-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri8
tag
5-7 ezerrel olcsóbban láttam kint,ebayen. Áfa mindenképpen terheli 22Euró felett.
A vám egy ilyen 16k Ft-os cuccra 6k körül van /áfa+vámkezelés/.
Mivel elég nagy a doboz /bár nem találtam paramétereket/ és súlya is van /dobozzal +csomagolással együtt ~1kg), valószínűnek tartom, hogy bemegy a vámra. De erre 50% esélyed van, vagy bemegy, vagy nem
Általában a kínaiak mindent megtesznek azért, hogy ne legyen feltűnő :alacsony árat és vmi kamu szöveget írnak a dobozra. Általában a minőséggel és a csomagolással sem szokott gond lenni.
Replikáktól én nem tartanék annyira, kínai cucc. Bár ha a fenti árnál olcsóbban láttad...[ Szerkesztve ]
-
bogyo74
tag
Tegnap sikerült belehallgatnom egy Beyer 770 pro-ba. Nagyon kellemes meglepetés volt a korábbiakhoz képest (Beyert most hallottam először).
Itt viszont korábban a 880-ast és 990-est is ajánlottátok, abból is az Edition-t. Ha az Edition-től eltekintünk, akkor mennyire más a 770-880-990 hangja? A 770 kellemes volt, így ahogy van, és sok esetben még előny is lehet a zártsága a hallgatási körülmények miatt. (Meg fogom hallgatni a 880-990-et ha lesz rá lehetőségem, de a tapasztalataitokra vagyok kíváncsi)Bogyó
-
törölt tag
válasz KalocsayMate #27194 üzenetére
Hallgatjuk.
-
DEJVID
őstag
válasz KalocsayMate #27194 üzenetére
Semmit. Használd és kész.
-
KalocsayMate
csendes tag
Sziasztok. Sikerült vennem egy Superlux HD681 EVO-t és az volna kérdésem, hogy ti hogyan burn-inelitek be a fejhallgatótokat milyen módszerrel? Köszi előre is szépen
E: Valamint a jobb hangzás érdekében ti mit javasoltok eredeti párnát ami rajta van vagy a hozzákapottat?
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #27170 üzenetére
Akarom mondani, az 518-as akg és 457-es sh 10, az 511-és akg pedig 8. Ez a három van a listán, melyiket ajánljátok?
-
DEJVID
őstag
Hogy mossam ki/meg a k501 párnáit?
-
.DLL
veterán
Amellett, hogy jó a mélye (nem lekonyulós, a szub tartományt is hallhatóan hozza) nagyon szellős, transzparens hangja van, jó 3D-s leképzéssel. Van emellett egy Superlux HD681-em (kicsit tuningolt is), de nem ér fel a Pro 80-hoz, se traszparenciában, se dinamikában (a dinamikátlanság mondjuk, inkább egy HE400 után volt lesújtó, e kettő között azért nem vészes a különbség). De az is igaz, hogy a 681 csak 7e Ft volt, annyiért a módosítás után nagyon korrekt, de nyersen a Superluxokra jellemző magas kiemelés hosszú távon tarthatatlan volt.
(#27182) schawo: Azt nem is feltéteztem én is abból indultam ki, hogy teszt jelleggel hallgatod meg ama szerény rendszeren is a felvételeket (amire én is kíváncsi vagyok). (mármint hogy milyen különbségek jönnek ki)
Arra egyébként magam is gondoltam (mindig is) hogy egy tartalom, egy közepesen szar vagy "átlagos" készüléken is a lehető legjobb legyen, akkor megfelelő lesz mindenhol.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
válasz schawo #27182 üzenetére
Én is azt szoktam pöntyögni, hogy egy készülék (vagy hangfelvétel) hangminőségére nézve az az "igazán" mérvadó, hogy nehezített körülmények között hogyan szerepel, azaz mint tud kihozni egy pocsék hangfelvételből, egy pocsék készülékkörnyezetből. Szerintem is igaz, hogy pocsék körülmények között könnyebb észrevenni a hibákat, ilymódon a különbségeket is.
Lásd még "ellen-láncelmélet": általában a hifi rendszer ("lánc") legerősebb elemei ("láncszemei") vannak a legnagyobb hatással a rendszer ("lánc") hangjára - a MacIntosh a SAL-ból is "high-endet" csinál. Jó rendszerben, jó hangfelvétellel jól szól a pocsék készülék is. Mindazonáltal persze azt is meg kell ismerni, hogy optimális körülmények között mi hozható ki adott készülékből (hangfelvételből), mert az is mérvadó, és ott nagyobbak a különbségek is, csak nem biztos, hogy könnyebb észrevenni a minőségkülönbségeket, mert a magasabb szinteken a karakterkülönbségek esetleg feltűnőbbek. -
SsPL711
őstag
Igaz a hallásunk nem ugyan olyan, ellenben azzal tudlak nyugtatni, hogy nem vetem meg a mélyeket.
Erre egy példa, hogy a Sony xba-c10 fülest, kb. 5 nap után, ingyen elajándékoztam egy fülhallgató topikos fórumozónak, mély hiány miatt.
Persze ha nem ismered az armatúrás fülesek világát, vagy magát az xba-c10-et, akkor hiába írtam ezt a kis történetet[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
titán
Nem, én nem azért hallgatom a vakteszteket szokol minőségben, mert utálom magamat, és ezzel büntetek, vagy mert szeretem a borzasztó rossz hangminőséget. Hanem mert a saját tapasztalatom azt mutatta, hogy így jobban meg tudom ítélni a különbségeket. A különbségek pedig sokkal nagyobbak, minthogy csak a sávszéleken lehessen hallani. Ha a sávszél rossz, akkor más is rossz. A jó rendszer mindenből jót csinál. Ezért használják stúdiókban a Yamaha NS10-ét is. Mert egyszerűen szar.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Vegha
senior tag
válasz vodkaboy22 #27172 üzenetére
az AT M50 már nem az én árkategóriám : )
Nem az a cél, hogy minél mélyebbek legyenek a hangsúlyosak, hanem hogy éppen annyira megszólaltassa amennyire benne van a zenében. A Love Garden valóban nem megy túl mélyre, de ha már ott elhalványodik akkor számomra felejtős. -
SsPL711
őstag
válasz vodkaboy22 #27176 üzenetére
Szerintem, a Slux 660-is szépen lemegy, 35Hz-et még "simán" hozta emlékeim szerint.
Persze ez már a letörés utáni tartományban van jócskán. Tehát valóban nem intenzív.Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
vodkaboy22
addikt
válasz SsPL711 #27175 üzenetére
Na ez a legkorrektebb segítség!
Én emlékezetből mondhatom csak azt hogy Pro80 elég mélyre viszonylag korrektül lement. Nem volt olyan részletes és precíz mélye mint egy LCD2-nek de ezt nem is lehet elvárni egy 50k alatti fejestől. Viszont ott ahol versenyez igen jó.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
-
-
vodkaboy22
addikt
Meghallod ezeket a mélyeket is vele, de nem ez lesz a hangsúlyos. (De ez más értelmes fejhallgatónál se lesz hangsúlyos, ha ezeket akarod erősen kiemelten hallgatni akkor marad az Audio-Technica M50 De akkor minden mástól ami nem mély el lehet búcsúzni! )
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Vegha
senior tag
válasz vodkaboy22 #27092 üzenetére
Megnéztem és elolvastam amiket a Superlux HD 660-ról írtál. Tetszik nagyon, de elrettent, hogy nem megy le igazán mélyre. Ilyen zenéknél ez számomra nagy hátrány lenne: Schootie - C.S. (remix), Oizo, Quantum Singularity, Deutsch Gábor - Love Garden.
Ha azt mondod, hogy az ilyen mélyeknél nem fog elhasalni, akkor köszönöm szépen és ezt választom : ) Minden más esetben valószínűleg inkább a Takstar pro 80 lesz a nyerő. Szuperluxnál párnát (az árára való tekintettel) gondolom bármikor lehet cserélni, nem kell azonnal, új korában. -
.DLL
veterán
válasz norbert1998 #27167 üzenetére
Ez esetben, ami ilyen univerzálisan megfelelne neked mégsem biztos, hogy tudnék ajánlani. 10k-ért postával együtt nem is rossz.
(P.H.)
-
törölt tag
Durva hiba ezt így felfogni. A hifi rendszer nem lánc, nem csöszerelvény. A SAL hangdoboz is drasztikusan másképp szól, ha MacIntoshok vannak előtte. A SAL hangdobozból is ki lehet hozni olyan hangminőséget, amilyet a jelek szerint elképzelni sem tudsz, elegendő tapasztalat híján. A hifi rendszer egy bonyolult, oda-visszacsatolásos hálózat, amelyben számos tényezőtől függ, hogy melyik részegységnek van a legnagyobb hatása. Sőt, egy hifi rendszer hangjára általában éppen a tág keresztmetszetet képező készülékek vannak a legnagyobb hatással. Persze nem a Sokol rádióról beszélek, hanem hifi rendszerről. Egy SAL hangdobozzal már csodákat lehet művelni.
-
.DLL
veterán
Na ezaz, ezt pl. én sem értem. Maradjunk a Sokol rádiós példánál. Alja nincs, teteje nincs. Ezeken a tartományokon hogy jön ki két rendszeren lejátszott és/vagy felvett felvétel közötti különbség?
Alapvető karaktereket, nagy vonalban meg lehet határozni, előszűrőnek talán (ahogy Schawo írta) jó, de lehet hogy az egyik gyenge kis összképe a Sokolon szimpatikusabb, viszont normális rendszeren, vagy élőben mégis a másik fog jobban tetszeni, mert azokon a részeken, amit a gyengébb lehallgató ki sem adott, olyan élményt nyújt amiért így mégis azt választanád.Mondjuk ehhez kell egy jókora tapasztalat, hogy hogyan kell szarul szólnia, ahhoz hogy megállapítsa az ember, hogy melyik a jobb, volt ilyen a korábbi fényképezőgépeim esetén is, aránylag szar volt a hátsó LCD (mai szinten), de hónapok alatt megtanultam hogyan kell az kijelzőn kinéznie a képnek, hogy az rendes monitoron is jó legyen.
Viszont a találkozók minden szempontból jók, pl. szívesen beszélgetnék ezekről, megnézném/hallgatnám ezek hogyanját, miértjét. Mikor várható a következő?
(#27149) norbert1998: Ez nyitott fejes, tehát utcára pl. nem lesz jó, mert semmit nem fogsz hallani belőle... Otthonra viszont jó lehet ha bejön a hangja, én sem vetem meg, de vannak jobbak, utcára pedig tényleg valami zárt kellene.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
Ezzel teljesen egyet kell értsek, én is azért vettem most irodába egy zárt fejest, mert a fülhallgatót órákon át viselni nem is kényelmes, és nem is kellemes a fülemnek. Mondjuk ezzel nagyjából együtt fog járni, hogy a hangszigetelés részéről eléggé le kell mondani sajnos...
-
Vegha
senior tag
válasz #16820480 #27147 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy a fülhallgatókkal jobb hangszigetelést lehet elérni. A problémám mindössze az, hogy hosszabb távon ezt se nem kényelmes, se nem egészséges órákon át viselni. Legalábbis nekem. Mondom ezt úgy, hogy továbbra is csak ezzel a Sony MDR-EX71-gyel van tapasztalatom az elmúlt években. Biztos vagyok benne, hogy vannak ennél sokkal professzionálisabb fülesek is amelyeknél ezek a negatívumok sokkal kevésbé zavaróak. De az elv, hogy teljesen elzárja azt a hallójáratot, nálam idejét múlt (a saját hallószerveim higiéniája érdekében).
-
contaxg
veterán
válasz schawo #27158 üzenetére
Hol lehet kapni ilyen mérőfejet? Nekem nagyon tetszik ez a módszer. Ha van egy ismert fix pontod, akkor ahhoz képest adhat információt egy ilyen "belehallgatás".
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
titán
válasz schawo #27156 üzenetére
hoz= hit( #27157 ) Xero
Félreértés ne essék, én sem azt mondom, hogy ez a legjobb módszer egy füles megismerésére, ez távol álljon tőlem, de közel sem lehetetlen. De van ennél sokkal jobb módszer, amivel rendszeresen él itt mindenki: találkozók.[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz schawo #27156 üzenetére
Nyilván az elemek is másként viselkednek bizonyos párosításokban és felállásokban, de itt nem is ez a lényeg.
Azon én továbbra is röhögök, hogy valaki egy alacsonyabb kategóriás fejhallgatón keresztül kíván különbséget tenni, közép-felső kategóriásakról készült felvételekről. -
titán
Nem, a világ nem csőszelvényekből épül fel. A világ ennél sokkal bonyolultabb. (Két audió topikban tíz perc alatt másodszor írom le ezt a mondatot.)
Termeszetesen mindenki azt hisz, amit akar, szabad világban élünk. Én maradok a hoz helyett a tapasztalásnál. Annak külön örülök, hogy sikerült egy vidám pillanatot szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz #71562240 #27152 üzenetére
Ilyen alapvető dolgokban semmi bonyolult nincsen, ez pusztán egyszerű logika. Hiába van 6"-os csöved, ha a végén van egy 2"-os szakasz. Lehet játszani a kavitációval, de a szűk keresztmetszet akkor is a 2" lesz.
Ugyan így hiába tolsz milliós McIntoshokat a rendszerbe, ha SAL falak lesznek rákötve.
(#27154) schawo: Ha egy megjelenítőt azzal akarsz promózni, hogy nagyobb a színtere, azt bajosan mutatod be ilyen formában. Hiába teszel mellé akármit, ha a reklámot bámuló user megjelenítője szűkebb színtérrel rendelkezik, így képtelen a pluszt megjeleníteni.
De tőlem aztán mindenki azzal tesztel amivel és ahogyan akar, de azért engedtessék már meg, hogy felröhögjek, amikor ilyen formában akarjuk megmondani, hogy melyik fejes miben jó/rossz pontosan milyen karakterű. A delikvens maximum a saját cuccainak a korlátain belül fogja ezt érezni. Ami azon túl van az továbbra is egy változó ami lehet, hogy nagyon nem fog neki tetszeni.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Szóba került a televíziós hasonlat is. Azon keresztül talán könnyebb elfogadni. Ha egyszerre, egy kamerával felveszel két egymás melletti különböző televíziót, akkor azok között jól látható különbség lesz még egy fekete-fehér tévén is. Sőt, előfordulhat, hogy azon még jobban ki is jön a különbség. A reklámokban azért nincs értelme a dolognak, mert (1) nem tesznek mellé referenciakészüléket, (2) a tévébe kerülő kép rengeteg utófeldolgozáson megy keresztül, olyanra csinálják a képet, amilyenre akarják.
-
törölt tag
válasz norbert1998 #27148 üzenetére
Azért nincs a listán, mert nem népszerű itt. Az ajánlottak jobbak.
Környékén például AKG K511, Pioner MJ711, Beyer DTX710... -
fattyu
veterán
válasz vodkaboy22 #27072 üzenetére
hangja van.
Hétvégén meghallod Nem rossz. hok 80 ehhez képest eléggé basshead cucc. Ez elég középhangsúlyos. Amugy nem rossz. transzparencia nagyon jó, a tere is közepe magasa is rendben van.
Viszont szerintem világelsőként mondom azt hogy ez a design ez fail. Biztos az én fejemben van a hiba de ez valami cseszett kényelmetlen,
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #27148 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy az aláírásomban olvasható telefon elég gyér hangero tekintetében, halk, így a 457-és a papíron 114 dB-vel pont jó hangeròben, szóval volt már bele dugva 6000 forintos Philips és Sony is, de azok nagyon halkak voltak
-
norbert1998
nagyúr
Sziasztok!
Korábban, három hónapja már jártam itt, ám elég nagy kötöttségekkel. Most viszont már tényleg nyíltan, bárhonnan vennék, 10-ért. Nem szeretném, ha megint az lenne, hogy vegyél jobbat,gyűjts még pénzt, mert ennyiért nem jó. Egy helyen két év garival postával, újan láttam sennheiser hd457-et 9600-ért . Édesapámnak van ilyen és nekem nagyon tetszik a hangja, ez a szint nekem bőven jó. Viszont mégis csak ti értetek hozzá. Ezt ismerem, ezt tudom milyen. Illendő lenne mégsem ilyent venni? Az ajánlottak között lévők jobbak ennél? Feltételezem, azért is nincs a listán mert nem is gyártják már és három hónapja is lehetett ez ok. Vagy pedig ez még mindig sok érte? Mit ajánlotok? Utcára vegyes zenére. Igaz, annak a shnek is 3 méter kábel jutott, de az legyen a legnagyobb baj velük. -
-
törölt tag
Fejes szerintem soha nem fog tudni olyan jól szigetelni, mint egy IEM. Egyszerűen nem tud úgy odaszorulni a fejedre, vagy ha igen, akkor már kényelmetlen lenne rövid távon is. Ha zajos környezetbe kell, akkor még mindig inkább egy zártabb kialakítású IEM-et javasolnék. Nekem az AKG fejes elég jól szigetel, irodában gyakorlatilag zajosabb zenékkel (rock, metál, stb) minden zajt kizár még normális hangerőn is, de mondjuk klasszikus zenénél már behallatszik a környezet, vagy olyan kevésbé zsúfolt zenékkel is, mint a Ghost in the Shell soundtrack. Buszont próbálva már alig hallani benne valamit, még ha felhangosítom, akkor is Ezzel szemben a Shure fülesem a szivacs illesztékkel meglepően jól szigetel, repülőn van egy olyan 20dB-es csillapítása (oké, nem műszer a fülem, csak próbáltam számosítani), kellemes értékre csökkenti a háttérzajt, és tökéletesen élvezhetővé teszi a zenéket, filmeket.
-
Xero
nagyúr
válasz schawo #27142 üzenetére
Ezt azért kétkedvem fogadom, de legyen.
Ugye van az az alapszabály, hogy a lánc leggyenébb eleme a mértékadó. Na ha ez az elem konkrétan a Te láncod, akkor ott szűkül be minden. Lehet, hogy az egyik felvett lánc például kiválóan és pontosan zenél a magas tartományban, de ezt Te meg sem hallhatod, mert a Te láncod képtelen azt visszaadni.
Egyszerűbb, pláne egy fejhallgatónál fogni a motyót amivel táplálni fogod és irl ki kell próbálni. Egy szobainál már macerásabb, de ott sem lehetetlen hazavinni próbára.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz vodkaboy22 #27140 üzenetére
Nem, én csak azt mondom, hogy a felvétel hangminőségbeli különbségei szokol rádión is kijönnek.
-
SsPL711
őstag
Engem valamelyes meggyőzött.
Tisztán hallhatóak a különbségek.
Legalább is a karakterek tekintetében. Az AKG-k pl. "akgésen" szólnak.
Kár, hogy egyik fejesem sincs benne a listában, akkor a referencia számot meghallgatva majd kiválasztva ugyanarról a fejhallgatóról felvett anyagot(amivel hallgatózok), lehetne valami konklúziót alkotni.Mondjuk a forrás az konstans és nem biztos, hogy minden fejeshez illeszkedik.
Ez alapján pl. DT770 M80-at nem vennék, DT770 Pro 32 viszont lehet.
A DT880-ak viszont szinte mind ugyanaz.[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
titán
Érdességként mondom, hogy én hangszerek/hangkeltők vagy mikrofonok összehasonlító vaktesztjét általában alaplapi hangkártyával és 2000 forintos multimédiás csörgővel szoktam végezni, ugyanis nagyon erősen kijön a különbség. Még jobban is, mint a majd milliós rendszeren. Aztán persze végső döntés előtt még meghallgatom rendesen is, de az előszűrésre a legjobb a filléres rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz vzsryl #27135 üzenetére
Ezt azt hiszem már az elejétől kezdve is tudtam. De úgy gondoltam, hogy egy hd 555 meg egy xfi xtreme music hangkari nem lehet rosszabb.
Nem azt mondtam, hogy pont ugyanígy fog szólni, sőt szerintem ők sem azért csinálják, hanem segítség lehet a karakterisztikák közti különbségben.
Ez olyan mint mikor ugyanabból a felvételből van 2 master anyag és az egyik jobban szól (mert a másikba nagyon belenyúltak), még nem high end fejhallgatón is.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
vodkaboy22
addikt
Mondtam értelmetlen vitatkozni! De legalább hasonlóan jót szórakozom!
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz Mardel #27133 üzenetére
Szerinted ha egy Sokol rádión hallgatsz meg két láncot, amit top mikrofonnal vettek fel, akkor Te meg fogod tudni mondani melyiknek a hangja kellemesebb, pontosabb!?
Nagyon remélem, hogy lassan belátod hogy hol a probléma. A szűk keresztmetszet a Te láncod. Az nem fog kibújni a bőréből.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Mardel #27133 üzenetére
Ez erős. :epic facepalm:
A saját rendszerednek a korlátaival és sajátosságaival hallasz minden egyes hangot, amit ráeresztesz. Tehát a saját hangszóródból sosem fog az a hang kijönni, ami az SRH-440-en vagy M30X-en. Ez fizikai képtelenség. Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Mardel
őstag
válasz vzsryl #27131 üzenetére
Mondjuk szerintem ez nem különbözik attól mikor egy hangszer hangját veszik fel mikrofonnal vagy egy fejhallgató hangját.
Nyilván minden mikrofon másképp vesz fel, más karakterisztikával,mondjuk itt mindent egy félével vesznek fel és ugyanolyan eljárással megy tovább a többi.
Ha totál értelmetlen lenne nyilván nem feccölnének bele időt és több ezer dolláros eszközöket a srácok.
De ez egyéni vélemény.
[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
fattyu
veterán
válasz Mardel #27129 üzenetére
nemérted
Józsika utánozza julika meg juditka hangját is. És te józsika interpretálása alapján véleményt hozol melyiknek szebb a hangja.
ez egy olyan igazi WTF
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Mardel
őstag
Lehet, mindenesetre kis lelki megnyugvást nyújtott, hogy mégsem nyúltam mellé, de majd élőben is meghallgatom.
(#27130) fattyu:
Igen a mikrofon már csak így működik.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Mardel #27124 üzenetére
Meghallgattam a két mintát, és borzalmas, a Retro DJ ennél sokkal jobban szól. Az M30X esetében ez mondjuk még helytálló is lehet, de a 440 ennél azért jobban szól. Totál értelmetlen az egész, mert természetesen a saját fejhallgatód, illetve forrásod is bele fog szólni a hangba, és totál értelmetlenné teszi ezt. Sajnos kénytelen leszel élőben hallgatózni, ha valódi hangot szeretnél hallani, ez a felvételesdi sajnos még elméletben sem működik igazán.
-
-
Mardel
őstag
Hm.
Most letöltöttem a soundcloudos m30x [link]és srh 440-es [link] wav filet.
Foobarba be és abx, de most az m30x hangja sokkal jobban tetszik.Persze az előzőt még notebook hangszórón hallgattam, most meg asztali gépen sennheiser hd 555-el.
(#27125) fattyu:
Itt van, hogy hogyan veszik fel a mintákat. Nem szimuláció. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz DEJVID #27112 üzenetére
Öööö, nem tudom, valahogy úgy lehet. Szerintem a K501 zseniális bizonyos zenékkel, az 580-at csak simán nem szeretem.
(#27122) Mardel: Azért hallgasd meg először, nem biztos az, hogy rossz vétel volt!
(#27108) Athes88: Mennyire kicsi? Több infót, képet, valamit!
[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz Mardel #27064 üzenetére
Shure srh 440-est kellett volna rendelni.
Legalábbis ez alapján. [link]
M30x egy picit tompább.Kérdés, hogy mit tudok tenni ha már a futárnál van az m30x-em (amit kb. holnap szállít), paypallal előre lett fizetve, muziker mennyire szereti az elállás jogát?
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Audio-Technica ATH-AX1IS - Ezt esetleg hallotta már valaki? Jött még egy csomó új modell, úgy néz ki majd be kell menjek valamikor.
(P.H.)
-
Gyurepszt
csendes tag
Sziasztok!
Vélemény a Sony DR-BTN200-as füleséről?
Köszike
-
contaxg
veterán
válasz #71562240 #27111 üzenetére
Egy rendezvényen kipróbáltam pár Pio fejest (mintha ez is köztük lett volna).
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
törölt tag
A hangot tekintve a CAL! árkategóriájában jobbat nem kapsz, csak mást, és azok inkább nyitottak vagy supraauralok. 17ezer forintért valószínűleg a CAL! a "legközmegegyezetebben" best buy hangú. Ha supraural megfelelne, ajánlanám például a Pioneer MJ721-et - az kicsit jobban is szigetel.
[ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
válasz vodkaboy22 #27092 üzenetére
Köszönöm, megfontolom őket.
Az, hogy Yamaha RX-V657+Tannoy mx3+Yst-SW205-ös rendszert hallgatok otthon évek óta, illetve az említett Sony MDR-EX71-es fülest használom úton... ez változtat valamit vajon a hangzásbeli elvárásomon. Mert a CAL! esetében úgy érzem nagyon jól passzol a felsorolásba. Vártam, de eddig még nem kapott el olyan érzés, hogy most egy halom zenémet újra akarjam hallgatni a megváltozott hangzás miatt. Éppen annyira részletgazdag, éppen olyan a tere éppen annyira hangsúlyos a mélye ahogy szeretem/megszoktam. A francba is, ez tényleg egy nagyon jó füles ! Hogy ronthatták el ennyire a szigetelését szegénynek ? A Denon eredetije is ilyen párnákkal volt szerelve ? -
Athes88
tag
Ja jó vicc volt de szerencsére nem xD Xperia SP-hez de gondolom mivel jack dugós a legtöbb fejhallgató akkor tökmindegy milyen telóhoz kell...
-
Athes88
tag
Akkor zárt vagy mittomén nem vágom annyira csak azt hogy igen oda nem jó a nyitott akkor De a többi amit leírtam az szerintem marad.
-
Athes88
tag
válasz vodkaboy22 #27101 üzenetére
Akkor ezekkel kiegészítve: vezetékes, Circumaural, nyitott legyen. A többit leírtam szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Jófogás tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android szakmai topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...