- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz K1LLMy53Lf #81399 üzenetére
Az eladó elvileg nem találja.
-
addikt
Sziasztok!
Beats pro-n esetleg nemtudjátok, hogy merre kell keresni a széria számot?
Neten nem nagyon találok konkrét infót[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz bigsee #81396 üzenetére
Itt 3 év garit adnak rá és ingyenes a házhozszállítás: [link]
(Amúgy nincs saját tapasztalatom velük.)"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
Ja, igen... BUÉK!
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
bigsee
addikt
Sziasztok! Először is Boldog Új Évet mindenkinek!!!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Otthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Tv-n megjelenő tartalom hallgatására, zene, filmek. Zsinór legyen min. 3 méter.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? Max. 30.000 Ft.
4.) Új vagy használt? Új
5.) Circumaural vagy supraaural? Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Mit lehet ide írni? Tiszta hang, nem baj, ha van benne elég mély.
8.) Honnan vásárolnál? Mo.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Okos TV optikai kábelén DAC és Logi Z623.Egy Sony MDR-XD100 van most. Ennél nem nehezebb jobbat találni, úgy érzem...
Köszi!
[ Szerkesztve ]
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
JiMN
tag
Sziasztok! HALP!
1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Főként zenehallgatás, de filmezés, és játék is lenne. Zenéből minden.
3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
50-80.000
4. Új vagy használt?
Új
5. Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6. Zárt vagy nyitott?
Zárt.
7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Imádom a mélyeket
8. Honnan vásárolnál?
Nincs konkrét, bárhonnan.
9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
iPhone 11 proköszi!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz TomPack #81382 üzenetére
Igen. Alin még a régi nevek vannak, szóval a Pro. Abból is a feketét javasolom, aminek ilyen "bódimargós" stílusban van a "L" meg a "R" bele "írva". A szürke-barnához nem találtam még párnát, amit után lehet rendelni.
(ITT már az új rendszer szerinti nevek vannak, itt már "minden" pro...) -
Dorien
veterán
Otthonra príma relax fejes, de a hangszigetelése irodába nem a legjobb (alíg van szorítóereje). Bár ha hangosan szól a zene, akkor nem fogsz hallani semmit a külvilágból.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Saját
csendes tag
Sziasztok,
a véleményeteket, tanácsotokat szeretném kérni fejhallgató választás kapcsán.
1.) Otthon, iroda (kollégák kirekesztésére ).
2.) Zenehallgatásra (nincs kimondott kategória).
3.) 30 000 Ft,
4.) új,
5.) circumaural,
6.) zárt,
7.) kiegyensúlyozott hangzást várok, túlzott mély, magas zavar,
8.) itthon vásárolnám,
9.) mobiltelefon (Note 10+), laptop (céges Dell).Amit kinézetem az az ajánlott M40x, vagy ATH-A550Z.
Vélemény?
-
TomPack
őstag
válasz Gzula[HUN] #81372 üzenetére
Köszönöm szépen!
A Pioneer-t visszavittem a boltba!
A linkeden nem találok OneOdio Studio Pro50-et!
Van Standard, és Pro! A Pro az olyan 10eFt szállítással! Azt rendeljem meg?
Köszi!ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
Gzula[HUN]
addikt
Napi fillérb@xó projekt
5 és fél éves TAD-500-asnak a vezetéke kikeményedett, és a kagyló tövében lévő vezeték védő gumi is tövig elrepedt. Mivel szívem csücske a fejhallgató, illetve az első belépő szintű normálisabb fejes, így körbenéztem a pincében, és megtaláltam maradványait a Pioneer M290-emnek, aminek sokkal jobb állapotban volt a vezetéke, és a gumi bigyó is hibátlan volt. Szóval a délutáni program az AT megmentése volt, ami a képen látható módon sikerült:
(#81380) korpicschess: Alis párnák általános minőségére nincs panaszom, a képen is egy kínai párna van már, mondjuk az a 8-10 dolláros kategória. Eddig kétszer mostam, semmi bajom vele. Hangon változtatott az eredetihez képest, kicsit több magasat enged át, de pont ugyanolyan párnát, mint amivel kiadták a TAD-ot, nem találtam sehol. Az MDR-1A-ra jött a gyárinál kisebb méretű párna, de amúgy passzolt rá. Színe megegyezett (barna) a gyáriéval, színeltérés sincs. Hangja ez esetben mondjuk pont szebb lett, kicsit több lett itt is a magas. Általában módosításra szoktam hibrid párnákat rendelni, azok is bírják. Eddig olyan 5-6 pár párnát rendeltem Aliról összesen.
Hardcore, "pontugyanúgyszóljon" audiofileknek nem ajánlom, de ők egyébként se rendelnének onnan. Pár ezer forintos fejhallgatóra nem fogok ugyanolyan értékben párnát rendelni.(#81379) Sinesol: Sok lesz abból a 6-osból . Avagy 3 a magyar igazság, és 1 a ráadás
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Grado SR225-höz milyen párnák ajánlottak kipróbálásra, illetve Aliról érdemes-e? Jelenleg egy sárga van rajta (talán Sennheiser), ami teliben fedi, kipróbálnék gyárihoz közelebbit is.
Előre is köszönöm!
Üdv,
Dani
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Sinesol
veterán
Érdekes dolog történt, olyan másfél hete rendeltem egy HD58x-et, késett a postázás, meg láttam, hogy out of stock is volt, amikor reklamáltam, de ma végül megjött. kibontom a csomagot ésa mi van benne? Egy HD6xx
Tuti kifogyhattak az 58x-ből és mivel valamit küldeni kellett, berakták ezt.
Kicsit bizakodtam benne, hogy csak a csomagolásból fogytak ki, azért kapta ezt a diszdobozos verziót, de nem, a csomagban is 6xx van. Nem tudom reklamaljak-e, végülis rosszul nem jártam igy sem, kb annyiba került ez a 6xx, amennyiert az előző hasznalt 6xx-et eladtam, de azért az újdonságra kiváncsi lettem volna.
650, 6xx és 600 után most megint 6xx, lehet a sors is azt akarja emellett a 6-os mellett maradjak.
Na kiprobalom hatha van valami különbség és lehet a driver 58x. -
s4tch
veterán
válasz Sinesol #81371 üzenetére
Azért (is) szép ez az egész audio témakör, mert sokszor teljesen mást hallunk, illetve máshogy értelmezzük ugyanazt a hangzást. Számomra az MS5T minden, csak nem száraz és lapos. Ha meg valakinek mélyhiányos, az vagy tegyen alá legalább egy pocséknál hangyányit jobb forrást, vagy tényleg vegyen egy CAL!-t - aminek azért van ellenfele bőséggel, de azt nem lehet tőle elvitatni, hogy mély van benne rendesen.
-
Dorien
veterán
válasz gretzky77 #81375 üzenetére
Én is gondolkodtam rajta sokat, de inkább egy IV-esbe invesztáltam a III után. Majd valamikor jövőre meg is érkezik...
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz TomPack #81369 üzenetére
Nem ismerem a Sony MDR-ZX110-et, de ami volt olcsóbb Sony a fejemen, az mind gagyin szólt. Van itthon rádiós MDR-RF810R-ből 2, de azok is az OneOdio Studio Pro párnáival szólnak kielégítően, csak arra van, hogy a pincében is halljam a híradót, mert a rádiós része viszont jó. Ha mégis van benne basszus, akkor inkább az lesz vele a baj, mint a drága tesó, az MDR-1A-val, hogy vagy csak az lesz, vagy elnyom minden mást.
Ha olcsón akarsz jó ár/érték arányú fejhallgatót sok bass-al, akkor ajánlom az OneOdio Studio Pro, új nevén OneOdio Studio Pro50-et. (A Pro30 ugyanaz, csak ezüst-barna színnel.) ITT van róla egy kis összehasonlító teszt. Darvinya ötlete alapján én is kiszedtem a kb. 3-4mm széles szigetelő csíkot, ami a kagyló hátsó és első része között van, és határozottan nagyobb tér lett benne (nem csak szó szerint). Cserélhető vezetékes is. Elég nagy tuning potenciállal bír.
Arra figyelj, hogy ne keverd össze a vékonyabb párnással, annak a régi neve Studio Standard, az új meg a Studio Pro 10.
Aliról a hivatalos oldalról érdemes rendelni, illetve innen. Utóbbi helyről 2-t már rendeltem, nem volt semmi probléma. Amazonról szerintem túl drága.Szerk.: Ja, tényleg ott van még a CAL! is Köszi Sinesol!
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz TomPack #81367 üzenetére
Az a fejes ilyen, enyhén száraz, lapos a hangja, én sem voltam elájulva tőle, totál nem értem mire fel a hype körülötte. Egyedül az anyagminőség és a design az, ami kicsit kiemeli az árkategóriából, de ez szvsz kevés a boldogsághoz.
Ha nincs nagyon nagy füled, akkor a Creative Aurvana Live!-ot tudom ajánlani, dupla áron is alig akad ellenfele zártak között.[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
válasz Dorien #81366 üzenetére
Tetszik bizony! Mondjuk képeken nem jött át, hogy mekkora, amikor kibontottam mondtam is az eladónak, hogy szép testes darab! A sok dobozban állástól a tetején a bőr picit meg van "nyomodva" de gondolom majd kirúgja magát! Épp csak belehallgattam amúgy nem volt sok időm, utána meg vendégség, de most este hallgatózom még egy kicsit! Érdemes vagy kell járatni? Elsőre nagyon puha kényelmes amúgy, sztem nagyon jó barátságban leszünk így elsőre is! Köszönöm a tanácsokat, segítséget és bocs, hogy ennyit nyűglődtem de sztem megérte!
Google Pixel 9 Pro & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
TomPack
őstag
válasz Gzula[HUN] #81368 üzenetére
Másik példányt sajnos nincs lehetôségem kipróbálni!
Ha lenne ismerősi körben, akkor vásárlás előtt biztosan kipróbáltam volna. Még adok neki egy esélyt, aztán holnap-holnapután visszaviszem a boltba.Sony MDR-ZX110? Sok helyen azt írják, hogy sok benne, néha túl sok a basszus. Esetleg ezzel lenne tapasztalatod? Mennyivel több mély van benne, mint a Pioneer SE-MS5T-ben?
Köszönöm!
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz TomPack #81367 üzenetére
Ha több eszközzel is kipróbáltad, és másik példánnyal is ez a helyzet, akkor valószínűleg basshead vagy. Szerintem nincs benne kevés bass, de én is jobban szeretem, ha még egy kicsi van benne. Ebben az esetben javasolom (nagyjából emelkedő árszint szerint):
- OneOdio Studio Pro (50) Kínából, vagy Amazonról
- Superlux HD685
- használt Sony MDR-1A (új már nincs)
- Audio-Technika M50X
nyitottban:
- Philips Fidelio X2HR
- (tudomásom szerint, a Bayerdynamic DT990Pro se mély hiányos, de csak hallomásból tudom)Ezekben BIZTOS lesz elég mély.
[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
válasz szakibá... #81358 üzenetére
Köszönöm!
Végül vettem ma egy itt nagyon ajánlott Pioneer SE-MS5T, de nekem egyelőre nagy csalódás, ugyanis U-karakterisztika helyett J-t kaptam! Nagyon kevés a basszus.
Több eszközzel/anyaggal próbáltam pedig!
Az elődje egy agybadugós Xiaomi In-Ear 2.7eFt-os fülhallgató volt. Lehet kifogtam egy hibásat, vagy mi lehet a probléma?
Vigyem vissza?ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
-
Dorien
veterán
-
gretzky77
veterán
Úgy néz ki belevágok ebbe a Final Sonorous II-es fejesbe, aztán meglátjuk! Kicsit túltoltam a keretemet, remélem nem bánom meg! Valamiért nagyon rákattantam, aztán meglátjuk, hogy szól!
-
szakibá...
senior tag
válasz TomPack #81352 üzenetére
Ezekkel a betűkkel próbáljuk illusztrálni a frekvenciaátviteli görbe rajzolatát, hallgatás alapján ilyennek képzeljük. Egyszerűbb így, mintha hosszan ecsetelnénk a különböző sávok szélességét és hangosságát. Lehetne akár M karakterű hang is, bár ezt még nem használta senki, pedig ilyen is van.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
gretzky77
veterán
Dorien : jól láttam, hogy Mustang kollégától vettél egy Final Sonorous II-es fejest? Tudnál pár sort írni róla? Illetve nem tudod véletlenül van neki több darab is vagy csak az volt amit te vettél és nem törölte a hirdetést? Kacsintgatok a fejes felé, de akkor lehet nincs is már meg!
KöszönömGoogle Pixel 9 Pro & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
ribizly
veterán
válasz gretzky77 #81349 üzenetére
Nem kicsit szólnak jobban, hanem nagyon. Általában igaz, hogy sokkal életteltelibb, valóságosabb hangzást kapsz egy nyitott fejestől, mert nincs bezárva egy dobozba. Cserébe behallatszódik minden, meg kifelé is szól. Nomeg a mélyekket szokták sokan keveselni, mert ahhoz olyan driver meg erősítés is kell, hogy egy ilyen nyitott térben produkálni tudjon a fejes. Otthonra, zajmentes környezetbe egyértelműen nyitott fejest ajánlok amúgy, ha nem zavarsz vele senkit, mert egészen más az élmény.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
TomPack
őstag
Sziasztok! Pontosan mit jelent az U-karakter egy fejhallgatónál? A 'V'-t sok helyen írják, de az U-ról nem találok semmit. Köszi!
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
gretzky77
veterán
Felmerült egy újabb kérdés!
Final Sonorous II. Valaki tud róla esetleg valamit? Itt az oldalon hirdet a kolléga egy bontatlant csak így a meghallgatás is necces ugye! KösziGoogle Pixel 9 Pro & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
Remus389
veterán
válasz gretzky77 #81349 üzenetére
Általában a nyitott fejesek szebben szólnak, az adott kategóriában, de a cikk részletezi. Biztos van jobb, részletesebb leírás a témában, ha érdekel. Már leírtam azt is, hogy miért nem jók az utcára a nyitott/félnyitott fejesek.
Van még a félnyitott, az meg megpróbálja ötvözni a kettő előnyét, tehát a basszus is jó, de tágasabb, sztereós is a hangzás. A HD 579, 599 tulajdonképpen ilyen. Ezek sem valók utcára, max a kertbe vidd le.
Itt egy másik példa (ezt nem ajánlom, csak példa): [link]
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz CyberFriend #81334 üzenetére
Köszi!
-
Remus389
veterán
válasz Remus389 #81345 üzenetére
Kiegészítés: [link] (a 3 versenyző közül csak a HD 579 nyitott, a Beats és Beyer zárt)
Még a kényelem is egy szempont, azt is vedd figyelembe a döntésnél.
Általában akinek már volt nyitott fejese, utána nem gondolkodik zártban többé, kivéve ha utcára kimenős fejest vesz. Mondjuk utcára fülesem van, elsősorban kényelmi okokból
[ Szerkesztve ]
-
Kohautech
junior tag
Valaki tud róla esetleg,hogy lehet -e venni audio technica ath-m70X fejeshez mikrofonnal ellátott kábelt ? Gondolom gyári ilyen kábel nem lesz,csak más gyártónál maximum. Illetve a másik ami érdekelne ,hogy sima 2.5 jack végű kábel nem megy bele az m70X-be,csak ami ilyen elforgatható reteszes?
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz gretzky77 #81343 üzenetére
Ha mászkálós kell, én a helyedben meghallgatnám egy boltban a Beyer-t (lehetőleg többféle Ohm-ost, van 32, 80..stb), utána elmennék a Beats-es emberhez és meghallgatnám azt is, és vedd azt amelyik neked a jobb. Tegyük fel, csak egy nagyon picit szól (neked) jobban a Beyer(ez nem biztos, akár fordítva is lehet), de viszont a Beats annyival szebb külsőre, és neked ez a fontos, akkor a Beats nyert nálad, ennyi. Persze belekalkulálod az árat is, meg hogy új vs használt dolgot is, és ennek alapján dönts.
Ha szobai fejes kell, akkor viszont a HD 579 szerintem a nyerő a nyitott kialakítása miatt, utcára viszont nem való az, nem arra tervezték. Mi van ha elered az eső, befolyik mindenhova, a velúr bolyhos lesz, lehet. Az utca embere hallja a zenédet, te meg hallod az ő telefonbeszélgetését. Ki nem vinném, max a sarki közértig napfényes időben. Meg 3 méteres a kábelja, meg ilyenek De viszont szebben szól valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
válasz Remus389 #81342 üzenetére
Elsősorban otthon lenne használva, nem mondom, hogy párszor nem menne utcára, de az elsődleges az otthoni használat! Utcára van egy Marshall Major II Bt amivel amúgy elégedett vagyok csak fül köré ülőt szeretnék!
-
Remus389
veterán
válasz gretzky77 #81341 üzenetére
Utcán is használnád, vagy csak otthon?
Ha csak otthon, akkor a HD 579 szerintem a legjobb, utcára kicsit ciki. Ráadásul (félig) nyitott, tehát ki és be is szűrődik zaj (de előnye hogy jobban szól a nyitott). Meg ki tudja az esőt hogy bírja. Otthonra való az.
Ha utcára, akkor viszont részemről passz. A Beats dizájnosabb és menőbb, de szerintem kevésbé szólhat jól mint egy ilyen Beyerdynamic. Mivel nem hallottam egyiket se, ez csak tipp részemről, 95 év tapasztalat áll szemben Dr. Dre ajánlásávál. A Beats-nek nincs jó híre az igényes zenehallgatók körében, szép cseresznyepiros meg ezüst meg fehér, csak épp az árához képest nem szól szépen, legalábbis én úgy tudom, de lehet a "beats pro" az rendben van, csak túlárazott.
[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
válasz fericske #81339 üzenetére
Köszi, pont most néztem egy Pro-t ami szinte új és sztem 30-35 magasságában elhozható, ezért kérdeztem! Ezekszerint ebben az árban nem annyira gáz!
Remusz911: nézegettem azokat is, elvileg a telefon olyan 200-250 ohm-ig meghajtjaGoogle Pixel 9 Pro & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
-
gretzky77
veterán
Tudom eretnekség itt ilyet kérdezni, de egy Beats pro nagyon gáz?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Remus389 #81331 üzenetére
Párna csere is van a világon, és M40X-re azért elég jó a support textil és hibrid párna terén is, és meg van oldva a kánikula is. A textil párnáimat meg max évente ki is mosom, de van úgy, hogy sűrűbben.
Jó erősítő nélkül hajadra kenheted a "jobb" fejhallgatót. Így cumizok most a Fidelioval is, az újabb laptopom szervízben, a "játszós" meg nem ismeri fel a DAC-ot. Telefon meg nem USB C-s.
-
Remus389
veterán
válasz gretzky77 #81333 üzenetére
Nem én akarom megmondani a tutit, de én a jófogásos 579-est ajánlom, kicsit hátha még lealkudsz picit belőle, bár jó áron adja szerintem.
Tessék itt egy kis olvasmány róla: [link]
EQ-val pedig adhatsz neki egy kis basszust, de mint mondtam semleges karakterű a hangzása, tehát mindenből annyi van amennyi kell szerintem, ha kell egy kis basszus neked, tolsz neki EQ-val.
A HD 559-hez hasonlóan a HD 579 is a klasszikus, telt, levegős, lágy és barátságos Sennheiser hangzást nyújtja, ami persze cseppet sem akadályozza meg abban, hogy könnyedebb műfajokon is levegye a lábáról a hallgatót. Hangzásvilága egyértelműen a márka felsőháza felé mutat, a megszólalása egységes és komplex, alul testes és dinamikus, felül könnyed és levegős, és egy olyan kellemes színekkel megfestett zenei világot ábrázol, amibe bizony nagyon könnyű belefeledkezni, s amiben, mivel komfortosan viselhető, jó hosszú ideig bent is lehet maradni.
Sennheiser HD 579
Impedancia: 50 Ohm
Frekvencia átvitel: 15 Hz- 28 kHz
Hangnyomás: 106 dB
THD: <0,2%Ár: 59.900,- Ft[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
válasz Remus389 #81331 üzenetére
Ízlés! Jó kérdés. Nagyon sokféle zenét hallgatok, tényleg szinte mindenfélét, egy LG V50-el hallgatnám amiben ugye van egy quad dac! Nem szeretem ha agyon van tolva a mély, de azért legyen jelen illetve részletes szép tiszta legyen!
Itt nagyjából az MX 40 lett ajánlva, azt már kapok 20-ért illetve volt még a Sony 1am2 viszont ott kicsit zavar, hogy nehézkes a párna csere ill. az 35 lenne igaz szinte új garis! Lenne ugye egy 579 az olyan 25-30 között az 595 az is olyan 25 körül az 599 az meg 40, de akkor azt ki is húzom a listáról!
Utcán nem nagyon hordanám arra van egy Marshall Major II Bt fejesem![ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz gretzky77 #81328 üzenetére
Én a használtat, de jobbat ajánlom.
Ami hátrány ér az jelentéktelen: karc, kopás ezeken nem nagyon van, vagy csak mikroszkópikus/jelentéktelen, hisz otthon használták.
Hát a párna kérdése, jó kicsit biztos beleizzadt, kicsit bezsírozta a haja, nem higénikus, és? Leülsz a buszra, megfogod a kilincset, használod a toilette-t, akkor? Befújod valamivel azt kész, dezodorral.
Az 599-es V karakterű (kiemeli valamennyire a mélyeket és magasakat, míg az 579 neutrális, nincs jelentős kiemelés, ízlés dolga), annak idején fontolgattam az 599-est, de 41 ezer vs 60 ezer Ft volt és nem jobb, csak más, sőt színben elég hányinger az 599, szóval 579 lett a nyerő.
AKG fülesem (nem fejes, füles) volt, én is kedvelem, de azt kell nézni hogy 30-35 ezredért mi a legjobb, amit vehetsz az ízlésednek megfelelően, tök mindegy milyen gyártmány szerintem
Az említett Audiotechnika sem elvetendő, bár nekem nem tetszik, de ha jobban szól akkor az a nyerő, bár most nézem a műbőr párnáit, az majd a kánikulában lesz vicces, amikor csurogni fog az izzadtság De egyébként jó csali, mert a laikus azt hiszi az bőr és hú de profi...
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz CyberFriend #81329 üzenetére
Köszönöm, ezt is néztem. De a Topping Dx3 pro-n nincs 6,3 jack.
Így mit javasolnál?[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
válasz Remus389 #81324 üzenetére
Igen ezen agyaltam én is, hogy használt és jobb vagy új! Nehéz döntés! Jelenleg igen olyan 30-35 a max keretem! Mondjuk MX40 most van egy 20-ért! Illetve néztem ugye a Sennheiser 579-595 illetve esetleg egy 599! Az AKG viszont egy általam kedvelt márka!
-
Pierre75
senior tag
58x-hez ez a 3m-es kábel megfelelő?
-
törölt tag
válasz Fitzgerald #81319 üzenetére
Ebben az árkategóriában ott van a K275, K245 is. Igazából már 2 éve kint vannak, valahogy mégsem sokan szánták rá magukat, hogy meghallgassák őket. Pedig nem rosszak, pl. az említett M40x-től azok is kiegyenlítettebbek, jobbak, persze drágábbak is. De igazából csak azoknak merném ajánlani, akiknek NAD HP50, Shure SRH-840 kiesett valami oknál fogva, azok is elég jó vételek, ha csak a hangot nézzük.
-
Dorien
veterán
válasz gretzky77 #81320 üzenetére
Ezek (itthon) már az AKG K612 Pro ársávjában játszanak. Az pl. egy baromi jó nyitott fejes, csak kell hozzá egy mélybe húzó erősítő. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Fitzgerald #81323 üzenetére
Megint előjön az ősi kérdés, legyen új vagy használt, erősebb vagy gyengébb
Ha a kolléga kb. 30 ezret szán fejesre, vehet újat is, az általad is említett cuccokat, de azért ezek egy kategóriával lejjebb vannak, oké de új, az övé
Vagy vehet használtat is, az említett Audiotechnikát vagy Sennheisert, ugyanennyi pénzért, ezek jobbak, cserébe egy-két karc esetleg, pici kopás, meg a párna ici-picit szagos is lehet
Ezt neki kell eldöntenie, én mindenképp a használtat, de jobbat venném, de ez felfogás kérdése
Autós hasonlattal is jöhetnék, milyen új autót kapsz 5 millióért (egy pici Fiat-ot max), és használtan (BMW, Subaru), ami a kicsi dolgokra is igaz, a nagy dolgokra is igaz, ennyi
-
Fitzgerald
veterán
válasz Fitzgerald #81322 üzenetére
-
Fitzgerald
veterán
Van aki szerint M40x gyilkos alig valamivel több pénzért, állítólag rohadt kényelmes is. Komfortban mondjuk nem nehéz elverni ezeket az olcsóbb pleather párnás Audio-Technikákat. Eddig úgy nagyjából mindenkinek tetszett akinek számít valamit a véleménye (számomra), pedig akadnak köztük olyanok, akik gyakran eléggé eltérő véleménnyel vannak ugyanarról a fejesről.
Új cucc, simán lehet hogy senki sem hallotta még innen, de hátha.[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz gretzky77 #81317 üzenetére
Nekem volt Sennheiser 579-em és alapvetően tetszett. Szerintem igen jól szólt, kényelmes is volt és tetszetős a külseje, erősítőt sem igényel nagyon (hisz csak 50 Ohm-os), ha használtan megkapod olcsón akkor olyan rosszul nem jársz vele. Például a jófogáson most van egy 30-ért. A tesztelőknek is tetszik.
Viszont amit a kolléga ajánl, azt nem ismerem, ha az jobb azon az áron, akkor vedd inkább azt, csak annyit mondok hogy a 579-es sem rossz szerintem.
Persze legjobb lenne kipróbálnod mindkettőt, hisz közrejátszik az adott ember ízlése is, ebben a témában.
-
gretzky77
veterán
Ránéztem erre a 2 fejesre és így még bonyolultabb lett a döntés! Régebben AKG fejesen volt (bt845) és nagyon szerettem, a K361 nekem is szimpi és az ára és elég jó! Vajon meg lehet hallgatni valahol?
-
Fitzgerald
veterán
Ez a két új AKG (K361-371) tényleg olyan jók mint mondják? K361 érdekelne inkább. Hallota már valaki?
-
Dorien
veterán
válasz gretzky77 #81317 üzenetére
Én maradnék az A550Z-nél.
Szvsz. Sennheiserekkel inkább csak a HD58X Jubilee-től felfelé érdemes foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz WiZARD #81300 üzenetére
Csájna, függetlenül a pr bullshittől. Balhézz durván. Válogassák meg a beszállítót. Egyébként meg biztos nagy viharba került a dzsunka. Ne menj túl közel, ezen még fukushimai só is lehet 🤣
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
WiZARD
addikt
válasz darvinya #81308 üzenetére
Csak alza-ra írtam. Gyártó saját webshopjától mást várnék...
EU shopból vettem, szóval usa garikérdés nem izgat, bár ott meg pont nem így szokott működni ügyfélszolgálat, ahogy ezek bohóckodnak.
Na mind1, még vagy küldenek pár kört amíg jó nem lesz, vagy refund.Csak azért írtam eredeti postot, hogy érdemes vigyázni az adott márkával.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
MrRL19
senior tag
válasz Dorien #81313 üzenetére
Köszönöm akkor maradok a Pioneer sajnos most ez a max keret , és a hétvégére már kellene .
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
Dorien
veterán
válasz MrRL19 #81312 üzenetére
ATH-A550Z [link] (ha belefér a keretbe)
A Pioneer kábele elég rövid, de amúgy egész kényelmes, jó a hangszigetelése is. Filmezésre egy jack hosszabbítóval nem lehet rossz... A HD400S-t nem ismerem, de az alsókategóriás Sennheisereket sohasem szerettem."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
MrRL19
senior tag
Hali
Sennheiser hd400s valakinek vélemény? VS Pioneer Hi-Res (SE-MS5T)
Melyiket válasszam legfőképpen otthoni filmezésre kellene a hang !Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
törölt tag
válasz K1LLMy53Lf #81303 üzenetére
K550 nem középkiemelt. Ha rendesen szigetel, akkor mély és közép aránya kb. 1:1-hez, a magas az, ami kicsit kiemelt. De mai fejhallgatók között az még mindig a kiegyenlítettek közé sorolható.
Megjegyzem, kimondottan középkiemelt fejhallgató szerintem nem is annyira gyakori. A Sennheiser HD201 rémlik, mint ami kisrádiósan középkiemelt. Amúgy inkább homorítják a közepet, mint domborítják.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz K1LLMy53Lf #81306 üzenetére
Az Audio-Technica fejeseknek nem árt egy nyugodt hangú DAC, ami nem tesz rá még egy lapáttal a középmagas kiemelésükre, hanem inkább visszafogja azt.
-
darvinya
titán
válasz WiZARD #81307 üzenetére
És ez mióta garancia.? -…
Csak egy kis üzlet politika:
Megázott a raktár/konténer, BlackFriday-ig tárolni és ezen az 1 napon 80%-os áron adni, addig meg rendes árat 180-200%-ra növelni.
Így vevő örül, hogy milyen olcsón vett, üzlet még 20%-os nyereséggel túladott az ázott árun.USA-ban nincs akkora garancia(jótállás) a leértékelt termékekre, mint EU-ban.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Dorien #81305 üzenetére
nem állítom, hogy nem így van, ellenben fejeseket nem tudok mondani sajnos, mivel iem-eket használok/használtam. egyedül a K550 van, mint fejes.
IEM (hátha segít) pl: Vivo XE800, ez elméletileg elég kiegyenlített hangú cucc, tetszett is anno nagyon, csak kevés volt a részlet (de ugyebár most az alap hangkép a kérdés). vsonic vsd3s: kicsit sok a közép, de alapvetően jó. ostry kc06: szerettem, fun karakter, de túl sok a mély és kevés a részlet. 1more triple: tetszett, kicsit kevésbé világosan akár tökéletes is lehetett volna. most egy Trinity Phantom Master-t használok. Ennek a vetőcsöve cserélhető, 12 fajta filerezésű van, így lehet különböző hangképeket elérni.Ezek alapján írtam, h kiegyenlített vagy nagyon enyhe V/mélykiemelés, amit keresek.
Lehet rossz a referencia-rendszerem, amely alapján definiáltam a dolgot, sajnos ezt nem tudom megmondaniDe egyébként ne értsd félre: mély tekintetében bőven jó az A990Z, feszes, "rétegzett", de nem üt, szóval tökéletes. Ami számomra nem megtetsző ebben a fejesben az a közép/magas rész, az ének nagyon belemászik az arcomba, illetve néha "vágnak" a magasak és néha mintha enyhe szibilansz is jelen lenne.
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Dorien
veterán
válasz gretzky77 #81304 üzenetére
Én az A550Z-t venném. Kényelmesebb, levegősebb hang, nagyobb tér. Nekem a színezettsége is jobban bejön, mint az M40x-é.
K1LLMy53Lf: Szerintem te eléggé V karakterhez lehetsz szokva. Milyen fejesek hangja tetszett eddig?
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Dorien #81302 üzenetére
értem. köszi a választ. azért kérdeztem, mert vettem egyet itteni ajánlásra:
"szóval... inkább abból indulok ki, hogy a K550es még mindig túl világos számomra "
"(tényleg!!!) enyhe mélykiemelt/v-s hangkép, minél több mikrorészlettel, szeparációval. tér/levegősség nem szempont."Ez egy exdemo fejes és emiatt kérdeztem a nyers/teljesen bejáratott hangot is, mert ahogy felraktam baromi erősen középkiemelt (hordozható és asztali forrásról is), emiatt arra gondoltam, hogy esetleg keveset használták és még nem járódhatott be, de akkor ennek kb ilyen a végső hangja kb mint a K550, csak nem annyira levegős, több méllyel, de ugyanúgy baromira kiemelve középen
még próbálgatom 1-2hétig sztem, de lehet ez így "kuka" és megy apróra"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Dorien
veterán
válasz gretzky77 #81293 üzenetére
M40x szerintem is
K1LLMy53Lf: A990Z - elvileg mint egy A900X, csak jobban előtérben vannak a közepek, kevésbé domináns a magas és a mély tartomány. Párnában ez még az A550Z-féle "butább" párnákat kapta, nem az A1000Z és A2000Z varrott szélű párnáit. Ha olcsón meg akarod úszni, akkor viszont van egy újszerű A550Z aprón: [link] Itt max. a mélyekbe lehet belekötni, kicsit külön életet élnek, a többi tartomány (az én fülemnek) teljesen rendben van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Milyen autót vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Delta Force béta teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Drón topik
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- Sorozatok
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Sony XPERIA 10 IV 128GB, fehér színben + ajándék
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla