-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabacsik
őstag
Helló. A két füles közül melyiknek jobb a hangzása? (feltéve ha van eltérés). Nem tudok dönteni.
Sony MDR-XB550AP
vagy
JBL T450/\____/\
-
Thuglife
senior tag
Sziasztok!
Teljesen zöld fülűként a fejhallgatók között érdeklődnék, hogy zene (hiphop, RnB, dance) és néha film nézésre milyen zárt fejhallgatót ajánlotok max 10-15ezer Ft-ig? Igazából alig lesz használva, néha egy egy repülőúton használnám főleg... A JVC HA-RX330-ről , vagy a HA-RX500-ról mi a vélemény? Igazából MM vagy Euronics-ban venném, mert oda van most ajándékkártyám.Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
Nagyapó45
csendes tag
Kedves Tulku! Köszönöm a javaslatot, a korábbiakat is. Az általad vázolt lehetőség az ára miatt valóban megfontolandó számomra (tudod a nyögdíj). Korábbi tanácsod alapján vettem egy szimmetrikus IEM-et - Fiio F9-et és élvezettel hallgatom az X5 III-at. Van még mellette egy HD-600 is, ami szimmetrikus, csak annak a kábelére úgy hiszem lehetetlen 2,5-es jack felszerelése.Ezért momentán a Meze-99-en gondolkodom és ha sikerül annak a kábelére megoldást találnom, akkor lehet, hogy az lesz a befutó.Mellette ott van még Bodz kolléga javaslata is(#62185), amit szintén köszönök. Üdv.
-
battila91
csendes tag
Sziasztok, fura kérdés következik: ár-érték arányban mi a legrosszabb fejhallgató, amit 20 ezer forint környékén kapni lehet? Érdekelne 25 és 30 magasságában is
-
Tulku
veterán
válasz Nagyapó45 #62184 üzenetére
Itt megcsinálják neked de egy vagyon sajnos....szállítással már egy új fejes is kijön belőle...
Ha találsz kétoldalas fejest ami tetszik, akkor arra könnyű egy trrs jack-et rávarázsolni...egyébként cserélhető kábeles IEM lenne jó neked...
-
Spíler
őstag
Edigitalnál most pénteken lesz BF.
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Nagyapó45
csendes tag
Kedves Bodz! Köszönöm a választ. Jelenleg hordozható fejesként - is - egy Beyer dt 1350-et használok. Ez viszont nem cserélhető kábeles és gondolom az átalakítása kellően bonyolult lenne, igazán nem küszködnék vele. A minőségével elégedett vagyok, ha sikerülne találni egy hasonló minőségű fejhallgatót, ami gyárilag szimmetrikus, vagy nem túl nehezen azzá alakítható, úgy gondolom megoldaná a helyzetet. Ehhez kérném a Te és mindenki másnak a segítségét. Köszönettel!
-
Bodz
nagyúr
-
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Én most szeretnék venni egy gamer fejhallgatót ami kompatibilis az Xbox One S konzolommal. Maximum 20000 forintig érdekelne.
Légyszíves segítsetekSegítséget előre köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
flurider
aktív tag
Sziasztok,
Van egy SONY MDR-100-as fülesem.
Van rajta mikrofon, de egy single 3.5-ös Jack-ben végződik az egész, a PC házon viszont külön van a fejhallgato és a mikrofon dugalj.Ahhoz, hogy a mikrofont is tudjam használni, ahhoz elég egy ilyen?
Delock jack 3.5mm 4pin anya - 2 x jack 3.5mm apa adaptervagy ennek vannak más ismérvei is, amiket nem veszek figyelembe?
Köszi előre is
Csillagkörü Litér
-
Dorien
veterán
válasz ledgeri #62173 üzenetére
Utazáshoz szerintem nem akarsz te nyitott fejest. Egy ilyennel el lehet kezdeni a témát, kb. mindenhova, bármilyen forrásról jó 7k-ért: HD 2000
Ha levehető mikrofon is kell, akkor magasabb kategóriában HyperX Cloud. (20k környéke)
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! Már az elhatározás küszöbén túllépve, de még fél lábbal a másik oldalon szeretnék érdeklődni, hogy milyen "starterpakkot" ajánlanátok?
A bűvüs kilences
1.) Hol? Elsősorban beltéren, de ha olyan kint is. (nem stúdió, nem is építkezés mellett)
2.) Milyen célra? Elsődleges szempont alap számítógépes használat: játék, zene, film, chat, de pl utazásnál lehet, hogy mobil is...
3.) Mennyi? Passz, még első körben nem tudom, mi éri meg, mi nem.
4.) Új? Új!
5.) Circumaural? Az
6.) Zárt vagy nyitott? Kell a tér, így utóbbi!
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Neutrális, de dinamikus, halljak mindent amit csak lehet
8.) Honnan vásárolnál? Jó, olcsóbb helyekről, bolygónk megfelel
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Na eme irányban is kéne iránymutatás (és mint a starter pakk része, ez is a fülessel érkezne, így nyitott kérdés.+ a játék miatt valami ModMic, vagy minőségben nem sokkal rosszabb, de olcsóbb alternatívája is kéne...
Ha a pakk ebben a topikban nem állítható össze hova menjek kérdéseimmel?
Nagyon szépen köszönöm az ajánlásokat, útmutatásokat!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
Nagyapó45
csendes tag
Tiszteletem!
Néhány hete zenehallgatás céljából használok egy Fiio x5 3.gen, DAP-ot. Az eszközt - Tulku kolléga jó tanácsára hallgatva - szimmetrikus üzemmódban működő fülessel, Fiio F9-el hallgatom.Időközben beindult nálam a "lejtő" effektus és arra gondoltam meg kellene próbálkozni szimmetrikus - praktikusan hordozható - fejhallgatóval is.A DAP-nak 2,5 mm szimmetrikus jack kimenete van.
Kérdésem: - létezik ilyen fejhallgató,
- ill.ami cserélhető kábeles és utólag átalakítható szimmetrikus táplálásúvá.
Köszönettel. -
kromatika
veterán
válasz Spíler #62164 üzenetére
HiFiMan 400S-est sajnos nem halottam.Audio-Technica ATH-R70x et igen.A tere jobban tetszik a HD 600 nál.A mélyei ütősebbek.Jó füles.Viszont összességében a hang szempontjából HD 600 jobban tetszett.Még pedig a közepek miatt.Szerintem HD 600 nak a közepei zseniálisak,és akusztikus,ill Klasszikus zenéhez ez a legfontosabb számomra.Ha még hozzá vesszem az ATH saját szabadalmú 3D Wing Support pánt-mechanizmusát amin elvileg javítottak és szorosabb lett,(én is tapasztaltam a saját AD 900Z nél)összességében nem tetszik.Külsőre sem.Csak halkan jegyzem meg hogy ATH-R70x egy húszassal drágább a 90 ezres HD 600 nál.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Ez sem rossz ajánlat, vissza is tudod küldeni ha nem tetszik.
-
Dave™
nagyúr
Jól. Az AT hazai forgalmazójánál valószínűleg. A W1000Z jobb vétel, főleg külföldről. Utána annyiért vagy minimális buktával itthon el is lehet adni valószínűleg.
Spíler: a Hifimant nem ismerem, a HD600-zal szemben nálam az R70X a preferált, de nagyjából egy kategória a kettő. Az R70X-nek több a mélye meg számomra élvezetesebb, zeneibb. Viszont objektív rangsor szerintem a kettő között nem állítható fel, ízlésfüggő kinek melyik.
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
Ha már 100e.Ft körül tartunk,ti hogy rangsorolnátok ezeket a fejeseket?
RX70
HiFiMan 400S
HD600Nincs rossz válasz,nyugodtan írjátok a szubjektív véleményeteket,nagyjából egy kategóriába tartoznak.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Jól látom, hogy a Audio-Technica ATH-W5000-nak nem cserélhető a kábele???
Amúgy hol lehetne ezt meghallgatni? -
kromatika
veterán
válasz Dorien #62160 üzenetére
Kimondottan új HD600-at kérdezte. De ezért az ár ért "Más gyártóktól vannak sokkal jobb ajánlatok is" szerintem nem olyan biztos.Főleg itthon vásárolt vadi új 2 év garival.Pl hasonló semleges hangú ilyen szintű nyitott hang Beyer töl a DT880 Pro az is 60 és 70 között mozog.Van az is de a HD 600 szerintem jobb füles.Nálam indokolt a HD 600 90 000Ft os fel ára a DT880-al szemben.Audio-Technica tól a hasonló szint szerintem a ATH-AD900X.Az is 90 körül mozog.AKG tól K612pro-t hallgattam ,tetszett de szerintem a K712pro inkább a HD 600 szint az meg 100 000 felett.Hangsúlyozom itthon vásárolt új,garis árakról beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy a bluetooth fülesek alapvetően nem ajánlottak, de szeretnék venni egyet anyunak. Nem rég jött email a extremeaudio-tól, hogy lesz blackfriday náluk, és ezeket rakták akcióba:
Ez 23.000 Ft lenne.
AUDIO-TECHNICA ATH-AR3BTEz meg 30.000 Ft lenne.
AKG Y50 BTMelyiket ajánlanátok inkább?
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz kromatika #62152 üzenetére
Ha csakis HD600 és csakis vadonatúj jöhet szóba, akkor igen.
Más gyártóktól vannak sokkal jobb ajánlatok is hasonló kategóriában. (HiFiMAN, Beyerdynamic, AKG, Audio-Technica)[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Tin
veterán
válasz wolfman #62158 üzenetére
ha ilyen gumis az anyaga, akkor idővel, főleg, ha áll és nem éri folyamatos kontaktus, elgrízesedik. nekem is ilyen a deathadder egerem, amit évente 1-2x veszek elő.
itt az ultimate solution (sajnos a másikat, amikor a csávó konkrétan lisztbe forgatta az egerének ragadós borítását, nem találtam meg)
én izopropil alkohollal szoktam erősen átdörzsölni.
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Van nekem otthon egy AKG K550-es fejhallgatóm. Meg vagyok vele elégedve, de van vele két problémám.
A fejhallgatót 2 éve vehettem és csak elvétve használtam, akkor is csak este, hogy ne zavarjak a hangerővel másokat. Lényeg a lényeg, elköltöztünk egy ideje és nemrég elő akartam venni, de a szivacs borítása elkezdett szétmállani, pontosabban a szivacson a borítás. Haver szerint normális jelenség, a fej izzadsága megkezdi és ettől fog szétfoszlani, de legutóbb mikor a fejemen volt még nem volt baja, kb fél év elteltével meg már rongyos. Nade az a kérdésem, hogy az ilyen Ebay-en kapható utángyártott szivacsok megérik vagy minőségtelenek?Másik problémám, hogy maga a fejhallgató "festése" elkezdett ragadni, de veszettmód. Olyan mintha valami fólia lett volna ráragasztva, most leszedtem volna és a ragasztó réteg meg ottmaradt volna, utána még a kezem is ragacsos lesz. Ez mitől van? Le lehet mosni vagy el lehet távolítani valahogy?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
djnice
veterán
Sziasztok! Jó minőségű fejhallgatót keresek irodai használatra, ami nem zavarja a többieket és kényelmes. Most egy Koss KSC75-öt használok, jól szól, nagyon kényelmes akár 8 órán át is, csak nyitott, így eléggé hallatszik kifelé hogy mit hallgatok.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Iroda
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, inkább elektronikus zene
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30.000 Ft
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Amelyik kényelmesebb, ear clip is jó mint a mostani, csak ne fülbedugós legyen
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Telt mélyeket, tiszta magas hangokat
8.) Honnan vásárolnál?
Inkább külföld, max ha itthon nem drágább akkor itthon
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
mp3 és flac -
Golota
aktív tag
válasz patrik321 #62150 üzenetére
Nem tudom. Ki kell fogni, ezek nem annyira eltrjedtek nálunk, de fel-fel bukkan. A fejjhallgatoplazaban most az igrado van éppnagyon komoly kedvezménnyel, bár az egy hátsó pántos darab. Érdemes lenne meghallgatni valahol, mert megosztó fejes. Mondjuk az általad kedvelt műfajokban szerintem minimum 2x-3x áron kapsz hasonló feelinget, mint amik a Gradok tudnak...
-
ManUnited
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, igazából nem sürgős a hd600, csak gondoltam megkérdezem mennyire jó ez az ár. Akkor ezek szerint ha 60-70 körül lesz/lenne, az lenne a best-buy ár.
-
Sinesol
veterán
Most már mindegy, inkább nem akarom még jobban elkedvetleniteni magam az olvasgatással, szerencsére nem jelent annyira nagy gondot az összeg, ennyi még belefér egyszer kiserletezni, vagy legalábbis ezt mondom majd magamnak.
Füles minősége amúgy milyen? Van abban valami, hogy árán felül szól, vagy kb. úgy szól amennyibe akciosan is kerül...vagy ne adj isten borzalom?
Elvileg jókat irnak róluk, már azok akik megkapták a termékeket, szal legalabb abban bizom, hogy ha egyszer megkapom, akkor tényleg jó cucc lesz azért az árért.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz Dorien #62123 üzenetére
Valóban! Köszönöm! Marad a 32ohm.
A fene tudja "sajnos" vagy sem, de a mély, abból kb sosem elég nekem. De legalább már megvan az igényem a többi hangra is. A "zenehallgatást" 17 éve egy db 40centis 100w-os mélynyomóval és 2x40W-os Denon erősítővel kezdtem.@emiki6:
Rendben. A 840 régről ismerős. Csak akkor még nem fért bele a keretbe. Mostmár talán.
-
Sinesol
veterán
Láttam amugy hogy hirdettél AVX-en Trinity Audio-s fülest, azt szeretném kérdezni, hogy neked mennyi idő alatt küldték ki kb? Előrendelésben vetted te is anno?
Én mondjuk fejest rendeltem vagy 3-4 hete, nov-dec postázást irtak, de egyelőre semmi hír, csak annyit olvasni az oldalon, hogy gyártás alatt. Na meg fura ez a limitalt idős előrendelés dolog a visszaszámlálóval együtt, mivel egy hónapja is egy hétnél tartott, meg most is.
Gyakorlatilag amikor belépsz az oldalra, akkor kezdődik egy hétről a visszaszámlálás, szal elég butitás szagú az egész. Mondjuk ez persze csak egy nem túl szerencsés marketing hülyeség, a fejes ettől még lehet nagyon is jó, csak lenne már valami hír róla.[ Szerkesztve ]
-
melanieevi
csendes tag
Sziasztok!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? utcan (Forgalmas helyeken jarok és metrózom is mindennap) néha otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? elektronikus zenét hallgatnék leginkább
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 30-60 ezer Ft közötti összegre gondoltam, de ha ennél többet kell rászanni szerintetek a nekem megfelelő fejesre, akkor meggyőzhető vagyok 🙂
4.) Új vagy használt? új
5.) Circumaural vagy supraaural? Mind1
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt
8.) Honnan vásárolnál? Bárhonnan
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? mobil, most épp egy lumia 735 és Samsung s8Kinéztem korábban két fejest, ezeknek elsősorban az ára csábító nagyon, de jókat is olvastam róluk.
Xiaomi hifi fejes: [link]
Meizu: [link]Láttam itt is többek között olyan véleményt a xiaomirol, h nem nagyon szűri ki az utca zaját, így elbizonytalanodtam, hogy jó volna e az nekem.
Köszi előre is! -
ribizly
veterán
válasz #01758976 #62138 üzenetére
THX! Jó, ha egy kis ajándékot talál az ember.
Nem zavaró, hogy nyitott. Az AKG K702 is az, de simán elvan mellettem mindenki. Vagy legalábbis nem szólnak...
Mondjuk lehet inkább pihentetnem kellene ezt a zárt témát, mert nagyon bejött a nyitott világ.
Munkába lesz már zárt (M40X + brainwavz párna), meg itthon is itt van a DT770 80, ami bőven kielégíti a zárt igényeimet. Sőt!
Igazából a HD201, HD668b, K240, DT880 Pro, Grado SR325i, Grado PS500, HD580, HD681 EVO, HD600, HD650, K702 után tudom, hogy mit szeretnék hallani a HE-400S-en.
Már csak a lehetőséget kéne megtalálni, ha már eddig húztam.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Golota
aktív tag
-
törölt tag
válasz ribizly #62137 üzenetére
[link] Picit olvass a sorok között is, de kb. reális lehet. Egyébként meg nomonó-ban lennie kell. Hallgasd meg, és amelyik jobban tesztik, azt vedd. A 400s-ért morzsolj el egy könnycseppet, mert baromi jó, de annyira nyitott, hogy a legtöbb szituban büntetés. Zeneszoba kell hozzá.
-
ribizly
veterán
Jah. A fenébe.
És akkor még egy kérdés:
A Meze 99 Neo mennyiben különbözik a Classics-tól?
És ez az ár mennyire jó érte?|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Bodz
nagyúr
válasz preludium975 #62115 üzenetére
Mármint mi és mihez képest?
Amúgy nem akarsz Beats fülest, egyiket sem. Olcsóbban csak jobbat tudsz venni. -
ribizly
veterán
Sziasztok! Úgy alakult, hogy elvitték előlem mielőtt el tudtam volna menni a nomono-ba meghallgatni a Hifiman HE-400S-t.
Ha esetleg Budapesten valakinél meghallgatható volna (akár a HE-400I, HE-500, HE-560 modellek is szóba jönnek), akkor keressen meg! THX|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Spíler
őstag
válasz ManUnited #62128 üzenetére
Nézd meg a használt árakat,abból már tudsz következtetni valamennyire,hogy neked megéri-e az új termék 90 ezres ára.Persze megvárnám a BF-et és megnézném a többi üzlet árait is.
(#62129) patrik321
Nem akarlak elkeseríteni,de jelentős javulásra ne számíts,a HD2000 ebben a 20 ezer alatti kategóriában elég jól sikerült darab.Más hangot kaphatsz ennyiért,talán kicsit jobbat is,Pl.:Slx.681 EVO(sok mély),Slx 662 EVO,Pioneer SE MS5t,Omnitronic SHP-600(sok magas),ha kis fejed van akkor a Slx.HD562 is jó választás lehet.(supra-most akciós)
Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Burki
aktív tag
Törölve, rossz topic.
[ Szerkesztve ]
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
quailstorm
nagyúr
válasz preludium975 #62111 üzenetére
Beats Pro Detoxot ismerem, az arra jó, hogy rém rossz készülékekkel csodát tegyen. Mint Galaxy Ace, alaplapi hangkártya, Nokia 6303i. Mikor bedugod egy komolyabb cuccba akkor viszont oltári csalódás lesz. Anyaghasználata valóban példás.
Műszerész barátom javította, ő azonnal vett volna, ha nem volna ilyen drága, lévén semmi drága cucca nem volt sose, viszont az alaplai hangkártyájával sose szólt semmi olyan jól előtte.
Amúgy nem éri meg az árát az biztos.
Más:
Nekem is érik a fejhallgatócsere, 40k HUF alatt. Eddig egy Sony ZX-100-at nyúztam, de azon túl, hogy szar, még nyomta is a fejem, és most már foszlik is
Egyelőre Realtek HD Audio és telefon (Xperia Z3c, SGS i9000), később lesz USB DAC is.Fülhallgatóból Plextone X41M-et használok, ebből kiindulva valószínűleg az ATH-M40x V karakterisztikája feküdne nekem. De ha van más javaslat, akkor írjátok meg pls.
Jó azért a ZX-100 az áráért teljesen rendben volt, de a kényelmetlensége nagyon súlyos gond.
[ Szerkesztve ]
-
patrik321
csendes tag
Szép napot! Anno 2 éve a ti ajánlásotokkal vettem egy Invotone HD 2000 típusú fejhallgatót, még mindig remekül működik de úgy gondoltam, hogy már megérett a cserére. Tőletek szeretnék újból segítséget kérni.
Remélem létezik olyan fejhallgató ebben az ártartományban ami érezhetően jobb hangzású lesz mint a mostani 2000-m.1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Csak otthon2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás: Rock, Metál főleg, de még hallgatok rapet és néha elektronikus zenéket is.
Film, sorozat, játék3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
15 ezer Forint körüli árnak örülnék, talán még 204.) Új vagy használt?
Új5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural6.) Zárt vagy nyitott?
Mindegy7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Szép mély hangokat preferálom, de nem szeretném ha ez a többi tartomány rovására menne8.) Honnan vásárolnál?
Árukeresőn keresek általában9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Asus Xonar DG SI hangkártya -
ManUnited
aktív tag
Sziasztok!
A HD600 fekete pénteken 90-ért lesz az extremeaudio-n. Ez mennyire jó ár, szokott ennél olcsóbb lenni?
-
Sinesol
veterán
válasz preludium975 #62125 üzenetére
Miért vagy ennyire rákattanvaa túlárazott Beats cuccokra?
A pár jobban szóló cuccuk is csak annyira szól jól, mint egy fele vagy harmad annyiért is kapható fejes.Ha az árkategóriájukban keresgélsz, akkor rengeteg jobb vétel van..gyakorlatilag nincs is van rosszabb választás, mint a Beats árában Beats-et venni.
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz preludium975 #62125 üzenetére
"Rájöttem hogy nekem magas az a színvonal amit a Beats nyújt, ezért adnám el. "
Kb.40éve forgolódok a kereskedelem világába,de úgy látszik még én is tanulhatok valamit.
Nekem is van egy pár jó cuccom,akkor gyorsan megszabadulok tőlük,igaz Beats-em nincs és nem is lesz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
MixR, Solo HD...
-
Dorien
veterán
válasz Dany007 #62121 üzenetére
DT770-ből a 80 ohmos plüss párnás, 3m egyenes kábellel, a 32 ohmos viszont műbőr párnás 1,6m egyenes kábellel. Hangban is vannak eltérések, a közhiedelemmel ellentétben nem feltétlenül a magasabb impedanciás a jobb. Az M40x-et is hallgasd meg azért, olcsóbb és egészségesebb a hangképe az M50x-nél, ebben is van bőven mély. Persze XB500 után fene tudja, hogy mennyi mély lesz elég.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz fericske #62102 üzenetére
A sziszit most kipróbáltam, de nem jött be. Nagyjából körberagasztottam, de felvételnél átragadt a fülemre... A párnacserét, még átgondolom.
A binaural viszont nagyon durva evvel a fülessel...Dany007: A M40X-et is írd fel, úgy tudom, ajánlottabb, mint az M50x. Illetve az SRH840-et.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Dorien
veterán
válasz Dany007 #62118 üzenetére
Tipp: Audio-Technica ATH-M40x, M50x - utóbbiban több a mély
Esetleg kipróbálhatsz egy Beyerdynamic DT770 Pro 32 ohm-ot is, nekem plüss párnás DT770 Edition 32 ohm van és valami brutáljó a basszusa. A Pro-ban biztosan még több van a műbőr párnának és a nagyobb szorítóerőnek köszönhetően. A driver ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Üdv!
Pár év után gondoltam újra benézek. Látom a régiek még mindig itt vannak.
A karácsonyi listámra keresnék új fejhallgatót magamnak.
Immár 5 éve nyúzom a Sony xb500-at "Szakibá..."-nak köszönhetően.
Ez a "referencia" ha úgy tetszik.
A lényeg, hogy kényelmes, zárt és az itteniek számára erősen mélytúlsúlyos fejhallgatót keresek.1. -> itthon használnám, este
2. -> elektronikus zene, film, játék
3. -> legyen mondjuk 50 ezer forint max.
4. -> új v használt, mindegy
5. -> Circumaural szigorúan(!)
6. -> zárt szigorúan(!)
7. -> hangzás? Mélytúlsúlyos, de ne szálljon rá annyira a többi hangra, mint ahogy azt az xb500 teszi, több hangot szeretnék hallani, ha lehet
8. -> mindegy honnan jön
9. -> forrás pc, Asus Xonar DG hangkártyaSzóval semmi gond az xb500-zal, csak egyszerűen elhasználódott. Darabokban hullik róla a párna anyaga és hasonló. Illetve ha lehet a kereten belül, lépnék fölfelé egy felet mondjuk.
A mélytúlsúly a circumaural és zárt kialakítás alapfeltétel (meg persze vezetékes only).
A kényelem is fontos, mert apámnak vettünk egy Denon D1100-at - ami szintén hasonlóan mélytúlsúlyos, mint az xb500 -, valóban szebb, tisztább hangja van, azonban kb fél óra után elkezd nyomni mindenfelé, hosszútávon egyáltalán nem kényelmes.Amit első blikkre kinéztem:
Sony MDR-XB950AP
Gondolom ez lehet az xb 500 sokadik utódja, bár mikrofonra nincs szükségem, de elfér.Sony 1A
Ez már komolyabbnak tűnik, de aztán passz.Nem vagyok márkahű, bármi jöhet. Ha van itt más basshead is, szívesen veszek bármilyen ajánlást.
-
pelikan69
tag
válasz szakibá... #62116 üzenetére
Úgy érted, próbáljam meg valamivel a fülpárna gyűrű külső részét kitömni úgy, hogy a középpont felé eső része üresen maradjon? Ez érdekes feladat. Egyébként ez lehetne a megoldás arra, hogy a kényelemből is kapjak valamit, és a hangzás is a megfelelő irányba mozduljon el. Na ezen elgondolkozom, hogyan lehetne megcsinálni.
Köszi az ötletet!Sbooster USB-s lineáris táp, HeadFlow fejhallgató erősitő eladó
-
szakibá...
senior tag
válasz pelikan69 #62110 üzenetére
Most, hogy van új párnád, kezdhetsz játszani a régivel. Én a párna hátsó részét tömném ki szivaccsal, vattával, mindegy, de az első felét hagynám laposan. Ettől a membrán közel marad a fülhöz, nincs lehetősége a magasnak fókuszálódni, nem fog sziszegni. A döntés pedig a közép-magas tartományon segít, kicsit több lesz, egyenletesebb lesz az átvitel. Jó szórakozást!
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
fericske
addikt
-
Bodz
nagyúr
A Studio
jóelviselhető a Beats-ek közül...
Az LZR valamennyire hasonló hangzás, csak olcsóbban, és ehhez képest jobban csinálja.[ Szerkesztve ]
-
preludium975
tag
Beats-ekkel kinek van tapasztalata? Annó én pár napra kölcsön kaptam egy Beats Pro-t, magas lapos volt, közép kevés volt, mély eszméletlenül túl volt tolva, még az EQ se segített. Ami viszont borzasztóan tetszett, az anyaghasználat volt, a külső borítása teljesen fém volt, ebből adódóan nehéz volt, és kényelmetlen. Van itt olyan, aki hallott már jó hangzású Beats fülest?
Illetve AKG K92, vagy Magnat LZR 580 szól a szebben, jobban? -
pelikan69
tag
Egy barátom hozott nekem a Nomonotól EDT990VB fülpárnát. Már külsőre se olyan, mint a régi. A fülfelőli oldala velúr, a régi talán plüss, de biztosan más anyag. A driver felé eső oldala lyukacsos műbőr, ahogy a fényképen is látszik, a régin pedig valami hálós anyag. Az új párna megteremti a lehetőséget, hogy a fül elférjen a karika közepén, ezért sokkal kényelmesebb. Ezt nem csak úgy éri el, hogy még új és tömött benne a szivacs töltelék, hanem azzal is, hogy a gyűrű vékonyabb, csak a fej felé vastag. Ezért a gyűrű karcsúbb, vagyis lényegesen nagyobb a belső karika, így sokkal több hely marad a fülnek sugár irányban is, és a driver felé is. Az egyiken van egy varrási hiányosság a műbőr és a velúr között, ami több mint egy cm. Sajnos a másikat már felszereltem, mire észrevettem, így akkor már ezt is felraktam. Gondolom, most már nekem kellene megvarrnom valahogy... Jöhetett a próba. Tényleg sokkal kényelmesebb! Egész nap a fejemen volt a szemüveggel együtt, és estére egy cseppet se fájt a fülem. Kényelem kipipálva. A hangjával kapcsolatosan már nem örülhettem ennyire. Rendkívül részletes hang, de sajnos tényleg magasba húz azóta. Bőven vannak olyan felvételek, amiknél kemények a magas hangjai. Mondhatnám akár szúrósnak is néha. Jó lenne ezt egy kicsit megszelídíteni, csak nem tudom, hogyan. Itt tartok most.
[ Szerkesztve ]
Sbooster USB-s lineáris táp, HeadFlow fejhallgató erősitő eladó
-
Dorien
veterán
válasz pingwin92 #62104 üzenetére
Állítólag jobb, mint a Takstar PRO80. [link]
A nyitott ISK HF2010-et itthon Omnitronic SHP-600 néven kapni. [link]
Nagyon jó cucc, csak alapból túl sok benne a magas...chevy4: Beyerdynamic DT770 Pro 32 vagy 80 ohm
[ Szerkesztve ]
-
chevy4
újonc
Sziasztok!
Tanácsot és javaslatot szeretnék kérni új fejhallgatóra.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
otthoni használat, de kissé zajos a környezet2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Elektronikus zene (pl.Jarre), illetve pop/dance.3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
50-80 közötti összegben tervezek.4.) Új vagy használt?
Lehet használt is, de elsősorban újban gondolkodok.5.) Circumaural vagy supraaural?
circumural6.) Zárt vagy nyitott?
zárt7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Inkább a mélyebb hangokat kedvelem. A jelenlegi HD449 ebben nekem gyenge.8.) Honnan vásárolnál?
Elsősorban hazai forgalmazótól.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Legtöbbet használva: Laptop + DacMagic XS, FLAC forrás
Asztali: Denon DNP-730AE + régi Technics SL-PG400 + Technics SA-EX140Köszönöm a segítséget!
-
pingwin92
aktív tag
Üdv!
Erről a fejesről mi a véleményetek? Van vele valakinek tapasztalata? Esetleg milyen más neveken érhető még el?
Csak mert erre a névre nem találni teszteket, viszont egész jónak néz ki - olyan Hyperx Cloudos (bár az ez) -, és jó árban van (amúgy mindkettő). Aztán persze, ki tudja... -
fericske
addikt
Holnap elmegyek ide randalírozni (meg egy kábelért is) és találtam 2 jót, hátha valakinek jól jön épp.
Audio Technica ATH-A2000Z - Ex Display Pair £399£639
Denon AH-D7200 £449£699 -
fericske
addikt
válasz emiki6 #62097 üzenetére
Nem azt írja mit kell rátenni, csak hogy mikkel próbálta ki, és még mivel nem, igaz-e?
A te kívánalmaidnak a ZMF pad felelne meg leginkább, ebből a felhozatalból.Gondolom próbálgattad már a többi fejesed párnáit, a lehetőségekhez képest.
Én kipróbálnék egy laposabb, bőr/műbőr párnát rajta.
Illetve próbaképp leragasztanám, eltakarnám szigetelőszalaggal a párna belső felén a lukas, perforált részt. Ott szökik a basszus.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,
- Új Lenovo Tab P11 (2nd Gen) (TB-350FU) tablet 11,5" 6/128GB szürke+toll - 2 év magyar bolti garival!
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Asus Rog Strix G15,Ryzen 7 5800H,RTX 3050Ti,32GB DDR4,1024GB
- Eladó bontatlan MS NEMESIS C700 RGB vezetékes könnyített optikai egér PMW 3360
- Earfun Wave Pro - mint az új