- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- Fujifilm X
- Steam Deck
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Gyérökök öröm e bodottá..
Jövő héten életre keltem eme remek szerkezetet.
Tesztek:
2Gb Gskill megyen-e benne.
Ha megjön a vinyóm, akkor a linuxra ráfekszem, illetve meglesem melyik disztrib az, amivel alapban megy az init VGA normális felbontással.
Ubuntunál nem jött be a szerkesztgetős módszer.
Utána ha már mindezen túlvagyok meglesem mennyit eszik tuningolva a deszka, valamint alúlfeszelt Vmoddal is.
Akinek valami kérése van, az jelezze mielöbb, hogy rákészülhessek.neduddki: az miaz?
-
szacsee
nagyúr
Gyérökök, van egy elvetemült ötletem..
A deszkával kompatibilis a Gigabyte I-Ram!
4Gb memó elég a Linux-nak és a win-nek, így baromi gyors lenne, bár a fogyasztás megnőne, de piszokul menne tőle a vas.. -
szacsee
nagyúr
Leírtam a megoldást, mindenkinél kell, hogy működjön!
Na majd biztos belémkötnek, hogy ezért logout-ra írtam... -
szacsee
nagyúr
válasz
-SUICIDE- #481 üzenetére
Semmi, mindent felimert.
..xp-nél meg User Error lehet másoknál.
Moncsiprobléma megoldva! Ellenőrizve!
Déli hídnál van még valami amit az XP nem detektál jól, de azt is elintézem...
Fejlemények, megoldások éjjel.Linux-ra holnap ráfekszek, de ott csak az xconf-ot kell módosítani..
-
szacsee
nagyúr
Megvan a megoldás!
Kihuzom akkor is 1280-ban indul a moncsi valósan!
Még ellenőrzöm, nehogy csak nálam működjön és dobom az infót. -
-
szacsee
nagyúr
válasz
#95590400 #456 üzenetére
Valszeg méri, de ez már más tészta..amúgy milyen táp..?
FSP GSL széria asszem 68%, és azt is kb load környékén tudja, amúgy alatta.
85%-ot az aktív PFC-sek szokták tudni, ha passzív akkor kb max 75 ideális esetben.
Általában noname tápnál olyan 65% körül szoktam számolni, de ki tudja..( codegen táp havernál fűt, mint állat és tudjuk, hogy a primer-secunder kör között is képződik veszteség (főleg itt), valamint a feszstabok álltal hővé alakított teljesítmény is jelentős) gondolom ezért fűt mint állat egy 400-as kodegány, ami normális táp esetében kimeneti oldalon 400W-ot le is tudná adni, addig ez a rüszmeteg 220W környékén behasal.
Amúgy egy D531-es P4+7800GS (Agp) kombót küldött vele, de már megvette az 500-as FSP Bs2-met. -
szacsee
nagyúr
válasz
-SUICIDE- #455 üzenetére
Kösz akkor ezt megúsztam..
Kicsit beletúrtam és X restartnál kérdezett ezt-azt, de konkrét monitor-vga kombót nem találtam így beállítottam a moncsit LCD 1280x1024-re, a vga-nak meg valami sis illesztőt.
Amikor megnéztem az X.conf-ot meglepődtem mennyi maszlag került bele.
Műkszik, de a max felbontás 800x600, na meg vesa vga..tlac: Guglizás közben találtam rá erre. 4. post.
Ha jól sejtem ez is csak 2D-be fog menni, pedig a hw tudná a 3D effekteket. -
szacsee
nagyúr
válasz
-SUICIDE- #452 üzenetére
Nyugi aki csuklóból nyomja a linuxot, annak fél percbe sem lenne gondolom.
Láma linuxos létemre, a netezős gépen már kinyírtam az x.conf-ot, tehát újra kell telepítenem, utána tlac moddját beleteszem és kiderül.
Találtam viszont hozzá meghajtót, ma viszont nem kockulok, esetleg estefelé, vagy holnap délelött, akkor meglesem és írom a fejleményeket. -
szacsee
nagyúr
válasz
#95590400 #439 üzenetére
Melyik memtest-et? Az Iso-sban a 3.04-es szar volt..hibázott jó modulnál is nálam..
Hireen boot cd-n indíts egy goldmem-et, az elsőre megmondja, ha valami nem kóser.
Milyen táppal eszik ennyit? -
szacsee
nagyúr
Talán ez segít majd, ha valaki ki akarná próbálni..
Linux driver rpm..
tlac: Ubuntuban a rendszer- beállítások- képernyő felbontás.
Xorg-ot nem tom hogy kell kezelni, a hétvégén azzal pecseltem vóna..
Leírást, linket nem tudnál adni segítségképp? -
szacsee
nagyúr
Nálam xp alatt olyat csinált, hogy ha 1280x1024-be tettem, hogy az asztal felbontását átállította, de pl a tálcát csak úgy láttam, ha lehúztam az egeret...scrollozott az asztal..
tlac: 804-es Ubuntu max 960x600-at enged..
Hétvégén ráfekszem a témára és meglesem..sok Usert bukik a linux világ ilyen drivergond miatt sztem..semmivel nincs bajom, de a vga-t nem kezeli normálisan..960-ban mintha 256 színnel menne, 800x600-ba meg talán 16 biten.. -
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
10.2-es 64 bitesem volt csak itthon, most írom ki az ubuntut, meglesem mit tudok elérni.
Full kezdő vagyok, lehet nem jövök rá, de amint megtudok valamit szólok.
Már nyaggatom a linux szakikat..
Egyébiránt csak a 64 bites eszi a memót mint az állat, vagy a többi linux is memóriagyilkos OS? -
szacsee
nagyúr
Feltetttem a Suse-t, vedd vissza a felbonttást 1024-be és 16 bit-re akkor jó lesz. Az intel driverét töltsd le akkor műkszik tökéletesen magasabb felbontásban is.
shtml: Letettem az 1 bordás megoldásról..Jelenleg a P1-es passzív csücsül az északi hídon.
Zárt házban ennyi fokos? Képeket tennél fel róla? -
szacsee
nagyúr
Valaki nem nézte meg mennyi különbség van magasságban a CPU-SB-NB között?
Aki mérte pü-zön rám megköszönném.
Sajnos csak ódivatú módszerrel tudok mérni eszközök hiányában, de ha valaki mérte, akkor tudok hasonlítani.
A borda kezdeményt majd feldobom képben..sztem durva nagyon..
Még kifaragom belőle a kondi, lefogató helyeit és jevek.. -
szacsee
nagyúr
Már frissítettem, a lap tudná sztem, mivel a toolkit-ben engedélyezve van és látni..
Valszeg a proci nem tudja, de asszem csak fix clock-on megy...mintha már néztem volna.
Az Eist-et pedig a toolkit-ben láttam, amint a biost hozzáadtam. -
szacsee
nagyúr
Ki frissített már biost?
Az újban benne van az EIST is.. -
szacsee
nagyúr
Kösz!
Borda felhajtása folyamatban..
Ja és kentem rá As5-öt, hogy jobb legyen a kontakt..
Én a vinyót (noti), ha meglesz majd a lap elé keresztbe teszem...fentről pedig kapja a levegőt.
Van itthon ratyi ház, azon gyakorlok lyukvágást.
Jelenleg a ház hátsó fele nyitva van és egy 12-es venti tolja be a luftot..a vinyóra és a procira felesben...a hátsót is bekötöm, mivel így nem sok mindent kaphat az északi híd.
Ja van itthon egy passzív P1-es bordám, brutális a drága, lehet szétvágom, kicsinosítom és azt rakom a gyári borda helyére.. -
szacsee
nagyúr
Logout cikkemben kedvenc lapunkról írtam..ill az összeszerelés procedúrájáról tettem fel képeket...
Külön köszönet shtml fórumtársnak az ötletekért!
Remélem nem baj, hogy felhasználtam.. -
szacsee
nagyúr
Na kész a cuccos, holnap beröffentem, képek is akkor..ill ma.
Én kicsit hátrébbtettem a lapot, mint shtml, így egy notivinyó elfér a lap elött keresztbe.. -
szacsee
nagyúr
válasz
-SUICIDE- #364 üzenetére
Ha mondasz olyan distribot, ami felmegy és nem kell vele sokat pöcsölni, akkor felteszem és mondom a tapasztalatokat..
Sajnos a SUSE 7 volt az a linux amit próbáltam (7CD+könyv), még anno, de beleuntam..segítség híjján nem mentem sok mindenre.
Egy egyszerü verzsönt mondasz, akkor szívesen meglesem.
A házat én is meghekkeltem, ha tudsz forrasztani, akkor ajánlani tudom csak. (táokábelt kell hosszabbítani, vagy veszel 1db 20-24 pin és 1db 24-20 pines toldót. (képeket éjjel teszek fel).
A táp áramfelvételingadozása megszűnt...igaz nem volt sok, de most nem hülyül vele a fogyimérőm.bencee: Hát nemtom, a codegenből 1-2 cuccos ki van spórolva, ha kis veszteségű adapterrel és pl picoups-el meg tudod oldani, akkor nyerhetsz 1-2 wattot, de szerintem egy normális kis táp jobban megteszi.(sajnos nem tudom milyen hatékony a pico és mik vele a tapasztalatok).
A notivinyó mennyire melegszik, ha pl egy 3,5-ös helyre tenném venti nélkül? -
szacsee
nagyúr
Na most mán nem tom mi is a helyzet..inkább leírom, hátha valakinek van ötlete..
Szal a tesztkonfig így néz ki:
D201GLY2
Gladialtec Silend Blade a rear fan csatira kötve, ez hűti a lapot
Pioneer DVR 109
Samsung HD120IJ (hibás vinyó...nidec motoros szériahiba..műkszik, de melegszik mint atom és kerreg mint állat) ezen a Bordoi féle ház hátsó ventije...Superred 0,12A
Delta táp...
Na win telepedett, kellemesen csalódtam ebben a lapban...eléggé gyors, nem erre számítottam.
A fogyasztással viszont már nemtom mi a helyzet..
Nagyobb ingadozások vannak fogyimérőn, mint a codegánnyal, de kezdenek összemelegedni..mérő+delta táp..
Szal ha a vinyó nem ketyeg, akkor win alatt idle 27W-ot zabál a bestia..
Orthos alatt nem hittem a szememnek, ezért a super pi-t letöltöttem. A helyzet a következő Orthos indításkor (Small FFT...8-as prior) ingadozik a fogyasztás (34 és 41W között), de 5-10 mp múlva beáll 36-ra és onnan meg sem mozdul.
A másik, hogy Super Pi alatt 34W-ot csókol a konnektor felől.
Ha normálisan tudok a fényképezőgéppel vidijót felvenni, akkor felveszem és feltolom, mert még nekem is hihetetlen (igaz Quadom van a másik konfigba, de az Atom 39W-os Pi tesztjéhez képest ez brutális...bár lehet annál a konfignál a chipkészlet csókol rendesen). -
szacsee
nagyúr
Azt tudom..de már meg lesz oldva..vagy haver ad 20 pines kábelt, amit egy tápból herélt ki, vagy 1K-ért hozok holnap egy működő PSU-t, ami használt és azt herélem ki..
shtml: nemtom, annyira nem értek hozzá, de meglesem..amúgy még nem késő, ha esztétikusra akarod, akkor ratyi táp..kábelköteg levág és a tápon belűl megtoldod..
Huhh tényleg Delta táp van benne.. -
szacsee
nagyúr
Na nem a winyód a hunyó...
Lehet az is, de megnéztem ezt a Dell tápot és majd leestem a székről.
A Codegány 6 W-ot kajolt...kikapcsolva (mámint a lap), ez Dell-el 13W.
Idle bekapcs után a Codegen 34W-ot mutitott max, a Dell-nél néha felugrott 60-ra is..ja és venti nem is volt rajta..
Szerintem mérj újat, ha tudsz (FSP-vel is), de én mindenképp mérek Idle Load fogyit majdan..
Codegen 400W-al, FSP 350 PNF-el és ezzel a Dell-el is.
Kiváncsi lennék a PicoUPS mit eszik...majd kiderül mi a ludas..
Mivel Te 1 KWh után mértél átlagfogyit, ezért elképzelhető, hogy nálad is vannak ilyen 60W-os tüskék, de mivel átlag 30W-ot kajol ezért nőtt meg a fogyi átlaga 38W-ra.. -
szacsee
nagyúr
Na mondom:
Alaplap+Geil Value 800 DDR2 1Gb+ Codegány 400W+ Pio DVR 109+ Zalmann MFC1+Gladialtec Silend Blade venti..
Hirens boot cd goldmem alatt 26Watta átlagban, amikor tekergettem a zalmin, akkor néha 31 Wattát is evett a rohadék..
Utána leszedtem mindent, only alaplap...biosban, boot közben néha felvillant a 20W, de átlag 23Wattát csókolt a konnektor felől.
Utána Samu HD120IJ Nidec motor KO-s döglendező vinyómat is rádugtam hadd akassza ki a villanyórát és az első sorban felsoroltakat, de itt már a venti és a lap között nem volt szabályzó...na így evett a rüszmeteg kemény 34W-ot átlagban..
Ha becslésekbe bocsájtkozhatok, akkor kb prájm alatt lehet oan 40-50W a maximális fogyasztása, de ezt majd a hétvégén..
Szóval shtml nemtom milyen vinyó az, de kajol rendesen..a dell táp sztem jobb hatásfokkal bír, mint a codegány, ami szerintem max 70%-os lehet és akkor finoman fogalmaztam.
Uhhogy szerintem...notivinyóval IDLE tartható a 30W alatti fogyi, terheltet meg majd leskelődök valamikor.
Ha lesz ház, akkor szellőzéstani értekezletet hívok össze, mert ha jól sejtem szívatni akarjátok a ventivel a házból a meleget, ami szerintem nem lenne rossz ötlet, csakhát van egy-két buktatója..nade ez majd később.
Az északi híd baromi meleg, talán melegebb mint a proci, tuti bordacserés lesz a cucc, még van itthon egy kis AS5-öm, azt rákenceficélem és jó is lesz.
Más alkatrész nem melegszik a lapon, ahogy elnézem...szerintetek? -
szacsee
nagyúr
Nekem van fogyimérőm..konnektorba dugós, ma meglesem műkszik-e, ha tudok szerezni hosszabbítót atx-hez..és megjön a ház, akkor kérésre mérhetek...pl:
Mplayer HD, prájm meg amit akartok..
Csini a lap ezzel az ezüstbordás geil rammal..Tényleg hosszabbítót hol vettél, nálunk vidéken azt sem tudták mit akarok..csak 15 cm-es 20-24 pin átalakítójuk van...
-
szacsee
nagyúr
Nyáháhá megjött a lap, kösz Fuzik icakára tesz és nyilatkozom..ha elindul a 620-as Corsairrel..
-
szacsee
nagyúr
Ez a cerka amúgy szorzó lock-os, vagy sem?
Jó lenne, ha lehetne babrálni a szorzóját..na meg az rmclock tudna feszkót csökkenteni..édes álom.
shtml: Nálad a 38W notivinyóval, vagy 3,5-össel jött össze, mert ahogy nézem a notivinyók 2,5W-ot kajolnak írás, olvasás közben, a desktop társai pedig 9,6W körül..ebből kiindulva egy kevesebb fogyasztású ventivel, ha 3,5"-os hdd-vel mértél a fogyasztás 30W alá tolható.. -
szacsee
nagyúr
válasz
madmaxhu #330 üzenetére
Bordoi féle lesz mellé..kicsit zsiványan kialakítva, de ha meglesz a cucc és összejön dobok fel képeket..
Nyunyu: Tudom nem sokat számít egyeseknél, hogy mennyit kajol a gép, nálam sem, de mindek kajáljon annyit, ha 20K-ból össze tudok rakni egy olyan gépet, ami jóformán semmit nem kajol (többi alkatrész van itthon). Ja és tudomásom szerint már leledzenek olyan Live CD-k, amivel bootolva nem kell vinyó, így még szerintem 25W alá esik a fogyasztása kb..főleg ha normálisan dobod össze és nem teszel bele még ventit sem.
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Ha minden igaz, akkor tulajdonosa leszek egy ilyen alaplapnak, kiváncsi vagyok rá mit tud.
Főleg internetezni rakom össze, arra meg elegendő...150W az idle fogyasztása a gépemnek, ezért határoztam el magam egy ilyen masina megépítése mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged