- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Hobby elektronika
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Milyen házat vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fujifilm X
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudi
senior tag
ha olcsón akarod megúszni, akkor szerintem conroe-l 420 - 440 és egy gigabyte 73pvm-s2h páros, kicsit drágábbra jön ki, viszont nagyon komoly tudása van, főleg ennyiért.
proci újonnan 7k, lap 13k. Ennyivel több, de sokkal jobb.
fogyasztást majd mondok, ha megjöttek a cuccok. -
dudi
senior tag
mondjátok, hogy ennek hihetek! 40w idle és 60w terhelt állapot alatt a fogyasztás 750-es vinyóval
-
dudi
senior tag
csak azért tértünk el, mert nem egyértelműen best-buy lap ez a celeron220-as. Még pár napja vetődött fel, hogy helyette jobb talán a giga+cel440 páros, akár fogyasztásban is, de teljesítményben mindenképp.
De akkor aki akar vessen véget az off topiknakszerk.: csak hogy tiszta legyen a kép, nem nekem kell a vga
1ébként most vettem 1 hd2600xt-t és tényleg sokkal jobb, mint az én 7600gst-m. Úh. inkább azt érdemes venni...
-
dudi
senior tag
szerintem ha tényleg kis fogyasztás kell, akkor a dc kb szóba se jöhet, két ram többet fogyaszt, mint egy. akkor meg mind1, hogy bírja-e a dc-t. De ahogy Chaser írta, a dc annyit nem dob core2-knél már. Úh. szerintem is elég 1db ram.
tlac: azért egy 73gt nem egy pálya a hd2600xt-vel! Csak árban
-
dudi
senior tag
a giga 73pvm-s2h-ról beszélünk, az meg sajna single channel, nem dual. létezik tuningra windows-os szoftver, mondjuk rmclock szerintem a legjobb.
Ati linux alá nehézkes kicsit, de linux alatt meg nincs rmclock... (hasonló van, de az nagyobb szívás, mint az ati driver...)
rmclock terhelés függvényében állít szorzó, fesz értékeket.
nvidia alternatíva: 86gt, esetleg 88gs, de ezek SOKKAL többet fogyasztanak, mint az ati. És drágábbak is. 14k körül 85gt van, az meg fos.szerk.: hd3650 vs linux
-
dudi
senior tag
szerintem, ha most megengedheted magadnak, vegyél egy e2180-at, alulfeszeled és úgy c1e-vel még talán kevesebbel is beéri, mint a 440-es. a 65 az tdp, vagyis max érték, amit eldisszipál
cseles, de nem igaz (sajna) az sem, hogy 65w. Ez max érték a teljes szériára. Vagyis 65w az e1200 és az e4500 is. Szóval köze sincs a tényleges fogyasztáshoz se.
Vga-ból meg próbáld meg az integrálttal, ha nem elég, még mindig beengednek a boltba vásárolni
szerintem a 4xx és az e1200 körüliek eléggé egy húron pendülnek, kivéve, hogy 2mag, de az se jelent 100%-os gyorsulást. Sims2ben tuti nem, mert az még 1magra íródott.
Adatbázisszerverre jobb, bár ahhoz meg talán kevés a teljesítménye ennek a kategóriának.a 86gt az a 8600gt-t jelenti. Helyette érdemesebb inkáb hd3650 vagy hd2600xt-t venni, kicsit lassabb, sokkal kevesebbet fogyasztanak.
Chaser: ilyen lapba azért nem érdemes szerintem nagyobb procit tenni, mert aki ilyen lapban gondolkozik, annak két célja/lehetősége van: olcsó gép kell, ebből értelemszerűen a drága proci bukta, vagy halk/kisfogyasztású gép kell, ebből meg azért bukott a nagy prockó.
De belemegy,nem azt mondtam. Még a quad-okat is bele lehet tenni... -
dudi
senior tag
mivel 16x-os pciE csatival van, így minden ilyen csatolós vga belemegy elvileg. De a procitól függ, hogy ki tudod-e hajtani rendesen a kártyád. Ha mondjuk celeron 440 körül veszel, akkor semmiképpen nem érdemes egy 14-15k-s vga-nál drágábban gondolkozni, szinte tuti, hogy nem tudod tuning nélkül kihasználni.
Ha e21xx-et gondolsz bele, akkor szerintem max 8800gs körül, de valszeg azt se tudod csak max-ra állított szűrőkkel kihasználni (hogy inkább a vga izzadjon, ne a proci).
Drágább procit meg ilyen lapba nem érdemes szerintem "belepróbálni sem" -
dudi
senior tag
a fenti téma folytatásaként:
Asrock ConRoe1333-D667 nem lehet, h. jobb választás "file server"-nek c420-al? mert a lap maga majd 3k-val olcsóbb, mint gb 73pvm-s2h. Soványabb is annyival? -
dudi
senior tag
akkor valszeg nem amd lesz belőle...
és aszondod, hogy jobban járok egy c420-al + a giga lappal? az 20k, tud annyival többet, mint egy 1,2-es celeron+gma950? Mert gondolom se az nvidia 7x-en se a gma-n nem megy vista ajerobár talán jobb is...
De fogyasztásra azért nemtom, hogy az nvidia jobb-e, mint az intel.
és ha azt vesszük, hogy nem dc-s a giga, akkor az intelre mit mondasz? Procicseréhez forrasztópáka ajánlott
de azért az tényleg érdekelne, hogy egy ilyen nvidia+c420 kevesebbet eszik-e, mint a d201. -
dudi
senior tag
hello!
én is gondolkozom egy ilyen lapka megvételén. De arra gondoltam, hogy lehet, hogy egy kicsit nagyobb/drágább gép sokkal jobb ár/teljesítményű.
Szóval
Intel D201GLY2vagy
ASROCK ALIVENF6P-VSTA
AMD Sempron LE-1200 AM2 BOXárban kb 3000különbség van, ami viszont sokkal fontosabb, hogy melyik fogyaszt többet alapjáraton? az amd-set c'n'Q-val, levett feszültséggel számolva lehet, h. még kevesebbet is eszik, mint az intel, nem?
vagy mindenképp intel?
(otthoni torrent, ftp, http, file server)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged