- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Akkor meg csak a nagyker arlistajan szurtam ki, meg a weblapjat lattam, aztan azt hittem, hogy ehhez is jar riser, mint a 2699-hez, ha mar ugyanannyiert adjak.
Amig lehetett kapni az olcsobb 2677-et, illetve 2688-at, azokhoz nem jart...Nagyker persze nem tudta megmondani, hogy van-e benne riser, hiaba hivtam oket telefonon.
Ma reggel elso dolgom az volt, hogy szetszedjek egy 2799-et, aztan nem volt benne riser.
Kollegak legoztak a tobbit, azokban sem voltViszont nagyker arlistajan sem latok 2 slotos risert 2799-hez, csak egyeset
Raadasul a 26xx-ek 1 slotos risere egyaltalan nem passzol bele -
nyunyu
félisten
~20+fa a nagykerara a 2799-nek. Nem olcso
Hogy milyen tap van hozza, meg nem tudom, mivel meg nem sikerult felbontanom egyiket sem, orulok, hogy ha vegre a prototipus geppel elkeszulok, es sikerul klonoznom a vinyojat.
Aztan tobbiek legoznak holnap.
A jo '"+!%/=()Ö anyjukat a kollegaknak, hogy virusos a ceges halozat, igy a frissen felhuzott geprol irthatom maris lefele a fergeket klonozas elott, kulonben siman kiadnak ugyfeleknek virusosan a kovetkezo ugyanilyen gepeket.
Holnap meg az lesz a baj, hogy osszepandaztam a vinyorackes kollega gepet. -
nyunyu
félisten
a 60W-os miniITX táp mennyibe kerül és hol?
18+faert vesszuk hazzal egyutt. (par oldallal korabban belinkelt Zooty)
150W-os ATX12V-s viszont 30+fa korul mozog, az azert mar tulzas...ATX12V csati meg ugy nez ki, hogy filleres tetel, 1db-nal 59+4*7=87Ft-bol jon ki a muanyag haz+4 tuske, 5db-tol 42+4*5=62Ft
Csak nekem kell egyesevel raforrasztani a vezetekeket, meg osszerakni.nem lenne olcsóbb egy sima táp? és akkor még gányolni sem kell
De egyszerubb volna, csak mi ugyfeleknek erintokepernyo melle minigepet adunk, nem asztali batart.
-
nyunyu
félisten
D201GLY2A: 10800+fa
D945GCLF: 10850+faMar csak arra kene rajonnom, hol lehet magyarisztanban kapni Molex 39-01-2040 tapcsatit, mert nincs kedvunk foloslegesen +10k-t kiadni a 60W miniITX tap helyett az ATX12V-s 150W-osert.
(Sarki bontos multkor 50Ft-ert odaadott egy rossz tapot, hogy vagjam le rola, de nekem kellett elcipelni az egesz tapot a kukaig.)
-
dudi
senior tag
csak azért tértünk el, mert nem egyértelműen best-buy lap ez a celeron220-as. Még pár napja vetődött fel, hogy helyette jobb talán a giga+cel440 páros, akár fogyasztásban is, de teljesítményben mindenképp.
De akkor aki akar vessen véget az off topiknakszerk.: csak hogy tiszta legyen a kép, nem nekem kell a vga
1ébként most vettem 1 hd2600xt-t és tényleg sokkal jobb, mint az én 7600gst-m. Úh. inkább azt érdemes venni...
-
Chaser
legenda
No hát ez meglepett, de a 945-ös chip már csak olyannak elég, aki tuti nem akar továbbfejleszteni, de egy kis conroe cerkával, vagy dualcerkával, esetleg E2xxx-szel végül is el lehet lenni elég szépen. Ez a D201-es lapocska is mennyivel ursabb lenne 945-ös chippel, persze akkor nem is ennyi lenne az ára.
-
törölt tag
kodekként coreavc a te barátod ezügyben. 2 magot használ, támogatja az összes avc variánst, gyors, szép képe van. igaz fizetős. de nem is drága, sőt, annyit bőven megér, viszont fizetni innen ugye macerás... kisebb erőfeszítés a másik út.
a lejáccó majdnem mindegy, bár én az mpc-t favorizálom, de megy wmp-vel, meg bsplayerrel is, valamint gondolom az összes keretlejáccóval, ami külsö kodekeket hív meg.
másik alternatíva a cyberlink kodek, de a hardveres vga támogatás nem megy vele, mert nem szabvány, csak a két mag, és x264 alatt szerintem a coreavc-nek szebb képe van. -
neduddki
nagyúr
HI!
mivel van bolt megettem:- )))
udv
neduddki
mod: amugy nalm ezk a dogok az apszolut low cost joszagok, aszem tan ez lesz az elso uj hazas az osszes tobbi vmi szutyok bontotta kerult, de kezm szettarva ha ez az igeny, egy rendes apro hazba szvesebben adnam en is, de akinek ez kell a budos eleteb en fogja azt megfiztni :- (
nyunyu: hat ha tarcsa az intel-intel hagyomanyoakt akkor egyszer osszerakja az ember oszt evekig nemlassa:- )
-
nyunyu
félisten
Elolapot leszamitva ugyanaz, mint a DH153.
Ugyanolyan szarul szerelheto batar allat, legalabbis multkor az MSI miniPC topikban levezettem.
Szerelhetosegevel kapcsolatos aggalyaimat meg a melyik hazat topikban fejtettem ki. -
nyunyu
félisten
Elvileg a Windowsnak is van valami Embedded verzioja, direkt miniatur flash meghajtokrol futashoz tervezve.
Kerdes mar csak az, hogy mennyire kompatibilis az asztali XP-vel, vajon futnak-e rajta a rendes programok.
[szerk:]Amire en gondoltam, az az Embedded CE, az nem teljesen kompatibilis a Win32-kkel, viszont letezik XP Embedded is, az teljesen kompatibilis az asztalival.
-
törölt tag
annyira, amennyire a fh/jelszót ki tudják találni, vagy keyloggerezni, külön, jelszavas felhasználói fiókkal lehet bejelentkezni.
Valszeg méri, de ez már más tészta..amúgy milyen táp..?
alant olvasható hiper. és úgy tudom mérni lehet, de ehhez külön órájuk van, amit lakosságinál nem túl gyakran tesznek fel. -
shtml
őstag
Letöltőgép távoli eléréssel, mert nem itthon lesz elhelyezve. Ezért nem lesz rákötve se monitor, se egér vagy billentyűzet - csak a 230 V és a hálókábel. Monitor nélkül sajnos csak 1024*768-as felbontásban működik az integrált video, tehát csak ebben a felbontásban látom itthon a gépemen is, pedig én 1280*1024-et szeretnék.
Erre írtam, hogy végszükség esetén a monitorkimenetre rákötök egy házilag barkácsolt kütyüt, amely I2C buszon elküldi a gépnek az LCD monitorom paraméterblokkját, mert hogy azzal megy az 1280*1024. PIC mikrokontrollerrel nem egy nagy wasistdas.
Persze egyszerűbb lenne, ha be tudnám valahol állítani, hogy monitor nélkül is menjen az 1280*1024, mert hát eddig még egyetlen más géppel sem tapasztaltam ilyet.
-
shtml
őstag
Még itt van a gép nálam. Ha úgy indítom, hogy nincs bedugva a monitor, akkor utána már hiába csatlakoztatom a monitort, nem tudom beállítani az 1280*1024-et, mert fel sem kínálja ezt a felbontást. Vagy azt mondod, hogy ilyen esetben a Remote Desktop-on át felkínálná?
Kell lennie megoldásnak, csak sajnos tökhülye vagyok a Windowshoz meg a driverekhez.
-
shtml
őstag
Nem a tv-kimenetre gondoltam, az én lapomon nincs is ilyen. Távvezérlő programmal, pl. VNC fogom használni, és a normál grafikus felületet akarom 1280*1024-es felbontásban látni. A Powerstripet kipróbálom, régebben, még CRT monitornál jó szolgálatot tett, amikor a videokártya meghajtója nem kínált fel megfelelő refresh rate-et.
Mindenesetre nem értem, más géppel ezt még nem tapasztaltam.
-
szacsee
nagyúr
-
gambeca
tag
Windowshoz értek a legjobban, mivel azt használtam több mint 8 évig. De már nem fogom használni, nem is hiányzik
Február óta apple macintosh gépem van, nagyon jóLinuxot meg csak letöltésre akarom használni.
Jah, linuxxal kb 5 éve barátkozom de csak a rendszer telpitéséig juottam el, többre nem jutottam vele... -
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Sokkal több se lesz, proci ahogy számolom ugyanannyit eszik alulfeszelve mint a 220, hdd ugyanaz, a chipset eszik többet, de annyival többet is ér, na meg ott a bővítés lehetősége. 2 dolog van ami nagyon nem tetszik az intel comboban, egyik hogy a proci 1.3V-on megy ami vicc, másik hogy a chipset max 1x1GB-t eszik meg, 1x2GB-t már nem, nagyon korrekt teljesítménye volt a 420-asnak 2GB rammal notivinyóval is, 1-et szűkösnek érzem. Pár év múlva támadnak az SSD-k, akkor milyen jó lesz egy ilyen cucc
#98 ooooobi: "szerintem ha valaki jatekgepet, meg eroforrasigenyes progikat akar futtatni az ne akarjon passzivkodni meg miniaturizalni, mert csak bossznkodni fog h melegszik mint a szar" ez benne a szép, szeressük a kihívásokat
-
Chaser
legenda
GB 73pvm-s2h + 420-as cerka, ami passzívan fog menni, 2 GB ram, 1előre szekrénybe megy a cucc , ha majd rászánom magam megveszem a 120W-os picopsu-t, meg hozzá a 12.5A-s AC/DC-t. Az utóbbi 2 cucc 9-10k-val kerül többe mint a 80W-os psu+5A-s AC/DC, lap+proci+hűtő 6-7k-val több az intel combónál, ha ram is maradna 1 giga, akkor max 17k-val több mint az inteles cucc, de jóval nagyobb teljesítmény lesz, meg bővíthető rendesen, ram 2x2GB-ig, 2 pci, 1 pcie16x, és minden földi jó rajta van, a jóval erősebb intvga-ról nem is szólva. Ha meg akarom HC gép is lehet belőle egy E8xxx-szel meg vga-val
-
nyunyu
félisten
Ugy meg nem fer bele az erre a celra rendszeresitett Morex 2699-be.
Mas apro hazat meg nem tudok hirtelen, amiben 2 teljes magassagu kartyahely (*) lenne, megfelelo PCI forditoval.
(*) Soros kartyak teljes magasakEgyelore emiatt hasznalunk tovabbra is 20+fas Epia ME6000-et, mert annak megy a halokartyaja DOS alatt, raadasul alapbol 2 soros port van rajta.
-
nyunyu
félisten
futtassátok linux alatt dosbox-szal vagy dosemu-val
VMWare ala felrakott DOSsal mar probaltuk a D201GLY-t, egy nap hegesztes utan vegre mukodott a halozat a VMWare-hez valo driverrel, de akkor meg a touchscreen nem mukodott, pedig a soros port osszes beallitasa helyes volt.
(nyomtatok mukodtek a soros portokon...)Egyebkent a linux jo otlet, csak en ruhellem a bugos telepitoju RedHat 6.0 ota.
De majd rauszitom a linuxguru kollegat, hogy szabadidejeben kiprobalhatna.
Ha lenne neki olyan a sok melotol -
nyunyu
félisten
az Asus wl-500g premium meg 20k, komplett gép (vinyó nélkül)
kb 10wattos fogyasztássalEz igaz, de en teljes erteku x86 geprol beszeltem.
Ekkora meretben nem nagyon kaphato mas az Epiakon kivul, de azok ar/teljesitmeny ertekben sokkal rosszabbak, mint az Intel olcso miniITX lapja.minek a dos?
Mert az ettermi rendszerunk rendelesfelvevo resze (egyelore meg) DOS alatt fut, igy csak hardverhiba eseten all meg.
Meg nem is tudjak az ugyfelek osszevirusozni/szetcseszni, mint a windowsos beallito/jelentesnezegeto/stb feluletet.De ha a melyentisztelt fejleszto kollegak elkeszulnek a windowsos verzioval, akkor kap megegy eselyt a D201GLY, visszaterunk ra.
Felteve, ha akkor meg lehet majd kapni, mert a fejlesztogarda elmult par evi produkciojat elnezve ez nem ebben az evtizedben leszigen, az engem is zavart, hogy nincs rajta az a 4 pines csatlakozó, de lehet vmi átalakítóval megoldható lenne (nem is értem minek kellett a lapra ilyen foglalat)
Gondolom azert, mert az Intel a sajat alaplaptervezesi utmutatoja szerint tervezte az alaplapot.
Abban van leirva, hogy egy adott processzorhoz milyen foglalat kell, milyen tapellatas, stb. -
nyunyu
félisten
Ez az aramatalakito panel van a nem P4 jelzesu Morex hazakban, de onmagaban ez meg nem mukodik, szukseges hozza egy kulso 12V forras is.
(Komplett szett kulso tappal egyutt ketszerennyibe kerul.)Raadasul nem is biztos, hogy megy az Intel deszkakkal, hiszen nincs rajta ATX12V csati.
(Ezert meg mar ~19+fat kernek)
-
nyunyu
félisten
én töltögetős routert akartam belőle, csak ahhoz sokat fogyaszt és drága (legalábbis fele annyiból megoldható)
Draga??????????????
10+fa ujonnan egy D201GLY, legolcsobb Epia meg duplaennyi...
Ha mukodne a D201GLY-re integralt halokartya DOS alatt, akkor mar reg elfelejtettuk volna az Epiakat.
-
Chaser
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Zelda Játékok
- OLED TV topic
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest