- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen processzort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- ASUS notebook topic
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz HELLAFLUSH #93099 üzenetére
Nálam semmilyen egyéb költség nem volt. Igen, a Magyar Posta viszi ki.
Focuspad-A-t lehet érdemes lett volna még venni így Philips X2HR után. Bár csak 8 USD nyerhető az együttes rendeléssel az utólagossal szemben.[ Szerkesztve ]
-
HELLAFLUSH
őstag
Beadtam a derekamat és rendeltem a Hifiman storeból egy HE400i 2020-at.
A rendelésnél azt írta, hogy only EU.
A szállítási költség pedig 18$ volt.
Jól gondolom, hogy ezt akkor EU-ból fogják küldeni és egyéb költség nem fog rájönni?
a POSTA fogja szállítani vagy valami futárszolgálat? -
parkr
őstag
válasz Gzula[HUN] #93095 üzenetére
köszi!
-
contaxg
veterán
válasz Ba cy lus #93087 üzenetére
Gyakorlatilag is van Azt néztem, hogy a Hifiman kb 61k-ért adja, de lövésem sincs honnan szállítja. Ha EU-n kívül az para mert vám, áfa etc. az még dob az áron.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
parkr
őstag
válasz Gzula[HUN] #93089 üzenetére
ezt a megoldást inkább hanyagolnám akkor ezek szerint fix?
-
Mexbacsi
tag
Ilyen árban már érdemes lenne meghallgatnom élőben. Ahogy látom most senki nem árul ilyet... Gondolom Pesten sem nagyon lehet kirakva sehova mivel nem kapható itthon.
A tesztek alapján valóban ilyet keresek egyébként.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz scarbantia #93079 üzenetére
Átlagnál szerintem akkor se rosszabb a helyzet. Jellemzően általában a fejpánt/fülpárna műbőr lekopása miatt van panasz, az emberek 95%-a ilyenkor már dobja ki, vagy rakja fel eladásra. Ilyenkor is már több éves a fejes. Pl. DT770 driver problémával hamarabb találkozol. Vagy pl. youtubon találtam SRH440 tulajt annó, akinél 2 is fél-fél évet bírt. Vaterán most is van 7500-ért egy javított darab. De a Pro50-esem csuklójában a határoló az egyik felén 26 hónap után megadta magát. Még használható a fejes, de már körbe tudom forgatni a kagylót (amíg a vezeték bírja benne). Amiben műanyag csukló van, ez a sorsa
-
scarbantia
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #93072 üzenetére
Szerintem nem újkeletű dolog az M40x-nél a törés. A neten bőven találtam 2016, 2017-ből is bejegyzéseket törött fejhallgatóról, de van 2020-as is. Persze egy része lehet leejtés is, de pont egy olyan fáradásos repedésről találtam 2015-ös képet, mint az enyém. Sőt, mikor vettem, akkor is láttam már panaszt rá, de a másik kinézett modell a Shure SRH440 volt, amit végül pont azért nem vettem meg, mert sok helyen írták, hogy törik. Úgy látszik ez is.
Ez van. Megpróbálom javítani, csak közben futottam egy kört valami lehetséges utód kapcsán. Eredetileg monitor fülest kerestem, az M40x nem igazán az, de jó a hangzása. -
Mexbacsi
tag
Ha már feljött. Mennyire másabb hangzásban a fidelio mint egy dt770?
Azt látom kicsit neutrálisabb, kevésbé mély és magas kiemelésű.
Gondolkoztam rajta, hogy beszerzek egyet, de nem tudom van-e értelme. (focusrite solom van). Igazából minél tisztább, nyitottabb és természetes képet adó fejhallgatóra vágyom most. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz killertibi #93074 üzenetére
Megbótolod a kollégától, hátha abban más tört el. Vagy vica versa.
-
killertibi
tag
válasz Gzula[HUN] #93072 üzenetére
Igen, én voltam, de az hozzá tartozik, hogy az enyém ütést kapott, attól tört el. Amúgy bírta a strapát, csak a fülpárna meg a fejpánt része kopott meg, de amúgy én nagyon szeretem. Most is meg fogom javítani, tartaléknak kiváló lesz, csak úgy néz ki időigényes az alkatrészeket beszerezni.
-
Dorien
veterán
válasz scarbantia #93071 üzenetére
Van aprón egy olcsó Yamaha HPH-MT7, én a helyedben azt venném, ha zárt kell: [link]
Nyitottban meg Philips Fidelio X2HR: [link]"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz scarbantia #93071 üzenetére
Pár héten belül - azt hiszem - Te vagy már a 2., aki hasonló problémára panaszkodik M40X esetén. Úgy néz ki, hogy olcsósodik a AT is, régen ennyi panasz nem volt rá. Ha vissza keresel, akkor talán link is volt 3D nyomtatott alkatrészre.
Saját tapasztalatom, hogy hiba nélkül évekig egyik fejhallgató se fogja bírni, valami lesz velük. Vagy a műbőr foszlik le, vagy kikeményedik a vezték, vagy törik a csuklónál. Ha egyik sincs, akkor valami lehetetlenül elérhető helyen lazul ki egy csavar, amit csak úgy tudsz kiszedni, ha szétszeded az egészet.AT vonalon nekem már kb. 7 éve van meg egy TAD-500-as. Igaz, a fejpánról a műbőr már lekopott, másik párna van rajta (4 évig bírta a szó szerinti napi használatot), és átalakítottam cserélhető vezetékessé mert kikeményedett rajta a vezték, de a csuklója bírja. Ugyanerre a vázra épül az AVC-500-as, szvsz. szerintem az is jobban bírná az átlagnál.
M50X-hez meg van - igaz utángyártott - alkatrész.Egyébként nem törik el a csuklója, ha nincs neki. (Más baja attól még lesz.)
Ha meg olyan fejhallgatót keresel, amivel gyakorlatilag agyon is üthetsz valakit, akkor is ép marad, akkor - bár nem zárt - felhívom a figyelmed, hogy az amazon.DE oldalon megint 99€ az X2HR.
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
Normál használat mellett eltörött az M40x pántja, és a másik oldali zsanér is ugyanúgy be van repedve. Ahogy néztem bőven van találat az "m40x hinge" kulcsszavakra, különféle 3D nyomtatott, gyorskötözött megoldásokkal. Az M50x, de még az M70x modellekkel is bőven van példa törésre. Kicsit kiakasztó, hogy ennyi pénzért ezek ennyit bírnak. Pedig amúgy jó volt használni.
Ha jól láttam, az M60x jóval masszívabb, törésre sem találok példákat. Valakinek van tapasztalata ezzel a modellel? Bár annyit nem adok érte, amennyit kérnek, de ha érdemes rá, elkezdek vadászni utána. -
contaxg
veterán
válasz HeadHunter98 #93065 üzenetére
Viszont szeretném a legtöbbet kihozni belőle.
Szerintem kihoztad belőle. Innentől csak maszatolás lesz. Szerintem felejtsd el az EQ-t, inkább vedd meg az USB Audio PlayerPro progit ha jobb hangot szeretnél, vagy vegyél jobb fejhallgatót. Ismerek olyat aki LG telóval Audeze LCD2-öt hallgat (és nem szól rosszul)A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
válasz HeadHunter98 #93067 üzenetére
A Quad DAC elég jónak számít, talán a legjobb is mobilos fronton. Nem biztos, hogy ezek a belépő szintű külső DAC-ok sokat hoznának. Lehet egy erősítő is elég lenne.
A Parametrikus EQ nálam egy Quad Era-1 fejesnél csak rontott a hangon, nem sok értelmét látom és úgy, hogy hivatalosan a neten fellelhető értékek alapján lőttem be, nem hasra ütésre. Gondolom aki ért hozzá, az be tudja úgy állítani egyesek fejeseknél, hogy javuljon a hang, de én nem szeretem az EQ-t.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Dorien
veterán
válasz HeadHunter98 #93067 üzenetére
Passz, a mobilokat sajna nem ismerem...
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
válasz HeadHunter98 #93065 üzenetére
A kérdés az, hogy zavar-e valami a hangjában?
Ha igen, akkor azt lehet paraEQ-val korrigálni. Amúgy felesleges, inkább egy jó DAC/AMP kell a fejes optimális meghajtásához. Pl.: [link] [link] [link]"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
HeadHunter98
tag
Sziasztok!
Nem éppen vásárlás előtt állok, de nagyon is érinti a témát.
Az lenne a helyzet, hogy van egy AKG K545-s fülesem és nagyon megszerettem. Évek óta megvan, imádom a hangját. Viszont szeretném a legtöbbet kihozni belőle.
Utána olvastam a témának egy kicsit, olyan kifejezésekre bukkanva, mint Frequency Response, Parametric EQ stb.
Neutront használok, amin van éppen Parametric EQ. Találtam is egy forrást ami rengeteg fülesnek ad ilyen mérések alapján kapott értékeket és EQ preseteket. Viszont az én fülesem nincs köztük. Próbálkoztam párral, de általában tompítják a hangot én pedig nem értek úgy hozzá, hogy magamnak tudjam megoldani ezt.
Van valakinek tapasztalata erről, hol tudnám esetleg megméretni a fülest, hogy a legtisztább hangot kaphassam általa? -
Yodamest
veterán
Hát skacok egy kis frissítést még kell írnom a nemrégiben idevésett HD559 kiértékelőmhöz:
Már bejáratódott picit mióta megvan és érdekes, de a kezdeti fátyolosság ELTŰNT! Már amikor először kipróbáltam, akkor is elégedett voltam a hangjával, ámbár elismertem, hogy folyósak a mélyek és fátyolos kissé, de megszűnt a jelenség. Konkrétan azért is szántam rá magam, hogy újra írok, mert elképesztő jó fejes ez! Kiegyensúlyozott lett a hangzása, de persze a mély még mindig több benne, mint mondjuk a HD600-ban, de ez nem is feltétlen baj. Emellett elképesztő a nyitottsága, lágy, szellős hangja van/lett, nagyon légies az egész színpad, nem tudom jobban leírni. Nyitottabb/szellősebb a hangja mint a HD600-nak.Most így bejáratva vagy bármi is történt vele időközben, már egyértelműen szuper cucc, abszolút igaz, amit a Z Review csávó mond, nagyon rendben van. Semmi élesség, semmi kopogós, odacsapós hang nincs benne, lágy, szellős, természetes tónus jellemzi, pont amit szeretek. (nyilván emiatt is vettem, de jó, hogy tényleg ilyen) 30K körül van, tényleg nem lehet mellényúlni vele, esetleg időt adni neki érdemes, mert sokat javul a hangja.
-
jokerman7
csendes tag
rossz topik elnézést
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
-
VSZM
tag
Sziasztok!
Feleségemnek szeretnék újonnan venni vezetéknélküli fejhallgatót. Aktív zajszűrős érdekel, és fontos szempont a dizájn, illetve a kényelem. Igen, tudom, hogy sose lesz olyan hangzása, mint egy vezetékesnek, de kényelmi szempontból mindenképp vezetéknélkülit nézünk. Keret 50 ezer forint körül van.
SWBF2 4 EVER
-
Remus389
veterán
válasz ∂яσнυη #93054 üzenetére
Hello,
ha használt is jó javaslom az itteni hardveraprót vagy avx fórumot.
Ha az kell hogy nagy tere legyen akkor ott látok 95-ért egy Sennheiser HD 700-zat használtan (bár már azt lehet elvitték), esetleg AKG-k közül válogass. Ezek biztos jók klasszikusra vagy jazz-re is, terük van.A Beyerdynamic márkát nem javaslom a füledre való tekintettel, mert magaskiemelésűek EQ nélkül. Amúgy jó ár/értékűek.
A hozzá legjobban passzoló amp megtalálásához (az árat is figyelembevéve) pedig az általad kinézett fejhallgató Head-Fi topikjában keress vagy kérdezz, szerintem. Egy Magni 3-assal nem járnál rosszul amúgy.
Én mondjuk elmennék valami boltba meghallgatni, kipróbálni előtte, beszélni egy jó eladóval, nem árt. Itt mindenki mást javasol úgyis, mindenkinek más az ízlése.
Én úgy gondolom az erősítő legyen használt hisz akkor spórolsz/jobbat vehetsz, a fejhallgatóban az új megfontolandó viszont, hisz azt a fejedre teszed illetve nem lehet tudni hogy mennyire vigyázott rá az előző tulajdonosa.
Remus
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Ba cy lus #93056 üzenetére
Én is jobban szeretem a nem teljesen nyitottakat, de ez szubjektív. Érdekes módon azok (legalább is az enyémek) kifelé se olyan hangosak, mert egyedül a Pioneer A1000-esnél szól rám az a nejem, hogy rakjak fel egy másikat, mert hall engem, nagyjából 1-1,5m-ről. Többi is tud hangos lenni kifelé, de jóval az "egészséges" hangerő felett. Hifimanról ebben a vontakozában (is) Te tudnál nyilatkozni, mennyire szól kifelé.
Arról meg egyszer érdemes volna egy vitát/beszélgetést indítani, hogy mitől félnyitott a "félnyitott". Ha van a kagyló oldalán 4-5 lyuk, akkor az miként definiálható (majdnem zárt, nem teljesen zárt?) Vagy egy SHP9600 (vagy amire már minden este megnézek, nem ment-e le az ára) nyitott, vagy félnyitott? Nyilván eljutunk a félig üres/teli pohárhoz
Zárt meg max 1-2 óra, és veszem le. Kicsit több, ha plüss van rajta, de utána szédülök benne. Nem tudom miért. Így alakult.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Gzula[HUN] #93055 üzenetére
Az utóbbi pár évben nagyon megszerettem a nyitott fejhallgatók hangját, de egy óriási hátrányuk még nekem is van, épp a nyitottságból: a legkisebb külső zajjelenség is csúnyán belerondít a zenei élménybe. Ezt így éreztem már a vintage DT440-nél is, és most ugyanez van a hifimannel is. Ilyen szempontból egy félnyitott talán jobb valamelyest.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz ∂яσнυη #93054 üzenetére
Minnél nyitottabb fejhallgatót javasolok a saját magamból kindulva. Ilyen fejhallgatóban nem lesz akkora nyomás a dobhártyádra. Cserébe jobban hallod a környezetet (nem szigetelnek szinte semmit), és van köztük olyan is, ami kifelé is elég hangos tud lenni. Fülzúgáson sokat segített nekem az első nyitott fejes, elment elég halk és magas frekvenciára, most már alig zavar, és csak akkor hallom, ha figyelek is rá. Most már a zártakat is simán elviselek magamagon, bár jóval kevesebb ideig.
A megadott összegből arra a következtetésre jutottam - remélem nem tévesen - hogy kb. 50-70ezer HUF lenne a fejhallgatóra a keret. Érdemes volna az Audio-Technica vonalon az AD500 - 700 - 900X vonalról olvasgatnod, illetve mostanában nagy sláger a Hifiman HE400-as egyes változatai, főleg a HE400i, illetve a HE400se. Utóbbiakról már akkor elég sok infót össze tudsz szedni, ha csak pár oldalt olvasol vissza.
Hozzá való DAC/AMP ügyben ITT kaphatsz segítséget. -
∂яσнυη
senior tag
Tisztelt fórumtársak!
Az elmúlt 2 évben, mivel a hallásom romlását tapasztaltam (és mérések is igazolták), próbáltam kerülni a zajt, ezzel együtt az in-earrel történő zenehallgatásokat is. Részletesebben nem mennék bele a helyzetbe és a történetbe, de összeségében elmondható, hogy:
- eleinte csalódott voltam, hogy egyik fülemmel 3-4kHz-en észrevehetően gyengébben hallok
- emiatt elment a kedvem a zenehallgatástól, mert csak arra tudtam koncentrálni, hogy nem hallok, legalábbis nem úgy, ahogyan korábban hozzászoktam
- mostanra feldolgoztam, elfogadtam, hogy javulni nem fog a helyzet és az ilyen egészségügyi problémák velejárói az életnek (nem szükségképp, de talán ritka esetek közé sorolandó az az egyén, kinek nem voltak vagy lesznek testi, fizikai problémái élete során)
- az is elmondható, hogy irodai munkakörnyezetben választhatok, hogy vagy kollégákat hallom vagy választok, mit szeretnék hallani (ezeknek az adottságoknak nincs metszete a zaj kerülésével)
- s így is, úgy is headsetet vagy egyéb eszközt kell használnom a munkaköröm ellátásához, illetve podcast-et, nyelvleckéket, hangoskönyveket és egyebeket így is valahogyan meg kell hallgatnom. Nincs lehetőség mindig olvasásra, ami az össz figyelmemet igényli.
- utolsó pontként pedig hiányzik a zenehallgatásÖsszességében emberi, gondolati oldalról ezek a fennálló tényezők. Amire most igényt tartanék az egy klasszikus zenéhez passzoló, belépő szintű rendszer (DAC+fejes).
Korábbi eszközeim, amiket kedveltem:
ibasso DX50+ AKG K3003 - biztosan sokan ismeritek
Sennheizer (O)MX980 - világosabb hangkép
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
zárt térben
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
komolyzene, jazz
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
150-200k (össz. DAC+fejes)
4.) Új vagy használt?
bármelyik
5.) Circumaural vagy supraaural?
circum
6.) Zárt vagy nyitott?
nyitott vagy félnyitott (a fent említett in-ear térben sokat veszített az in-ear-hez képest, másrészt nagy térrel azt vettem észre kevésbé zavaró a 2 fül által hallottak közötti eltérés)
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Kiegyenlített, de nem túl analitikus - gyors, nem túlzó mennyiségű mély - közepes-nagy tér
8.) Honnan vásárolnál?
akárhonnan
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Örülnék egy ismerten jó szinergiát alkotó ajánlásnak.
Ami nem ide tartozó: Mivel igény lenne filmek és egyéb tartalmak hangszóróval való megszólaltatására is, gondolkodtam, hogyan lenne érdemes a költségeket elosztani. A hangszórókba és azok rendszerébe való nagyobb invesztációt a közösségben (lakásban) való lét miatt tartottam/tartom elvetendőnek. Nem gondolom, hogy úgy kellő hangerővel tudnám azt használni, de valamilyen szinten mégis jó lenne valami, hogy megszólaljon és ne egy beépített hangszóró legyen.
Azt pedig már végképp nem tudom, hogy ezek mindegyike miként oldható meg egy központi média eszközzel. Tehát médiaeszköz-dac-fejes és hangfalak. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz RUCRAZY?! #93051 üzenetére
662-t nem hallottam, csak a 681 EVO-t. Annál egy OneOdio Pro50, vagy egy párna tunningos Pro10-es jobb. Amikor az összehasonlításom készült, akkor nagyjából egy árban voltak, azóta rá jött a kínai termékekre 27% ÁFA, illetve itthonról is csak drágábban tudsz rendelni belőlük.
A kettő mélye hasonló, a többiben egy picit jobb az OneOdio. A kényelme meg összehasonlíthatatlanul jobb. Ezt arra is alapozom, hogy az EVO párnánái a mai napig megvannak, csak egy Pioneeren látják el feladatát. Ott a textil és a műbőr párna is nyomja már a fejem kb. 1 óra után, az OneOdionál fel sem merül ilyesmi.[ Szerkesztve ]
-
RUCRAZY?!
csendes tag
Üdv, az a kérdésem, hogy a tizenpár-ezres kategóriában még mindig a Superlux a legjobb ár-értékű fogás? Esetleg van valami "friss hús", amit érdemes kipróbálni?
(662 EVO-t nyúzok, nekem tetszik, bár elég hamar forrasztgatnom kellett)Előre is köszi a válaszokat!!
-
Dorien
veterán
válasz Capt.Obvius #93049 üzenetére
Én nem, de ~400k-ért elég nagyot kell villantania zártban.
A teakfa kupakos W1000Z nagyon szépen szólt."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Capt.Obvius #93036 üzenetére
Audio-Technica ATH-AP2000Ti -t hallgattatok már? Ha igen mi volt a benyomásotok/véleményetek róla?
-
Yodamest
veterán
Sziasztok, fontos kérdésem lenne, mert nem vagyok otthon a témában:
Vettem 2db HD559 fülest otthoni közös filmehéshez, vennék hozzájuk egy Mackie HM-4 erősítőt, hogy külön lehessen állítani a hangerőket. Az erősítő a jelet egy evga nu1 hangkariból kapná.
A kérdésem az, hogy ha már 4 kimenettel rendelkezik lehet rákötném a HD600-at is a Mackie-re, viszont ez nem okozna-e hangminőségben romlást? Ezek az erősítők átengedik az eredeti source hangzást vagy rontanak a minőségen? Így nézne ki:
A: NU1---->HD600 (jelenlegi)
B: NU1-->Mackie HM4--->HD600 -
Ba cy lus
addikt
válasz dragon11 #93043 üzenetére
Én csak annyit tennék hozzá az elmúlt évek tapasztalatai alapján, hogy a mélytartomány mennyiségének megítélésénél szubjektívabb téma nincs. Valahol érthető is, mert a valóságban az egész testünkben érezzük a basszust, ehhez képest a fejhallgató óriási hátrányban van. És itt igazából tényleg nincs egyetlen jó megoldás, mert ha lineáris a fejhallgató mélye (és itt most ne a Harman-görbe legyen a cél), az biztosan elmarad egy lineáris mélyű hangdoboztól, ha meg nem lineáris, hanem kiemelt, az arányok akkor is felborulnak a hallásunk számára.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz Gzula[HUN] #93044 üzenetére
Upsz, most látom, h nem PC headset topik. Sorry!
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #93035 üzenetére
bocsi, de most akkor mi is van
mki mást mond...
-
boogie84
veterán
Sziasztok!
Jelenleg Hyperx Cloud Pro-t használok. Elkezdtek a műbőr felületek lehámlani, konkrétan a fejemnél és a füleim körül fekete darabkák hullanak... Újat keresek helyette.1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthoni felhasználás
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játékokhoz használom
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
40K
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Hyperxhez hasonló hangzás szerintem jó, nem kell stúdióhangzás, de jobb legyen egy kezdő headsetnél
8.) Honnan vásárolnál?
Belföld a gari miatt
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Alaplapi hangkártya. Próbáltam USB-s Asus Xonar U7 MKII-t, vissza kellett küldenem mert szar volt! Talán később lesz USB-s másik hangkártya.Az általam kinézett típus a SteelSeries Arctis 5.
Egyik kitétel a választás során az, hogy műbőr anyaghasználat kizárt! Fülpárna plüss, fejfedő támasz szövet, mint Arctis 5 esetében!Előre is köszönöm a segítséget!
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Pierre75
senior tag
Aki velúr párna mellett fém szemüvegkeretet hord:
a két anyag találkozása másnak is "nyekergő" hangot ad arcizom-mozgásra?
hd58x gyári párna titán és műanyag kerettel hangtalan, de a fémmel zajos "siker".
Az ad900x gyári párnája bármelyik szemüvegszárral hangtalan. -
Dorien
veterán
Pedig a NAD Viso HP50 az elég lineáris, mint a Focal Spirit Professional. Mélykiemeltnek semmiképp nem mondanám egyiket sem.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
s4tch
veterán
A HP50 mélyorientált vagy V? Ha kiegyenlített hangú, zárt fejest keres valaki 100e alatt, akkor vagy ezt, vagy a Shure SRH840-et szoktuk ajánlani, sok év tapasztalatára alapozva. Most meg hirtelen mélyorientált lett az a szegény HP50? Mindig tanul az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz dragon11 #93034 üzenetére
Úgy érzem, elég jó iránymutatást kaptál. Idő közben eszembe jutott, hogy a Nad Viso HP50 (meg a Shure 1540 is, de azt más már felvetette) lemaradt a listáról. Ezek mind többé-kevésbé mély orientált vagy V hangzású feljhallgatók. Arról lehet vita, hogy mélybomba, vagy mély kiemet-e, de arról nem, hogy semleges-e a hangzásuk.
Nem egy M40X-ed dobtam be, aminek egy audiofilnek sok a mélye, egy bassheadnek meg kevés. Pedig az is V hangzású. Szódával el is megy.
Venni kell a fáradságot, és kipróbálni valahol vagy így, vagy úgy.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz Capt.Obvius #93032 üzenetére
Milyen hangzást keresel?
Kennerton Magni egy jó zárt fejes, viszonylag nagy térérzettel. Gyors, kissé közvetlen, nem Sony jellegű nyugis, besüppedős, mélymeleg hangzás. A 660s sem, ha az tetszik, akkor a Magni is tetszene.
Denon 5200 még ami eszembe jut, illetve a DT1770. -
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Capt.Obvius #92995 üzenetére
Nekem is tudtok segíteni?
-
s4tch
veterán
válasz Dorien #93030 üzenetére
Igen, szarok voltak, de a basshead közösség a mai napig keresi őket. Nekem az a világ nem jön be, ezért nem is tudom, mit keresnek egy fejesben. A kolléga ízlését sem ismerem (és szerintem ő maga sem nagyon), elhangzott egy csomó javaslat, szerintem nincs mit hozzátenni.
-
Dorien
veterán
Valamelyiket abból a Sony XB szériából hallottam néhány mp erejéig, szörnyű volt...
Az MDR-Z7 meg az SRH1540 azért audiofil magasságokban basshead fejesek. Szerencsére van részletes közép- és magastartományuk is. Nálam jóval magasabb szinten vannak, mint a 2. gen. párnás brummogós Meze 99 Classics."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
s4tch
veterán
válasz Dorien #93028 üzenetére
Nálam a basszusbomba a régi Sony XB fejesek után nem a Shure, de ezen nem veszünk össze.
Már kicsit bánom is a témában eleresztett hozzászólásaim, ugyanis teljes képtelenség megmondani, hogy a kollégának pont mi lenne elegendő mély. A kolléga szerintem mindent tud ahhoz, hogy jó irányba induljon el hallgatózni. Még tippeket is kapott, hogy mit melyik üzletben talál meg. Szerintem a fórum megtette, amit megtehetett.
-
Dorien
veterán
A Shure SRH1540 az bizony eléggé basshead, szerintem Sony MDR-Z7 szint. Jóval több mély van benne, mint a Denon D5200-ban, ami viszonylag kiegyenlített fejes.
-
paler
aktív tag
válasz kromatika #93025 üzenetére
Köszi, hála Istennek már elvitték a kiszemelt fejest, így a téma tárgytalan. Én egyébként mindegyik fejsesemnèl használom az Oratory fèle Eq-at, én úgy hallom hogy elég jól segített korrigálni a fejesek hangkèpèt.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
kromatika
veterán
Szia. X2HR és X2 kötött nem halottam különbséget. Hifiman Sundara és X2HR teljesen más.Más kategóriába is tartoznak. HR egy V karakter. Hiába van jobb forrás akkor is V marad./hajtottam Toping E30 L30 ról,K5 Pro ról,Red ről , Liquid Spark. Sundara közepei igen jók,a basszus sincs túl tolva, bár egyeseknek kevés lehet./ én használtam bőr párnával, úgy már testesebb volt a hangja HE 400i 2020 at is úgy használom most./ A Sundara magasai is kiválók,HR el ellentétben. Hogy melyik felel meg mindenesnek, nagyon igény függő. Sundara szerintem akusztikus hangszeres zenékkel üt a gyári párnájával, HR meg a modernebb műfajokkal. De számomra akusztikus zenékhez nem az igazi. Nincs meg a hangszerek természetes tónusa.
-
addikt
A sima Superlux 681-es fejhallgatóra ugyanolyan méretű párnák kellenek mint a 681 Evo-ra?
Kell a családba 10k alatti fejhallgató, nekem van pár Evo-ra való párnám a fiókban, ha ezek rámennek majd a sima 681-esre is akkor 681-est rendelek (mert ezek a műbőr vackok mifelénk gyorsan szétmennek úgyis).
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Gzula[HUN]
addikt
-
s4tch
veterán
válasz dragon11 #93015 üzenetére
Ennek így nincs sok értelme... Menj el hallgatózni.
Egyébként a két Denon, a Sony és a Shure semmiképp nem basszusbomba, a Bose meg két kategóriával gyengébben szól a többiekhez képest. A Beyert nem ismerem. Én a két Denon közül választanék, de nem játszok, csak zenét hallgatok, és nem vagyok basshead. Viszont egyik sem szigetel túl jól, sem kifelé, sem befelé.
-
Yodamest
veterán
-
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #93016 üzenetére
Vezetékest szeretnék, PChez. pl gaminghez nem az igazi a bluetotohos csatlakozás..
azt csak iPad, iPhone hoz használom.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Srácok!
Eddig ezek vannak, ebből kellene a legtutibbat kiválasztani, ami kb. úgy szól, mint az Apple AirPods Max.. (talán kicsit több basszus jöhetne még, de amúgy okés) :
Vmoda crossfade m100
Meze 99 Classics
Shure 1540
Denon AH-D5200
Denon AH-D7200
beyerdynamic MMX 300
Sony MDR-1am2
Bose QuietComfort 35 II Gaming HeadsetVeszek egy FiiO K5 Pro -t mellé, természetesen.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz chrisnagy13 #93012 üzenetére
Lehet, de a pc zenehallgatásra nekem eleve ágyúval verébre. És 20k szerintem nem volt sok egy olyan eszközért, ami azért elég sokoldalúan használható.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz chrisnagy13 #93012 üzenetére
Az egyik ismerősöm ugyanebben hitegette magát. Volt egy 1.2 milliós laptopja aztán kipróbált egy hálózati játszót hasonló áron. Eléggé megdöbbent a különbségen. Azóta nem gyárt elméleteket amivel hitegetheti magát.
A telefonnál sem mindegy milyen a telefon USB kimenete. Elég nagy szórás van közöttük hangban.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Ba cy lus #93011 üzenetére
Ennek az egésznek max addig van értelme, amíg valaki nem vesz olyan DAC-ot amin már értlemesen meg vannak építve a digit bemenetek. Tök mindegy, hogy USB, Firewire vagy épp Thunderbolt. És az is mindegy, hogy PC, laptop vagy Mac a forrás. Persze, ha valaki kütyüzni akar, akkor csinálja, de értelmetlen. Inkább tegye el a pénzt - amit ezekbe beleölne - és költse D/A-ra, erősítőre, fehallgatóra.
-
contaxg
veterán
válasz Ba cy lus #93002 üzenetére
Esetleg a kettő együtt fontos??
Egy audiophile (sicc) hálózati lejátszó hangja úgy arányul egy Pi4-hez képest mint egy KIA családi kocsi egy S class Mercihez. Egyébként Pi4-et mindenképpen szerezzél, be, mert remek induló darab. Elsőként adj neki egy jó lineáris tápot!![ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Exodius
őstag
válasz chrisnagy13 #93005 üzenetére
Flow-ba került és tapasztalt, nincs ebben semmi új!
-
válasz Ba cy lus #93002 üzenetére
Nem feltétlenül olyan drága az Audio PC. 100-150e körül már kapni használtan. Újonnan nem igazán éri meg, mert aki ezzel foglalkozik, egy 150 ezres gép árából tud csinálni 400-500 ezret is, ami valóban túlzás, bár egy komolyabb streamer is ott van 1 milla körül.
Szerintem egy mezei PC és egy Gold vagy Platinum táp, mellê mondjuk Volumio vagy lecsupaszított Win10+Fidelizer tud valamennyit segíteni.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Ba cy lus
addikt
válasz stefi81 #93001 üzenetére
Hát nem. Pont hogy a hardver. A hangsúly itt azon van, hogy az egy mini pc.
Persze lehet tenni "nagy" PC-re is linuxot, vagy Fidelizert stb., de önmagában a szoftver soha nem fog annyit jelenteni, kell a hardveren is változtatni. Viszont egy "audiophile" PC egyszerűen rohadt drágára jön ki mindennel együtt, ár-érték arányban szar.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Milyen routert?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OpenWRT topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Diablo IV
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla