-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy SRH440 vagy egy K618 DJ lehet a jobb választás? Nagyjából mindent hallgatok, így nem árt, ha mindenhol helytáll. Mobilról, laposról lenne hajtva. A kialakítás most mindegy, azt majd eldöntöm magamban, hangzás tekintetében érdekelne, hogy melyik, mire képes.
Előre is köszönöm a válaszokat
Everybody lies.
-
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Van ötletetek, hogy egy Beyerdynamic T70P-t hol lehetne meghallgatni??? -
Dorien
veterán
válasz tothdev #28787 üzenetére
Szerintem a 681 EVO bőven megéri a párezer Ft-os felárat. Félnyitott, jobb tér, extra plüss párnák, cserélhető kábel. A HD2000 akkor jó, ha fontos az izoláció és zárt megoldás kell.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
eddie17
addikt
válasz lawliet616 #28785 üzenetére
Én "zeneszerkesztéshez" Audio Technika ATH M40fs-t használtam/lok.
Hangszeres zenéhez is bevált. Nem csúcs, de arra amire kell hobbi szinten szerintem elég. -
törölt tag
válasz lawliet616 #28785 üzenetére
És ha egyiket se?
(#28786) RetepNyaraB: Én nagyjából hiszek nekem, az már legalább egy. A MixR a Beatsek zömével ellentétben kulturáltan szól, ennek is energikusak a mélyei, de kb. arányosan megvan a közepe és magasa is, és viszonylag tiszta, hangszerhű. Hogy mennyit ér, az persze nehéz ügy. Nem annyira szofisztikált konstrukciójú és anyagösszetételű, amiért szivesen fizetnénk 75ezret, de a hangminősége a korrektebb márkáktól is körülbelül ezen az árszinten kapható meg - vagy nem sokkal kevesebbért.
-
válasz RetepNyaraB #28786 üzenetére
99%-ban a zeneszerkesztés egyenlő azzal, hogy FL studióban próbálkoznak házzenét alkotni. De ehhez sem árt egy normális fejes, különben az eredmény hányinger, szóval az árkategóriájához mérten ultra-részletes és lehetőleg kevés kiemeléssel rendelkező fejes szükséges.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Maacaw
tag
Sziasztok!
Fejhallgatót keresnék 50 max. 60 ezer forintos árkategóriában, ami kényelmes (szemüveggel is), a kinézet és hogy nyitott vagy zárt nem fontos, mivel otthon, elektronikus zene készítésére használnám, de ebből adódóan fontos lenne hogy "mindent" halljak, azaz nagy dinamikatartománnyal (ha egyáltalán így mondják ezt) rendelkezzen. Zenehallgatásra kicsit ritkábban használnám. Most egy ZX600-as van a birtokomban, kérdezném hogy árkategóriához mérten, vagy úgy egyáltalán mit gondoltok róla, milyennek számít.
Minden egyes választ előre is nagyon szépen köszönök!
És majd elfelejtettem, az se gond ha használt.
[ Szerkesztve ]
-
tothdev
tag
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék vásárolni(meglepő tudom.
Előző egy Pioneer se mj21 volt, aminél nagyon tetszett a tiszta hang főleg a női vokáloknál.
Szóval: max 10.000 ft ért szeretnék egy jó ár/érték arányú fülest leginkább otthoni használatra.
Fontos lenne a kényelem( ami a pioneer esetében nem volt meg), és az ezért az árért elérhető legjobb hangzás.
Általában alternatív rockot , trancet és dubsteppet hallgatok.
Kinéztem 2 lehetséges versenyzőt:Superlux HD 681EVO
Takstar HD2000
Véleményeteket kérném a két fülesről, hogy szerintetek nekem melyik lenne az ideálisabb, vagy hogy van e hasonló árkategóriában jobb választás. Köszi előre is
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Something_ #28782 üzenetére
Szia, sztem nem rossz az a sony, a webshopos árat mindenképp megéri. Kicsit persze kamuzik basszusban és ken is, de kedvesen teszi. A Mixr-t nem hallottam, Kammerer szerint vállalható - de feltehetően nem a 75k árkategóriában. Mindenesetre ha hiszünk K-nek akkor jobb, mint a többi fosadék beats.
lawliet616@ mégis mennyiért? Ezek mind hulladékok. Mi az a zeneszerkesztés?
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
lawliet616
csendes tag
Sziasztok!
Fejhallgatót keresek. Otthoni zeneszerkesztésre használnám. Ezek a versenyzők:Pioneer SE-MJ711-L
Cooler Master STORM Ceres 300 SGH-2000-KWTA1
Panasonic RP-DJ600E-K
Genius HS-G600Sajnos nem értek annyira hozzá, hogy magamtól kiválasszam a legalkalmasabbat/legjobbat a feladatra. Melyiket ajánljátok nekem?
-
Victoryus94
őstag
Sziasztok!
Fejhallgatót keresnék, 5-20 ezer közötti áron (akár használtan is)!
Elsősorban utazás közben használnám, így fontos, hogy a háttérzajokat szűrje.
Mivel sokat utaztatom, vagy védőtokost, vagy strapabíróbb készüléket keresek, mely nem fog széttörni, széthullni, szétfoszlani a párnája.. stb.
Laptoppal és telefonnal lenne legtöbbet használva (film, pop, és egyéb zenék)
Szemüveges vagyok, ami gyakran van rajtam (néhány fejhallgató emiatt nagyon kényelmetlen)
Lehetőleg kisebb méretű fülest keresek, amiben nem izzad a fülem.Egyéb dolgokhoz nem értek.
Jelenleg egy logitech h600-as rádiós fejhallgatóm van, mely viszonylag kényelmes (bár a jobb fülem nagyon melegszik tőle), a hangminőségérezhetően gyengébb, mint vezetékes társai, ezért keresnék egy jack kábelest.Ár: minél olcsóbb, feltételeknek megfelelő eszközt keresek, mellyel élvezetes a zene, és a film is.
Jelenleg nincs rá sok pénzem, és nem értek a fülhallgatókhoz, nem tudom, milyen árban találnék az igényeimnek megfelelő eszközt. Lehetőség szerint kérnék olcsóbb eszköz javaslatot (akár használt fülhallgató tippeket), és minőségibb hangzású verziót is.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Something_
őstag
Sziasztok!
Ma bementem az Edigitalba, ahol megpillantottam várakozás közben egy fejhallgatót és rájöttem, hogy nekem kell egy fejhallgató.
Ott nem lehetett kipróbálni, így beballagtam a Media-ba hallgatózni. Úgy mentem be, hogy szeretem a jó basszust, szeretem ha hangosan és tisztán szól, ne lehessen hallani a "külvilágot". Ezek voltak a követelmények, 20-30e ft értékben. Tudtam, hogy a Media Markt-ba drágább, így olcsóbbak ebben az árkategóriában kb 5-7e ft-tal a netes webshoppok.
Meghallgattam kb 30 fejest, de szinte az egyik sem fogott meg, talán egy 20e-es sony volt a legjobb, de az sem annyira. 30-40-ig elmentem az előbb említett árrés miatt. Nem tetszett egyik sem, sőt a 20e-es sony volt a legjobb.
Volt egy 50e-es XB910-es Sony ami már kinézetre és anyagra is tetszett, de az 55e ft-os kiállítási ár miatt nem is nagyon gondolkodtam rajta. De felpróbáltam. Vitt mindent, rá is google-ztam és találtam ingyenes szállítással 35e-ért több helyen is.
Az lenne a kérdésem, hogy esetleg van e olyan hely, ahol olcsóbban hozzá tudnék jutni vagy van e más ilyen fejhallgató, ami max 35e-ig jobb választás lenne a fentebb felsorolt kritériumok alapján.Kizárólag beltérben használnám, autóban komolyabb autóhifi van, gyalog nem járok, motornál bukósisak alá meg nem praktikus semmi
Szerk.:Öcsémnek van egy eredeti Beats Mixr fejese, divatból kuporgatott rá, asszem akciósan 75e-ért vette, de szerintem ez a 35e-es Sony szólt úgy, talán még jobban is.
Szerk2.: na jó, most pont itt vagyok náluk, felvettem és hát ez a Mixr is elég jól és szépen szól. Kár, hogy nem volt ott mindkettő egymás mellett
[ Szerkesztve ]
-
november
tag
Sziasztok!
Már régóta szeretnék venni egy fejhallgatót. Az alábbi felhasználási célokra:
- otthon és az utcán is használnám
- elsősorban zene, podcasthallgatásra és néha filmnézésre
- elég tág a zenei ízlésem, tényleg, tudom ez így elég gyér, de a klasszikustól kezdve, a rockon át egészen a hip-hop-ig minden. Azt is tudom hogy nincs olyan fejhallgató ami minden zenei stílushoz passzolna. De ha nagyon kell akkor leszűrhetem még jobban.
- középkategóriás terméket keresek, nem a legdrágábbat és nem a legolcsóbbat. Olyan 20-25 ft forint körül. De ha 1-2 ezerrel több nem gond.
- mindenképpen vezetékest
- az most nem tudom hogy circumaural vagy supraaural-t szeretnék. mert gondolom ez nagyon ízlés dolga.
- a zárt vagy nyitott. ezt sem tudom eldönteni. Igazából azt nem szeretném hogy kihallanák az emberek hogy mit hallgatok. Itt inkább számomra az a döntő hogy melyik "szól jobban"
- hangzásban azt várom hogy tisztán szólaljanak meg a hangok vagyis kiegyensúlyozott hangzást.. Igazából eddig ilyen nagyon olcsó füleseim voltak. Sose volt még fejhallgatóm, ezért nagyon várom hogy milyen lehet a különbség.
- és még nem vettem, de mp3 lejátszóhoz lesz majd, illetve egy Hp laptopom van.
- még annyi hogy érdemes használtba gondolkodni?Ha eddig elolvastad akkor köszönöm
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz BandiBuilder #28779 üzenetére
Akkor maradjunk a HD2000 - AKG 511 között
-
BandiBuilder
csendes tag
válasz likeaRAINBOW #28778 üzenetére
Érdekes kérdés. Tök más a két fejes. Az egyik circum a másik supra. Pl. ez alapján is lehet dönteni. (Ha a HD2000 -et az AKG 511 -el kérdezted volna még érteném is.
) -
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok!
Fejhallgató vásárlás előtt állok, eddig a kiszemeltek: Takstar HD2000, AKG K518.
Melyiket érdemesebb megvenni?
Köszi a segítséget.
-
BandiBuilder
csendes tag
válasz Ipadipad #28773 üzenetére
Ipadipad: "hangminőség + basszus téren melyik a jobb ?
Sony MDR-V55 vagy Sony MDR-XB600 ? "Sajnos nem tudom reálisa megítélni, mert XB600-at nem hallottam még.
Itt a fórumon, ahogy láttam ezeket az XB sorozatúakat a mindent elnyomó mély miatt nem szokták ajánlani, tehát arra következtetek, hogy durvább a basszus benne, mint az MDR-V55 -ben, ami viszont összességében szépen szól. DBAtti ezt írta az MDR V55-ről: " a magas és közép részletes, jó felbontással, aránylag szellős, a mélyek erőteljesek, de megfogottak " Ezzel abszolút egyet értek.Tökéletes fejes lenne nekem, ha circum lenne. Tényleg meg is kérdem, az MDR-V55 hangzásával van valami circum ajánlat?
-
zsocy
őstag
válasz demmer123 #28775 üzenetére
Nem ismerem annak a Giga lapnak az alaplapi kártyáját (igazából egyikét sem), de majdnem biztos vagyok benne hogy nincs benne külön fejes erősítő (még ha az asus alapszintű akkor is), és az alaplapi cuccok többnyire a zajjal sem állnak túl jól.
De egyszerű a dolog, gondolom a lap már megvan, vedd meg a fejest nyugodtan (ajánlott is itt), és ha nem szól jól alaplapival akkor vehetsz hangkártyát is hozzá. Én erre a szintre még nem költenék sokkal többet, de ennyit azért megérdemel a fejes.
-
Ipadipad
tag
válasz BandiBuilder #28766 üzenetére
hangminőség + basszus téren melyik a jobb ?
Sony MDR-V55 vagy Sony MDR-XB600 ?pár helyen azt olvastam hogy az xb600 nagyon brutális a mély (dubstyle és hardstyle miatt nekem mindenképp fontos hogy szétszakítsa a fülemet a mély )
plusz azt szeretném megtudni hogy ha berakok 1 flac tipusu zenét akkor ezekkel a fejhallgatókkal élvezhetöbb? vagy olyan minőségbe fogom hallani mint egy 3.000ft os "agybadugos" fülesnél ?
L26bKz
-
Ear001
addikt
Bartók - Concerto a Reiner vezényelte változat. Ha körmeidet a székbe vájva hallgatod végig, és a óvatosan körülkémlelsz, majd kicsit sóhajtva állsz fel a meghhalgatása után, akkor jó a lánc.
-
fattyu
veterán
válasz vodkaboy22 #28768 üzenetére
senki.
nemtom mér hitted.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
vodkaboy22
addikt
Utána néztem egy kicsit a fostex th-900-nak. Ki mondta rá hogy magneplanar? (Orto? ) Nem az! Ez egydinamikus driveres fejes!
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Mr.C
őstag
válasz BandiBuilder #28766 üzenetére
én most vettem 14,5k-ért és most tesztelem....
én is csak ajánlani tudomsudo rm -rf /*
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dr. Oid #28764 üzenetére
jaaa már őszintén meglepődtem hová fejlődött a magyar importszektor.
Mivel ma a sarki balatoni közértben a literes kiszerelésű alföldi rettenetek mellett pár méregdrága villányi bolrt láttam és balatoni érdekeltségűt még véletlenül se, kételyeim megerősödtek
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz RetepNyaraB #28763 üzenetére
Berlinben vettem, szoval nem tudom, mennyire mervado.
-
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz PofaJenö #28752 üzenetére
Nos, ma eljutottam egy Media Marktba, ahol kb 60 ilyen-olyan fejhallgato volt kiteve. Philipsnek gyonyoru es szuper kenyelmes cuccai vannak, sajnos mindegyik nagy, pedig az aruk is jo. Sony MDR-S70AP valoban kicsi, de nem szol jol semennyire. Sony MDR-10 egesz jo, viszonylag kenyelmes, osszehajthato, de aztan meglattam egy Klipsch Image One-t, feltettem, es... Apam, brutalis. Kicsi, konnyu, laposra forgathato, haromgombos tavvezerlos, mikrofonos, es valami allat, ugy szol. A legerosebb messze a teszteltek kozul, mely van benne rendesen, de szerintem a tobbi hang is rendben van. Sikerult a legutolsot eleg jo aron kifognom, elhoztam
[ Szerkesztve ]
-
-
raverke
tag
Szia!
A hankártya azért fontos, mert főleg filmeket nézek és a dolby-t, virtuális 5/7.1-et ki akarom használni.
Zenét ritkán hallgatok, az a Logitech Z4-ről megy.Te tény, hogy meghallgatva pár filmet és zenét, olyan hangokat hallottam ki, amit még soha!
Az erősítőre kb 30. ezeret szánnék.
-
Kroni1
veterán
Ma meghallgattam pár olyan fejest amiket áruk alapján még észszerű döntésnek tartok, (persze sajnos pár drágábbat is, pl. egy 100k-s DENON-t is..) és a Sony MDR-V55 jött be legjobban hangra és kényelemre is. Olyan dolgokat is kihallottam a már többször hallott számaimból amiket eddig nem! Nem tudom a ZX600 mennyivel lehet kisebb, de élőben ez is sokkal kisebb mint a képek alapján gondoltam volna róla, úgyhogy nagyon tetszett! Sajnos a DT235 nem volt köztük, de kiváncsi lennék arra is.
[ Szerkesztve ]
-
raverke
tag
Sziasztok!
Ma boldog tulajdonosa lettem egy Beyerdynamic DT990 Pro-nak.
Még tesztelgetem, Hangkártyáról (Asus Xonar D1). Egyenlőre azt mondom hogy brutál!
-Kérdés: Honnan tudom, hogy mikor gyártották? Akit érdekel hogy miért is kérdem, annak privátban válaszolok. Meg van rá az okom!
-Kérdés2: Milyen erősítőt ajánlotok mellé? Mindenképp a hangkártyáról akarom hallgatni!
Előre is köszi az infót!
-
Mr.C
őstag
Üdv!
Tudnátok ajánlani olyan előadót, albumot, zenét, linket, amivel legjobban lehet tesztelni egy fejhallgatót?
Olvastam, elméletileg erre a legjobb a Queen- Bohemian Rhapsody, valamint találtam itthon egy DTS teszt lemezt, de még érdeklődnék, mit tudtok ajánlani...sudo rm -rf /*
-
Kroni1
veterán
válasz Auratech #28749 üzenetére
Én is ugyanilyen állványon próbáltam ki MM-ben őket, saját eszközt is rájuk lehetett dugni. Nekem nincs jó fülem hozzá de a hangjával nem is lett volna komoly bajom, amíg meg nem láttam az árukat! Na azzal már igen! Nem mondom, hogy nem szóltak jól de annyira nem estem hanyatt, mint amennyibe kerültek! Azonban volt egy zajszűrős tipus az nagyon durva csendet csinált a ricsajos MM közepén, már zavaró is volt komolyan, mert hallottam a saját fülzúgásomat! Természetesen ez is egy olcsóbb 90e+-os darab volt, úgyhogy vissza is tettem a helyére szépen..
-
Auratech
őstag
válasz #16820480 #28746 üzenetére
A kábelek strapabíróságát a külső köpeny anyagának minősége és a belül futó vezetékek rugalmassága és a belő helyet esetleg kitöltő műanyag, illetve textil töltelék-borítás, fonat...határozza meg összességében, mint a külső borítás puszta vastagsága.
Jellemzően a külső borítás vastagsága nem elég önmagában. A nagy szakítószilárdságú de kellően rugalmas anyagból vékonyabb réteg elegendő. Nagyságrendi különbség van a felhasznált anyagok minőségében, tartósságában.
Biztos vagyok benne, hogy egy Bose eszköz nem trehányan szaranyagból van összerakva, csak mert a márka drága és úgyis vigyáznak rá. Én is megnéztem párat mostanában, füles vásárlás előtt a MM-ban, külön demoállványon voltak... Vékony de tartósnak tűnő a kábele. Ráadásul szilikonosan csúszósnak emlékszem rá, ami előny, hogy ne gubancolódjon olyan könnyen össze. A hangja nem tetszett, természetesen... főleg az áráért nem. Pillekönnyű és kényelmes volt, de én jobban szeretem a robusztus megoldásokat...Auratech Field Recording
-
akela91
addikt
Üdv. 1 hete boldog tulajdonosa vagyok egy DT990 600OHM fejesnek, illetve egy szuper ár/érték arányú láncot is sikerült összehozni, amivel egész elképesztően sokat javult az (egyébként is jó) összkép.
Hihetetlenül élvezem azóta a zenehallgatást, valamint teljesen más stílusú zenék is belekerültek a repertoárba(eddig szinte csak metál szólt, de jó néhány klasszikus is libabőrt csalogat elő bennem azóta )
Szívesen elvinném a fejest(amp+dac társaságában), ha lenne fejestali a közeljövőben. Egy ATH-M50-et is tudok vinni (elég meghökkentő visszatenni a fejemre DT után ... )
Ki mit szólna egy nyári fejestalihoz? (szinte mind1 hol, gondolom Pest lesz belőle, én Szegedről ígyis-úgyis baromi sokat fogok utazni...)
-
törölt tag
válasz dudika10 #28743 üzenetére
Igen, ha azt nézzük, akkor olcsóbban rendben is lenne. A kábele valóban elég vacak, valamiért több hordozhatónál is alkalmaznak ilyen cérnát. Viszont az AE2 ahhoz képest nem egy rossz cucc, hogy a B&O nememlékszemmármelyik 100e körüli fejese kb pont ugyanazt a hangot hozza, dupla körüli áron.
-
dudika10
veterán
válasz #16820480 #28741 üzenetére
Ae2-rol:
Kenyelmes -> nagyon puha bort es szivacsot hasznalnak, en meg csak olyannal talalkoztam, ami elegge el volt laposodva.
Konnyu -> csak picit gagyi hatasu muanyaggal erik ezt el, ami persze nem baj, de lehet ezt jobban is (a celnak legalabb megfelel, nem ugy, mint a beats elso ranezesre jo minosegu anyagai).
Tartos -> kiveve a kabele, az a legvekonyabb vacak amit csak talaltak hozza.Teny, hogy nem ipari hulladek, de az ar (50k korul van talan) csak a Bose logo miatt ennyi. Szerintem sok erte.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
BandiBuilder
csendes tag
válasz contaxg #28725 üzenetére
Fene tudja, de biztos, hogy "általános" használatra megmarad a HD2000, mert nagyon jó az izolációja és kényelmes.
Úgy alakult az életem, hogy elég hosszú buszon töltött utazással fogok nyaralni menni, és erősen gondolkodom, hogy oda is a HD2000-et viszem. A Sony jobban összehajtható, de nem szeretném a többi utast zavarni, abból meg kihallatszik.
-
törölt tag
Az ATH WS meg ES fülesek eléggé gyenge anyagminsőégűek. Bár a hangjuk elfogadható, de szerintem nem igazán a jobbak közé tartoznak, bár ugye ott van a mérlegen a hordozhatóság, de a ropiműanyag kiszerelés miatt még abban sem vagyok biztos. Illetve a drágább ES modellek egész jók, de azok meg annyiba kerülnek, hogy azt nem hiszem el... Annyiért már inkább jöhetnek az ilyen DT770 meg hasonló ajánlások.
dudika10: A Bose esetében azért nem csak an évért fizet az ember, de azért ifizet elég sokat. Például az AE2 teljesen vállalható hangú, semmivel nem rosszabb szerintem (sőt) az MDR1R-nél, csak nem kifejezetten olcsó, viszont elképesztő kényelmes, nagyon könnyű, kellemes a párnája is, és ha lehet hinni a gelbelex által ide is linkelt videónak, akkor eléggé bírja az utcai használatot, strapát.
-
Areturus
tag
válasz vodkaboy22 #28739 üzenetére
-
Areturus
tag
Ma planároztunk fattyúval. Amit köszönök még egyszer! A kis planárjai úgy szóltak, hogy konkrétan lef*stam a bokám. Szóval most gondolkodó üzemmód van az upgradesystem menetéről. Kitaláltam szépen majd miket gatheringelek össze, aztán jöttem és fattyu rendszere pofán vágott majd jól kinevetett. Úgyhogy most már legalább annál inkább kevésbé vagyok biztos magamban
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz dudika10 #28726 üzenetére
köszi! ha priorizálni kell, a méret és a kényelem a legfontosabb, feltételezem, bizonyos árszegmensben nem kell extrém rossz hangra számítanom. nem vagyok egy audiofil, ha szép meleg mélyeket ad, megfelelően erőteljes hangzással, nekem már jó...
az aiaiai-t néztem anno, de az alakja miatt nem ideális (válltáskában hordanám, ezért jó az összehajtható kialakítás). itt bukik el a sennheiser is, kialakítása miatt a sony jónak tűnik, akárcsak a sennheiserek.
próbálok a felsoroltak közül minél töbebt megnézni, köszi még egyszer mindenkinek!
-
SsPL711
őstag
válasz Dr. Oid #28735 üzenetére
Sajnos, csak vizuális tapasztalataim vannak.
Azért írtam, hogy ki kéne próbálni, hogy szól, kényelmes-e és, hogy szigetel.
Lehet, hogy kellemes csalódás, de neten se találtam sok infót róla.[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz SsPL711 #28727 üzenetére
O, ez a Sony, ranezesre pont ilyen, amit keresek: laposra, kicsire osszehajthato. Koszi, utanajarok!
Mindenkinek koszonom a tippeket! Az AKG-m valoban a legkenyelmesebb darabom, de tul nagy. Szerintem egy circum fejes nem nevezheto hordozhatonak, ilyen alapon egy gramofon is jo lenne (viccelek)
Mindenesetre annyira nem vagyok vajtfulu, hogy tul sokat fuggjek a csucs hangon, nekem annyi kell, hogy kifizethetoen szepen szoljon, ferjen el a valltaskamban es ne IEM legyenJa, nemreg lattam akg y sorozatu fejeseket, haaat... Kiabrandito. 40-es egy lotyogos hitvany ropi vacak, az 55 meg draga.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
-
dudika10
veterán
Amiket én ajánlottam, azok jelentősen kisebbek. Ha nem kellene neki jelentősen kisebb, nem cserélné le az AKG K551-et valószínűleg. Nála meg az a szempont, hogy legyen kisebb, mint a circumauralok, ezért ajánlottam a suprát. Utcán én se szívesen mászkálnék circumaural fejhallgatóval.
A fentebbiek viszont nem változtatnak azon a tényen, hogy egy D1100 egy táskában kb annyit bír ki, mint egy szál ropi (költői túlzás, de van alapja).
Azt kérte, hogy ne legyen erős magasa, nem azt, hogy csak dübörögjön, mint a D1100. Előbbinek az általam ajánlottak eleget tesznek teljes mértékben azt hiszem. Persze azok se tökéletesek, mert az összehajthatósággal gondok vannak.
(#28729) .DLL:
Bose és JBL esetén csak a névért fizetsz ennyit, ahogy azt már megszoktuk a gyártóktól.
WS55 mikrofonos verzióját legutóbb valami 30k környékén láttam. Megmosolyogtató számomra az az ár.
Sennheiserek semmit nem szigetelnek, nem is értem ki a célközönség.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
.DLL
veterán
válasz Dr. Oid #28724 üzenetére
Van néhány választás, de azok után amiket már eladtál (pl. J55, K551) kérdéses, hogy pontosan milyen hagot is vársz, így megvétel előtt többször (több különböző napon/zenével is) próbáld ki őket megvétel előtt.
"1 meghallgatás nem meghallgatás." - Macron-Az ajánlottak között szerepel a Sennheiser HD229, bár testvérével a 239-el együtt kicsit túlárazott szokás szerint, és nagyon háklis a felhelyezésre (kicsi nyilás) de utána kényelmes és beleférne a keretedbe. Aztán:
-Beyerdynamic DTX 501p
-JVC HA-S500 (ez sajnos külföldről rendelhető)
-Pioneer SE MJ-751Van pár új (vagy épp régi) supra fejes, amivel szerintem még nincs itt tapasztalat, én is kíváncsi vagyok milyenek lehetnek:
-JBL Synchros E30
-AKG Y40, Y55
-Bose on ear 2i
-néhány Audiotechnica fejes pl. WS55, ES55, stb.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
krx21
nagyúr
válasz dudika10 #28726 üzenetére
Amit Te ajánlottál, azok pont annyival kisebbek, hogy pont nyomja a fület... Nálam ez a kizáró ok... Ezért szubjektív a füles... A linearitás, pedig pont nem jó, hisz mély fülest szeretne... Én hordozható eszközről nagyon sok mély fejest meghallgattam és a D1100 messze az egyik legjobb volt... Hozzá képest a sok többi mint egy kaputelefon, halkan szólt... Bár a AIAIAI-ból én hallottam a TMA-1-et az tetszett... Csak az 75e ft...
-
-
dudika10
veterán
A D1100 a mélyorientált típusok közt is mélyorientált, nem hiszem, hogy ezzel kellene kezdeni az ajánlást, de egyébként is ropi utcára, nem hiszem, hogy a felhasználók többségénél túlélne 2 évet.
Persze én semmiféleképpen nem venném meg, amire lehet azt mondani, hogy ízlés kérdése, de ez már nem az.
Bozodi János:
Nehezet kérsz. Legyen kicsi is, kényelmes is és szigeteljen is, ez a három már eleve nem szokott egyszerre sikerülni. Ehhez mellé kéne egy mikrofon, valami normális hangzás és strapabírás utcára.Szerintem számodra a tökéletes választás a Sennheiser Amperior lenne, de az a kereted duplája körül van inkább.
Valahol kompromisszumot kell kötni. Próbáld ki az AIAIAI TMA-1-et, és a Sony MDR-10RC-t. Emlékeim szerint az AIAIAI elég "farnehéz", de a Sonyba is több mély jutott, mint ami a lineáris átvitelhez szükséges volna.
És nem ajánlom az AKG K451-et és 452-t. Bár pici és összehajtogatható, még jó kis tok is jár hozzá, de elég elrontott konstrukció szerintem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
contaxg
veterán
válasz BandiBuilder #28719 üzenetére
Fémes magasa a HD2000-nek? Vmi nagyon el lehet kalibrálva nálad.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
krx21
nagyúr
válasz Dr. Oid #28720 üzenetére
Ha az a mikrofon nem lenne... (minek?) Akkor mondanám a Denon AH-D1100-at... A mély kiemeléses fejesek közül, pláne hordozható eszközhöz az egyik (szerintem) legjobb fejes a kategóriájában... Egy telefonról is úgy meg lehet hajtani, hogy leszakad az ember feje... Egyéb frekvencia tartományban is igen jól szerepel... Talán az egyik legkényelmesebb fejes és nem túl nagy, mégis fület ölelő... Hallgasd meg, sok helyen kint van...
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Oid
aktív tag
Sziasztok,
Sok-sok fejhallgatón vagyok már túl, sok pénz "kidobásával". iPhone-hoz kellene, jó lenne mikrofonos. Volt szép, de névtelen Incase, drága JBL J55i, még drágább AKG K551 Reference. A szempontjaim: legyen hordozható, befordítható, és ne álljon el a fejemtől. Ne legyen túl nagy. Sajnos a helytakarékos IEM-ek nem jönnek be, egyik sem illik igazán a fülembe...
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, utcán, tömegközlekedési eszközön, irodábanMilyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás: pop, rock, metal, elektronikus - tudom, hogy ezek ellentmondóak, így inkább a mély-domináns érdekelMennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30.000 HUFVezetékes vagy vezeték nélküli?
vezetékesCircumaural vagy supraaural?
supra, a méret miattZárt vagy nyitott?
zárt, nem szeretem, ha kihallatszik, amit hallgatokMikrofonos vagy mikrofon nélküli?
mikrofonosMilyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
nem szeretem a túlzott magasakat. a Beats-féle mélykiemelés is távol áll tőlem, de inkább legyen mély-domináns, mint magas.Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
iPhone, néha laptopKöszönöm!
-
BandiBuilder
csendes tag
No sikerült meghallgatnom a Senheiser HD 449 -et. Kiábrándító! A basszus teljesen hiányzik és úgy összességében tompa az egész. A 25.000 forint körüli árcédula erősen túlzó.
Meg merem kockáztatni, hogy a Takstar HD2000 -nek a fémes magasával együtt jobb az összképe és kellemesebb fejes.
Már értem miért vannak a Senheiserek ebben az árszegmensben kidzsihádolva a fórumon!
-
Bodz
nagyúr
válasz BandiBuilder #28698 üzenetére
Sajnos magadat csaptad be. Soha nem mondta senki, hogy 7000 pénzért megváltja a világot. Áráért igen jól szól, drágábban van jobb.
(#28714) Compika: Feliratban különböznek. Bátran megveheted bármelyik helyről.
[ Szerkesztve ]
-
SsPL711
őstag
válasz #63253504 #28710 üzenetére
Azért azt nem jelenteném ki, hogy "nagyon jó a mély hangzása".
Inkább azt mondanám, hogy túlzottan mély kiemelt, ú.n. bass head fejes.
Igaz, nekem csak egy XB400-asom volt, de ugyan ennek a "családnak" a tagja.
Elsőre, nagy élménynek tűnik, de egy kiegyenlített, részletezőbb fejhallgató után hallgathatatlan hosszabb távon, ezért is adtam túl rajta egy rekesz sörért, nekem ennél többet nem ért.[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
törölt tag
válasz BandiBuilder #28709 üzenetére
Közben nézelődtem, és rátaláltam egy másik Sony-ra, méghozzá az MDR-XB600-asra. A vélemények alapján ez kényelem szempontjából is jónak mondható, illetve ami a legfontosabb, nagyon jó a mély hangzása. Árban szinte ugyanott mozog mint az MDR-V55.
-
BandiBuilder
csendes tag
válasz #63253504 #28707 üzenetére
A Sony MDR-V55 -öt én meleg szívvel ajánlom elektronikus zenéhez. Igen gazdag basszusa van és az összképe is jó. Az AKG-ről nem tudok nyilatkozni, de a kábelezés és az ár a Sony mellett szól.
(Egy dologra szeretném csak felhívni a figyelmed, hogy meglehetősen szorítja a fület a Sony. Idővel kicsit enged, de hosszú távon igen kényelmetlen tud lenni. Nekem elég kicsi fejem van, lehet egy nagyobb fejen jobban szétterül és kevésbé zavaró. Ha van lehetőséged felpróbálni valahol, akkor érdemes vásárlás előtt.)
-
SsPL711
őstag
válasz theuprising #28706 üzenetére
Valahol valaki mondta, írta, hogy van rajta hangerő szabályzó?
A több százezres fejhallgatókon sincs hangerőszabályzó, nem véletlenül.Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
törölt tag
Hali!
Elektronikus zene hallgatáshoz keresek fejhallgatót. Olyanra lenne szükségem, ami nagyon jól átadja a mély hangokat, nagy basszusa legyen. Ez a legfontosabb szempont. Kettőt néztem ki eddig:
- AKG K618 DJ
- Sony MDR-V55BEzek közül melyik lenne megfelelő a fent említett célra? Ha egyik sem, akkor tudnátok ajánlani egyet?
Köszi előre is!
-
Kroni1
veterán
Leginkább Rock zenére utcainak melyiket ajánlanátok jobban?!
AKG K518 - 8000.-
Sony MDR ZX600 -12000.-
Arra tud valaki bármi magyarázatot hogy a K518-asból a neonzöld miért ilyen olcsó más színek 12k-s áráhozhoz képest több boltnál is?!
[ Szerkesztve ]
-
BandiBuilder
csendes tag
Eredetileg a kényelmes cirum fejesnek nem ezt a Tekstar HD2000 -et, hanem a fórum által szintén favorizált Superlux HD681 EVO -t , szerettem volna, csak hát abba "beleesik" a fejem. Lehet az jobban szólt volna, ezt sajnos abból az 1 percből míg a fejemen volt az utca közepén hallgatózva nem tudom megítélni.
Kíváncsi leszek a Senheiser HD421-re, ha sikerül ma végre meghallgatnom...
-
zsocy
őstag
válasz BandiBuilder #28701 üzenetére
Tehát kiderítettük hogy egy 14000 forintos fejes jobban szól mint egy 7000 forintos?
Egyszerű amúgy a dolog, azoknak ajánljuk a HD2000-et akik a legolcsóbb fejesek közt keresgélnek. Aki 8000-ig keres valamit, annak hiába mondjuk hogy dupla annyiért vegyen, nem?
Jó a V55 is, persze mindenki magának dönti el milyen hangot keres. Mondom ezt úgy hogy nekem is van egy Sony MDR1R, és én szeretem a meleg, dögös hangját, bár az új árát nagyon nem éri meg. Ahogy a többi Sony sem igazán.
-
törölt tag
válasz BandiBuilder #28701 üzenetére
A V55-öt nem hallottam, és a HD2000-et sem, csak pontosan azt írtad le, amire utalni próbáltam, nem én írtam, hanem te, hogy a közép kevesebb a Sonyban, és a magas meg több a HD2000-ben (vagyis kevesebb a Sonyban).
Amúgy az MDR1R-t hallottam, és arra is tökéletesen ráillik ez a leírás, sötét, meleg hangzása van, a magasak nagyon visszafogottak, a közép is kicsit, és leginkább mély van benne, kicsit brummogós, nem vészesen, de annyi pénzért már ne is legyen vészes. -
BandiBuilder
csendes tag
válasz #16820480 #28700 üzenetére
Hallgattad már a Sony-t? Negy úgy általában, hanem a V55 -öt?
A középtartománya valóban kicsit kevesebb, a mély pedig kissé eltúlzott a Sony-ban, de azt, hogy "minden másból kevés van" az erős túlzás.
A két fülest ( kereső miatt: Takstar HD2000 vs. Sony MDR-V55) összehasonlítva nem véletlen - nem csak a név miatti - az árkülönbség.Igazából, ha Sony zárt és circum lenne, valamint nem szorítaná a fülemet annyira amennyire, akkor eszembe sem jutott volna még egy fülest venni.
ui. Én eredetileg DBAtti logoutos tesztje alapján választottam a Sony MDR-V55 az eredetileg kiszemelt Beyerdynamic DT-235-helyett és nem is bántam meg.
"Divatos külseje és DJ kialakításának dacára engem meggyőzött, igen kellemes volt az összhatás, kényelem, minőség és hang találkozik benne. Meg is kérik az árát, de ezzel együtt adok neki egy „meghallgatásra ajánlott” címet... a Sony-ról ki is merem mondani, hogy jobb..."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Milyen processzort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság