Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vágási Feri
csendes tag
srácok! egyszerüen nem találok CPU OC eredménylistát ahol az alaplapok is fel lennének tüntetve nem csak a hűtés tipusa :S
-
Zájec
veterán
"- Turbo Boost not available when overclocking"
itt egyszerűen béna volt a tesztelő. GOOC során mi mindvégig használtuk a turbo-t. szóval én azt mondom ez az állítás nem igaz.ez úgyvan hogy ha az ET6 alatt akarod emelni a BCLK-ot, akkor amint állitasz rajta rögtön leveszi a TURBO-t és elveszi a szorzót....
-
jugeen
addikt
válasz
Vágási Feri #4691 üzenetére
- Independent core multipliers are not available
magonkénti szorzó állítási lehetőség, mint a DFI-nél. nem tudom mi érteleme van ennek. miért jó egy vagy akár több magot is lassabban járatni mint a többit?
- Turbo Boost not available when overclocking
itt egyszerűen béna volt a tesztelő. GOOC során mi mindvégig használtuk a turbo-t. szóval én azt mondom ez az állítás nem igaz.
-
Vágási Feri
csendes tag
benchmarkreviews.com, az UD4P-ről:
Cons:
- Premium motherboard solution
- BIOS options can be complicated for some users
- Lacks Serial Attached SCSI (SAS) onboard support
- Independent core multipliers are not available
- Turbo Boost not available when overclockingezek közül az utolsó kettő nem világos, segítenétek?
-
westlake
félisten
-
szacsee
nagyúr
Huzkodd ki a ventiket sorjában, hátha egy másik szarakodik.
Ha nem az, akkor szelektáld nem-e a tápból jön a hang... ha másképp nem megy dobd ki az alaplapot az asztalra, a tápot pedig minél messzebb tőle. Ennek az az előnye, ha a pwm tekercsek rosszalkodnak az alaplapon, akkor azt is ki tudod szűrni (fekete kockák a proci mellett). -
Vágási Feri
csendes tag
linkelnétek pár olyan CPU OC toplistát ahol fel vannak tüntetve az alaplapok és a hűtés is?
elöre is köszi, én nem találtam! -
beginn
csendes tag
Heló mindenki! Lenne egy észrevételem saját konfigurációmmal kapcsolatban: durván 1óra után sima netezés közben 1xcsak olyan hangot ad a proci (i920)mintha a hütô ventije elkezdené darálni a hütöbordát. De nem a hütö adja hanem a proci, mert a venti kiiktatásakor is ugyanigy jelentkezik a problema. Szerintetek defektes a proci vagy a lap(gigabyte x58 ud3r)? Mit gondoltok?ja és ennek ellenére megy ugyamugy tovább. Így hirtelen hozzá sem merek nyúlni Várom segitökész kommentjeitek!
-
Igazából nem tökmindegy, hogy milyen stepping? Csak fesz kérdése és mindegyik megy annyit....
-
HSM
félisten
Najó, ez se mutat semmit... ES példány... Lehet előtte már szépen agyonfeszelte valaki és degradálódott.... Az a közel 1,6V még üresben is nagyon sok.... Pláne hogy csak 3dmark-ra....
Bár szvsz úgyis az lesz a vége, mint mindig is, hogy nagy lesz a széthúzás, lesznek nagyon jó és nagyon rossz darabok.... Már a C0-nál is igen szép volt szerintem, hogy a gyengébb darabokkal is simán megvolt a 3600-3800 majdnem mindig...
-
jugeen
addikt
válasz
szacsee #4675 üzenetére
a procinak lehet adni vcore-t, vpll-t, vtt-t ( vagy ha jobban tetszik, akkor nevezzük vqpi-nek). ha a kérdésed arra irányul, hogy változik-e a vcore ha mondjuk 21x190 helyett 20x200 a beállított érték, akkor arra az a válasz, hogy több, mint valószínű nem. vtt-t viszont sanszos, hogy emelned kell, ha az uncore-t nem csökkented.
-
szacsee
nagyúr
Az mitől függ, hogy mennyi fesz kell ugyanannak a procinak ugyanakkora mhz-hez?
Wolfnál elvileg csak a proci frekvenciájától függöt kb.. ergo 8x500-on is annyi kellett neki, mint 9x445-höz.
Itt mitől függ?
A proci frekvenciájától? Unicore és a QPI is beleszól? -
jugeen
addikt
íme egy ékes példa, hogy D0 is lehet sz✵r
-
Core i7 920-940: nincs memória és QPI zár
Grat, elég hamar rájöttek, végülis csak 4 hónapos a processzor....
-
g50v
csendes tag
Hali!
Most tervezek i7-t venni.
Az lenne a kérdésem hogy egy átlagos hűtővel (10k) mennyit lehet kihozni belőle stabilan.
Még életemben ne mtuningotam úgyhogy cssak lépésekben szeretnék.Szerintetek 3,3-3,5 kihozható belőle?
A válaszokat előre is köszönömg50v
-
HSM
félisten
Persze, nem arról van szó... Én ezt a procit még legalább 2 évig szeretném/tervezem nyúzni... De ha esetleg úgy alakul, hogy majd a Sandy Bridge megjelenik, és szépen lenyomja majd a 6-magosok árát, akkor lehet, majd inkább veszek olyat, akkor már olcsón, ehelyett... És több magom lesz és kisebb fogyasztásom..... Ez azért még később igen jól jöhet, mint lehetőség....
A 940 meg 950-es proci... Hát, én semmi fantáziát nem látok bennük jelenleg.... A 940 ugyanott fogy el, mint a 920, csak kisebb BCLK-val, cserébe 2X annyiba kerül... A D0 950 meg... Tegyük fel, jó esetben lesz bennük +300Mhz a jelenlegi 3,8-4,2 Ghz-hez képest, hogy új stepping... Naés? Minek?
Észre se veszed.... Sehol. Ellenben a 6 magos az szép plusszlendület lesz, akárhonnan nézed, pláne 32nm-en.... És hangsúlyozom, nem mikor majd megjelenik egy év múlva, hanem amikor megjelenik az új mikroarchitektúra, kb. 2 év múlva, ha minden jól megy.
Milyen jó móka is volt pl., hogy 2008 elején, mikor még untig elégnek tűnt a C2D és vettem egy olyat egy Giga P35-DS3 lappal, később minden macera nélkül bele tudtam tenni a Q6600-at. Nem akkor tettem bele a négymagost, mikor vettem a lapot, mert akkor csillagászati ára volt, hanem kb. fél évre rá, mikor +10,5E Ft-ból (!!!!) megúsztam a váltást, E6750-ről Q6600-ra, és ebben benne volt a Hyper 212-es hűtő is, és igencsak érezhető volt a különbség. Na, valami ilyesmi lehetőségről beszélek.... -
Zájec
veterán
HSM & Ottoka :: na mindegy
engem jobban érdekel majd egy 940-s vagy 950 proci mint egy hatmagos.... még ezzzel a nativ 8 szálal se tuduk mit kezdeni a böség zavara miatt....
mondjuk 3Dmark-ba jó látni hogy mennyi pontot hoz a konyhára
szóval lapot és ramot nem fogok egy darabig cserélni , az bizti
majd esetleg egy procit , amivel megkostolom a x23 szorzót , egy kicsit jobb lenne az extremebb eredmény eléréséhez benh-eknél... de a hétköznapokra tökmindegy.. még a 920-as proci is sok...
Vágási Feri :: köszi
-
P00By
nagyúr
-
Ottoka
őstag
Azt írja, az intel nem erősítette meg hivatalosan, hogy az összes x58-as lap támogatni fogja a 6 magos procit.
Meg hogy ha az alaplap gyártó eleget tett az Intel előírésainak, nem lehet gond. De nem biztos hogy a 2008-2009-ben vásárolt alaplapok működni fognak.Sajnos szerintem le fognak a népről húzni egy bőrt, vetetnek új lapot.
-
HSM
félisten
válasz
westlake #4654 üzenetére
Kezdődhet a lottó! Ki mire tippel? Vajon melyik gyártó lapjai lesznek Gulfton ready-k?
Nagyon remélem, hogy a lapok nagyrésze Gulfton-ready lesz, különben néhány gyártó jól eláshatja majd magát+néhány olyan lapot vásárló, Gulftonra vágyó emberke is igencsak dühös lesz....
-
westlake
félisten
-
HSM
félisten
Sőt, bizonyos játékokban állítom, porba alázza az összes quadot egy 4500-ra húzott E8x00!
Egész egyszerűen azért, mert sok játék csak 1-2 magot tud kihasználni, ott meg a nem jönnek ki a core2 hiányosságai, gyakorlatilag a nyers erő (Mhz) nyer. De a frisebb címek között egyre több van, ami nemcsak kihasználja, hanem gyakorlatilag igényli a 4 magot.... (FC2, GTA4, és gyanítom ez a lista hamarosan bővülni fog...) Itt viszont már nem egy liga egy C2D, C2Q vagy I7.... -
Zájec
veterán
igen mert a core i7 920-nak kiseeb az alapórajele mint a Q9550-nek..
sajnos itt csak alapórajelen vannak beállitva a dolgok , és ahogy elnézem a memeo is 1066mhz-n van....ami nem igazán tesz jót a core i7-nek...képzeld ha valami tuningosabb beállitás lenne... 3.6-4ghz , meg 1600-1800-n a memok..
(#4650) XoZ ::
-
Attici
őstag
-
Zájec
veterán
tundnátok olyan tesztet linkelni ahol a core i7 teljesitménye látható a különbözö játékok alatt ?? és a többi proci is szerepel benne amit a hétköznapokban használunk..
elöre is köszönöm aki veszi a fáradságot és linkel valami jó szakirodalmat -
gombcomp
senior tag
Ez sokat segít a "megismerésben": NehalemCalc
-
Ottoka
őstag
-
ImI87
őstag
Hello!
Még csak ismerkedek az i7 rendszerrel, és lenne pár kérdésem:
Itt a memória órajele miből számítódik, és milyen szorzók (arányok) vannak?
Ha jól gondolom, akkor a ram órajel a bclk-tól függ, és itt is adott arényok vannak. És van itt olyasmi dolog, mint a Core2 rendszereknél a strap, vagy minden esetben ugyanazok a szorzók vannak?Előre is kösz.........
-
HSM
félisten
válasz
#10949376 #4640 üzenetére
Nézz be a DDR3 topicba, van pár redmény, info. De nem árt tudni, hogy többféle csippel szerelik ezt a Kingmax ramot, igaz a típusszámuk is más, de mindenhol csak Kingmax 1333 címen futnak. Attól függ miylet kapsz, hogy mikori raktárkészletből való. Pl. az elpida csipes Kingmax brutálisan megy, régi JNM-es is jó, de nem a legjobb I7-be, mivel magasabb feszen jön meg a kedve dolgozni, az újabb elixir jó olyan 1500@CL8 vagy 1600@CL9-re, az Elpida megy akár 1750@CL8-on is. A többi típust nem ismerem. A típus végből az utolsó előtti 2 betű különbözteti meg őket, a KG az elixir, az MF a Micron D9JNM és az EE az elpida.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Vágási Feri #4637 üzenetére
Mi ilyet vettünk és bejött, ha jól látom itt olcsóbb is.
-
HSM
félisten
Kellemes tapasztalattal gazdagodtam a minap... Beszereztem a 3 Elpida csipes Kingmax memóriám mellé még 3db Micron D9JNM-el szerelt Kingmaxot. És azt kell mondjam kitűnően működnek egymás mellett, 1333@CL9-en, 1,5V-on.
Szóval bár biztos nem a legideálisabb helyzet, hogy nem egyforma modulokkal üzemel a gép, de mégis ebben a felállásban tökéletesen üzemel. Sikerült még 1333@CL7-en mennie szintén 1,5V-on, de úgy még nem tudtam alaposan kitesztelni, de jónak tűnik.
-
HSM
félisten
Na csináltam kis D0 fingató C0 eredményt.
Giga EX58-UD5 V1.0 F4-es BIOS
1,195v VTT BIOS-ból beállítva, többi normál/meg alap, ami nem, az meg látszik a képen.
[link]
[link]
Nem állítom, hogy beton stabil, de ezt sose állítottam kihegyezett prime/minimumfesz dolgokra. Szóval ez a minimum prime-stabil feszültség.Persze, jó lenne tudni, hogy a beállított 1,2V fesz a gyakorlatban mit jelent a Giga illetve a tesztelt Biostar alaplapban... Na mind1... De ezek már nagyon részlet kérdések...
-
tome.jr
addikt
Az ottani fórumban is voltak azért kétkedő hangok, mindenesetre ahogy a cikk is írja reménykeltő eredmények. Valakinek van valami infója mikor lesz itthon kapható? Gondolom minimum 1-2 hónap.
Zájec: Egyébként meg meglátjuk milyen lesz valójában be a D0 stepping, elhamarkodottan én sem akarok/tudok nyilatkozni, a fórumbeli tesztek vagy igazolják majd vagy nem a látott eredményeket.
-
törölt tag
Fullos Biostar lapban tényleg nem nagy cucc... Topicban a srácnak CoreTemp nem valós hőfokokat mutatott, ráadásul Prájmolni is csak úgy tudott, hogy vagy agyon volt feszelve a cucc, vagy pedig 15x222...
Ilyet szvsz C0 steppingel is simán el lehet érni. Bár léghütéssel nem bizti...
Ki kell fogni a jó procikat, ennyi. -
HSM
félisten
válasz
SzlobiG #4622 üzenetére
Ez így eléggé semmitmondó, de inkább megtévesztő...
Itt a topic, ahol az eredmények vannak. [link]
Én itt minimum VTT-n (a lapjában ez 1,2V) 189-es BCLK-t és 3ghz-es Ucore-t látok....
Ez azért nem egy nagy dolog.... Nálam 2800-as Ucore és 165-ös BCLK megy UD5-ben 1,255V VTT-vel beton stabilan....
Persze, a kis javulás is javulás....
De tényleg várjuk ki az alaposabb tapasztalatokat....Nah, de ha hazaértem csapok kis tesztet, mire elég nálam 1,2V VTT....
-
Zájec
veterán
válasz
SzlobiG #4622 üzenetére
én csak azt nem értem ,hogy ezt miért csak egy valid-al támasztják alá...
ez igy nagyon kamu.... ha valós lenne akkor más képet raktak volna fel ,amin látszik a többi dolog is.... de mivel nincs ilyen , igy nem lehet hitelesnek tekinteni az utána irásban irt értékeket.... hogy ennyi meg annyi meg bla-bla-bla-bla....hiszem majd ha látom...
azt megnézném hogy csak 1.175v QPI/VTT kell az 1600-s ramoknak 220BCLK-nál...
aki egy kicsit is ért a core i7 -hez , az érzi hogy sántit a muki állitása....de most tényleg
le meri irni hogy Prime95 stable, azt kép meg nincs hozzá...
miért kell ennyire kamuzni, nem értem -
HSM
félisten
válasz
tome.jr #4619 üzenetére
4000-4200-at simán megy egy jobb 920-as, megfelelő léghűtővel, vízzel és még nagyobb szerencsével 4300 körül lehet a végük, prime stabilan. Ahol lehetőség lenne érdemben fejleszteni, az a jobb IMC (nagyobb fesztűréssel vagy azonos feszen magasabb órajel) lenne. Na meg persze a hőtermelést csökkenteni, de azt írják az javult, de érdemes lenne megvárni a végleges procikat, és részletesebb beszámolókat. Az ES cuccok amúgy általában jobban is mennek, mint a retail-ek....
(Tesztelésre gondolom a jobban sikerült, masszívabb darabokat adják, a retail-ből meg ki kell fogni...)
-
Zájec
veterán
válasz
tome.jr #4619 üzenetére
én nem látok semilyen Prime stabil képet....
majd ha lesznek valami normális eredmények , akkor lehet valamit is összehasonlitani... addig ne menjünk bele ilyen találgatós pletykákba....
Amúgy sem hiszem, hogy a stepping váltás hátrányára szolgálna.
azt nem kell mondanom hogy a York-nál is vegyes volt az új stepping..
valamiért voltak jobb C1-s páldányok az E0-hoz képest... -
tome.jr
addikt
Nem tudom a C0 steppingből mi a legmagasabb prime stabil érték léggel, de ez külön összahasonlítás nélkül is jónak tűnik. Ha jól fordítom a címet, abban is azt írják ígéretes OC eredmény. Ráadásul ez még nem is végleges példány, tehát akár ennél jobb eredményt is el lehet majd vele érni. Amúgy sem hiszem, hogy a stepping váltás hátrányára szolgálna.
-
westlake
félisten
-
Zájec
veterán
válasz
Vágási Feri #4614 üzenetére
köszi
teljesen mindegy , szerintem tök átlagos proci... mindegyik megy igy....
nem sok mindent kelett állitani ahogy látod az ET6 ablakban,, tolni a CPU Vcore-t , nem kicsit , és a QPI/VTT ... ja megy egy pici feszt a ramoknak.. a többi alapon van...ennyi -
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite #4612 üzenetére
Majd megdumáljuk, bár Core i7-hez már nem szívesen vennék használt cuccot. Max a procidat jóárasítva.
-
HSM
félisten
válasz
tome.jr #4609 üzenetére
Nem akarok én semmire kilyukadni... Csak butaság azon sopánkodni, hogy a fejlesztés plusszköltséggel jár. Neked kell eldönteni, hogy mit kezdesz a pénzeddel, hogy van-e szükséged egy ilyen gépre, és hogy most akarsz-e bele 3 megfelelő modult. Nem hiszem amúgy, hogy drasztikusan lassulna 2 modullal, de biztos, hogy messze nem lesz optimális úgy. Én megmondom a frankót, fognám, és beleraknék 3db olcsó 2gb-s Kingmax (vagy Kingston is jó lehet) modult, és örülnék az új rendszeremnek, diszkont áron. Ha 1600@Cl8-at kihozol belőlük megfelelő hűtéssel, már utol is érted bőven a dual 2000-et, tudomásom szerint.... Ráadásul I7 alatt úgyse nagyon lehet egészséges feszekkel nagyon 1900 fölé menni 24/7.... De én inkább 1700 magasságába tenném,ami tényleg 24/7, és tuti biztonságos max, jó procival. Mondjuk a DFI csodalapjával lehet megy többet is egészséges feszekkel, de azt nem ismerem, nálam UD5-ben kb. ez a helyzet.
-
törölt tag
RAM-ból én ilyet vennék: Corsair TR3X3G1600C8D (3x1GB, 1600MHz, CL8, Dominator DHX+)
De hogyha tuningolni akarsz, akkor ne Corsair-t vegyél, max. akkor, ha Corsair Dominator GT, mert a jó tuning chip-es RAM-ok ott kezdődnek.
Ha mindenféleképpen olcsót akarsz, akkor Kingmax 1333 MHz-es modulok, oszt' hello...
Alaplap dolgot passzolom. Nem tudom, mi a különbség P6T és P6T Deluxe között, de én ilyen rendszernél 10 ezer forinton már nem szaroznék! -
tome.jr
addikt
A fejlődés ilyen téren néha kellemetlen lehet egyeseknek, de ez van, senki nem kötelez rá, hogy kihasználd az I7 erőtartalékait.
Az erőtartalék kihasználása nélkül viszont nincs értelme váltani 775-ről.
Még azon gondlkodom, hogy 3x1 vagy 3x2 gb ramot vegyek. Game-eléshez kellene a gép, talán csak Crysis alatt lenne jelentősége a 6 gb-nak, de talán a 3 is elég neki. Meg ugye jön a Win7 aminek meg már nem kell annyi ram mint a Vistának. Ebben a körben bizonytalan vagyok.
-
zakacs
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet akarok venni és lehet lesz pénzem egy core i7re. persze a legkisebbre a 920asra de nem tudom milyen alaplapot és memórát vegyek hozzá. Mindenképpen húzni szeretném de csak levegővel fogom hűteni.
Milyen ramot és alaplapot ajánlotok hozzá? Ramból elég a 3g is, csak gyors legyen meg ne túl drága meg még tuningos is
Eléggé ASUS mániás vok de nemtom megéri -e a P6T deluxe-ot venni vagy elég a sima?Előre is kösz a tanácsokat
-
Zájec
veterán
válasz
Vágási Feri #4603 üzenetére
ez volt eddig a max :: core i7 920 @ 4.4ghz on air!
-
HSM
félisten
válasz
tome.jr #4601 üzenetére
Nem kell ide semmiféle TRI-KIT.... Ez az egész marketing szarság.... Kell bele 3db megfelelő modul, és kész.
De amúgy nyugodtan használhatod benne a 2 modulod, de igen, akkor csak 2 csatornád lesz a 3-ból. Ennyi erővel mekkora kiszúrás volt, mikor kijöttek P4-hez a dual channel lapok... Gondolj bele, volt 3db kisebb modulod, vagy 1 nagy..... Ott is vehettél új "kitet".... Sőt, ott még minden baja is volt mellé a technológiának, nem mindig szerették egymást a különböző modulok, stb....
A fejlődés ilyen téren néha kellemetlen lehet egyeseknek, de ez van, senki nem kötelez rá, hogy kihasználd az I7 erőtartalékait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest