Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Szuperboci #6899 üzenetére
A gép bek***atja...
Achill3uS: Nem tudom, hogy mi a baj, de már nem is érdekel. Nem tudom beállítani, azt csá. 6 hónap szenvedés alatt biztos nem jöttem rá, hogy hogy kell beállítani...
Szerintem ha ilyen balizé lennék, nem siránkoznék itt folyton, hogy nem megy... Nagyon nehéz lenne szerintem már nekem elrontani itt valamit. 20x160-on is rossz, 1T-2T-vel is. Akkor meg mit erősködjek? Egyszer úgyis jó, meg egyszer úgyis rossz. Mostmár magasról teszek rá a rohadt Prime95-re és társaira. Megpróbálok valamit intézni a procival, de ha nem cserélik, akkor így jártam. Szétütöm kalapáccsal vagy eladom valami olyan embernek, akinek nem fontos a tuning, azt csááááááá -
Achill3uS
nagyúr
válasz
#97544192 #6894 üzenetére
ha default-on működik minden stabilan akkor 2 lehetőség van: 1. az adott hw-ek nem igazán tuning barátak vagy összeférhetetlenség van (pl lap és ram között), 2. nem tudod beállítani. általában logikusan felépített hibakereséssel ki tudod szűrni te magad a tuning szűk keresztmetszetét. az agresszív hozzáállást nem díjazza a gép
-
Szuperboci
senior tag
ha alapon hagysz mindent akkor is kifagy?
-
törölt tag
Annyira ideges vagyok, hogy ha nem érdekelne a pénz, egész nap ezeket a mocsok cuccokat ütögetném mérgemben...
Nem tudom eladni, mert muterom meg faterom így is ki akadtak már, hogy adogattam el cuccokat... Bár nem érdekel a véleményük, de nem hiányzik a kiabálás a pofámba, hogy még rosszabb napom legyen...
Én szerintem nem lehet itt más, csak az hogy subtimingokat még mindig alaposan be kéne lőni, vagy pedig az i7 proci... Mi más lenne, könyörgöm??? Alaplap most lett új, ilyen gyorsan bekrepált volna? Táp is szinte zsír új, RAM-ok is... Akkor mégis mi a franc lenne?Zájec: Nincs lehetőségem kipróbálni, mert senkinek nincs az ismertségi körömben. Venni meg ezért nem akarok, gondolom megérted... Mert ha jó is lenne, az sem érdekelne. Ilyen nincsen, hogy nem jó egy Corsair/Mushkin RAM egy Gigabyte full kategóriás alaplapban... Amúgy is, még mi okozhat ilyet, hogy egyszer működik egyszer nem? Hát vagy az, hogy maga a RAM a rossz, amit én személy szerint kicsuknék, vagy az, hogy maga az alaplap a rossz, amit ha nem gáz, szintén kicsuknék, vagy pedig BIOS beállítás, stb... Okozhatná még akár az is, hogy bekrepált a memória vezérlő. Annyi minden van ebbe a kis mütyür i7 prociba, miért ne krepálhatna be?... Lehet hogy még senkinek nem romlott el itt, de én azért nem zárnám ki ezt sem.
sniper elite: Engem nem csak a tuning izgat (persze, igen, valamennyire az is) nem akarok kihozni fix 4.2 GHz-et, csak egy sima 3.6 GHz beállítás kéne nekem... De még ezt se lehet normálisan elérni!
Kezd elegem lenni az egész rohadt rendszerből. Szívem szerint tényleg azt tenném, amit Keldor papi mondott, dehát a család... Ilyenkor bánom hogy egy 15 éves kis csöppszar vagyok, és nem tehetem meg azt, amit szívem szerint tennék.
Az egészben az a vicc, hogy amikor Templomegere segített, egy ideig jó is volt a gép. De utána miért krepál be, hmmmmm??? -
Zájec
veterán
válasz
#97544192 #6888 üzenetére
(#6888) BR4D::
azért mert a kingmaxok nem igénylik, nem mennek jobban ha 1.65v adok nekik...
ezek ilyen ramok.... 1,5v -t igényel, aztán csá..... de nem csak nálam , másoknál is ez a jelenség volt... tehát 1.5v mindenre elég volt...
ha jól emlékszem serito kolléga is 1.5v nyomta azt a brutális 1900 körüli eredményt, a 3x1gb-s kingmaxal....(#6889) BR4D:: én kiprobálnék a helyedbe valami másik ramot....
akár egy "full-gagyi-semmire se jó" kingmaxot....
csak mégis, a kiváncsiság kedvéért, hogyan üzemel vele.....
semilyen más célból...(#6892) Savanya:: én még senkinél nem hallotam hogy bekrepált volna egy core i7 proci... még akik ln2-vel nyomják, azoknál sem.... és degradáciot sem....
a ramokkal kapcsolatban még mindig nem jutottál düllöre ?
nem tudtál kipróbálni egy másik ram(-okat) ? -
Savanya
addikt
920-as proci ment már tönkre valakinél ? Pontosabban a memvezérlője ?
-
törölt tag
Na mostmár elrohadhat az egész i7...
Megint errorozik ez a mocskos fosos Prime!
Nem érdekel, így hagyom aztán legyen baja az összes rohadt alkatrésznek! NEM ÉRDEKEL!!! -
szacsee
nagyúr
Nálad CL8-ban mi a vége a ramoknak alapfeszen?
Más:
Most épp nem használom ki a gép teljesítményét, ezért 1,0250V-ot adok a procinak biosban (Load 0,996V) és 2600-on hajtom 19-es szorzóval idáig gond nélkül. Szerintem megy feljebb is csak a 20-as szorzóval nem szerette az alapfrekit sem, így inkább 19-es szorzó és egy kis FSB tuning. 2 mag van engedélyezve... turbo és HT Off... így IDLE 100W-ot kajál a vas és prime alatt is kb max 120W-ot eszik. Játékok alatt becsókolja a 150W-ot HD4670-el.
Még majd VGA-t kell vennem, de mivel most járt le a melóhelyen a szerződésem így ótvaros duhaj vagyok anyagilag... -
Zájec
veterán
válasz
#97544192 #6883 üzenetére
rendesen megszenvedsz ezekkel a ramokkal..ennyi szivrohamot nem ér meg..
én a ramok subtiming-eit elvböl nem piszkálom, jópár példát hallotam már , amikor igy lettek kinyirva a márkás ramok... a mezei kingmaxokkal nincsenek ilyen bajok, és nem is lesznek soha, azok az elsö pillanatól megfelelöen müködnek.... tudom a cl8 az nem cl9, de itt nincs jelentösége ez látható... teljesen jó az 1600mhz cl9-ben is....
kap egy kis 3400mhz Uncore-t azt már vigan fut - szalad... baj nélkül.... -
törölt tag
Hát jó, a fene gondolta volna, hogy az a baj... Vagyis gondoltam rá, de nem tartottam nagyon valószínűnek, mert egyszer jó volt, egyszer nem, és gondoltam hogy mivel a CPU-ban van a memóriavezérlő, ezért ott van a hiba... De ilyen hülyeséget, komolyan mondom. Lehet, hogy már 2-3 hónapja is ez volt a baj, és jóformán feleslegesen szenvedtem ennyit... Mindegy, a lényeg hogy jó a gép.
-
M.Head
csendes tag
Sziasztok!
Miveljobb az új D0-lás széria mint a régebbiek tuningolhatóságszempontjából?
A választ előre is köszi!
-
válasz
#97544192 #6873 üzenetére
Na vegre, orulok neki!
Neztem a biosom, de ott csak egy erteket talaltam, aminel ilyen nagy erteket be lehet allitani, az a Ref Cycle Time, de mi akkor a masik?
Amugy ezert írtam is az elobb, hogy aki vagja ezeket a beallítasokat segíthetne kicsit a tobbieknek, ne a vakvilagba kelljen probalkozni.
Lehet nem csak vcore-al kene agyonvagni a cpu-t, hanem valami mason allítani egy picit es mar menne is.
-
törölt tag
válasz
sniper elite #6870 üzenetére
Az legyen az en bajom.
Inkabb azt kene megtudnom, hogy a CPU-e a szar, tutira... -
-
válasz
#97544192 #6853 üzenetére
De elotte írd meg pu-ben, hogy melyik ablak ala aljak.
Qpi és memok mennyin mentek, feszt mennyit tolsz neki ilyenkor? Nalam a qpi 1.325-on ment, de igazibol tokom tudja, hogy az a sok feszallítasi lehetoseg mire jo valojaban. Lehet nem csak ezel a kettovel kene trukkozni, hanem valami mason allítani egy kicsit es sokkal konnyebben menne a tunying.
-
gV
őstag
válasz
Szuperboci #6858 üzenetére
grat, nálam esélye sem volt h langyosak legyenek a bordák
de ha nem 1 percig megy a lap akkor tényleg nagyon melegszik én pasztázás helyett ventiket fogok bevetni itt sokat használt -
Szuperboci
senior tag
-
sniper elite
senior tag
válasz
cserkosz #6851 üzenetére
Ez nem a te hibád! El se tudod képzelni nekem már hányszor volt ilyen gariztatási dolgaim, pakold szépen össze és vigyázz hogy ne sérüljön meg, vagy égés nyom ne legyen rajta, aztán vigyed be a boltba ahol vetted! Onnantól az ő gondjuk, amúgy lehet te is úgy jártál mint az egyik ismerősöm akinek azt az alaplapot adták a boltba, amit én előtte 1 hónappal beadtam gariztatni és adtak helyette egy újat! Szóval fel a fejjel és vigyed vissza!
-
törölt tag
Eskuszom mindjart kidobom az ablakon ezt a szart.
[link]
Tok stabil volt igy egy ideig, most meg elinditok akarmilyen teszt progit, es leall... -
cserkosz
tag
válasz
sniper elite #6849 üzenetére
Az fasza és miért pont én??????
-
sniper elite
senior tag
válasz
cserkosz #6845 üzenetére
Ugyan ilyen lappal én is így jártam kb 2 hete segítettem az egyik barátomnak gépét összerakni, se kép se hang nem volt, egyből ramra gyanakodtam kb 1 órán át szórakoztam vele de végülis kiderült hogy az alaplap döglött be! 1 hét alatt kicserélték azóta nincs semmi gond a srác gépével!
-
cserkosz
tag
válasz
Overlocker #6846 üzenetére
A legújabb bios az Lcd poster csak annyit ír ki hogy" Wellcomen"
Ezután egy óra számol másodpercenként ennyi.
Ha kiveszem a ramot akkor se sípol miért nem ???? -
-
cserkosz
tag
Sziasztok van egy Rampage II Extreme és 920 D0 procim .
Következő a gondom.
Ma összeszereltem a vasat és bekepcsolás 6sec. eltelik a ventik pörögnek a ledek világítanak ,majd újraindul és ugyanez kezdődik ventik ,ledek stb.
Még a BIOS-ig se lép el
Próbáltam a ramokat kivenni másikba rakni egyesével semmi ,
Próbáltam ram nélkül minden lehúzva a lapról.: vinyó,cd, flopy videókari ki és indítani, de ugyanez.nincs sípolás vagy valami?????
Mi lehet a gebasz???
. -
Hogy milyen igazatok van, 1.26-al worker stop lett (igaz már nem reboot), persze 1 óra 6 perc után.
Most próbálom 1.275-el.BR4D: Nálad hogy áll a helyzet, stabil már a cucc?
-
HSM
félisten
Várjuk ki a végét...
Az I5-ben még lehetnek meglepik, miért is lesz jobb a jelenlegi 9550-eknél... (TDP-függő Turbo-mód, pl... Hogy 100% ki tudja használni a 95W TDP-jét, de ne lépje túl... Ez pl jó kis fegyverténynek tűnik....)(#6839) udi24:Sztem 920+jó hűtő, és már hozhatod is a 950 sebességét egy jó lapban....
-
udi24
tag
sziasztok!
core i7 950 mikorra várható?(magyarországon) még a nyáron vagy késő ősszel?
érdemes most beruházni egy 920 ra+konfig és ha elfogatható áron adják(70-80) a core i7 950 akkor váltani?
100 nál többet nem adnék semmijen jó prociért.......
üdv:
udi24 -
Szép eredmények, thx a listát!
Na mondom kipróbálom a 3800-at ilyen feszekkel, de látom, hogy load 1.184v
, inkább mégse. Én még bios 1.25v llc on-al is kapok a pofámba egy rebootot prime alatt. Mindjárt elindítok egy tesztet 1.26v-al, talán az meglesz stabilan.
Keldor papa:
-
-
szki
őstag
Sziasztok!
2 hónap múlva vennék egy i7 alapú új konfigot (monitorral) a D0-ás 920-as procival.
Lehet tudni már mikor vonják ki a forgalomból az i7 920-as procit?(Nem érdekel a az i5 széria, mert akkor inkább a következő step. AMD PII)
-
subaruwrc
félisten
válasz
sniper elite #6829 üzenetére
na itt egy 06-t
-
Sárpac
nagyúr
Ebben nem értek egyet ha azonos árban jön ki a core i5 mint most a q9550 akkor tuti fix csak a 32nm-es 6magosra fogok váltani.
Akinek meg kétmagosa van vagy olcsóbb yorkot fog venni vagy phenomot.Szerintem a core i7 950 ára olyan 320-350dodó környékén fog beárazódni tehát 80K kategória, a Core i5 pedig 40-60K-s sávban fog szóródni olcsóbb lappal máskülönben értelmetlen lesz, de erre az első hónap után az intel rá fog jönni hamar.
Jah és nyáron az emberek általában nyaralni mennek 50-70%-al kisebb a forgalom mint egy őszi téli időszakban.
-
Zájec
veterán
válasz
sniper elite #6829 üzenetére
egész jó
végre látni töled is valamit..
ImI87:: jól kitesztelted a kicsikét..!
(#6831) ImI87:: na majd lehet hogy szerzek egy dénullát , meg rakok fel egy újabb bios-t.. az utóbbi olcsóbb megoldás
ne de lehet hogy beleharapok az elsöbe is..
-
sniper elite
senior tag
Egykis tuning nálam is [link] bár nem nagy szám tudom
-
ImI87
őstag
Ezzel végleg kiteszteltem a procit, tovább nem fogom nyüstülni. Az alábbi táblázatban látható az összes eredmény
i7 920 D0 - FPO: 3847A891
Gigabyte EX58-UD5 lap, HT on, LLC OFF_ _ _ órajel _ _ _ _ _ _ _ bios fesz _ _ idle fesz _ _ load fesz
195*19=3705 MHz _ _ _ 1,250V _ _ _ 1,216V _ _ _ 1,168V
200*19=3800 MHz _ _ _ 1,268V _ _ _ 1,232V _ _ _ 1,184V [24/7]
195*20=3900 MHz _ _ _ 1,281V _ _ _ 1,248V _ _ _ 1,200V
200*20=4000 MHz _ _ _ 1,312V _ _ _ 1,264V _ _ _ 1,216V
195*21=4095 MHz _ _ _ erre már lusta voltam.............
200*21=4200 MHz _ _ _ 1,381V _ _ _ 1,328V _ _ _ 1,280V -
ImI87
őstag
válasz
subaruwrc #6822 üzenetére
Hát nehogy!
Egyenlőre nem fogom eladni, hacsak nem új szívre vagy vesére fog kelleni a pénz.
Ez most nagyon szerencsés darab, úgyhogy egy jóideig nem lesz cserélve. Különben is mire, 975-re?
Úgyammá................
Itt a prime screen is: i7 920 D0 @ 200*21=4200MHz prime blend 3200MB 1H
vCore: Bios: 1,381V => Win idle: 1,328V => Prime95 load: 1,280V
(majdnem 1 tized drop, nem semmi..............)
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek nem reális hőfokok. Direkt ma teszteltem, mert jó hideg van, és tárva-nyitva van az ablakom. Hogy tudjon bejönni a zokszigén.
Átlagos nyári napon 6-7 fokkal több lenne minden mag.
Érdemes a fogyasztást is megnézni. 3,8-on 1,18V-tal nem bírtam 110W-nál többet megetetni vele, 4 gigán 1,21V-tal már 122W, és 4,2-őn már 140W-ot zabál (Everest szerinti közepes értékek)
Zájec: THX
, és most már itt van teljes bizonysággal is.
-
sniper elite
senior tag
Majd vissza esnek a Core i7 eladási számai, aztán baxhatják magukat! Éppen ma voltam hálópartyn srácok 80%ka kettő magos procikkal játszik minden gond nélkül, szóval senki se fogja a maradék pénzét ezeknek a pénzéhes retkeknek adni mert már nem bírnak magukkal! Intel nagyot esett a szememben!
-
Ez általában a C0-nál is így van, a 3800 még szépen megy, aztán a 4 gigához (főleg a 20x200) már drasztikusan be kell avatkozni a feszekbe. Nekem a 20x200 meg sincs stabilan, mert 1.45 felett nem voltam hajlandó adni neki, a 21x191 az ment szépen, de ott meg a ramok nincsenek rendesen kihajtva, ezért mindenképp 200-as bclk kell.
Nem tudom amúgy, hogy van-e értelme 3800-on hajtani 24/7, de valszeg én is azon fogom. -
ImI87
őstag
Ahogy elnézem, 3,8-3,9-ig megy nagyon baráti feszekkel (1,2V alatt !!!), és 4 giga körül kezd el nőni a feszigény. Mint már mondtam, nálam 3,8-on megy 24/7-re. Csak hogy jó gyorsan megnyíljanak az ablakok, és egyszerre 10PH ablakot is tudjak nézni!
Az én C0-om elég szar volt, a 3,8-at csak 1,29V load feszel vitte.
Ahhoz képest ez + 400MHz. Nyílván egy jobbfajta C0-ról nem éri meg váltani, de nekem mindenképpen jól jött.
A prime már fut, hagyok neki egy órát, aztán kiteszteltnek nyílvánítom a procit. Utána visszarakom 3,8-ra, és nagy megelégedéssel fogom használni az elkövetkező X időben...........
HSM:
-
HSM
félisten
válasz
sniper elite #6813 üzenetére
Azért ne hidd.... A 920 sehogy se illik az Intel-féle X58 rendszerbe....
Hidd el, sokan vannak, akik mostanában fognak/szeretnének valami harapósabb masinát.... Ezek az emberek a 920 eltűnésével kétfelé lesznek irányítva:
1. Vegye meg az X58+I7 950-et, amin zsíros hasznuk lesz, de User-nek ott lesznek az X58 előnyei, és az I7 ereje
2. vegyen erősebb Lynnfield-et, a 920 árán, és vegyen hozzá olcsóbb lapot (amin az Intelnek szintén kövér haszna lesz) és a procin is majdnem ugyanannyit nyernek, DE!!! a Gulfton-kompatibilitás ugrott, és könyen lehet dobni a platformot, ha ahoz lenne kedvük.... Ja, és a CF-SLI mániásoknak se lesz az igazi... (Ergó, ha pénzed van, és fasza cucc kell, pengesd a zsét, vedd az X58-at, de a drágább procival)Arról nem is beszélve, hogy ezzel szerintem szépen borsot is fognak törni a túlhajtók orra alá, mivel aki OC-t akar, annak ott lesz az X58/950, (Mézesmadzag elhúzva a jelenlegi rendszerekkel) és az I5-nél közelekkora tuning se lesz... Az I7-ből ki lett szedve a QPI és az Uncore és a memória szorzólockja, de van egy olyan érzésem, hogy a Lynnfiled-ben benne fog felejtődni.... (Legalábbis velem ezt sejteti a magasabb Turbo-elmélet)
Azt nem szabad elfelejteni, hogy a cél a profitmaximalizálás itt.... Márpedig ahogy látom, ez egy tökéletes terv lesz ebbe az irányba...
(#6817) ImI87: Grat, nagyon szépen megy!
De asszem ezzel a képpel meg is győztél, hogy maradjon a C0 920-am.
Mondjuk prime-ra még kíváncsi leszek!
(C0-amhoz képest amit látok: +200Mhz hasonló fogyival, hasonló feszen....) -
ImI87
őstag
válasz
subaruwrc #6815 üzenetére
Na itt el nekezdjétek az NV vs ATI témát!
Na de ha tényleg nem lesz 920, akkor fasza áron fogom eladni a kis tuningos drágasásomat!És itt egy új eredmény:
i7 920 D0 @ 200*21=4200MHz @ 1,280V loadAkinek nem elég a 10 körös LinX, azok kedveért egy óra múlva lesz prime is.
-
HSM
félisten
Asszem ez az I7 920 eltűntetés tipikusan Intel-húzás lesz... Asszem ők is rájöttek, hogy túl olcsón adják az X58 prémiumcucaikat, nem illik ide az olcsó 920-as....
Inkább vegyék az emberek a mégolcsóbban gyártható Lynffield cuccokat, vagy nyúljanak mélyebben a zsebükbe az X58-hoz.... Sajnos ez várható volt....
Mondjuk szerencsére ez engem már nem igazán érint...
-
-
keIdor
titán
-
válasz
Overlocker #6795 üzenetére
Te is tudod, hogy nem a tuning fanokat tartják szem előtt, szal ahol nem kell nagy grafikus telj. ott nagyon jó lesz ez irodába pl.
-
bolcsodal
addikt
Elolvasva az Anandtech cikket kezdem érteni mire lesz jó az i5!
A Phenomok középen egy igen kellemetlen kompetitort kapnak az év végére!
Bár a cikk írója szerintetek mennyit kapott ezért a mondatért?
"Penryn was always good, Bloomfield was nice to talk about but Lynnfield may end up being the one you marry."
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest