Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

Srácok, a logout írás elmarad, itt írom le röviden a tapasztalatokat.

Megjött a pico táp, az az igazság hogy kisebb mint gondoltam. :B A külső (192 Wattos) viszont hatalmas. Nagy piros pont jár a short-circuit.com-nak (e-bay-en vettem, de elvileg közvetlenül is lehet tőlük rendelni) mert az amerikai tápkábel helyett európait mellékeltek, és most a USPS-t is dícséret illeti mert elsőre idetalált a csomag (ez a második rendelésem a Amerikából, az első kb 2 hónap után jutott el hozzám, nem sokkal a pótcsomag után). Nem koaxiális (nem tudom pontosan hogyan hívják) tápcsatival rendeltem hanem 4 pinessel, a paneltápon az alapértelmezett csati volt, mellékelve kaptam a másikat.

A tesztkonfig: Gigabyte Z77N-WiFi, Celeron G540, 2*2 GB DDR3, HD4350, SanDisk SSD 64GB.

Mérést csak a Chieftec-kel, Pico-val és a 350 wattos Be Quiet SFX táppal csináltam meg, sőt igazából mindegyikkel csak a terhelés nélküli eredmények vannak meg, gyakorlatilag nem látom értelmét hogy kibányásszam a Seasonic-ot a "nagy" gépből.

Idle: a Chieftec öregecskedő technikája nem hazudtolta meg önmagát, 46 wattot mutatott a fogyasztásmérő. Az SFX táp és a Pico+kocka fej-fej mellett harmadával kevesebb fogyasztást produkált, előbbi 32, utóbbi 30 wattos eredményt hozott.

Terhelés alatt a Pico-val mutatott csak relatív stabil értéket a fogyasztásmérő, a Be Quiet-tel össze-vissza ugrált. Intel Burn Test-el terheltem a procit, az SFX táp esetében 55-75 watt közötti szórás volt, a Pico relatív stabilan 62-63 wattra állt be. A Pico-val megnéztem néhány videóval is a fogyasztást (sima XviD, 720p AVC/MKV, 1080p AVC/MKV), rendre 34, 35 és 37 wattot mutatott a készülék Media Playerrel lejátszva a filmeket, VLC-vel az avi-nál kevesebbet, az mkv-k esetében kicsit többet.

Röviden ennyit sikerült most összehozni. Lényegében szerintem fogyasztásban nem nyújt többet mint egy normális 80+-os táp. Tulajdonképpen csak az idle értéket tartom mérvadónak, mivel abban az esetben volt csak mindegyik tápnál stabil érték. A minimális különbség szerintem csak abból ered hogy a Pico már 20% körüli terhelésen volt, míg az SFX 10% alatt. Az öreg Chieftec természetesen értékelhetetlen, azonos terhelésen másfélszer annyit fogyasztott vele a konfig mint az SFX-el.

Új hozzászólás Aktív témák