-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
Van egy HD 280 pro-m illetve Xiaomi Hybridem egyik sem elég Rengetegszer állítom meg a videót, mondjuk 100 másodpercben 20-at megy 80-at gépelek, emiatt viszont az sem játszik hogy zenét rakjak be. Nem kollégák, ez egy ilyen iroda ahol bérelhetsz asztalt és dolgozhatsz. Mögöttem viszont van egy paraván ahol előadások meg szabó péter wannabe arcok nyomatnak motiváló bullshitet.
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Cs1csó
félisten
-
törölt tag
Tetszőleges hangja nem lesz a Presenternek sem, én sötét opamppal (OPA2111KP) használtam, használom (manapság már inkább csak tesztelésre nagy ritkán) a Presentert, de egy jobb kiegyenlített fejeshez sem ajánlanám már (mint pl. a HD600), enyhén világoshoz, világoshoz meg végképp nem.
-
ati888
senior tag
Köszi a gyors választ. Azért nem írtam hangzást, mert főleg tv-zésre és PC-hez kellene kisgyerek mellé, hogy ne zavarja. Zenét főleg bluest és rockot hallgatok, de mivel nincs profi forrásom, egy általánosan jól teljesítő fejhallgatót keresek.
Árban azért is írtam kicsit többet, mint amit szánnék rá, mert van zeneboltos forrásom, aki nagyker áron ide tudja adni.
Most egy Takstar TS-650-em van, tökéletesen megfelel a hangzása, csak a bal oldali műanyag szára eltört és így nehezen tudom használni.
Amit linkeltél az kínából van, nem tudom mennyire minőségi.
Üdv
Ati
-
-
emiki6
veterán
Nem tudom, mert nem kértem el a mikrofont... (nem gondoltam át, mikor megkérdezte, kérem e azt is... )
A DSP nem zavarhat szerintem, elvégre azért van -ha van- hogy feljavítsa azt ami a zártság miatt elromlott, tehát nem ront a hangon, csak javít.
Van veznélküliben sztereó és virtuális 3D (kitolja a színpadot körülöttedről eléd [Tudom, nincs ilyen szó, de aki akarja megérti] és fixálja a térben, tehát ha mozgatod a fejed, akkor olyan, mintha adott helyen lenne térben, tőled függetlenül). Ugyanez megvan vezetékesben is, de ott van sztereo hi-res is, ami szerintem nagyobb bitmélységet is tud kezelni (mivel halkabb, mint a sima sztereo), illetve gépen vannak a spéci V7.1 funkciók játékhoz és filmhez. A mikrofont szerintem contaxg majd kipróbálja milyen, ha visszakapja tőlem.Szerk: annyi nehézség van vele, hogy az USB 2 méteres, ezért a gépet közelebb is kellett hozzam magamhoz... BT-vel nem tudom működik e gépen a virtuális rész.
Sinesol: Jogos a szkepticizmusod, de attól tartok neked kell cáfolnod vagy igazolnod a dolgot, mert nekem nincs releváns tapasztalatom ilyenekkel.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Bodz
nagyúr
De ez sima posta tulajdonképpen, nem pedig a DHL futár, amire te gondolsz.
(#73365) sNk77: Is-is. Biztosan találnál megfelelő csövest is, de az NFB nagy előnye, hogy igen durva (jó) egybecucc. Én főleg így használnám. De ha te csak erősítőnek használod, akkor is megér ennyit. Gyakorlatilag nem létezik olyan fejes, amit ne hajtana meg.
Persze elméleti, továbbra se hallottam LCD2C-t. De mondjuk egy fazoros 3-hoz, esetleg X-hez tök jó lenne, ebből indultam ki.[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Hordozható fejhallgató 1975-ből!
Szerk.: Hopp, a link lemaradt!
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Dimaj
aktív tag
Az lesz, Massdrop -os 58x ,vagy 6xx , nem találok ennél jobb árakat sehol, még ha fizetek utána mindent,akkor is.
Egyébként YT-n láttam egy több milliós nézettségű ismert ember egyik videóját , hogy szerinte a 6xx az évszázad legjobb vétele napjainkban. Az tényleg annyira jó ?
[ Szerkesztve ]
-
-
MASSlag
tag
Sajnos nem a régi, csak egy Studio (azt hiszem az már kínai és nem osztrák). Ha lehetne nem cserélném, de meghalt az egyik oldala, sajnos a kábelt már kizártam, mert vettem hozzá újat.
A Shure-nak pedig eltört a pántja (a csuklóban van egy bazi nagy keresztmetszet változás ott, törik el, és a kis felület miatt kb. lehetetlen ragasztani) ahhoz tervezek nyomtatni egy új pántot, de az még odébb van, addig keresek helyette pót fejhallgatót.A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
SybenX
őstag
Köszönöm a tanácsokat.Igazából elsősorban zenére használnám, főleg flac formátumúra. A játék csak másodlagos, nem kell profi mikrofon, a mostani kis sony kábeles mikrofonja is bőven jó csak kényelmetlen 1-2 óra játék után, ezért is tetszett meg a HD569 mert nagyon kényelmesnek mondták. Sony MDR1AB most meg tudnám venni a HD569 áráért. Jobb mint a Sennheiser ?
-
ferzoli
Ármester
Én se nagyon értettem, de érdeklődés is alig volt rá (árcsökkentés után sem), valószínű kevésbé ismert/elismert márka fejhallgatózás műfajban. Végül egy nagyon szimpatikus ph-s kollégánál landolt, aki alaposan végigtúrta a netet a hp50-el kapcsolatban és végül meghallgatás nélkül vette meg. Jó kis fejes volt, lehet visszasírom majd
-
szakibá...
senior tag
Ne haragudj meg, de leginkább az egyik kommenttel tudnám kifejezni: Susan from Human Resources, gets hammered and let’s loose at the office Christmas party karaoke. Vagyis amikor a HR-es csaj a vállalati bulin karaokézik. De nehogy mellre szívd!
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Spíler
őstag
-
SECTORnooB
addikt
Értelek, de ő egyrészt az esetleges garanciáztatás miatt sem rendelne külföldi shopból. Nézegetem a fórumot, de nem nagyon ajánlotok itthon is populárisnak számító gyártókat gondolok itt pl Sony, Pioneer ennek a szar minőség és vagy a rosz ár /érték arány az oka?Szakmailag a Bang & Olufsenről mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Zs0lt
csendes tag
Az over-ear Momentum volt az. Amúgy nem ragaszkodok én feltétlenül a márkához, csak eddig kellemes tapasztalataim voltak vele kapcsolatban. Főleg rock-ot meg metal-t szeretnék vele hallgatni, alkalomadtán egy kis elektronikusat és max. 50 ezret szeretnék rá költeni. Ha a forráson a zeneszámok fájlformátumára gondolsz, akkor azon nem szeretnék vátoztatni. Nekem a Spotify kényelmes és az albumgyűjtögetés nem nekem való móka. Szeretem, ha ott van minden egyben és csak válogatnom kell, még akkor is, ha ezen számok minősége jócskán elmarad a FLAC-tól. (Amúgy tényleg félek is elmenni a Fejhallgatóplázába, mert mi van, ha találok egy olyan méregdrága fejhallgatót, ami nagyon bejön és ahhoz képest minden más csak az OK kategória. Megvan ennek a veszélye. Óh, boldog tudatlanság...)
-
Spíler
őstag
Nem lehet rossz hangja,mert a második képen a srácnak fülig ér a szája.
(#66068) Bodz
Még pár színes Led és biztos jó lesz.
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
iceQ!
addikt
Megvettem a fülest. 10 órán keresztül használtam városban és otthon is. ANC tette szépen a dolgát, IKARUS buszon semmi külső zajt nem hallottam. Lakásban már ez a funkció nem kellett. Hangok tiszták és gyönyörűek, basszus nekem pont jó (szeretem ha van benne, inkább e párti vagyok) Kicsit szorítja a fejem, de megszokom
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
figoa
tag
ha ertekesitesben kicsit is tajekozott uram.akkor tudja miert.ha nem elmondom.
es felreertes ne essek,nem a szakmai tudasat vonom ketsegbe,sot tisztelem is miatta.
de visszaternek az értékesítés fogalmára.ahol kulonosen a holgyek vasárlási igényeit is figyelembe véve
(azt tudom hogy ez ismeretlen terulet lehet) de az a vélemenyem,hogy onnel ellentetben még nagyon sok holgy vásárlo szivében van--lehet helye egy macskás Razer posztnak.bar fogalmazasa kisse tukorhoz szolo hangvetelu ,de a tegezodesnek is orulok
egyebkent termeszetesen mindent lehet,és szerintem is jo választas bármi más,akár a továbbgorgetés is....[ Szerkesztve ]
"My chosen torture makes me stronger .In a life that craves the hunger .A Freedom and a quest for life Until the end the judgment night ...."
-
Bodz
nagyúr
Jövök... 10k-ért ez jó vételnek tűnik belépő szinten könnyen hajtható, nem (túl) világos hangú fejesekhez. Csak olvastam róla, nem hallottam.
(#64770) ribizly: Vicces lenne egyszer összeírni, hogy az ismert és drága fejeseknek milyen hibái vannak.
Amúgy a kopás ráadásul nem is garanciális probléma.[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Mitől gémer egy fejes?
Az hogy van rajta mikrofon, vagy tud vmi extra térhangzást?Komolyan kérdezem, mert egyébként egyre több kérdést látok gémer témában ahol is rosszabb esetben el vannak küldve szerencsétlenek melegebb éghajlatra és egy halott topikba...
Gondolom egy-két fejes kivételével ipari hulladék termelés zajlik egyébként ezen a fronton kissé kiszaturálva és felcimkézve, de ettől azért lehetne vmi hallgatható szűk keret (látom ilyen ez a HiperX) amit be lehetne dobni...és még az is lehet hogy páran rácsodálkoznak; ilyen is van?
Persze no offense (nem is neked szól....)....csak elmélkedem...
És persze tudom hogy vezetékesről és sztereo fejesekről szól a topik....
-
Dorien
veterán
Igen, de a 250 és 600 ohmos jó eséllyel még elégséges hangerőt sem fog kiadni magából alaplapiról. Ezért is volt az 1. javaslatom az ATH-AD500X, mert az AT fejesek könnyen hajthatóak. Az ATH-M40x is jó lehet, ha OK a műbőr párna.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
niof
addikt
Ja, meg a kábeleket alá kell támasztani SFTTBZ-vel (Steril Földdel Töltött Teflon Bevonatú Zacskó, by Hang & Technika magazin), meg a szoba sarkaiba helyezzünk félig, 3/4-ed részig olivaolajjal töltött Unicum-os üvegeket - kupakkal lezárva persze, hogy jobb legyen az akusztika. És persze a hangzásjavító matricákról se feledkezzünk meg (háromszögek, négyszögek, körök), amiket a hangfalakra kell ragasztani, hogy jobban szóljanak. A sárga a legjobb!
Mindig bukkannak fel ilyen marhaságok. Eleve, mi értelme lemágnesezni egy pl. egy fejhallgatót, vagy hangsugárzót, hiszen néhány technológiától eltekintve, mind a mágnesek miatt szólnak. Szerintem az IsoTek is csak bepróbálkozott ezzel, és volt, aki ezeket a teljesen be is nyelte. Bejáratásra használni épp olyan, mint bármely zenét, zajt, vagy mondjuk egy rádióadót. Csak a belepakolt üzemóra számít, meg hogy melyik egységnek mennyi idő alatt áll be a hangja. Elektronikáknak azért általában kevesebb idő kell.
Amúgy egy kábelcserének van hatása, esetleg csatlakozónak is, de ez már kisebb mértékű. A bejáratásnak alap, hogy van hatása, hiszen az anyagokban lévő mechaikai feszültségek idővel normaizálódnak (üzem közben). Az, hogy egy-egy terméknek milyen a saját hangja, az meg megint egy más dolog. De a többi kb. a bullshit kategória.
[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
-
Dorien
veterán
Ezt úgy bírom vazze, valaki ajánl valamit, aztán egyből megy a kritizálás, hogy miért nem jó... Mi lenne, ha megvárnánk a kérdező reakcióját?
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Rick3D
senior tag
Így már teljesen értem , köszönöm ! Számomra ez a "lánc" fogalom valami nagyon bonyolultan hangzott elsőre. Ez is olyan míg valaki ki nem próbálja amíg nem szán rá időt stb... Emlékszem még nagyon régen mikor váltottam alaplapi hangkártyáról - külsőre .... hát öregem ég és föld , pár hétig én akkor a mennyekben voltam és csak azt hajtogattam "Miért nem váltottam előbb ? Én idióta ! " Mikor elmentem játszani olyan fül orga*musok voltak áááh + zene , hihetetlen - jó vissza emlékezni rá Teljesen megbolondított , akkori haverjaim totál hülyének néztek míg addig addig mondogattam hogy csak 1 esélyt adjatok neki ! 12-15k összeget rászántok első kőrben és kész. Teljesen rákattantak 1 hónap leforgása alatt mind a 8 embernek volt egy valamilyen belépőszintű hangkártyája
Elvileg ma jön meg az új fülesem majd ha valakit esetleg érdekel írok róla tapasztalatot.
Még egy olyan kérdésem volna hogy egy ilyen lánc ahogy írtad külön külön kiépíteni minden egyes darabját , mekkorát nyom a lantba ? Itt arra gondolok hogy alaplapi->külső váltás kb több száz szorosan megnövelte a hangzást/élményt. Egy ilyen lánc kiépítése is ad ennyit? vagy ez már csak amolyan " nem elégszem meg a 95%al nekem az a maradék 5% is kell kategória (maximalista hozzáállás)"[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nos ugye, ma kora délután hozták a Z40-est, nagyjából eddig kb. 3 órát hallgattam, ezért ilyen rövid idő után ódzkodnék attól, hogy egy akadémiai székfoglalót írjak a témáról. Ráadásul a Z40-hez használt IsoTek tápkábel, és az Oyaide Class A RCA kábelek is lényegében null kilométeresek, szóval azért még ezek is beleszólhatnak majd később az összképbe, ha bejáratódnak az erősítővel együtt.
Azért egy-két gondolat leírnék, amit tapasztalni vélek. Mint írtam már korábban, javarészt a Spotify Premiumot hallgattam ez idő alatt, azon belül is leragadtam Adrian von Zieglernél. Ez a zene egy kicsit relaxos, egy kicsit ilyen kelta motívumokkal bélelt, és általában jellemző rá, hogy a fő zenei motívum alatt valamilyen természetben hallható dolgokat rak bele, mint pl. vihar, mennydörgés, vagy éppen tücsök ciripelés. Az erősítővel szépen, pontosan ki lehetett hallani, hogy éppen mi micsoda szól a háttérben, ami a TEAC-al is hallható volt ugyan, de kevésbé ilyen tisztán, ráadásul az embernek sokszor fel se tűnt, csak úgy beleolvadt az egészbe.
Nyilván az erősítőnek pont ez lenne a dolga, hogy az ilyen apró nüanszokat kiemelje, ennek szerintem bőven eleget fog tenni.
Ami még szintén feltűnt, hogy talán mintha egy kicsit több lenne a mély, mint amit eddig hallani véltem a TEAC-al.
Nagyjából ennyi lenne egyelőre.
59195 Bodz Na, ja elég helyszűkében vagyok. A fehér terítővel letakart cucc a nyomtató, és annak a vezérlő panel része pár cm-el előre lóg, teljesen a Z40 oldalához ér. A nyomtató is koppanásig a falig van tolva, azt meg el szeretném kerülni, hogy centiméterekkel lelógjanak az íróasztalról, ráadásul macsek is előszeretettel szokott felugrálni ide, nem lenék túl boldog, ha netán egyszer földre vinné az összes cuccot. Ettől függetlenül igazítottam a dolgokon egy keveset, hogy úgy elvágólag is minden rendben legyen.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Röpke két óra használat utáni észrevételek. Ez nyitottabb, mint az előző ATH R70X, azaz ugyanolyan hangerőn, jobban kihallatszik a zene a külvilág felé, bár nem annyira vészes, egyébként is csak ketten élünk az asszonnyal, az meg egy kicsit süket , nem fogja zavarni. Nekem kényelmesebb a viselete, mint az R70X-é, ugyanis nagyobb a fülpárnák mérete, így teljesen betakarja a füleimet, a szemüveg szárát se nyomja a fejemhez. Korábban olyan jelentős különbséget nem tapasztaltam a Foobar2000, és a jRiver lejátszók között, most viszont ilyen rövid idő alatt is szembetűnt, hogy ugyanazokkal a zenékkel, a jRiver lenyomta a Foobart.
Érdekes lesz majd, ha belép a láncba a Z40-es is."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Dorien
veterán
Igen, az ATH-k elég jól bírják a strapát. A Shure fejesek fejpántja sajna elég gyorsan megreped.
-
emiki6
veterán
Tehát a lényeg hogy a pro szorosabb és a kábele hélix, míg a sima kábele egyenes, valamint a hangzás azonos, ha a típus és az impedancia megegyezik.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Van sima és van edition is? mi a különbség közöttük amúgy? Valaki mondja már el, mert ez az edition mögébiggyesztés elég wtf nekem
Újonnan mennyi? ~56?"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kubokra
tag
Egyébként ez is igaz, magamra nézve én is így tennék ahogy írod. De nem tudjuk a konkrét helyzetet Forraszto kollégánál, így nem is éri meg többször mondogatni. Ő is mondta, hogy tisztában van vele, hogy kicsiért több jobbat kap(?), de ennyi van, az a max.
Apró darabokra szaggatott, dióba, cukorba megforgatott, rétegesen összerakott kelttészta
-
Dorien
veterán
Köszi!
Én a 3 jelenlegi fejesem között (AKG K612 Pro, ATH-AD900X, Beyer DT880 Edition 250 ohm) egyelőre képtelen vagyok dönteni. A K612 Pro valami nagyon feszesen, pontosan, kontrolláltan, nagy térrel adja elő a zenéket, az AD900X ugyanezt teszi, de egyfajta ösztönös lazasággal, közvetlenséggel, míg a DT880 bár érezhetően lassabb náluk (lehet, hogy valami izmosabb erősítőről kellene hajtani?), de szinte tökéletes a hangkaraktere, a Sense V1-re kötve semmi EQ nem kell neki. Mindhárom kristálytiszta hangú, nagy terű, könnyű, kényelmes, plüss párnás - piszokul bele lehet velük feledkezni a zenébe...
-
AXisBOLD
addikt
Hallgattam már zenét az M50x-en is, nagyon tetszett, de csak pár szám volt, így nem mondanám, hogy ismerem, viszont nekem nem volt sok a mély, bár egy M30x-hez képest sokkal több volt, persze hozzátartozik, hogy ez utóbbi ugye teljesen semleges karakter, másra való.
Nem fogom hájpolni, de igen, nagyon elégedett vagyok az M40x-el
Aurea mediocritas
-
emiki6
veterán
Nálam fontos szempont volt, hogy állvány legyen, aztán jött az ihlet és tádá
Attól tartok nekem is lesz még pár fejesem és többet meg fogok tartani.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Arra ott a Ted Baker Rockall. Szinte teljesen biztos vagyok benne, hog azért az 50 fontért (régebben ugye 150-180-ért adták) jól szól. Párszor már említettem, de még senki sem próbálta ki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM