Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bici
félisten
-
AMDFan
addikt
Sziasztok!
Az Audeze EL8-asom gyári kábele kezd egy kicsit kontaktos lenni a jackdugós végénél. Néha jön csak elő, viszont nem szeretném megvárni amíg használhatatlan lesz. Tudtok olyat aki meg tudná javítani? Vagy létezik ehhez nem aranyárban lévő kábel?
Üdv!
-
-
fericske
addikt
Valahogy, nem kevésszer sikerül elsikkadni a mondanivaló lényege fölött.
Nekem van egy AKG K301x-em ami made in Austria, és ezt pontosan azért tartom meg amit Tüczi mondott.
Az AKG név garancia volt a minőségre addig ameddig a Harman be nem szipkázta.
Az másodlagos kérdés, hogy konkrétan hol készülnek a fejhallgatók.
Addig csak Ausztriában készültek, vagyis azok még biztos nem voltak gyári hibásak, ez ebből a szempontból érdekes csak. Illetve alapvetően minden fejhallgató egyedi volt, mert minden hangszóró be volt mérve és párba válogatva. Kíváncsi volnék most is így van e. -
törölt tag
válasz
Elektrosokk #63294 üzenetére
Gondolom, ismerős a Vissza a jövőbe 3-ból a párbeszéd a Doki és Marty között a japán cuccok minőségéről. Na, ennyit az ilyen előítéletekről.
-
törölt tag
Mert az, hogy egy Akg szálhibásan jöjjön ki a gyárból, meg recsegősen elképzelhetetlen volt amíg made in austria volt.
Lehet, hogy így volt, nem tudom, de a Beyer premium fejhallgatók példájából kiindulva (mivel az esetem nem volt egyedi) ez akkor sem önmagában csak az osztrák kezeknek volt köszönhető. Ahogy a rossz minőség sem a kínai kezektől lesz rossz, én igazából ennyit akartam mondani, mert elég fura manapság megpróbálni elkerülni a Kínában gyártott termékeket, és szerencsére általában nem is feltétlen kell.
-
Spíler
őstag
válasz
preludium975 #63284 üzenetére
Vegyél neki 10 körül egy SoundMagic P21S-t.Annak egész jó hangja van,annyiért.
Good Night mindenkinek. -
válasz
#56474624 #63289 üzenetére
Nem feltétlenül a hangzás (erről most...mindegy), az összeszerlés, és a minőség... ami miatt állítólag az eredeti Akg mérnökbanda ki is lépett, és alapítottak egy új céget.
Mert az, hogy egy Akg szálhibásan jöjjön ki a gyárból, meg recsegősen elképzelhetetlen volt amíg made in austria volt.
Most már nem az, és panaszkodnak is rá.
Megvették a Hermann-t, benne az Akg-vel, és most amíg tart a "brand" varázsa, addig kiszívj a samsung a pénzt belőle.
Ennyi. -
törölt tag
Nem mintha a "Made in Austria" vagy "Made in Germany" nagyobb garancia lenne manapság bármire, mint a "Made in China". Én a DT770 premium editionnél nem különösebben éreztem, hogy most egy jobb anyagminőségű, jobban összerakott fejhallgatót birtoklok.
Az alsóbb kategóriás, Kínában összerakott Beyerek semmivel sem bizonyultak gyengébbnek, pedig azok jóval kevésbé voltak kikímélve, én a 770-emet utcára is 1-2-szer, ha kivittem.
-
válasz
AKG-t átvette a Samsung (nem teljesen igaz, de mindegy), és már kínában gyártják az akg-ket, nem Ausztriában.
Új Akg-t ne vegyél.
Ha mindenképp azt akarsz, akkor nézzél szét ebay-en, főleg .at-n és .de-n, ott még vannak rendes, igazi sógorék álltal összerakott fain Akg-k.
141, 240s, ilyenek, aminek a _bal_ oldalán, a kábel mellett rá van írva, hogy "made in austria".
Azok jók
[link] -
Spíler
őstag
válasz
Valóban ajándék lenne ha jól szólna,de nem szól jól.
Piftuka
"A Beyerdynamic-ban azért nem gondolkodtam, mert azt mondtátok, hogy ezek nem lineáris, hanem erős mély- és magaskiemelésű fejhallgatók...."
Azért ez erős túlzás,ne higgy el mindent.Sokan használnak az egész világon Beyereket teljes elégedettséggel,köztük én is.Igen,vannak kiemelései,mint majdnem az összes fejhallgatónak,de szerethető hangjuk van és kényelmesek.Ár/érték arányuk is jó. Ki kellene próbálnod egy párat,ha lehetőséged van rá.Szerintem.
-
preludium975
tag
Sziasztok!
AKG Y50-ről mi a véleményetek? Húgomnak lenne, 10kért, ennyiért, ha jól szól, ajándék lenne. -
ribizly
veterán
válasz
Atii91 #63282 üzenetére
Játékra mind a kettő túlzás, de az AD900x még kevés is, mert a mélyek igen soványak benne. Egyébként mind a kettő nagyszerű fejes és lehet a pörgős zenékhez meg pont az AT volna a jobb választás. Erre majd úgyis megmondják a nagyok.
A másik nagy különbség, hogy a HD650-hez kell erősítő is. -
Atii91
tag
Sziasztok!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Itthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játékok, zenehallgatás
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
130000Ft
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Nyitott
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Fps játékokhoz megfelelő hangzást, illetve techno zenevilághoz valót
8.) Honnan vásárolnál?
Itthoni oldalról
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Creative Sound Blaster Z, persze ha jobb kell akkor vennék azt isKiszemeltek:
ATH-AD900X
SENNHEISER HD 650 -
Piftuka
veterán
válasz
Dorien #63280 üzenetére
Egyelőre csak elméleti síkon kérdeztem, hátha az itteni "guruk" közül vásárolt már valaki ilyen "karcos" terméket.
Mondjuk jobban belegondolva... 6 hónap jótállással nem is annyira nagy az a kedvezmény. Ha a teljes gyári jótállást adnák, akkor azt mondom, hogy igen. (Amit egyébként nem is értek, mert a legtöbb cég a bemutató darabokra ugyanúgy biztosítja a jótállást.)
Egyébként a legutóbb, amikor néztem még volt ilyen változatban készleten a Sennheiser komolyabb darabjaiból is. Úgy látom, már elfogyott.
A Beyerdynamic-ban azért nem gondolkodtam, mert azt mondtátok, hogy ezek nem lineáris, hanem erős mély- és magaskiemelésű fejhallgatók....
Vagy a DT-880 nem az?
(Amúgy nagyon tetszik a mély, nagy méretű, szürke szivacspárnájuk, és "en bloc" az egész dizájn.)
-
Tin
veterán
válasz
Samtya #63275 üzenetére
megvehető 100-ért is ugyanaz, ugyanonnan.
ja most látom, a tiédet nem lehet kosárba tenni.
-
Samtya
senior tag
Nem tudom volt-e már 60k a Q701 boltból.
-
gaborka8x8
aktív tag
Vagy, ha az ember leviszi a garázsba, rádugja valami non stop zeneforrásra, és két hét múlva lemegy érte.
Több, mint 300 óra alatt minden fejhallgató bejáratódik, és érdekes (Vagy teljesen természetes?) módon, így mindig sokkal kisebbek a különbségek, mint fejen bejáratva. -
törölt tag
válasz
milkabrams #63257 üzenetére
Viccen kívül: a megszokásnak, a fül alkalmazkodásának is elég nagy a szerepe. Erről sokan meg szoktak feledkezni, és ezt is az adott cucc bejáratódásának számlájára írják.
De fejhallgatónál azért tényleg van változás, ha más miatt nem, hát a párna lapulása, formálódása miatt biztosan: a fül közelebb kerül a driverhez, aminek köszönhetően relatíve sötétebb lesz a hangkép.
Az sem teljesen mindegy, mekkora méretre állítja az ember a pántot: nagyobb szorítóerőt alkalmazva jellemzően sötétebb lesz a hangkép. Lehet ezzel játszadozni, a DT770-emből is alapvetően kétféle hangot tudtam kihozni.
-
Bodz
nagyúr
válasz
milkabrams #63260 üzenetére
A lehetséges forgatókönyvek:
- szokatlan
- az előző fülesed sokkal jobban kiemelte, így még szokatlan
- neked tényleg kevés
- nem bír vele a V20
- tényleg jót fog tenni neki még a bejáratás
- az előbbiek bármilyen kombinációja -
s4tch
veterán
válasz
milkabrams #63268 üzenetére
Ha teljesen más frekimenetet tapasztalsz, akkor tényleg járasd, közepes hangerőn, esetleg az isotek enhancer lemezzel.
-
Tin
veterán
válasz
milkabrams #63265 üzenetére
nem tudom, de ha először lapos dobozhangja van a fejesnek, az teljesen normális. hozzászokott a dobozhoz amiben vetted
viccen kívül, ha jobb füled van, rengeteget változik a fejesek hangja, néha elmegy a magas vagy a mély pár órára, aztán visszajön. idő kell, míg stabilizálódik. 100 óra alatt betörik mindegyik, utána már megmarad a karaktere. de ha 20-30 órát járatod, akkor már lesz fogalmad, hogy kell szólnia. normál hangerőn tolj be neki párszáz órányi playlistet, tedd fel egy párnára, aztán hagyd járni.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
milkabrams #63265 üzenetére
Nekem a DT770 pro nagyon sokat változott bejáratás után mintha nem is ugyan az lenne. Nekem meg túl sok volt a mély és az csillapodott benne, meg finomult.
Ha a Studioban kevesled a mélyet vegyél DT770 prot abban tuti nem fogod.
-
Tin
veterán
válasz
milkabrams #63262 üzenetére
1 hét alatt belevered azt a 100 órát simán csak járasd. napi 15 órával megvan 1 hét alatt.
-
Thermy
tag
itthon
youtube, játékok.
35.000ft
4.) Új vagy használt?
Új
Sajnos ez nem tudom mit jelent
6.) Zárt vagy nyitott?
Ezt sem teljesen értem
Játékokban szeretném használni, hogy jól halljam fps-játékokban merre vannak az emberek ez a fő célom!
8.) Honnan vásárolnál?
Alza.hu-n szoktam, de bármely másik hazai webáruház megfelel.
Csak PC-ről.Jelenleg amiket olvasgattam a hyperx cloud 2-t ajánlották, de valahogy nem tudok megbarátkozni a kinézetével, mert valami ocsmány SZERINTEM! a Másik a logitech g35 vagy a g633, a g35-ről azt hallom hamar törik, hiába vigyáz rá az ember a másikról semmit nem találtam magyarul! Ezért is szeretném kérni az itt hozzá értő GAMEREK segítségét! Nem zenehallgatáshoz és filmezéshez lesz, arra van házimozi! Csak és kizárólag játék meg néha youtube ha alszik a kis család!
Előre is köszönöm a hozzáértők segítségét, nagyon sokat jelentene! -
Tin
veterán
válasz
milkabrams #63260 üzenetére
100 órát menjen, az a tuti. ha akkor sem tetszik akkor szívás van.
-
Bodz
nagyúr
válasz
milkabrams #63254 üzenetére
A kapcsoló mindegyik állásában így érzed?
-
törölt tag
válasz
milkabrams #63254 üzenetére
Igen, megszokod.
-
milkabrams
őstag
Megjött a Beyerdynamic Custom Studio, bejáratás nélkül sok a magas és kevés a mély. Gondolom ez változni fog.
-
assemble
addikt
-
Tin
veterán
válasz
assemble #63251 üzenetére
persze, erről beszélek. de azért vannak ott jól masterelt számok is, csak éppen akkoriban másra keverték azokat. túl pontos ez a fejes, ami a zenéim egyik részénél kegyetlenül mókás és élvezhető végeredményt hoz, egy másik része pedig hallgathatatlan vele. az ének pl gyönyörű. de nem baj ez, azért van több fejesem
-
assemble
addikt
Ja, asszem ertem mirol beszelsz. Valojaban nem a fules cseszi szet, csak mindenfele szepites nelkul, reszletesen feltarja a reszleteket, igy ahogy egy jol masterelt zene gyonyoruen tud rajta szolni, egy szarul mastereltnek is kihallani minden hibajat.
Sajnos sok mai zenet vallalhatatlan minosegben vesznek fel. Sokszor mar a cd-n mp3-rol felskalazott minosegben vannak rajta szamok (levagott magas frekvenciakkal), dynamic range osszenyomva a halalba, stb, siralmas... Pistike ugy sem veszi eszre amikor a 400 ezres jack nelkuli, ajfonjarol streameli a zenet 3g-rol spotify-on 128k-ban, bluetooth-on keresztul -
PlatiaAmos
tag
Sony fülesemhez amit kinéztem magamnak, a Sony-t felhívva azt mondták olyan BT adaptert keressek ami tudja az a2dp-t.
Tudna nekem valami ebből ajánlani valami olcsóbb de jó kategóriát?Köszi
-
-Perko-
csendes tag
válasz
Dorien #63230 üzenetére
AKG K550 MkII-t is néztem korábban meg mellette az ATH-m40x-et ajánlották párna cserével.
Most pénteken meghallgatom az általatok ajánlott fejhallgatókból azokat melyek megtalálhatóak a fejhallgatóplázában és majd utána mikor jobban körvonalazódott bennem, hogy milyen hangzást szeretnék felteszem újra a kérdést.
Köszönöm mindannyiótok segítségét! -
Bodz
nagyúr
válasz
-Perko- #63229 üzenetére
Szia!
Ha már Audeze, itt egy LCD2 is jó áron, kényelmi moddal. Meg kell kérdezni, hogy melyik verzió, aztán megvenni. Ha nem küldi ide az se baj, van megoldás.
-
Recon666
Közösségépítő
Végül is nem lenne baj ha nem lenne szemüvegem, csak a szemüveget már nyomja ha rajtam van egy idő után, Ilyen téren az Audio Technica nekem jobban bejött az kényelmesebb ettől is.
kromatika: Szóval szerinted jobb, sejtettem mert akkora árrés van közük, hogy már illő jobbnak lennie. Csak ugye az AT-k kicsit túlárazottak A900X lenne a legjobb de annyit már nem vagyok hajladndó kiadni érte, pedig csak jókat olvastam róla, hátha belebotlanék egy jó használtba. Minden esetre kap egy esélyt még a DT770 pro is.
Kényelemben gondolom még jobb mint a DT770 pro az A500-ból kiindulva?
-
Tin
veterán
válasz
Dorien #63240 üzenetére
a hd600 ára meg igazán nem ment le, pedig már 20 éve a piacon van. a 650-es ára néha le-lecsúszik, most itt az utódja, gondolom kivezetik, de a hd600 valahogy maradt ennyi. sőt, igazából felfelé ment, mert ez tizenéve még 100e alatt volt (forintban). ne kérdezd, hogy miért.
de mivel nekem valami teljesen más kellett, nem kérdés, hogy ez lett belőle. érdekes egy fejes, bizonyos számokat teljesen szétcsesz, másokat teljesen más megvilágításba helyez, megint mások pedig sosem szóltak szebben. érdekes egy darab, az biztos
-
kromatika
veterán
válasz
Recon666 #63223 üzenetére
Szia.Volt DT770 pro és A990Z is.Nekem az A990Z hangja jobban be jött a nagyobb tere.és jobb részletessége miatt, Tin.HD 600 ,90 ért jó ár.És a felsőbb kategóriában sehol sem igaz hogy a 100 000-es füles duplán jobban szól mint az 50 000 ft-os. De a 20 millás autó sem duplán jobb a 10 millástól.Szóval szerintem ez a gondolkodás nem irány adó.
-
-
assemble
addikt
válasz
ribizly #63201 üzenetére
Bar van egy nem olcso kabelem, nem vagyok nagy hivoje annak, hogy egy nagyon draga kabel erezhetoen jobban szolna, mint akar a gyari nehany ezres kabel. (Valoszinuleg egy vakteszten nem tudnal kulonbseget tenni kozottuk.) Aminek meg lehet valamennyire erezheto haszna, ha balanced kabelezesre valtasz, de annak meg foleg ugye csak akkor van ertelme, ha a teljes lanc balanced (DAC-cal, erositovel, stb-vel egyutt), szoval ha nem alapbol olyan a lancod tobbi resze, valszeg nem erdemes emiatt lecserelni az egeszet.
-
emiki6
veterán
válasz
Dorien #63230 üzenetére
A massdropos ajánlatok mellett szerintem a beyerek túlárazottak, illetve ha van rá 100+k, akkor már érdemes az alapáron 70k alatti kategíriát figyelmen kívül hagyni.
Zártban talán meze 99. Nyitottban Hifimam HE400i / 400s / 4xx. Akg ből K712 Pro vagy K7xx. Sennheiser HD600 / 650 / 6xx.
A HE400i angol amazonról forward2me-vel nekem 75k volt. (Nálam, a Déli pu-nál kipróbálható)
Massdropon a HE4xx 170 dollár, a K7xx és a HD6xx 200 dollár.
Alapáron ezek mind jóval drágábbak, én ezekből néznék egyet. Bár kipróbálni sajnos nem nagyon lehet őket. -
Tin
veterán
válasz
Dorien #63230 üzenetére
a fejhallgató szorítása szerintem nem kell szempont legyen, meghajlítja az ember, és kész. ráadásul puhul a párnától is. a superlux 662b ebben durva volt, 2 éjszaka feszítve, és kész. vagy hajlítás elsőre. de mindegyik puhul. van itt bárkinek olyan fejese, ami idővel nem puhult ki?
-
Dorien
veterán
válasz
-Perko- #63229 üzenetére
K712 Pro, DT990 - teljesen nyitott, izoláció ~0
DT880 - félnyitott, egy keveset izolálA DT990 messze van a kiegyensúlyozott hangzástól, erősen a mélyek és magasok dominálnak. DT880-ból inkább a 600 ohmos Edition verziót ajánlom, én jelentősen jobbnak hallottam, mint a 250 ohm Edition-t. Van DT770 Pro is, az teljesen zárt, ergo annak a legjobb a hanszigetelése. A Pro verzióknál valamivel jobban szorít a fejpánt és eltérő a kábelezés. Az összes Edition 3m egyenes kábellel van szerelve.
Ilyen és magasabb árkategóriánál már hallgatózni kéne. Nomono-t én ajánlom, mert talán a legjobb áron vannak a Beyerek, de előtte fel kell hívni a tulajt, hogy ott legyen, amikor mész. Fejhallgatóplázában is lehet hallgatózni.
Ha fontos a hangszigetelés, akkor javaslom az AKG K550 MkII-t is egy meghallgatásra, ez pl. nagyon jól izolál, könnyen hajtható és amíg nem fut ki, több helyen is 40k-ért adják. [link] [link]
-
-Perko-
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni fejhallgató vásárlásban.
Jelenleg egy ATH-T500-at használok intengrált hangkártyával(Asus H-170 Pro)
és szeretnék részletgazdagabb Hi-Fi hangzást így tervezek egy nagy váltást.1.) Otthon használnám.
2.) Elsősorban zene hallgatására és film nézésre használnám,
ha játékok alatti zenéket is szépen szólaltatja meg az még jobb.
3.) 100k, de picivel mehet fölé ha azt ajánljátok
4.) Új
5.) Circumaural
6.) Mivel van otthon "háttér zaj" ezért zárt felé hajlok, de ha megfelelő hangzás csak nyitottban van akkor nem zárkózok el előle.
7.) széles frekvencia tartomány, kiegyensúlyozott Hi-Fi hangzás
8.) árukereső találatai között böngésznék vagy külföldről ha olcsóbb. Ha ezt is tudtok ajánlani megköszönöm.
9.) Audio GD NFB-11.28 vagy R2R 11 vannak kinézve hozzá.Eddig amikkel szemezgettem, de nem tudtam kipróbálni őket:
- AKG K712 Pro
- Beyerdynamic DT 880 v 990 (250 Ohm)Budapesten tudtok-e boltokat, ahol ezeket és az általatok ajánlott fejhallgatókat kilehet próbálni?
-
zsocy
őstag
válasz
- = Zk = - #63227 üzenetére
Nem jársz jó helyen, fáradj át a gamer topikba.
-
- = Zk = -
félisten
szevasztok, nem tudom, jó helyen járok-é, de szerintem ja
adott a gépem, amiben Xonar DGX dekkol. évek óta használom egy Asus Cerberus fejhallgatóval (a legelső szériással), aminek elhalt a műbőr borítása, ami annyira nem nagy baj, de... ezáltal számomra csere érett lett.
de 2017 van, itt a xonar, csak kéne vmi, ami 5.1/7.1-et is tud. ha már játszom néha ezzel a csodamasinával
amiken átfutottam, SteelSeries Siberia sorozat, vagy ASUS féle ROG/STRIX cumo...
a lényeg, hogy szeretnék jack csatlakozón maradni, nem kell nekem USB-és, szeretném használni a xonar-t, ha lehetséges. valamint jó, ha 60mm+ -os a fülre telepedő része, nem szeretem a kis fejhallgatókat
szerk. előny, ha kábeles!!nagyon köszönöm
-
Samtya
senior tag
válasz
kovacsroli #63222 üzenetére
Ha PC-ről megy, akkor oda nem feltétlenül kell hangerőszabályzó, a számítógépen is van.
Van egy sanda gyanúm, hogy ár/értékben sokkal jobbat kapsz, ha megveszed a vezetékes 20k alatti kategória királyát. Ehhez 5 feltételnek kell teljesülnie:
- nincs nagy fejed, közepesnél nem nagyobb (többiek itt már gondolják: nabazz, megint az Omnitronic lesz)
- nem zavarják a kiszűrődő hangok a körülötted ólálkodókat
- nem utálod a magas hangokat, nagyon nem, sőt imádod őket
- nem akarod az agysejtjeidet vagy méginkább a hallósejtjeidet szétcsapatni bántóan erős mélyhangokkal
- fül körülit akarsz, mert nem vagy mazochista
Nos, ha ilyen szerencsés csillagzat alatt születtél, akkor az SHP-600 karakterláncot pötyögöd be és találni fogsz valami szupi cuccot.
Az 5 feltétel nem teljesülésére is van itt azért gyógyszer, csak akkor mondjad, hogy melyiket kezeljük.Ha a vezetékfóbiád már rendkívüli méreteket öltött, akkor a Bluedio termékeire kérdezz rá az arra hivatott topikban.
-
törölt tag
válasz
Spíler #63221 üzenetére
Ahogy elnézem, ez inkább supraaural, mint circum.
Vajon hogy szólhat...
Kíváncsi lennék, hogy a K550 hol áll hozzá képest. Bár azt hiszem, a Stax már eleve előnyben lenne nálam az erősítő miatt. Mindenesetre elgondolkodtató, mert előbb-utóbb kell nekem egy ilyen régi Stax, az biztos.
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy AT A700x vagy egy A990Z hol állhat egy DT770 prohoz képest hangminőségben? Valaki ismeri bármelyiket közölük?
-
Spíler
őstag
-
Bodz
nagyúr
válasz
amerigo #63216 üzenetére
Mondom én, HD662 Evo.
Az MA350 sem egy mélyben visszafogott darab.
(#63218) Sinesol: Azt írtam, hogy sokan erre mondanák.
Ami igaz, hiszen pl. a durva V hangzáshoz vannak szokva. Ne felejtsd el, hogy tapasztalat híján egész máshogy viszonyulnak az emberek a dologhoz. Most főleg erről van itt szó. Mondták már nekem az LCD3-ra is, hogy vacak, mert nincs mélye, meg nem csilingel sehogy se.
A szakírók nem érdeklik a tömeget.Gyakorlatilag az összes szuper népszerű, populáris fülesnek van komoly kiemelése itt, ott, amott, mindenfele.
-
Sinesol
veterán
Ebben kevés a mély + magas, az mégis hogy?
Még a magasak felső tartománya talán tényleg csapott, de a mély közel kideálisnak mondható a grafikon alapján. Újabban már azt mondják a szakírók, hogy a mélynek kb. teljesen egyenes vonalnak kell lennie 1k-tól, mivel alapból boostot kevernek oda a hangmérnökök, amit kompenzálni kell. Valamelyik innerfidelitys cikkben épp az LCD 3/4 1k alatti nyílegyenes görbéjét nevezték meg ideálisként.Persze a grafikonra visszatérve, az is igaz, hogy önmagában ez a görbe nem mond túl sokat a hangképről, látni kéne a 30/300hz-es görbéket is.
-
Samtya
senior tag
Nah, még a végén Rise and Shine lesz a Major II sorsa.
#63214 kovacsroli: otthonra nem lenne jobb vezetékes?
-
amerigo
aktív tag
Egy Sony XB450 AP van jelenleg, de egy RHA MA-350-en hallgatok zenét, azé a kis RHA lenyomja a Sonyt, nem kicsit. Az ő hangzása eléggé lineáris, azért keresek hasonló fejhallgatót. Nagy csalódás lenne, ha nem találnék annál a kis fém biszb@szál jobb hangút elérhető áron.
-
Bodz
nagyúr
válasz
amerigo #63213 üzenetére
Általában az olcsó, lineáris, kiegyensúlyozott hangú fejest keresők valójában nem azt szeretnének. Ha már pont szóba került a Major II, akkor mutatom. Erre mondanák sokan, hogy kevés a mély, a magas... Ha úgy érzed, hogy tényleg ezt akarod, akkor 15490-ért a tiéd lehet.
Biztonságosabb választásnak tartom a 662 Evot. Van hozzá szövet párna is, szóval rögtön 2 féle hangot kapsz.
Milyen fülesed és fejesed volt eddig? -
kovacsroli
senior tag
Csak itthon.
Netezés, youtube, játékok.
20k
4.) Új vagy használt?
Új
Ezekkel a kifejezésekkel most találkozok először
6.) Zárt vagy nyitott?
Ezt sem tudom hova tenni.
Hát...
8.) Honnan vásárolnál?
PCX-ről szoktam, de bármely másik hazai webáruház megfelel.
Csak PC-ről.A válaszaimból nyílván kiderült, hogy teljesen laikus vagyok a témában.
A lényeg, hogy szeretnék egy olyan fejhallgatót, ami:
-rendelkezik hangerő-szabályzóval
-vezeték nélküli
-teljesen átlagos, hétköznapi használatra megfelelEddig ez az ami tetszik. Kinézetre legalábbis, a többihez lövésem sincs
Hálás lennék ha valaki kisegítene egy-két tippel, típussal.
Köszi előre is!
-
Tanczi01
tag
Erre valaki?
A tv nézéshez kell egy külön bluetooth adapter is? -
maxatesz
tag
Sziasztok!
Elég rég jártam itt...
Szeretnék egy fejhallgatót 10k -ig
Utcán nem szeretném használni, vezeték nem kell hogy hosszú legyen.
Lényeg hogy szépen szóljon telefonról is.(mikrofon sem kell)
Köszi srácok! -
törölt tag
Köszönöm a válaszod!
Úgy érzem, hogy érdemes körbe néznem a DIY körül is. Az általad javasoltat is megnézem, megépítem. Szerintem érdemes ebben is gondolkodni, mert a "dedikált cuccok" bizony -érdemeik elismerése mellett- túl vannak árazva.
Anno... fontam (mint a hajat) teflonos kábelből interkonektet... Szuper hangja volt fillérekért! Lehet, hogy a " régesrégen a messzi galaktikában" található kapcsolásokat is érdemes átnézni. (Ragyiotechnika, Elektor, Elektor elektronics.... usw.) Természetesen minőségi alkatrészekből megépítve!Nagy álmom egy csöves fejhallgató erősító építése. Rá fekszem a kapcs. rajz keresésére. Van a neten szerintem bőven.
Amúgy futólag (egszer egy Jacque Loussier-el) hallgattam meg az AKG K701.et A Marantz PM66-al. Nem szól rosszul. Fogok írni róla, majd ha a hifis barátom is véleményt mond!
-
Piftuka
veterán
A BaSys.hu Outlet termékeivel van tapasztalatotok?
Magát a céget ismerem; elég rég óta a piacon vannak, számos zenekari cucc fő importőrei, de pl. a Pioneer termékeket is ők hozzák be Magyarországra nagyon rég óta.
A kérdés az, hogy az akciós, bontott termékek vannak olyan jó állapotban, hogy az egyébként gyakran tényleg jelentősen olcsóbb árat megérjék?
-
s4tch
veterán
válasz
jeromosi #63199 üzenetére
Sony MDR-1A nekem tetszik. Egyrészt nagyon kényelmes, jó minőségű, masszív cucc, maga a felépítése szerintem az egyik legjobb 100e alatt. Másrészt a hangja is szerethető, ha szereted a kissé mélykiemelt hangzást. Ez nem a Sony XB sorozata, nem fog mindent elnyomni a mélytartomány, de nem is egy olyan kiegyenlített fejes, mint a HP50 vagy a Spirit Classic. Populáris hang alapvetően. Részletességet ne várj, legalábbis ne azon a szinten, amit ennek a kategóriának a legjobbjai tudnak, magasból is jól jönne több. Van egy kis magas tüske ebben is, de nem olyan karakteres, mint egy Beyerben. Viszonylag könnyen hajtható, mivel hordozható használatra tervezték. Ha azt a használt példányt nézed az avx-en, annyiért szerintem bőven megéri. Nekem is átfutott az agyamon, hogy megveszem munkahelyre.
-
ribizly
veterán
Custom kábel kérdés HD580/600/650 témakörben.
Milyen 6.3"-asban végződő kábelt lehet/érdemes megvenni, ami ténylegesen javíthat a hangján?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest