- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Csendben mutatkozott be a Samsung Galaxy Tab Active 5
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mexbacsi
tag
Ilyen árban már érdemes lenne meghallgatnom élőben. Ahogy látom most senki nem árul ilyet... Gondolom Pesten sem nagyon lehet kirakva sehova mivel nem kapható itthon.
A tesztek alapján valóban ilyet keresek egyébként.[ Szerkesztve ]
-
Mexbacsi
tag
Ha már feljött. Mennyire másabb hangzásban a fidelio mint egy dt770?
Azt látom kicsit neutrálisabb, kevésbé mély és magas kiemelésű.
Gondolkoztam rajta, hogy beszerzek egyet, de nem tudom van-e értelme. (focusrite solom van). Igazából minél tisztább, nyitottabb és természetes képet adó fejhallgatóra vágyom most. -
Mexbacsi
tag
válasz winhate #92947 üzenetére
Nekem 80ohm van, de feltételezem akkora diff. nincs kettő között. Valóban van benne igazság, amit ír de erős túlzással. Ennyire azért szerintem nem drasztikus a helyzet. Tény, hogy magas és a mély orientáltabb fejes és a közép háttérbe szorul, de annyira nem (legalábbis számomra), hogy zavaró legyen. Korábban én is írtam itt ezzel kapcsolatban, hogy van közép, de mintha csak azért lenne, mert muszáj, nem annyira részletes.
EQ-val, amit tegnap is írtam ez korrigálható. A magasak éléből levesz kicsit, illetve a mélyet balanszolja a közepet kiemeli ott ahol kell (oratary1990 beállítás).
Az tény, hogy stúdiózásra nem ezt használnám
Hangszigetelésről én nem olvastam, mert annyira nem érdekelt, de közepesnek mondanám semmint kiválónak. Ez pedig nekem bőven elég.[ Szerkesztve ]
-
Mexbacsi
tag
válasz Gzula[HUN] #92928 üzenetére
alira nem is gondoltam, köszi
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok!
Hd518ra merre találok párnát? A gyári kifeküdt már rajta.
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok! Én dobtam fel ezt a dt770 "problémát", azóta nem reagáltam a közben kialakult csatára (csak ready only voltam). Logikát követve Bacylussal tudok egyetérteni, abban a tekintetben, hogy a dt770-el az volt a "problémám", hogy a középtartomány nem elég részletes/dinamikus. Inkább csak ott van az is, mert muszáj. Nem vagyok profi, bár ez szerintem már lejött... , ezért is adtam másik fejest összehasonlítási alapon (hd518), hogy annak a közepe sokkal jobban tetszik a fülemnek. (Van egy hyperx cloudom is+sony mdr950, de ezek nem idevaló cuccok még példaként sem.)
Mert ugye hiába mondom, hogy érzem a dt770-et ha nem adok támpontot, merrefelé lenne érdemes elindulni tanácsadásban. Szóval ebből eredően szerintem is inkább egy másik fejes, mint forrás cserére lenne szükségem (focus solom van), mert talán azzal érném el a legolcsóbban és leginkább "fülbetűnő" változást az én nem vájtfülemnek. Korábban már leszűrtem azt a konzekvenciát, hogy legjobb ha bemegyek mondjuk a hitspacebe és végighallgatom, ha lehet a saját solommal a többi fejest.[ Szerkesztve ]
-
Mexbacsi
tag
Huh ha lenne most ennyim rá...pont ez kellene szettben. [link]
Mindenesetre köszi a véleményeket, következtetés az, hogy be kell mennem meghallgatni cuccokat.[ Szerkesztve ]
-
Mexbacsi
tag
válasz contaxg #89404 üzenetére
Na ez az...elkezdtem nézni az xlr dacokat fejhallgató erősítővel, de hiphop megérkeztem a 200k kategóriába. Az meg nem az én szintem, hogy ennyit költenék rá, alkalmankénti zenehallgatásra. Sajnos, nem ez a hobbim (még).
Viszont, ha már dt770. Miért van, az hogy a yt nem szól elég nagy hangerővel, miközben a foobar maxon, már nem bírom hallgatni olyan hangos? Spotify is ok, csak yt szar valamiért.[ Szerkesztve ]
-
Mexbacsi
tag
Nem azt mondtam, hogy nincs közepe a dt770-nek, hanem inkább csak olyan ott van az is, de inkább "nyeh", nem érzem hogy elég dinamikus/részletes lenne. A magas és a mély az tetszik benne, annak ellenére hogy színezi a zenéket, nekem még elfogadható módon.
Másik topikban is volt kérdésem erről, hogy esetleg a solo-t cserélném le másra, de fontos hogy legyen xlr kimenete, mert a jelenlegi microlab 6c-t is szeretném cserélni idővel, jlb306ra.
Így meg, ahogy néztem 100 felett kezdődnek az ilyen dacok.
Egyébként nyitott és zárt is lehet, mindekettőt szeretem, de talán a nyitotthoz kicsit jobban húz a szívem -
Mexbacsi
tag
válasz Ba cy lus #89385 üzenetére
Persze, feljebblepes alatt én is hangminoseget értem, nem arat, noha ez sok de nem minden esetben parosul. Talán a legjobb lenne meghallgatnom párat élőben, de nem tudom hogy lehetséges e solo 3rd komboval. Árat azért nem adtam meg, mert olyat szeretnék aminél észrevehető a minosegbeli javulas, nem pedig csak egy kicsit jobb. Illetve nem tudom, hogy ebből a kis solobol mit lehet kihozni. Nyilván jobban szeretnék 100 alatt maradni, mint felette, mert csak alkalomszintű zenehallgatasra hasznalom Öcsémnek van egy hd518, ami biztos van akinek tetszik van akinek nem, de számomra sokkal dinamikusabb az egész fejes. Persze az nyitott, és már bejaratott.
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok! Egy 80ohm dt 770 helyett mit ajánlanátok feljebblépésként? solo 3rd van és leginkább blues, rock zenét hallgatok. Őszintén annyira nem érzek annyira nagy differenciát egy youtube video és flac között(tisztább, de nem esem hanyatt), mint szerintem kellene (foobar, nincs dsp, focusrite asio). Azt persze hozzá kell tenni, hogy a fejhallgatóban, még 10 óra sincs, de annyira nem hozza az elvártat, amit szerettem volna tőle. A magaskiemeléssel nincs bajom vele, viszont a többi hang kissé tompa számomra, nem túl "pontos", leginkább a közép mosódik össze.
[ Szerkesztve ]
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok!
Sennheiser hd518-nak mi lett az utódja, már persze ha van. Számomra nagyon szép, naturális hangja van viszont már nem kapható így keresek egy jobb vagy hasonló színvilágú fejhallgatót.
-
Mexbacsi
tag
válasz Bukk900 #74705 üzenetére
Ez volt a tippem nekem is. Megnézzük ma, reméljük jó. Kár lenne ezért visszaküldeni. Mondjuk nekem személy szerint ez a fejhallgató nem szól valami szépen, tény hogy hatalmas a mély, de ennek hatására a többi hangszínt elnyomja. Annak jó, aki elektronikus zenét hallgat és csak a basszus legyen nagy. Van neki egy HD518, de kevésnek tűnik a basszus neki, szerintem pedig elég jó kis fejes
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok!
Tesóm vett egy Sony mdrxb950apb fejhallgatót, amin van mikrofon illetve telefonvezérlés (1gomb). Telefonon jól szól, viszont hangkártyába dugva (xonar u5) nagyon elhalkul és mintha templomból szólna, vagy nagyon fémes halk hangzása lesz. Viszont ha megnyomja a telefonvezérlő gombot szuper minden. Gondolom itt a jack csatlakozóval lehet problémája a kártyának mivel ezen a sáv van, nem pedig kettő mint a szokványosnál.
Ha érthető a probléma, tudtok valami ötletet mondani amivel kiküszöbölhető ez?
-
Mexbacsi
tag
Ez adna elég basszust mondjuk egy sonyhoz képest? Pl MDRXB650BT
[ Szerkesztve ]
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok!
Tesóm szeretne fejhallgatót venni, ami leginkább mélyorientált. Vezetékes, zárt és ha van mikrofon az csak jó. A határ 20k. Jelenleg egy sennheiser HD 518 van, ami kevés neki basszusban. Otthoni használatra. Egy xonar u5 hajtaná. Van valamilyen ajánlat ezek figyelembe vételével?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hogwarts Legacy teszt
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OLED TV topic
- Csendben mutatkozott be a Samsung Galaxy Tab Active 5
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500