Új hozzászólás Aktív témák

• TurboK0

tag

ID-Cooling IS-55 egy 5600G-re elég, de csak ha van elég légáramlás a kaszniban. Illetve érdemes kicserélni a ventijét egy komolyabb darabra, nálam Noctua A12x25-el volt "elég".
    De ezt is csak úgy ha van légáramlás. Pl. a Jonsbo C6-ban ATX táp blokkolta teljesen. Ha a tápot a kasznin kívül tartottam akkor rengeteget esett a hőmérséklet.

Alaplap VRM-re nagyon gagyi bordákat tesznek, én szereztem be memóriára való réz bordát és azt applikáltam a gyári vasdarabok helyére. Így még torony hűtővel is szinte egyáltalán nem hevülnek fel.
    Sajnos amit rendeltem azt utána azonnal le is vették a Merlinről, lehet mert 2-3 hét volt mire beszerezték. De a gyártónál még kapható:
    https://shop.alphacool.com/en/shop/passive-cooler/17426-alphacool-gpu-ram-copper-heatsinks-10x10mm-10pcs
    Van 14x14mm verzió is, de nálam a VRM-re a 10x10mm pont jó volt. A gyári hűtőborda párnájára rá lehetett tenni. Meg a gyári borda csavarozásának a lukain át lehet vezetni kábel tartót és azzal odarögzíteni, hogy ne essen le véletlenül.
    Azt sajnos nem tudom megmondani hogy jobban is hűt-e, mivel az alaplapomon nincs VRM hőmérséklet szenzor. De igyekeztem elég erősen rányomni, és a gyári bordához képest alig langyos. Ha van a házban légmozgás akkor meg még annyira sem melegszik.

SSD-nél egyébként úgy olvastam hogy normális hogy elég forró, még ilyen 50-60 fokon is. Akkor vannak gondok ha a hőmérséklet miatt lelassítja magát, de ez inkább a PCIE 5.0 meghajtókra jellemző, amihez még nem nőttek fel a chipsetek. Lehet régebbi PCIE 4.0 meghajtóval is előfordulhat, de ahhoz csak elég egy sima m.2 borda ami szinte minden alaplaphoz jön. Ha nem, van olyan meghajtó ami külön bordával együtt jön, de láttam már 3-4 centis aktív hűtéses, heatpipe-os SSD-t is (az asszem PCIE 5.0-ás volt).

Új hozzászólás Aktív témák