- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz Gzula[HUN] #81299 üzenetére
Volt benne 4 kis nedvszívó izé. (Nem szilikagel, hanem vmi más)
Na igen, egy olcsó kínai gagyitol is gáz. Ez meg nem is olcsó, meg előadják mekkora prémium luxus termek... A fejhallgató tényleg jónak tűnik, egy szavam se lenne rá.
USA cég, designed in New York, blabla made in chinaSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-
WiZARD
addikt
válasz Gzula[HUN] #81292 üzenetére
Nem a vezeték a fő bajom, hanem az, ha ilyen nedvesség volt a csomagolásban, akkor abból a fejhallgató is kapott...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
mcs
veterán
válasz Gzula[HUN] #81295 üzenetére
Az 1A megépítésben masszívabb és emiatt nehezebb is. Az 1AM2-nél szinte semmilyen fémes megerősítés nincs, majdnem full műanyag az egész, de eddig szerencsére nem éreztem hátrányát ennek. Amúgy már annak az 1A-nak is erősen szét voltak foszladozva a párnái, amit a Westend Sony üzletben hallgattam. Hangzásra őt is jópofának véltem, de az 1AM2 számomra szórakoztatóbb, és főleg finomabb zenei stílusokban részletezőbb. Egyedül közép feletti hangerőn hajlamos kicsit harsánnyá és mosottassá válni olyan számoknál, ahol a magasak vannak előtérben.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Remus389 #81291 üzenetére
Én frankón Coca-Colával tennék először próbát
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Gzula[HUN]
addikt
Igényes cucc, elődjének nekem a hangjával sincs problémám. Öröm kézbe fogni, igényes munka. De kényes is. A párna előbb utóbb szétmálik mindegyiken, az egy dolog. De körülményes vele a párna csere. Ha az a műanyag keret, ami egyébként tök vékony elpattan, akkor töredékére esik a fejhallgató értéke. Már maga a vissza helyezése is eléggé "homlok gyöngyözős", valamelyik "fog" az Istenért se akar a helyére ugrani. Ha erőltettem volna, akkor meg persze törik.
Nem azt írom, hogy szar, sőt. De tény, hogy a support jobb az AT-khoz fejpárna terén, és a csere is jóval egyszerűbb rajtuk. Ha ez is szempont a vásárláskor.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
,,Igaz, nekem nem az am2-es van, hanem az elődje, és az "utód" hangját nem ismerem, de túl sok különbség szerintem nincs"
Az 1A-hoz képest észrevehetően világosabb hangja van az 1AM2-nek, és térben is szélesebb.
Basszusban az 1AM2 se szégyenkezhet, de kevésbé tolakodó, mint az 1A-nak.
Az 1AM2-t saccperkábé fél éve használom, és sehol se foszladoznak a párnái, pedig izzadékony is vagyok. -
gretzky77
veterán
Szuper válasz köszönöm szépen! Nem vagyok szemüveges így ez számomra lényegtelen! Megmondom őszintén jelenleg egy garis szinte új 1am2 (35e) illetve egy állítólag nagyon szép dobozos már nem garis M40x (20e) a kiszemelt! Árban viszonylag nagy a difi, viszont amit a párnával kapcsolatban írtál az elég sokat számít, nem gondoltam volna, hogy a Sonyn ennyire macera a párna csere! Elsősorban itthonra szánnám és közel sem napi 3-5 órát, az, hogy csilivili nem számít, nem mutogatni szeretném, a hangja fontosabb! Jelenleg van egy rohangálós Marshall Major II Bluetooth fejesem utcára viszont azt is sokszor vezetékkel használom egy LG V50-el! Az elmondottak alapján úgy gondolom az MX40 elég lesz számomra!
Köszönöm
Google Pixel 9 Pro XL & Amazfit Balance & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz gretzky77 #81290 üzenetére
Igaz, nekem nem az am2-es van, hanem az elődje, és az "utód" hangját nem ismerem, de túl sok különbség szerintem nincs, leírások alapján a magas lehet több benne. Az M40X viszont volt a fejemen. Szerintem hangzás alapján inkább az M50X-el lehetne párosítani, mert abban több a mély, az M40X kicsit kiegyenlítettebb, de nem kiegyenlített. Enyhe V inkább.
Szerintem amúgy nagy mellé lövés egyikkel se lenne, de azért felhívom a figyelmed arra, hogy elég kiábrándító tud lenni, ha egy egy 50ezer +-10ezer Forintos fejhallgatót megveszel, és pár hónap után (minden nap használtam 3-5 órát) elkezd foszlani a párna, és mint a hímestojást kell "leoperálni" róla a fülpárnát, mert egy tök vékony műanyag kereten van. Megrendeled rá az új párnát, ami nagyjából megegyezik az eredetivel, és konstatálod, hogy a pár eurós párna több magasat enged át, és mivel az 1A-n amúgy szinte semmi magas nincs, még jobb a pár dolláros elvileg szar (de gyakorlatilag nem) párna. Az M-es AT sorozaton meg simán leszedet, és felrakod rá a másikat, és bazi nagy a választék mind műbőr, mind textil fronton. + nem kell átalakítót szerezned a 4,4-es csatlakozóhoz.
Ha előtted lenne a két fejhallgató, simán a Sonyt választanád, mert csilli villi, tök igényes kinézete van, stb. Hangja is szép, de nagyon hamar amortizálódik.
Amúgy, ha szemüveges vagy, akkor felejtős az MDR, mert az egyetlen fejhallgató, amin ez nekem probléma volt. Amúgy nagyon nem zavart, de a többin ez fel sem merült problémaként. Egyen se.
+ Rövid a vezetéke, és körülményes találni hozzá megfelelőt, ha valami lesz vele.Részemről, ha csak ritkán használnád, akkor választ a Sonyt. Igényesnek látszik, kényelmes, egy igazi ékszer. Ránézni is bódottá. De ha tartósat akarsz, akkor inkább a valamelyik AT. Lehetőleg cserélhető vezetékes (M40X vagy m50X). Hang alapján szerintem egyikkel se lenne problémád. Ha a sok bass zavar, akkor az M50X inkább ne.
(#81289) WiZARD: Nem ez lesz a legnagyobb bajod a vezetékkel, ez a gubancolódós, könnyen megtörős fajta ránézésre.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Vettem egy Master&Dynamic MW60 fejhallgatót Cybermonday akción, jó vételnek tűnt.
1 hét alatt megjött az első, a kábelein a csatlakozók rozsdásak/oxidáltak voltak.
2 hét alatt sikerült kicserélniük egy másikra, hát ez se bíztatóbb...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
Az Audio-Technica ATH-A990Z-nek elvileg milyen hangja van? (zsír újként illetve teljesen bejáratva?)
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
F.B.I.
veterán
válasz Gzula[HUN] #81286 üzenetére
Köszönöm!
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
mcs
veterán
válasz gretzky77 #81280 üzenetére
Amúgyis otthon van csak értelme használni, hiába vezérlős a 3,5ös madzagja. Kint olyan szinten beereszti a zajokat, hogy elveszik a zene fele.
Érdekességképpen rákötöttem a Sound Blaster Z hangkártyám hangszóró kimenetére ,,direct stereo" módban a dedikált, erősített fejes jack helyett, és se nem halkabb, se nem erőtlenebb, sőt. Mintha magas terén javult is volna az összképe. Különösen jó tulajdonsága szerintem ennek a fejesnek, hogy rettenetesen könnyen hajtható, így egy mai középkategóriás telefonnal is élvezhető.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Hyperx Cloud Core (cloud I) esetében van valahol hozzá passzoló plüss fülpárna (esetleg bőr) ami sokkal vastagabb szivaccsal szerelt?
Csak játék van vele, nem baj ha ront a hangon, csak kényelmesebb kellene, mert 3 havonta szétnyomja a fejem a gyárit.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz bkercso #81268 üzenetére
Most néztem, hogy a fekete Pro-10 és a Pro-50 között 11 dollár különbség van, szóval ha ennél olcsóbban veszed a Pro-50 párnáját, akkor még olcsóbban is jössz ki, mintha egyből a Pro-50-et vetted volna. Ha meg a korábban linkelt hivatalos OneOdio Store-ból, akkor is max 1 dollár a bukta.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz gretzky77 #81280 üzenetére
Akkor eléggé Sony. A Bose próbál színezetlen lenni ebben az nc bizniszben, de nem áll igazán jól neki. A Sony pofátlanul fun hangzása néha viszont jól sül el. Pl ebben az esetben szerintem is.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
OPiiPO
veterán
válasz Gzula[HUN] #81275 üzenetére
vazze
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Remus389
veterán
-
darvinya
titán
válasz Gzula[HUN] #81271 üzenetére
Na, erre a megoldásra nem gondoltam.
Nekem kézenfekvő volt egyből forrasztani.
De így már csak 1db szerszám kell hozzá.Nálam kevesebb lett, inkább azt mondanám nem ül rá, és nincs az az érzésem félóra után, hogy szétnyomta az agyamat.
Amikor kell ott van.
Tér viszont nagyon ott lett.Lehetne még mit faragni, de ahhoz már kell barkács véna, mert annélkül nem igazán kivitelezhető.
Emiatt kerestem egyszerűen kivitelezhető javítást.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz darvinya #81270 üzenetére
Én is egyben vettem ki, oválisra hajlítottam, és pont át tudtam bújtatni. Hátha vissza kell még rakni. Nyilván ki mint hall, kevesebb basszust én nem vettem észre (nem is baj), inkább néhány magas hang került elő, ami előtte nem volt. Meg a nagyobb tér. Az sokkal nagyobb lett.
Most el kezdtem a párnákat is cserélgetni, és most a gyárival tűnik jobbnak. Koncert felvételeket nagyon faintos vele hallgatni. Egyelőre marad így. -
darvinya
titán
válasz Gzula[HUN] #81269 üzenetére
Mondjuk nekem könnyű volt a kivétel, s rendesen leforrasztottam vezetékeket és így egyben vettem ki.
Nincs mit.
Amúgy nem értem miért rakták be.
Trendnek megfelelve agyon nyomnak mindent MegaXBASS-szal.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz bkercso #81268 üzenetére
Akkor erősen javasolom a párna cserét. Igazából bármi másra. Én nem is tudom mikor volt a fejemen olyan gatya minőségű fülpárna. 95mm-es jó rá. Simán csak le kell húzni. A felrakás tök egyszerű, mert van egy pöcök rajta, amire csak fel kell helyezni az új párna szélét, és körbe tekerni rajta, kb. 10 mp. A Pro-50-é kb. közepes minőségű memóriahabos párna. Nem olyan, mint a Fidelion, hogy el kezd gondolkodni, majd miután megitta a kávét, szép lassan megindul, hanem egyből megindul a szivacs, de határozottan lassabban, mint egy nem memóriahabos. És a műbőr minősége se olyan szar, szóval ha a Pro-10 kielégítő volt legalább, akkor a Pro-50 legalább közepes-jó lenne.
Ahogy tapasztaltam, a két fejhallgató között lényegében a párna csak a különbség, így túl nagy kár nem ért, ha még költeni akarsz rá.
Párnák: Hivatalos boltból. Máshonnan. Szeritem az.Sima textillel nekem nem tetszett a hangzása, EZZEL a fajtával nem rossz, kicsit világosodik tőle.
(#81267) darvinya: Rávettem magam, kb. 2X 1 perc volt, szerencsére nem erős ragasztóval rakták rá, azért vigyáztam vele el szakadjon a szigetelés. Egyelőre a nagyobb teret tudom megerősíteni, de azt nagyon. A hangzásról még nem mondok véleményt. Első benyomás alapján kicsit rendezetlenebb lett a hangja a gyári párnával, a "bundással" meg inkább még szebb. Ja, és köszi a tippet
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
darvinya
titán
válasz Gzula[HUN] #81263 üzenetére
Sharp Tv-n már érezhető volt a különbség, tehát már az alaplapin is kijönne.
Pár csak akkor szólna bele, ha egyáltalán nem szigetelne.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Đusty
addikt
válasz Gzula[HUN] #81263 üzenetére
köszi
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz darvinya #81255 üzenetére
Megnéztem, de egyelőre bent hagyom. Inkább párna csereberérek, félek a párnacsere+szigetelés kiszedéssel már túl sok lenne. Amúgy most szopórolleren vagyok, mert az Acer Predatoromnak valamelyik hűtő lapátja megadta magát, és bedarálta a többit. (Nem, nem nyúlkáltam bele.) Most szervízben van, és a 7-8 éves "játszós" Toshibával szopok, mert nem ismeri fel a Sonata HD-t. Szóval a hangváltozás szerintem nem jönne át az alaplapival.
(#81256) bkercso: Nyilván nem ez a világ legjobb fejhallgatója, de egy alaplapihoz részemről 20ezerig simán ajánlható. Sőt. Amúgy meg a Pro-10-t rendelted? Annak elég gatya a párnája.
(#81259) Đusty: Ha kicsit vissza olvasol, pont ilyenről beszélgetünk, minkét OneOdio cserélhető vezetékes. Van BT változat is, azt nem ismerem. Figyelembe véve, hogy az olcsóbbik párna van rajta látszólag, így párna csere kellene rá, hogy valamennyire "élvezhető" legyen a hangja.
-
Sonja
nagyúr
-
Đusty
addikt
Tudnátok ajánlani olyan fejhallgatót ahol magába a fejhallgatóba is jack dugós kábel megy és ha eltörik csak azt kell cserélni? Az sem baj ha egyben vezetéknélküli is.
-
fericske
addikt
válasz pulutodurumo #81257 üzenetére
+1
Szeretek filmet nézni fejessel, de akad elég rosszul kódolt hanganyagú film is. Olyankor headphone off. -
bkercso
nagyúr
Mégse olyan nagy sztár nálam ez a OneOdio Studio Pro-10. Álrészletességet csinál, mint a Beats-ek. Filmet nézni vele olyan, mintha tele lenne a felvétel zajjal: az összes háttérnesz azonos hangosnak hat a párbeszédekkel.
Zézzük a jó oldalát: 70eFt helyett mindezt 7k-ért!
De amúgy boldogít vele a zenehallgatás egy darabig; azért legyünk fair-ek.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
darvinya
titán
válasz Gzula[HUN] #81241 üzenetére
OneAudio Pro-nál egyszerűen nagyban csökkenthető a túlzott mély.
Annyi kell hozzá, hogy belső szigetelőt ki kell venni.
Ekkor nem lesz tökéletes a légzár, de ez a változtatás kifelé ható hangokra nincs hatással.
Cserébe jobb teret, ráülős mélyek érezhetően csökkenti, és szellősebb lett.
Mivel van gyárilag belső légnyílás, emiatt nincs szükség újabbra.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
skitzoo
senior tag
Sziasztok. Tudtok olyan helyet ahol elfogadnak szépkártya szabadidő kártyát? Most kellene fülest vennem és szépkártyán összegyült egy nagyobb összeg.
"Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
Kohautech
junior tag
Valakinek van ötlete esetleg hogy Európán belül honnan tudok rendelni v-moda crossfade m100 master fejeshez [link] vastagabb, és szélesebb ,magasabb belső kerületű párnát ? Milyen típusról tudtok? Én kettőt véltem felfedezni, az egyik a “ gyári” vmoda xl névre hallgat, de ennek ugyan azok a belső méretei mint a gyarinak csak 2mm-el szélesebb , és vastagabb. [link] [link] A másik pedig ez [link] . Adatok alapján ez a brainwavz tűnik a legnagyobbnak, de a feltüntetett méretek az egész párnára vonatkozik, nem pedig a párna belső méretére ahol a fül van,és így kép alapján mêg kisebb belső átmérővel rendelkezik mint a vmoda xl párna . Hiába nagy párna a brainwavz adatok alapján,ha minden szêle nagyon vastag, így kis terület marad középen a fül számára hogy kényelmesen elférjen benne.
[ Szerkesztve ]
-
utgyuru
aktív tag
válasz Dorien #81245 üzenetére
Köszi a választ, még egy dolog, mert eléggé a Beyer felé húzok: ha mégis sikerülne a kábelt elcsesznem, mennyire javítható ez? Budapesten lakok. Van szerviz, ahol ésszerű áron tudják cserélni?
Anno volt egy tök jó fülhallgatóm, ami kontaktos lett, valszeg a csatlakozónál ahogy a mobilomba dugtam, gondoltam megjavíttatom, mert (mint hozzá nem értőnek) nem tűnt nagy dolognak egy sima 3.5"-es csatlakozót cseréltetni, de nem találtam egy szervizt se, ahol vállalták volna, egy meg azt mondta hogy megcsinálja, de olcsóbb ha veszek egy másikat, mert csak a csatlakozó lenne 6000 (lol?) -
gretzky77
veterán
Sziasztok Bose QC25 vagy Sony MDR 1am2?
Nagyjából egy árban jutnék hozzá, a Sony még garis! KösziGoogle Pixel 9 Pro XL & Amazfit Balance & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #81232 üzenetére
Az SRH840-et úgy hoztam példának a preferált hangra, hogy a mélyek-közepek-magasak arányában nálam ez az arany középút.
Ez a nehéz ügy, alapvetően nem gyakori a hasonlóan kiegyenlített hangú fejhallgató (zártból pedig még ritkább). Viszont ~20k-ig bezárólag annyi fejes van, hogy bármi lehetséges pusztán a nagy számuk okán, csak nem feltétlen lehet ezeket üzletben kipróbálni, illetve érdemi információt szerezni róluk.
Még nem volt: Sony MDR-1AM2, viszont ez sajnos megint 40-50k-s.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz utgyuru #81244 üzenetére
Lecsatolható vezetékes pl.:
ATH-M40x, Shure SRH840, Sony MDR-1AM2, NAD Viso HP50Ha igazán masszívat akarsz, akkor maradj a fix kábeles Beyereknél.
DT770 Pro 80 ohm a tippem. Ha DT990 Pro-t veszel, akkor készülj fel a jó sok mélyre és magasra. Meg a fix csavart kábelre."Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
utgyuru
aktív tag
Sziasztok,
Otthoni használatra szeretnék venni valami fejhallgatót, max 45K a keretem rá.
Mindenképpen over ear kialakítást szeretnék, nyitott/zárt között nincs preferencia, se abban hogy plüss vagy bőr a párnája.
Házimoziba dugva szoktam használni Xboxozni/zenét hallgatni. (nem kell gamer, azért is ide írok)
Eddig egy Beyerdynamic DTX 910-et használtam, alapvetően meg voltam vele elégedve, a leírtak alapján akár egy Pioneer MS5T is megfelelhetne, de az említett keretig el tudok menni, nyilván azért ott jobbak előfordulnak már, meg ha esetleg a jövőben komolyabb lejátszóra váltanék akkor ahhoz is jobban passzolna.
Munkahelyen egy M50x-en hallgatok zenét, az én ízlésemnek amúgy hibátlan minden szempontból, ahogy néztem árban most is ekörül mozog kb., de kipróbálnék mást is.Elsősorban a Beyerdynamic DT-990-re gondoltam, de most láttam akcióban a Denon AH-D1200 is ennyibe kerül.
Ami még szempont lenne, kialakításra legyen masszív (az M50x-hez tudok viszonyítani, kb. olyanra gondolnék, a DTX 910-el ez az egy bajom volt, elég kis gyenge műanyagokból van), illetve jó lenne, ha a kábele cserélhető lenne, ezt a DT990 nem tudja ha jól láttam.
Szintén örülnék, ha később a fülpárna házilag is cserélhető lenne, tudom ez elég szubjektív, Denonon már pl. cseréltem, az egész könnyen ment, másoknál nem tudom mennyire bonyolult a kialakítása.Ohm-ok tekintetében merre keresgéljek? Szerintem forrás marad a házimozi 99%-ban, esetleg néha egy Fiio BTR3.
Illetve a másik dolog, nem akartam a karácsonyi szezonra időzíteni, érdemes most venni (akár a Denon akció), vagy lehet az újévben ez olcsóbb? Néha nézegettem korábban is árakat, de nagy mozgást nem láttam eddig. Használtat nem szeretnék.
-
Dorien
veterán
válasz Stauffenberg #81232 üzenetére
NAD Viso HP50-et talán az Octogon Audio bemutatótermében. Előtte telefonálj oda, hogy ne menj potyára.
A Yamaha forgalmazókat meg végig kéne hívni, hogy van-e bontott dobozos belőlük / van-e lehetőség a meghallgatásra.
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Gzula[HUN]
addikt
Félre téve a tréfát, az elsőt magamnak rendeltem, mivel sok teszt volt róla a neten, és kíváncsi voltam. Akkor a Studio Pro volt 25 dollár, mert volt valamennyi Aliexpress kuponom. A másikat ajándéknak szánom, de a leendő tulaj már előre jelezte, hogy nem viseli el magán a műbőrt. Szóval úgy voltam vele, hogy sok veszteni valóm nincs, max megosztom veletek pluszban a tapasztalatom. Amúgy nekem a sima vezetéke se bejövős, mert a 6,3-as jack egyfolytában bazirgálja a vállam, szóval rendeltem már hozzá ilyen fonott textileset, de az kuka. Hamar megtörik. Most ilyen farmer borításút rendeltem. Amúgy az Ugreen egész jó minőség (leszámítva a fonott zsinórosat).
(#81239) sNk77: Kombóban is tudsz rendelni, hogy veszel egy plusz párnát, úgy is olcsóbb. Van olcsóbb hely is, (csak keresni kell) amúgy külön OneOdio Studio Pro párnát külön még nem vettem, de ha veszek is, lesz rajta fejhallgató is.
[ Szerkesztve ]
-
sNk77
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #81238 üzenetére
Akkor neked nem furcsa, hogy a párna 12, a fejes azzal a párnával 25? 13 minden más a párnán kívül.
nádpálca
-
sNk77
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #81235 üzenetére
Fejes kb. 25, a párna meg 12. K. Ez mi? Tök jó, hogy ennyi energiát fektetsz bele.
[ Szerkesztve ]
nádpálca
-
Kohautech
junior tag
Valakinek van ötlete esetleg hogy Európán belül honnan tudok ilyen fülpárnát venni? [link]
ui: muziker és kytary ban elfogyott és nem rendelnek már belőle
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
OneOdio Studio Pro vs. OneOdio Studio Standard (új nevükön Studio Pro-50 vs. Studio Pro-10)
Túl sokat nem teszteltem, mert a "main" laptopom szervizben van, a 7-8 éves "játszós" meg még az USB DAC-ot se ismeri fel, szóval maradt az alaplapi. Külsőségben annyi különbséget vettem észre, hogy az olcsóbb verzió (BF-kor volt 17 dollár, most olyan 25) igénytelenebb dobozban jön, a hangszóró előtt vagy egy + vékony texil felragasztva a kagylóra, és...
a PÁRNA. Más különbséget nem vettem észre. Vezetékek ugyanazok.De a párna. Most mondanám, hogy igazi gagyi kínai, de a 3 dolláros kínai jobb minőségű. Sima szivacsa, ami azonnal összemegy, beizzadós, olcsó x@r. Hangja is pocsék tőle, és azonnal összemegy, ahogy a fejemre rakom. Felrakva a Studio Pro párnáját a Standardra a hangzás nagyjából ugyanaz, lehet árnyalatnyi különbség van, de nekem ezzel a hangkártyával nem jött át.
Sum: Akkor ajánlom az OneOdio Standard-ot, ha nem viseled el alapban a műbőrt a fejeden, és alapban cserélnéd textilre. Ehhez tudom ajánlani a kívül műbőr, belül "bundás" párnát. Sima textillel szerintem nagyon vékonykás lesz a hangja. Ezen kívül pl. akkor, ha a színeket kombinálni akarod, és a piros fejpántos jobban tetszik, és rendelsz hozzá Studio Pro párnát.
Ezeken az eseteken kívül NEM.Ha simán csak akarsz venni egy fejhallgatót, nem akarsz se moddolni, se semmi extra, akkor a Standard verzió senkinek se jusson az eszébe, nagyon gagyi a gyári párnája és tökéletesen elront mindent, ami miatt szeretni lehet azt a fejhallgatót.
-
gretzky77
veterán
Sziasztok! Én egy konkrét fejhallgatóval kapcsolatban szeretnék segítséget kérni! Találtam egy Koss Pro4aa fejhallgatót és gondolkodom a megvásárlásán! Van esetleg valaki aki ismeri és tudna pár dolgot írni róla? Köszönöm
Google Pixel 9 Pro XL & Amazfit Balance & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Yodamest #81221 üzenetére
M40X-hez plüs párnásat rendeltem, de nekem nem jött be, mert több magasat adott. Cimborámnak adtam oda, ő meg nem győzőtt hálálkodni, hogy milyen kényelmes lett tőle, és a hangzás se változott negatív irányba.
MDR-1A-hoz azért kellett rendelnem, mert 3 hónap után feslett a hártya a gyári párnáról, és bár kicsit már az alakja, mint az eredeti, több magasat enged be, de figyelembe véve, hogy eredetileg nincs szinte semmi magas benne, így "nem ment rovására." Ez egész friss tapasztalat, ma jött meg.
Általános minőségük jó. Én általában moddolásra használom őket, akkor meg pont az a célom, hogy a hang változzon. Annyira nem gagyik, mint gondolnád, sőt.
A fentiektől függetlenül, ha van rá lehetőség, inkább eredetit, ha tudsz és futja rá.
Pl. az OneOdio Studio Pro eredeti párnáját nagyon eltalálták, és itt próbálom (#81220) bkercso kérdésére is átvezetni valahogy a T-mát, mert meg is jött az olcsóbb verzió. Később írok róla, de most menni kell karifát venni.
-
Stauffenberg
nagyúr
-
s4tch
veterán
válasz verybigboy #81228 üzenetére
Számodra, a te forrásoddal, ízléseddel, zenéiddel.
-
Dorien
veterán
válasz Yodamest #81221 üzenetére
Ki kéne próbálni. Talán az az 1200Ft annyira nem kockázatos...
Kényelemre biztosan jobb lesz, mint a gyári.Stauffenberg: Elég nagyok az igényeid a keretedhez képest.
Tipp: Yamaha HPH-MT5, MT8, NAD Viso HP50[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Stauffenberg #81027 üzenetére
Na akkor folytatom ezt a hozzászólásom, most tudtam újabb kört futni hallgatózással, végighallgattam az Audio-Technica M-sorozatát (kivéve a bluetooth verziókat), mert kaptam itt javaslatot rá, hogy tegyem meg és egy olyan Shure-t, ami talán a saját referenciám lesz ha azt akarom elmondani mit keresek hangban.
Forrás most is a telefonom volt + Spotify Premium.
Audio-Technica M20XNekem jobban balanszoltnak tűnt, mint a nagyobb tesó M30X, de igazából a hangja olyan mehh. Erőtlen és jellegtelen, ráadásul tényleg kicsi a fülkagyló, ez már nyomna, mint egy túl kicsi cipő. Árban olyan közel van az M30X-hez, hogy igazából nem érdemes rajta fukarkodni, csak ugye az M30X egy másik stílus ehhez képest.
Audio-Technica M30X
A sorozat csúcsmodelljét leszámítva ez volt nekem a legkényelmesebb bármilyen fejhallgatót is próbáltam fel, de továbbra is úgy érzem, hogy valami nem teljesen kerek vele. A középtartomány szép, de akkor is olyan, mintha a mélyek kicsit rá lennének telepedve, ettől kicsit olyan összenyomott, bezárt érzete van. EQ-val próbáltam egy kicsit balanszolni rajta, de ezt sem lehet büntetlenül megtenni. Összességében azt mondom rá, hogy nem rossz, nem rossz, de csak akkor venném meg, ha kilőttem minden más lehetőséget.
Audio-Technica M40X
Na itt már valahogy jobban összeáll az egész, ez is csak kamu monitor, mert van kiemelés benne a két szélén, sőt papírforma szerint itt jobban meg van emelve a mély, mint az M30X-nél, de mégsincs benne az a folyamatos mélyről jövő bőgés. Középtartományban (ami azért fontos lenne) ez is gyengébb, mint az M30X. Hasonlít az M50X-hez a hangja, de az anyaghasználattal ebben az árban már kevésbé vagyok kibékülve. Nem csak zenehallgatáshoz lenne, de ezt a fejhallgatót inkább csak arra tudnám elképzelni, oda viszont tök jó (szerintem).
Audio-Technica M50X
Őt már ismertem korábbról, stúdiókban is gyakran előforduló referencia, bla-bla. Az anyaghasználat szerintem rendben van, kényelmes is, kereten kívül is van, de amúgy sem venném meg, mert valahol a középmagas-magas tartomány körül vannak hangok, amiket nagyon élesen, már-már bántóan jelenít meg. Rövidebb hallgatózásra oké, de hosszú távon már fárasztóak lennének ezek a szúrós hangok (nekem, de öcsém imádja és nem tenné le). De amúgy dögös hangja van.
Audio-Technica M70X
Felvettem és atyaúristen! Kényelemben mindent elver amit eddig felpróbáltan, pedig nehéz is, csupa fém, de úgy felfekszik, mint az álom, ideális a szorítóerő (nem túl erős, mégsem érződik instabilnak) és a memóriahabos párnázás is isteni. A hangja meg: Na ez tényleg monitor, az egész M-szériában egyedüliként. Nem őt keresem.
Pioneer MS5T
Rövidre zárom, mert már a leírások alapján is populáris a hangképe és tényleg az. Persze simán lehet, hogy ebben a 16k körüli ársávban veri a Sennheiser meg még a jóval drágább JBL felhallgatókat is minőségben, de túlságosan eltűnik a középtartomány. Modern zenére amúgy tök jó és kényelmes viselet is, de nem egymást keressük.
Shure SRH840
Szegény ronda, nehéz, kívül mennek a kábelek amiktől (főleg ennyi pénzért) egyszerűen irtózom, sajnos a kényelem sincs teljesen rendben, de! De! A hangja az pont olyan, amit keresek, az M30X/M40X pároshoz képes sokkal szellősebb színpadot ad, jobban balanszolt az egész. Múltkor pont nyafogtam az SRH440-re, hogy alapvetően szeretem a hangját, csak a mélyekkel nem voltam kibékülve és szeretnék kicsit több erőt lentről, de nem baj ha megáll mély mennyiségben az ATH M-sorozat alatt. Na ez pont olyan (és itt a topikban kaptam a tippet rá, ezúton köszi). Most azon túlmenően, hogy kereten kívül van, sajnos a kényelemmel és a kialakítással voltak problémáim, de alapvetően ezt a hangképet keresem, imádtam.
Sajnos az Audio-Technica AVA400-at (amire szintén kaptam tippet) nem tudtam meghallgatni, vele még azért próbálkoznék, mert az SRH840-es tipp is bejött (már ami a hangját illeti), ha az olyasmi módon szól, mint az M30X/M40X, de kicsit visszafogottabb mélyekkel, akkor talán elgondolkozom rajta, csak nem akarok nyitott fejhallgatót.
-
Yodamest
veterán
Sziasztok,
Kérdés: ATH M40X-hez ezek ajánlott fülpárnák:
https://www.aliexpress.com/item/33015115527.html?spm=a2g0o.cart.0.0.1aac3c00QltVKj&mp=1Egyáltalán Aliról érdemes venni hozzá vagy ezek mind rossz irányba terelik a hangzást? Aliról aki rendelt már kényelmes, de hangba nem belenyúló párnát, tudna ajánlani egy típust?
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz bkercso #81218 üzenetére
Én a vékonyabb párnásat várok, az 17 dodó volt. Ha tényleg csak a párna a különbség, akkor ennyiért igazából legális lopás Nálam egyetlen csalódás az volt vele mostanában, hogy a hozzá rendelt szövött zsinóros vezeték két helyen is megtört, szóval kénytelen leszek a gyárival használni, amíg meg nem jön a másik.
-
bkercso
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #78254 üzenetére
Megjött a Oneodio Studio Pro $26-ért. Imádom a hangját és a kényelmét is!
Nagyon kellemes, puha, ugyanakkor fullos benyomást keltő hang. Részletből is van elég, nem vágysz többre; elszórakoztat.
Szubasszus valóban nincs, de ettől még teljesnek hat a legtöbb zenével.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Feck
tag
Üdv!
Megvan a Sennheiser HD 650, miután az évek alatt rongyosra olvastam róla a fórumokat.Nagyon szép darab, élőben sokkal mutatósabb, mint képeken. Kényelmes. Jobban szorít, mint a DT 1770. Meglepett, hogy a felirat nem a pánt közepén, hanem oldalt van, mondom WTF, de idétlen így Aztán látom, hogy a 2019-es verziót kaptam (Muziker), nem tudtam, hogy ez a modell is átesett ráncfelvarráson, akárcsak a HD 600-as testvére. Viszont a dobozában már nem volt szivacs, amiben helyet foglaltak, ami körülölelte a korábbiakban.
Nehéz lenne még a hangjáról bármit is írni, 2 órát járattam IsoTek lemezzel. Elvileg 10 évvel ezelőtt lehetett egy driver-frissítés, nem tudom, de tényleg van a hangjában egy enyhe fátyolosság (DT 1770 után mondjuk miben nincs? - azt egyébként kellemesebbnek tartom R2R-el simán, az marad hozzá).
HD 650-hez kell a JDS Atom is. -
JoinR
őstag
Sziasztok!
7.5 év használat után az SRH-440-em jobb oldala elhallgatott. Valahol megtört a kábel, mert áthúzva egy másik kábellel szól Hol tudnék hozzá venni megfelelő (vékony) 2 eres kábelt, hogy ráforrasszam? -
s4tch
veterán
https://www.amazon.fr/gp/offer-listing/B07HJF9TD4/?condition=used
Használt, illetve bontott dobozos D5200 jó áron.
-
TheZukker
tag
Utólag is köszönöm a válaszokat, nem volt mostanában nagyon erre térni.
Érdemes lenne egyébként először egy jobb erősítő+dac után nézni (a hangfalak miatt amúgy is akarok), és aztán **kipróbálni fejeseket, vagy annyi karaktert ad a lánc, hogy inkább azt érdemes a fejhallgatóhoz igazítani?
**Btw van olyan hely ahol nem állnak sznobul az emberhez, ha nincsen végtelen tudása és pénze, és lehet próbálgatni? Biztos csak én fogtam ki rossz napot (vagy voltam túl töketlen), de annakidején tényleg rossz nyomokat hagyott bennem a hangfal vásárlás. Vagy szokott még fejes találkozó lenni?
-
addikt
-
törölt tag
válasz verybigboy #81205 üzenetére
Visszatérve a fejhallgatós témához: a Yamahát mással - családtaggal/munkatárssal/ismerőssel (bárkivel, csak az eladóval nem, az úgysem fogja hallani ) - nem hallgattattad meg? Ha tényleg nagyon fura az énekhang (mert feltételezhetően hibás példány), azt azért megmondhatják mások is.
Egyszer edigitalban jártam úgy, hogy elállási joggal visszavittem, nem átutalással kaptam vissza a pénzt, hanem szépen "visszaszívódott" a számlámra, mint mikor kártyáról vásárol az ember, és az azonnal. Lehet kicsit magasra tették nekem akkor a lécet.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Valahogy nem csodálom, vicckategória voltak az árazás, pl. 250 dolcsiert néha akcióban is beesik a HD650, vagy max kicsivel drágábban. De ott a K7XX is, az meg 220 dolcsi, miközben 199 euroert barmikor beszerezehtő a K712.
Am a HE4xx 130dolcsiert USA-bol sem annyira rossz, 150 euro alatt ugyanis nincs vám, ha jol emlékszem.
Ba cy lus: Na akkor irok poztiv tapasztalatot. A K712-t küldtem Vissza DjSoundLight üzletbe, ott kb 2-3 nap mulva már vissza is utalták a pénzemet. Teloban beszéltem meg a részleteket, szimpatikus volt az üzlketvezető is, látszott, hogy tényleg törődik a dolgokkal, nem csak n+1 alkalommal ledaralja a dolgokat. Mondjuk azt mondta a t.ke ki van már, hogy 60-80k-s fejeseket küldözgetnek emberek vissza, mert ez nekik elég nagy veszteség. Ezt mondjuk meg is értem, oké hogy nagy multinak tökmindegy, de átlag cégnek tényleg sokba kerül. Ezt igy elmondta, de total normalis volt, miutan kipanaszolta magát, mondta jol van küldjem, aztan utalja lovet vissza. Még mondtam is hogy csomagolasban a tepözar leszakadt a dobozrol kinyitasnal, lazan csak azt mondta, hogy mind1 megesik, nem kötött bele. Szóval abszolut csillagos ötös nálam a bolt.
Bár megjegyzem eddig az amazon vezet, ott elvileg nem kapták meg a HD650-t, ami 300 euro volt, irták, hogy esetleg postai bizonylat vagy valami a feladasrol kéne. Na az volt a gáz épp akkor költöztem és elkeveredett, mondtam nincs semmi bizonylat, nem tudtam mi lesz.
Aztan masnap jött levél, hogy régóta vagyok vasarlojuk, meg nagyra értékelik a hűséget, ezért eltekintenek a huzavonától és visszautaljak a pénzt azonnal. Azota sem tudom megkapták e a fejest, de a pénzt visszakaptam szinte azonnal.
Mondjuk nekik könnyű, 300 euro nekik nem tétel, többet jelent egy pozitiv értékelés gondolom.[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz #56474624 #81204 üzenetére
A "vevő az első szemlélet"-hez még fel kell nőnie ennek az országnak/régiónak.
De természetesen nem csak a kereskedőknek, hanem a vásárlóknak is.
Itthon még egy garanciáztatási folyamat is képes néha maradandó traumát okozni az éhhalál szélén tengődő kiskereknek, és természetesen a vásárlóknak is.
Jelenleg ott tart a dolog, hogy annak is örülni kell, ha nem tűnnek el jogutód nélkül ezek a boltok a 3 év garival vásárolt százezres cuccod életciklusának második hónapjában.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz verybigboy #81203 üzenetére
A te példányod valószínűleg hibás volt vagy botrányosan nem passzolt a láncodhoz. De persze van élet a Yamahán túl is.
[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
válasz #56474624 #81204 üzenetére
Azt "benyelem" ha ülnek rajta (nem örülök neki, de még elfogadom) csak ne kezdjenek el visszaküldéskor sz@rozni az emberrel, meg kérvényt, nyomtatványt, csatolandó nyilatkozatokat (bármit ami csak a szivatásra megy) az embertől kérni. Nyilván ha kettétörve viszem vissza, ne vegyék vissza, mert az részemről nem lenne korrekt, de ha minden rendben van, külön köröket ne kelljen már futnia az embernek ...
-
törölt tag
válasz verybigboy #81203 üzenetére
Ja, 220volt is ezt csinálja. Két hét az elállási jog, ha pár nap után visszaviszem, akkor is ülnek a pénzemen majd két hétig. Meg is fogadtam, hogy többet nem vásárolok onnan. Joguk persze van rá, de akkor is, hol marad a vevő az első szemlélet?
-
verybigboy
senior tag
Olyan boltban vettem, ahol 30 napon belül vissza lehet küldeni a fejest. Ők intézik a visszaszállíttatást is ingyenesen, nem kerül nekem plusz költségbe ... annyi hogy visszaküldés után 15-20 napig használják még az ember pénzét, utánna utalják a vételi árat teljes mértékben vissza.
@Dorien:
Hmm, igen, az előző kommentben leírtak sajnos előjönnek az emberben. "Csalódtam" a Yamaha-ban, nem merem bevállalni a fejest úgy mit ahogy az épp most visszaküldés alatti fejest, amiről ráadásúl itt csak és csak jókat olvastam (és amit kaptam az nem volt köszönőviszonyba azzal amit olvastam). Bennem van hogy egyszer "szívtam", biztos jó lesz ez? Ezen túl kell lendülnöm ... de azért utánnaolvasok a dolognak, annyit tudok mondani[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz verybigboy #81200 üzenetére
de olyan lenne jó, ahol visszaveszik bizonyos időn belül. Ez most olyan volt.
Elállási jogra gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz verybigboy #81200 üzenetére
Tipp: Ugorj rá a kolléga MT220-ára, ennyiért böszme jó fejes : [link]
(Feltéve, hogy a cserepárnák nem nyúltak bele nagyon a hangba...) Kiegyensúlyozott, monitor jellegű hang, mégis nagyon eleven, sohasem unalmas. Én nagyon szerettem. Már nem lehet kapni és sokak szerint az új széria nem ér a nyomába.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest