- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Areturus
tag
Sziasztok!
Van itt valakinek rövidebb/hosszabb tapasztalata Audeze LCD4 vagy Focal Utopia fejhallgatókkal? Játszom a gondolattal, hogy vagy cserélném a HD800S-t, vagy megtartom és mellé jöhetne valami újdonság. Érdekelne egy s más attól aki már próbálta valamelyik modellt.
-
Areturus
tag
-
Areturus
tag
válasz vodkaboy22 #30442 üzenetére
Hmmm. Ha már háromszáz pénzt "kell" elkölteni akkor az LCD2, HD800 és HE-6 is egy ligában játszik, mindegyik hasonló árfekvésű. Ember legyen a talpán aki tud választani közülük
-
Areturus
tag
Nem tudom volt-e már, de ha még nem akkor tessenek mívelődni:
[link] -
Areturus
tag
válasz vodkaboy22 #30323 üzenetére
amióta hoztam neked ilyen Faxe-ot azóta nagyon rá vagy kattanva ahogy olvasom
-
Areturus
tag
Akinek volt T70 fejese, az hogyan tisztította a párnákat és a pántot? Ez az anyag ún. microvelour. Úgy szöszölődik mint a jóisten annak ellenére, hogy rövid hajam van és minden nap mosom
-
Areturus
tag
fattyu is coming
-
Areturus
tag
válasz vodkaboy22 #28739 üzenetére
-
Areturus
tag
Ma planároztunk fattyúval. Amit köszönök még egyszer! A kis planárjai úgy szóltak, hogy konkrétan lef*stam a bokám. Szóval most gondolkodó üzemmód van az upgradesystem menetéről. Kitaláltam szépen majd miket gatheringelek össze, aztán jöttem és fattyu rendszere pofán vágott majd jól kinevetett. Úgyhogy most már legalább annál inkább kevésbé vagyok biztos magamban
-
Areturus
tag
Beyer T70 és Impact Twin tapasztalatai vannak valakinek? Az Impact meleg hangú vajon, ellensúlyozza valamennyire a T70 hidegségét? Milyenek együtt?
-
Areturus
tag
válasz vodkaboy22 #28625 üzenetére
Igen, le a kalappal contaxg előtt a korrektségére és szakmai tudására való tekintettel! Ez pontosan így van, ha tudnák az emberek ez a fejes micsoda remek élvezhető zenét produkál... Az ára sem olyan vészes. Ehhez képest a T70/T90 nagyon el van szállva ár/érték arányban most már. Az új áruk eléggé bicskanyitogató Ám van még egy lejátszatlan meccsünk a DT770LE-vel. Őt is bejövősnek éreztem, az utóéletéről nem is szólva. Pont jó lehetne a 250 ohmos verzió, mert még portable systemről is meg tudom hajtani az utazásaim közepette, illetve itthon is tudnám bőven hallgatni. Bár ő még egy kérdőjel a képletben, lehet helyette/előtte inkább egy Impact Twinre gyűjtök. Téged úgy vettem észre nem szeret a pénztárcám, amióta voltam nálad azóta úgy néz ki a közeljövőben el is lesz költve jó 200k+ hangtechnikára
-
Areturus
tag
Pénteken kaptam a jótündértől kölcsönbe egy Beyerdynamic DT990 Editiont. Ebből is a 600 ohmos változatot. Mit ne mondjak, a Shure 440 után az arcom leszakadt annyival jobb ez a fejes. Pedig a láncom még csak gyerekjátéknak sem nevezhető szinten van (Xonar D1 dac, Onkyo TX-SR501E amp). Ennek ellenére lekörözi a Shuret. Közben megtapasztaltam azt a jelenséget is amit a nagyok mondanak miszerint "a forrás hibáit fogod majd hallgatni". Valóban annyival többet hallok ki a zenékből már, hogy kihallja egy normálisabb fejhallgatóval az ember a forrás hibáit ha az nem ér el egy megfelelő szintet. Úgyhogy nincs mese, hamarosan egy Impact Twin is az asztalon kell, hogy legyen egy új Szekeres társaságában
Kiegészítésképpen pedig a jótündér már nem kapja vissza a Beyert, ez már innen nem megy sehova
[ Szerkesztve ]
-
Areturus
tag
Mit gondoltok a T90-ről? Van valakinek ilyen szuper fejese? Egy T70-hez képest mekkora előrelépés? A T1-hez képest pedig mekkora visszalépés?
-
Areturus
tag
válasz RetepNyaraB #28269 üzenetére
Elnézést, valóban. Elnéztem pöppet
-
Areturus
tag
válasz Bargyu #28097 üzenetére
Érdekes elmélet, ilyesmin nem gondolkodtam még. Hosszabb távon valóban jobban jön ki az ember de tény, hogy sokkal több pénzbe is kerül így a rendszer. Csak egy "kis" időszakot kell kibackelni erősítő és normális DAC nélkül amíg ismét lesz pénz, hogy vegyen az ember fia. Az igazság az, hogy jelen pillanatban csak 100k körül nézelődtem fejeseket, mivel most szívem szerint nem költenék rá többet. Bár ha kiindulunk az elméletedből, s mondjuk kuporgatok még pár hónapig és lecsapok ebay-ről egy HD700-ra, mert vannak már egész kellemes 180 ezer környékén. Utána mivel nincs viszonyítási alapom mert még nem hallgattam a Shure 440-nél jobb fejest, így biztosan a D1-ről hajtva ezerszer jobb lesz mint a Shure-om. Majd költhetek olyan jó 100 ezret ismét egy normális forrásra, mert a HD700 alá már illene. Az egész itt arról szól, hogy mennyire hifista és megszállott valaki, no meg mennyire mély a tárcája. Engem most csak a kíváncsiság hajt első körben. Az érdekelne igazán, hogy mekkora minőségbeli ugrást tapasztalnék egy T70-nel, vagy AD1000X-szel, hogy meg lenne-e az az érzés ismét mint amikor a 440-et megvettem vagy esetleg még több is.
-
Areturus
tag
válasz Dorien #28052 üzenetére
A HD650 nekem is roppant szimpatikus a sötétebb hangképével, és a melegebb mélyeivel Hangbarlangban vajon Fizik kollégának lesz mindene amiket meg tudok majd hallgatni? Reménykedem benne
(#28054) Ati1979: Remek, remek, kezd kialakulni valami. AT AD1000X ebay-en már 84k körül kapható, egész vonzó ár. Csak picit félek egy közel 100 ezres érzékeny, sérülékeny fejhallgatót megrendelni a világ másik végéből A javaslatok alapján három versenyzővel szemezgetek, T70(p), AD1000X, HD650. De jó lenne mindet végighallgatni.
Itt a fórumon van olyan budapesti (diósdi, érdi esetleg) lakos, aki legalább kettővel, vagy lényegében bármelyikkel rendelkezik, s lehetőség lenne rá valamikor meghallgatnom a fejest egy gyors próba erejéig? Állom a házigazda kedvenc sörét ha mód lenne rá
-
Areturus
tag
Köszönöm a válaszokat! Egyedül azt csodálom, hogy a méltán hírhedt Sennheiserekből nem jött HD650-es javaslat
(#28042) Ati1979: Elképesztő, Japán importtal 43k, hazai boltban 105k az AD900X. Ezzel az aduval már eléggé vonzónak tűnik ez a fejes, így láttatlanban is de bekerült a top3-ba.
(#28044) vodkaboy22 & (#28046) fattyu: Néztem T70-eseket is, nekik 96k körül van az alja e-bayen. Van annyi különbség az AD900X és a T70 között, hogy megérjen több mint kétszer annyi felárat? Tudtok olyat itt a fórumon aki a kettőt meg tudta esetleg hallgatni? Hallgatózni pedig lehet még a Hangbarlangban, üzemel még a kis helyiség nem tudjátok?
-
Areturus
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Boldog tulajdonosa vagyok egy Shure SRH-440 és Xonar D1 kombónak már egy éve, azonban mostanság elkapott a láz, s szeretnék picit tovább lépni egy nagyságrenddel feljebb hangminőség terén. Ezért gondolkodom első körben egy fejhallgató vásárlásán, majd egy (talán egy hordozható, Fiio Alpen E17-ben?) DAC/AMP párosban is. Első nekifutásnak pár népszerű, itt a fórumon, s az audofil fórumokon szintén agyon dícsért darabot néztem ki magamnak, mint például:
Sennheiser HD600, 650
AT AD900X
AKG Q 701
Beyerdynamic DT 880, T 70 (p)
Denon AH-D400, AH-D600Tudom, ez egy kicsit tág így elsőre de majd igyekszem szűkíteni a kört idővel, nem hajt a tatár. Pár egyéb: a pénztárca olyan 100k környékéig ér, többet nem szándékoznék költeni fejhallgatóra. Az erősítőre (és/vagy digitál analóg converterre) nem szánnék ennyit, de őt még nem is firtatnám. Zenei ízlésemet tekintve szeretem a pörgős, dinamikus muzsikákat, mind a modern, mind a régebbi stílusok közül. Szeretek minden zenét a fejhallgatón élvezni, kivételt képez a komolyzene amit barátom 2.0-ás rendszerén járatok. Ezért is a 440-et vettem, s nem a 840-et.
Kérésem felétek az, hogy az említett fejhallgatók közül melyik/melyikek a legjobban ajánlható példányok? Akár fogalmazhatnánk úgy, hogy ezen árkategória legjobbját keresem. Ha elsiklott a figyelmem egy olyan fejesen ami még szintén megérdemelné, hogy bekerüljön a jelöltek közé, akkor kérem mondjátok és hozzátok tudtomra.
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- Parfüm topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Synology NAS
- Xbox Series X|S
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest