Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Elektrosokk #63929 üzenetére

Megérkezett dél körül. A párna sajnos elég lestrapált, azt mindenképp cserélni kell (a bőrpánt is elég lazának tűnik). Még nem tudom, mire érdemes, ami nem viszi el rossz irányba a hangzást, a mostani DT990 gyári plüss nem tűnik annyira jó választásnak:

Tisztítani sem árt majd valószínűleg, de ahogy belenéztem (teljesen azért nem szedtem szét a drivert, bár akartam, csak nem mertem, nehogy rosszul próbálkozzak), annyira nem vészes, lehetne rosszabb is.

A hangja milyen? Elég jó, olyan természetes az egész. Először hallom úgy szólni, olyan tónussal az énekeseket fejhallgatóból, ahogy a hangdobozomból.
    A K550-nek több a magasa, jobban forszírozza. A basszusban is jobb ez a DT990, megvan az a dinamikája, ami a volt (premium edition, nem vintage) DT770-emnek (épp tegnap hallgattam össze a K550-nel).

Persze még messze nem finomhangoltam a rendszert, a Presenter2-ről megy (2-szeres erősítésű, 12V-os változat) LME49860-nal, amit a K550 miatt tettem be, de azért így is jobb a K550-től. +elhasznált párnával. :)

Bár utóbbi időben megbarátkoztam a K550-nel is, de ez a vintage DT990 egy olyan fejhallgató, amire rögtön rááll az ember füle, ehhez nem kell hozzászokni, betanítani a fület. :)

Ja, amúgy a presenter2 meghajtja így is, a leghalkabb felvételeimnél ugyan már a vége felé járja a hangerő poti, de teljesen jó.

Ami érdekesség, hogy az LME49860 mindenféle zajt összeszed, ezt K550-nél (vagy a DT770-nél) rendszerint hallani rövid, halk, csipogásszerű hangok formájában (zene közben nem), itt egyáltalán nincsenek ezek a hangok.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák