- Milyen házat vegyek?
- Intel találgatós topik
- Elkészült a PCI Express 7.0-s szabvány
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudi
senior tag
mondjátok, hogy ennek hihetek! 40w idle és 60w terhelt állapot alatt a fogyasztás 750-es vinyóval
-
Elrood
őstag
Jól látom, hogy nincs a lapon floppy csati?
-
szacsee
nagyúr
Gyérökök, van egy elvetemült ötletem..
A deszkával kompatibilis a Gigabyte I-Ram!
4Gb memó elég a Linux-nak és a win-nek, így baromi gyors lenne, bár a fogyasztás megnőne, de piszokul menne tőle a vas.. -
Skyner
tag
Chaser: köszönöm a tanácsokat, én is KingMax-ra gondoltam, a saját gépemben (GB DS4) is ilyen ramok vannak és élettartam garival veszem majd ezeket is. A TV-tuner kártya egy későbbi terv, arra még nem vagyok annyira rágerjedve. Holnap meg is veszem a cuccost, már alig várom...
ja, mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítségét, továbbra is olvasgatom majd a topikot, mert valószínűleg hamarosan veszek egy D201-est is
-
Chaser
legenda
Nem kell azon meglepődni. Kis hazánkon kívül se szeret több 10k-t kieadni csak 1 lapért, jó persze hozzátartozik, hogy nem extrém tuningra találták ki őket, "csak" hétköznapira. Tegnap a p31-s3g-nek néztem utána, srác E8400-el tolja, és direkt olcsó lapot keresett alá, mert p35-össel már nem fért volna bele a keretbe, és maximálisan elégedett vele, bruttó 13k-s lap.
A linkelt lapot véletlenül se vedd meg, felszeréltségben jóval a 73pvm-s2h alatt van, árban már nem annyira, azonkívül a vga-ja is lassabb. Fogyasztásban minimálisan lehet jobb, de az tényleg minimális pár W.
#680 Skyner: SC=single channel, én 420-as cerkával, 1x2GB KM rammal használtam, nem vettem észre hogy lassabb lenne bármiben a p31-ds3l-től, sőt ami furcsa, sokkal gyorsabban bootolt
Ezért olcsóbb, és mert lassan jönnek a DC-s nv igp-vel szerelt lapok, de jóval drágábban, meg anno a 690g ellenfele lett volna, de túl későn érkezett.
A lapot BIOS-ból lehet tuningolni. Röviden: proci alul/felül feszelés adott, FSB emelés adott, FSB-t ramtól függetlenül is lehet emelni, magyarul fixálod a ram órajelét amennyire gondolod, és azon is marad FSB-től függetlenül. Ramnak, chipnek nem lehet +feszt adni, ezért ram tuningra ne számíts. Én a 420-as cerkát 8x350-en használtam benne, mikor kellett a kraft. Progi is van hozzá, ET5, azt nem próbáltam. Az AMD-s 690g-s3h volt nemrég nálam vendégségben, ott maximálisan működött a tuning win alatt.
Nyugodtan használd a lapot 1db 2 gigás modullal, legalább kevesebbet fogyaszt ezzel is. Én KM-ot ajánlok, a GB lapok nagyon szeretik, nagyon olcsó, legalább 3 év garival vedd. Tunernek nem árt olyat venni, ha komolyabban használni akarod, hogy hw-esen tuudjon tömöríteni, ne terhelje aprocit, kb 15k körül lehet ilyen, ezekben annyira nem vagyok képben, biztos van ennek is topikja. -
Skyner
tag
Thx, akkor 1db RAM lesz. Ez már nem idevágó dolog, de megkérdezem hátha tudtok erre is valamit ajánlani: szeretnék egy minőségi TV-tunert, ha lenne egy jófajta USB-s, akkor olyat, ha nem, akkor egy PCI-ost tennék a lapba és akkor száműzhetném a szobából a TV-t.
Szerk: inkább off topic
-
dudi
senior tag
csak azért tértünk el, mert nem egyértelműen best-buy lap ez a celeron220-as. Még pár napja vetődött fel, hogy helyette jobb talán a giga+cel440 páros, akár fogyasztásban is, de teljesítményben mindenképp.
De akkor aki akar vessen véget az off topiknakszerk.: csak hogy tiszta legyen a kép, nem nekem kell a vga
1ébként most vettem 1 hd2600xt-t és tényleg sokkal jobb, mint az én 7600gst-m. Úh. inkább azt érdemes venni...
-
dudi
senior tag
szerintem ha tényleg kis fogyasztás kell, akkor a dc kb szóba se jöhet, két ram többet fogyaszt, mint egy. akkor meg mind1, hogy bírja-e a dc-t. De ahogy Chaser írta, a dc annyit nem dob core2-knél már. Úh. szerintem is elég 1db ram.
tlac: azért egy 73gt nem egy pálya a hd2600xt-vel! Csak árban
-
Skyner
tag
én itt néztem: giga 73pvm-s2h, itt Dual Channel-t emlegetnek, bár hogy most nézem a gyártó oldalán a lap adatlapját, nem említenek Dual Channelt.
Mennyivel lesz lassabb egy kategóriáján belüli Dual Channel-es laptól, ha ez tényleg csak Single Channel-es ? Akkor inkább csak 1db 2GB 800MHz DDR2 RAM-ot vegyek ? -
nyunyu
félisten
Tuningoláshoz létezik olyan szoftver, amit akár winfosból futtathatok és mondjuk elmenti az előzetesen kikísérletezett tuning-profilokat és néhány kattintással visszatöltve játékra vagy internetezésre állíthatom a konfigot ?
Gigabytenak van valami EasyTune 5 Proja, mar csak az a kerdes, hogy megy-e a kiszemelt lapoddal, meg hogy mit hogyan lehet benne allitani.
(Ejnye, ugy nez ki europai szerveruk dialupon log, kemeny 7KB/sec-kel csorog onnan az adat
Bezzeg amerikairol duplaolyan gyorsan, 15KB-val.
Mig a kinai szaguld: 150KB/sec) -
dudi
senior tag
a giga 73pvm-s2h-ról beszélünk, az meg sajna single channel, nem dual. létezik tuningra windows-os szoftver, mondjuk rmclock szerintem a legjobb.
Ati linux alá nehézkes kicsit, de linux alatt meg nincs rmclock... (hasonló van, de az nagyobb szívás, mint az ati driver...)
rmclock terhelés függvényében állít szorzó, fesz értékeket.
nvidia alternatíva: 86gt, esetleg 88gs, de ezek SOKKAL többet fogyasztanak, mint az ati. És drágábbak is. 14k körül 85gt van, az meg fos.szerk.: hd3650 vs linux
-
Skyner
tag
Ismételten köszönöm a válaszokat. Eldöntöttem, hogy rátok hallgatva az E2180-as proci mellett maradok és alulfeszelem. VGA-t sem veszek addig, míg ki nem próbálom, hogy az említett játék megfelelően fut-e ? Ha oda kerül a sor, tuningolni fogom. Tuningoláshoz létezik olyan szoftver, amit akár winfosból futtathatok és mondjuk elmenti az előzetesen kikísérletezett tuning-profilokat és néhány kattintással visszatöltve játékra vagy internetezésre állíthatom a konfigot ?
Chaser: mindent értek, kivéve azt, hogy: Ennek a lapnak azért ment le az ára, mert túl későn jött ki, az SC miatt meg sok user nem veszi meg. Mi az az SC ?
SC= Single Channel ? Csak azért, mert az említett GB lap Dual Channel-es, vagy arra gondolsz, hogy egyetlen 16x pciE slot van az alaplapon és nem lehet egyszerre két vga-t belegyűrni ?dudi: most, hogy írtad ATI kártyára már van jelentkező: hd3650 vagy hd2600xt, ennek esetleg NVIDIA-s alternatívája ebben a tudásban és árfekvésben? Nem mintha nem szeretném a RADEON-okat, csak ha jól tudom linux-al macerásabb összelőni.
-
Chaser
legenda
A cel 420, 430, 440 gyakorlatilag 1kutya, az intel különböző szorzókat, így különböző órajeleket adott nekik, hogy gyakorlatilag ugyanazt a procit többért is el tudja adni. Ha később esetleg tényleg szeretnél játszani, akkor kell egy E2180, ahogy a kollega mondta, szépen alulfeszeled, sőt, akár mehesz a gyári 2Ghz alá is, mondjuk 8x200, azt már azért 0.8-0.9V-on illene vinnie. Cel sorozatból 420-asnál nagyobbat ne vegyél, bár ahol én néztema 430-as 200ft-tal drágább, a 440-es viszont 2.5-3k-val, az már nem éri meg. Az E1200 sajnos még 3Ghz környékére húzva is kevéske egy 96gt, 88gt kihajtásához, azért az azalatti kategóriát még így túlhajtva kiszolgálná.
"Alapból nagyobb procit vegyek a lapba és akkor a későbbi vga bővítés is megoldott lesz nagyobb fogyasztás árán.." ez lenne a legcélszerűbb, alul kell feszelni ameddig lehet és kész, én is így szoktam csinálni, ha meg játszani támad kedvem megküldöm86gt = 8600GT ?: az, mindent így írok, ami mást nem jelenthet, pl 73gt=7300GT, 96gt=9600GT, etcetc
#675 dudi : Meglepődnél, de k_vaddal is sokan küldik ezt a lapot. Nem csak a kis fogyasztás miatt érdekes ez a lap, nézd meg a felszereltségét, intelnél a g33-as lapok csúcsánál van hasonló, de még az is elmarad, és bizony 23-24k környékén. Ennek a lapnak azért ment le az ára, mert túl későn jött ki, az SC miatt meg sok user nem veszi meg, mivel a p4 korszakban bizony az akár 60%-os buktát is jelenthetett teljesítményben, most olyan 10-15% a max, minél gyengébb a proci, annál nagyobb a bukta, játéknál pl 5% alatti értékeket láttam csak.
-
Peter789
senior tag
szerk: oopsz, nem ide
-
dudi
senior tag
szerintem, ha most megengedheted magadnak, vegyél egy e2180-at, alulfeszeled és úgy c1e-vel még talán kevesebbel is beéri, mint a 440-es. a 65 az tdp, vagyis max érték, amit eldisszipál
cseles, de nem igaz (sajna) az sem, hogy 65w. Ez max érték a teljes szériára. Vagyis 65w az e1200 és az e4500 is. Szóval köze sincs a tényleges fogyasztáshoz se.
Vga-ból meg próbáld meg az integrálttal, ha nem elég, még mindig beengednek a boltba vásárolni
szerintem a 4xx és az e1200 körüliek eléggé egy húron pendülnek, kivéve, hogy 2mag, de az se jelent 100%-os gyorsulást. Sims2ben tuti nem, mert az még 1magra íródott.
Adatbázisszerverre jobb, bár ahhoz meg talán kevés a teljesítménye ennek a kategóriának.a 86gt az a 8600gt-t jelenti. Helyette érdemesebb inkáb hd3650 vagy hd2600xt-t venni, kicsit lassabb, sokkal kevesebbet fogyasztanak.
Chaser: ilyen lapba azért nem érdemes szerintem nagyobb procit tenni, mert aki ilyen lapban gondolkozik, annak két célja/lehetősége van: olcsó gép kell, ebből értelemszerűen a drága proci bukta, vagy halk/kisfogyasztású gép kell, ebből meg azért bukott a nagy prockó.
De belemegy,nem azt mondtam. Még a quad-okat is bele lehet tenni... -
Skyner
tag
Köszönöm a válaszokat.
Chaser:igazad van, észre sem vettem az árban egy szinten lévő E1200-at, de valószínűleg azért, mert kizárólag a 420-as 35W-os fogyasztásával azonosakat (celeron 430 és 440) néztem és mivel nem volt raktáron a 420-as, azért kezdtem el ebben a kategóriában gondolkodni.
Alapjaiban kis fogyasztású pc-t kezdtem el keresni, mert a SIMS2-es játék kiszolgálásán kívűl a nap 24 órájában menne a gép (webszerver, adatbázis-szerver stb.) és emiatt a fogyasztása sem lenne utolsó.
Most nagyon elbizonytalanodtam, mert az előbb belinkelt fogyasztási adatok alapján az E1200 és a 2180-as proci egyaránt 65W-ot eszik (jól gondolom, hogy a 65W-ot akkor kajálja be, ha fullgázon dolgozik ???) és ha az említett játék valóban beérné akár a cerka 430-al is (van raktáron és bruttó 1000 Ft-tal több, mint a 420-as) alaplapi vga-val, akkor nem költenék más procira feleslegesen. Ha pedig a későbbiekre gondolok és bővíteni kellene a grafikus teljesítményen (16x-os pciE VGA) és a 430-as cerka miatt nem tudom kihajtani a VGA kártyát, akkor procit is cserélnem kell ?
Nem tudok dönteni. Alapból nagyobb procit vegyek a lapba és akkor a későbbi vga bővítés is megoldott lesz nagyobb fogyasztás árán, vagy maradjak a celeron 4xx procik valamelyikénél kezdetben alaplapi vga-val ?Chaser: válaszodban a 86gt = 8600GT ?
-
Sir Psycho
aktív tag
A gép csak ujraindul, de akkor már az új értékekkel. Sajnos neekm is csak így sikerült. Ahhoz h elérjem, ezt az órajelet csak 2x kelett ezt a manővert megcsinálni. 1,6 környékén és persze 1,8. Pontosan, ha beállítottad utánna már stabilnak mondható, ezt próbáltam orthossal is ellenőrizni (bár egyes fanatikusok szerint nem elég pár óra futás 24/48 jobb lenne szerintük small fft-n). Megy az még feljebb is, csak a hőmérsékletre figyelj. Nekem egy 8centis venti félig van rajta ( kb úgy állhat mint a készülő x360as mododban a noctua ventik fele kinn a hazon, nah nálam ugyanigy, csak az also fele ér rá a noctua-ra), 1400-ra szabályozta le a bios és így elfogadható a hőmérsékelt hoszabb távon is.
Skyner: mint ahogy tlac linkje mutatja bőven elég a teljesítménye
Peter789: mielőtt megvettem volna a lapot én is olvasgattam a fórumot (reggeltem is mert voltak olyan képek amiket másképp nemláttam
), ha megnézed egy picopsuval is elmegy a lap (hasonló az m1-atx) és szerintem ottse a 12V ág az igazán terhelhető.
neduddki: ahogy olvasgattam a topikokban a postjaid, hát nah, minden másra gondoltam csak erre nem h álmatlanságban szenvednél egy ilyen probléma miatt
Chaser: amíg csak gondolkodom addig a jó.
A lehetőségeket felsoroltam, az utánnajárást már megkezdtem. Ha veszek akkor csak külföldről.
-
Chaser
legenda
440-es serkát semmi esetre se vegyél, annyiért már kapsz E1200-at, pár k-val többért 2180-at. Sims2-et nem próbáltam, anno vkinek raktam össze gépet erre a játékra, egy 690g lap tulaja szerint 1GB rammal az elég volt, akkor ez is elég. A procikat mge nyugodtan lehet húzni, ha mégse akarsz húzni akkor 86gt-nél nagyobb vga-t ne vegyél.
#669 dudi: Mért nem érdemes ebbe drágább procit rakni?
A DC hiánya core architektúránál nem túl nagy érvágás, minél erősebb a proci, annál kevésbé ütközik ki. Aki meg tart az SC-től, vegyen g31m-s2l-t, bruttó 12k, extrák nincsenek rajta, tuningolni lehet rendesen, g31/ich7 chip.
szerk: #664 Sir Psycho : azt hittem valami olcsóbb vga-ban gondolkozol
-
Peter789
senior tag
mivel én carpc-t alapoztam erre a lapra, így nagyon körbejártam a témát mielőtt ráakasztottam a speciális tápra... az ATX12V csati nélkül meg se mukkant, de marhaság mert a 12 voltos ágról szinte semmit nem vesz fel, asztali vinyóval 1A alatt, felpörgő DVD-vel is bőven 2A-en belül (tehát elég levágni egy döglött táp ATX12V csatiját és bekötni a 12 voltos ágba)... az 5 voltos ágat szívja perifériák függvényében bő 5A-el. a pc2car fórumon vesézgetjük a lapot, mert rendkívül népszerű, sebességben keresztbe lenyeli bármelyik VIA lapot, árban pedig verhetetlen... ha gondolod regelj és olvasgass...
-
dudi
senior tag
mivel 16x-os pciE csatival van, így minden ilyen csatolós vga belemegy elvileg. De a procitól függ, hogy ki tudod-e hajtani rendesen a kártyád. Ha mondjuk celeron 440 körül veszel, akkor semmiképpen nem érdemes egy 14-15k-s vga-nál drágábban gondolkozni, szinte tuti, hogy nem tudod tuning nélkül kihasználni.
Ha e21xx-et gondolsz bele, akkor szerintem max 8800gs körül, de valszeg azt se tudod csak max-ra állított szűrőkkel kihasználni (hogy inkább a vga izzadjon, ne a proci).
Drágább procit meg ilyen lapba nem érdemes szerintem "belepróbálni sem" -
KomorG
csendes tag
válasz
Sir Psycho #664 üzenetére
Az elso tuningos bejegyzesed utan elkezdtem probalgatni en is, de nagyon vegyes eredmenyeket kaptam: ha egyszerre felhuzom mondjuk csak 270ig az fsb-t, leall a gep, ha aprankent, el tudtam menni majd 1500MHz-ig. Tenyleg nagyon rapszodikus, ezert nem is nagyon neztem feljebb. Ha sikerul beallitani a sebesseget, utana stabil, mindig a "Set fsb" gombra kattintas utan hal meg rogton. Jelen allas szerint 1425MHz-en (260as fsb) atomstabil.
-
Skyner
tag
válasz
Sir Psycho #664 üzenetére
Hi !
Segítségeteket kérném. Végigolvasva a topikot, Chaser kolléga által ajánlott lapra (GIGABYTE 73PVM-S2H) esett a választásom egy 2GHz-es cerka 440-es és 2x1GB RAM kíséretében. Nem tudom, hogy az Nvidia GF 7100-as integrált vga milyen teljesítménnyel bír, de a családban nagy népszerűségnek örvend a SIMS 2, és félek, nem fog elfogadható minőségben futni. Ha úgy gondoljátok (akár tapasztalat alapján), hogy az integrált vga nem fog megbírkózni az említett játékkal, milyen PCI Express VGA-t ajánlanátok, ami ár/teljesítményben megfelelő lenne ehhez a lap+proci pároshoz ? Segítő szándékú hozzászólásaitokat előre is köszönöm. -
Sir Psycho
aktív tag
Topik címet rádbízom
.
Amilyet sikerül.Annak ellenére, hogy pci csati van csak van "választék". Mind ati, mind nv volnalon van pár esélyes. Ati vonalon x1xx szériától, nv oldalon a gf6200tól gondolkodom. Igazából 2 vga van most szem előtt, ezek pedig hd2400pro és a 8500gt. Mivel a google a barátom, ezért megtudtam, hogy ebben a lapban volt gon a hd2400-al, ugyanis nem volt hajlandó elindulni. A megoldásról, márha létezik nem volt szó, -csak tippek halmaza volt, hogy miért nem ment a lapban, de végigolvasra arra jutottam, hogy a gép tápja túl kicsi volt a meghajtásához. A gyártók oldalán min 200W-os tápot írnak a HD legkisebb modeljéhez, az említett esetben a táp egy picopsu 80W volt. A teljesítménybeli különbség azért szembeötlő ezért is gondoltam arra, hogy ezért nem volt kép a hd-vel, noha egy gf6200at simán elvitt. A "Tökös PCI VGA" topikba már esett szó a 2 lehetséges megoldásról. A HD beszerezhető perpil mo-n a 85gt viszont jelenleg csak kinn elérhető, bár lehet lessz megoldás mo-i beszerezhetőségre is. Ár/teljesítmény szempontból talán a HD jobb választás. A HD ~13K körül megszerezhető, míg a 85GT 25K körül szerezhető be plusz szállítás.
-
Chaser
legenda
válasz
Sir Psycho #662 üzenetére
Így már abszolút bestbuy
Módosítsuk a címet d201 tuning mobora?
Milyen vga-t akarsz bele? Az egészben az a jó, hogy gyakorlatilag ha húzod is a procit, a fogyasztás pár W-tal nőhet meg, mert minden az alapfeszén mozog, de így legalább ki is használják a cuccok.
-
Sir Psycho
aktív tag
Erre gondoltam én is. Azért nemlehet ok panaszra ~53%-os OC azért nem nevezhető kevésnek.
Everestben lefuttattam pár tesztet:
-memoria olvasás, irás, másolás, késleltetés, queen, photoworxx, zlib, aesEzek után mindenki eldöntheti milyen is a lap. Ha tudok szerezni egy normálisabb vga-t akkor kiegészítem még pár bench-el.
-
Chaser
legenda
válasz
juliabrilke #659 üzenetére
Nekem szerencsére nem létfontosságú a kis lap. Lebeszéltem magam
Amennyiből összehoznék egy ilyet, táppal, tényleg kicsi saját házzal, lehetőleg persze mindezt passzívan, annyiból majdnem meglenne egy lowend noti is, ami azért csak hordozható, meg van hozzá monitor is. Most nyárra viszont jó lenne ez a kis lap, a nagyobb motyómat eladtam, gyakorlatilag a táp van/ 400-as FSP p2-vel jelenleg
/, meg 2x2GB ram. Aztán ősszel úgyis eladnám a kis lapot.
#660 Sir Psycho: sztem megvan a chip vége, ha a többiek is tesztelnek okosabbak leszünk
-
Sir Psycho
aktív tag
A proceszor húzásánál beéefutottam 1-2 érdekes dologba, így nemtudom 100%-ra kijelenteni, hogy enyit és enyit bír a lap.
Az fsb-t emelgetve, eljutottam addig (jelen esetben az fsb ˇ~813MHz), hogy utánna akárhogy is emelem a változtatások mintha nem lépnének életbe. A set-be hiába lövöm feljebb, sehol nemlátni a változást.A memóriát is próbáltam viszább venni és az amúgyse tűl szűk időzítéseket is lazábbra venni a lap adta határokhoz képest, mindhiába. Sőt! hogy kicsit érdekesebb legyen a kép, ha az fsb-t feljebb vettem mint 813, akkor a cpu-z már nemtudta az értékeket megjeleníteni (fsb,bus speed,clock, ratio, dram freq, fsb:dram), így értem el az everest szerint 1830MHz-et, onnan tényleg nemsikerült feljebb (se ujraindulás, se kékhal nemvolt). Képet csak kicsit lentebbről tudok mutani ahol bő 2 óráig ment az orthos blend test 9.es priorityvel. Így jelen állás szerint "ennyit bír"
. Akinek van ötlete, hogy mitől lehet ne, tartsa magába.
-
Chaser
legenda
válasz
juliabrilke #656 üzenetére
Azt gondoltam hogy egy lap
Elég jó lenne ez már sok mindenre, kíváncsi vagyok nálunk mennyiért lesz, ha lesz.
-
Chaser
legenda
válasz
juliabrilke #652 üzenetére
Sztem nem fog lemenni 15k alá, bár tévednék
Ami képet linkeltél azon mi van?
-
törölt tag
válasz
juliabrilke #652 üzenetére
ha nem sürgős, akkor tényleg érdemes kivárni, mit is mutat valójában majd teljesítmány/fogyasztás/ár arányban a zatom. de nem jársz rosszul egy ilyen 12k-s deszkával sem. sőt. elfogadható fogyasztás, méret, zajszint párosul jó árral és teljesítménnyel.
-
Chaser
legenda
válasz
juliabrilke #650 üzenetére
Fogyasztás szempontjából megérné az atom, teljesítmény szempontjából nem annyira. Ahogy a teszteket néztem, jóval a cel220 alatt teljesít. Kérdés nálunk majd mennyiért lehet kapni, ha 10k-val drágább mint a d201, nem hinném hogy hamar behozná az árát.
szerk: lehet én is veszek egy d201-est, p2-nél csak jobb
ha valaki akinek esetleg akad a keze ügyében egy KLDE88F-B8KB5 típusszámú 2 gigás KM modul és belepróbálná azt megköszönném, ha valaki eladni szeretné a lapját dobjon pü-t
-
Chaser
legenda
No hát ez meglepett, de a 945-ös chip már csak olyannak elég, aki tuti nem akar továbbfejleszteni, de egy kis conroe cerkával, vagy dualcerkával, esetleg E2xxx-szel végül is el lehet lenni elég szépen. Ez a D201-es lapocska is mennyivel ursabb lenne 945-ös chippel, persze akkor nem is ennyi lenne az ára.
-
Fercsa
senior tag
válasz
juliabrilke #644 üzenetére
A linkelt lapban 530-as van
Es mashol jelenleg meg en se talaltam.. melleleg ez az 1.6-s lesz az elso fecske a tobbi csak kicsit kesobb jon. -
Bodin
senior tag
Megrendeltem tegnap este az Ebolt-ban 12k-ért. 8-tól nyitnak és 8 óra 9 perckor már jött a mail hogy raktáron van, mehetek érte. Nem tudom automata-e, de akár így, akár úgy korrekt!
-
Chaser
legenda
válasz
Sir Psycho #634 üzenetére
Értem
#637 dudi : Amennyiben csak arra használnád, jó az is, vagy bármilyen conroe magot kezelő chippel megáldott lap, alulfeszelés azért nem árt ha van benne, és azt se árt tudni, hogy az intel igp-i nem a legkisebb fogyasztásban szoktak díjat nyerni. A 73pvm-s2h singlechipes, nincs külön NB és SB, és lenne rá pár ezresem, hogy önmagában az NB kb annyit fogyaszt a 945-nél, mint a GF7100/nf630i 1ütt.
szerk: 1ébként a GB lap javára: esata,firewire, hdmi, alc889a, spdif/optikai kimenet, kb 2x gyorsabb igp, GB lan, 1edül az SC-vel van hátrányban, ugyanakkor az asrockra nem hiszem, hogy 3 év gart adnak
-
dudi
senior tag
a fenti téma folytatásaként:
Asrock ConRoe1333-D667 nem lehet, h. jobb választás "file server"-nek c420-al? mert a lap maga majd 3k-val olcsóbb, mint gb 73pvm-s2h. Soványabb is annyival? -
Fercsa
senior tag
A napokban rendelek atomot magamnak
[link]
Aki szeretne maganak is az kerem jelezze nalam es osztozunk a postakoltsegen
Atszamolva ~21k korul jonne ki..Esetleg valaki nem tud valami jo dual tuneres pci-os kartyat?
Ne adj isten lenne hozza linux v bsd driver mar csak hab lenne a tortan... -
Chaser
legenda
válasz
Sir Psycho #632 üzenetére
Ez elkerülte a figyelmemet
Toljad neki nyugodtan, baja nem lesz semminek, legfeljebb cmosclear..van ilyen 1általán a lapon?
Kíváncsi vagyok, mennyit tudhat a gép
-
Sir Psycho
aktív tag
#626 Itt szócska
de akkor újra [link] a képpel. Nem is várok túl sokat magátol a Sis chipsettől, ez sem kis teljesítmény. Ha vmi normálisabb szett lenne alatta akkor nem tartanám valószínűtlennek ~70% körüli tuningot sem, ezzel viszont ha elérem a 40-50%ot már lehasal a lap szvsz.
-
Chaser
legenda
Valaki megnézné, hogy Kingmax KLDE88F-B8KB5 típusszámú 2 gigás modult eszik-e a lap?
szerk: #630 Sir Psycho: Milyen képet?
Ha 1.3V-on megy a proci, nem kell attól tartani, hogy nem fogja bírni a tuningot, a cel420 ált 2.7-2.8-on még lazán elmegy alapfeszen. Itt a chip tudása a kérdés sztem. -
Sir Psycho
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz
Sir Psycho #623 üzenetére
Egy ph-son ez a tuning se fog ki
Nem gondoltam, hogy lehet tuningolni. Ha jól számolom 177-178 most az FSB, így már majdnem annyi a teljesítménye, mint a cel420-nak.
-
Sir Psycho
aktív tag
Sztem el kell hogy vigye, külföldi fórumokon picopsu-val hajtott példányokból is van néhány.
Itt van a kép a hőmérsékletről. Ha rendesen meg tudom oldani a hűtést, ( ezt fentebb elirtam 1400on megy a chipen a venti ) akkor megpróbálok feljebb jutni. Tudom, ne várjak sokat, de azért kíváncsi vagyok mit megy a proci. -
Bodin
senior tag
válasz
Sir Psycho #621 üzenetére
Köszönöm a válaszokat neked és tlac-nak is!
Most már van nekik aktív is. A passzív az ami nem volt fent a honlapon, de a kérésemre feltette a csávó(nagyon segítőkész volt).
Átalakítót inkább nem vennék. Van itthon elég táp amiből tudnék csinálni. Majd feláldozom az egyik molexet a háromból.Majd ha hazaértem beírom ide a táp adatait. Kíváncsi vagyok mit mondtok biztonsággal elviszi-e majd.
-
tlac
nagyúr
válasz
Sir Psycho #621 üzenetére
hogyan tuningolod?
felesleges agyon hűteni, szerintem ez is 85 foknál kezdi belassítani magát
-
Sir Psycho
aktív tag
Az E-boltba mikor én vettem, telefonon azt mondták csak passzív, van nekik.
Igen kell a 4 tűs mint felettem is írták. Van hozzá átalakító, molexről le tudod venni, vagy halott tápról levágod a 4es tüskesort.
Nekem a procin egy Noctua NC-U6 van a chipsetre meg az eredeti cpuhűtő került fel. A táp ventije tudja némiképp a hőt elszívni így a proci netezés köben (oprea 12-16ablak) volt ~40fok. Azóta anyit változott a helyzet, hogy a procit kicsit meghúztam. Jelenleg 1,6-on ketyeg tesztüzemben, játék alatt! (igen játékkal is terheltem, ut2004et simán viszi) a proci hőmérséklete 58fokba maximalizálódott. Kiváncsiság gyanánt egy 8cm-es ventit rádugtam a hátsó venticsatira és leszabályozva 1300-ra a fordulatot a chipsetre rakva (ebből a noctua is kap kicsit), a hőmérséklet ~52fokra ált be. Gondolkodom h rárakom a 8as ventit, vagy esetleg egy 7centissel megtámogatva még lejebbb lehet vinni a hőt. Képekkel ha hazaértem tudok szolgálni.
-
tlac
nagyúr
válasz
#95590400 #615 üzenetére
engem inkább az ingyenes érdekelnek
linux alatt próbálkoztam a film lejátszásával
ahogy nézegettem már van olyan x264 kodek, ami már tud több szálon futni (csak nem a legfrissebb az ubuntu-m)
csak a mostani új kártyák tudnak hardveres hd gyorsítást? és milyen kodekek/programok tudják ezt kihasználni? -
Bodin
senior tag
Sziasztok!
Üdvözlöm a topiknyitót és minden fanatikus miniPC építőt.
Először is berakattam a kínálatba a passzív hűtésű változatot is: E-bolt
Kettő: én is szemezgetek egy ideje a lappal és lenne egy kérdésem. Sry ha már valaki kérdezte ezelőtt. Úgy láttam van rajta 4 tűs kiegészítő tápcsati is. Nem is indul el enélkül?
Van nekem egy igen pici 100W-os tápom, de sajnos nincs rajta. Az nem lehet megoldás ha valahonnan a tápból le tudnék venni 12V-ot?
Másik. A passzívat néztem ki. Külső venti nélkül milyen hőmérsékletű kb a proci?
Előre is köszönöm! -
AMD_ok
őstag
Sziasztok!
Nekem ilyen lapom van, most vettem, ezzel a házzal. Hogy lehetne ezen hatékonyan javítani,hogy biztonságos és halkabb legyen a hűtés?
Köszi
Ja a lap a prociventis, nem a full passzív (az FSP táp egy kicsit hangos - 4 cm-es venti van hátul benne)
-
törölt tag
kodekként coreavc a te barátod ezügyben. 2 magot használ, támogatja az összes avc variánst, gyors, szép képe van. igaz fizetős. de nem is drága, sőt, annyit bőven megér, viszont fizetni innen ugye macerás... kisebb erőfeszítés a másik út.
a lejáccó majdnem mindegy, bár én az mpc-t favorizálom, de megy wmp-vel, meg bsplayerrel is, valamint gondolom az összes keretlejáccóval, ami külsö kodekeket hív meg.
másik alternatíva a cyberlink kodek, de a hardveres vga támogatás nem megy vele, mert nem szabvány, csak a két mag, és x264 alatt szerintem a coreavc-nek szebb képe van. -
törölt tag
én is. pl.: [link]
vagy ez lehet gyorsabb:
http://rapidshare.com/files/114731244/SOL-EddBoi.part1.rar
http://rapidshare.com/files/114737518/SOL-EddBoi.part2.rar
http://rapidshare.com/files/114741064/SOL-EddBoi.part3.rar
http://rapidshare.com/files/114743531/SOL-EddBoi.part4.rar
http://rapidshare.com/files/114745300/SOL-EddBoi.part5.rar
passw: tehparadox.com -
törölt tag
hát, azért nekem vannak olyan full profilos 1080p x264 sample-im, durva cabac-kal, 10-40 megabiten, amik még egy kisebb órajelű kórót is megfektetnek még coreavc-vel is, főleg ha vmi csoda sis-es, viás csipszet van alatta.
. és sajna a x264 alatt még a hd feldolgozásban jobb ati vga sem játszik, lévén, h a cyberlink kodek, amiben van hardveres support, nem igazán szereti a nem szabvány h264 anyagokat.
-
Chaser
legenda
Remélem neked is beválik
Lehet lesz majd 45 nanosból is 1 magos, az lenne az über jó.
szerk:#604 tlac : Jah, KM playerrel mindent evett. Nekem olyan ajánlotta a progit akinek notija van, valami 1400-es cerkával és intel vga-val, nála ment a HD. A furcsa az, amikor 7300gt volt a gépben, igaz ddr2-s, KM player nélkül megfeküdt az 1080p-s film, a progival meg az int GF7100 is elég.
#605 nyunyu: Mondom nem néztem utána, mivel 1 DIMM van a lapon teljesen lényegtelen, hogy a chip támogat-e DC-t vagy sem
-
Chaser
legenda
A mini intel lap se tudja a DC-t, nem néztem, lehet a chip tudná, de a lapon 1 DIMM van, szóval biztos bukta. A GF7100 99%, hogy tudja az aerot. Még vásárlás előtt néztem róla teszteket, valami 4xxx proccal evett 50W-ot idle-ben. Ha alulfeszeled a cerkát, fogyasztása jobb lesz a rendszernek, a d201-n levő proci 1.2-1.3V-on megy, a cel420 nálam 0.9-en ment.
-
dudi
senior tag
akkor valszeg nem amd lesz belőle...
és aszondod, hogy jobban járok egy c420-al + a giga lappal? az 20k, tud annyival többet, mint egy 1,2-es celeron+gma950? Mert gondolom se az nvidia 7x-en se a gma-n nem megy vista ajerobár talán jobb is...
De fogyasztásra azért nemtom, hogy az nvidia jobb-e, mint az intel.
és ha azt vesszük, hogy nem dc-s a giga, akkor az intelre mit mondasz? Procicseréhez forrasztópáka ajánlott
de azért az tényleg érdekelne, hogy egy ilyen nvidia+c420 kevesebbet eszik-e, mint a d201.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen házat vegyek?
- Intel találgatós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Elkészült a PCI Express 7.0-s szabvány
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest