Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Nixon18 #40303 üzenetére

    Csak néhány gondolat, de hallgass meg másokat is:

    A CPU+alaplap teljesen jó lesz szerver feladatokra és Full HD videó lejátszáshoz. Nekem i3-6100-am van, amiben egy HD530 iGP ketyeg, és remekül visz minden Full HD anyagot. A G4560T-ben HD610, a G4600(T)-ben pedig már HD630 van, nem lesz velük gond, dedikált VGA-ra nem lesz szükséged. Viszont ezek már Kaby Lake-ek, nem kizárt, hogy csak BIOS frissített alaplapokba fogod tudni őket beletenni, erre majd figyelj oda.

    A 2 TB méretű 2,5"-es merevlemezek tartósságáról és megbízhatóságáról nem tudok nyilatkozni, én ilyen méretben inkább 3,5"-es darabokat választanék, viszont azok már nem biztos, hogy beférnek a Metis-be (ezt a többiek majd megmondják). Azt viszont megfontolnám, hogy adatbiztonság és adatsebesség szempontjából nem érné-e meg inkább több HDD-t RAID-be kötni. Nem szerverbe szánt SSD-t én nem feltétlenül alkalmaznék médiatár célra.

    Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha szervert építek, akkor nálam a küllem (SSD megjelenése, színe) sokadlagos szempont. Ráadásul ha tényleg szerverként (tehát 24/7-ben) fog üzemelni a vas, talán nem szükséges M.2 SSD-t rakni az OS alá, hiszen ideális esetben egyszer (esetleg a komolyabb frissítések alkalmával) fog be-boot-olni egész életében.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák