- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
jo '"+!%/=()Ö anyjukat a kollegaknak, hogy virusos a ceges halozat, igy a frissen felhuzott geprol irthatom maris lefele a fergeket klonozas elott, kulonben siman kiadnak ugyfeleknek virusosan a kovetkezo ugyanilyen gepeket.
Kollegakat persze ez nem zavarta az azota osszerakott 2 rendszernel, siman kiadtak virusosan a gepeket.
Kollegara raszoltam, o leszarja, nem fog azert tulorazni, hogy ugyfel virusmentes gepet kapjon -
-
nyunyu
félisten
Akkor meg csak a nagyker arlistajan szurtam ki, meg a weblapjat lattam, aztan azt hittem, hogy ehhez is jar riser, mint a 2699-hez, ha mar ugyanannyiert adjak.
Amig lehetett kapni az olcsobb 2677-et, illetve 2688-at, azokhoz nem jart...Nagyker persze nem tudta megmondani, hogy van-e benne riser, hiaba hivtam oket telefonon.
Ma reggel elso dolgom az volt, hogy szetszedjek egy 2799-et, aztan nem volt benne riser.
Kollegak legoztak a tobbit, azokban sem voltViszont nagyker arlistajan sem latok 2 slotos risert 2799-hez, csak egyeset
Raadasul a 26xx-ek 1 slotos risere egyaltalan nem passzol bele -
nyunyu
félisten
Naszoval.
2799-hez is 60W-os Seasonic tap van, viszont ehhez nem mellekelnek PCI-risert (mint a 2699-hez), hanem kulon kell venni.
ATX12V tapcsati rahegesztese sem olyan maceras, mint eddig hittem.
Hardveres kollega megmutatta, hogy eleg beledugni tuskebe a megblankolt drotot, aztan a fuleket rahajtani+fogoval raszoritani.
Harmadannyi ido alatt megvan, mint amit en tegnap elpocsoltem a pakaval.Celszerszammal (krimpelofogo szeru kutyu) meg 10mp alatt meglenne egy tuske...
Viszont a ma osszerakott 7 Atombol az egyik lapot be se lehet kapcsolni, gyarilag rossz.
-
nyunyu
félisten
~20+fa a nagykerara a 2799-nek. Nem olcso
Hogy milyen tap van hozza, meg nem tudom, mivel meg nem sikerult felbontanom egyiket sem, orulok, hogy ha vegre a prototipus geppel elkeszulok, es sikerul klonoznom a vinyojat.
Aztan tobbiek legoznak holnap.
A jo '"+!%/=()Ö anyjukat a kollegaknak, hogy virusos a ceges halozat, igy a frissen felhuzott geprol irthatom maris lefele a fergeket klonozas elott, kulonben siman kiadnak ugyfeleknek virusosan a kovetkezo ugyanilyen gepeket.
Holnap meg az lesz a baj, hogy osszepandaztam a vinyorackes kollega gepet. -
nyunyu
félisten
Morex 2699 haz helyett kijott a 2799
Ujitas:
-2x4centi venti helyett 1x6 centi
-PCI riser 2 kartyanak (!!!)Ara ahogy nezem pont ugyanannyi, mint a 2699 volt.
-
nyunyu
félisten
Ami NEM tetszik a D945GCLF-ben:
-ATX12V-t barkacsolni kell
-2 tus Power LED csati. (hazainkon 3 tus van...)
-gagyi lakkozas (siman meglatszik az ujjlenyomatom az alaplapon, es le se lehet torolni.)Epiak sokkal komolyabban vannak lakkozva. (igaz, 2x ennyi a legolcsobb
)
Ugyfeleinknel ugyanis rendszeresen elofordul, hogy nyakonontik a gepet sorrel/kolaval/viszkivel/egyeb szeszesitallal, Epia az esetek kb. feleben tulelte a folyadekkal talalkozast.
Abban viszont nem vagyok biztos, hogy az Intel lap ennyire "jo" statisztikaval fogja zarni az evetJa, termeszetesen ma mar egy darab Atom sincs a nagykerben, hiaba mennek holnap a maradekert
-
nyunyu
félisten
Na, kiderult, mi a baj: RTL8102E PCI-E-re csatlakozik, igy nem jo hozza a Realtek cimlapjan talalt legfrissebb PCI 810x/8139 driver.
Szerencsere disztributor supportja fel ora telefonalgatas utan talalt nekem DOS drivert PCI-E Realtekhez, igy mar frankon mukodik.
Kollegak hogy fognak holnap szeretni, amikor kozlom veluk faarccal, hogy nekik kell majd 8 miniITX hazba beforrasztgatni a szereld magad tapcsatit
Ja, D945GCLF+512MB KVR533 akarmi ram+80GB WD PATA vinyo+Morex 2699 haz (Morex DC/DC adapter+Seasonic 85Plus 60W adapter) "zabal" DOS alatt 25-28W-ot.
Kivancsi leszek, flash meghajtoval mennyi lesz az annyi, holnap azt is lemerem.
-
nyunyu
félisten
Grr, D945GCLF Realtek 8111-es halokartyaja nem megy a DOS gyari RTL8139 driverevel
-
nyunyu
félisten
Gondolom mert viszik a kis lapokat mint a cukrot
Disztributort kergettem csutortokon, pont aznap erkezett az Atom szallitmany, este mar csak 10db-juk volt belole, mert a tobbit szethordtak.
Mondom, jo, kerek egyet tesztelni, aztan ha bevalik, akkor hetfo-kedd magassagaban megyunk meg nyolcert.-Haaat, addigra nem fog tudni adni, talan egy hettel kesobb
Sales kollega legujabb agyrem projektjenek persze most hetfo a hatarideje, joszerivel kiprobalni sem tudom majd az Atomot, hogy rendesen fut-e rajta DOS alatt a rendszerunk, de mar vinni kene a 8 komplett miniITX gepet...
-
nyunyu
félisten
Ahogy nezem, Intel nagyon durvan nyomul a MiniITX formatumra: DG45FC
-G45 chipset
-Core 2-esek mennek bele (Quadokat kiveve)
-2x DDR-800
-DVI+HDMI kimenet
-7.1 hangkartya, DD Home Theater funkcioval
-Gigabit Ethernet
-5 SATA (PATA nincs!)
-1x PCI-E 1xMar csak az a kerdes, mikor er ide, meg mennyi lesz az ara...
-
nyunyu
félisten
Össze tudod hasonlítani a számítási teljesítményét a D201GLY2-ével? Persze csak úgy hozzávetőlegesen.
Egyelore az kene ehhez, hogy visszamenjek oda dolgozni, ami egyelore meg kerdeses, aztan valahonnan keritsek egy D945GCLF-et, es hagyjanak vele jatszani.
De ebben sajnos tul sok a HA.Mivel Epia helyett sajnos nem tudtuk hasznalni, az egyetlen D201GLY2A lapot elhasznaltuk a saleses kollega egyik agyrem projektjehez, ugyhogy azota videken ketyeg valahol, tobb olyat viszont nem valoszinu, hogy veszunk.
Pedig jo kis lap, csak sajnos a mi kovetelmenyeinknek a halokartyaja nem felel meg, Atome elorelathatolag jo lesz.
-
nyunyu
félisten
válasz
neduddki #752 üzenetére
Valahogy sikerult duplaznom szerkesztes helyett.
Bordoi hazhoz annyit meg, hogy az ugyfelek is egyre kukacosabbak, pl. ha kiviszuk nekik az utolso Epiat a bemutatotermunkbol, mert mas mar nincs keznel, akkor anyaznak, hogy milyen hasznalt gepet akarunk rajuk sozni, pedig csak annyi a baja, hogy megkarcolodott az alig par hetes haz...
Nem tudom mit szolnanak egy erosen atepitett hazhozEgyebkent ja, kollegamat kertek felesegul
-
nyunyu
félisten
válasz
neduddki #752 üzenetére
Regebben irtam mar, hogy ettermi hardverekkel+szoftverekkel foglalkozunk.
Egyelore a mostani szoftver rendelesfelvevo+fizetteto resze meg DOS alatt megy, ujabb, tisztan Win verziot par eve mar igergetik, most ugy tunik, hogy augusztusban vegre megnezhetem mukodes kozben.
De hogy abbol mikor lesz jol mukodo magyar verzio, azt a jo eg sem tudja, addig ugye marad a jol bevalt DOS alatt futo valtozat a maga kotottsegeivel.
(Win ala mar nem kell parhuzamos port, mert ott USB hardverkulcs is lehet, illetve halokartya sem kritikus pont.)Helyigeny: elore sosem tudjuk, csak annyit, hogy minden negyzetcentimeter hely szamit az apro pultokon, rendes gepet nincs hova rakni.
Bordoi fele haz sem lenne rossz, csak ahhoz barkacsolni kell, arra meg egyszeruen nincs idonk, ha kell teszemazt 5 gep.
Sokkal egyszerubb megvenni keszen egy miniITX hazat, aztan belelapatolni az alaplapot+ramot+vinyot. -
nyunyu
félisten
Szoba sem johet, mert tul sokat tud, es draga.
Nincs szuksegunk sem a DVD-re, se 120-as vinyora, se 1GB ramra
Ami nekunk kell: miniITX haz+tap, valami agyonintegralt alaplap, aminek a VGAja tud VESA 2.0-at (van meg olyan, ami nem?
), meg mukodik DOS alatt a halokartyaja, meg minimum 1 soros port, de a kettonek jobban orulnenk.
Vinyo? 100MB is boven sok lenne, de mostanaban mar nem lehet 80GB alattit kapni
Ram: DOS alatt 1MB-t hasznalsz maximum...
Proci: gyakorlatilag nem erdekes, P133 is eleg lenne, ennel az ultralassu Epia 5000 2-2.5x gyorsabb.
Ja, legfontosabbat majdnem elfelejtettem: PARHUZAMOS port a hardverkulcsnak.Ez ugye nincs a Titan 700-on, tehat elbol kiesik.
Egyebkent tenyleg apro, de ezt annak koszonheti, hogy nincsen benne bovitohely, ami viszont nekunk rossz, neha ugyanis nem eleg az 1 vagy 2 soros port, ilyenkor repul a gepbe egy PCI soros kartya 2 porttal.
Egyelore ugy nez ki, hogy az Atom platform lesz a befuto, abbol kijon 18 (haz)+11 (D945GCLF)+2 (512 DDR2)+6 (SATA 80GB vinyo)=37+afabol a komplett gep, igaz barkacsolni kell majd ATX12V-t, de annyi baj legyen.
Otthoni HTPCnek talan elmegy az a komplett MSI Titan 700, de maga a Via C7 nem egy eros processzor.
Hiaba 2GHz, ha egy 8 eves P3 1000 lazan elkalapalja... -
nyunyu
félisten
a 60W-os miniITX táp mennyibe kerül és hol?
18+faert vesszuk hazzal egyutt. (par oldallal korabban belinkelt Zooty)
150W-os ATX12V-s viszont 30+fa korul mozog, az azert mar tulzas...ATX12V csati meg ugy nez ki, hogy filleres tetel, 1db-nal 59+4*7=87Ft-bol jon ki a muanyag haz+4 tuske, 5db-tol 42+4*5=62Ft
Csak nekem kell egyesevel raforrasztani a vezetekeket, meg osszerakni.nem lenne olcsóbb egy sima táp? és akkor még gányolni sem kell
De egyszerubb volna, csak mi ugyfeleknek erintokepernyo melle minigepet adunk, nem asztali batart.
-
nyunyu
félisten
D201GLY2A: 10800+fa
D945GCLF: 10850+faMar csak arra kene rajonnom, hol lehet magyarisztanban kapni Molex 39-01-2040 tapcsatit, mert nincs kedvunk foloslegesen +10k-t kiadni a 60W miniITX tap helyett az ATX12V-s 150W-osert.
(Sarki bontos multkor 50Ft-ert odaadott egy rossz tapot, hogy vagjam le rola, de nekem kellett elcipelni az egesz tapot a kukaig.)
-
nyunyu
félisten
D945GCLF magyarisztanban
Annyiba kerul, mint a D201GLY2A.Amint visszaszabadulok melohelyre, keritek egyet.
-
nyunyu
félisten
válasz
Pretorian06 #730 üzenetére
Kingmax DDR2-667-tel semmi baja nem volt.
-
nyunyu
félisten
Lehetni lehet, ha egy DOS bootlemezbol csinalsz bootolhato CDt, de sokra nem fogsz menni vele, mivel valoszinuleg A:-ra szeretne menteni a futtatando program.
Akkor mar inkabb flashboot-tal superfloppy modban megformazni egy pendriveot, aztan arra rakni a programot.
Akkor a pendrive lesz az A:, es a progi tud ra irni, aztan ha meg masik gepre kell cipelni az adatot, fogod, bedugod a pendriveot, aztan Win alol rohogve olvasod a DOS altal mentett cuccot.Bootolhato cucc keszitesehez megfelelo DOS bootfloppy imageeket meg itt talalsz.
Legalabbis anno egyszer bohockodtam melohelyen, hogy a pendriveomrol fusson az ettermi rendszer, csak eppen az USB 1.1 miatt iszonyuan lassan bootolt, 5x annyi ido kellett az elindulasahoz, mint notivinyorol
-
nyunyu
félisten
Tuningoláshoz létezik olyan szoftver, amit akár winfosból futtathatok és mondjuk elmenti az előzetesen kikísérletezett tuning-profilokat és néhány kattintással visszatöltve játékra vagy internetezésre állíthatom a konfigot ?
Gigabytenak van valami EasyTune 5 Proja, mar csak az a kerdes, hogy megy-e a kiszemelt lapoddal, meg hogy mit hogyan lehet benne allitani.
(Ejnye, ugy nez ki europai szerveruk dialupon log, kemeny 7KB/sec-kel csorog onnan az adat
Bezzeg amerikairol duplaolyan gyorsan, 15KB-val.
Mig a kinai szaguld: 150KB/sec) -
nyunyu
félisten
válasz
neduddki #565 üzenetére
Ha 1.6GHz-s celeron 215-ot ir ki bootolaskor, akkor regi D201GLY, ha 1.2GHz-s celeron 220-at, akkor az ujabb D201GLY2.
De ha nem vagy benne biztos, akkor az Everest megmondja.
hat napi gyakrlatban sok mindent enm ehet eszreenni
Villanyszamlan eszrevenni, a regi ~20W-tal tobbet fogyasztott.
-
nyunyu
félisten
válasz
durkonorbi #554 üzenetére
Ha tenyleg ennyi lesz (olcsobb, mint a leggagyibb Epia), akkor hulye vizsgaidoszak utan keritek egyet melohelyre, aztan letesztelem.
Azon legalabb Intel chipset van, ahhoz elvileg letezik DOS halokartyadriver.
(Emiatt nem tudjuk hasznalni a D201GLY/2-ot, Sis halokartya NEM megy DOS alatt.)Baaaar joideje igergetik, hogy lassan elkeszul a programcsomagnuk teljesen windowsos valtozata, ugyhogy mindenkeppen nyugdijazzuk a nem koltseghatekony Epia platformot.
-
nyunyu
félisten
válasz
durkonorbi #552 üzenetére
Aztán ott a tápellátás megoldása a 20+4 tűvel, na szerintem ez az ujabb fölösleges hülyeség... ahelyett, hogy egy +12V-os táppal megoldanák
Ipari cuccokon jellemzoen +12V bemenet szokott lenni, aztan kulso tap.
D945GCLF-et alig 3 hete mutatta be az Intel, es csak az ev masodik feleben lesz kaphato...
(weblapjukon meg kint sincs.) -
nyunyu
félisten
Elolapot leszamitva ugyanaz, mint a DH153.
Ugyanolyan szarul szerelheto batar allat, legalabbis multkor az MSI miniPC topikban levezettem.
Szerelhetosegevel kapcsolatos aggalyaimat meg a melyik hazat topikban fejtettem ki. -
nyunyu
félisten
CD-re ki kellett irni a BIOS fajlt, majd igy, recovery mode-ban bekapcsolni a gepet. Lass csodat, el is kezdett dolgozni az optikai meghajto, s par sec utan lett kep, s siman elvegezte a BIOS frissiteset.
Gyari driverCDjen nincs fenn az eredeti BIOS?
Asus lapoknal par eve ugy van, hogy ott a driverCD gyokereben a BIOS, igy recoverynel csak betolod a lemezt a meghajtoba, aztan megcsinalja. -
-
nyunyu
félisten
Elvileg a Windowsnak is van valami Embedded verzioja, direkt miniatur flash meghajtokrol futashoz tervezve.
Kerdes mar csak az, hogy mennyire kompatibilis az asztali XP-vel, vajon futnak-e rajta a rendes programok.
[szerk:]Amire en gondoltam, az az Embedded CE, az nem teljesen kompatibilis a Win32-kkel, viszont letezik XP Embedded is, az teljesen kompatibilis az asztalival.
-
nyunyu
félisten
Pedig JT nagykerben perpill van -> gepbolt.hu
-
nyunyu
félisten
Ja, Zooty hazhoz gyarilag nem jar PCI riser, szoval ha kartyat akarsz a gepbe rakni, akkor kell pluszban egy JM139 PCI riser 1700+faert.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Tudom nem sokat számít egyeseknél, hogy mennyit kajol a gép
Nalam pont szamit, mert kezdem unni a havi 11-12k-s villanyszamlat, amibol ~10k a gep+monitor+hangcucc.
Ugyhogy jo 2 honapja lenyomom standbyba a gepemet ejszakara+ha nem vagyok itt.
Letolteni meg raer akkor, ha amugy is a gep elott ulok.Ja és tudomásom szerint már leledzenek olyan Live CD-k, amivel bootolva nem kell vinyó, így még szerintem 25W alá esik a fogyasztása kb..
Egy vinyo 10W alatt eszik.
-
nyunyu
félisten
Orthos izzasztas
Everest CPU Queen
Osszehasonlitaskeppen a 800MHz-s Epia 8000-re ir valami szanalmas 575 pontot a lista, akkor vajon az 533MHz-s 5000 mennyi lehet?
(az kerul ketszer annyiba, mint a D201GLY2A, 1098 pontos SP13000 viszont 4.5x annyiba!) -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #298 üzenetére
Hazba epitett belso DC-DC adapter ranezesre ugyanaz a 80W-os, mint ami a jobban felszerelt Morex hazakban van, kulso tapja viszont 90W, helyigenyre nem nagyobb, mint a Morex tape.
Egyebkent a vinyoval bovithetosege a Zooty haznak sokkal jobb, mint a Morex 2699-nek.
Ha nincs bovitokartya, akkor ha jol lattam 2x3.5" vinyo belefer, vagy 3x2.5".
(Morex 2699-ben 1x3.5" hely van...)Csak elsore kolleganak nem tunt fel, hogy a bovito kartya alatt is van egy 3.5" hely, a hatso keretben kialakitott helyre viszont a VGA kartya bordajatol nem fert be.
Emiatt rakott kollega elsore 2.5" vinyot a gepbe, de jol leb@sztam erte, mondvan az legalabb +7k kiadas a fonokomnek, mert nem eleg, hogy a laptopvinyo dragabb, de meg a ceges notebook IDE adapter is kell hozza, anelkul meg nem tudunk letezni, ha egyszerre 10 ipari gepet kell osszerakni, klonozni... -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #293 üzenetére
~50W ezt megtűzdelve egy dvd íróval és egy USB-s külső vinyóval elég lenne 80W-os táp vagy inkább a 120W biztos ami biztos?
Nyilvan az 50W-bol lejon par watt, ha az alaplapi integralt VGA-t hasznalod.
DVD iro emlekeim szerint ~20W max, plusz egy 3.5" vinyo ~8-10W, de ha USB-s, akkor ugyis kulso taprol megy, mert USB-rol max 0.5A aramot vehet fel. (=2.5W)
Lapitopi vinyok sokkal kevesebbet esznek 3-4W kornyeke. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #296 üzenetére
Passz, Radeon 7000-hez a 6.11 a legfrissebb, azt raktam fel.
-
nyunyu
félisten
Inditottam egy Orthost, izzasztani a gepet.
Fogyasztasmerom most mutat 52.4W-ot.10 perc izzadas utan mutat a CoreTemp 59C-t.
-
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #293 üzenetére
"Jatszok" alatt azt ertem, hogy megprobalom bekonfiguralni, hogy PowerPoint vetites+medialejatszok a masodik kimeneten/TV-n menjenek, minden mas az elsodleges monitort hasznalja.
De egyelore szopat a Radeon 7000 drivere, ezen nincsen nView. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #289 üzenetére
A pedig ez a kép és ez a kép szerint is kettőnek kell lennie.
Esetleg régevvi rev lenne a lap?
Szabad venticsati csak az ATX tapcsati mellett van.
Borda mellettit foglalja a procihuto.
Reviziot passzolom, de mindjart szetszedem.Esély sincs rá, hogy kipróbálnád 2GB-os modullal?
(gondolom már "uffelnel"
van)
Speciel nalam van, mivel a melohelyen nincs TV, igy nem tudtam kiprobalni a sales kollega altal beigert VGA+fuggetlen TV uzemmodot.
Igy honom ala csaptam (*), aztan itthon fejezem be a keszre konfiguralasat.
Mindjart atmegyek a nappaliba, odacipelem a regi 21"-es monitoromat a TV melle, aztan "jatszok".2GB-s modult nem tartunk, mert irodai gepekbe luxus.
Itthoni konfigomban is csak 2x1GB DDR2 van, mivel en sem tervezek atallni Vistara.(*): Tok jo ez a Zooty haz, kisebb a kartondoboza, mint a Morexnek, raadasul fule is van
Asszem rendszeresitjuk. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #287 üzenetére
Gondlom a Morex házakban levő ventiknek nincs akkora hangja.
Csak a szerverben levo ventik elettartama nem 1 honap, mint a Morex hazakban levo ventike...
Kapni meg persze nem lehet oket, tavaly fel evig konyorogtem a nagykernek, mire egyaltalan hoztak nekunk 20db-t.
Tegnap kerestem oket a polcon, mivel ossze-vissza zorgott a bemutatotermunkben levo egyik Epia, de mar megint elfogytak. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #287 üzenetére
Manual CD-n van, az meg ugye nem jellemzo, hogy Win installon kivul ra legyen dugva egy ipari kornyezetbe szant miniPC-re.
Masodik venticsatit hasznalja a procin levo propeller.
Memoria: passz, mi beszortunk egy 512MB-s Kingston DDR2-533-ast, XP+Office-ra BOOVEN eleg cimszoval.
szamtech boltosok: szoktam oda is irogatni...
-
nyunyu
félisten
Aprosag: hazhoz jar 2db 5 centis venti, viszont alaplapon csak 1 venticsati van...
-
nyunyu
félisten
Nos, megjott az osszes cucc, ossze is van rakva, mukodik.
Annyi valtozas tortent, hogy fonokom a nagykerben meglatott valami Zooty miniITX hazat, amihez 80W tap jar, raadasul 2k-val olcsobb, mint a Morex 2699, ugyhogy azt vett. (ez ~17900+fa, Morex meg 19900+fa.)
Persze alaplap siman nem indul ATX12V tapcsati nelkul, fonokom meg nem hozott molex-ATX12V adaptert, ugyhogy vegigtalpalhattam a Deak-Nyugati-Oktogon haromszog osszes szamtechboltjat, de termeszetesen ilyen sehol sincs raktaron.
Vegul az O utcai oszeresnel vettem 50Ft-ert egy rossz P4 tapot, aztan arrol levagtam a szukseges csatit, aztan raforrasztottam egy Y elosztora, egybol indult a cucc.
Kollegakat meg agyonverem, mert miutan megforrasztottam a szukseges kabelt, utana turtam a szervizes polcon, hat nem ott figyelt egy GYARI adapter??? Potom 2 orat setaltam potyara, mert azt mondtak, hogy nincs...Radeon 7000-et meg ugy nez ki, hogy szereti, azonnal letiltodott az alaplapi, es a berakott PCI kartya kimenetei elnek.
Most mericskelem fogyasztasmerovel, vinyohasznalattol fuggoen 39,8-48,8W kozott ingadozik a cucc fogyasztasa vinyohasznalattol fuggoen, sima Win desktopot nezve.
(D201GLY2A+Radeon 7000 PCI+WD 80GB SATA vinyo)Szoval nem kell 150W P4 tap alaja dragaert, siman eleg lehet egy Epias 60W tap, csak ra kell forrasztani egy ATX12V tapcsatit, ha nincs az "olcso" tapon.
Kollegamnak egyelore fenntartasai vannak, hogy a VGA kartya alatti helyre rakott 3.5" vinyo, meg a passziv VGA egyutt mennyire fog tulmelegedni, o siman berakott volna egy 5k-val dragabb 2.5" vinyot a gepbe, meg az supportos IDE adapterunket... (+2k...)
-
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #277 üzenetére
Hűtéshez még talán szóba jöhetne az 1U szervereknél használt bordák, csak a rögzítés lenne találóskérdés.
Ma hallgathattam egy 1U magas IBM x3250 szervert az irodaban, holnap osszerakjuk a parjat.
Darabonkent 6db 4centis ipari propeller van bennuk... -
nyunyu
félisten
Ezt most találtam a silentpcreview-n, vajon miért nem bútol benne a a pci hd2400pro?
Radeon7000 mar megvan, holnap kapok egy Morex 2699-et, meg egy D201GLY2A-t, aztan kiderul, hogy belefer+megy-e.
Egyelore ketsegeim vannak, hogy a Morex 2699-es gyari 60W-os tapja eleg-e, de fonokom szerint van valahol egy belevalo 80W-osunk is.
(ugyfeleinknel eloszeretettel borul mindenfele alkoholtartalmu ital az Epiakba, ugyhogy tartunk raktaron, hatha szombat hajnali 2-kor kell cserelni...)Ha azzal sem megy, elvileg lehet kapni Morex 3777 hazat 150W tappal is, de az mar 31+fa, fonokom meg erosen sokallja.
Abban biztos nem lenne problema a magas huto. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #280 üzenetére
Saleses kollega csinál nektek bőven munkát, nem unatkozhattok. Aztán egyszer mondjátok már meg neki, ha ennyire tudja a dolgát akkor csinálja meg, a szoftveres meg maradhat a ti részetek
Fonokomnek meseltem ma a legfrissebb akciojat, miszerint szemrebbenes nelkul behazudta az ugyfelnek, hogy siman at lehet szerelni a touchscreen masik oldalara a magneskartyaolvasot, mivel ott is megvan a 2 csavar helye, amivel a monitorra van rogzitve.
Igen am, csak eppen az adatkabel csatlakozoja nincs ott, raadasul hiaba rakom at takonypuskaval a csatit a monitoron belul, akkor is kell vagni egy megfelelo lyukat a 2mm vastag alu burkolatba, raadasul a kartyaolvasot tarto femlemez sem szimmetrikus, igy fejjel lefele nem illeszkedik a monitor bal oldalara.
Fonokom erre csak annyit mondott, hogy mostanaban o mar rahagyja, ha nagyon akarja, csinalja meg, ha meg nem tudja, akkor magyarazza ki.
De embert ezekre a hulyesegekre nem ad. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #277 üzenetére
Az ugyfel igen nehez eset.
Kollegaim levittek a cuccot, kerdezik, hova kene letenni, mert hely az nincs. (ezert a mITX...)
Haaat, saleses kollega azt mondta, hogy viszunk polcot is hozza... Saleses kollega persze boszen tagadja...Vagy hol van a halozat a gepnek?
-Haaat, a fal tuloldalan.
-De nekunk itt kell.
-Akkor oldjatok meg, furjatok, vagy banomisen.Ceges Hilti persze nincs, mert mi foleg szoftveresek vagyunk, nem epitesi vallalkozas...
Egyebkent nem lenne ekkora a baj, ha a saleses kollega nem akarna mindent jobban tudni, mint mi. Meg nem pofazna bele allandoan a technikai megvalositasba.
(Persze o ezt azzal indokolja, hogy helyettunk is igyekszik elore gondolkodni, csak altalaban forditva szokott elsulni, meg nagyobb kaosz lesz az eredmenye)
Vendeglatos story: egyik pesti elso osztalyu etterem vezetoje meselte, hogy egyszer beesett hozzajuk egy finnyas ugyfel, aki probakeppen vegigrendelte az etlapot, majd mindent lefikazva visszakuldott, hogy szar, aztan kb. a hatodik kor utan inkabb megkertek, hogy tavozzon.
Sult kacsacombbal pl. az volt a baja, hogy a szakacs kicsontozta.
Szakacs meg ugy indokolta, hogy elokelo korokben kifejezetten ciki kezzel-labbal enni, rendes kacsacombot meg nem igen lehet maskepp enni, o ezt akarta megsporolni a vendegnek, mikor kessel-villaval eheto formara hozta a kacsat. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #275 üzenetére
Tudom google a barátod és a wiki a barátnőd...
Pedig azzal nyitottam, hogy megneztem az Intel weblapjat, csak nem volt erre vonatkozo informaciot.
Illetve az egyik jol eldugott Celeron 2xx Thermal Design Guide-ban talaltam egy muszaki rajzot, arrol kiderult, hogy a passziv borda 43.75mm magas, viszont a propelleresrol semmi tervrajz/adat nem allt ott rendelkezesre.Igenyek: hulye ugyfel kombinalva egy csillagokat is leigero sales managerrel kombinalva kelloen veszelyes kombo bir lenni.
Aztan persze mi szopunk, miert nem mukodik cimszoval...Penteken ment a varialas, hogy egyszerhasznalatos PDA legyen occsoert, kevesbe torekeny valamivel dragabban, vagy ipari kivitel annak megfelelo aron.
Vegul kozepso el lett vetve, mert tul kicsi a kijelzoje a rendelesfelvetelhez, ipari meg nem volt keznel, igy probakeppen otthagytunk egy egyszerhasznalatos HPt, hogy addig is szokjak a hasznalatat. Persze masnap elejtettek, ugyhogy kijelzo totalkaros.
Utana meg velunk ugat, hogy miert nincs TEGNAPra 6db ipari PDA, mi az, hogy csak 6 het mulva???
Ja, ez jellemzoen ugy mukodik, hogy bemegyek a sarki nagykerbe, aztan leakasztok polcrol 6db 150+fas PDA-t -
nyunyu
félisten
D201GLY2A aktiv hutese milyen magas?
Belefer egy Morex 2699 hazba?Emlekeim szerint a D201GLY-nek sokkal magasabb volt a hutese, mint az Epiaknak, viszont pont nem volt Morex hazunk hozza, amikor probaltuk DOS alatt.
Ha nem fer bele, akkor milyen alacsony hutest lehet ragyogyitani a lapra?
Masik: 2 fuggetlen VGA vagy VGA+TV kimenetes PCI kartyat mit lehet radugni?
Sapphire Radeon 7000 PCI?
Hulye saleses kollega kitalalta, hogy elsodleges monitoron dolgozzon a rendelesfelvevo pultos, masodik kimeneten meg logjon a 10m-re levo PlazmaTV aztan powerpointbol vetitse a reklamozando tortakat.Ugyfelnek mondtuk, hogy mATX haz+megfelelo alaplap, de hallani sem akar rola, mondvan nem fer el, neki kicsi kell...
Mas, PCI kartyaval bovitheto ITX hazat meg nem tudok hirtelen. -
nyunyu
félisten
Masfel eve, mikor megjelent idehaza, akkor 43000+fa korul volt, most 45100+fa a nagykerara.
Rajta levo C3 1300 egyebkent tenyleg harmatgyenge.Anno mericskeltem a kulonbozo ipari PCink teljesitmenyet, a regebbi gep C3 1GHz-je kb. egy 400-433-as celeronnal vetekszik, eleg csunyan kikapott a Celeron ULV 650-tol.
Ja, utobbin passziv hutes van, mig C3-ra kotelezo a propeller. -
nyunyu
félisten
Via Epia annó 60 magassága volt (boltban). Most nem tom mennyin tendálhat de sztem olyan 40-50 lehet az is.
Epia az egy vicc.
3 eve kerult 15+faba egy Epia 5000. (legkisebb tudasu Epia)
Ma meg 21+fa az Epia 5000AG.Utobbi nem tudom, miben ter el a harom evvel ezelotti verziotol, hiszen ugyanaz a chipset, Eden 533MHz, sima/nem DDR ram kell bele...
Na jo, 3 eve az Epia 5000 rev1.0-an meg 1 PATA+1 floppy csati volt, viszont 2 evvel ezelotti Epia 5000 rev1.1-esen mar ugyanigy 2 PATA+0 floppy, mint a mostani 5000AG-n.
-
nyunyu
félisten
Buzzer helye mar megvan, csak eppen lesporoltak rola...
-
nyunyu
félisten
Hirtelen nincs elottem a lap, de nincs veletlenul raintegralva egy piezo csipogo?
-
nyunyu
félisten
Nehez ugy a mini tap.
ColorShit az olyan LowCostPower szintu tap, jo esellyel viszi a gepedet is az elso combosabb aramszunetnel.
Pl. amikor a balf@sz villanyszerelo kerdes nelkul lenyomja a fokapcsolot.Kellytech listajan van a linkelt Chieftec.
Juventusnal talaltam Shuttle barebone-okba valo vekony tapot, de rohadt dragan. (annyiert kapsz egy komplett Morex miniITX hazat...)Regebben mintha DTKnak is lett volna valami desktop haza, amiben FlexATX tap volt, most nem talalom naluk, tapkinalatukban sem.
Ramirisnek a listajan van egy masik fajta kicsi Chieftec, 5500+faert. (hmm, jo olcso)
Meretre akkora, mint egy SFX, de az elrendezese nem annak a szabvanynak felel meg, nem az aljan van a ventije, hanem a hatuljan, igy hosszaban beepiteskor pont nem jo, nem nagyon tudna szellozni. -
nyunyu
félisten
Aszondja, hogy:
30x20x10 centis muszerdoboz: 4036
zold nyomogomb: 92
tapcsati: 85
zold led: 14
Occso SFX tap: ~5000Ez eddig 9227+fa.
Ezeken kivul kell par csavar (alaplap ala 4 tavtarto, abba 4 rendes csavar), 2db 2 tus csati (power led, power kapcs), 2x20 centi alu U profil a vinyotartohoz, no meg par tiz centi drotok.
Szoval egesz olcson kihozhato egy olyan homemade haz tappal, felteve ha az embernek van felszerelese/ideje/kedve barkacsolni.
Tapcsati csak azert kellett a hazba, mert a tap hosszaban volt beepitve az alaplap melle, igy a tap hatuljan levo tapcsatit pont takarta a haz oldala, igy megbontottak a tapot, es a 230-at a haz hatuljara szerelt csatirol kapta.
-
nyunyu
félisten
válasz
juliabrilke #108 üzenetére
P4 alapu Celeron M ULV-kben NINCS L2 cache...
Igy egy 1.06-os Celeron M-et lazan lealaz egy P3 alapu Celeron M 650. -
nyunyu
félisten
Most lomtalanitottam ki egy rakas homemade miniITX hazat a 'csaba, amit meg az elodom reszeltetett valami muszerdobozokbol 5 eve.
Valami noname SFX tap volt belejuk szerelve, ami kozvetlenul 220-rol ment.
Az egesz olyan szeles volt, mint az Epia, mellette az SFX tap.
3.5" Vinyot meg 2 U profil tartotta, ami a haz elolapja meg a hatlapja koze volt csavarozva, az alaplap folott.Eleg viccesen nezett ki a muszerhaz elejen egy nagy zold nyomogomb, mellette egy szem LEDdel
SFX tapot eleg erdekes szerezni, elvileg Gabatech-eknel szokott lenni occsoert ColorShit SFX tap, de az annyira neveddmeg tapmarka, hogy arra inkabb nem mernek gepet kotni, meg ilyen kisfogyasztasut sem.
Elmeletileg kaphato meg a Chieftec DPS300, ha jol latom ~7+fa a nagykerara, csak a beszerezhetosege kerdeses.
Legalabbis amikor 2 eve egyuk ugyfel gepebol kihalt egy SFX tap, akkor nem birtam szerezni, fel Pestet felturtam (kb. 20 nagykerre csorogtem ra...), mire vegre kaptam egyaltalan ColorShitet... -
nyunyu
félisten
Ugy meg nem fer bele az erre a celra rendszeresitett Morex 2699-be.
Mas apro hazat meg nem tudok hirtelen, amiben 2 teljes magassagu kartyahely (*) lenne, megfelelo PCI forditoval.
(*) Soros kartyak teljes magasakEgyelore emiatt hasznalunk tovabbra is 20+fas Epia ME6000-et, mert annak megy a halokartyaja DOS alatt, raadasul alapbol 2 soros port van rajta.
-
nyunyu
félisten
futtassátok linux alatt dosbox-szal vagy dosemu-val
VMWare ala felrakott DOSsal mar probaltuk a D201GLY-t, egy nap hegesztes utan vegre mukodott a halozat a VMWare-hez valo driverrel, de akkor meg a touchscreen nem mukodott, pedig a soros port osszes beallitasa helyes volt.
(nyomtatok mukodtek a soros portokon...)Egyebkent a linux jo otlet, csak en ruhellem a bugos telepitoju RedHat 6.0 ota.
De majd rauszitom a linuxguru kollegat, hogy szabadidejeben kiprobalhatna.
Ha lenne neki olyan a sok melotol -
nyunyu
félisten
az Asus wl-500g premium meg 20k, komplett gép (vinyó nélkül)
kb 10wattos fogyasztássalEz igaz, de en teljes erteku x86 geprol beszeltem.
Ekkora meretben nem nagyon kaphato mas az Epiakon kivul, de azok ar/teljesitmeny ertekben sokkal rosszabbak, mint az Intel olcso miniITX lapja.minek a dos?
Mert az ettermi rendszerunk rendelesfelvevo resze (egyelore meg) DOS alatt fut, igy csak hardverhiba eseten all meg.
Meg nem is tudjak az ugyfelek osszevirusozni/szetcseszni, mint a windowsos beallito/jelentesnezegeto/stb feluletet.De ha a melyentisztelt fejleszto kollegak elkeszulnek a windowsos verzioval, akkor kap megegy eselyt a D201GLY, visszaterunk ra.
Felteve, ha akkor meg lehet majd kapni, mert a fejlesztogarda elmult par evi produkciojat elnezve ez nem ebben az evtizedben leszigen, az engem is zavart, hogy nincs rajta az a 4 pines csatlakozó, de lehet vmi átalakítóval megoldható lenne (nem is értem minek kellett a lapra ilyen foglalat)
Gondolom azert, mert az Intel a sajat alaplaptervezesi utmutatoja szerint tervezte az alaplapot.
Abban van leirva, hogy egy adott processzorhoz milyen foglalat kell, milyen tapellatas, stb. -
nyunyu
félisten
Ugyfel ott helyben a ti kozremukodesetek nelkul akkor sem fogja tudni megcsinalni az evenkenti kotelezo EJ archivalast, mert ahhoz fel kene tornie a pecsetet, hogy kibanyassza a nyomtato gyomrabol a CF-kartyat. (Pocok8 legalabbis a nyomtato hazaba van beleepitve.)
Serult/hianyzo pecsetert meg azonnal harap az APEH, ha veletlenul arra tevednek ellenorizni, legalabb akkora bunti, ha nem nagyobb, mint amikor nem tudjak prezentalni a penztargep-naplot.CE mint Chinese Export logo?
Nekunk szerencsenk volt, mivel mi az erintos TFTvel egybeepitett celgepet direktben importaljuk, ugyhogy gyartonak email, valaszban masnap jott pdf-ben a CB meg EMC jegyzokonyv, de igy is 2 hetbe tellett, mire az idehaza vasarolt opcionalis kellekek (konyhai nyomtato, vonalkodolvaso...) dokumentaciojat bevasaltuk a nagykereken.
Volt ahol megvolt, es csak arra kellett varnunk, hogy lefenymasoljak a paksametat, de olyan is volt, ahol akkor hallottak rola eloszor, hogy ezek nelkul elmeletileg be se johetne az EU-ba a cucc, importor dolga ezekrol gondoskodni, ha a gyarto nem csinaltatta meg a teszteket.na meg bill biztonsági okokból... a CFről kártyaolvasón kell a gépbe másolni az adtaokat és kiirni CDre.. szóval optika is kell meg kártyaolvasó is 2008 utan engedeélyezett kasszákhoz..!
Az emlekeim szerint nincs definialva a rendeletben(*), hogy ugyanazon a gepen kell a CF kartya tartalmat archivalni, mint amire van kotve az adomemorias nyomtato.
Csak az van _egyertelmuen_ definialva, hogy a CF-en levo eredeti akarmi.ej fajlokat kell CDre irni, a napi zarasonkent kotelezoen vinyora masolt masolatokat TILOS, mert azokat akar notepaddal is buheralhatta az ugyfel.(*):Mostani verziojat (meg) nem olvastam, 2005-2006 kozottiekhez volt szerencsem, amikor szinte hetente valtozott a kovetelmeny vagy a rendeletben leirtak helyesen ertelmezese is attol fuggott hogy a bizottsag melyik tagjanak tettuk fel a kerdest.
(Pl. egyik heten meg kellett volna € vegosszeg a nyugta aljara, megcsinaltuk, kovetkezo heten meg az volt a baj, hogy ott van.
De abba is belekotottek, hogy ronda a 852-es karakterkeszlete a vevokijelzonknek.En erre: Jo, akkor atkapcsolom 850-re, ugy szebb, de akkor kalapos az ő/ű. Valasz: az meg nem felel meg a magyar helyesiras szabalyainak.
)
-
nyunyu
félisten
ha valóban pici gépet akarsz, akkor epia px. nem gyors, de legalább marha drága
omndjuk akinek 7.2x10cm-es lap kell, annak egyelőre nem sok alternatívája van.
Egyaltalan van ertelme ennyire miniaturizalni?
Egy tisztessegesen osszerakott ipari PC alaplap miert nem jo? Akkor teljesitmenyt is kapnal a penzedert.
Pl. ez
Araba mondjuk nem merek belegondolni, elvegre ez a regebbi modell faj valami 200$-ba Celeron M 650-nel szerelve.
Via C7 procikat mondjuk nem ismerem, de a Celeron M 650 2x gyorsabb, mint egy C3 1GHz, akkor vajon mit tudhat egy Core2 T7600-tal az ujabb lap? -
nyunyu
félisten
Nalam azért aktuális.. ez a dolog mert kasszarendszerekkel foglalkozok(unk).. és ideális lenne célhardvert építeni belőle mivel a gépbe joformán semmi sem kell..Hdd és CD iró na meg USBs kártyolvasó(APEH követelmény)
Ha jol sejtem, penztargep EJ archivalashoz kene, de ehhez mar picit keso gepbeszerzesen eszelni. (februar 29 ugye az idei hatarido)
Raadasul ezt a celhardvert akarod cipelni ugyfeltol ugyfelig?Kollegam egy laptop+HP Deskjet 460 komboval bohockodik, penztargep hasabol kibanyaszott CF kartyat betolja a nyomtato oldalaba, APEHes program indit, laptopon CDt ir+egybol nyomtatja is a szukseges papirokat, igy negyedora alatt megvan egy penztargep archivalas, viszontlatasra jovore, keremakovetkezot.
-
nyunyu
félisten
Nem a lap a drága, hanem a project végösszege
Na igen, tisztesseges miniITX hazak iszonyat arban vannak, es ez nagyon megdobja a vegosszeget.
Teny, hogy 30+fabol jobban jar az ember egy minden foldi joval, tisztesseges integralt VGAval ellatott mATX deszka+alap proci+mATX hazzal, mint egy ilyen lassu, bovithetetlen alaplappal+hozzavalo meregdraga hazzal.
mikor egy mATX konfigot ami nem sokkal nagyobb
En erre mondjuk nem vennek merget.
Terfogatra a 26xx-es Morex lazan feleakkora, mint a feljebb belinkelt mATX Foxconn desktop hazak.
36xx-ekbol harom is elferne ugyanakkora helyenAszondja, hogy Foxconn DH153B (10x32.5x40)az 13000 cm3, Morex 2677 (6.35x29.5x27.2) az alig 5095 cm3, Morex 3677 (6.5x21x27) meg csak 3753, mondjuk ezekhez hozzajjon meg a kulso tap.
-
nyunyu
félisten
Ez az aramatalakito panel van a nem P4 jelzesu Morex hazakban, de onmagaban ez meg nem mukodik, szukseges hozza egy kulso 12V forras is.
(Komplett szett kulso tappal egyutt ketszerennyibe kerul.)Raadasul nem is biztos, hogy megy az Intel deszkakkal, hiszen nincs rajta ATX12V csati.
(Ezert meg mar ~19+fat kernek)
-
nyunyu
félisten
Méretben pont hozzá való ház érdekelne.. amibe mehet laptop vinyo és laptop dvd de az se baj ha nincs optika..
Sima 3677 van 20+fa korul, de annak a 80W tapja elvileg csak Epiakhoz eleg.
Mondjuk egyszer voltam olyan hulye, hogy 60W-os tapos 2677-be pakolt Epia 5000+3.5" vinyo+soros kartya melle rakotottem egy ~30W-ot fogyaszto 12"-es TFT-t is, mert a monitor gyartoja elfelejtett tapot mellekelni, aztan ez igy mukodott is par honapig, mire vegul megsult a tap.
-
nyunyu
félisten
én töltögetős routert akartam belőle, csak ahhoz sokat fogyaszt és drága (legalábbis fele annyiból megoldható)
Draga??????????????
10+fa ujonnan egy D201GLY, legolcsobb Epia meg duplaennyi...
Ha mukodne a D201GLY-re integralt halokartya DOS alatt, akkor mar reg elfelejtettuk volna az Epiakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest