- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz bigmasterg #63997 üzenetére
Puha, mély kiemelt. Viszonylag kényelmes, de nekem csúszkált a fülemen valamiért.
-
Findzs
addikt
Köszi mindenkinek a segítséget!
Végül egy akg y40 lett (10 ezer alatt újonnan)"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
helltp
aktív tag
Több mint egy hete megjött a Marshall Major 2, ahogy ígértem írok róla pár szót. A Major 2 elődei nálam egy Sony v55 és egy AKG k518 voltak, így főként ezekhez tudom hasonlítani.
A hangot tekintve mind a három fejhallgató mélykiemelt, de különböző mértékben és különböző frekvenciatartományokat érint a kiemelés. A legerősebb (és egyben legerőszakosabb) mélykiemeléssel a V55 rendelkezik, ez egy kicsit rá is nyomja a bélyegét a középtartományra, a k518 mélyei egy fokkal visszafogottabbak, viszont a minőségük kicsit rosszabb, ezekhez képest a Major 2 alig emel a mélyeken, szerintem azt is ízlésesen teszi, viszont a legmélyebb részeken elfogy. Igazatok volt, a Major 2 nem V karakter, a közepek elég hangsúlyosak, viszont a magasak kicsit kevesek az én ízlésemnek.
Amit még észrevettem, hogy a k518 felbontás terén hátrányban van a másik kettőhöz képest, ha egyszerre sok hangszer szól, "bonyolult" a zene, akkor hajlamos összemosni a dolgokat, viszont a Major 2-nél (és a V55-nél) nem fedeztemm fel ilyen hiányosságokat.
A tér sajnos pont annyira szűk, mint azt kicsi és zárt on ear fejhallgatóktól várnám, e téren semelyik sem remekel.Mivel ezeket a fejhallgatókat kifejezetten hordozható fejhallgatónak szánták, és én is utazás közben használom őket így szerintem a jó izoláció nem csak fontos, hanem elvárás is. A k518 nálam eddig az etalon, szigetel annyira, hogy még a régi hármas metrón is élvezhető a zenehallgatás vele. Zaj nem megy be, zene nem jön ki, ahogy azt elvárná az ember. A V55 viszont rendkívül gyengén teljesít, sajnos már egy közepesen forgalmas utcán is zavaró a zaj, zajosabb tömegközlekedési eszközön pedig teljesen élvezhetetlen, arról nem is beszélve, hogy már közepes hangerőnél is kihallatszódik amit hallgatunk. A Major 2 gyengébben teljesít mint a k518, de sokkal jobban mint a V55. Ez is hozza egy közepesen gyengén izoláló iem szintjét, szerintem megfelelő utcai használatra, valamint tömegközlekedésre is. Zaj csak korlátozott mennyiségben jut be, zene viszont egyáltalán nem hallatszódik ki.
Kényelemben egyik sem remekel, a fülön ülő kialakítás miatt sajnos hosszú használat után elkezdi nyomni az ember fülét mind a három. A Major 2 meglepően légies kialakítású, kellemesen párnázott a fejpánt, és a szorítóereje sem vészes, így szerintem ez a legkényelmesebb a hármasból.
Összeszerelési, és anyagminőséget tekintve az árkategóriában szerintem meglepően jó a Major 2, külön extra, hogy nem csak könnyű, de nagyon kicsire összehajtható. A k518 azért nincs ilyen jó, de teljesen korrekt, viszont a V55 gyenge minőségű kopogós műanyagból van, és kritikán aluli módon nyikorog minden egyes mozdításnál.Mindent összevetve szerintem a Major 2 egy jó kis mindenes, semmiben sem rossz igazán, és ezen az áron (én 14k-ért vettem) verhetetlen az "értelmesen kinéző utcai fejhallgató" kategóriában. A V55 ahogy láttam mostanában 10k-körül megy, szerintem csak elektronikus zenére jó, például rockot hallgatni már-már idegesítő, annyira elnyom mindent a lábdob és helyenként a basszusgitár.
Aki másnak vermet ás, az a stack pointer...
-
bigmasterg
addikt
Hali.
Denon ah-mm200 -hoz volt már valakinek szerencséje?
Egész jó áron van, kérdés, hogy valójában hogyan szól.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Elektrosokk #63994 üzenetére
Most visszanéztem, N6330-ként is keress rá itt.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Elektrosokk
veterán
Köszi! Mindjárt rákeresek az előzményekben. Én azt hittem a sextett félnyitott csak. Amikor megvettem az AKG K340-et nagyon kényelmetlennek éreztem egy idő után, most hogy kicseréltem a szorítógumikat a fejpántban sokkal jobb viselni, és annyival szórakoztatóbb a hangja mint azoknak a modern fejeseknek amiket mostanában hallgattam hogy méginkább kedvet kaptam a vintage vonalra.... Egy sennhesier HD650 volt még a fejemen ami nagyon lenyűgözött a kényelmével...
(#63992) Ba cy lus köszi a linket, mindjárt át is olvasom. Számomra is hasonlót jelent, csak szeretném kissé szűkíteni az érdeklődési körömet, sajnos ezeket a darabokat nem mindig lehet az ismerősöknél meghallgatni
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
addikt
válasz szakibá... #63979 üzenetére
Úgy van, ahogy írod. Az 1937-es kiadás, az így nézett ki.
A hírdetett cucc, az egy DT 48 S-es változat, ezt valamikor a hatvanas években gyárthatták, a fejpánt kialakítása is arra utalhat, mert 1969-től jött a DT 48 E, aminél már a teljes pánt műbőr borítást kapott.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
törölt tag
válasz Elektrosokk #63990 üzenetére
Ugyan DT880 és Sextett nincs itt (K240 DF van, bár az nem ugyanaz), de van néhány régi fejhallgatóról vélemény a régi hifi magazinból:
[link].Én annyit tennék hozzá, hogy ez a 990-es biztosan az eredeti párnájával ilyen zseniális csak. Ebből a harmonikus állapotból nem lehet nehéz elmozdulni, hiszen a párna rengeteget számít. Régi, jó hangú fejhallgatóknál erre nagyon oda kell figyelni, hiszen az eredeti párnájukkal szereztek maguknak nevet, szóval jó eséllyel a gyári párnával szólnak a legjobban, ahhoz hangolták őket. Ez persze most is így van, csak a mai 770-nél inkább csöbörből-vödörbe esetnek éreztem az egyes párnák közti különbséget (bár még mindig fenntartom, hogy azért kínai műbőrrel a legjobb ).
A vintage számomra azt jelenti, hogy költséghatékonyan lehet igényes, sok örömet adó hanghoz jutni (persze nem csak ilyenhez, de az ember olyat néz ki magának, aminek jó a hírneve). Több a kockázat valamelyest, és a karbantartás, gyári állapot fenntartás sem egyszerű. De egyébként nyilván a maiak között is vannak tetszetős darabok, drágábban (kevesebb kockázattal).
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Elektrosokk #63990 üzenetére
Mások, de szerintem kb. egy liga a DT880 és a Sextett. Sextett-ből nekem a Philips-brandelt változat van (N6330 néven futott, én meg csak Sexy Philips-ként szoktam rá hivatkozni), ez annyiban más az AKG-tól, hogy acél pántja van. A Sextett amúgy nyitott fejes. A Cardan-t nem ismerem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Elektrosokk
veterán
esetleg a vintage DT880-al is sikerült összehasonlítanod? Szimpatikus nekem a sextett, de valami nyitottabb fejes kéne, illetve egy vintage AKG fejesem már van. Esetleg tudod hogy a Cardan és a Sextett miben különböznek?
(#63987) Ba cy lus valamiért rám is jobban hatással vannak a vintage fejesek, és főleg a hangjuk miatt. Már ahányat hallottam...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Zeneileg (komolyzenén, jazz-en) nem tudna számomra többet adni, ebben biztos vagyok, igazából ezért tudok "nemet mondani". Én nem vagyok az a gyűjtögető, cserélgető fajta. Csak amíg nem találom meg a zeneileg megfelelőt. A hangdobozos rendszeremen is évek óta nem változtatok, mert győztes csapaton minek. Az a legnagyobb gondom vele, hogy régi, és fenntartsam a kb. gyári állapotot/hangot.
-
Tim82
félisten
válasz #56474624 #63987 üzenetére
Pedig mostani fejemmel - szerintem - jobb, mint a vintage DT990.
-
törölt tag
válasz Elektrosokk #63986 üzenetére
Nem. De most már lehet nem is akarok.
Az biztos, hogy ezt a DT990-et megtartom, míg meg nem őrülök. Jó lenne idővel átköltöztetni egy másik testbe. A K550 nagyon masszív mellette, annak nagyon tetszik is a dizájnja, öröm ránézni. Hallgatni kevésbé, de azért korrekt cucc. Mondjuk attól nem esne nehezemre megválni még így félőrülten sem, ha úgy alakulna.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez az öreg DT990-es tényleg olyan, hogy magába szippantja az embert. Már-már úgy, mint egy jobb hangfalas rendszer. Komolyzenén a legnagyobb az előrelépés pl. a K550-hez képest. Kórusművek is olyan részletességgel és magukkal ragadóan szólalnak meg, ahogy soha nem hallottam fejhallgatón eddig (ez persze az én fejhallgatós tapasztalataimat is minősíti részben). Nagyon jó a középtartomány felbontása, részletessége. Az a legnagyobb erőssége és az összbenyomás. Közvetlen, barátságos, nagyon-nagyon zenei hangú fejhallgató, ami bármilyen idegállapotban feltehető, hogy kikapcsolja az embert. Nem unalmas, végig fenntartja a figyelmet, miközben nem fáraszt le néhány perc után. Ennél a fejhallgatónál a zene kerül az ember figyelmének középpontjába, nem a hangelemzés. Noha nyilván arra is jó, hiszen stúdiólegenda, vagy mi.
Technikailag biztosan van nála még jobb fejhallgató, de az összbenyomást, a zenei közvetítőképességet azt minden további nélkül kimaxolja számomra. Ugyanígy vagyok a hangdobozos rendszeremmel is.
[ Szerkesztve ]
-
Samtya
senior tag
válasz FehérHolló #63978 üzenetére
Csak speciális esetben (szűkös hely kellő alátámasztással vagy asztali használat esetén) lehet alkalmazni. Ha mobilhoz kell, akkor inkább a vezetékes változat.
chop: a gépen többszörösen lehet állítani a hangerőt, tehát a keverőben az alkalmazásoknak külön is lehet állítani. Annak ellenére, hogy a fő hangerő fel van tolva, például a böngészőé vagy zenelejátszóé nincs lehúzva?
-
Tim82
félisten
Én ilyet használok, szerintem elég jó a célra.
-
Dorien
veterán
Igen, a probléma vele, hogy így kb egy 1,5 cm-es vékony kis fém bizbasz tart az aljzatban egy kb. 10 cm-es vaskos fémrudat, ami alapból instabil, de ha még a végén egy súlyos csavart kábel is van, akkor kész katasztrófa....
Ezért sokkal jobb az ilyen kábeles 6,3 mm > 3,5 mm jack megoldás:
A 3,5 mm > 6,3 mm jack adapternél nincs ilyen probléma.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
szakibá...
senior tag
válasz Spíler #63916 üzenetére
Sajnos nem 1937-es, tehát a muzeális értéke kisebb, a kábel sem eredeti. Azoknak más volt a pántja. Ez is legalább 60 éves, a kábel kivezetésnél még fém cső van, később gumira váltottak. Ezzel a párnával a spanyolcsizma hangtechnikai változata, egy kínzó eszköz.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
emiki6
veterán
válasz ribizly #63975 üzenetére
A fostex ezen fejesei kivételt képeznek. Több mod is létezik rájuk, amit totál más karakterrel rendelkeznek. A párnáknak viszont erős karakterük van, a 1540 párnának sok és erős sajátossága van.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Khelben
nagyúr
Üdv, Av-land a megbízható boltok között van nyilvántartva?
-
ribizly
veterán
válasz emiki6 #63974 üzenetére
Én a HD668b-t alakítgattam és ott a driver meg a külső burkolat közé tett vatelin hozott olyan változásokat, amik akkorát dobtak a fejes hangján, hogy nem hittem a fülemnek. De még így is azt tapasztaltam, hogy akármennyire is bele lehet nyúlni 1-1 fülesnek a hangjába mindenféle modding során (fülpárnák cseréje, ilyen-olyan anyagok bele / elétevése, ragasztások) ugyan változtatni tudsz a hangján, de a karakterén nem nagyon. Szóval ha valamiben gyenge volt a fejes, akkor azon tudsz javítani, de ha más hangkaraktert akar az ember, akkor azon csak egy másik fejes tud segíteni.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
-
emiki6
veterán
Korábban bemásoltam mit írt Mad_Economist a 400i párnákkal kapcsolatban, de nem írtam le ki is ő. Röviden: Nagyon sokat foglalkozott Fostex T50RP MK3 moddolással és ő alkotta meg a Talos mod-ot, amit árusít is. Szóval tőle kértem tanácsokat, hogyan tudnám kicsit megregulázni a fejes mélyeit és megvágni a karcos sziszegő magasait.
Aszonta tegyek a fejesbe vattát (oldalanként 1g-ot ) és 1-2 helyre ragasszak olyan pórusos műanyag orvosi ragtapaszt. Nos, a magasakon még kell vágni, ám a fejes hangja igen érdekes lett.
A tere kicsit javult, de inkább az imaging lett jobb, ami betudható annak, hogy rendkívül részletes lett, ami még nem tudom, hogy jó e vagy rossz, mert minden neszt, minden apró részletet meghallok a zenében emiatt a kiemelés miatt, cserébe más tartományok alulmaradnak.
Na jó, ezen még változtatnom kell, mert így elég fárasztó, nem elég a mély, túl sok a magas és mindent hallok, amit amúgy nem biztos hogy kéne.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Elektrosokk
veterán
Egy kis Finomság
(#63964) Ba cy lus annyiért szerintem nagyon jó vétel volt!
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Akkor jól van akkor.
Köszi srácok.
A jövő héten fogom megrendelni ( meg kell várnom a 3.-ai fizut :-) ), addig meg esetleg hátha lesz még jobb akció.
Meg, ha hallatok valamit, akkor ne tartsátok magatokban.Ja még egy.
Azt csak kíváncsiságból.
A sennheisereket melyen hallgatva elkerültétek.
Szót sem érdemelnek, vagy miért? A 600-astól kezdődik az élet? -
Dorien
veterán
Szerintem jobb, mint az AD500X, inkább AD900X szint (nekem volt mindegyik), de kell neki erősítő. A Fiio A3 elvileg bass boost-ot is tud, így már bátrabban neki lehet vágni ezeknek a semlegesebb hangú fejeseknek is.
A Z-Review véleménye csak egy a sok közül, nekem sosem volt igazán mérvadó...
Inkább ezt érdemes átolvasni: [link][ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
chop
őstag
Sziasztok,
vettem egy Pioneer SE-M531-et, foleg zenehallgatashoz es az a gondom, hogy telefonra kotve kb. fel hangeronel mar kizarja a zajokat, gepen viszont neha a full hangero is keves. Mitol lehet ez, illetve van ra mod, hogy szoftveresen feljebb tekerjem a hangerot?
Koszonom.
-
jolti
senior tag
válasz Dorien #63966 üzenetére
Az jó füles, azt mondjátok?
Pont a múltkor néztem annak a Z-nek a csatornáján, akit itt emlegettetek, hogy lehúzta eléggé. Már, ha jól vettem ki a szerény english tudásommal. Bár nem is néztem végig, hanem mikor azt mondja, hogy egy félre siklása az Akg-nak, akkor abba hagytam. -
törölt tag
válasz Elektrosokk #63956 üzenetére
szerintem gyakrabban fogod hallgatni mint a K550-et.
Valószínűleg zenehallgatási okból kifolyólag (tesztelgetés az más) csak akkor kerül most már elő a K550, amikor a körülmények miatt zártra van szükségem. Ennek a DT990-nek természetesebb és közvetlenebb a hangja, van a zenének lelke. Ez ugyanaz a különbség, mint a vintage AR hangfalaim és a modern dobozok között. Persze bizonyos ár felett a modern dobozok lelke is megjön.
DT880-at én majdnem szereztem, de ugye kitiltottak az aukcióról, mert szemérmetlen módon volt merszem másokra rálicitálni. Ezt a DT990-et meg elég spontán módon szereztem. Bár ránézegettem korábban erre is, aztán pár órával előtte értesített, hogy mindjárt lejár a licit. Akkor licitáltam először, aztán még a legvégén. Olcsón vettem, 15 ezerből kijött, a szállítási költség még rádobott 8 ezret.
A bőrpántnál csak igazítani kellett, a csavarral kellett újrarögzíteni, azzal nincs is baj. Igazából elég jó állapotban van, így neten a képeket elnézegetve látok sokkal rosszabb állapotúakat. A párna laposabb, mint új korában lehetett, ez biztos. Dohányszaga nincs szerencsére. Ja, és nagyon kényelmes. A K550 sem annyira rossz ebből a szempontból, ott csak a fejtetővel érintkező párna kellemetlen kicsit nekem.
-
emiki6
veterán
-
jolti
senior tag
válasz fericske #63950 üzenetére
Dorien
Annyira nem fontos a basszus, mint a szép közép és a magas, de azért szeretem, ha odab@sz, ha kell. Az a baj, hogy a Dt770 már az 50 ezret közelíti. De tetszik az is. Meg jókat lehet olvasni róla.Spiler
Ez is igaz. Valószínűleg nem véletlen a sok pozitív.Bukk900
A K612 prot nem ismerem, de a gonosz smileyból ítélve csak vicc volt, jol gondolom? -
emiki6
veterán
Azok után amit Mad_Economist írt nekem, én is ha lépek, akkor csak a focuspad A felé.
Bukk900: meg valami puhát a pántra.
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
válasz #56474624 #63948 üzenetére
Köszi a beszámolót! Sejtettem hogy tetszeni fog!
szerintem gyakrabban fogod hallgatni mint a K550-et. Nagyon sok jót olvastam a vintage beyerekről.
remélem nekem is beesik majd egy 880én az AKG K340-et reszelgettem ma, cseréltem a gumit a fejpántban így már azért kezd komfortos lenni, párnát vadászok hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Frogged #63933 üzenetére
A Z40 egész barátságos hangú, a legtöbb világos/agresszív fülessel jól kijön.
Párnát pont nem tudok javasolni. Az összes vastag, puha, bőr/műbőr párna elszabadítja a mélyeket, meg rengeteget tompítanak, ez 100%. 400S-nél is maradtam a Focus A-nál, ez a legjobb rá.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz fericske #63950 üzenetére
Van benne basszus, de nincs kiemelve. Viszont a K550 MkII sem ad igazán többet. Ha ez fontos, akkor már inkább a DT770 Pro verziókat érdemes kipróbálni. Ezeknek is jó nagy fülpárnája van.
-
törölt tag
Hű, kipróbáltam a vintage DT990-est a kínai plüssel. Bár ne tettem volna, de a tapasztalat miatt kellett. Elég V-s karakterű lett vele, teljesen elrontja, a közép nyom egy hátraarcot. Ugyanezzel a párnával a volt 770-em nagyon világossá vált. A párna arccal érintkező része még jó is lenne, elég hasonló, de a belső fele bőr, míg a vintage 990-es eredeti párnája ott hálós, amin sokkal jobban átmegy a hang, mint akár pl. a mostani 990-es gyári párnáján (EDT990V), aminek a belső fele lukacsos, ez alapján a sok bőrfelület miatt szintén nem ígérkezik jónak.
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
Nem ismerem az eladót,de 107 pozitív visszajelzése van 0 negatívval,az csak jelent valamit,engem megnyugtatna.
Mindentől függetlenül ÉN a Beyer DT770/80-at venném(meg az AD500X-et,meg a K550 MKII-t ).[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
törölt tag
válasz Elektrosokk #63926 üzenetére
Nem is a basszusa sok, hanem a magasa konyul le nagyon - még jobban, mint a sima P5-é, pedig az se egy cicergős fajta.
-
kuntics
aktív tag
válasz gaborka8x8 #63936 üzenetére
és szakibá...
Köszönöm a válaszokat,ma szétszedtem teljesen kicsit megpucolni,igaz hajszálakat nem nagyon láttam a membránon,csak az egyik alatt van valami a mágnesen,azt nem tudtam leszedni. Majd ha megjön az új kábel azzal remélem olyan lesz,mint amilyennek lennie kell. A gyári kábel meg nem tudom milyen anyagból van,de a szálakat össze sem lehet sodorni.
-
törölt tag
válasz Elektrosokk #63929 üzenetére
Megérkezett dél körül. A párna sajnos elég lestrapált, azt mindenképp cserélni kell (a bőrpánt is elég lazának tűnik). Még nem tudom, mire érdemes, ami nem viszi el rossz irányba a hangzást, a mostani DT990 gyári plüss nem tűnik annyira jó választásnak:
Tisztítani sem árt majd valószínűleg, de ahogy belenéztem (teljesen azért nem szedtem szét a drivert, bár akartam, csak nem mertem, nehogy rosszul próbálkozzak), annyira nem vészes, lehetne rosszabb is.
A hangja milyen? Elég jó, olyan természetes az egész. Először hallom úgy szólni, olyan tónussal az énekeseket fejhallgatóból, ahogy a hangdobozomból.
A K550-nek több a magasa, jobban forszírozza. A basszusban is jobb ez a DT990, megvan az a dinamikája, ami a volt (premium edition, nem vintage) DT770-emnek (épp tegnap hallgattam össze a K550-nel).Persze még messze nem finomhangoltam a rendszert, a Presenter2-ről megy (2-szeres erősítésű, 12V-os változat) LME49860-nal, amit a K550 miatt tettem be, de azért így is jobb a K550-től. +elhasznált párnával.
Bár utóbbi időben megbarátkoztam a K550-nel is, de ez a vintage DT990 egy olyan fejhallgató, amire rögtön rááll az ember füle, ehhez nem kell hozzászokni, betanítani a fület.
Ja, amúgy a presenter2 meghajtja így is, a leghalkabb felvételeimnél ugyan már a vége felé járja a hangerő poti, de teljesen jó.
Ami érdekesség, hogy az LME49860 mindenféle zajt összeszed, ezt K550-nél (vagy a DT770-nél) rendszerint hallani rövid, halk, csipogásszerű hangok formájában (zene közben nem), itt egyáltalán nincsenek ezek a hangok.
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz Spíler #63943 üzenetére
Dorien: oksa, köszi! Valószínűleg akkor az lesz.
Igazából mind a kettő nagyon tetszik. Méretre, szépségre - tudom ez relatív- az Akg jobban bejön. De ez csak másodlagos. A lényeg a hang. Akkor viszont az Ad500x marad, úgy néz ki.Spiler:
Értem.
Szerinted ez is ilyen lehet? Nem ismered ezt az eladót véletlenül? -
Dorien
veterán
A nyitott, plüss párnás AD500X azért teljesen más világ, mint a zárt, műbőr párnás K550 MkII. Ha szellős hangzást keresel, jó 3D térrel, sokáig tartó kényelemmel otthonra, akkor szerintem az előbbit vedd.
Gigi01: Az árukért nagyon jók, leginkább csak a Takstar fejesek tudják megszorongatni őket a belépő kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Épp Mad_Economist-tal chat-elek és ezt írta:
"I strongly recommend against using non-Hifiman pads on Hifimans
I and several people I know are great fans of Hifiman's work, and so I've measured quite a lot of combinations of pads and Hifiman headphones at this point
And without exception replacing the pads with anything other than Focus makes things worse, pretty much
What the problems are varies by the pads, but you're better off with Hifiman pads
Which is a shame, because Hifiman pads are terrible quality for the price, but the sound really is their strong point
Speaking specifically, I've measured the Alphas on a few Hifimans, and please, do not do it
Given the commonalities of the Ori and Ether pads with the Alphas, Audeze pads, and a few other similar pads I've measured, I would hazard that the same recommendation could be given there
If you're absolutely adamant on not giving Hifiman money, the Brainwavz HM5 Hybrid pads would probably be the least bad of the options I can think of.""De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Spíler
őstag
-
jolti
senior tag
válasz Dorien #63935 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Igazából mindegy, hogy nyitott, vagy zárt, mert otthoni zenehallgatáshoz kellene. Ott meg nincs nagy zaj ( kivéve, ha a kis 4,5 éves gengszterem beindul... 😂 😁 de akkor meg úgysem lehet tőle zenét hallgatni. ). A kifelé szűrődő zene meg megint nem zavaró tényező.
Idáig csak zárt (gamer) fejeseim voltak, most is az van, de zavaró, hogy a fejemben szól' a zene, ha azt hallgatok rajta. Nyitott fülhallgatót még nem hallottam. Régebben hifiztem és ott megszoktam a nagy, levegős szimpadképet.
Az akg k550 mk2-ről azt olvastam, hogy eléggé levegős ahhoz képest, hogy zárt. Igaz ez?
Akkor marad az Akg és az Ad500x.
A többi kicsi szerintem a fülemre. Legalább is az M40x az tuti, mert volt a fejemen, bar nem szólt, csak felpróbáltam, de nem nagyon fért bele a fülem olyan kicsi füles. Vagy lehet bele ment, de eléggé kényelmet volt.
Azt amit linkeltél én is néztem, de furi, hogy 1 hónapos és nincs vele garancia. Vagy külföldi rendelés lehet? Meg miért adja el egy hónaposan? Nem oké vele valami? -
Samtya
senior tag
válasz FehérHolló #63930 üzenetére
Ilyenre gondolsz? A fejhallgatóplázában van értékelhető készlet és sok ki is próbálható.
-
Dorien
veterán
válasz emiki6 #63939 üzenetére
"A beyer gyári párnák nem mennek rá semmire."
Dehogynem, Superlux HD660-ra, HD330-ra pl.
Kb. annyiba is kerülnek, mint a HD660, HD330.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz gianni85 #63938 üzenetére
a 4xx más kicsit. Amúgy szinte bármilyen párna rámegy, még a HM5 párnák is. A beyer gyári párnák nem mennek rá semmire.
A párna cserélgetés meg a lejtő része...
[ Szerkesztve ]
-
szakibá...
senior tag
válasz kuntics #63921 üzenetére
Ez az eltérés az ellenállásban nem lényeges, belefér a tűrésbe. A hangszóró lábai közé nem ellenállás van forrasztva, hanem diódák, a túlhajtás elleni védelem céljából, ne vedd ki! A tompaságot inkább az okozza, hogy a sok év alatt szöszök, hajszálak kerültek a membránra, ami ragacsos felületű. Ez megfoghatja a membránt, amitől már nem tud szabadon mozogni. Teljesen szét kell szedni a tisztításhoz, amit nagyon óvatosan kell végezni a ragacsosság miatt, de megéri.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz kuntics #63921 üzenetére
"Nemrég vettem egy régebbi dt770-est,egy 600Ohmos kivitelt Mostanában feltünt,hogy a jobb oldala tompábban szól. ............ egyik 549,a másik 562 Ohmot mutat .............. Ez végett lehet a különbség a hangban?? "
Nem. Ilyen kis arányú soros ellenálláseltérés önmagában nem okozhatja, hogy az egyik oldal tompábban szóljon.
Sokkal nagyobb az esély, hogy az ön által említett kontakthiba lehet a ludas. (Meg persze még számtalan dolog.)[ Szerkesztve ]
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Dorien
veterán
Azt kellene eldönteni, hogy a nyitott megfelel-e. Itt ugye nincs hangszigetelés, ki / be hallatszanak a hangok a külvilág fele / felől. Ez esetben én az AD500X-et javaslom, könnyen hajtható, nagyon jó tér és nincsenek zavaró kiemelései. Én nagyon élveztem a hangját, majd 2 évig megvolt, mielőtt eladtam. Itt van egy aprón 30k-ért: [link]
Ha zárt kell, akkor jó lehet a K550 MkII, M40x és a DT770 Pro is. A K550 MkII a legkiegyenlítettebb hangú és ez szigetel a legjobban. Az M40x inkább V karakter, ez és az előző is könnyen hajtható. A DT770 Pro-nak 3 féle verziója van, otthonra én a plüss párnás, 3m egyenes kábeles 80 ohmost ajánlom.
FehérHolló: Ilyenből szerintem csak kábelt vegyél, az egybe adapterek nagyon fosch minőségűek. (rosszul érintkeznek, szétesnek)
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Egy ideje foglalkozok a témával, 3-at találtam, ami jó lehet:
- Alpha pads
- Ether (flow c) pads angled
- ZMF Ori pads
Valaki az éterre esküszik, valaki azt mondja az alpha a jó, valaki szerint szar. Az alpha az reddit trend, míg az ori hed-fi-s trend.
Foggalmam sincs melyiket válasszam. Mindegyik kényelmesebb (van hely bőven a fülnek), megdobja a mélyeket és növeli a teret a gyári párnához képest."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Frogged
aktív tag
Megosztanék egy rövid véleményt a HE400i-röl és focuspad-A párnáról.
Kicsit aggodtam mikor írták hogy a 400i és a Z40 is részletező féltem hogy túl elemző/élettelen lesz de erről szó sincs.
Számomra minden a helyén van a basszust se keveslem a magas sincsen túl tólva .
A részletes de élet teli a meg szólalás remekül átadja a kedvenc metál zenéimből a vadságot/agresszíót.
Nem tudom hogy a Momentdac bele szól-e a hangzásba de szinte ugyan az a karakterisztika mint mikor a Moment+hangfalamról hallgatok zenét.
Mikor fel raktam a focuspad-A párnát elöször kicsit sokaltam a mélyet és a részletek kissé fakultak a többi tartományban .
De mivel nagyon kényelmes volt és pénzt adtam érte nem volt szívem vissza cserélni
Késöbb rájöttem hogy ha normális hangerön hallgatom akkor nagyon kellemes az a kis plusz mély amit ad.
De én abban a pár órában amikor használom álltalában üvöltetem a zenét a fejesen mert ott nem zavarja a szomszédokat.
És azon a hangerőn már kicsit soknak érződik a mély de ez nem a párna sara hanem az én hülyeségem.
Ha valaki esetleg tudna olyan párnát amivel a gyári hang meg maradna de kényelmesebb lenne lehet beruháznék rá.Ja és persze köszönöm bodznak az ajánlást nagyon elégedett vagyok azzal amit kaptam a pénzemért
-
emiki6
veterán
Beregisztráltam Head-fi-re, de nem tudok hozzászólni, mert nincs jogosultságom.
Beregisztrálok egy fórumba, hogy segítséget kérjek, kérdezzek, de nem lehet! Még privátot se írhatok. Milyen rendszer ez, komolyan?
Van valami megoldás?"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
FehérHolló
veterán
Sziasztok!
Nem tudom hogy hol tegyem fel, de itt biztos tudtok válaszolni.
6.35mm jack anyával és 3.5mm jack apával rendelkező átalakító kábelt/dugót melyik budapesti üzletben tartanak elég nagy valószínűséggel készleten?
Tudnátok ajánlani pár nagyobb budapesti boltot nagy fejhallgató választékkal?
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
törölt tag
Lehet már a héten megérkezik a vintédzs dt990. Tegnap délután 20 km-en belülre került. GLS hozza.
Csak stimmeljen vele minden.(#63916) Spíler:
Na ez nem semmi. Most így hirtelen az ütött szöget a fejembe, hogy a sztereó akkor nem igazán volt elterjedve. Ennek ellenére hogy gyárthattak sztereó fejhallgatókat? Vagy eredetileg dual mono volt, később alakították sztereóra?
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
-
Elektrosokk
veterán
Egyébként végül megvettem a tévesen B&W P5 helyett liciten nyert P5 S2 fejest. Annyira szép és megkímélt, konkrétan pár alkalommal használt darab hogy nem volt szívem lemondani... pár napig próbálkoztám vele de nekem sok volt a basszus, ettől eltekintve nagyon kellemes és lendületes a hangja. Deep-hez kiváló, és elképesztően kényelmes... sok helyen olvasom hogy a circum fejesek kényelmetlenek, hát ez nem az, alig érzed hogy a fejeden van valami, a füleket sem nyomja. Ami nagyon jó még benne hogy a tokjába téve nagyon kis helyet foglal. Szóval ezt most hozzácsaptam barátnőm karácsonyi ajándéka mellé aki nagyon örült neki.
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Ismét.
Bodz ajánlott egy Audio-Technica ATH-AVA400-as fejhallgatót elég jó áron, (azt hiszem 17 ezer volt.) karácsony előtt, meg is akartam venni, felhívtam az eladót, de ő nem küld postán, futárral. A haverom meg már eljött Pestről. Így az annyiba maradt a karácsony miatt.
Most, hogy vége a karácsonynak újra neki kezdek a fejes projektnek.
Viszont mert nem lett karira fejhallgatóm, így megvárom a januári fizut és emelek a rászánt összegen.
40 ezerben maximálom ( 10-ről indult, aztán 15, aztán 20, aztán 25...), mert úgy vagyok vele, hogy egyszer élünk! De mindennek van teteje!
Most az AKG K550 MKII akciós és pont bele fér a keretembe. Hallani még nem hallottam, de nagyon tetszik képek, videók alapján. Ő lenne az első számú, ha azt mondjátok, hogy jó füles.
De van egy másik, ami piszokul tetszik az Audio-Technica ATH-AD500X. Most a muzikeren 43.500.- Az már drágább, de,ha azt mondjátok, hogy annyival jobb is, akkor nem azon a 3500 forinton múlik a boldogságom, mert tudom, hogy utána meg azon b@szom a rezet, hogy miért nem adtam annyival többet. ( Vagy ebay, japánból 38e környékén van, csak nem tudom, hogy jön-e rá vám.)
Mondjuk ilyen alapon meg a Beyerdynamic DT 770 PRO van két ezerrel arrébb...
Szóval ez a 3 tetszik ebben az ársávban. Tanácstalan vagyok.
Meghallgatni egyiket sem tudom, mert Pest és Debrecen között lakom majdnem félúton és mire elutazgatok oda egy negyed füles ára, meg igazán időm sincs.
Hangszeres zene, jazz, rock. Szeretem basszust, de a szép, tiszta, kulturált közepek, magasak fontosabbak egy picit.[ Szerkesztve ]
-
kuntics
aktív tag
sziasztok!
Nemrég vettem egy régebbi dt770-est,egy 600Ohmos kivitelt. Mostanában feltünt,hogy a jobb oldala tompábban szól. Szétszedtem,úgyis kábelt is akarok rajta cserélni,mert néha kontaktos. Rámértem multiméterrel,az egyik 549,a másik 562 Ohmot mutat.Ez végett lehet a különbség a hangban?mindegyik drivernél van 2-2 ellenállás,azok is különböző értéket mutatnak.Ha azokat cserélem rendbejöhet a hangzása?
-
Dorien
veterán
válasz asuspc96 #63917 üzenetére
1. Legegyszerűbb, ha nem használod. Állítólag nem nagy szám.
Ez esetben egy ilyesmi kellhet még hozzá:2. Ha nem telepít fel plug&play valami driver-t, akkor netről kell leszedni. Audio eszközöknél állítsd be a lejátszó / felvevő eszközt, ha a Win nem teszi meg automatikusan.
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
Helló!
Karácsonyra kaptam egy HyperX Cloud II-t, van hozzá egy ilyen, de ha ezt bedugom az (alaplapi) USB 3.0-ba, egyszerűen se hang, se a mikrofon nem jó, pedig világít....
Kell hozzá külön driver, vagy hogy kell ebbe életet lehelni ?[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
-
emiki6
veterán
Hyperx cloud alpha
A szöveg kifejezetten tetszett! Bárki is írta, nagy dumás lehet.Btw úgy látszik a kingston forradalmasította a fejhallgatógyártást a "2 kamrás" megoldásával.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz korpicschess #63896 üzenetére
A szódabikarbónát miként alkalmazta?
Mert szerintem ez a legjobb megoldás, amikor nem csak a fülpárnákból, hanem a teljes fejesből ki kell szedni a dohos szagot. Ehhez ellenben kell min. 5-6 kg szódabikarbóna, de inkább több, ami nem egy nagy összeg, ha az ember nem élelmiszerboltban, hanem állatpatikában veszi.
Az általam alkalmazott módszer úgy néz ki, hogy vesz az ember egy 10 kg-os csomag szódabikarbónát, keres egy jó nagy lezárható műanyag dobozt. A doboz aljára önt kb. négy ujjnyi szódabikarbónát. A fejhallgatót betekeri egy leselejtezett párnahuzatba, vagy valamely más jól szellőző szövetbe, ami ellenben elég sűrű ahhoz, hogy a szódabikarbóna nem hulljon át rajta. Ezután a fejhallgatót ráhelyezi a szódabikarbónára, majd szépen rászórja a többi szódabikarbónát, a műanyag dobozt néha megrázogatva, hogy minél tökéletesebben zárja körül a szódabikarbóna a fejhallgatót. A dobozt színültig tölti, és lezárja, majd egy hétig így hagyja.
Majd a szódabikarbónából szép óvatosan kiveszi a textilbe csomagolt fejest.
Egy hét alatt nekem még a legbüdösebb doh és penészszagú orosz fejhallgatómnak is elment így a szaga.A szódabikarbóna többször is felhasználható, tehát nem kell a megvásárolt 10 kg-ot kidobni, ami nem elhanyagolható valaki pl. vintage fejhallgatókat gyűjt, mint jómagam.
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
-
s4tch
veterán
RBH HP-2:
https://headfonics.com/2017/05/the-hp-2-by-rbh-sound/
https://rbhsound.com/hp2.phpHallott már erről valaki?
-
Dorien
veterán
Sajnos igen, sok kérdés volt wireless fejesekkel kapcsolatban...
Ez a megfelelő topik: [link][ Szerkesztve ]
-
M43g
aktív tag
Sziasztok,
Bizonyára sokezer kérdés volt már Bluetooth fejhallgatóval kapcsolatban. Az összefoglalóban ugye nincs BT ajánlás, úgyhogy én is kérdeznék egyet
Kaptam karácsonyra egy JBL T450BT-t. Az lenne a kérdésem, hogy hasonló árban van-e jobb BT-s választás, az alábbi szempontok alapján:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Melóhelyen
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Zenehallgatásra, a külvilág kizárására melóhelyen (AC/DC jellegű muzsikák). Nem vagyok audiofil, sőt inkább botfülű, de azért ne a fülhallgató legyen a szűk keresztmetszet.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 15e-ért kaptam JBL-t, mondjuk plusz tizesig mennék el
4.) Új vagy használt? Új
5.) Circumaural vagy supraaural? Circum (a JBL supra)
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Ne ez legyen a szűk keresztmetszet a zenehallgatásnál, lásd (9)
8.) Honnan vásárolnál? (Valószínűleg magyar) online boltból, vagy mediamarkt és egyéb lehúzós helyek
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Xiaomi Redmi 3s, illetve irodai asztali gép. A redminek viszonylag jó a hangzása, de APTx-et nem támogat. Az asztali meg olyan, amilyen.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Nagy.Úr #63904 üzenetére
Tipp: ATH-M40x, Beyerdynamic DT770 Pro 32 ohm
hosszabb kábellel (3m): Beyerdynamic DT770 Pro 80 ohm, AKG K550 MkII[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz Golota #63905 üzenetére
"Mondjuk nekem ebben a brigádban a V-Jays az, ami kimagaslik a mezőnyből."
Nekem is és még a Senni PX 100 II-t szeretem. Több benne a mély,jobban színezett hangja van mint a V-Jays-nek és mégis jó.Az Y30 kimaradt az életemből,szerintem már végleg.
-
Nagy.Úr
tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni fejhallgató választásban.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Nagyrészt utazás közben, tömegközlekedésen
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Zenehallgatás, esetleg ritkán filmnézés
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? Mindenképpen szeretnék egy kicsit jobbat, nagyjából a 40-50 ezer lenne a maximális rászánt összeg
4.) Új vagy használt? Mindenképpen új
5.) Circumaural vagy supraaural? Circum
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? E téren nem vagyok túlságosan tapasztalt, nincs külön kihegyezve rá a hallásom, eddig fülhallgatót használtam ami elkezdte zavarni a fülemet, ezért szeretnék egy fejhallgatót helyette.
8.) Honnan vásárolnál? E téren sem vagyok túlságosan tájékozott, szívesen fogadok javaslatokat
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Honor 7-es mobilról utazás közben leginkábbKöszönöm szépen előre is
-
Sonja
nagyúr
válasz emiki6 #63902 üzenetére
Esetleg kompletten?!
Szerk.: Áhh, neked nem ez kell, hanem ami a fejhallgatón van.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
emiki6
veterán
Haver külcsönadta a cloudját és mondta, hogy néha recseg a bal oldala. Meghallgattam és tudtam, hogy valami valószínű beleér a driver membránjába és azért rezonál, de gondoltam, ma megcsinálom, így hát levettem a párnát:
(ezek messengeres képcímek, szóval a jövőben lehet eltűnnek majd)
Mi történt tehát? A füle hozzáért a párna szövetéhez, az meg a szivacshoz, így egyrészt nyomás és súrlódás, másrészt bőrzsír és izzadtság volt az, ami a szivacsot roncsolta, szóval másfél év alatt "ráégett" a fámre ami a driver előtt van, majd kilyukadt és bejutott a szivacs, haj és egyéb dolgok, amitől rezonálni kezdett.
Ez azért vicces, mert a fülpárna meg tök jó állapotban van.
(ahol a fém olyan matt fehér, az szerintem só és bőr és zsír. )Kérdés: Hol tudok ilyen szivacsot szerezni / tud e valaki adni?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Koszi a tanacsokat!
Megprobalom ovatosan kimosni a javaslatoknak megfeleloen.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Facebook és Messenger
- Gitáros topic
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,