Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Sir Psycho #798 üzenetére
Akkor kihagyom
-
Chaser
legenda
válasz
Sir Psycho #796 üzenetére
Találékony
Én vga nélkül vinném -
JóGéza
aktív tag
válasz
Sir Psycho #794 üzenetére
Lap magában 11K postával.
Proci nélkül?
-
Sir Psycho
aktív tag
Eladó a lapom:
D201GLY2 (-passzív, 2011.05.05ig gar.)+1GB DDR2-800 GOODRAM (élettartamgar.)
Lap magában 11K postával -
adam.szennai
csendes tag
válasz
Sir Psycho #791 üzenetére
Persze hogy baráti, a DC/DC közel 10E, meg egy 80-90W-os notebook adapter is legalább annyi. Bár nem volna rosszha fele ekkora lenne a táp
dehát ennek is megvan az ára.
Köszi az infót a felbontásról!
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
adam.szennai #790 üzenetére
.
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
adam.szennai #790 üzenetére
A felbontáshoz:
19" CRT-m van itt 2048x1536-ba is simán viszi.A táp jó lesz, márha a képen az van. Ha jól láttam van +4es csatlakoója is. Az ára is elég baráti.
-
adam.szennai
csendes tag
Szia, köszi a választ!
Kicsit "aggódtam" hogy nem bír ekkora felbontást, vagy legalább 1440x900-at. Mindenesetre ez jó hír!
Én meg közben tápegységet keresek, egyelőre nem tudom melyik lenne a jobb megoldás, a külső AC/DC plusz belső DC/DC felé hajlok inkább mivel a lehető legkisebb ház lenne a célom, de láttam ma egy 150W-os flex-atx tápot [link], és ha minden igaz olcsó is [link]
Már csak azt kéne tudni hogy jó-e a laphoz, vagy túl sok átalakítást igényelnének a csatlakozók.
-
KomorG
csendes tag
válasz
adam.szennai #783 üzenetére
Szia!
2GB RAM, 128 levalasztva a videonak, 1680x1050-es felbontas, Vista 64bit (aero nincs), VisualStudio 2008, GameStudio2. Gyonyoruen viszi. Amikor XP volt rajta ugyanezek mellett meg egy VMware-es torrentfluxos linux is futott allando jelleggel /sajna 64-es vistan nem akar menni a VMWare server
/
Nagyon kellemeset csalodtam ebben a kis Core alapu prociban. Mostanaban OSX-el szenvedek /valahogy ugy indult, hogy csak ki akartam probalni az iPhone uj SDK-jat, de mostmar odaig fajult, hogy "akkoris felmesz b*****g"
/, driverrel ennek sincs baja (asszem), csak fogalmam sincs
.
Eredetileg en is csak letoltogepnek vettem, de vannak tartalekai rendesen
-
zodo
nagyúr
válasz
Szia!
Nézz be szacsee (LOGOUT blog)-ba , megtalálod kicsit feljebb a 760. hsz-nál.
Összerakott egy ilyen típusú alaplapal ellátott kicsi pc-t és az esetleg felmerülő problémákról és annak megoldásait írja le. -
Chaser
legenda
válasz
Felbontást én se tudom, a felsorolt dolgokra jó, belevágsz legalább 1 GB ramot, és go
Én lehet megvárnám azért a GB atomos lapját, gondolom nemsokára itthon is lehet kapni, az azért testreszabhatóbb történet.
-
Szkeptikus
tag
Sziasztok,
Az intel honlap tanulsága szerint készül belőle S video outos változat is.
Látott már valaki ilyet valahol kishazánkban?
Köszi!
Egyébként mindenre tökéletes ami nem 3D-s alkalmazás.
Én netezek és excelezek rajta egyszerre, miközben 560k-val megy 6-8 torrent letöltés. A 720-as HD-k egy részét is lejátszotta szaggatás nélkül CoreAVC-vel, a divxel meg végképp semmi baja sincs. Vedd meg bátran!
-
adam.szennai
csendes tag
Szia,
Az érdekelne, hogy XP-vel vagy esetleg pl. Ubuntuval használva mire lenne elegendő ez az intel lap, és gyakorlatilal leginkább a meglévő géphez tudom hasonlítani.
Nincsenek illúzióim, nem játszani kell a pici gép, csak nem tudom ki tudná -e szolgálni a szokásos dolgokat, film, net, semmi extra 3D-s dolgok.... és arra vagyok kíváncsi, ezekben hogyan teljesítene a sok éves barton mellett, hasonló perifériákkal, persze a videókártyát leszámítva.
Pl nem emlékszem mondta-e valaki, hogy milyen felbontást tud az integrált vga-ja... tapasztalat?
köszi
-
törölt tag
válasz
adam.szennai #779 üzenetére
nagyjából ugyanaz, csak ebben van sse3 támogatás, a barton döglődik aes alatt, ellenben 720p-s x264 hd-s cumókat jobban viszi. inkább valamivel többért egy integrált amd-s lap kétmagos procival.
ellenben a bartont meg le lehet küzdeni 1 giga környékére, visszavett feszekkel elég alacsony fogyasztásra egy jó lapban. egyik gép 2500+ barton, abit nf2-es lapban) -
Chaser
legenda
válasz
adam.szennai #780 üzenetére
Lassabb benne a proci. Mire vagy kíváncsi pontosan?
-
adam.szennai
csendes tag
válasz
adam.szennai #779 üzenetére
Valaki?
-
adam.szennai
csendes tag
Sziasztok, én a D201GLY2-vel kapcsolatban érdeklődnék, gondolkom egy pici, második gép építésén a régi 2800+ Bartonos Athlon XP mellé.
Van vkinek tippje/infója arról, hogy teljesítményben kb hol lenne az athlon-hoz képest ez az intel lap?köszi
-
Szindbad2
csendes tag
Udv! Szereztem, egy ilyen alaplapot, vettem hozza egy M200-as hazat, meg picoPSU-t. Minden rendben is lenne, ha az M200-ba epitett CF-IDE atalakitorol tudna bootolni a kicsike. (CF-rol szeretnem bootoltatni) Talalkozott mar valaki ezzel a problemaval? Erdekes modon egy masik CF-IDE adapterrol szepen bootol ugyanaz a CF kartya.
Koszi,
Szindbad -
JóGéza
aktív tag
válasz
Sir Psycho #776 üzenetére
Nézd meg ezt a hozzászólást.
-
törölt tag
azért majd egy face to face tesztet megnéznék fogyasztás/teljesítmény ügyben, kíváncsi vagyok rá, h ezek az nb-k meg persze az inteles hudini proc tdp mit is tud felmutatni, mennyit kajál és hogyan matekozik desktop használati szinten.
-
tlac
nagyúr
msi és giga atom lapok: [link]
vicces, hogy a venti nem a procira, hanem az nb-re kell
már kint van a giga lapján is
-
shtml
őstag
válasz
Pretorian06 #765 üzenetére
Kingmax vsz. olcsóbb és azzal tökéletesen megy.
-
Pretorian06
csendes tag
válasz
Sir Psycho #764 üzenetére
Szia,
Köszi a segítséget!
Tegnap visszavittem a lapot de a boltban sem tudtak életet lehelni bele, szóval csere. Úgy néz ki döglött... Sajnos raktáron nem volt nekik, így valószínű holnapra jön meg a másik lap. Úgy nem fogom elhozni, hogy ne lássam működni!
Remélem a hozzá rendelt kingston ram jó lesz...Nem akarok már több kört futni ezzel a cuccal!
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Pretorian06 #730 üzenetére
Nálam GOODRAM 1GB 800MHz, Corsair XMS2 1GB 800MHz is tökéletesen ment benne.
-
nyunyu
félisten
Össze tudod hasonlítani a számítási teljesítményét a D201GLY2-ével? Persze csak úgy hozzávetőlegesen.
Egyelore az kene ehhez, hogy visszamenjek oda dolgozni, ami egyelore meg kerdeses, aztan valahonnan keritsek egy D945GCLF-et, es hagyjanak vele jatszani.
De ebben sajnos tul sok a HA.Mivel Epia helyett sajnos nem tudtuk hasznalni, az egyetlen D201GLY2A lapot elhasznaltuk a saleses kollega egyik agyrem projektjehez, ugyhogy azota videken ketyeg valahol, tobb olyat viszont nem valoszinu, hogy veszunk.
Pedig jo kis lap, csak sajnos a mi kovetelmenyeinknek a halokartyaja nem felel meg, Atome elorelathatolag jo lesz.
-
shtml
őstag
Össze tudod hasonlítani a számítási teljesítményét a D201GLY2-ével? Persze csak úgy hozzávetőlegesen.
A lap dokumentációjában ez áll:
"The MTBF data is calculated from predicted data at 55 ºC. The Desktop Board
D945GCLF MTBF is 79,088.33297 hours."Minden tiszteletem az Intel mérnökeinek, akik tizedmásodperc pontossággal meg tudták határozni az MTBF-et...
-
tlac
nagyúr
-
nyunyu
félisten
válasz
neduddki #752 üzenetére
Valahogy sikerult duplaznom szerkesztes helyett.
Bordoi hazhoz annyit meg, hogy az ugyfelek is egyre kukacosabbak, pl. ha kiviszuk nekik az utolso Epiat a bemutatotermunkbol, mert mas mar nincs keznel, akkor anyaznak, hogy milyen hasznalt gepet akarunk rajuk sozni, pedig csak annyi a baja, hogy megkarcolodott az alig par hetes haz...
Nem tudom mit szolnanak egy erosen atepitett hazhozEgyebkent ja, kollegamat kertek felesegul
-
neduddki
nagyúr
-
nyunyu
félisten
válasz
neduddki #752 üzenetére
Regebben irtam mar, hogy ettermi hardverekkel+szoftverekkel foglalkozunk.
Egyelore a mostani szoftver rendelesfelvevo+fizetteto resze meg DOS alatt megy, ujabb, tisztan Win verziot par eve mar igergetik, most ugy tunik, hogy augusztusban vegre megnezhetem mukodes kozben.
De hogy abbol mikor lesz jol mukodo magyar verzio, azt a jo eg sem tudja, addig ugye marad a jol bevalt DOS alatt futo valtozat a maga kotottsegeivel.
(Win ala mar nem kell parhuzamos port, mert ott USB hardverkulcs is lehet, illetve halokartya sem kritikus pont.)Helyigeny: elore sosem tudjuk, csak annyit, hogy minden negyzetcentimeter hely szamit az apro pultokon, rendes gepet nincs hova rakni.
Bordoi fele haz sem lenne rossz, csak ahhoz barkacsolni kell, arra meg egyszeruen nincs idonk, ha kell teszemazt 5 gep.
Sokkal egyszerubb megvenni keszen egy miniITX hazat, aztan belelapatolni az alaplapot+ramot+vinyot. -
nyunyu
félisten
Szoba sem johet, mert tul sokat tud, es draga.
Nincs szuksegunk sem a DVD-re, se 120-as vinyora, se 1GB ramra
Ami nekunk kell: miniITX haz+tap, valami agyonintegralt alaplap, aminek a VGAja tud VESA 2.0-at (van meg olyan, ami nem?
), meg mukodik DOS alatt a halokartyaja, meg minimum 1 soros port, de a kettonek jobban orulnenk.
Vinyo? 100MB is boven sok lenne, de mostanaban mar nem lehet 80GB alattit kapni
Ram: DOS alatt 1MB-t hasznalsz maximum...
Proci: gyakorlatilag nem erdekes, P133 is eleg lenne, ennel az ultralassu Epia 5000 2-2.5x gyorsabb.
Ja, legfontosabbat majdnem elfelejtettem: PARHUZAMOS port a hardverkulcsnak.Ez ugye nincs a Titan 700-on, tehat elbol kiesik.
Egyebkent tenyleg apro, de ezt annak koszonheti, hogy nincsen benne bovitohely, ami viszont nekunk rossz, neha ugyanis nem eleg az 1 vagy 2 soros port, ilyenkor repul a gepbe egy PCI soros kartya 2 porttal.
Egyelore ugy nez ki, hogy az Atom platform lesz a befuto, abbol kijon 18 (haz)+11 (D945GCLF)+2 (512 DDR2)+6 (SATA 80GB vinyo)=37+afabol a komplett gep, igaz barkacsolni kell majd ATX12V-t, de annyi baj legyen.
Otthoni HTPCnek talan elmegy az a komplett MSI Titan 700, de maga a Via C7 nem egy eros processzor.
Hiaba 2GHz, ha egy 8 eves P3 1000 lazan elkalapalja... -
thoger
csendes tag
Atomhoz talan jo? Ezt nemmertem.
Egyebkent nemhizsem hogy annyira gyenge lenne a BOX táp, hisz elbirja a bennelévő normál vincsit, normál dvd olvasót, meg az alaplapot... nemértelek.
-
thoger
csendes tag
Bocsi, az uccsó kép hejére ez jöt volna:
[link] -
thoger
csendes tag
Hát ha nem az jön be akor bocsi, de érdemes megnézni, úgyhogy
irány a pcbonto.hu
ott pedig fent a keresőbe írjátok be "single board computer"
És rögtön kidobja. Leírás is van róla, és 4500ft-ért mégis csak jó...Plusz egy kis gondolat honnan szerezünk a minipc-nkhez tápot:
Ugye általában ha Mini-Pc-t akarunk építeni a házzal, és a táppal van a legnagyobb gond. Én úgy gondolom a ház miatt soha nem kell agódni, hisz mindenki megtudja építeni a sajátját, vagy akármibe bele teheti. Viszont szeretnénk kicsi és passzív hűtésű tápot, ha már hangtalan az alaplap is (ugye a téma fő tárgya ez az intel alaplap).
Nos én két dolgon gonolkodtam:
XboxClassic tápja, és egy asztali dvd lejátszó tápjaDvd lejátszóé:
Útólag elgondolkodva nem leeht jó ötlet, bár kitudja. A fogyasztásáról csak anyit hogy sztem egészen alacsony. Viszont az enyémről csináltam pár képet.
[Kép1]
[Kép2]
A következőn viszont látszik miket tud leadni (és az is hogy a dvdlejátszó miket használt, mert onnan jön zsinór):
[Kép3]
Szerintem látható hogy nagyon kicsi a mérete, kb akkora mint egy pc-s dvdolvasó előlapja (kicsit kisebb)Xbox Classic tápja.
Nos ez viszont egy rendes pc-s táp nem kell berhelni, hizs a xbox-is egy rendes pc. Csak más bootolási mehanizmussal. árban nem drága, mert egy szervizben is biztos keritenek neked eggyet párezerért. Na itt is vannak a képek
Az egész táp egyben, ami 5cm magas a többit nem mértem le
[Egész kép]A táp paraméterei, fogyasztás, márka stb.
[Paraméterek]A gyönyőrű ATX csatik:
[Kép]És a nagy INPUT
[INPUT]Mind2 lényege az lenne, hogy nem volt egyik sem hűtve. Kivéve a Box táp, dehát az meg nem nevezhető hűtésnek, mert a venti ami láccik az egésznézetes képen, a procira irányul és nem a tápra. (nemtom mondhatom e hogy passzív hűtésűek.) Nem vagyok nagy szakember ha hülyeségeket írtam akor bocsnát.
-
nyunyu
félisten
a 60W-os miniITX táp mennyibe kerül és hol?
18+faert vesszuk hazzal egyutt. (par oldallal korabban belinkelt Zooty)
150W-os ATX12V-s viszont 30+fa korul mozog, az azert mar tulzas...ATX12V csati meg ugy nez ki, hogy filleres tetel, 1db-nal 59+4*7=87Ft-bol jon ki a muanyag haz+4 tuske, 5db-tol 42+4*5=62Ft
Csak nekem kell egyesevel raforrasztani a vezetekeket, meg osszerakni.nem lenne olcsóbb egy sima táp? és akkor még gányolni sem kell
De egyszerubb volna, csak mi ugyfeleknek erintokepernyo melle minigepet adunk, nem asztali batart.
-
tlac
nagyúr
még az is kérdés, hogy melyik lap a jobb
fogyasztásban gondolom load alatt az atomos jobb, idleben meg szerintem nincs jelentős különbséga 60W-os miniITX táp mennyibe kerül és hol?
nem lenne olcsóbb egy sima táp? és akkor még gányolni sem kellszacsee:
csak emiatt cserélnéd le?
-
nyunyu
félisten
D201GLY2A: 10800+fa
D945GCLF: 10850+faMar csak arra kene rajonnom, hol lehet magyarisztanban kapni Molex 39-01-2040 tapcsatit, mert nincs kedvunk foloslegesen +10k-t kiadni a 60W miniITX tap helyett az ATX12V-s 150W-osert.
(Sarki bontos multkor 50Ft-ert odaadott egy rossz tapot, hogy vagjam le rola, de nekem kellett elcipelni az egesz tapot a kukaig.)
-
thoger
csendes tag
Sziasztok szemezgetek én a témával régóta, meg olvasgattam is az első oldalakat a fórumon, de nemtom ismeritek e ezt:
http://www.mogyoro.hu/portal/page.php?action=view&page_id=561112
Szerintem van benne fantázia, egyedüli hibája, hogy a hangot nehézkes ráberhelni, speciel nincs is tippem.
-
nyunyu
félisten
D945GCLF magyarisztanban
Annyiba kerul, mint a D201GLY2A.Amint visszaszabadulok melohelyre, keritek egyet.
-
Pretorian06
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Valószínű az lesz, hogy hétfőn visszaviszem a boltba és próbáltatok bele ramokat. -
neduddki
nagyúr
válasz
HI!
buffalo is oke bele a lowcostbol, ill. kingston es crsv is
udv
neduddki
p.s. korabban vki szidta a kigston 533ast hogy az nem
-
nyunyu
félisten
válasz
Kingmax DDR2-667-tel semmi baja nem volt.
-
Pretorian06
csendes tag
sziasztok,
A minap vettem egy D201GLY2A lapot, de sehogy sem tudom életre kelteni.
Próbáltam több ram modullal is (Veritech DDR2 1GB 667Mhz ill. Transcend 512MB 800Mhz) de egyikkel sem hajlandó elindulni. Természetesen ezek és a többi periféria más gépekben működnek (monitor, táp). A proci venti felpörög, az alaplapi led folyamatosan világít, de a monitor továbbra is sötét marad.....
Most szerintetek az alaplap döglött (remélem nem), vagy csak nagyon kényes a ramokra? Ti milyen modulokat használtok?
Volt már valakinek hasonló tapasztalata? -
Chaser
legenda
Egy ilyen 22 centis ventivel ha nem is teljesen hangtalanul, de legalább all_in_one módon meg lehetne oldani a lap, és a táp hűtést, ráadásul jól is nézne ki
Egy kicsi 2-300-as FSP táp bele "tokjától" megfosztva, és még nagy se lenne.
-
Balamber
csendes tag
sziasztok,
tett már bele valaki külső vga kártyát? Olyasmit amivel lehetne rajta filmet nézni. -
neduddki
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Gyérökök öröm e bodottá..
Jövő héten életre keltem eme remek szerkezetet.
Tesztek:
2Gb Gskill megyen-e benne.
Ha megjön a vinyóm, akkor a linuxra ráfekszem, illetve meglesem melyik disztrib az, amivel alapban megy az init VGA normális felbontással.
Ubuntunál nem jött be a szerkesztgetős módszer.
Utána ha már mindezen túlvagyok meglesem mennyit eszik tuningolva a deszka, valamint alúlfeszelt Vmoddal is.
Akinek valami kérése van, az jelezze mielöbb, hogy rákészülhessek.neduddki: az miaz?
-
neduddki
nagyúr
HI!
na mgjottek a le1200asaim kivacnis vagyok hogy viszonyul az aprosagokhoz:- ))
udv
neduddki
-
Peter789
senior tag
sztem felesleges bonyolítás mindez, az MS Virtual PC full ingyenes! image-es vinyót beállítani, azt egy bútlemezről fdisk-el felpartícionálni, megformázni rendszernek, és már be is bútol a DOS az újraindítás után. hozzá kell csapni egy image-re irányított floppy meghajtót, és lehet használni...
biztonsági másolatokat meg persze az image fájlról lehet készíteni, és akkor bármikor visszaállítható ami éppen kell...
-
nyunyu
félisten
Lehetni lehet, ha egy DOS bootlemezbol csinalsz bootolhato CDt, de sokra nem fogsz menni vele, mivel valoszinuleg A:-ra szeretne menteni a futtatando program.
Akkor mar inkabb flashboot-tal superfloppy modban megformazni egy pendriveot, aztan arra rakni a programot.
Akkor a pendrive lesz az A:, es a progi tud ra irni, aztan ha meg masik gepre kell cipelni az adatot, fogod, bedugod a pendriveot, aztan Win alol rohogve olvasod a DOS altal mentett cuccot.Bootolhato cucc keszitesehez megfelelo DOS bootfloppy imageeket meg itt talalsz.
Legalabbis anno egyszer bohockodtam melohelyen, hogy a pendriveomrol fusson az ettermi rendszer, csak eppen az USB 1.1 miatt iszonyuan lassan bootolt, 5x annyi ido kellett az elindulasahoz, mint notivinyorol
-
Bodin
senior tag
Nem tudja valaki létezik a lapra win98SE driver? Az Intel oldalán sajnos nincsen. Ha belegondolok minek csináltak volna, de hátha..
-
dudi
senior tag
ha olcsón akarod megúszni, akkor szerintem conroe-l 420 - 440 és egy gigabyte 73pvm-s2h páros, kicsit drágábbra jön ki, viszont nagyon komoly tudása van, főleg ennyiért.
proci újonnan 7k, lap 13k. Ennyivel több, de sokkal jobb.
fogyasztást majd mondok, ha megjöttek a cuccok. -
Elrood
őstag
Egy haldokló P3 celeronos gépet akarok leváltani, és spec. alapján ez tökéletes lenne, és olcsó is. Sajnos a gép használójának kell a natív floppy, mert pár könyvelési progija msdos alatt megy. (Ha teljesen wint használna, nem pattognék, mert usb-s floppy drive tökéletes, csak msdos alatt nem lehet beüzemelni.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest