Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Templomegere
senior tag
asszem rájöttem , megyek ismét bios
-
Templomegere
senior tag
válasz
Templomegere #4896 üzenetére
na vissza is állítottam 1,64V-ra , viszont így messze nem megy 1750-en
asszem lesz mit tanulnom ...... van valakinek kedve felvenni egy ifjú padavant ? -
Templomegere
senior tag
okké akkor gyorsan bios ,és vissza
-
válasz
Templomegere #4892 üzenetére
Mi kap 1.8-at? A memók?
Hát azt vedd vissza gyorsan 1.65-re. Tesztre mehet, de 24/7-re nagyon sok, kifosatja a memóvezérlőt.
-
-
Templomegere
senior tag
Sziasztok , tegnap beléptem a i7 tulajok körébe , phenom II -ből pár hét gondmentes időszak útán 1 hét szopás következett , amit az én koromban már nem bírok elviselni , pedig megesküdtem hogy nem veszek számológép i7-et , de nekem már nyugalomra van szükségem .....
Na szóval i7 920 , gigabyte EX58 UD5 , és valami OCZ intel edition 6gb 1600 cl8 ram.
most ismerkedünk , az este 3600mhz volt , asszem 1750mhz ram , amin szépen ment minden féle ultra kütyüzés nélkül 1.16V-on .Gyári hűtővel . De ez a szegény kis hűtő nem nagyon bír vele ezen a frekin . 55C cpu 70fokos magok , pedig még a feszt is viszább vettem . TR U120 Extreme lesz rajta , de még nem ért ide a lefogató hozzá .
Mire kell figyelni , mik a gyengéi , ezek érdekelnének , kizárólag persze tuning témában .
köszi , üdv !
-
westlake
félisten
hmmm.. ez eleg erdekes info.. mindenesetre, ha lesz hozza kedvem, akkor nekiallok en is lepolirozni a talpat (bar ez joval nehezebb feladat, mint egy proci kupakjat polirozni).. aki mar fogott a kezeben ilyen hutot, az tisztaban van vele, hogy nem 50 dekas
ebbol kifolyolag az otthoni polirozasi modszerek eleg "farasztoak".. ettol fuggetlenul megerne egy levelet kuldeni a thermalright-nak, hogy megis mi az a masik anyag a true copper huton
-
jugeen
addikt
ha a kérdésedre megkapod a választ, akkor oszd meg velem is légy szíves.
csak azt tudom elképzelni, hogy van egy rakatnyi normál talpuk, amit a sima true-ra raknak és ha már abból van, akkor fogyjon is el. nem hiszem, hogy ezt mérnökember találta volna ki, hanem sokkal inkább a gyártóüzemben valami okostóni.
-
Van aki 8-10 fokot is emleget a polírozás után, de ez eddig nem nyert bizonyítást. Szvsz ezért kell jól pasztázni.
Ez a "sima" eXtreme nem olyan veszélyes, de a copper a maga 2 kilójával
már elég komoly cucc. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy problémát jelentene a lapnak, de az aggódók láncolják fel a végénél.
-
HSM
félisten
Nem biztos, hogy a políros a jó... A proci kupjakján is múlik... Mondjuk talp szempontjából nagyon jó a Mugen2, és a CM 212-esem is.
Sőt, a 212 talpa mikrobarázdált is, ami elvileg a legjobb... (Nagyobb felületen érintkezik a hűtő a proci és a paszta.)
Mondjuk én coppert már nem biztos, hogy tennék a gépembe... 1,9Kg+ventik súlya... Picit meglököm a gépet, és kettétöri a lapot.... LOL... -
Nincsenek polírozva, de a coppernek van talán a legnormálisabb talpa a True-k közül. Én is mikor megláttam ennek a talpát, na mondom ebből sok jó nem fog születni, de kellemesen csalódtam benne, igen baba hőfokon tartja a prockót. Még serito polírozott True Black-je se veri meg.
-
Zájec
veterán
válasz
#97544192 #4865 üzenetére
hát figyu , attól hogy egy gyengébb ( zalman ) hatásfokú hütö polirozva van , attól még nem fog csodákat müvelni...
szerintem a TRUE120 nagyon drága , gondolom itt is a Thermalright nevet kell megfizetni... a mugen2 jóval olcsóbb és teljesitményben nagyon ott van, valamikor jobb is mint a TRUE120...
"Miért nem csinálnak a gyártók egy tökéletes hűtést? Simán tudnának szvsz, csak nem lenne üzlet a többi coolerben.." megcsinálták a mugen2 személyében...
-
törölt tag
Nem tudom... Pl. az én volt Zalman CNPS9900LED-em is polírozva volt, de szart nem ér, rájöttem... Inkább + pénz, és vegyen az ember Ultra 120 Extreme-t. A többi Scythe, Zalman, stb. nem éri meg... Esetleg még a Mugen 2.
Mostmár kb. 1 héten belül meglesz a H2O procin, chipseten, RAM-on, majd jövök eredményekkel. Bár még meg kell fúrni a házat is, mert a radinak nincs hely. Ha meg már áramot adok neki, akkor úgy fogom, hogy minden kész van, és minden a helyén van.#4864: Miért nem lepődök meg? Miért nem csinálnak a gyártók egy tökéletes hűtést? Simán tudnának szvsz, csak nem lenne üzlet a többi coolerben...
-
Én a TR Ultra 120 eXtreme-re szavazok.
-
keIdor
titán
válasz
#97544192 #4840 üzenetére
Nem parasztvakítás, javítottak 1-2 bugot, meg kicsit optimalizálhatták a gyártást. (olcsóbb lehet a gyártás)
A stepping váltás sose volt egyenlő a jobb tuningpotenciállal. Sose szólt erről.
A C0/C1 bugjaitól nem kell félni, ezek nem olyan hibák, amik kijönnek.Q6600 B3 vs. G0 kivételével nem sokat számított a stepping, mert mindenhol voltak jó példányok, hőmérséklet különbség se nagyon volt.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Oszkár26 #4849 üzenetére
Majdnem beszóltam, hogy hol olvastál ilyeneket, netán a GS-en?
Aztán gugli bácsi segített... itt a cikk.
Ezeket a sorokat fentartással kezelném, no nem azért, mert nem értenek hozzá a készítők, sőt.... viszont más az észjárásunk, amit ez a kiragadott sor szemléltet:
"sajnos egy i7 platform ára rendkívül magas lesz, ha az ember 6GB ramot, X58-at és 965 EE procit szeretne, szvsz csak abba éri meg befektetni."
Kiegészítve lett a cikk, valszeg hétköznapi embernek, illetve aki nem WR-re törekszik más javaslatot tennének az oldal készítői.
No 1 szó, mint 100, nem GS-en olvastad, de mivel a cikk írásakor még szinte csak ES példányokkal teszteltek a készítők és horror árra saccolták a komplett konfig árát, így fentartásokkal kezelném... hétköznapi emberként a cikket. -
HSM
félisten
válasz
Oszkár26 #4849 üzenetére
Nincs FSB-je.
Viszont mindent tudsz benne növelni, különböző szorzók vannak, stb.
A lényeg, hogy jópáran használjuk az I7-est 3500-4000 közelében, 1600-as ramórajellel, vagy akár afölött is, és jó magas QPI-vel......
És ha húzod a BCLK-t az egész rendszered gyorsul, ugyanúgy mint az FSB-nél. -
Oszkár26
tag
Hello lenne egy érdekes kérdésem egy helyen ezt olvastam:Az elv itt is változatlan, egy úgynevezett base clock-ot (* a jövőben BCLK) kell feljebb tornásznunk a nagyobb órajelhez. Ennek nincs egyenesen arányos kihatása a teljesítményre, mert a BCLK nem adatátviteli busz a cpu és az alaplap között, hanem csak a QPI busz órajele. Tehát ha növeljük, csak a cpu és a ram órajelére van kihatása, önmagában nem okoz gyorsulást.
Akkor ez azt jelenti hogy hiába húzom én a core i7 920 133-as fsb-jét mert szinte semmit nem gyorsul??? -
ADAM1337
nagyúr
Kezdek kacsingatni egy i7 konfig felé
-
HSM
félisten
válasz
#97544192 #4840 üzenetére
Nem parasztvakítás... Szépen fejlesztgetik a csipjüket... De nem kell ennek túl nagy jelentőséget tulajdonítani... Ott van jó példának az első B2-es C2D... Utána volt egy rakás stepping, de az első B2 volt a legmelegebb, de a legtuningosabb is. Az utolsó, G0 volt még, ami felvette vele a versenyt... De nem volt sokkal jobb, csak fogyasztásban/melegedésben.....
-
törölt tag
-
westlake
félisten
ez azert mar nem rossz d0-as eredmeny
-
ashot
tag
Szasztok,
Valaki el tudna kuldeni priviben milyen beallitasokkal sikerult 3,6Ghz et stabilizalni
egy gigabyte ud5 -os lapon illetve ehez hasonlon egy 920-as procival?ramom corsair ddr3 3x1giga 1600mhz CL8
Elore is koszonom a segitseget!Br,
Marton -
westlake
félisten
-
CyberJedi
tag
Skaccok, van értelme i7-re váltani? E8500@4GHz-em van 4GB rammal, már így is a gép vár rám, mert ő a gyorsabb. Nem vagyok lassú, egyébként.
Mit tapasztalnék, ha átállnék i7-re? Mi lenne jobb? Nem játszom már igazából, irodai munka, némi videószerkesztés, általában úgy 20 ablak van nyitva egyszerre.
Üdv, Cyber
-
HSM
félisten
Nah, kipróbáltam.... 4Ghz, prime 7 szálon+átnevezett Furmark: pont 500W!
Amúgy ezek mind HT-s eredmények, amiket linkeltem.
Amúgy nekem sincs ilyen cumóm, céges... Itt lehet venni: [link] (Voltcraft ENERGY MONITOR 3000)
És erre még rá lehetne pakolni 20-30W-ot, ha húznám, feszelném a 4850-t....Erről mindig az jut eszembe, amikor srácok beégtek egy 1000W-os táppal, mert nem volt elég a GTX280 TRI-SLI-hez... [link]
Amúgy egykét elképesztő eredmény: [link] [link]
Ennek még XS-en is csodájára jártak... Hűh, ha az enyém ilyet tudna....(#4817) Zájec: Ezt is XS-en olvastam, elvileg vagy az X58-nak vagy magának az I7-nek a korlátja, hogy nem bír 4ghz-esnél magasabb QPI-t az esetek 99%-ában. Márpedig a minimum 36-os szorzó mellett ez ~222-es BCLK.
-
jugeen
addikt
-
Ja igaz, ezt nem is néztem, csak a proci órajelét, meg a wattot is benéztem
, valami zavar keletkezett az erőben.
.
Nemtom ht-val többet enne-e, szvsz igen. 500W
tényleg szépen mutat. Mennyibe kerül egy ilyen mérő, meg kéne mérni 4 giga ht-val primeolva és a GTX280 meghúzva fánkkal terhelve mennyit cumizna. Szerintem a 600 wattot lazán benyelné.
szacsee: Ok!
-
HSM
félisten
Köszi!
A 3800 és 4000 között azért kisebb a különbség, mivel a BCLK-t 4000-en visszavettem 191-re, emiatt kisebb lett az üresjárati órajel (191*12, 200*12 helyett) valamint a ram is kisebb órajelen ment. Gondolom, ez ellensúlyozhatta a dolgot.
Amúgy a 370W-ot elnézted, ahhoz "csak" 4000 kellett, 4200-on már megvolt a 400W
A furmark viszont nem akkora nagy varázs, kb. +100W, de majd talán ránézek. Az már jól mutatna a fogyimérőn, hogy 500W....Alapon néztem fánk+prime-ot, és úgy kaptam 360W-ot a konnektorból. Ez játék alatt 180-250W lehet. Mondjuk egy GTX280 azért határozottabban beleharap a konnektorba, mint a 4850-em...
Igaz, jobban is hasít...
(#4813) Zájec: Igencsak szép eredmény!
Méghogy Giga lappal nem lehet szép BCLK-t menni...
Ez már nagyon súrolta az elméleti maximum 222-t.... (A slow mode-ot inkább hagyjuk...
)
-
Zájec
veterán
-
Zájec
veterán
válasz
szacsee #4810 üzenetére
ahhaaa... értem...
egyébként a 210 sem volt teljesen stabil,,, utána félórára , simán terhelés nélkül megfagyott a pista alatt , utána meg a biosba is nyalt egy fagyit..
akkor tolok rajta még egy kicsit...
aPAaA ,, naaaa ,, csak még egy kört hadjmenjek
szerintem apa lassan befejezi , mert már nincs sok lövése ....
-
Köszike, nagyon hasznos teszt!
Érdekes, hogy pl. 3800 és 4000-nél szinte nincs is különbség a terheletlen fogyasztásban, pedig feszt jóval többet kap, terhelve már azért ugrik egy 20-30 wattot. 4200-őn az a 370 watt már elég kellemes.
Kiváncsi lennék egy prime+fánk alatt mennyit cuppantana be a gép, mert eddig a vga nem volt terhelve. Ha olyan nagyon sok szabadidőd lesz, csinálhatnál esetleg egy vga terhelt tesztet is. Mondjuk 4 giga prime+fánk.
Megcsinálnám én is a GTX-el, de nincs fogyimérőm.
Zájec, szacsee: Mi ez a kilós csevej itt, miről van szó?
-
szacsee
nagyúr
Khm.
Lapozd fel a manualt, nem 7 kiló az alap, csak X58-nál már nem csak sikertelen OC után áll vissza 7 kilóra, hanem CMOS Resetnél is!
8/9 kiló itt is az alap, ráadásul mivel a pisziáj a régi fsb overvolt, így az is lehet, ha 9 kilóra állítod, akkor nem 210 lesz a vége prájmal. -
HSM
félisten
Elkészültem a fogyis tesztekkel, úgyhogy beszéljenek helyettem inkább a képek:
alap: [link] [link]
3450: [link] [link]
3800: [link] [link]
4000: [link] [link]
4200: [link] [link]Azt szerintem meg mindenki döntse el maga, hogyan használja a gépet, mi éri meg neki. Szerencsére a 4200-as próbálkozást leszámítva nem kaptam félelmetes számokat...
-
Zájec
veterán
válasz
szacsee #4801 üzenetére
gondoltam egy kicsit unalmamban megpiszkálom a szekeret..
ET6 ? az minek
?
pillanat.... valahol mitha láttam volna ..
ahhhh , megvan az is ::: [ 210BCLK , prime , + ET6
]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gitáros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Politika
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest