- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sniper elite #7984 üzenetére
A pci-e frekit 100-ra tetted amikor tuningoltál vagy tuningolsz?
-
szacsee
nagyúr
Ne 20-as szorzón próbáld ki, hanem pl 19-en.
Turbo.. ON-OFF is nézd meg.
Ha GPS széria a táp, akkor másikkal is nézzétek meg (Giga lapok néha nagyon nem szeretik).
Elemkivevős cmos reset is próbáld... sokszor ettől is "megjavul" a lap... elemtartó érintkezőket áramtalanított állapotban /2-3 perc után 2-3 mp-re zárd össze.. -
bim
veterán
Akinek alacsony VID-es procija van az írja le legyen stíves mennyit megy neki alapfeszen LLC-vel. Érdekelne hogy ezek a procik mennyit mennek . Érdemes e egyáltalán cserélnem.
-
Zájec
veterán
probáld meg a te ramoddal mitcsinál , csakúgy mégis, a kiváncsiságból
vagy pedig 2db-al...sniper elite ::
ha valaki elmagyarázná..
mod::
Imi87 :: "Meg nem a rammal van gond, "a lap kizárt , 200bclk-ig mennie kell.. a proci is kizárt , ilyen nincs hogy enyinél megadja magát,, lehetetlen... igy nem marad más mint a ram ...
-
ImI87
őstag
CL8-as, de ramot nem is akarok húzni. Meg nem a rammal van gond, mert ilyen 1300 környékén is ugyanúgy nem boot-ol, ha a BCLK 150 fölött van, akkor KO.
V.kinek van még más ötlete, hogy mit lehetne csinálni?
Az itteni összes UD5 nagyon szépen megy, kizárt, hogy ne menjen többet 150-nél. A proci meg feszemelésre nem reagállt, és alap órajelen sem boot-olt a rendszer, ha pl 160*16-on próbáltam.
-
SzlobiG
félisten
válasz
sniper elite #7984 üzenetére
SSD-ket húzd le csak a raptor legyen bennt, vedd ki a ramokat csak egyet tegyél be, minden ami nem kell húzd le DVD író, hagkártya, stb. Ramokat esetleg cserélgesd ha továbbra is szar. Persze default beállítások mellett.
-
sniper elite
senior tag
Közben megint fentáll a probléma, SSD-re is már gyanakszom mert vista szarakodik eléggé, és már default módban is fagy játék közben! Szóval felrakok egy új vistát az egyik 300-as raptorra, aztán lesz ami lesz!
-
HSM
félisten
válasz
sniper elite #7950 üzenetére
Nem lehet, hogy az oprendszered halt csak meg?
-
Gtrial
csendes tag
Nekem is dominatorom van, nem írtad, hogy C8 vagy C9 sorozat?
Nekem a C8, és 1.64V alatt semmi tuningot nem bír, de felfelé1.64V-al is max 1640MHz-ig húzható.táp szerintem jó amit írtál, nekem Cheaftech 380W-os van, GT9600TOP VGA-val és megy (lsd feljebb). Azért persze most ki fogom cserélni, iztos ami biztos (ez köpi a legmelegebbet)
-
HSM
félisten
4400-on bebootolt Vista64-be, de prime egyből csontrafagyott, szerintem az áramfelvétel szállt el az egekbe...
Próbálkoztam 4300-on is, de ott meg elsőre túl kevés feszt kapott, 3-4 percig bírta a primeot... Szóval a jelenlegi hűtésemmel és lapommal ez a CPU kb. 4200-4300-at fog tudni kis szerencsével.De ma már alvás, majd valamikor tesztelek még, ha lesz időm.
És érdekes, hogy Lauda-nál is az első mag melegebb mint a többi, és a 4.-ik a leghűvösebb...
C0-nál nem volt ilyen...
Másnál is van ilyen? Fura lenne, ha mindenki ugyanúgy szúrta volna el a pasztázást...
-
HSM
félisten
Nagyon megy!!!! 4200Mhz 1,25V-on: [link]
(Szintén első próbálkozásra, én még ilyet nem b*sztam!)
(#7970) Sárpac: Ment az is, 100%...
(#7972) AirBooms: Dede... És nagyon korrekt volt.
Van még neki asszem 7db.Jut neked is.
(#7973) CHIPman: Én még külföldről rendeltem, postával együtt 4K volt. Itthon, mikor bejött, szűk 2K környéke volt.
(#7974) ImI87: A C0-om se volt gyenge, de ez!!!!
Minden várakozásomat felülmúlja....
Ja, és az I7 lehet maga a proci BCLK-limites, de a legalacsonyabb amit eddig láttam, asszem olyan 190Mhz-nél adta meg magát....
Mondjuk volt olyan E6750-em is, ami sziontén 2,6Ghz volt és a világért se ment 3Ghz felett épeszű feszen. Előfordul, bár ez tényleg átlagon aluli-aluli-alatti eset....
(#7977) AirBooms:
-
-
ImI87
őstag
Srácok!
Ma eléggé pórul jártam:
A cikkem megírása után megkeresett egy emberke, hogy van egy i7 gépe, és kicsit meg kéne húzni, mert ő nem ért hozzá. Mondom "hahaaa, sima ügy lesz", és nagyképűen bevállaltam a dolgot.Ma voltam nála, és a 920 procival sikerült elérni stabil 3,00GHz-et!
Nem írtam el, valóban nem megy 3 giga fölött.
A konfigja: Giga EX58-UD5 F7 bios-szal, 920 D0 proci, és Corsair Dominator 3x2GB 1600 MHz CL8 ramok.
150 BCLK fölött nem bootolt be, folyton visszaállt alapra. Alap órajelen 133 BCLK-val teszteltem a ramokat 1600-on, mentek normálisan 3200 Uncore-ral. De 150 BCLK fölött behalt az egész. Természetesen próbáltam visszaosztott ramokkal és visszaosztott procival is, az eredmény ugyanaz lett.
Amúgy 3,2 gigán (160*20) próbáltam a procit elsőre, de már itt sem ment. Feszemelés sem segített, adtam neki 1,4V-ot is, pedig ezt alapfeszen is simán vinnie kellene. Az világosan kiderült, hogy a jelenség a BCLK emelés miatt van, mert ha 150 fölé raktam, nem ment tovább. Emeltem QPI feszt is 1,355V-ra, meg IOH Core feszt is 1,2V-ra, de semmire nem mentem vele.
(Megnéztem belül is a gépet, normáisan össze volt rakva. Hőfokok is teljesen rendben voltak, szal nincs más ötletem)Serintetek mi lehet a gáz?
Egyszerűen ennyit tud a lap, vagy hibás lenne?
Sokan szidták a sima Dominator ramokat, lehet, hogy az kavar be?
Létezik olyan, hogy a proci nem bírja az emelt BCLK-t? -
HSM
félisten
Hát ma csatlakoztam a D0-ások klubjába!
Íme az új rendszámom: [link]
És pár kép a CPU-csodáról: [link] [link]
(Fehéregyensúlyt véletlen elszúrtam, aki akarja, korrigálja, felhősön volt, és energiatakarékos izzó volt a fény.)
De valami iszonyat durva ez a cucc!1,15V az alapfesze, HT, Turbo nélkül, 1,1V-obn ment rajta úgy a prime... 47W, +2W alapon a C0-hoz képest, de üresben ez 0,9V környékére süllyedve -2W szintén... Ez inkább volt 0-n mint 3-on...
Első próbálkozásra belőttem a korábbi 4Ghz-es szettem, kicsit szelídített feszeken, és most is ott megy a prime!Ma nem lesz időm alaposan kitesztelni, de már 20 perce megy kb... Figyelem, elsőre nagyon durva!!!
[link] Majd még finomítok, ha lesz kis időm!
-
Tenyleg szep kis darab, nagyon szellos nagyon nagy, kenyelmes bent dolgozni!
Ezek az oriasventik becsaposak elsore, mert az ember azt hinne, keveset szallitanak, viszont a 900-as fordulat ellenere oriasi levegomennyiseget mozgatnak meg, nem hiaba a nagy meret. Szerintem 2 ilyen geppel is elbirna a haz siman, most fut a 21x200 prime load 1.328 v, de csak a hatso 14-as fuj meleget, a felso pl csak hideget.
-
Gtrial
csendes tag
Egy picit tesztelgettem a gépet (LLC on). Próbálom lenyomni a hőfokot, és megérteni pontosabban mit és hogy csinál.
Csináltam egy rövid tesztet különböző CPUV beállításokkal, hogy lássam alap (idle) és terhelt (load) állapotban mennyit változik:
Itt vannak a 0-ás Core hőfokai (a többi is hasonló, kicsit hidegebbek)
Próbáltam értelmezni. Kövezzetek meg, ha hülyeséget írok
:
- sosem azt állítod be a biosban, mint ami lesz
- magasabb feszültségeknél egy bios lépés az idle/load feszültségeket is egy lépcsővel viszi tovább (tehát ami az első esetben a load volt, a magasabbnál az idle lesz, annak ellenére, hogy nem ezt állítod be)
- kis feszeknél a load fesz ugyanaz, ezért nem is látni a hőfok grafikonon különbséget
-1,2375 és 1,2813 között 4,7 fok különbség volt (78,83 - 83,54)
- valamiért gyorsul egy picit a fesz emelésénél, bár nem vártam tőle (ha megnézitek, rövidebb az emelt szakasz a hőfok grafikonon.A loadot Linkx-el gyártottam, 4096 Mem beállítással
Na?
-
qfm
őstag
válasz
sniper elite #7956 üzenetére
Úgy tudhatod meg, hogy a ramok és lap hibátlan, de mégis memória gond van. Vagy a proci egy másik rendszerben is ezt a hibát generálja.
(#7957) Sárpac
Ettől jóval többet is adtak tesztre, mégse haltak meg. Korábban volt egy téma, xs-ről, hogy mennyi fesszel mennyi időt mehet a proci. 1,45 tesztre bőven jó.
-
Sárpac
nagyúr
-
sniper elite
senior tag
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Biost frissítettél rajta azóta?
Szvsz lehetséges megölted a memvezérlőt a prociban... -
qfm
őstag
válasz
Rendszer hiba is lehet, a tuning közben sérülhet a vinyó tartalma ha nem stabil, ami okozhat kékhalálokat. Ha van még egy vinyód, próbáld ki egy tiszta rendszeren, nem hullanak olyan könnyen azok a procik meg ramok.
-
törölt tag
válasz
Én már semmin nem lepődök meg. Komolyan, tiszta rossz hogy nekem is szar a gépem, mert mindig amikor másnak baja van, semmi meglepődés nincs, csak röhögve olvasom, és mondom magamban hogy "höh egy csónakban evezünk".
-
-
sniper elite
senior tag
Tanács kéne srácok, lehet a proci vagy ramok hibásodtak meg, még nem tudom, de ha nem default beállítások mellett megy a gép, akkor kékhalál a vista alatt! Azt írja hogy a hardver vagy program hiba miatt leáll! Próbáltam csak a procit 3.6GHz-re húzni, a ramokat meg hagytam alapon, de így is kifagy! Most memtest86 progival lefogom ellenőrizni a ramokat, de van egy olyan sejtésem hogy ez proci hiba lehet!
-
Sárpac
nagyúr
Hát ahhoz még konzultálnom kéne a gigáékkal is!
Svsz ez a progi amit láttál egy összefoglaló kicsit a saját szám íze szerint.
Anno azért kezdtem el mert idegesített, hogy nincs olyan progi ami megmutatná magonként, hogy melyik van leterhelve és mekkora a maghőfoka kis tálcaikonban. -
^Boss
őstag
láttam ezeket a progijaidat, eléggé tetszenek, nem tudnál esetleg valami olyat összehozni, hogy mondjuk 2 profil, 1 tuning, 1 idle, és ha 5% terhelés alatt van a proci, akkor idle profilt nyomná be, ha fölötte akkor tuning profilt? v esetleg van valami progi erre a célra?
-
^Boss
őstag
ezelőtt nem nagyon volt giga lapom, valaki tudna segíteni hogy tudnám beállítani h ne csak az órajelet vegye vissza terheletlenül, hanem a feszt is? v ez tuning esetén offos? vmi progival esetleg?
köszi, tudom, giga topic, de talán itt gyakorlottabbak vagyunk..
-
válasz
#97544192 #7936 üzenetére
Arrol nem is beszelve, hogy eddig a gyari tr venti volt csak rajt egyedul, most mondom hogy nem kellenek a magmak a hazhoz, inkabb rateszem oket a bordara, igy az egy db gyari helyett, ket magma szellozteti azonos fordulaton. Meg szvsz a borda talpa is jo lehet, mert a polirozottak is sokszor rosszab hofokokat mutatnak, meg a C0 idejebol mondom. A haznal meg ami nagyon fontos szvsz, az az oldalso es felso 23 centis es a hatso 14-es, kis fordulaton is brutalis a szellozes es halk is raadasul.
Most is a fut a prime 19x200 load 1.136 v), de ha benyulok a hazba, hideg a levego. A tr bordaja es a vga hata kb 20-30 fokos. Most megy zuhizni, majd csinalok kepet.
-
^Boss
őstag
na rászántam magam és megcsináltam újra a teszteket, amiknek a képei winreinstall után elvesztek
QPI: 3800MHz @ 1.335V
CPU: 4009MHz @ 1.18V
RAM: 1688MHz @ 1.64V 8-8-8-24-1T
memtest 1,64V vDIMM, 1,335V vQPI, 1,18V vCPU
blend ue. 1óra
smallfft ue. 1 óra -
Sárpac
nagyúr
Valami 64bites oprendszert azért nem ártana feltenni, mert 1600MB memónál gyorsan lefut a blend teszt, de nem elég alaposan. Meg szvsz ezek a hőfok szenzorok kb. olyanok mint a yorknál full xar úgy ahogy van. Csak hogy lásd digtális hőmérővel hűvösebb a procim 5-6C-vel mint a york volt azonos maghőmérséklet mellett, szal tuti kamu az egész!
-
-
Sárpac
nagyúr
Kedves OCZ platinum tulajok megtudnátok mondani mi a partnumberja a memóitoknak? Ugyanis az ocz ddr3 1600 3x2gb CL7 többféle partnumberral jött ki más más chipekkel.
Memset szerint nem az érdekel ami rá van írva a ramra!(nekem különbözik)Ezer köszönet!
-
válasz
Szuperboci #7916 üzenetére
Llcon-nal nem is szokott lenni droop asusnal, kicsit inkabb fole is lovi, de ezek szazadok szoktak lenni nalam a deluxe-nal.
-
válasz
Szuperboci #7911 üzenetére
Vdroopnak lennie kell llc nelkul. De hogy lehet tobb a fesz, raadasul terhelve?
BR4D:
Sárpac:
-
Szuperboci
senior tag
Most vettem észre,hogy jött ki újabb bios (06.09) a gene hez. Az lehetséges,hogy nincs vdrop ?vagyis biosba 1.24 et állitottam be 19x200 on,prime alatt viszont 1.254 lett cpu-z be.
Elvileg ezeket javitották :
Rampage II Gene 0809 BIOS
1. Support OC station
2. Improve memory compatibility
3. Supported EIST function when CPU ratio is in manual mode
4. Fix Vista loading slowly if use over 3GB RAM -
-
-
válasz
#97544192 #7890 üzenetére
Most meg lejjebb probalom, bios 1.25, load 1.192, kivi leszek birja-e a primeot, kb 10 perce megy es 50-55 fokosak a magok.
Nem tudom hogy allnak qpi-vel, en is azt mondom, hogy ott a jobb tervezes miatt esetleg kevesebb kellhet, csak kerdes, hogy mennyivel? Mert 1-2 szazad nem jelent semmit, tizedekkel meg biztos nem ker kevesebbet.Sárpac: Persze, lesz az is, egyenlore itt kene stabilla tenni. Mondjuk a Te feszeid irrelisan alacsonyak, sehol nem lattam meg hasonlot se.
Zájec: En csak az elsot neztem, auto feszen es ennyi.
Milyen szorzon nezzem, hogy azt lassam, mint Te?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 3 3200G processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged