Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• phulee

tag

válasz TurboK0 #62067 üzenetére

Köszönöm a részletes tanácsot, nem tudom mennyire számít OFF-nak ez a téma ebben a topikban?

Az rögtön lejött, hogy iszonyatosan jól összerakott program. Nálam megtalált minden általam ismert ventit, még a videókártyának a két ventijét is. Egyedül nyilvánvalóan a tápét nem.

Pont ezekkel a görbékkel kezdődnek a gondok, annyiféle vezérlési lehetőséget adott fel, hogy azt sem tudtam elképzelni, hogy mi mire való, illetve az én esetemben melyikkel lenne érdemes kísérletezni. Most jó tippeket adtál, ezek mentén megpróbálok valami deszkamodellt összerakni és elindulni vele.

Még arra kell rájönni, hogy az a rengeteg szenzor pontosan hová is tartozik, a CPU-nak is van kapásból kettő és az alaplapról is jön vissza vagy 5 adat. Szerencsére csak NVMe van a gépben, annak kell megtalálnom, hogy van-e külön érzékelője.

Ahogy fentebb írtam, a jelenlegi ventillátor elhelyezés szerint, két légáramlat jön létre a házon belül. Ezért az lenne a tervem, hogy ezeket próbálnám meg külön vezérelni, egyik a GPU alapján, másikat a CPU, NVMe, illetve az alaplap adatai szerint. Kérdés: lehetséges-e egy ventillátort két görbe alapján is vezérelni? Gondolok elsősorban az elöl lévő, kifelé fújóra, hiszen azt adott esetben a CPU-tól, illetve a GPU-tól is függően kellene kapcsolni, ha egyik vagy a másik érzékel túlságosan meleget, hogy ez elszállításra kerüljön a házból.

Új hozzászólás Aktív témák