- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jugeen
addikt
válasz
sniper elite #5724 üzenetére
2100-hoz bőven 1.55 felett kell azzal a lappal...
-
jugeen
addikt
megpróbáltam utána járni elsődlegesen power user-eknél, hogy a különböző alapoknál miként jelentkezik a a vtt droop. merthogy sajnos a jelenség fennáll. a lenti értékek átlag értéknek nem igazán tekinthetől, a lapok szórása miatt az értékek eltérhetnek ± 15%-kal. sorrendben a lapok a legkisebb vtt droop-tól a legnagyobbig.
evga classified ~0.01
dfi ut ~0.02
asus p6t6 ws revolution ~0.03
gigabyte ud5/ud4 ~0.04
asus p6t ws pro ~0.04
dfi dk ~0.04
gigabyte extreme/ds4 ~0.05
dfi jr ~0.05
asus r2g ~0.05
asus p6t dlx/r2e ~0.06
evga x58 x3 ~0.06 -
jugeen
addikt
2 napja végig azt kérdezted, hogy mi bajom van a prime-mal. elmondtam, hogy ram tesztre szar. te állítottad, hogy ram tesztre is neked megfelel. ma kiderül, hogy 1600MB ram-ot teszteltél csak eddig.
úgy látom nem értetted a kérdést pedig teljesen világosan rákérdztem, vagy kerülöd a válaszadást, hogy te még mindig azt véled, hogy az eddig prime tesztjeid, amiket 1600MB-on futtattál azok elgendőek ram tesztnek?
-
jugeen
addikt
válasz
rootkiller #5675 üzenetére
mint írta is, neki egy dominator gt 1866-osa van.
-
jugeen
addikt
válasz
sniper elite #5661 üzenetére
ismerned kellene az i7 specifikációját és akkor tudnád, hogy ezen frekvenciák elérése csak tuninggal lehetséges, mivel alapértelmezésként intel által nem támogatott.
-
jugeen
addikt
#5481 "miértne lehetne teljes egészében a ramokat futtatni ?
nekem az elég ha vista oldalsáv kiirja ,meg a coretemp is kiirja hogy 100% terhelt,,többre nincs szükségem, ez is megmutatja amire szükségem van a stabilitás szempontjából.."itt éppen azt bizonygattad, hogy neked 100%-osan terhelt.
úgy gondolom, hogy ellentmondtál magadnak, nem értem hogy most mi is az álláspontod. elmagyarázhatnád... ezek után is azt állítod, hogy az eddigi 1500-1600MB-on futtatott prime-jaiddal te maximálisan kiterhelten tesztelted a ramjaid?
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
"akkor az user honnan tuja meg hogy mennyit kell neki beállitani ha nem szerepel neki sehol"
minden nevesebb RAM gyártó rendelkezik valamilyen supporttal. email vagy hotline vagy forum. kinél melyik. azon emberek akiknek problémájuk adódik a beállításokkal, azok forduljanak ezen support vonalalak valamelyikéhez. sajnálatos módon kis hazánk piaci lehetőségeit tekintve ezen support vonalak közül talán egy sincs amelyiken magyar nyelven lehetne kommunikálni.
bármennyire is user-frendly mostanában a tuning, azt egyik gyártó sem tudja felvállalni, hogy minden eladott eszköz mellé személyes konzulenst is adjon. a lehetőségek tárházát sem tudja előflashelni, mivel annyi komponens van és azok variációinak száma kimeríthetelen. ahogy a tuningot te is megtanultad, ugyanúgy másnak is meg kell tanulnia, ha az érdekli és azzal akar foglalkozni.
nem mondhatod, hogy ezzel neked újdonságot mondtam. és vélem is, hogy az általad feltett kérdésekre saját magad is meg tudta volna adni a választ.
"azthittem hogy ezt már korábban megbeszéltük, a Giga se enged állitani a RAM x2 -nél kisebb Uncore értéket.... ismételtem megerösitem hogy a Giga sem engedélyezi...."
ez kis is derül a BIOS-ban, hogy így van? vagy csak a végeredményben tűnik ki? csak azért kérdezem, mert mi van az általad is említett kevésbé jártas user esetén? próbálkozik esetlegesen egy alacsonyabb qpi szorzóval egy magasabb dram szorzó esetén? aztán csodálkozik, hogy a bios-ba ő mást szeretett volna beállítani, mint ami a végtermék. ha erre nincs lehetőség, akkor a tényállást csak üdvözölni tudom.
-
jugeen
addikt
a BIOS-ban van programozva, már amelyikben van, hogy bizonyos XMP beállítás mellett emelje meg a qpi feszt. de hangsúlyozom, hogy nem az XMP utasítja a BIOS-t a feszültség emelésére. BIOS feature és nem XMP. Avantium és MSC is megerősítette.
Idézet RyderOCZ-től ( OCZ mérnők, talán jobban ért hozzá, mint mi ):
-
jugeen
addikt
válasz
sniper elite #5633 üzenetére
mert bclk emeléssel tudod csak elérni.
-
jugeen
addikt
abba gondoljunk bele, hogy az spd nem végez konfigurációs beállítást, és abban az esetben ha az xmp-be qpi fesz beállítást programoznának, ami nem más, mit a vtt, akkor egy x48-ban mit is produkálna a konfiggal. az xmp az nem chipset függő, hanem az intel ddr3 memória profilja... kicsit megtévesztő a giga bios-a ismételten, mint ahogy az uncore frek. és ddr3 frek. közötti arány esetében is.
-
jugeen
addikt
qpi nem szerepel az xmp-ben, így nincs programozott profilja. nem is lenne ildomos, mert a qpi mértéke az imc függő. valamelyik cpu képes ddr3-2000/uncore-4000 @ 1.4vtt-vel menni, valamelyik meg csak 1.65vtt-vel. és van amelyik uncore abszolút képtelen a 4000-re még extrém körülmények között is. aztán van még az a függőség, hogy ugyanaz cpu melyik alaplapban mennyi vtt-t szükségel. valamelyik gyártó terméke kevesebbet, valamelyiké többet.
-
jugeen
addikt
minden elismerésem Kevin eredményeit illetően, de jobban örülnék, ha hazai eredményekkel gazdagítanánk a topikot. ilyen erővel rengeteg eredményt lehetne linkelni. sry, nem támadásnak szánom, csak az ilyen linkeléssel kapcsolatosan igen nehéz kérdést feltenni a tulajdonosnak.
-
jugeen
addikt
de gondolom nem tekinted időpocsékolásnak, hiszen a megszerezett x szintű tudásod megalapozott. idővel eljutottál arra a szintre, hogy téged is zavar az, hogy valaki meddő vitát csinál egy szakmai tapasztalatlanságból.
nem hiába mondják, hogy hülye emberrel ne keveredj vitába, mert legyőz a rutinjával....
-
jugeen
addikt
"Azt olvastam, hogy elvileg annyira kell csak figyelni, hogy a QPI/VTT és a VRAM között ne legyen 0,5V-nál nagyobb a differencia"
ezt nehéz nem betartani .... ugyanis ez akkor következik be ha esetleg 1.65v-nél többet adsz a ramoknak, (ami nem gyakori szokás ) és a QPI / VTT pedig alapon hagyod, 1.15v-n , ami szintén elég ritka , mert ez kevésnek szokott bizonyulni,, szóval már korábban elkezdi az ember emelni hogy jusson valamire... mondjuk 1.35v-ra....ez valóban így van, hogy nehéz nem betartani, mert egy hétköznapi normál használat vagy benchmark esetén is előbb eléri az ember a RAM a maximális frekvenciáját, mint azt hogy szükséges legyen a 0.5v differencia. aminél elképzelhető lenne az a GTR/GTS chip lenne, de azok meg meg annyira zajos jelen üzemelnek az i7 IMC esetén, hogy sokkal előbb fut vele a maximumába, mint hogy elérje a túl magas differenciát. extrém hűtés esetén azért kicsit más a helyzet.
-
jugeen
addikt
1,. egyébként mekkora QPI/VTT feszt kapott ilyen magas Uncore-hoz (4000)
gondolom ilyenkor már 1.50v körül kell kb. járni....1.45vtt
2,. miért csak "cores : 2 , Threads : 2 " csak két mag ment ?
a másikon látom hogy HT on és 8 threads ment..hogy lehetőséged legyen kérdés feltevésére
3,. az elsö eredmények ( HT off és 2 mag ) jobb értékeket hoztak mint HT on
Read és Copy értékekre gondolok... ennyire lassitaná a HT ?úgy tűnik van bizonyos szintű kihatása
ki és mikor és hogyan ? mi ez az általánositás ?
üzemeltetni én mindigis normal feszültségen üzemeltettem 24/7-ben , max egy bench mérésnél adtam többet....a többes szám neked már általánosítás? hahahaha
szerinted igen..... de ezt nem tudjuk bizonyosan , ez egyéni véleményed..
olvass külföldi, szakmai fórumokat, ahol a gyártók is megszólalnak. ha esetleg nem tudsz, akkor talán el kellene fogadnod, hogy más olvas, és érti is amit ott írnak, nem csak a képeket nézegeti
(#5583) jugeen válasza HSM (#5581) :: nem az a lényeg igazán hogy kinek az eredménye, hanem az hogy milyen értékeke szerepelnek benne..... szóval nem kell elmenni személyeskedö irányban..
ez nem személyeskedés, hanem vélemény nyilvánítás. ameddig te más publikációját nem tartod "eredmény"-nek, addig ez lényegesen elfogahatóbb, mint a te megnyilvánulásod....
-
jugeen
addikt
szerinted újdonságot mondtál azzal, hogy csinálj úgy is teszteket, hogy memók 1600-on, uncore 3200, majd folyamatosan növeld az uncore-t, úgy, hogy a memók maradnak 1600-on. Szépen emelkednek majd a teszteredmények
abszolút nem. és ebben abszolút igazad is van, hogy az eredmények emelkednek. be is b*szna, ha nem emelkedne.
btw, a HSM-nek a válaszom nem erre irányult, mit amit te írtál.
-
jugeen
addikt
akkor tessék egy ellenpélda az alábbi linkeken.
uncore 4000 ddr3 1200
uncore 4000 ddr3 1600
uncore 4000 ddr3 2000
igaz bennetek nagyon él a qpi fesz miatti félelem, amit abból a szempontból nem tudok mire vélni, hogy éveken keresztül mertétek a ramjaitokat lényegesen magasabb feszültségen üzemeltetni, mint amit a gyártó meghatározott. 1.45 qpi mellett nyugodtan lehet üzemeltetni az i7-et is. ha van rajta egy jó hűtés, akkor probléma nélkül menni fog. ugyanis a magas qpi fesz átka az, hogy rendesen befűti a procit. ha azt meg tudod 72 fok alatt tartani, akkor a throttling meg sem fog jelenni.
-
jugeen
addikt
válasz
sniper elite #5576 üzenetére
a végén még mártírnak fogok beállítani magad? ez már nekem is sok... te tényleg ember vagy? nem vagy inkább valami internet bug?
-
jugeen
addikt
a ram-ot nem tudod teljes egészében letesztelni vele... arra használj hci-t. addig, amíg meg tudsz nyitni mindenféle alkalmazást egy prime mellett, addig a cpu közel sincs 100%-on járatva. bármi kis szent szar közbe tud szólni a háttérből, és akkor a prime már annyira nem nyerő. a prior állításokkal is még bőven probléma van náluk. hányas prioron futtatod?
-
jugeen
addikt
nem ismerem az összel beállítását, viszonlyag régen is foglalkoztam vele. így nem szeretnék vele kapcsolatosan tanácsokat sem adni, mert a beállításokkal kapcsolatos emlékeim elég rendesen megkopottak. javaslom, hogy olvasgass XS-t, ott viszonylag jók körbejárták a témát, kérdéseket is nyugodtan tegyél fel.
-
jugeen
addikt
a cpu-t elég rendesen meg lehet nyúzni a prime-mal és ennyi. a ram-ok vonatkozásában a lefoglalt területet bármikor átengedi egyéb alkalmazásoknak, hiába állítod magas prioritásra. a prime nem minősül versenyszámnak, így mi nem is tartjuk fontosnak a használatát.
IntelBurnTest alias Linpack meg lényegesen nagyobb mértékben le tudja terheli a cpu-t mint a prime. csak tudni kell beállítani.
ha ti a "mazohizmusotokat" a prime-ban élitek ki, akkor hajrá!
-
jugeen
addikt
bug alatt hibát értek, mint a számítástechnikába mindenki más.... de ha a kérdésed arra irányult, hogy mi a hiba az orthosban, arra íme a válasz: sajnos a large fft ram teszt algoritmusa kisebb fft-vel működik, mint a small fft. amennyi kifér belőle, az bőségesen a cpu cache-eknek elegendő és annyi...
-
jugeen
addikt
csak az a tény kerülte el a figyelmed, hogy az orthos 9-es prioritáson fut. attól a memtest nem igazán veszel el már semmit, de a maradék üresen hagyott memória területet teleiratja hci-vel. kicsit jobban kellene ismerned a bencmark programokat, és akkor talán nem írnád azt, hogy nem ér igazából semmit.
le merem fogadni, hogy azt sem tudod mi az orthos legnagyobb bugja.....
-
jugeen
addikt
válasz
sniper elite #5435 üzenetére
már 7 fok? mese mese mátka?
-
jugeen
addikt
válasz
sniper elite #5431 üzenetére
ezt is szemmel mérted, mint az fps-t?
-
jugeen
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest