Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
adam.szennai #779 üzenetére
nagyjából ugyanaz, csak ebben van sse3 támogatás, a barton döglődik aes alatt, ellenben 720p-s x264 hd-s cumókat jobban viszi. inkább valamivel többért egy integrált amd-s lap kétmagos procival.
ellenben a bartont meg le lehet küzdeni 1 giga környékére, visszavett feszekkel elég alacsony fogyasztásra egy jó lapban. egyik gép 2500+ barton, abit nf2-es lapban) -
törölt tag
azért majd egy face to face tesztet megnéznék fogyasztás/teljesítmény ügyben, kíváncsi vagyok rá, h ezek az nb-k meg persze az inteles hudini proc tdp mit is tud felmutatni, mennyit kajál és hogyan matekozik desktop használati szinten.
-
törölt tag
válasz
juliabrilke #652 üzenetére
ha nem sürgős, akkor tényleg érdemes kivárni, mit is mutat valójában majd teljesítmány/fogyasztás/ár arányban a zatom. de nem jársz rosszul egy ilyen 12k-s deszkával sem. sőt. elfogadható fogyasztás, méret, zajszint párosul jó árral és teljesítménnyel.
-
törölt tag
kodekként coreavc a te barátod ezügyben. 2 magot használ, támogatja az összes avc variánst, gyors, szép képe van. igaz fizetős. de nem is drága, sőt, annyit bőven megér, viszont fizetni innen ugye macerás... kisebb erőfeszítés a másik út.
a lejáccó majdnem mindegy, bár én az mpc-t favorizálom, de megy wmp-vel, meg bsplayerrel is, valamint gondolom az összes keretlejáccóval, ami külsö kodekeket hív meg.
másik alternatíva a cyberlink kodek, de a hardveres vga támogatás nem megy vele, mert nem szabvány, csak a két mag, és x264 alatt szerintem a coreavc-nek szebb képe van. -
törölt tag
én is. pl.: [link]
vagy ez lehet gyorsabb:
http://rapidshare.com/files/114731244/SOL-EddBoi.part1.rar
http://rapidshare.com/files/114737518/SOL-EddBoi.part2.rar
http://rapidshare.com/files/114741064/SOL-EddBoi.part3.rar
http://rapidshare.com/files/114743531/SOL-EddBoi.part4.rar
http://rapidshare.com/files/114745300/SOL-EddBoi.part5.rar
passw: tehparadox.com -
törölt tag
hát, azért nekem vannak olyan full profilos 1080p x264 sample-im, durva cabac-kal, 10-40 megabiten, amik még egy kisebb órajelű kórót is megfektetnek még coreavc-vel is, főleg ha vmi csoda sis-es, viás csipszet van alatta.
. és sajna a x264 alatt még a hd feldolgozásban jobb ati vga sem játszik, lévén, h a cyberlink kodek, amiben van hardveres support, nem igazán szereti a nem szabvány h264 anyagokat.
-
törölt tag
jahogy az amd-s cumó, cnq-val, alulfeszelve...
-
törölt tag
leírtam régebben, fullon, 2 db 3.5"-os pata vinyóval, 1 dvd íróval a digi mérő 65w-ot jelzett ki fullon, idle 55.
lehet számolni, a táp hatásfoka legjobb esetben is 75%, egy vinyó 8-10 watt, odd 6-8.
elméleletileg a procira 19w tdp-t ad meg az intel, de ugye ez nála nem a maximális fogyasztás meg ott van a csipszet, vga és a ram, szóval igen, olyan 40-45w körül van fullon járatva az egész lap fogyasztása, procistul, csipszetestül, mindenestül, mínusz valszeg a táp meddője. -
törölt tag
bőven jó. megváltás lesz neki
. nálam is egy p3 volt az elődje. csak vmi jól szellőző házat nézz, vagy a ventis verziót rendeld be (ennek monnyuk elég idegesítő a hangja, de egy ellenállással leszabályoztam a fordulatszámot, így már nem olyan vészes, de még elág jó hatásfokú a hűtés.) mert sztem hiába nagy hűtőborda, a passzív a tapasztalatok szerint melegszik rendesen.
-
törölt tag
mire akarod használni? nekem van egy Celeron M 350 1.3GHz 1MB notim, 915GM-el, giga 533-as rammal, ezen melózok (irodai), netezek, max zenét kódolok aac-re mp3-ról, ezekre bőven jó, ezt ez a fullintegrált cucc - van ahol csak kevéssel - de az everest összes tesztjében megverte.
a sis -es videóvezérlő csak dx7-es, ha esetleg játszani akarsz, akkor maximum jópár éves holmik futnak el rajta.
720p x264 5000 kbs-es bitrátával (standard dvd5 hd rip cucc) már nem megy rajta, htpc-nek felesleges, sd anyag upscale-nek a proci majdnem kevés, 5.1 kimenete, ha jól tudom nincs. egy noname, dzsunka asztali mpeg4 lassan feleennyi (mire belegyűrsz mindent a laphoz, lehet h inkább csak harmada). és szinte mindent megeszik.
a vinyók 256 bites, aes kódolással mennek, olyan max 20 000 kbs-el lehet egyikről a másikra tolni az anyagot, ekkor a procihasználat kb. 80-90% körül mozog.
nas-nak, hómszervernek, seedboxnak, nettopnak ellenben tökéletes... -
törölt tag
válasz
neduddki #546 üzenetére
vkivel valahol folytattam is egy apróbb vitát ez ügyben, h most akkor a szar hatásfogú (asszem 75%) passzív táp meddőjével együtt (55 idle, 65 terhelve, 2 db 3.5" vinyó, 1 odd) amit a digi kijelez, beleteker-é a villanyórába, de kb. minden szakmai érvem annyi lett volna, h nálamnál okosabb embörök mongyák...
hötöpöcönek meg hálistennek nekem nem kell tovább halkítani a meglévő dekstop kórót, mert a proji hangosabb... -
törölt tag
én személy szerint kukáztam hozzá nyunyu mértékrendszerében
egy óriási fekvőházat, a két 3.5"-os vinyó, meg az optikai kontra szellőzés miá. hely van, a szünetmentessel (APC BACK ES 700VA) a digitálissz mérő szerint 70 w körül szippant ki a konnektorból.
de egyébként, a jövőben már nem lesz helyem (illetve nem mutatna jól ez a tsúfság, meg egyáltalán, semmi sem), akkor valszeg belegyalulom vmi szobabútorba (éjjeli szekrénke, kis szellőzőlukkra megfúrt háttal) vmi passzív adapterrel (belülről lehet kap vmi hungarocellre helyezett tűzálló lemezborítást azért, bár ha gond van, áttizik az annyira, h leégjen a ház, ugyanúgy, mintha a bútorra, asztalra, stb-re tenném), sok dzsunka alkatrész, kis helyen is elfér ömlesztve jeligére.
-
törölt tag
nem egész server az, csak amolyan bérlet egy serveren. asszem havi 2600 pézt fizetek 30 giga tárhelyért, 2 futtatható torrentért, 500k le, 1000k fel sebességért. és ez külföldre is érvényes sebesség. az ftp része a dolognak meg asszem 1000k. ennél olcsóbb csomag csak 1 van.
ha gondolod, megadom az oldal címét pm. megbízható brancs. -
törölt tag
válasz
tupacamaru #521 üzenetére
sztem illessük a sokkal disztingváltabb hómszerver névvel
-
törölt tag
-
törölt tag
nem hiába szorult a béka segge alá a sis...
-
törölt tag
ha esetleg erre vetődik egy bátor ember még, aki két pata vinyó + sata író triumvirátusban gondolkodik, és natívban felejthette a biost, majd miután jól beépítette hómszervernek, és jóóól visszaépítette a desktop cuccát, még véletlenül se tudja kényelmesen újra rájadugni odabelenekiabba a rencert vissza... na annak jól jöhet ez, ha állandóan pio módba vágja le az íróját a zikszpé:
sis 5513 udma controller: http://driver.sis.com/utility/ide/ide204a.zip
2001 helyett 2003-as keltezésű, szép grafikus felület a device propertiben, amely így magában azt hazudta a rencervinyóról, h pio módban van, pedig nem, hanem a sata író volt abban. a 1.7x-es írás és az ugráló device buffer finom jelei ennek, nem pedig a 180000 kbs körüli másolás a vinyón belül.
aztán egy fura dolog, ami a SiS964-hez tartozik: http://www.toggle.com/lv/group/view/kl33277/Driver_SiS_SATA_&_RAID.htm (találtam valami sis108 nevezetű csipet is, ami lehet ezzel áll kapcsolatban)
ennek hatására eltűnt a Standard Dual PCI IDE Controller, szépen látja az udma módokat, és feltűnt a tálcán a sis raid apllication, ami arra buzdít, h kreáljak raid tömböket satából...
ja és egyelőre nem vágta vissza pio módba az írót a zikszpé, de messze még a hajnal...
rég nem szoptam ennyit hardverrel... -
törölt tag
annyira, amennyire a fh/jelszót ki tudják találni, vagy keyloggerezni, külön, jelszavas felhasználói fiókkal lehet bejelentkezni.
Valszeg méri, de ez már más tészta..amúgy milyen táp..?
alant olvasható hiper. és úgy tudom mérni lehet, de ehhez külön órájuk van, amit lakosságinál nem túl gyakran tesznek fel. -
törölt tag
válasz
#95590400 #441 üzenetére
hülyeséget írtam, tökmindegy a készenlétije, passzív pfc, ebben a 65w-ban a táp meddő teljesítménye is benne van. nem tudom mennyi lehet ennek a tápnak hatásfoka, olyan 80% körül. úgyhogy a gyakorlatban kiszippant az áramszolgáltatótól átlag olyan 50 w/h -t. mert ugye a meddő teljesítményt nem méri a lakossági oldalon, ha jól tudom.
valamivel az előd 850-es cerka + lap + s3 trio vga + 256 mega ram kombóm alatt fogyaszt. oszt kereszbe alázza. -
törölt tag
úgy tűnik, az 1 gigás 533-as kingstont nem szerette. most van benne 512-es 800-as kingmax, ezzel pöpecül megy. végső kétséégbesésemben tettem bele, oszt láss tsodát-
hallottam már több helyről fikázni a memtestet, de úgy tűnik nem véletlenül...
512 ram, 2 pata vinyó, 1 sata dvdrw: idle 55 w, maxon 65w. -
törölt tag
kell az alá valamilyen mágia xp telepítéshez pata vinyó alá? integrálni a drivereit? vagy valami?
mert nekem az istennek sem akar felmenni pata vinyóra. vagy már a hardverkiépítés vizsgálatánál kifagy, újraindul, vagy felmásoláskor. két pata vinyóval próbáltam, az egyik random nem is ismeri fel. volt sata és pata odd is, egyikről sem települt.
volt sp1, ezzel irq ütközést írt ki felmásoláskor, sp2, en sp3, ezekkel csak fagyizik.
már letiltottam minden perifériát, volt nativ/legacy ide/sata.
régebbi xp-kről sem tud bebutulni, egy satás vinyóról megjelent a töltőképernyő ment is egy darabig, majd mikor be kellett volna jelentkeznie, akkor indult újra, ezt viszont nem szabad összecsesznem, mert a gazdája nem engedi.
memtest 3x lement.
szóval, ahogy elnézem a pata vinyó fájhat neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Háztartási gépek
- Házi hangfal építés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nintendo Switch 2
- Örülhetnek a tankok szerelmesei, jön a Spearhead 2
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Goddess of Victory:Nikke
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest