagy 1360MHz-es rambeállítás mellet stabil, és nem fagy a gép terhelve úgy hoyg a cpu is meg van húzva 19*170 és Turbo boost on.
Próbálok szerezni egy másik ramot, hogy leteszteljem azzal mit csinál a gép, és keresek egy másik tápot is -
válasz
Barney™ #6327 üzenetére
Vaze, most nézem a képeidet, ez a bios sokkal bonyolultabb, mint az asusé, jó hogy nem az lett.
Előtte milyen memód volt, az ment 1600-on? Mindent hagyj auto-n, az időzítést és a memóknak az 1.64-et lődd be manuál. Így mennie kell. Kicsit visszaolvastam és már ott is panaszkodtál fagyásokra, tápod rendben van?
synthmaster: Ok, köszi!
-
Cyberpunk
félisten
Igen küldhetsz egy privit az tán nem reklámnak minősül
Nekem is az UD4 a szimpatikusabb, de az UD3R amiben csak négy memória foglalat van az sem lenne rossz. Bár memória bővíthetőség szempontjából nem annyira jó, de ha már tri chanel akkor úgy is használnám.
De viszont lapot csak a következő hónapban tudok venni most csak a procit szerzem be, mert akkor viszik el a jelenlegi cuccomat és szerencsére sikerült jó árat kérnem értük
Az ár csökkenésre meg rá jöttem nem érdemes várni a pénztárca barátabb az úgy is a Corei5 lesz. -
-
ImI87
őstag
válasz
Barney™ #6324 üzenetére
Figyi, meg lett mondva már 100X, hogy középkategóriás lapokban, elfogadható feszekkel max 1700 körül lehet használni a ramokat, mert az uncore nem megy feljebb 3400-3500 fölé, és muszáj, hogy az uncore a ram duplája legyen.
Hiába vannak 1866 meg 2000 ramok, nem lehet őket használni.1600 körül lődd be őket, és még szépen spórolhatsz is a feszeken. Semmi haszna, hogy ennél magasabban menjenek a ramok, észrevehetetlen a különbség.
-
válasz
Barney™ #6324 üzenetére
Az ilyen magas uncore egyáltalán nem garantált még magas feszekkel se, erősen proci/lap függő. Azt nem értem mitől nem megy az 1600 se, valamit elállíthattál. Nálam vcore/qpi 1.1/1.325-el megy alapon a proci, memók 1600/uncore 3200. Milyen időzítésekkel próbáltad az 1600-ot? Tápfeszek rendben vannak?
-
Barney™
aktív tag
procinak 1,3v-ot adtam, órajel alapon, qpi/vtt-nek próbáltam 1,45-öt és 1,5V-ot is, mindkét esetben fagyott a gép szinte azonnal everest rendszerstabilitás teszt alatt..Most visszaraktam 1333MHz-re cl7 7 7 16, és hibátlanul megy..
Van egy olyan érzésem, hogy nekem ez az 1866MHZ nem fog összejönni soha..
Jah próbáltam az 1600MHZ-et is újre, QPI/VTT - 1,35V-al de kékhalál lett az eredménye.. -
-
synthmaster
csendes tag
D0-ás i7 920-at már lehet kapni:http://www.hardverker.hu/ és http://ipon.hu/
Legalábbis nekem azt irták vissza e-mailbe. -
válasz
Barney™ #6314 üzenetére
Valószínű nem adsz elég feszt a qpi/vtt-nek. A memóknak toljál 1.65-öt, a qpi-nek meg elsőre 1.4-et, de lehet az is kevés lesz. Ha 1866 mhz-en járatod a memót, akkor az uncore minimum 3700-körül fog menni, ehhez pedig kell a fesz keményen. A vcore-en is emelni kell emiatt.
-
Achill3uS
nagyúr
tényleg vannak durva darabok, de mint már mondtam, ugyanolyan fontos, hogy bírja a magas bclk-t, és jó imc-je legyen (és még jöhetnék a coldbug/coldboot kérdéskörrel is extrém tuningnál
), ezért számomra az a jó cpu amelyik mindben egyszerre kiemelkedő.
de tessék ha nekem nem hiszel, és linkeled itt a gagyi 1M-eket: [link]
-
Barney™
aktív tag
Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan állítsam be a biost, hogy a ramok menjenek stabilan 1866MHz-en?? Vagy ha az nem lehetséges akkor 1600MHZ-en??
Sajnos stabilan csak 1333?Hz-en mennek..
Itt vannak a képek, hogy hogyan próbáltam 1866MHZ-en
[link]
Nem igazán értem ezt az uncore-t, meg qpi/vtt feszültséget stbAzt hittem belerakom a ramokat, beállítom az időzítést és a ram feszt és menni fog stabilan 1866MHZ-en, hát tévedtem
Nem szeretnék tuningolni a procin semmit, csak egy stabil gépet szeretnék alapon .. NAgyon hálás lennék az építő jellegű hozzászólásoknak
-
Linkelhetnél nekünk is belőle! Szívesen olvasnék párat.
Achill3uS: Ha Te mondod, akkor biztos. Amúgy tényleg nem egy qpi bajnok lap, vagy a proci nem az, vagy én vagyok túl beszari (1.45-nél többet még nem kapott).
Erre esetleg nem tudnál valami okosságot?: Aki esetleg jártasabb az x58-as biosokban, minek kellene egy kis plusz fesz, hogy stabil legyen mondjuk a cpu/qpi 1.35/.135v ht on? Biztos jó valamire az a sok opció és a neten látni több helyen, hogy állítgatják.
Lehet csak pár dolgot kéne módosítani/feszelni és menne a kicsike 4 gigán értelmes vcore/qpi mellett.
Grat az eredményhez és köszi a linket a a teszthez, olvasom is mindjárt.
-
Achill3uS
nagyúr
szerintem meg menne. p6t deluxe-nak se gyengébb a pwm-je mint a p6t ws-nek (ugyanúgy 16+2 phase), csak a p6t dlx egy qpi temető az újabb asus lapokhoz képest
egyébként egy eredményem megbújt a validok között...
úgyhogy a GENE-vel az elért max bclk ln2 alatt 242.43MHz volt
(Rampage II GENE teszt) -
bmwsan
senior tag
Sziasztok
most már van egy VGA-m már csak a a többi cucc hiányzik...
milyen alaplap kellene ahhoz hogy egy i920-t 4GHz járassak
és milyen cooler kellene rá ami kellemesen hűvösen tartaná ... (erre max. 18-20k) -
Rátettem az egyik magmát pluszban a borda túloldalára és átlag 8-10 fokot javultak a hőmérsékletek:
Vaze, nem semmi, köszi a tippet jugeen!
Igaz még csak oda van biggyesztve, az alaplap tápkábelje fogja és a fordulatszámok se stimmelnek, de az látszik belőle, hogy a bordában több van mint ami eddig látszott.
Cyberpunk: Ha lesz 920-ad vegyél is rá egy normális coolert, a noctua is jó vagy ez a tr ultra/extreme.
Sárpac: Hogy őszinte legyek Achill3uS prime-os tesztje eléggé feltupírozta az adrenalinszintemet, lehet nekem is cserélni kellene, pedig nemrég még ellene voltam, hogy mi a francnak.
Mondjuk azt is tudni kell, hogy a mi lapjainkban szinte biztos, hogy nem fog menni olyan alacsony feszekkel.
zip: Szia! Ha tényleg nem tuningolsz (a vga-t se!) és nem valami ezeréves púposkondis chieftek, akkor valószínű elég lesz.
-
zip
tag
Szia Lauda!
smolihoz hasonlóan én is most szeretnék venni i7-920 as configot.
Most egy 450W-os Chieftec tápom van. Elég jól szól.
Ha egy 920-as procit, és egy Radeon HD4870 -et + 2 winyó + 1 DVD írót akarok rákötni (semmi tuning) akkor szerinted menni fog?válaszodat előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- Anime filmek és sorozatok
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Apple Watch
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest