Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz picur10 #17126 üzenetére

Igen, ilyen módon tápcsatlakozó nélküli dVGA-t (pl. HD6670, HD7750) minden további nélkül tudsz a G860 mellé rakni PicoPSU-160-XT + Dell DA2 esetén. Elméletileg három felé osztott +12V-tal (3. a dVGA tápcsatijába) egy kellően alacsonya fogyasztású (35-45W) processzorral társítva akár a HD7850 is szóba jöhet, de azzal nincs minden kétséget eloszlató tapasztalat. Előfordulhat nem várt buktató, mint az LR1106+Dell DA2 esetében.

A linkelt pico utánzat tapasztalatok hiányában zsákbamacska. Bár csábító az alacsony ára, de:
    - nem ismert az egyes ágak terhelhetősége, vagy legalábbis én nem láttam sehol feltüntetve, márpedig a 12V ez esetben kulcsfontosságú.
    - kérdéses a megbízhatóság, az alkatrészek minősége. Érdemes lenne egy elektronikában jártas személyt megkérdezni, hogy pusztán a képek alapján mi a véleménye a mini-box.com-os picoPSU-khoz viszonyítva. Laikusként az a benyomásom, nem véletlenül nagyobb a drágább táp nyákja és rendelkezik több alkatrésszel.
    - nem látom, hogy lenne rajta külön a proci tápellátására való P4-es tápcsati, ami elvileg nem gond, hiszen azt te is közvetlen az AC adapterről etetnéd. Azonban ez árulkodó lehet arra, hogy eredendően csak kis fogyasztású rendszerekhez szánták, erősebbnek mondható 12V-os ág nélkül.
    Szóval csak saját felelősségre!

Igen, ez az adapter kábel rendhagyó. Egyénileg kell összerakni. De mivel szabványos Molex Mini-Fit Jr csatlakozókra épül, így kis elhivatottsággal komolyabb gyakorlat hiányában is összelegózható. Számomra a legnehezebb részt az érintkező tüskék kipiszkálása jelentette a meglévő csatlakozókból, mert a több ezer forintos, erre használatos célszerszám hiányában magam faragtam hajcsatból kellően vékony és lapos alkalmatosságot, amivel hozzá lehet férni a csatlakozó szűk résén keresztül a tüske két oldalra horogszerűen kihajló lemezkéjéhez, ami meggátolni hivatott a csatlakozóból való kicsúszását.

Új hozzászólás Aktív témák