- 3D nyomtatás
- Gaming notebook topik
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz Capt.Obvius #93497 üzenetére
Ez mind igaz rá, az "érzelmes" is, mert ha azt mondom valamire, hogy elég zenei, az azt is jelenti, hogy megvannak az érzelmek. Száraznak azért száraz, mert nem nyom túl semmit: nincs kiemelve sem a mélyközép, sem az alsó-közép, sem a prezensz, sem a magas.
[ Szerkesztve ]
-
Eversmann
aktív tag
-
Gzula[HUN]
addikt
Normális forrás nélkül nekem ütötte az M30X mélye a dobhártyámat (bedig amúgy szeretem a sok mélyet), sub bass-t viszont nem hallottam. Az egész hangzás közép-mély bassra épült. Az egész fejhallgató olyan volt, mintha egy játék lenne. Telefonnal (redmi 7a) egyszerűen nem tudtam normális hangszínt beállítani hozzá. Ez lehet a telefon hibája is mondjuk.
Nem akarom totál lehúzni, én úgy éreztem, hogy normális forrással sokkal jobb eredményt lehetne vele elérni, de ennyi pénzért én akkor is a Pioneer MS5T-t venném. (Vagy egy Aurvana Live SE-t, bár utóbbit nem hallottam, de tesztek alapján jobb, mint a "sima" CAL!. Pedig az se volt x@r.)
M40X teljesen más tészta. Kigyenlítettebb, részletesebb hang, eldugott kábel a kagyló és a pánt között, és egyébként is cserélhető vezeték. M40X se az árkategóira non plus ultrája, de akkor már inkább az.
#93493Eversmann: A hangzásbeli külömbségeket nem is tekintve én pár óra után szinte szédülök zárt fejesben. Úgy érzem, mintha búra lenne a fejemen. Nyitottban ilyen nincs, nálam legalábbis.
Ezen kívül, amikor kicsik voltak a gyereket, a nejem úgy tudta nézni a műsort laptopon, hogy ha sír a gyerek, azt a nyitott fejesben is meghallotta.[ Szerkesztve ]
-
Eversmann
aktív tag
válasz fehér_ember #93490 üzenetére
Ez jó.
Amúgy nyílt fejhallgatónak mikor van jogosultsága? Mármint, ha úgyis kijön a hang kifele, akkor már nem inkább otthoni hangszoró az ideálisabb?
Life is better with a Titan
-
der_
tag
Sziasztok!
Az Audio-technica ATH-M30x még mindig ajánlott 24e ft körül?
Filmezéshez használnám este/ejszaka. Ritkábban zenére telefonról. -
Ba cy lus
addikt
válasz Capt.Obvius #93489 üzenetére
Így hasonlóan zeneinek hallom, mint a HE400i-t, szépen összeállt. Csak HE560-nal helyesebb a hangszerek tonalitása, pl. orgonán zongorázni lehet a különbséget. Nyilván jóval tisztább és transzparensebb. Aligha hozok ki belőle mindent a hivox dac-kal és az S100A-val (azt sem tudom, a kettő közül melyik a gyengébb láncszem), de a szinergia jó. Azért régebbi, basszushiányos rock/metal lemezekre még mindig jobb a HE400i. Sőt, populáris zenékre szubjektíve általában is jobbnak ítélheti az ember - nem technikailag -, kevésbé száraz.
[ Szerkesztve ]
-
Eversmann
aktív tag
válasz fehér_ember #93484 üzenetére
Mi kellene alá, minimum hogy kihajtsa?
-
jbl
senior tag
Audio-Technica ATH-A990Z Creative Sound BlasterX G6 párost használok TIDAL HiFi zenére.
Tenyleg egy kikapcsolódás a zenehallgatás.4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
-
IO.sys
őstag
Az olcsó "játék" zárt overearek közt tudtok olyat, aminek magas az érzékenysége és alacsony az impedanciája? Van egy 105dB/8ohm fejesem, olyat keresek munkahelyre, csak huszad annyi pénzért.
[ Szerkesztve ]
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
fehér_ember
addikt
válasz HUNNIA1920 #93483 üzenetére
Sensitivity : 83dB; inkább 1000se kéne
-
-
:AMF:
senior tag
Ha már úgyis leveleztem a Hifiman-nel, rákérdeztem milyen fejesek érhetők el EU-s raktárról a 400i-n kívül.
Lengyel raktárról ezeket tudják küldeni: Ananda (open box), Sundara, He400se, Arya és Susvara. -
Dorien
veterán
válasz HELLAFLUSH #93479 üzenetére
Kábelt tudsz könnyen cserélni, standard 3.5mm jack megy bele.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz freelanced #93461 üzenetére
Én pár hónapja adtam el 50ért egy 1hónapost a Marketplacen.
35ért biztos hamar elmegy, de szerintem 40ért is ha új.
A mostani X2HR-t meg el sem merem adni mert a múltkor rágurultam véletlen a 30kg-os forgószékkel és elég ramaty állapotban van esztétikailag szegény... -
p_adam
addikt
válasz Toobee #93469 üzenetére
Nekem elég negatív élményem volt vele (ami egyébként abból eredt, hogy a porvédő nem integrált része a sugárzónak, mint egy Stax-nál, csak egy fólia a hangsugárzón, kb. ilyen szintű az építése...) De tény, hogy ennyiért szinte használtan is alig lehet találni hasonlót.
Itt egy részletes elemzés a hangjáról, a YouTube videókat olyan szempontból nem tartom fair-nek, hogy kb. semmi más sztatikus opcióval nem hasonlítják össze, mert így könnyű kiemelni az előnyeit + csak ehhez tudnak affiliate link-et tenni a megjegyzésben.
Nehéz mást ajánlani, mint hogy hallgasd meg és derítsd ki, hogy ez a hangzás-e amit keresel.
Vagy: van nálam kb. 5 féle vintage Stax, azok közül ki tudod választani, hogy melyik hangkép áll hozzád a legközelebb (és utólag azt is elárulom, hogy melyik hasonlít legjobban az ESP/95X-re ).Vagy: vegyél egy HD580-at + valami jobb erősítőre is marad keret, done.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz BViktor8 #93476 üzenetére
- Shure SRH440 (talán az árkategória legkiegyenítettje, picit nyöszörgős anyagokból)
- Takstar Pro82 / Cooler Master MH751-752Azért rákukkantanék még az AT M40X - Yamaha MT5 - Beyerdynamic DT240 pro - AKG 361 vonalra is.
Nyitottból meg ami van. Omnitrinic SHP600, AT AVA400, Sennheiser 559.
-
BViktor8
csendes tag
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék venni és kiváncsi vagyok mit ajánlanátok.1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
zenehallgatás
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
25-35.000 Ft
4.) Új vagy használt?
új
5.) Circumaural vagy supraaural?
circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Mind a két fajta irányába nyitott vagyok
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
kiegyensúlyozott
8.) Honnan vásárolnál?
Mo-i bolt vagy webshop
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
tablet (iPad 2020), laptop és esetleg még PC-vel is.Előre is köszi!
-
Ba cy lus
addikt
Ez a több mint 6 és fél éves teszt tulajdonképpen egész jól leírja a HE400i és HE560 hangja közti különbséget: [link].
-
emiki6
veterán
válasz juhiimi #93472 üzenetére
Régebben kényelmetlennek hittem, de most egész jól elvagyok vele. Nem rossz.
A 440 kenyelmetlenebb, azért szoktak 840 párnát venni hozzá, úgy kényelmre jó.
Én amúgy arra jutottam, hogy egy earbudhoz képest minden fejes kényelmetlen.
A hd600 (vagy olcsóbban hd58x) kényelmesebb kb minden zártnál.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
juhiimi
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #93470 üzenetére
Koszi szepen, utanuk fogok olvasni.
A Shure SRH840 nem kenyelmetlen? a 440-rol hallottam hogy sokaknak az.
Amugy szerintetek az LG V30 meg tudna hajtani egy HD600-at?[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Gzula[HUN] #93470 üzenetére
Cloudról jó következő szint az srh840
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz juhiimi #93466 üzenetére
Román webshopokban nem nagyon vagyok jártas.
Kiegyenlített hangzásban zártban Nad Viso HP50-et, Shure SRH840-et, AT ATH-A500Z-t szoktuk bedobni. Ha kell a mély, akkor mondjuk Sony MDR-1am2, meg a most akciós MEZE 99 Neo. Utóbbi román gyártmány, lehet tudsz valami kedvezményt szerezni rá.
Nyitottban ha kell a mély, akkor Fidelio X2HR, ha meg nem, akkor mazsolázz a Hifiman planárjaiból.
Lista nem teljes természetesen, tőlem ennyire futja.
#93468Eversmann ITT összeszedtem belőlük párat nagyjából emelkedő ársorrendben.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Sajnos az úgy néz ki, hogy elkelt. Elég idegesítő, amit csinálok, tudom. Nézzétek el nekem, ez a fejhallgatózás teljesen új dolog számomra, ezért vagdalkozok itt össze vissza a termékekkel, anélkül, hogy tudnám melyik miben erős. Pusztán azt tudom, hogy mennyi a maximum pénzem, ebből szeretnék valami jót kihozni. Még egy tétel került a látómezőmbe:
MASSDROP X KOSS ESP/95X ELECTROSTATIC SYSTEM
Erről igen jó véleményeket olvasok, határeset, de használtan pont kiadná a pénzem. Kis frissítés: Tidal+Pro-Ject Pre Box S2 digital, zenékből pedig ilyesmik mennek: Klasszikus zene, az oldscool hip-hop, meg néhány elektronikus zene (Bonobo, Alt-j, Daft Punk vonalon mozogva). Szóval 100e Ft-ig nézelődök. Használtnak örülnék a legjobban, szeretem a minőséget, de újan általában nem tudom azt a kategóriát megfizetni, ami már kellemes a számomra. -
Eversmann
aktív tag
Nézegettem most az Audio Technica ATH-SR50BT-et, elvileg ez komolyabb (flac és társai) hangzását is kamatoztatni tudj, magyarul részletgazdag. Viszont karakterisztikában inkább kiegyensúlyozottabbnak írják. Én meg inkább szeretem a V hangzásvilágot, amikor van elég basszus, mély. Vagy inkább az amerikai hangzásvilág (Bose, Koss...) felé nézelődjek? Meddig mennék el, olyan 100e.
Vagy még, hátsó kapun esetleg befuthat: Audio Technica ATH-M50xBT[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz Gzula[HUN] #93465 üzenetére
Komoly fejest csak ezt az egyet ismerek.
Köszi, megszórtál rendesen.凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Gzula[HUN]
addikt
Ja, meg idő közben eszembe jutott a Lewitz HP8500-as. Kiegyenlítettebb hang, erről is volt szó a fórumban. Muzikerben akicós, most onnan olcsóbb, mintha Kínából rendelnéd.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz IO.sys #93463 üzenetére
Igazából neked kellene nekem tanácsot adni ennyi magasabb kategóriás fejessel a hátad mögött
Ha kényelmes kell, relatíve jó szigeteléssel, akkor szerintem a Pro-50-el nem járnál rosszul, főleg egy M50X után. De továbbra is fenntartom, hogy azt Kínából. Szerintem megéri a plusz várakozási időt az az 6-7ezer Ft, amivel onnan olcsóbb. (Én kettőt rendeltem EBBŐL a boltból, most 31$ akciósan áfával). Viszont a részletek nem lesznek annyira élesek. Annó, amikor próbáltam az M40X-et, már az is részletesebb volt nála, csak nekem az M40X-ből hiányzott a bugi. Idő közben felment a fejhallgatók ára elég durván, és - hazai rendelés esetén - 2-3 ezer Ft különbség lett az OneOdio meg az MS5T között, és utóbbi még a hiányosságai ellenére (rövid, nem cserélhető kábel) szerintem egy jobb fejhallgató.
Ha engedi a keret 20 körül szeretnél valamit, akkor részemről +1 az MS5T-re.Valamivel olcsóbban hozzájutsz Kínából a Takstar Pro82-höz. A júl. 1-i vám/áfa változások egyik nyertese, olcsóbban jutsz hozzá, mint előtte. Kiegyenlítettebb hang, kényelmes.
Egyik fórumtárs rendelt annó Takstar TS-450-est, nem írt róla rosszakat.Vagy van itt egy használt A71-es OneOdio 5ezerér. Nem tudom, hogy szól, de ennél az árnál nagy bukta nem lehet.
-
IO.sys
őstag
válasz Gzula[HUN] #93460 üzenetére
Otthon egy Sonorous VI-ot hallgatok egy Mojoval, ahhoz képest az irodában egy telefonos fülhallgatóm van, ami alulról súrolja az elviselhetőség határát. E helyett szeretnék valami circumauralt. Nagy fülem van, ennyi a kihívás. Nem szánok rá sokat. Jó lenne a HD2000 is, csak annyian írják, hogy steril, hogy félek tőle. Volt DT770 Pro-m, szerettem, de nem volt elég részletes, M50x is volt, az már elég részletes volt, csak ugye satuba fogta a fejem. A Sonorous meg más kategória, de az is hajj de jó egy alacsony impedanciás dac-amppal. Hogy nehogy elinduljon az irodában is a bogár, szeretnék valami egyszerű fejest, ami nem tök fos és belefér a fülem.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz freelanced #93461 üzenetére
Aprón 40ezer körül szoktak fent lenni a használtak H2HR-ből, és nem szoktak sokáig fent lenni. Szerintem egy éppen kipróbált is elkel annyiért.
-
freelanced
addikt
válasz contaxg #93429 üzenetére
Köszönöm a válaszod, lehet, hogy kipróbálnám az X2HR előtt.
Gzula[HUN]
Köszönöm neked is.
________________________________________________________________________________________
Egyébként szerintetek ha nem válna be az X2HR, mennyire esélyes, hogy el tudja adni az ember hasonló árban mint amennyiért vette? Egy jó ideig volt fenn 40.000 körül, de nem nagyon ment ahogy néztem, főleg hogy 99 Euró szokott lenni, és a Német Amazonról nem túl macerás a vásárlás.
Várható, hogy 35.000 körül túl lehet adni rajta viszonylag gyorsan, vagy ennél is lentebb kellene árazni hozzá?
Azért is kérdem mert a HD599 elérhető itthon is, tehát ha nem nagyon viszik az X2HR-t árában, akkor lehet, hogy inkább azt próbálom ki előbb valahol.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
IO.sys
őstag
válasz Gzula[HUN] #93458 üzenetére
Köszi, azt látom. Most az OneOdio Pro-50-et nézegetem. Sikerült bajba kerülnöm egy sima irodai fejhallgató választással.
-
Gzula[HUN]
addikt
-
Toobee
veterán
Akkor ez nem az én világom lesz, vagyis maximum részben lenne az. Klasszikus zene, az oldscool hip-hop, ami megy, meg néhány elektronikus zene (Bonobo, Alt-j, Daft Punk vonalon mozogva). Viszont nem szeretem a mélykiemelést, a hangfalas láncomban áttértem pár éve már a monitor dobozokra.
-
s4tch
veterán
válasz lumpy92 #93450 üzenetére
Ezt pontosítsuk kicsit: neked mi számít drágának, milyen telefon, milyen konkrét modell? Kevés az ökölszabály ezen a területen.
Egyébként érdemes az érzékenységet is figyelni, nem csak az impedanciát. Találomra 3 fejes, amivel van hosszabb tapasztalatom:
Nad Viso HP50: 32 ohm névleges impedancia (mérve kicsit más), érzékenység ~110 dB, nagyon könnyű hajtani; mint minden, ez is meghálálja a minőségi forrást, de bármiről elmegy.
Hifiman Ananda: 25 ohm, 103 dB, közepesen nehéz hajtani.
Focal Elear: 80 ohm, 104 dB, látványosan könnyebb hajtani, mint az Anandát. -
Toobee
veterán
válasz Gzula[HUN] #93433 üzenetére
Ez mennyire jó cucc? Alapvetően még mindig a Verum One-nal szemezek, de úgy nézem, ez most bitang jó áron van.
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Mivel túl sokat olvastam a topikot, előbb utóbb biztos veszek valami drága fejhallgatót.
Általános kérdésem, hogy az impedancia értéke miért magasabb a drágább (minőségi) fejhallgatóknál?
Vennék majd DAC-ot is, viszont érdekelne, higy hány Ohm-ig alkalmas egy fejes arra, hogy alkalmanként telefonról is hallgatható legyen?"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
-
contaxg
veterán
válasz IO.sys #93441 üzenetére
Az Invotone HD2000 ezt féláron tudja
Ba cy lus
Hát ez nem egy szerelem első hallásra!!
Gondolom most jönnek a fülpárna kísérletekA jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Rég jártam itt, most irodába keresek egy konkrét fejest. Közkedvelt, elég csúnya, legalábbis nem szép, és sokan meglepődve méltatják a hangját. Elég biztos vagyok benne, hogy zárt, circumaural és 15000 körül van. Ebben kérnék segítséget.
-
juhiimi
aktív tag
Sziasztok!
Ajanlast szeretnek kerni toletek.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatas: klasszikusok, rock, grunge, igenyesebb pop zenek
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
60-80 ezer
4.) Új vagy használt?
Uj
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Mindegy
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
A banto magas(HD 668B -et sose tudtam megszokni)
Eddig a legjobb fejhallgatom a Hyperx cloud(takstar pro80) volt, neki teljesen meg voltam elegedve a hangjaval, csak most szeretnek szintet lepni, meg a Hyperx-nek a parnairol es a fenti pantjarol is szinte teljesen lemallott a mubor resz.
8.) Honnan vásárolnál?
Romaniai e-shopok
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Lg V30, Fiio E10k Pc-hez kotveElore is koszonom!
-
Ba cy lus
addikt
válasz Sinesol #93436 üzenetére
Hát az fura lenne. HE400i 2020 ugyanaz a driver, mint a régi HE400i-ben (ami kb. egyidős a HE560-nal, és köztük egyértelmű volt a hierarchia), a HE400se meg nem egyértelműen jobb a 400i-től sem. A HE560 technikailag ebben a láncban is veri a HE400i-met, zeneiségben nem. De ez az erősítő, ne felejtsük el, egy HE4xx alapján lett fejlesztve. A Sundarát én inkább alá láttam sorolni, mint fölé. Sok teszt szerint meg az Ananda vs HE560 sem egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Ba cy lus #93435 üzenetére
Igazabol nem egy mai darab, siman utolérhették, leléphették az ujabb modellek. Olvastam pár összevetest, ahol azt irták, hogy a Sundara kb. mindenben magasabb szint, a He400i meg pont azalatt van valamivel. Igy aztan anno nem is gondolkodtam tovabb rajta, inkabb vettem egy HE400SE-t.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Ba cy lus #93434 üzenetére
Azért azt hozzáteszem, hogy a HE400i hangjával könnyebb szerelembe esni. Melegebb, zeneibb. Noha a magasa kicsit kiemeltebb és kevésbé kulturált, ezzel együtt is. Ezt egyértelműen a visszafogottabb felső-közép számlájára írom. Érdekes, hogy sok más dinamikus fejhallgatónál is megvan ez a felső-középnél "esés", de egy sem csinálja ilyen teljességérzetet adva.
Nyilván a HE560-ban több a potenciál, de ha valaki nem akar sokat költeni, meg akar állapodni egy már elég jó szinten, arra valószínűleg jobb választás a HE400i.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Végül is ma megérkezett a Hifiman HE560 V4. Hangra olyan, mintha keresztezném a vintage DT440 nyitott, könnyed, jó térérzetet nyújtó hangját a HE400i-vel. Ami nekem nem tetszik, az az építési minőség: egyszerűen nem éri el azt a minőségérzetet, amit a HE400i 2020 hoz, ami valahol vicc a kategóriakülönbséget figyelembe véve. Pedig a két fejhallgató külsőre ugyanolyan felépítésű, így eszembe sem jutott, hogy e tekintetben különbség lesz köztük.
A hajthatóság hangerő tekintetében szerintem nem olyan gáz, mint ahogy lefestették, alig kell feljebb tekerni a HE400i-hez képest. 12 órás állásnál nem tekertem el jobban az S100A tekerentyűjét, és annál a felvételnél a HE400i-vel is majdnem ugyanoda tekerem. Arra számítottam a leírásokból meg a számított wattokból, hogy lesznek felvételek, melyeknél majd bőven túltekerem a felénél.
Hogy miben más? Mindenképp semlegesebb, őszintébb. A magas kifinomultabb, visszafogottabb, a felső-közép jobban jelen van, az alsó-közép és mélyközép kevésbé. A HE400i-nek van egy súlyosabb hangzása, egyben kicsit tompább/ködösebb/"lekerekítettebb" is középtartományban. Kicsit csal, de ügyesen, hogy közben mégsincs az embernek hiányérzete, ha csak ezt hallgatja. A HE400i zsúfoltabb, a HE560 levegősebb. Kicsit olyan zárt (he400i) vs nyitott (he560) különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
[ Szerkesztve ]
-
binatone
tag
válasz Gzula[HUN] #93426 üzenetére
Értem, de szerintem nem csak az a számít,hogy mikori a dac-chip ez [link] 10 évvel régebbi nem a legfrissebb de brutál jó hangú.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz freelanced #93427 üzenetére
Az elmúlt 3 hónap az amazon.de-n. Szerintem lesz rá esély hamarosan! Két hónapja a spanyoloknál volt a legolcsóbb €95-ért.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz freelanced #93427 üzenetére
Tavaly Black Fridaykor volt 95€, annál lejjebb nem láttam az árát. Mostanában sűrűn volt 99€. Érdemes nézegetni az európai amazon oldalakat (.es, .fr, .de) külön-külön is, most pl. az amazon.es oldalon 105,89€. Erre még kb. 15-17€ posta és egyéb költség még megy nagyjából. (a francián biztos)
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv,
Nem tudjátok véletlenül, hogy a HD599-ért mi számít kedvező árnak, milyen sűrűn akciózzák le?
Ha jól rémlik azt írtátok, hogy olyan 99 Euró körül szokott az is menni, de most ahogy látom pont nem.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz binatone #93425 üzenetére
Csak játszom a gondolattal egyelőre. A Loxjie D10-esemben egyébként ES9038Q2M proci van, a Fosi Audio Q5-ben meg egy jóval régebbi, 9018K2M-es. Bodz már 2016-ban is írt erről a chipről, szóval nem a legfrissebb. Monjuk az X2HR-el szerintem jól kijön a Sabre, ahhoz akár jó is lehet.
Félek viszont, ha meg be is jönne, az lenne vele, mint a Xonar DG-vel, meg a Tempotec Sonata HD-vel, hogy használnálm a D10-est. A többivel meg úgy lennék, hogy "úgy se kapnék érte sok pénzt, jó lesz majd munkahelyre/gyerek PC-jébe, vagy csak úgy", és ott porosodna a pénzem benne.[ Szerkesztve ]
-
binatone
tag
válasz Gzula[HUN] #93423 üzenetére
Ha már Fosi-Audio akkor én inkább ezt [link] venném, tudom hogy nincs benne hangszínszabályozó meg egy picit drágább is, de normálisabb oszcillátor és fejhallgató erősítő viszont van.
-
emiki6
veterán
válasz Gzula[HUN] #93423 üzenetére
Ha esetleg kéne biciklis lámpa, akkor tudom ajánlani a Gaciron V9C-400 -at.
Ulletve a kedvenc színészemet is megemlíteném... [link]
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Dorien #93422 üzenetére
Majd addig nézek egy Hyundai Getz-et, legyen mivel elmenni értük a postára. Egyébként nyúl vagyok, inkább az alteregóján rágódok. Ráadásul az olcsóbb kb. 10$-al (kivéve, ha megszívat a posta). Holnaptól áckijós lesz további 1,5$-al.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #93415 üzenetére
De akkor vegyél már valami Fostex fejest is a Fosi mellé...
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
HELLAFLUSH
őstag
Tegyél vele egy próbát, ha nem jön be akkor árában el tudod adni.
Egyébként elég csak a felhasználói véleményeket elolvasni róla Amazonon illetve Alin.
Ebben az árkategóriában best buy cucc szerintem. -
contaxg
veterán
válasz #46372352 #93417 üzenetére
Ha fontos a kis hely akkor összehajtható kell. Ilyen pl a Audio Technica ATH AR3iS
Fehérben most éppen egy picit olcsóbb mint a fekete.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz #46372352 #93417 üzenetére
Azt nem tudom, hogy mennyire kiegyenlített, vagy nem a hangzása, de egynek bedobom a Marshall Major III-at. Pár napja került szóba a Koss Porta Pro, de a fejpántja annak állítólag tud elég kényelmetlen is lenni, meg a haj is bele szokott abba csípődni.
Ha meg nem árt mégsem egy kis mély, akkor Sony MDR-10RC.[ Szerkesztve ]
-
cuwe
újonc
Nem fárasztasz, teljesen érthető a dolog. Elmentettem mindent, még átrágom magamat rajta párszor aztán próba szerencse lesz a vége. Köszönöm még egyszer!
-
Gzula[HUN]
addikt
Ilyenből van 95mm-es. OneOdio Studio Pro-50-en az a tavasztól-őszig párnám. Hangyányit elvesz a mélyből (talán a középből is), de a magasak szebbek, csengősebbek, mint a gyári bőr/műbőr párnával. Oválisat, meg más fajta hibrid párnát nem volt lehetőségem próbálni. Zártra jobb lehet a gyári műbőr helyett egy ilyen, mint egy "sima" textil, de megint csak kérdés, hogy valójában mi lesz a végeremény.
Nem fárasztani akarlak ezzel a "mi lesz a végeredmény" közhellyel, de volt olyan fejhallgatóm, amire a 3. vagy a 4. párna volt az, amire azt mondtam, hogy "Na, megvagyunk." Aztán olyan is volt, hogy amikor már vállalhatatlanul szétjött a gyári, ahhoz hasonlót se találtam, és ami lett helyette kényszerből, jobb lett, mint az eredeti.
#93407HELLAFLUSH: Jól elültetted a hangyát a fülemben ezzel a Fosival. Nem egy akkora összeg, hogy ne próbáljak kísérletezni vele. Nem is az X2HR-hez, inkább másik két nyitottamhoz kellene egy kis +bass
[ Szerkesztve ]
-
cuwe
újonc
válasz Gzula[HUN] #93412 üzenetére
Köszönöm a tapasztalatokat, láttam énis a Z féle videót és ő is a "vastagabb" ovális mikroszálassal használta, illetve ezen a fórumon olvasgattam a véleményeket, ha nem csal a szemem ez is ugyanaz a párna, illetve a kommentek is ez irányba hajlanak.
Esetleg még ez a hybrid lehetne jó, figyelembe véve amit mondasz a textilről. Próbáltál már ilyet?
-
sutyerák007
senior tag
válasz Gzula[HUN] #93408 üzenetére
Na ez egy korrekt reklám/szponzorált videó. Nyilván segít a márka neve nem is kicsit
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
Nekem a "vastagabb" fajta BW van, csak nem ovál, hanem 10cm átmérőjű round párna. (a nyitott) X2HR-re jó volt (lenne), de ott gyárilag is valami ilyesmi van. OneOdion (ami zárt) meg teljesen elment a mély, csak magas maradt. Nagyon duLván. Egy ilyen szellős textil párna nagyon el tudja vinni a mélyeket. A vékonyabb szerintem jobb választás lenne.
Ezt annak az analógiájára is gondolom, hogy nekem 2 pár ilyen párnám is van (egyik se M40X-en), és sem én, sem egyik cimborám nem vett jelentős hangváltozást (M40X-en se). Kb. gyári vastagság, csak velúrból.Igazából nehéz döntés, mert fene se tudja, pontosan milyen irányba megy el a hangzás. Csak a próba dönti el. Esetleg még Z is tud némi tanácsod adni, a tesztjében a gyári párna már nem is volt rajta.
[ Szerkesztve ]
-
válasz fehér_ember #93404 üzenetére
Megrendeltem, de a részletekbe nem szeretnék bele menni. Egyelőre csúszni fog a dolog részemről úgy néz ki.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
emiki6
veterán
válasz Gzula[HUN] #93408 üzenetére
-
cuwe
újonc
válasz Gzula[HUN] #93405 üzenetére
Ha jól mértem, 10x8-as. Kicsit utána olvastam a mikroszálas párnákat ajánlják hozzá, BW-on körülnéztem megint, van nekik egy ilyen belőle ami 11x9-es illetve az M50X-hez ami 10x8-as viszont az nem annyira vastag.
Nem ragaszkodom a BW-hez feltétlen amit linkeltél Misodiko is tetszik abból valószínűleg a velúr lenne.
Mit gondolsz?
Ha változik a hangminőség azt nem bánom, főleg ha a kényelem rovására, legrosszabb esetben lesz egy tartalék és marad a gyári.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz sutyerák007 #93406 üzenetére
Jaj, ezt akartam először, csak nem találtam. Megvan!
#93407HELLAFLUSH: Jogos (főleg a szállítási idő miatt). Mondjuk én meg úgy kaptam egy villanymotort kézbe a postástól, hogy még a 400/800Ft-ot se kérte. BE truck számú, Belgiumban vámkezelt cuccoknál általában ez szokott előfordulni.
[ Szerkesztve ]
-
HELLAFLUSH
őstag
Valóban ez is ugyan az lehet.
Viszont ezt biztos nem kapod meg 1 héten belül és annak az esélye is ott van, hogy az áfát a Posta IS kifizetteti veled. -
sutyerák007
senior tag
mi ez az intro?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz emiki6 #93402 üzenetére
Ez jutott nekünk. Angolszászoknak meg ott a Schiit
#93396HELLAFLUSH: Szerintem EZ tök ugyanolyan, csak az olcsóbb posta miatt miatt akár 15-16ezerben is megállhat.
#93401cuwe: Próbálj méret alapján keresni. Mondjuk meglepődnék, ha a BW oval 11X9cm-es párna nem lenne jó rá, mert általában a hátsó részen a műbőrnek akkora "húsa" van, hogy inkább vágni kell belőle, hogy passzoljon, minthogy bő legyen. Yamaha MT8-ra elvileg jó, járj utána a méretének. Ha meg 10X8-as az MT5 párnája, akkor nagyjából az összes AT M40X párna jó lesz rá szerintem. Én egyébként BW minőségétől nem estem hagyat, főleg az árához képest. Memóriaszivacsa jó minőségű, de a többi ugyanolyan gagyi, mint egy átlag kínai. Sőt vannak jobb minőségű 3-4$-os páránáim. Ha biztosra akarsz menni, akkor Dekoni.
Szerintem Misodiko is jó lenne rá, bár mérget nem vennék rá.
Arra számolj, hogy tökmindegy milyen párnát raksz rá, a hangminőség változni fog. Textil párnától pl. jellemzően világosodni szokott.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz HUNNIA1920 #93394 üzenetére
Nem tudtam hogy még nem rendelted meg. Amúgy szimmetrikus nélkül is jó.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz emiki6 #93402 üzenetére
hát ja..
de ha meghallgatnád annyi pénzért amennyibe kerül akkor nem is érdekelne, hogy mi van ráírva.
~18e Ft-ért kapsz újonnan egy olyan DAC/fejhallgató erősítőt ami úgy meg hajtsa az X2HR-t, hogy szó szerint rezeg a fejeden a fejhallgató....plusz még van rajta EQ is ami nagyon sok drágább DAC-ban sincs...pedig nagyon sok DAC-tól nem válnának meg szerintem, mert sokszor ez az apró finomhangolás hiányzik az egészből.
(persze tudom...tudom, hogy sok EQ ellenes ember van, meg nyilván ha extra EQ-t használsz akkor hajlamos torzítani bizonyos tartományban, de ha ésszel használod akkor ez inkább előny mint hátrány)
Nekem előtte volt egy PCI-E foglalatú Asus Strix kártyám ami használtan került ennyibe, de emlékeim szerint az Asus nem volt ilyen jó zene hallgatásra, a Fosi Audio Q4 után viszont már egy Topping EX5-öm volt ami közel 140e Ft-ba került és nem volt annyival jobb mint amennyivel többe került...már elmaradt az a hűha érzés.Negatívumként csak pár apróságot tudnék említeni:
-A fejhallgató kimenete nem a legjobb minőségű, mert kicsit lötyög benne a Jack.
-Nincs MQA és DSD támogatás.Ezeket az a hibákat ennyi pénzért én elnézem a gyártónak.
-
emiki6
veterán
válasz HELLAFLUSH #93396 üzenetére
De jó neve van, bakker...
-
cuwe
újonc
Üdv,
Itteni ajánlások alapján vettem egy Yamaha MT5-öt, kiszeretném cserélni a párnáját, de nem igazán tudom melyik lenni jó. Alin nézelődtem nem volt túl sok ehhez a típushoz. Brainwavz-t is körbe jártam, de annyi opció van, illetve nem tudom ehhez a füleshez melyik passzolna. Igazából nincsenek speciális igények, valami kényelmesebb, vastagabb, jobban szellőzőt, amit nem kell vágni és ragasztani rá.
Tudnátok esetleg ajánlani/linkelni valamit? Mindkét opció jó, vagy amit ti gondoltok, nyitott vagyok.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla