- Gaming notebook topik
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz Tragger #94999 üzenetére
Az Audiophonics-nál féláron van az a fajta Neotech, ami egy ideje elfogyott a Kácsánál. (Ugyanannyiért adták mindkettőt.) Nekem van mindkét fajtából. A fonottból könnyebb kétoldalas bekötésű kábelt készíteni, a harisnyásból pedig egyszerűbb az egyoldalas bekötést megoldani.
Az ezüstözöttet is használom egy AKG K240 Sextett-el, nagyon sokat dobott a hangján, viszont a magasak bizonyos számoknál bántóan szúróssá váltak, szóval csak óvatosan. Ja, és idegesítően merev harisnyát kapott az a kábel, ellennen a litz kábelek kellemesen lágyak. -
Tragger
tag
Sziasztok.
Gondolkodom, hogy csináltatok Kácsáékkal egy egyedi szimmetrikus kábelt, és kettő között vacillálok. A KCO-HPSPC ára tetszene leginkább, de mivel ezüstözött, félek, hogy színezné a hangot. A másik kiszemeltnél nincs ezüst, viszont van dupla ár Neotech NECE-3001. Van valakinek tapasztalata a KCO-HPSPC-vel, belenyúl a hangba?
-
Ba cy lus
addikt
válasz btraven #94971 üzenetére
Hát ez elég torz. Nekem inkább az Exodus - Another Lession in Violence élő albuma ugrik be, ahol így két szám közti szünetben (pl. Piranha után) a basszus húrja meg-megrezdül. A DT770 ezt jól hozta. A HE560 szintén.
De rengeteg (jobb) példát lehetne még mondani.[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Gzula[HUN] #94982 üzenetére
Köszönöm.
-
sarajhvh
tag
Sziasztok! Vezetékes fejhallgatót keresek általános célra, de inkább zenehallgatásra
fókuszálva.
Valami jobb minőségű kellene, úgy 30 000 ft környékéig.
Köszönöm! -
kromatika
veterán
-
senior tag
válasz kecstama #94983 üzenetére
A Deva Pro ilyen áron szerintem csak annak éri meg, akinek a vezetnélküli használat az elsődleges. Különbséget én csak a Stealth Magnet-ben látok a két Deva verzió között, illetve a kétoldalas kábelezésben. Egyébként a Sundarát továbbra is jobbnak mondják egy kicsivel.
contaxg: én nagyon szeretem azt a fejest. Meglepődtem rajta, de a THX AAA One-ról is szépen szól. (Neotech litz kábelt kapott pár hónapja.)
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Az én koordináta rendszeremben egy vintidzs DT990 egy piszok jó cucc és könnyeben párosítható mint egy Sundara.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz PR0JECTNR56 #94981 üzenetére
Pl. a Meze 99 valamelyik fajtája. Állítólag sokat tud rajta dobni egy Yaxi stpad2. Esetleg egy MDR-1am2, mind a kettő mély kiemelt, hasonlóan az M50X-hez.
-
PR0JECTNR56
addikt
Sziasztok!
Hölgy ismerősöm keresne új fejhallgatót a következők szerint:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Beltéri használat lenne, laptop mellé.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Zenehallgatás, videóvágás (előbbi a prioritás)
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 100k HUF.
4.) Új vagy használt? Új.
5.) Circumaural vagy supraaural? Circumaural.
6.) Zárt vagy nyitott? Mindkettőből jöhet ajánlott darab (beleértve a félnyitott konstrukciókat is)
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Előzőleg egy Audio Technica ATH-M50X volt, aminek a karaktere nagyon bejött neki, szóval valami hasonló kellene kicsit "magasabbról"
8.) Honnan vásárolnál? Internet.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Elvileg egy Macbook lenne a forrás, de ha esetleg ezen a szinten érdemes kisebb erősítő + fejhallgató vonalat társítani a Mac mellé, az is jöhet.
Előre is köszönöm. -
senior tag
válasz kecstama #94979 üzenetére
Nem hallottam még sem 560-at, sem Sundara-t. Tesztekben inkább az utóbbihoz hasonlítgatják a Deva-t, ha gondolod keress rá. (Kíváncsiságból vettem a Deva-t, de a következő fejesem valószínűleg a Sundara lesz, ha megunom a Deva-t. )
Én főleg akusztikus zenét, illetve komolyzenét hallgatok vele. Ezeknél szeretem a minél több részletet és a Deva számomra ezt tudja prezentálni. Több órás hallgatózás során is, anélkül, hogy fárasztóvá válna. Talán csak a vintage DT990 rúghat mellette labdába a meglévő fejeseim közül.[ Szerkesztve ]
-
kecstama
tag
-
senior tag
válasz kecstama #94975 üzenetére
Én a gyártótól vettem a kábeles, open box Deva-t, 77k volt szállítással. Németországból jött, 5 nap múlva hozta az MPL.
A bluetooth egység összeszerelési minőségéről olvastam negatív véleményeket, az új Deva Pro-é állítólag jobban sikerült (hangra is jobb). Már ha fontos a vezetékmentes használat. -
kecstama
tag
Hali,
A "Harmonic Dyne Zeus"-ról tudni valamit? Sok review-et nem találtam róla
(Bár amiket találtam, nem tűnik a legjobbnak)Hifiman Deva tartósságáról mi a tapasztalat? 90 körül jó vétel?
-
Balázs Z.
tag
válasz btraven #94971 üzenetére
Meghallgattam egy 80 ohmos 770Pro-val, CompositeAmppal, az igazi "dörgés" egy 4-6 másodperccel később kezdődik. A youtube-tömörítés eléggé hallatszik a linken, flacban sokkal durvább. Izgalmas élmény egyébként, kb. soha nem hallgattam ilyen zenét, utoljára hasonlót magnókazettáról gimnazistaként
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz Gzula[HUN] #94972 üzenetére
Ja, közben meg felment az 1am2 ára. De végülis nem sürgős, tudok várni.
-
Gzula[HUN]
addikt
-
mcs
veterán
válasz Ba cy lus #94968 üzenetére
Világosabb színezetű a Sonynál, mert a magasat helyezi előrébb, és nincs kiemelve a felső-mély, ami a meleg tónust adja, illetve nem is fekszik annyira közel a fülhöz a sugárzó.
Ahová kell a pontos közép, ott nem érzem hiányosnak. A szub basszus tisztaságára és erejére a legkevésbé sem számítottam, ebben számomra 10/10.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Hát én ezt a DT 770 Pro-t rohadtul megkedveltem.
Míg a Sony MDR-1AM2 belemászik a hangjával az ember képébe, ez távolabbról, szotiszfikáltabban szólal meg, és ez főként a hangszeresebb zenékben nyilvánul meg. A magas tartomány részletessége pedig egyszerűen összehasonlíthatatlan, már tisztán látom, hogy miért is ítélik többen tompának a Sonykat. Egyedül a kábelle aggaszt kicsit, amiről nem tudom eldönteni, hogy mennyire strapabíró, mert a szigetelése sajnos hajlamos bármilyen élesebb tárgyba beleakadni és ragadni.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Mintha ez a bolt olcsóbb lenne: [audioll]
-
btraven
őstag
Sony MDR-ZX110 videóját néztem.
Arról van szó melyik hasonlít a legjobban az eredeti felvételhez. Nem melyik szól jobban.
És valóban az EQ-zott Sony hasonlít hozzá a legjobban.
Az Empyrean jobban szól.
Sajnos elterjedt az a tévhit hogy ha van egy rossz minőségű felvétel akkor az a cél hogy rosszul is szóljon.Az viszont tetszett hogy leszólja Amir meg a többiek EQ-ját. Ugyanolyan 10 dolláros hangon szólnak. Na, de bezzeg az ő EQ-ja! Hirtelen audiophile lesz a fejes.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz btraven #94961 üzenetére
Nem azt mondta, hogy jobb, hanem, hogy jobban kedveli. 2X is azt mondta, hogy "like more". Ettől függetlenül nem volt a legszerencsésebb ötlet összehasonlítani egy plüss borítású nyitottat egy olcsó műanyagból összerakott műbőrös zárttal, még akkor sem, ha mind a kettő népszerű fejes.
-
-
btraven
őstag
válasz Gzula[HUN] #94959 üzenetére
Ja, pont néztem ezt a videót mert érdekelt a CAL! SE. Szerinte jobb mint a HD58x. Hát nagyon eltér az ízlésünk.
Binaural mikrofon technikát használ már az új videóiban. Szerintem klassz hogy mi is halljuk rögtön amit hallgat. Most a minőséget félretéve. -
Dave™
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #94959 üzenetére
Ilyenkor mindig mondjuk el, hogy ő az, aki szerint az általa tuningolt kínai BT füles jobban szól, mint a HD600. Szerintem ennél sokkal többet nem is kell tudni róla.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz szakibá... #94958 üzenetére
Arra a műfülre gondoltam, ami pl. EBBEN a videóban is van. Az, hogy mindent EQ-zik, a fórumban nem én voltam az első, aki bedobta. Mondjuk újat ezzel szerintem neked nem mondtam.
Biztos nagyobb tapasztalata van nálam, főleg a drágább fejhallgatók terén. De ettől még nem biztos, hogy mindenben egyet kell érteni/értenem vele.
(A "csöves" videó quv@ jó!)
[ Szerkesztve ]
-
szakibá...
senior tag
válasz Gzula[HUN] #94948 üzenetére
A csóka "műfüle" a saját füle, benne mikrofonnal. Azzal rögzíti a saját beszédhangját is, ami teljesen normálisan szól, egyáltalán nem botrányos. Az a készlet, amit felpróbált, valóban ocsmányul szól a videón keresztül is (kivéve az Aeon-t), de a csóka rögtön el is mondja, hogy mit hall, és hihető, amit mond, mert mi is azt halljuk, amit ő. Ahogy láttam, nem EQ-zik mindent, csak egy olcsó típust egyengetett ki mérésekkel, hogy legyen egy kályha, amitól elindulhat, ha nagyon eltévedt. Mivel nincs egyenletes átvitelű fejhallgató, ő ezzel a módszerrel csinált magának referenciát. Mellesleg a Grado jelenséget sosem értettem, én nem szeretem a hangjukat, de itt valóban ocsmányul szóltak. Szerintem a konstrukció eleve hibás, én nem tennék csillapítatlan csövet a membrán hátuljára, eleve elszínezi a hangot a saját rezonanciáival. Bár van, amikor a cső hangja szórakoztató: Blue Man Group.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Remus389
veterán
válasz Remus389 #94951 üzenetére
A német felfogás ennek az ellenkezője, mindig fejlesztenek, de ettől lesz drága és bonyolult, nehezen és drágán javítható.
Egy 2008-as 5-ös BMW és 2018-as 5-ös BMW legfeljebb 5%-kal jobb, cserébe alig van olyan alkatrész amit átrakhatsz a másikba, ha baja van, megtörik, drága és bonyolult megjavítani, profi, drágán dolgozó szakemberek kellenek. Egy Lada Nivát viszont egyszerű és olcsó megjavítani, mert 1980-ban is szinte ugyanolyan volt mint 2018-ban.
Szóval az állandó fejlesztgetés nem biztos hogy minden esetben jó dolog, gyakran egy új autó rondább kinézetű lesz (túldizájnolt), mint a szép formájú elődje, vagy a bonyolultsága miatt megbízhatatlanabb és drágább. Egy új fejlesztésű űrrakéta meg felrobbanhat értékes emberi életeket veszélyeztetve, szemben az agyontesztelt, kipróbált elődjéhez képest. Jó mondjuk a Starship az cool, de abból is néhánynak fel kell robbania míg embereket szállíthat.
Szóval szerintem jól teszi a Sennheiser, hogy nem cseréli le a bevált, népszerű termékeit, hanem változatlan formában gyártja. Nincs rá szükség. Néha kicsit kiegészíti : HD660S, 560S
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz btraven #94954 üzenetére
Ezt szívesen meghallgatnám!
Más... PortaPro-ra szivacsot honnan érdemes rendelni??A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz Remus389 #94951 üzenetére
Összemérni bármit lehet.. Pl a karomat Svarciéval is lehet... attól még nem leszek egy ligában vele. A HD800 egy valamit tud és azt talán azóta sem tudja úgy semmi.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Remus389
veterán
válasz chrisnagy13 #94949 üzenetére
Amúgy a fejlesztés hiányának megvan az az előnye hogy leszorítja az árakat. Minek váltsák le azt, ami bevált és népszerű? Amúgy a mérnökeik és technikusaik dolgoznak ha ráérősen is, biztos vannak nekik prototípusaik, amiket azért nem adnak ki, mert nem tudják elhelyezni a piacon és a jelenlegiek is jól fogynak. Ha szükséges és a piac megkívánja, előszednek egy ilyen dizájn-t.
Amúgy nemrég kihozták az 560S-t, amit dicsérnek a kategóriájában.
A már létező HD600, HD650-est is nagyon sokan szeretik.
A HD800-ast pedig össze szokták mérni a nála gyakran 3-4-szer annyiba kerülő egzotikus fejhallgatókkal, mint pl az Empyrean, Focal Utopia, Stax, LCD4, csúcs Hifiman-ek (abba ne menjünk bele melyik a jobb, de tény, össze szokták vetni őket a HD800-zassal.) A head-fi-n is olvasom, hogy hiába van meg neki a Susvara, ugyanúgy előveszi a HD800S-ét hallgatni is és nem kivánja eladni.
Kicsit oroszos felfogás ez amúgy, ők képesek 40-60 évig ugyanazt gyártani, ami egyszer már full bevált (Lada, AK, Szojuz..stb), ennek az az előnye hogy olcsó lesz és könnyen javítható.
A német felfogás ennek az ellenkezője, mindig fejlesztenek, de ettől lesz drága és bonyolult, nehezen és drágán javítható.
A Sennheiser az oroszos felfogást követi, (plusba áttekinthető és jól ismert a portfolio-juk), de ez nekik nem baj, jól fogynak a cuccaik.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz chrisnagy13 #94949 üzenetére
A HD800 esetén még ennyire sem vették a fáradtságot. Ott összedugták a fejüket mikor megjöttek a planárok.
- Most mi legyen? Fejlesszünk mi is??
- Áj nem, az drága!
- Akkor emeljünk árat!
- Jóó!
Így lett egy kb 200eFt-os fejhallgató 20 év alatt kb 350-400eFt Egyébként tényleg van pár ciki Beyer cucc, de ők még (remélem) nem adták el magukat befektetőknek. Azért ez nem kis dolog!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Sinesol #94943 üzenetére
Pedig ez nagyon Sennheiseres lenne.
Fejlesztői meeting:
- Úgy unatkozunk, csinálni kéne egy új fejhallgatót.
- Igen, kéne, de mit? Már mindent megcsináltunk amit lehetett Orpheus, He-1... A világ legjobb fejhallgatói. Mi vagyunk a királyok, senki nem érhet a nyomunkba.
- Ez igaz, viszont az emberek már nagyon ki vannak éhezve valami újra, több, mint 10 éve ugyanazokat a termékeket adjuk el. Legalább a látszatát kéne fenntartani, hogy mi nagyon fejlesztünk.
- Hát jó, legyen valami. A HD700 bukta volt igaz?
- Igaz.
- Drága is volt.
- Az, de jól nézett ki.
- Akkor csináljunk valamit kicsit olcsóbbat, és ne kelljen sokat dolgoznunk vele.
- Hm, HD650 utód?
- Remek-remek.
- Akkor fogjuk a HD700 driverét, és tegyük bele egy másik kagylóba. Ha már úgyis HD650-et szeretnénk leváltani, akkor az a ház jó is lesz. Majd egy új rácsot rajzoltatunk az oldalára.
- Ez az, ez nagy ötlet. De akkor nyomjunk mellé még valami marketing bullshitet, hogy lássák az emberek, hogy mi ezzel vért izzadtunk.
- Jó-jó, az menni fog. Mikor leszünk kész vele?
- Max. 1 hét és mehet gyártásba, utána a forgalmazókhoz már tolhatjuk is.Elégedett hátra dőlés, év végén jelentős prémium, és 10 évig megint nem kell semmivel foglalkozni.
És akkor most jöhetne a Beyer-féle meeting. A hogyan csináljunk egyre sz@rabb fejhallgatókat címmel.
-
btraven
őstag
[link] Ebben a videóban a fickó beszabadul egy nagy fejhallgató gyűjteménybe. (De jó neki)
Az olcsó Anker Life Q30 a legjobb.
Hát én nem úgy hallom. -
Sinesol
veterán
Igen, kicsit élénkebb a magas és tisztább, feszesebb a mély, plusz a közép sincs annyira előtérben. Nyilván még mindig egy hatos szériás fejes, nincs óriási különbség, viszont pont azokon a dolgokon sikerült csiszolgatni, amikbe általában bele szoktak kötni.
Az 58x kb. ugyanez, csak valamivel több mély, ami valamivel gyengébb minőségű, plusz gyengébb a felbontása is.[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
Egyébként van most az aprón egy eladó, lehetséges hogy rárepülök, kiváncsi vagyok milyen lehet egy Sennheiser. Kényelemre állítólag első osztályú, hangra pedig az olvasottak alapján talán a HD58x és ez állhat a legközelebb az én izlésemhez.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
válasz Sinesol #94943 üzenetére
Én itt a fórumon azt olvastam hogy a HD58x-nél azért jobb a HD660s, bár nem nagy a különbség de többen jobbnak tartokták. Állítolag popolárisabb hangja van mint a több Sheninek.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
Sinesol
veterán
válasz chrisnagy13 #94941 üzenetére
Talan headfi-n jartak utana, mar nem emlekszem. De még ha ugyanaz is, akkor sem mond tùl sokat a HD700 tapasztalata, mivel legalabb olyan fontos tenyezö a ház kialakitas, az alkalmazott damping anyagok/megoldasok es a parna is.
Egyebkent egyszerü a válasz, azert megy el nehezebben a 660s, mert ott a többi 6-os szerias fejes, amik nagyon hasonloak es joval olcsobbak. Hasznaltan 60k körül mennek a 6xx-ek, az 58x még olcsobb, az eredeti 600 es 650 70-80 k körül, mig a 660s 100 körül van.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Első hallgatásra nálam a DT 770 nyerő az MDR-1AM2vel szemben.
Kevésbé tolakodó az összkép, és a magas felső tartománya gazdagabb. A közepét nem érzem elfojtottnak, a basszus mélységéből pedig akad dögivel. Ami igazán feltűnő számomra még, az a szélesebb és szellősebb hangzástér.[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz chrisnagy13 #94939 üzenetére
ez már rég cáfolva lett légyen, habár népszerű teória volt a maga idejében
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Zoliee
senior tag
válasz dpstef #94935 üzenetére
"Gond" az nincs, csupán annyi történt, hogy a piac (és nem a gyártó) is beárazta.
Nekem is volt 660, de a magasaival hosszú távon nem voltam kibékülve, 1 év használat után eladtam.
Ugyanakkor a majd mindenhol "fátyolos" hangúnak leírt 650 sokkal jobban tetszik, meg is tartottam.
Klasszikus, akusztikus, jazz stb. zenéhez nálam verhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
3 év után elmegy másodlagos-fekvős fejesnek a Sony MDR-1AM2, elsődlegesnek pedig jött egy Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm. Elvileg eltérő színezetű a hangzásuk, de bökte már a bögyömet egy kicsit különlegesebb és masszívabb darab, így hát nagyon kíváncsi vagyok az újoncra.
[ Szerkesztve ]
-
dpstef
csendes tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy van valami gond a Sennheiser HD-660S-el ? Ugyanis azt látom hogy a 600-as meg a 650-es gyorsan elkel a különféle oldalakon de a 660S-t valamiért elég nehezen lehet eladni. Viszonylag sokáig hirdetik őket.
-
szabacsik
őstag
Hello. Van valami tippetek hol tudok olcsón venni Budapesten cipzáros tokot? Kínából csomó idő míg megjön. Sony mdr-10rc hez kellene
/\____/\
-
ribizly
veterán
válasz kromatika #94931 üzenetére
Na igen. Én azóta is leragadtam annál a kombónál és mindenkinek ezt a megoldást ajánlhatom, mert igazából nincs olyan ami számomra sokkal élvezetesebb hangot produkálna.
Azokkal a sheepskin párnákkal visszafogottabb mély, nagyobb színpad, kicsit jobban hátratolt közép amit kapunk szinte minden esetben. Valamint tartós és sokkal kényelmesebb érzést, mint a legtöbb gyári megoldásnál.Én a magam részéről a Shure-t csak a 1540 miatt tartanám a radaron, de azt is inkább a kényelme miatt, de ez már nagyon szubjektív.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
kromatika
veterán
Yamahára a Brainwavz Audio nak van jól passzoló párnája.ribizly [link] is avval használja kérdezz rá nyugodtan. Szóval Yahamára tudsz venni párnát ha elhasználódna idővel.Öszintén szólva nem nagyon értem ezt a túlzott idő állósági problémád. Vannak fülesek amikre hiába vigyázol repedni fognak.Ilyen pl a Shure SHR 840,illetve a régebbi Audio Technika MX 40 ek.Ezeket el mondtuk.És az ajánlott fejesekre ez nem jellemző.A Yamahának meg aluminium a fül kagylója,szóval ha csak nem dobálja az ember nap mint nap,akkor nem lesz gond. Ha meg évekig tetszett a Shure 440, és hasonló hang karaktert keresel akkor a Beyer DT770 meg a Fidelio X2HR tuti nem fog tetszeni.Teljesen más világ, mivel erős V karakter mind kettő.Akusztikus hangszeres zenéhez felejtősek.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Stauffenberg #94927 üzenetére
Van színválaszték is. Vezeték cserélhető.
-
contaxg
veterán
válasz Tragger #94922 üzenetére
Bocs némi túlterhelés van. Ha most nem kaptál üzenetet, holnap telefonálok. Köszi a megértést!
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Kollégámnak segítenék, hogy karácsonyra vegyen a gyerekeknek fejhallgatót (egyet-egyet, nem baj ha van színválaszték is, de nem feltétel, legfeljebb kapnak rá matricát vagy ilyesmi). Vezetékes kell, gyerek fejre is passzoljon és azt hiszem ennyi. Talán nem baj az sem, ha nem törik meg villámgyorsan a kábel (nem volt még gyerekem, nem tudom mennyi idő alatt tudják legyilkolni).Keret kb 10.000 Ft (darabonként).
Felhasználás: Tabletbe, laptopba, konzol kontrollerbe dugnák a család esti pihenésének támogatására, nincs meghatározott zenei stílus amit ki kell elégíteni, csak általános multimédiás történet.
Köszi! -
xDarkBoyx
csendes tag
Üdv! Szeretnék venni vezeték nélküli fejhallgatót PC-re elsősorban játékra lenne használva. Olyan kellene, amihez alapból jár vevő egység, amit csak be kell dugni a gépbe. RGB nem számít, inkább legyen kényelmes hosszabb távon is. Ezeknek a töltése, hogy megy? 30 max 40 ezer lenne rá, ha beleférünk.
-
Tragger
tag
Sziasztok,
Tudjátok esetleg, hogy a Nomono Audionál kb mennyi amíg egy rendelés feldolgozódik?
-
btraven
őstag
Új fejhallgatót ki szoktatok próbálni mindenféle pozícióban a fejen/fülön?
Érdemes kísérletezni. -
Dorien
veterán
válasz Cheesy #94915 üzenetére
Ha nyitott is szóba jöhet, akkor ez egy nagyon jó választás: Fidelio X2HR [link]
Dögös hangú, alapból plüss párnás, masszív, időtálló darab."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dave™
nagyúr
válasz Hauptmann #94916 üzenetére
Ízlés kérdése, de szerintem az SR50BT sokkal jobb fejhallgató. Passzív (vezetékes) módban egy jól skálázódó, kiegyenlített fejes, amiben csak szolidan van emelve a mély, meg minimálisan a középmagas, az összkép közel lineáris. Az MDR-1AM2-ben a mélyek helyenként +10dB-el vannak emelve, emiatt minden vastag hangú lesz, és kellően érzékeny is hozzá, hogy ezt hozza bármiről. Az AT-ban a BT mód és a többi gyakorlatilag grátisz ebben a felállásban, kényelemre legalább olyan jó, mint a Sony (ha nem jobb), kisebbre összehajtható, egyedül a mikrofonja problémás, mert az csak BT módban van, de ha kicseréled a vezetékét mikrofonosra akkor ugyanazt fogja tudni. Amerikai Amazonról megvan 50 alatt. Ez itt most erősen ízlés kérdése, de véleményem szerint az 1AM2 egy erősen populárisra hagolt, mélytúlsúlyos fejes, mint a Sony legtöbb modellje újabban, legyen az BT, vagy vezetékes. Van, akinek ez tetszik, meg olyan is, akit zavar, abban talán egyet lehet érteni, hogy nem ez a természetes hangzás, a többi ízlés kérdése.
-
Hauptmann
addikt
Most kezd nálam végül élesedni a fejhallgató vásárlás. Múltkor a Sony MDR-1am2 tippet kaptam Gzulától, igaz, azóta 120 $ lett az akciós ára.
Első körben egy Xonar DX-re lenne kötve, aztán, amint az anyagiak engedik lesz DAC/AMP. Zárt, circumaural jöhet csak szóba.
Amire kell
-Online játék, Discord. Ha jól látom, nem kell Boompro, mert van a kábelén mikrofon, csak egy egy TRRS-2XTRS átalakító, hogy rá lehessen kötni a Xonarra.
-Elektronikus zene, Boris Brejcha, Egbert, stb. Néha más, általánosabb műfaj, deaz ritkán.
-Kizárólag lakásban lesz használvaErre a felhasználásra kb. 50 ezerért teljesen jó az 1am2, vagy esetleg egy kicsit drágábbért létezik jelentősen jobb?
-
Cheesy
őstag
válasz Polllen #94914 üzenetére
& Ba cy lus
Köszönöm a türelmeteket és hogy segítetek! Hajlamos vagyok túlságosan elaprózódni a részletekben, ha keresek valamit, most is lehet egyszerűbb lett volna csak vakon rábökni valamelyikre és megvenni.
A felhasználási pont a PC-nél lesz, főként tervezési munka mellett a környezet zajait kiszűrni. A műanyag, recsegő Shure is kibírta 8 évig. De a tönkremenetele a fejpántnak tényleg csúnya volt. Mivel alkalmanként több órát töltök a gép előtt, ezért a plüss párna részemről must have.
A Beyernek biztos más hangja lesz, úgy olvastam, hogy V shape, de az EQ-n így is emeltem a Shure esetében is a mélyen és a magas végeken egy hangyányit. Így szerintem meg fogok vele barátkozni, ha DT770 lesz a kiválasztott.
www.vakbelmutet.hu
-
Polllen
nagyúr
válasz Cheesy #94912 üzenetére
Ahogy említettem neked, a Yamaha MT7-hez valamilyen aftermarket párnát tudsz csak választani. Pl Brainwavz, de csak méret alapján. Ribizly fórumtárs is így használja az övét.
Direkt ehhez a fejeshez gyártottat én még nem láttam.Ha fontos a pótalkatrész, akkor szerintem a Beyer és az Audiotechica lehet jó. Azokhoz nagyon sok dolgot lehet venni. Persze adott modellre mindig érdemes előre ránézni, ne legyen belőle kellemetlen meglepetés később.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Ba cy lus
addikt
válasz Cheesy #94912 üzenetére
Csak azt is vedd figyelembe, hogy a DT770 teljesen más hang, mint a Shure. Egyébként meg szerintem ránézésre, felépítésből lehetetlen jósolni: a Beyer 80-as években gyártott fejhallgatói (pl. dt550, és képekből még nem is annyira jön át ezeknek a "nyeszlettsége") látszatra harmatgyenge műanyag vackok, aztán mégis velünk vannak a használt piacon, és nem hallottam még olyat, hogy valakinek egy ilyen vintage Beyer tört.
[ Szerkesztve ]
-
Cheesy
őstag
válasz chrisnagy13 #94909 üzenetére
Jogos, mert közben írtam Polllennek és kérdeztem a fülpárnát. Ugyanis előtte túrtam a netet, de egy japán oldalon megvásárolható fülpárna védő huzatnál többet nem találtam a Yamahára. Sajnos Ő sem tudott mit javasolni... A Shure 440 is műbőr párnákkal érkezett, de anno hozzá tudtam venni plüsspárnákat, úgy volt az igazi.
Ba cy lus
A DT770-et néztem, olvastam róla véleményeket, de a DAC-om 150 Ohm-ig tudja meghajtani a fejhallgatót, HA!-n pedig 250 és 600 Ohm-os változatokat lehet most kapni. Az 50k-s kategória pedig még nem érett meg a fejemben...contaxg
Szinte minden fejhallgatót így raknak össze, ami kivételt eddig találtam a 30-35k-s kategóriában, az pedig hangzásban nem teljesít (tesztek alapján). Ba cy lus ajánlotta a DT770-et, az valóban jól van összerakva látszólag, de 1,5x annyi mint az általam meghúzott összeghatár.Hagyom még kicsit érni a DT770-et, mint lehetőséget.
www.vakbelmutet.hu
-
contaxg
veterán
válasz Cheesy #94908 üzenetére
Mitől robusztusabb amikor konkrétak 2-2 fémdrótocska tartja a fejhallgató kosarakat a fejpánthoz két csavarral és egy műanyag lemezzel leszorítva?
-
Dave™
nagyúr
Nem gondoltam volna, hogy valaha találok egy szívásmentes paraméterezhető eq-t, amit őszintén szeretni is lehet, de az EasyEffects Pipewire-rel ilyen. Nem kapcsolódik szorosan, de ha valaki Linuxot használ, akkor a PulseAudio-Pulseeffects helyett sokkal érdemesebb ezt használni, semmi dropout, nem kell bekonfigurálni a buffert meg ilyenek és a késleltetése is észrevehetetlen. Sokáig tartottam (én is) szentségtörésnek az eq-t, pedig csak megfelelő minőségű kell, olyan fejessel párosítva, ami tolerálja.
-
-
kromatika
veterán
válasz Cheesy #94898 üzenetére
A HPH-MT7 jobb anyag minőség mint az SRH-840 egyértelműen. Sajnos a 840 típus hibája a fejpánt vagy a csésze feletti csapok repedése. Tartósabb és összességében is jobb konstrukció a Yamaha. Nekem hangban is jobban tetszett egy kicsivel. Amint írtad a te esetedben pedig nem preferencia a levehető kábel.
-
Remus389
veterán
válasz vlaca2 #94896 üzenetére
Hát nem tudom, a Joshua-nak jobban hiszek.
Szerintem alapvetően közel egy szint. Az egyik kezével ad, a másikkal elvesz.
De nem éri meg, mert mire ideér, rájön az Áfa+ a vám, a tranzackiós díjak, meg nem úgy vált a bank, postaköltség. Viszont ha az USA-ban laksz, akkor jó vétel 900 dollárért szerintem. Persze ízlés kérdése, mert van aki inkább vesz egy Anandát vagy Elex-et. Nem jobb csak más.
Ha valaki ilyenre vágyik érdemesebb akkor már a hazai használtpiacot megnéznie, és akkor megkapja 900 dollárért vagy kevesebbért is a sima HD800-ast. Vesz rá új párnákat max.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Mortel #94900 üzenetére
Mindegyikbe több lesz szerintem a mély. Ez az "igényes zenehallgatás" elég nehezen megfogható. Szerintem komoly zenére, esetleg filmhez jobb lehet egy HD599, ha meg kiherélt gitárt akarsz hallgatni, vagy rap-et, esetleg tuc-tucot, akkor a többi, amit linkeltél.
Nekem "sima" MDR-1A van, tök jól el vagyok a hangjával, de ha órákat akarom a fejemen hagyni, akkor inkább valami textil párnásat keresek.
Szerintem a listádból nem a mostaniak helyett, hanem mellé lenne valami fun faktor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla