Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Sokkal több se lesz, proci ahogy számolom ugyanannyit eszik alulfeszelve mint a 220, hdd ugyanaz, a chipset eszik többet, de annyival többet is ér, na meg ott a bővítés lehetősége. 2 dolog van ami nagyon nem tetszik az intel comboban, egyik hogy a proci 1.3V-on megy ami vicc, másik hogy a chipset max 1x1GB-t eszik meg, 1x2GB-t már nem, nagyon korrekt teljesítménye volt a 420-asnak 2GB rammal notivinyóval is, 1-et szűkösnek érzem. Pár év múlva támadnak az SSD-k, akkor milyen jó lesz egy ilyen cucc
#98 ooooobi: "szerintem ha valaki jatekgepet, meg eroforrasigenyes progikat akar futtatni az ne akarjon passzivkodni meg miniaturizalni, mert csak bossznkodni fog h melegszik mint a szar" ez benne a szép, szeressük a kihívásokat
-
chikasszo
csendes tag
-
ooooobi
senior tag
szerintem ha valaki jatekgepet, meg eroforrasigenyes progikat akar futtatni az ne akarjon passzivkodni meg miniaturizalni, mert csak bossznkodni fog h melegszik mint a szar
en tenyleg csak netre, filmre, meg officere hasznalom, neha egy kis photoshop, nomeg poker
arra boven jo, bar 4 asztaltol tobbet mar nem szereti a kicsike, mar csak egy szep kis kunyhot kene neki tervezni es boldog lennek vele, nomeg a 40gigas 2.5os winyot kene valami ujabbra cserelni mert most az a leghangosabb, bar az is igyaz h a papirdoboz nem valami jo hangszigetelo -
Chaser
legenda
GB 73pvm-s2h + 420-as cerka, ami passzívan fog menni, 2 GB ram, 1előre szekrénybe megy a cucc , ha majd rászánom magam megveszem a 120W-os picopsu-t, meg hozzá a 12.5A-s AC/DC-t. Az utóbbi 2 cucc 9-10k-val kerül többe mint a 80W-os psu+5A-s AC/DC, lap+proci+hűtő 6-7k-val több az intel combónál, ha ram is maradna 1 giga, akkor max 17k-val több mint az inteles cucc, de jóval nagyobb teljesítmény lesz, meg bővíthető rendesen, ram 2x2GB-ig, 2 pci, 1 pcie16x, és minden földi jó rajta van, a jóval erősebb intvga-ról nem is szólva. Ha meg akarom HC gép is lehet belőle egy E8xxx-szel meg vga-val
-
nyunyu
félisten
Ugy meg nem fer bele az erre a celra rendszeresitett Morex 2699-be.
Mas apro hazat meg nem tudok hirtelen, amiben 2 teljes magassagu kartyahely (*) lenne, megfelelo PCI forditoval.
(*) Soros kartyak teljes magasakEgyelore emiatt hasznalunk tovabbra is 20+fas Epia ME6000-et, mert annak megy a halokartyaja DOS alatt, raadasul alapbol 2 soros port van rajta.
-
nyunyu
félisten
futtassátok linux alatt dosbox-szal vagy dosemu-val
VMWare ala felrakott DOSsal mar probaltuk a D201GLY-t, egy nap hegesztes utan vegre mukodott a halozat a VMWare-hez valo driverrel, de akkor meg a touchscreen nem mukodott, pedig a soros port osszes beallitasa helyes volt.
(nyomtatok mukodtek a soros portokon...)Egyebkent a linux jo otlet, csak en ruhellem a bugos telepitoju RedHat 6.0 ota.
De majd rauszitom a linuxguru kollegat, hogy szabadidejeben kiprobalhatna.
Ha lenne neki olyan a sok melotol -
tlac
nagyúr
de en teljes erteku x86 geprol beszeltem.
én viszont nem
Mert az ettermi rendszerunk rendelesfelvevo resze (egyelore meg) DOS alatt fut, igy csak hardverhiba eseten all meg.
Meg nem is tudjak az ugyfelek osszevirusozni/szetcseszni, mint a windowsos beallito/jelentesnezegeto/stb feluletet.futtassátok linux alatt dosbox-szal vagy dosemu-val
Abban van leirva, hogy egy adott processzorhoz milyen foglalat kell, milyen tapellatas, stb.
világos, csak szerintem felesleges külön áramforrás a procinak
-
nyunyu
félisten
az Asus wl-500g premium meg 20k, komplett gép (vinyó nélkül)
kb 10wattos fogyasztássalEz igaz, de en teljes erteku x86 geprol beszeltem.
Ekkora meretben nem nagyon kaphato mas az Epiakon kivul, de azok ar/teljesitmeny ertekben sokkal rosszabbak, mint az Intel olcso miniITX lapja.minek a dos?
Mert az ettermi rendszerunk rendelesfelvevo resze (egyelore meg) DOS alatt fut, igy csak hardverhiba eseten all meg.
Meg nem is tudjak az ugyfelek osszevirusozni/szetcseszni, mint a windowsos beallito/jelentesnezegeto/stb feluletet.De ha a melyentisztelt fejleszto kollegak elkeszulnek a windowsos verzioval, akkor kap megegy eselyt a D201GLY, visszaterunk ra.
Felteve, ha akkor meg lehet majd kapni, mert a fejlesztogarda elmult par evi produkciojat elnezve ez nem ebben az evtizedben leszigen, az engem is zavart, hogy nincs rajta az a 4 pines csatlakozó, de lehet vmi átalakítóval megoldható lenne (nem is értem minek kellett a lapra ilyen foglalat)
Gondolom azert, mert az Intel a sajat alaplaptervezesi utmutatoja szerint tervezte az alaplapot.
Abban van leirva, hogy egy adott processzorhoz milyen foglalat kell, milyen tapellatas, stb. -
tlac
nagyúr
Draga??????????????
10+fa ujonnan egy D201GLY, legolcsobb Epia meg duplaennyi...az Asus wl-500g premium meg 20k, komplett gép (vinyó nélkül)
kb 10wattos fogyasztássalitt meg 15-ért csak egy itegrált procis lapot kapsz (igaz ennek sokkal jobb a hardvere, de nekem a kissebb is elég)
Ha mukodne a D201GLY-re integralt halokartya DOS alatt, akkor mar reg elfelejtettuk volna az Epiakaminek a dos?
Raadasul nem is biztos, hogy megy az Intel deszkakkal, hiszen nincs rajta ATX12V csati.
(Ezert meg mar ~19+fat kernek)
igen, az engem is zavart, hogy nincs rajta az a 4 pines csatlakozó, de lehet vmi átalakítóval megoldható lenne (nem is értem minek kellett a lapra ilyen foglalat)
de vannak olyanok is, amelyiken vannak, használnak is itt olyat a topikban
-
#TOTTI
őstag
Pocok 8 van nekünk is eddig meg lehetett oldani mert nem CF kártya volt hanem adomemória BBOX ott egy menüben ki lehetett irni.. nah jah igen a pecsét.. igy problémás kivenni erre nem is gondoltam.. ugyh itt már nekünk kell menni.. szóval január február álmatlan lesz...:S Megmondom öszintén... az uj dolgokról még fogalmam sincs...! Egyelöre a régi miatt mentem a héten 2900Km de még nem értem pécsre... amugy 100+áfa /Km meg 28e+áfa oradijjal.. nagyon jo üzlet lesz a kiiratás... mint eddig is de sajnos ez nem az én hasznom... nah jah euro miatt futottak nalunk is par kört a MEEInél...
-
ooooobi
senior tag
amugy most nekem 34 fokos netezes kozben
-
nyunyu
félisten
Ugyfel ott helyben a ti kozremukodesetek nelkul akkor sem fogja tudni megcsinalni az evenkenti kotelezo EJ archivalast, mert ahhoz fel kene tornie a pecsetet, hogy kibanyassza a nyomtato gyomrabol a CF-kartyat. (Pocok8 legalabbis a nyomtato hazaba van beleepitve.)
Serult/hianyzo pecsetert meg azonnal harap az APEH, ha veletlenul arra tevednek ellenorizni, legalabb akkora bunti, ha nem nagyobb, mint amikor nem tudjak prezentalni a penztargep-naplot.CE mint Chinese Export logo?
Nekunk szerencsenk volt, mivel mi az erintos TFTvel egybeepitett celgepet direktben importaljuk, ugyhogy gyartonak email, valaszban masnap jott pdf-ben a CB meg EMC jegyzokonyv, de igy is 2 hetbe tellett, mire az idehaza vasarolt opcionalis kellekek (konyhai nyomtato, vonalkodolvaso...) dokumentaciojat bevasaltuk a nagykereken.
Volt ahol megvolt, es csak arra kellett varnunk, hogy lefenymasoljak a paksametat, de olyan is volt, ahol akkor hallottak rola eloszor, hogy ezek nelkul elmeletileg be se johetne az EU-ba a cucc, importor dolga ezekrol gondoskodni, ha a gyarto nem csinaltatta meg a teszteket.na meg bill biztonsági okokból... a CFről kártyaolvasón kell a gépbe másolni az adtaokat és kiirni CDre.. szóval optika is kell meg kártyaolvasó is 2008 utan engedeélyezett kasszákhoz..!
Az emlekeim szerint nincs definialva a rendeletben(*), hogy ugyanazon a gepen kell a CF kartya tartalmat archivalni, mint amire van kotve az adomemorias nyomtato.
Csak az van _egyertelmuen_ definialva, hogy a CF-en levo eredeti akarmi.ej fajlokat kell CDre irni, a napi zarasonkent kotelezoen vinyora masolt masolatokat TILOS, mert azokat akar notepaddal is buheralhatta az ugyfel.(*):Mostani verziojat (meg) nem olvastam, 2005-2006 kozottiekhez volt szerencsem, amikor szinte hetente valtozott a kovetelmeny vagy a rendeletben leirtak helyesen ertelmezese is attol fuggott hogy a bizottsag melyik tagjanak tettuk fel a kerdest.
(Pl. egyik heten meg kellett volna € vegosszeg a nyugta aljara, megcsinaltuk, kovetkezo heten meg az volt a baj, hogy ott van.
De abba is belekotottek, hogy ronda a 852-es karakterkeszlete a vevokijelzonknek.En erre: Jo, akkor atkapcsolom 850-re, ugy szebb, de akkor kalapos az ő/ű. Valasz: az meg nem felel meg a magyar helyesiras szabalyainak.
)
-
#TOTTI
őstag
Igazabol A höpapiros nyomtatóban van a CF kártya.. és kellene egy gép ami kicsi és kompakt.. CE tanusitvánnyal rendelkező táp a mi esetünkben érintőképernyös monitor és vonalkodolvaso na meg bill biztosnsági okokból... a CFről kártyaolvasón kell a gépbe másolni az adtaokat és kiirni CDre.. szóval optika is kell meg kártyaolvasó is 2008 utan engedeélyezett kasszákhoz..!
Amugy a gépek megvannak..! DTK tudott CE tanusitványt adni határos idön belül az országban..! Viszont ezek után egy kompakt na jo legyen mATX ház.. valamint ez az alaplap és egy minöségi DTK táp tökéletesen kiszolgálná az igényeket..! Amugy hordozgatni nem akarom most olvasom csak mi mindent megoldhatóvá teszünk az ügyfeleknek ha van hozzá esze eddig az adómemóriás kasszákon megcsinálhatta ö is.. a CF nél pedig egyelöre nem tudom mi a helyzet.. Igazabol minden adott lesz.. hogy a gépen archiváljunk mert a cassa WINXPalapú..! AZ egyik az általános kassza már engedélyeztetve van a benzinkutas verzió még nincs..! Amugy benzinkutas kasszákban a dataking(MOL , SHELL, TESCO ) utan masodikak vagyunk... (AGIP, AVIA, TOTAL, METRO) na meg szazszamra maszek kutak...
és igen maga az alaplap lenne a pénztárgép anire tökéletes és nem hal meg venti nélkül..! -
nyunyu
félisten
ha valóban pici gépet akarsz, akkor epia px. nem gyors, de legalább marha drága
omndjuk akinek 7.2x10cm-es lap kell, annak egyelőre nem sok alternatívája van.
Egyaltalan van ertelme ennyire miniaturizalni?
Egy tisztessegesen osszerakott ipari PC alaplap miert nem jo? Akkor teljesitmenyt is kapnal a penzedert.
Pl. ez
Araba mondjuk nem merek belegondolni, elvegre ez a regebbi modell faj valami 200$-ba Celeron M 650-nel szerelve.
Via C7 procikat mondjuk nem ismerem, de a Celeron M 650 2x gyorsabb, mint egy C3 1GHz, akkor vajon mit tudhat egy Core2 T7600-tal az ujabb lap? -
nyunyu
félisten
Nalam azért aktuális.. ez a dolog mert kasszarendszerekkel foglalkozok(unk).. és ideális lenne célhardvert építeni belőle mivel a gépbe joformán semmi sem kell..Hdd és CD iró na meg USBs kártyolvasó(APEH követelmény)
Ha jol sejtem, penztargep EJ archivalashoz kene, de ehhez mar picit keso gepbeszerzesen eszelni. (februar 29 ugye az idei hatarido)
Raadasul ezt a celhardvert akarod cipelni ugyfeltol ugyfelig?Kollegam egy laptop+HP Deskjet 460 komboval bohockodik, penztargep hasabol kibanyaszott CF kartyat betolja a nyomtato oldalaba, APEHes program indit, laptopon CDt ir+egybol nyomtatja is a szukseges papirokat, igy negyedora alatt megvan egy penztargep archivalas, viszontlatasra jovore, keremakovetkezot.
-
Chaser
legenda
A konfigot nem a házra értettem, csak magára a lapra. Az intel lap 17x17cm, a mATX ha jól tudom max 24x24, amit pl én kinéztem az 22x24, a mATX házak viccek valóban
, nem sokkal kisebbek mint egy ATX, vagy ami igen, az qrva drága. Én arra gondoltam ha magamnak csinálok házat, nem olyan sokkal lenne nagyobb, mint ennél a lapnál, a passzív hűtés az sokkal fontosabb, azt meg a másik oldalon is meg tudom oldani.
-
nyunyu
félisten
Nem a lap a drága, hanem a project végösszege
Na igen, tisztesseges miniITX hazak iszonyat arban vannak, es ez nagyon megdobja a vegosszeget.
Teny, hogy 30+fabol jobban jar az ember egy minden foldi joval, tisztesseges integralt VGAval ellatott mATX deszka+alap proci+mATX hazzal, mint egy ilyen lassu, bovithetetlen alaplappal+hozzavalo meregdraga hazzal.
mikor egy mATX konfigot ami nem sokkal nagyobb
En erre mondjuk nem vennek merget.
Terfogatra a 26xx-es Morex lazan feleakkora, mint a feljebb belinkelt mATX Foxconn desktop hazak.
36xx-ekbol harom is elferne ugyanakkora helyenAszondja, hogy Foxconn DH153B (10x32.5x40)az 13000 cm3, Morex 2677 (6.35x29.5x27.2) az alig 5095 cm3, Morex 3677 (6.5x21x27) meg csak 3753, mondjuk ezekhez hozzajjon meg a kulso tap.
-
nyunyu
félisten
Ez az aramatalakito panel van a nem P4 jelzesu Morex hazakban, de onmagaban ez meg nem mukodik, szukseges hozza egy kulso 12V forras is.
(Komplett szett kulso tappal egyutt ketszerennyibe kerul.)Raadasul nem is biztos, hogy megy az Intel deszkakkal, hiszen nincs rajta ATX12V csati.
(Ezert meg mar ~19+fat kernek)
-
Chaser
legenda
Nem a lap a drága, hanem a project végösszege, ami engem most erősen elgondolkoztatott, hogy megéri-e egy nem bővíthető -legalábbis cpu, ram, vga- cuccba ennyit feccölni, mikor egy mATX konfigot ami nem sokkal nagyobb de sokkal nagyobb tudású, lazán megcsinálhatok passzívra, akár használhatok hozzá ITX tápot is AC adapterrel ha akarok, és nem lesz nagy a ház, viszont a bővíthetőség megmarad. Ha céleszközt akarnék, pl letöltős router, én is gondolkozás nélkül az asus csodát venném.
-
nyunyu
félisten
Méretben pont hozzá való ház érdekelne.. amibe mehet laptop vinyo és laptop dvd de az se baj ha nincs optika..
Sima 3677 van 20+fa korul, de annak a 80W tapja elvileg csak Epiakhoz eleg.
Mondjuk egyszer voltam olyan hulye, hogy 60W-os tapos 2677-be pakolt Epia 5000+3.5" vinyo+soros kartya melle rakotottem egy ~30W-ot fogyaszto 12"-es TFT-t is, mert a monitor gyartoja elfelejtett tapot mellekelni, aztan ez igy mukodott is par honapig, mire vegul megsult a tap.
-
nyunyu
félisten
én töltögetős routert akartam belőle, csak ahhoz sokat fogyaszt és drága (legalábbis fele annyiból megoldható)
Draga??????????????
10+fa ujonnan egy D201GLY, legolcsobb Epia meg duplaennyi...
Ha mukodne a D201GLY-re integralt halokartya DOS alatt, akkor mar reg elfelejtettuk volna az Epiakat.
-
#TOTTI
őstag
Én rájöttem a megoldásra... össze kell lopkodni az alkatrészeket és akkor megvan alaplap árban..! Nekem van 1Gb Kingmax DDR2 800 + DTK táp 300W(felsleges kábelek el lesznek távolitva..) de kb 70% egy FSP 350PNFnek vastagságra... 60GB 2,5" HDD! Mind le lett selejtezve..!(örök élet gar. nem számit) Csak alaplapot kéne vennem... Ház nincs de ugy néz ki fiokba lesz csak jöjjön meg az uj szekrény... LCD Tvre lesz kötve... wireless billel de olyat nem tudok amin egér is van és kb 5-6e Ftba megáll.... már csak alaplap kell megvennem..! no meg a billegér....
-
Chaser
legenda
válasz
chikasszo #60 üzenetére
"Miért kell SIS chipsetet használni "eredeti" Intel alaplapon?" - gondolom így olcsóbb, volt 1x egy sys-es notim, nem volt gond vele.
#62 ooooobi: 6 cm az jó, szerencsére a lap szélén van a borda, így semeddig nem tart kiegészíteni egy segédbordával
Rmclockot ráeresztené valaki?
-
ooooobi
senior tag
pico-t aszem a wirelesstol rendeltem, nekem megert 9000ezret h ilyen kicsi
az adaptert meg minek beepiteni a hazba amugy, attol is csak nyagyobb lessz, meg melegszik isja es a lap kb 6cm magas
-
chikasszo
csendes tag
válasz
chikasszo #23 üzenetére
Lehetséges, hogy a Sysprep [link]
nem tökéletesen állította át a rendszert az új pc-re.Csináltam tiszta telepítést, így már kezd elviselhető lenni a képminőség.
Az utolsó driver (uvga3_383) sem ismeri a TFT monitor opciót.
Miért kell SIS chipsetet használni "eredeti" Intel alaplapon?UP! a pici gépnek!
-
Chaser
legenda
Rmclock-kal nem nézné meg valaki, hogy lentebb lehet-e venni a feszkót? Bocs a sok kérdésért, de sürget az idő.
-
Chaser
legenda
Akinek ilyen lapja van lemérné nekem milyen magas bordával 1ütt a lap? erről nem találtam infot. A cpu hűtése levehető? Kampós lefogatásúnak néztem, de így kép alapján az is lehet hogy bele van forrasztva. A cpu ha jól tévedek kupakos, vagy mégsem?
-
Chaser
legenda
Jól látom hogy MSI P6NGM-FD lapod van, amiben tuningolva van egy 2160-as? Tuningopciókat, különösen a fesz.állítási lehetőségekre kitérően, akár privibe is ha kérhetném
Azt hittem az MSI még tartja "jó" szokását, miszerint intvga-s lapnál nincsen tuning lehetőség.
-
Chaser
legenda
Nekem is nehéz
Lenne még a másik varáció, a meglveő 420-as cerkám alá venni egy lapot, nem is lenne sok, minden földi jó rajta van nv7100-as vgaval, 2 giga ramom van, hdd adott, viszont akkora teljesítményű töltő+konverter ami ide elég lenne, már 22k, legalábbis nem vagyok benne biztos hogy 60W-os töltő elég lenne neki, persze a cerka alulfeszelve menne mint régen, méretben nagyobb, 24x22cm, viszont teljesítményben is, árban meg ha hozzászámolnék egy 15"-os használt tft-t meg egy aksit, pont ott lennék mintha vettem volna egy notit
Szóval nem egyszerű ez...
-
Chaser
legenda
Áraik azok vannak..én inkább csinálok magamnak
Gyűjtögetem itt az infokat, ha valakinek csak netre kell, akkor egy 4A-s AC/DC adapter /töltő is/ elég, ha egy satas 2.5" hdd-vel tolja a konfigot, de akkor mást nem nagyon kell a gépbe tenni. 5A-s már sztem simán kiszolgál még egy odd-t, meg 1-2 erősebb USB-s cuccot. Ilyen 12V/5A-es töltő újan is van 5-6k körül, hozzá a DC-DC konverter 7k, szóval nem túl drágán meg lehet úszni a dolgot, ha a töltő nincs a gépbe építve, sztem vigyázni kell vele hova tesszük, nehogy elkavarodjon1ébként nem értem mért ilyen drágák, egy asztali tápban is ugyanezek a cuccok vannak csak egy dobozban, ha hozzáadjuk a notitöltő méretét a konverterhez, az se jön ki kisebb méretre, max annyival jobb hogy passzív, de viszont jóval kisebb teljesítményű. igaz nem feltétlen kell a töltőt beépíteni, meg a töltők méretarányai szrencsére laposítanak a ház méretén
-
Chaser
legenda
A tápgányolást sztem felejtsd el. itt vannak miniITX házak, nekem nem jön be egyik sem, hátha neked igen.
-
kobak112
tag
Na még ezt találtam, ez igéretesebbnek tünik:
[link] ---> jobb oldalon a tipusok közül erre katt FSP180.50PLA -
kobak112
tag
Szerintetek egy ilyen jo lenne?
[link]Nem találok semmit a csatlakozokrol, elvileg video karihoz táp, de tuti vmi átalakitással rálehetne kötni a lapra...Méretre pont jo lenne és az ára se rossz! ha valaki tud jobbat légyszi linkelje, köszi előre is!
-
ooooobi
senior tag
igen picopsu-t hasznalok
az adapterem viszont nem ilyen, kicsit furcsalom is h 12.5ost ajanlanak hozzam, mikor a picopsu leirasaban 2-10ig ajanlanak
en 5ezerert vettem egy 6 amperest az szepen kiszolgalja, winyo egy 2,5os pata atalakitoval
havernek is van egy ilyen lapja, o egy 2gigas cfkartyarol hajtja a windows, es csak 2amperes
az adaptere -
Chaser
legenda
Asszem kicsit benéztem, te inkább ezt használod.
-
Chaser
legenda
-
tlac
nagyúr
Akár a régi 5.1es rendszerem subládájába is beférne , sőt milyen jo dolga lenne ott...
én oda nem raknám
-
kobak112
tag
Iszonyat jópofa
Akár a régi 5.1es rendszerem subládájába is beférne , sőt milyen jo dolga lenne ott...
Elég lenne hozzá akkor biztos egy ilyen 80W-ot leado kis tápocska? Egy notebook vinyot szánok bele.
Mert megyek akkor megveszem, azt minőségien összetákolom vmelyik nap
-
Trava
tag
válasz
chikasszo #22 üzenetére
Igen. Ehhez még kell 1 külső tápegység attól függöen, hogy az átalakítónak hány voltos a bemeneti feszültsége. Ez így drágább, mint venni 1 desktop házat táppal együtt.
Az enyémen jól mennek a 720p-s hd filmek, csak beletekerésnél kell várni 1 kicsit
.
A 1080-as viszont már nem is akar elindulni rajta. -
chikasszo
csendes tag
cpuz 1.44 is azt mondja:
"Winbond W83627DHG hardware monitor
Voltage sensor 0 1.34 Volts [0xA7] (CPU VCORE)"Tegnap este probáltam filmet nézni. Jól ment a DivX meg hasonlók. Nagy felbontású filmem nincs.
Az a problémám, hogy 2d nagyon remeg, vibrál. CRT-ként ismeri fel a vga driver a TFT-met.
[link]
A monitor Asus VW192S nincs hozzá driver.
3.82_PV_SiS drivernél van, ma próbálom a 3.83-at. -
#TOTTI
őstag
Nalam azért aktuális.. ez a dolog mert kasszarendszerekkel foglalkozok(unk).. és ideális lenne célhardvert építeni belőle mivel a gépbe joformán semmi sem kell..Hdd és CD iró na meg USBs kártyolvasó(APEH követelmény) ezért tünt fel ez az alaplap már jóideje.. és ha minden jol megy olyan 12 körül kb megoldható lenne a beszerzése..! A passzív hűtés is fontos szempont és végülis ha lenne egy egyszerüsitett microATX ház(Foxconnak volt egy fekete Kb. mATX méretű de lapos háza na abba tökéletes lenne..!) A kérdés az hogy van e jövöje..?(Miért ne lenne egy passziv elfogadható teljesítményű kombonak)
Rmélem értitek mit szerettem volna kifejezni... mert én csak akkor értettem amikor leirtam.. vagy mi van...?
Isten veled Magyarország megyek Debrecenbe MOST a ..csába!(pécsről)
-
tlac
nagyúr
én vmi ilyesmit vennék hozzá, bár nem tudom, hogy működik
ez legalább passzív -
Chaser
legenda
Végre valaki aki használ is ilyet
Igaz én a 2-es verziót akarom. Kaptam ma róla infot vkitől aki használja, cpuz szerint nála 1.3V-ot kap a 220-as cerka, nekem a 420-as asztalinak alapból kevesebbet adott a lapom, szóval az nem nagyon cool ha tényleg így van.
#16 tsigalko87: Itt magyar honban? mATX házakból is minimális a választék, valódi mATX-et meg talán kettőt ha láttam...ezen azt értem, ami nem ott kezdődik hogy 2 db 5.25" hely. A DIY "márkanév" mond neked valamit? Sztem hamarosan meg fogod ismerni
# 18 Trava: Thx az infot, ez jó hír annak aki mATX házban akarja használni
Na emberek, csütörtökön jövök, dolgozni is kell, hogy megtudjam venni a lapot
, minél több infot/kérdést/problémát -ezt lehetőleg ne sokat
- írjatok, hadd okosodjak
szerk: Én ezt a 300W-os FSP tápot néztem hozzá, kb a negyede kell teljesítményben, de méretben nem találtam kisebbet, amit itthon is lehet kapni, akik saját házat akarnak tápgányolás nélkül, azoknak pont jó, az ára is elmegy, 8.5-10k kiskerben.
-
Chaser
legenda
Hát mivel eddig nem sok alternatívát találtam, lehetséges...kell pár kapcsrajz, elektroműszerész /is
/ lennék kérem szépen, vagy mifene
#8 Vidori : Néztem azt a házat, mATX laphoz talán..ehhez biztos nem tenném. Meg kell nézni, hogy a távtartók helye egyezik-e, nem tudom, nem mintha olyan nagy művészet lenne plusz távtartókat szerkesztenia házba. Az a 200W-os táp l se hinnéd mire elég...egy ilyen gépben azért halna meg, mert halálra röhögné magát, hogy csak ennyit kell etetnie
#9 ngabor2 : :MiniPC-ben gondolkodok nem nanoban
Maradok ésszerű, megvalósítható határokon belül
Ez az intel lap 14-16k kisker bruttó. Igazából ennél kisebb méretre nincs szükségem. Kb 30x17x 7.5 cm lenne az a méret táppal és 1 notivinyóval, amit én számoltam, odd-t nem akarok beletenni, ha menne akkor valami slim menne bele. Úgy akarom kialakítani a házat, hogy álló/fekvő helyzetben is lehessen használni.
tlac : Ismerem azt a router csodát, nem rossz-nem rossz, ha sokat töltögetnék én is azt választanám, hogy veszek egy olyat, de 1részt nem töltögetek sokat, másrészt jobban szeretem megcsinálni magam a dolgokat, de 1ébként egy ilyan célHW tényleg jó döntés miniPC helyett. Akkor lesz ez majd frankó, ha kialakul hogy mit is akarok, ráadásnak még zseton is lesz rá
-
#TOTTI
őstag
Méretben pont hozzá való ház érdekelne.. amibe mehet laptop vinyo és laptop dvd de az se baj ha nincs optika..
-
Trava
tag
Sziasztok.
Én már 3 hónapja használok 1 ilyen lapot (D201GLY), folyamatosan megy mióta összeraktam.
Egy olyan házba tettem mint amilyet Vidori linkelt be lejjebb.
Torrent megy rajta egyfolytában ill. netezek rajta, a másik gépem szinte be sem kapcsoltam azóta .
A fogyasztása 57W konnektori mérővel mérve. Még lejjebb lehetne vinni a fogyasztást 8 wattal, ha notebook hdd-t használnék.
Vettem hozzá nemrég 1 pci risert 1000ft-ért.
A processzor be van forrasztva, a ventilátorát 5V-al hajtom.
Teljesen halk az egész. -
Chaser
legenda
Barkácsolás lesz anélkül is elég
Nekem csak a sata-s jó, satas 2.5" hdd megy majd bele, a sata nélküli változatot is lehet "satasítani" külső vezérlővel, de akkor ugrik az 1 db pci port. 1előre project még nincs, sok mindenre tudnám használni.
#4 Vidori : A proci sztem fix, ebbe a lapba gondolom ezt a procit tervezték.
Felhasználási terület? Sztem nagyon sok van..letöltő gép, auto pc / ez nagyon tetszik, láttam nemcsak én eszembe jutnak ilyenek/, netezős gép, most egy p!!!667-es gépről vagyok, ha erről lehet arról is
, aki nem játszik, nem kódolgat, annak tökéletes választás, elég olcsón véget lehet vetni a böhöm nagy házak korszakának. Simán el tudom képzelni otthoni pc-ként, egy zajtalan pc-ként.
Házat én biztos magam csinálok majd neki, táp eddig 1 FSP ami szóba jöhet a kis mérete miatt, de valszeg az is házi barkács lesz...autókhoz meg már régóta lehet kapni egy konvertert, ami a 12V-ot stabilizálja és szétosztja a gépnek. -
Chaser
legenda
A lap kisebbik testvére a D201GLY, ez abban különbözik a 2-es verziótól, hogy SATA csati nincs rajta, és csak aktív cpu hűtéses változat van belőle, a proceszor pedig Celeron 215 /Yonah magos, 1.3Ghz órajellel, 512kb L2-vel, 533mhz FSB-vel/, a D201GLY2 aktív és passzív cpu hűtéssel is megvásárolható.
-
Chaser
legenda
Régóta akarok már egy valóban kis PC-t összehozni, eddig a mATX lapok voltak azok, amikben gondolkodtam, mostmár ez a kis Intel lapocska az. Ára nagyon jó, felszereltsége árához mérten elégséges, lehetne jobb is, de ne legyünk telhetetlenek
Tehát akkor amiről szó van:
Intel® Desktop Board D201GLY2
Chipset: NB: SiS662 Northbridge, SB:SiS964
CPU: Celeron 220, 1.2GHz órajel, 512kb L2, 533Mhz FSB, Conroe-L mag, max 19W TDP
Ram: DDR2-t eszik, maximum 1 GB-ot, 533/667Mhz-est
Audio: ADI AD1888 audio codec
VGA: Integrált, SiS Mirage 1
Bővíthetőség: 1 db PCI csatlakozó
Alaplapi csatlakozók: 2 SATA, 1 PATA/UDMA 33, ATA-66/100/133/, 4 USB 2.0
Hátlapi csatlakozók: 10/100-as LAN, PS2 egér/bill, 2 USB, soros, párhuzamos port, audio
17x17cm-es PCB méret, passzíc cpu és chipset hűtés.
Bővebb technikai adatok a linken. Akinek van/volt/lesz írjon, szerintem sokan vannak akiket majd érdekelni fog ez a téma. Én jövő hónapra tervezem, de lehet nem tudok addig várniszerk: Én nem találtam ilyen topikot, ha mégis van valaki majd jól bezárja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest