-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Srácok, a logout írás elmarad, itt írom le röviden a tapasztalatokat.
Megjött a pico táp, az az igazság hogy kisebb mint gondoltam.
A külső (192 Wattos) viszont hatalmas. Nagy piros pont jár a short-circuit.com-nak (e-bay-en vettem, de elvileg közvetlenül is lehet tőlük rendelni) mert az amerikai tápkábel helyett európait mellékeltek, és most a USPS-t is dícséret illeti mert elsőre idetalált a csomag (ez a második rendelésem a Amerikából, az első kb 2 hónap után jutott el hozzám, nem sokkal a pótcsomag után). Nem koaxiális (nem tudom pontosan hogyan hívják) tápcsatival rendeltem hanem 4 pinessel, a paneltápon az alapértelmezett csati volt, mellékelve kaptam a másikat.
A tesztkonfig: Gigabyte Z77N-WiFi, Celeron G540, 2*2 GB DDR3, HD4350, SanDisk SSD 64GB.
Mérést csak a Chieftec-kel, Pico-val és a 350 wattos Be Quiet SFX táppal csináltam meg, sőt igazából mindegyikkel csak a terhelés nélküli eredmények vannak meg, gyakorlatilag nem látom értelmét hogy kibányásszam a Seasonic-ot a "nagy" gépből.
Idle: a Chieftec öregecskedő technikája nem hazudtolta meg önmagát, 46 wattot mutatott a fogyasztásmérő. Az SFX táp és a Pico+kocka fej-fej mellett harmadával kevesebb fogyasztást produkált, előbbi 32, utóbbi 30 wattos eredményt hozott.
Terhelés alatt a Pico-val mutatott csak relatív stabil értéket a fogyasztásmérő, a Be Quiet-tel össze-vissza ugrált. Intel Burn Test-el terheltem a procit, az SFX táp esetében 55-75 watt közötti szórás volt, a Pico relatív stabilan 62-63 wattra állt be. A Pico-val megnéztem néhány videóval is a fogyasztást (sima XviD, 720p AVC/MKV, 1080p AVC/MKV), rendre 34, 35 és 37 wattot mutatott a készülék Media Playerrel lejátszva a filmeket, VLC-vel az avi-nál kevesebbet, az mkv-k esetében kicsit többet.
Röviden ennyit sikerült most összehozni. Lényegében szerintem fogyasztásban nem nyújt többet mint egy normális 80+-os táp. Tulajdonképpen csak az idle értéket tartom mérvadónak, mivel abban az esetben volt csak mindegyik tápnál stabil érték. A minimális különbség szerintem csak abból ered hogy a Pico már 20% körüli terhelésen volt, míg az SFX 10% alatt. Az öreg Chieftec természetesen értékelhetetlen, azonos terhelésen másfélszer annyit fogyasztott vele a konfig mint az SFX-el.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- Asus ROG Strix Z790-I GAMING WIFI
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest