- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mini-ITX
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #298 üzenetére
Hazba epitett belso DC-DC adapter ranezesre ugyanaz a 80W-os, mint ami a jobban felszerelt Morex hazakban van, kulso tapja viszont 90W, helyigenyre nem nagyobb, mint a Morex tape.
Egyebkent a vinyoval bovithetosege a Zooty haznak sokkal jobb, mint a Morex 2699-nek.
Ha nincs bovitokartya, akkor ha jol lattam 2x3.5" vinyo belefer, vagy 3x2.5".
(Morex 2699-ben 1x3.5" hely van...)Csak elsore kolleganak nem tunt fel, hogy a bovito kartya alatt is van egy 3.5" hely, a hatso keretben kialakitott helyre viszont a VGA kartya bordajatol nem fert be.
Emiatt rakott kollega elsore 2.5" vinyot a gepbe, de jol leb@sztam erte, mondvan az legalabb +7k kiadas a fonokomnek, mert nem eleg, hogy a laptopvinyo dragabb, de meg a ceges notebook IDE adapter is kell hozza, anelkul meg nem tudunk letezni, ha egyszerre 10 ipari gepet kell osszerakni, klonozni... -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #293 üzenetére
~50W ezt megtűzdelve egy dvd íróval és egy USB-s külső vinyóval elég lenne 80W-os táp vagy inkább a 120W biztos ami biztos?
Nyilvan az 50W-bol lejon par watt, ha az alaplapi integralt VGA-t hasznalod.
DVD iro emlekeim szerint ~20W max, plusz egy 3.5" vinyo ~8-10W, de ha USB-s, akkor ugyis kulso taprol megy, mert USB-rol max 0.5A aramot vehet fel. (=2.5W)
Lapitopi vinyok sokkal kevesebbet esznek 3-4W kornyeke. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #296 üzenetére
Passz, Radeon 7000-hez a 6.11 a legfrissebb, azt raktam fel.
-
nyunyu
félisten
Inditottam egy Orthost, izzasztani a gepet.
Fogyasztasmerom most mutat 52.4W-ot.10 perc izzadas utan mutat a CoreTemp 59C-t.
-
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #293 üzenetére
"Jatszok" alatt azt ertem, hogy megprobalom bekonfiguralni, hogy PowerPoint vetites+medialejatszok a masodik kimeneten/TV-n menjenek, minden mas az elsodleges monitort hasznalja.
De egyelore szopat a Radeon 7000 drivere, ezen nincsen nView. -
Sir Psycho
aktív tag
válasz
Devid_81 #290 üzenetére
köszönöm szépen
erre a megerősítésre voltam kíváncsi.
(#292) nyunyu : jahogy aktiv hűtéses a lap. mea culpa
nemfigyeltem.
Mindjart atmegyek a nappaliba, odacipelem a regi 21"-es monitoromat a TV melle, aztan "jatszok". -> még így idézőjelbe is elégé..esetleg egy hőmérsékletet majd nézel ha izasztod a rendszert?
Alap borda szokott izzandni elég rendessen..
(D201GLY2A+Radeon 7000 PCI+WD 80GB SATA vinyo) ~50W ezt megtűzdelve egy dvd íróval és egy USB-s külső vinyóval elég lenne 80W-os táp vagy inkább a 120W biztos ami biztos?
-
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #289 üzenetére
A pedig ez a kép és ez a kép szerint is kettőnek kell lennie.
Esetleg régevvi rev lenne a lap?
Szabad venticsati csak az ATX tapcsati mellett van.
Borda mellettit foglalja a procihuto.
Reviziot passzolom, de mindjart szetszedem.Esély sincs rá, hogy kipróbálnád 2GB-os modullal?
(gondolom már "uffelnel"
van)
Speciel nalam van, mivel a melohelyen nincs TV, igy nem tudtam kiprobalni a sales kollega altal beigert VGA+fuggetlen TV uzemmodot.
Igy honom ala csaptam (*), aztan itthon fejezem be a keszre konfiguralasat.
Mindjart atmegyek a nappaliba, odacipelem a regi 21"-es monitoromat a TV melle, aztan "jatszok".2GB-s modult nem tartunk, mert irodai gepekbe luxus.
Itthoni konfigomban is csak 2x1GB DDR2 van, mivel en sem tervezek atallni Vistara.(*): Tok jo ez a Zooty haz, kisebb a kartondoboza, mint a Morexnek, raadasul fule is van
Asszem rendszeresitjuk. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #287 üzenetére
Gondlom a Morex házakban levő ventiknek nincs akkora hangja.
Csak a szerverben levo ventik elettartama nem 1 honap, mint a Morex hazakban levo ventike...
Kapni meg persze nem lehet oket, tavaly fel evig konyorogtem a nagykernek, mire egyaltalan hoztak nekunk 20db-t.
Tegnap kerestem oket a polcon, mivel ossze-vissza zorgott a bemutatotermunkben levo egyik Epia, de mar megint elfogytak. -
Devid_81
félisten
válasz
Ma akadta a kezembe egy ilyen lap véltelen,egyből neki is szaladtam
Biosa egészen fejlett (nem tudom milyen verzió) egyszerű,sztétikus,aranyos
Első próba Hynix 512mb ddr-2-533
Második Kingston 512mb ddr-2-667
Harmadik próba buffalo 2gb-ddr2-667Az összessel ment és látta rendesen a 2gb-os ramot is,winXP,Vista ready a cucc.
Ha tudnám mire használni akkor már itthon is lenne nálam
Viszonylagosan gyorsSamu 160 GB Sata II
LG DVD Rom
350W-es táp, semmi extra. -
Sir Psycho
aktív tag
-
nyunyu
félisten
válasz
Manual CD-n van, az meg ugye nem jellemzo, hogy Win installon kivul ra legyen dugva egy ipari kornyezetbe szant miniPC-re.
Masodik venticsatit hasznalja a procin levo propeller.
Memoria: passz, mi beszortunk egy 512MB-s Kingston DDR2-533-ast, XP+Office-ra BOOVEN eleg cimszoval.
szamtech boltosok: szoktam oda is irogatni...
-
Sir Psycho
aktív tag
(#281) shtml : nincs rajta külön tápcsati, felesleges is mivel ami kell neki feltudja venni a PCI-ból. A dolog pikantériája , hogy másik lapban megy. Itt is van róla szó, bár itt inkább a driver gondok voltak jobban előtérben, mivel konkrétan eléggé vegyes képet mutat.
(#282, 284-286) nyunyu:
és milyen igaza van. ezek azért mehetnének a számtech boltosokba is.
Gondlom a Morex házakban levő ventiknek nincs akkora hangja. Meg a 2 nem 6db
Manualba is le van írva, hogy kell a plusz tápcsati, aki nem olvassa..
Én a képeken 2db venticsatit látok egy közvetlen a cpu borda melett van a másik a tápcsatinál.
Még arra lennék kíváncsi, hogy a 2GB-os memóriát tényleg kezeli-e. (silentpcreview-n 2GB+ legújabb bios-sal ment a dolog, de csak egyfajta memoriamodullal. A többivel sajna nem ment.
. Esetleg ha valaki kipróbálná
.
-
nyunyu
félisten
Aprosag: hazhoz jar 2db 5 centis venti, viszont alaplapon csak 1 venticsati van...
-
nyunyu
félisten
Nos, megjott az osszes cucc, ossze is van rakva, mukodik.
Annyi valtozas tortent, hogy fonokom a nagykerben meglatott valami Zooty miniITX hazat, amihez 80W tap jar, raadasul 2k-val olcsobb, mint a Morex 2699, ugyhogy azt vett. (ez ~17900+fa, Morex meg 19900+fa.)
Persze alaplap siman nem indul ATX12V tapcsati nelkul, fonokom meg nem hozott molex-ATX12V adaptert, ugyhogy vegigtalpalhattam a Deak-Nyugati-Oktogon haromszog osszes szamtechboltjat, de termeszetesen ilyen sehol sincs raktaron.
Vegul az O utcai oszeresnel vettem 50Ft-ert egy rossz P4 tapot, aztan arrol levagtam a szukseges csatit, aztan raforrasztottam egy Y elosztora, egybol indult a cucc.
Kollegakat meg agyonverem, mert miutan megforrasztottam a szukseges kabelt, utana turtam a szervizes polcon, hat nem ott figyelt egy GYARI adapter??? Potom 2 orat setaltam potyara, mert azt mondtak, hogy nincs...Radeon 7000-et meg ugy nez ki, hogy szereti, azonnal letiltodott az alaplapi, es a berakott PCI kartya kimenetei elnek.
Most mericskelem fogyasztasmerovel, vinyohasznalattol fuggoen 39,8-48,8W kozott ingadozik a cucc fogyasztasa vinyohasznalattol fuggoen, sima Win desktopot nezve.
(D201GLY2A+Radeon 7000 PCI+WD 80GB SATA vinyo)Szoval nem kell 150W P4 tap alaja dragaert, siman eleg lehet egy Epias 60W tap, csak ra kell forrasztani egy ATX12V tapcsatit, ha nincs az "olcso" tapon.
Kollegamnak egyelore fenntartasai vannak, hogy a VGA kartya alatti helyre rakott 3.5" vinyo, meg a passziv VGA egyutt mennyire fog tulmelegedni, o siman berakott volna egy 5k-val dragabb 2.5" vinyot a gepbe, meg az supportos IDE adapterunket... (+2k...)
-
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #277 üzenetére
Hűtéshez még talán szóba jöhetne az 1U szervereknél használt bordák, csak a rögzítés lenne találóskérdés.
Ma hallgathattam egy 1U magas IBM x3250 szervert az irodaban, holnap osszerakjuk a parjat.
Darabonkent 6db 4centis ipari propeller van bennuk... -
nyunyu
félisten
Ezt most találtam a silentpcreview-n, vajon miért nem bútol benne a a pci hd2400pro?
Radeon7000 mar megvan, holnap kapok egy Morex 2699-et, meg egy D201GLY2A-t, aztan kiderul, hogy belefer+megy-e.
Egyelore ketsegeim vannak, hogy a Morex 2699-es gyari 60W-os tapja eleg-e, de fonokom szerint van valahol egy belevalo 80W-osunk is.
(ugyfeleinknel eloszeretettel borul mindenfele alkoholtartalmu ital az Epiakba, ugyhogy tartunk raktaron, hatha szombat hajnali 2-kor kell cserelni...)Ha azzal sem megy, elvileg lehet kapni Morex 3777 hazat 150W tappal is, de az mar 31+fa, fonokom meg erosen sokallja.
Abban biztos nem lenne problema a magas huto. -
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #280 üzenetére
Saleses kollega csinál nektek bőven munkát, nem unatkozhattok. Aztán egyszer mondjátok már meg neki, ha ennyire tudja a dolgát akkor csinálja meg, a szoftveres meg maradhat a ti részetek
Fonokomnek meseltem ma a legfrissebb akciojat, miszerint szemrebbenes nelkul behazudta az ugyfelnek, hogy siman at lehet szerelni a touchscreen masik oldalara a magneskartyaolvasot, mivel ott is megvan a 2 csavar helye, amivel a monitorra van rogzitve.
Igen am, csak eppen az adatkabel csatlakozoja nincs ott, raadasul hiaba rakom at takonypuskaval a csatit a monitoron belul, akkor is kell vagni egy megfelelo lyukat a 2mm vastag alu burkolatba, raadasul a kartyaolvasot tarto femlemez sem szimmetrikus, igy fejjel lefele nem illeszkedik a monitor bal oldalara.
Fonokom erre csak annyit mondott, hogy mostanaban o mar rahagyja, ha nagyon akarja, csinalja meg, ha meg nem tudja, akkor magyarazza ki.
De embert ezekre a hulyesegekre nem ad. -
shtml
őstag
Talán tényleg az van, amit valaki az általad belinkelt fórumon ír:
I experienced the same issue. I tried the Hd2400 PCI with my D201GLY2 and got no boot - I believe that the PCI slot does not provide enough power to card, regardless of how big your power supply is.
Nincs a videokártyán külön tápcsatlakozó?
-
Sir Psycho
aktív tag
Saleses kollega csinál nektek bőven munkát, nem unatkozhattok. Aztán egyszer mondjátok már meg neki, ha ennyire tudja a dolgát akkor csinálja meg, a szoftveres meg maradhat a ti részetek
#Bumbi: olvastam a forumot, a lapnak van külön sajátja is, abban is említették vki kipróbálná de ott tovább nem mentek. Én is csak abban bízom mint amit a fórumon is írtak, hogy bios frissítés megoldaná. A chipset tudja a PCI 2.3 szabványt. Más lapban megy a VGA itt meg nem?
nemhiszem, hogy egy GF6200 sokkal kevesebbet fogyasztana/venne föl a csatin keresztül.
-
Bumbi
tag
Ezt most találtam a silentpcreview-n, vajon miért nem bútol benne a a pci hd2400pro?
-
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #277 üzenetére
Az ugyfel igen nehez eset.
Kollegaim levittek a cuccot, kerdezik, hova kene letenni, mert hely az nincs. (ezert a mITX...)
Haaat, saleses kollega azt mondta, hogy viszunk polcot is hozza... Saleses kollega persze boszen tagadja...Vagy hol van a halozat a gepnek?
-Haaat, a fal tuloldalan.
-De nekunk itt kell.
-Akkor oldjatok meg, furjatok, vagy banomisen.Ceges Hilti persze nincs, mert mi foleg szoftveresek vagyunk, nem epitesi vallalkozas...
Egyebkent nem lenne ekkora a baj, ha a saleses kollega nem akarna mindent jobban tudni, mint mi. Meg nem pofazna bele allandoan a technikai megvalositasba.
(Persze o ezt azzal indokolja, hogy helyettunk is igyekszik elore gondolkodni, csak altalaban forditva szokott elsulni, meg nagyobb kaosz lesz az eredmenye)
Vendeglatos story: egyik pesti elso osztalyu etterem vezetoje meselte, hogy egyszer beesett hozzajuk egy finnyas ugyfel, aki probakeppen vegigrendelte az etlapot, majd mindent lefikazva visszakuldott, hogy szar, aztan kb. a hatodik kor utan inkabb megkertek, hogy tavozzon.
Sult kacsacombbal pl. az volt a baja, hogy a szakacs kicsontozta.
Szakacs meg ugy indokolta, hogy elokelo korokben kifejezetten ciki kezzel-labbal enni, rendes kacsacombot meg nem igen lehet maskepp enni, o ezt akarta megsporolni a vendegnek, mikor kessel-villaval eheto formara hozta a kacsat. -
Sir Psycho
aktív tag
Lapra visszatérve: nem kellet nagyon keresnem az adatokat, korábban nézegettem a lapot és méreteit, mert egy hasonló kis házba akartam volna rakni, mint amit linkeltél morex ház, csak saját készítés lett volna. Méretek nélkül nekiesni meg...
Hűtéshez még talán szóba jöhetne az 1U szervereknél használt bordák, csak a rögzítés lenne találóskérdés.
Olvasom a számtechboltosokat és jókat mosolygok a storykon(kis káröröm), de némelyiken sírni lehetne.Persze ha neked lenne vmi igényed a vendeglátós felé, ő micsinálna ha kb ilyen színvonalon beszélnél vele?
Nemsemmi ügyfél grat sok kitartást hozzá
-
nyunyu
félisten
válasz
Sir Psycho #275 üzenetére
Tudom google a barátod és a wiki a barátnőd...
Pedig azzal nyitottam, hogy megneztem az Intel weblapjat, csak nem volt erre vonatkozo informaciot.
Illetve az egyik jol eldugott Celeron 2xx Thermal Design Guide-ban talaltam egy muszaki rajzot, arrol kiderult, hogy a passziv borda 43.75mm magas, viszont a propelleresrol semmi tervrajz/adat nem allt ott rendelkezesre.Igenyek: hulye ugyfel kombinalva egy csillagokat is leigero sales managerrel kombinalva kelloen veszelyes kombo bir lenni.
Aztan persze mi szopunk, miert nem mukodik cimszoval...Penteken ment a varialas, hogy egyszerhasznalatos PDA legyen occsoert, kevesbe torekeny valamivel dragabban, vagy ipari kivitel annak megfelelo aron.
Vegul kozepso el lett vetve, mert tul kicsi a kijelzoje a rendelesfelvetelhez, ipari meg nem volt keznel, igy probakeppen otthagytunk egy egyszerhasznalatos HPt, hogy addig is szokjak a hasznalatat. Persze masnap elejtettek, ugyhogy kijelzo totalkaros.
Utana meg velunk ugat, hogy miert nincs TEGNAPra 6db ipari PDA, mi az, hogy csak 6 het mulva???
Ja, ez jellemzoen ugy mukodik, hogy bemegyek a sarki nagykerbe, aztan leakasztok polcrol 6db 150+fas PDA-t -
Sir Psycho
aktív tag
Tudom google a barátod és a wiki a barátnőd...
Tessék a kért adatok:
- D201GLY2A passzív hűtésű lap magassága
- D201GLY2A aktív hűtésű lap magasságaMár csak a ház belső magassága a kérdés.
Sztem alternatív megoldásokat jelenthetnek a chipsethűtők, abból is az alacsonyabb megoldások.
Ami a bővíthetőséget illeti, sztem bármilyen PCI-os VGA-t megeszik a lap (PCI 2.2 van a lapon és elvileg még a PowerColor HD2400PRO PCI is megy benne), egy sima Radeon7000 nem kellene, hogy gond legyen. Ügyfélnek meg vannak igénye.
-
nyunyu
félisten
D201GLY2A aktiv hutese milyen magas?
Belefer egy Morex 2699 hazba?Emlekeim szerint a D201GLY-nek sokkal magasabb volt a hutese, mint az Epiaknak, viszont pont nem volt Morex hazunk hozza, amikor probaltuk DOS alatt.
Ha nem fer bele, akkor milyen alacsony hutest lehet ragyogyitani a lapra?
Masik: 2 fuggetlen VGA vagy VGA+TV kimenetes PCI kartyat mit lehet radugni?
Sapphire Radeon 7000 PCI?
Hulye saleses kollega kitalalta, hogy elsodleges monitoron dolgozzon a rendelesfelvevo pultos, masodik kimeneten meg logjon a 10m-re levo PlazmaTV aztan powerpointbol vetitse a reklamozando tortakat.Ugyfelnek mondtuk, hogy mATX haz+megfelelo alaplap, de hallani sem akar rola, mondvan nem fer el, neki kicsi kell...
Mas, PCI kartyaval bovitheto ITX hazat meg nem tudok hirtelen. -
durkonorbi
tag
Ha esetleg kellene valakinek mini házikó a laphoz, nekem van hp e-pc 40 házikóm... kényelmesen belefér a lap szerintem, ill. slim optikai meghajtó és normál hdd megy bele ... előlapi usb kivezetés is van rajta... elrendezését tekintve szerintem tök jó, és a szellőze is jól meg van oldva, szerintem akár full passzívban is elketyegne, de van benne egy nagyon halk venti is ... ha érdekel valakit, keressen majd meg privátban vagy emailben! Ott tudok fotot is küldeni róla....
-
Chaser
legenda
Kicsit off: ha vkinek kell a laphoz fasza kis notivinyó, az enyém hónap végétől úgy néz ki eladó. Toshiba 40GB sata, 100%-os állapotban, személyesen Kecskemét v Szentes, vagy posta. Személyesen 5k, postával +800ft.
szerk: ha érdekel vkit pü
-
shtml
őstag
válasz
Sir Psycho #270 üzenetére
Van még annál is olcsóbb: Bordoi mestertől vettem a házat, amelyet fentebb belinkeltem. 6,700 + 830 postaköltség.
A 17x17 centis lap szépen belefér (4 lyukat kell fúrni a ház aljába), de a hátsó ventilátort ki kell szerelni (egy kézmozdulat), mert épp a lap hátsó csatlakozópaneljére lóg. Én az elsőt is kiszereltem és felülről fogok beszerelni (belülre) egy 8 centis ventilátort, csak egyelőre fogalmam sincs, hogyan vágjak lyukat a ház fedelébe úgy, hogy jól is nézzen ki utána.
A benne lévő Delta táp 200 wattos, vagyis minden létező célra elegendő. Viszont kell venni hozzá 20-as hosszabbítót, valamint 4 tűs hosszabbítót is, mert az egészet ugye nem ehhez a laphoz tervezték. Ugyanezen okból a ház elején lévő nyílások az USB és audio csatlakozókhoz sem használhatók, mert ezek a csatlakozók az ebbe a házba való IBM alaplapon vannak.
A hosszabbítókkal együtt természetesen már nem olcsóbb a táp, mint az az FSP, amelyet kicsivel korábban vettem, viszont ráadásként van hozzá egy ház is.
Amúgy ajánlhatom Bordoi mestert, az üzletet korrekt módon bonyolította le. A házat duplán is becsomagolta kartondobozba, nehogy megsérüljön a postán.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sir Psycho #268 üzenetére
Köszi a választ. Nem sűrgős, csak érdeklődöm.
Persze nem lehet kapni. Jellemző.
-
Sir Psycho
aktív tag
A mi kérdésre magad is megadtad a választ
ott van az emlitett #33 hszben a linken.
Táp neve: Sparkle Power SPI220LE 80 Plus power supply már csak egy gond akadt, nemtudok mo-i forgalmazórol illeve lelőhelyről.A tápos topik szerint pedig a minőséggel nem lenne gond.
-
Vladi
nagyúr
Nagyon tetszenek az ilyen kicsi gépek.
A tápellátás ami érdekelne. (#33) tlac hszben liknelt oldalon a képen van egy pici táp. Az mi és hol lehet kapni?
(#69) nyunyu:
FreeDos-t próbáltad már? Hátha.
-
durkonorbi
tag
Hello!
Nincs valakinek egy ilyen lapja eladó véletlen, aki megunta, már nem használja, váltana stb ..
Mert keresek, de ujat nem akarok venni ha nem muszály...
apropo, nem tudjátok véletlen, van hozzá olyan mod bios, esetleg progi, stb. amivel lehet downgradelni a procit? Mert gondolom alapból a bios nem tartalmaz ilyen opciót ..
-
papirhajo
csendes tag
Üdv Urak!
Erről a Celeron 220-as prociról nem sok infót lehet találni. Intel Processorfinderen nem tudja valaki milyen kóddal érhető el? Vagy valaki nem tud valami adatlapot erről?
-
shtml
őstag
Ebbe e házba nagyobb lap nem fér bele, ez esetben pedig számít nekem az egész gép mérete. No persze kell még barkácsolni rajta. Meg kell hosszabbítanom az alaplapra menő tápkábelt és lyukat kell vágnom a ház tetejére a ventilátornak, mert a benne lévők túl hangosak.
Processzorral együtt 14e-nél olcsóbban jutottál hozzá? Nem is rossz!
-
Chaser
legenda
Fogyasztásban se rosszabb alulfeszelve a procit, mint a GLY2. Mikor a tesztekben láttam a chip fogyasztását hittem is meg nem is, de a borda tapizás végképp meggyőzött
Mérete nagyobb a lapnak kicsivel, tudása meg felszereltsége viszont sokkal de sokkal jobb. Letöltőgépnek is inkább ezt venném már, ráadásul még olcsóbban is jutottam hozzá, mint az intel laphoz.
szerk: ráadásul viszi az 1080p-s HD filmeket, ajánlottak egy KM player nevű progit, ami csodákra képes
-
shtml
őstag
Próbáld ki te is a GLY2 lapodat. A grafitozás után feltétlenül fújd le róla a fölösleges grafitot és egy kis ecsettel is tisztogasd meg, nehogy ott is maradjon grafit, ahol nem kellene.
Kíváncsi vagyok, neked hány voltnál indul el a lapod. Vagy az enyém egy szerencsétlen példány, vagy - és én inkább erre tippelek - az egyfázisú tápellátás miatt olyan hullámos a Vcore, hogy normális átlagértéknél is már túl kicsi a fesz a hullámvölgyekben. Bár egytized voltos hullámzás túlontúl soknak tűnik, de sajnos most máshol van az oszcilloszkópom, nem tudok megnézni az ingadozást.
-
shtml
őstag
Kissé leült a topic, de azoknak, akik még olvassák, van egy rossz hírem. Ma kipróbáltam az egyik korábbi hozzászólásban belinkelt német oldalon megadott Vmodot. A BIOS szerint a mod nélkül 1.328V volt a Vcore. A moddal 1,200 voltig tudtam lemenni (1.192 és 1.200 között ingadozott a BIOS által kijelzett érték), de ennél kisebb Vcore-ral nem indult el a lap.
Ezek után oprendszerrel már nem is próbálkoztam, de 1.200 V-on nyilván nem lett volna stabil az oprendszer. Korábban Windows alatt üresjárat és Orthosszal való full terhelés között 0.03 V droopot mértem, vagyis a különbség a lap indíthatósága és a terhelés alatti default Vcore között alig egytized V - de természetesen nem szabad engedni, hogy terhelés alatt 1.200 V-ra csökkenjen a Vcore.
Ebből számomra az következik, hogy az Intel nem véletlenül ad 1.3V-ot a processzornak. Vagy esetleg kifogtam egy különösen peches példányt.
-
nyunyu
félisten
Masfel eve, mikor megjelent idehaza, akkor 43000+fa korul volt, most 45100+fa a nagykerara.
Rajta levo C3 1300 egyebkent tenyleg harmatgyenge.Anno mericskeltem a kulonbozo ipari PCink teljesitmenyet, a regebbi gep C3 1GHz-je kb. egy 400-433-as celeronnal vetekszik, eleg csunyan kikapott a Celeron ULV 650-tol.
Ja, utobbin passziv hutes van, mig C3-ra kotelezo a propeller. -
Gitros
aktív tag
Én konkrétan valami ilyesmire gondoltam: [link]
Ez ugye 1300MHz-en megyen... Amennyire tudom ez Kb. 6-700MHz-es Celeron teljesítményét tudja hozni. (Azért nem is gondolkodtam soha az általad említettekben, mert sztem, egy 500MHz-es Epia egy sima K6-2-essel befogható... úgy 2000 forintból)
De méregdrága... még mindig. Az Intel alternatívája 11nettó!!!
Ennyiért egyszerűen befoghatatlan.
Simán best buy.Uff Gitros voltam...
-
nyunyu
félisten
Via Epia annó 60 magassága volt (boltban). Most nem tom mennyin tendálhat de sztem olyan 40-50 lehet az is.
Epia az egy vicc.
3 eve kerult 15+faba egy Epia 5000. (legkisebb tudasu Epia)
Ma meg 21+fa az Epia 5000AG.Utobbi nem tudom, miben ter el a harom evvel ezelotti verziotol, hiszen ugyanaz a chipset, Eden 533MHz, sima/nem DDR ram kell bele...
Na jo, 3 eve az Epia 5000 rev1.0-an meg 1 PATA+1 floppy csati volt, viszont 2 evvel ezelotti Epia 5000 rev1.1-esen mar ugyanigy 2 PATA+0 floppy, mint a mostani 5000AG-n.
-
bullboy
tag
A Silverthorne mindössze 25 mm2 alapterületű, 47 millió tranzisztorból áll, TDP értéke típustól függően 0,6 és 2,5 watt között alakul, órajele 1,8 GHz-ig skálázódik.
Ph!-s cikk idézete.. 0,6W...
De ha az MSI-be egy ilyet tesz az ember fia, mint a lista legalsó szereplője: http://prohardver.hu/hir/atomolcso_atom_meregdraga_mobil_negymagos.html
Az sem rossz éppen, hát még az ára.. -
neduddki
nagyúr
HI!
Nekem k8as es k9es integralt via-kbol /k8m800 ill. 890/ van egy rakas es azt kell mongyam folotteb es kellemesen meg vagyok elegedve veluk nem egy sebessegbajnokon /nforce 3 250tol simankaopnak egyforma procval (pl. kedvenc semp3400+)/ de stabil es jo strapabiro irodai konfigok vannak beloluk, en csak azert hoztam par d201gly/2 mert eppen nem volt semejjk nagykrben lap amikro sos-ban kellet nagyon ocso gep.
udv
neduddki
-
Gitros
aktív tag
Egen... bár én nem voltam tisztában az árával, de szinte sejthető volt, hgoy valhogy így alakul.
Egyébként relat...
Via Epia annó 60 magassága volt (boltban). Most nem tom mennyin tendálhat de sztem olyan 40-50 lehet az is.Ebbe az Alba lapba notiram kell, proc, hűtő... Tuti nem áll meg a cucc 80 alatt. Oks, hogy megeszi asztalostul a többi hasonló apró cuccokat, de ez már átesett a ló túlsó oldalára.
Ez inkább barebone-ra jó. Fícsörök alapján... oda viszont kéne egy VGA bővítés is. Tehát az is kilőve...
Érdekes öszvér na!Uff Gitros voltam...
-
Chaser
legenda
Nálam először ott bukott el anno, hogy 1 sata csati van rajta, nehogy már vegyek átalakítót 3-4k-ért, ha kell még egy sata eszköz, mikor a lap bruttó 9-10k. Aztán ugye ez faxa kis MSI, és a régebbi mATX lapjain nem lehetett feszültséggel manipulálni, a vga-ja gyenge, felszereltsége gyenge, Maradtam a jól bevált GB-nél,nv chippel, hadd szóljon
, 22x24-es a lap, kicsit nagyobb mint az MSI, de überjó
-
bullboy
tag
Elég az... ha kell optikai olvasó, abból egy notiba való slot-inest ráköthetsz PATA-n keresztül egy átalakítóval. Nekem most egy cipősdobozba van beépítve egy P4-es lap, 100W-os táp, 20 GB SATA noti winyó, ez utóbbi PATA-SATA átalakítóval, és szépen muzsikál..
12 ezer Ft-ban megállt az egész.. -
vwpolopg
őstag
Én is hasonló projekten gondolkoztam, ugyanezzel az alaplappal. Én háznak egy tükörfényesre polírozott régi alumínium elsősegélydobozra gondoltam ha belefér. Meg kéne egy ide vagy sata csatlakozójú tálca nélküli dvd író, csak azt nem találtam sehol... utánaszámoltam, a végösszeg olyan 40k körül lenne.
Ilyenre polírozva:
[kép]egy ekkora mentődoboz, mert az előző az kicsi:
[kép2] -
bullboy
tag
Bár nem az aktuálisan tárgyalt laphoz írnék, de ez is érdekes lehet. Egyik 3 betűs kiskerben találtam, de nem reklámozom őket. Inkább a lapot magát: [link]
Sztem erre is lehet kisméretű gépet építeni, ráadásul a "legcsúcsabb" 2 magosokkal. 21x20 centiméteres.
-
nyunyu
félisten
Buzzer helye mar megvan, csak eppen lesporoltak rola...
-
nyunyu
félisten
Hirtelen nincs elottem a lap, de nincs veletlenul raintegralva egy piezo csipogo?
-
gaben
aktív tag
válasz
Sir Psycho #220 üzenetére
igen,azt.
-
gaben
aktív tag
Ezeken a lapokon hol van a speaker csati?Volt hozzá egy matrica,ahol a csatik voltak feltüntetve,de én nem találtam..
? -
shtml
őstag
válasz
Sir Psycho #217 üzenetére
Ha jól látom, az ofszetet módosítja (növeli) negatív irányban.
Sajnos itt azt is írja, hogy 1,1 V-on már hibázik a Prime-mal:
"bei 1,16V ist die CPU noch Primestable, bei 1,1V nicht mehr, die Temps sind ziemlich gesunken, bei Freiluftaufbau komm ich auf nur 82° bei 20° Zimmertempertaur (passiv versteht sich)."
Persze nála 82 fokos a processzor, ha jobban hűtjük, akkor talán lehet lejjebb is menni a Vcore-ral. Kár, hogy nem írja, mennyi volt a mod előtt.
A helyzet az, hogy ez az Intersil regulátor csak egyfázisú, így lehet némi hullámosság a Vcore-ban. Sőt ha jól látom a képen (a lap most nincs a közelemben), akkor a Vdroop is be van állítva a kapcsolásban, ez pedig megköveteli, hogy terheletlenül a Vcore a max. közelében legyen.
-
Sir Psycho
aktív tag
Egy kis Vmod a kedvenc lapunkhoz
Ezt is kicsit soknak érzem még, kérdés lehet-e még ezt csökkenteni 1-1.1V-ra?
-
shtml
őstag
Most éppen a D201GLY2 feszültségszabályozó IC-jének adatlapját tanulmányozom, ennek alapján simán le lehet vinni a Vcore-t akár 1.00 V-ra is. Sajnos 2-3 hétig nem lesz a kezem ügyében a lap, ezért nem tudom, mennyire kell hozzányúlni a VID lábak manipulálásához, de a lényeg az, hogy megoldható.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Te irtad: "Ma meg akartam rendelni a lapot, de nem volt a nagykerben" erre adtam egy intel disztit a masik meg a Asbis, de nekd nem nagyker kell hanem kereskedo:- ) jovo heten hozatok Nked is kel?
Amugy shtml-bek igaza van:- ) ha nincs eppen fpn akkor nyulok glc-hez /gyakorlatilag az osszec vga nelkuli geobe ezeket rakom/udv
neduddki
-
Chaser
legenda
válasz
neduddki #203 üzenetére
Mi passzív és mi 12-es venti?
boltot thx, ez valami nagyker gondolom, belépni se tok.
Dobozával nem tom mit csinálnék, talán abba építeném a gépet?Az is lehet
#205 shtml : Fasza az FSP, bár sztem használhatóbb lett volna, ha a keskenyebb végére rakják a tápcsatit, ahogy nézem ezt azért meg lehet oldani
-
shtml
őstag
Nekem szerencsére 3 villamosmegállónyira van az ebolt.
Az OEM tényleg azt jelenti, hogy nincs doboz hozzá, de kit zavar. Először csak a lapot akarták adni az eboltban, de minimális győzködésre az eladó kihozta a driverlemezt, a PATA és SATA kábelt és egy öntapadós papírt az alaplapi csatlakozók kiosztásával.A táp egészen csendes, bár ez nem sokat mond, mert a D201 nemigen dolgoztatta meg, így a táp 8 centis ventilátora is alapon járt. Itt van róla még egy kép:
-
neduddki
nagyúr
HI!
NA akkor bejelntkezem egyik gly2-es geprol:- )
udv
neduddki
-
Chaser
legenda
Jah tényleg...sok helyen azt olvasom hogy OEM, ez azt takarná hogy zacsis kiszerelés? Az intel oldalán levő kis dobozka nyista?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- BestBuy topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dune: Awakening
- CNC topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Mesterséges intelligencia topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest