Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
Motion_Blur #61899 üzenetére
Én kB 3-al járok a Benellivel.
-
Motion_Blur
félisten
Yamaha Jog ZR-be mekkora guminyomás kell? 2 bar?
-
Természetesen mikor hazatoltam a mocit, raktam bele másik gyertyát, rögtön beindult. Csak kíváncsi lennék mitől van ez. Napi 25km-t megyek a motorral. Egyszer már haza kellett tolnom talán másfél éve ugyanezzel a problémával. Esküszöm valahogyan csomagolok a moci mellé egy kulcsot meg egy gyertyát a következő egy évre
-
-
Útban hazafelé leállt a moci. Nyomtam a szokásos tempóban a hatos úton, majd elgyengült és megállt. 4km-t kellett hazafelé tolnom a 12-ből. Azthiszem szerencsém volt. Tolhattam volna 11-et is
Valaki meg tudná mondani, mi történhetett a gyertyával? Vagyis mi okozta ezt?
-
üszök
őstag
válasz
30z.Samu #61878 üzenetére
Mozgasd kicsit az ujjaidat menetközben. Azért is kezd el fázni mert szinte mozdulatlanul fogod vele a kormányt.
Nekem ettől vékonyabb Shox kesztyűm van,de most este lefelé a Bükkben már nem mondhattam volna,hogy melegem van benne,meg úgy általában is fáztam. Lehet ez volt az utolsó kör az idén. -
kcsa
veterán
válasz
30z.Samu #61878 üzenetére
Nagymotoros topikban már többször ajánlották a háromujjas kesztyűt ilyen esetekre.
-
mumtaz
senior tag
válasz
30z.Samu #61866 üzenetére
Én egy Shox Fjord kesztyüt használok. Hidegben a kezem soha nem fázott benne. Nem is éreztem a hideget
-
dugynok
senior tag
Én Proanti kesztyűt használok szövetből, 3. éve, egész jó minőség, még tökre egybe van, pedig használom rendesen, fizukor veszek télit ebből a márkából.
-
mumtaz
senior tag
válasz
30z.Samu #61864 üzenetére
Tegnap reggel kicsit hideg volt. Nem fáztam. 2 nadrág. Optimális volt. Ma reggel befagyott a s*ggem. De szerintem nem lesz azért annyira elviselhetetlen a tél.
Más: Korábban említettem, hogy hiányolok egy idomot a Jetforceról, ami a faridom alatt lenne a fix sárvédő előtt. Kiderült, hogy mi is az és így értelmet nyert, hogy miért van rés a sárvédőn. Abban az idomban egy gyári boa lenne és a lyukon lehetne kihúzni.
A Speedfightjaimban is volt gyári zár és nagyon hasznos volt. Praktikus és nem foglalt helyet. Kár, hogy ebben nincs (meg). -
30z.Samu
félisten
Jó reggelt! Ma 6 fok volt reggel. Megkezdhetjük az aggódást a tél miatt?
-
Dj.Mike
senior tag
Sziasztok. Az lenne a gond a mocinál hogy ugye fel lett újítva a blokk és persze kellett a járatás ideje alatt a tankba is tenni olajat a különolajzás mellé. Nos az lett a következménye hogy a kipufogó jól berakódott olajjal és nehezen megy. Azóta elhagytam már a benzinbe öntött olajat mert eltelt a járatási idő de még mindig nyomja a rengeteg olajat a kipufogóból de gyakorlatilag annyira hogy még a hátsó kerékre is jut belőle. Valami ötlet van arra hogy hogyan lehetne eltávolítani azt a sok olajat a kipufogóból?
-
Plafoon
tag
Üdv, igaz hogy az új aprilia sr-ben már kínai am blokkokat raknak bele?
-
30z.Samu
félisten
Megjött az október, fincsi 7 fok volt, amikor bejöttem a melóhelyre.
-
válasz
Zoli bácsi #61848 üzenetére
Ennyiből megkíméltebb "postás" Liberty-t is kapsz, elől-hátul csomagtartókkal, arra lehet aggatni mindent, ami a horgászáshoz kell.
-
kcsa
veterán
válasz
Zoli bácsi #61848 üzenetére
Nagykerekű kell neked a méreted és a vödörrel kapcsolatos elvárás miatt. Kymco People 50, vagy hasonló jó vétel lehet.
2T kraftosabb, többet fogyaszt, 4T csendesebb, takarékosabb, potenciálisan állapottól függően drágább lehet a szervizelése.
Az őszi-téli olcsóság csak legenda. A jó portéka télen is drága
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Tanácsot szeretnék kérni a tapasztaltabb fórumtársaktól. Robogót szeretnék venni, de tanácstalan vagyok. Simson, MZ-ETZ pár darab megfordult a kezem közt valamikor, de (szerintem) elmúlt az idejük. Jelenleg újrakezdtem a horgászást, és a lakóhelyemtől 15-20 km-re lévő folyókra szeretnék eljutni. Jelenleg autóval járok, de ha leírnám mennyit eszik a benzines Ignis-em, el sem hinnétek... Szóval nekiálltam robogókat nézegetni, fórumokat olvasni. Helyben van bolt ami Lineát árul, utánaolvastam: Ne. Kymco-t ajánlottak a gyakorikédésen több érdeklődőnek. Néztem használt motorokat, egy ismerős olaszból hord be gépeket. Feltűnt, hogy mindegyik órájában 8-12ezer km van. Egy kifakult, ránézésre jól lestrapált Kymco Agility-re mondtak (csak nekem) 160 ezres árat. Nem kellett. Nekiláttam kínait nézegetni, a közelben (Celldömölk) van egy kereskedő, van nála Motowell, Kymco, Keeway, elmentem személyesen. Volt pár új, és több használt masina. Volt egy használt Agility, de kiderült, hogy nem férek el rajta. Illetve elférek, de a kormány nem fordul a térdeimtől. 194cm vagyok, és 125 kg. Egy Keeway Goccia felé terelt a tulaj, hogy bevált és jó. Tényleg elférek rajta, csak az ára több, mint amit rászántam.... Egy Motowell yoyo is volt ott újszerű, 2500km-rel, de nem fértem rajta el.
Akik ismerik a típusokat, segíthetnétek, mit keressek, mi lenne jó nekem. Igények:
Szezonálisan horgászni járni, napi max 50km. Diszperzites vödör beférjen a lábam közéés én is elférjek rajta. Eredetileg újban gondolkodtam 250e. ft körül, ennyiért van Keeway és Motowell. Eredetileg 4T fele hajlok, strapabírónak mondják őket. Nem akarok száguldozni, 40-45 km/h utazósebesség megfelel. Korlátlan A jogsi van, de úgy gondolom az igényeimnek megfelel egy kis robogó is.
Szerintetek..? Végül is ráérek, már úgysem robogóznák, de ilyenkor olcsóbbak lesznek a kétkerekűek, és télen az új gépeket is akciózzák, tehát vásárolni ősszel-télen kellene.. -
Wiera
újonc
Hihh! Bocsi...! Igen, az idomok baromi sokba kerülnek, főleg, ha le is kell gyártani... Hátt nem tom'.. Nekem cask egy darab műanyag.. Bár azok mellett, ami már benne van a dögben, akár meg is lehet venni. Karira, fa alá. A párom majd csak néz, meg "már megint az a patkány kap valamit!" monológgal reagál.. Így szép az élet!
Van kép a gépedről?
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Van egy Adly Siver Fox 50-esem, és egy olyan gondom lenne, hogy egyik reggel munkába menet félúton elkezdett lassulni a motor, majd akkor félreálltam 5 másodperc után tudtam újra menni de induláskor ki is égett a világításom. Hazafelé úton nem volt nagy gond jobban ment mint reggel. Viszont hazaérve elkezdtem méregetni, az akinál több mint 16V-ot mértem, járó motornál magasabb fordulaton ebből arra következtettem, hogy a feszültségszabályzóval van baj.
Most megmértem a lámpában is a feszültséget és itt simán van 40V is ráadásul váltóáram.
Jól gondolom , hogy a feszültség szabályozó cseréje megoldja a gondomat, vagy mást is ellnőrizzek még előtte mielőtt kicserélem.
-
Wiera
újonc
...no egen... a franciák is 40-50 júró között adják, persze posta nélkül. Itthon 17-20 papír, változattól függően. From csína nincs is, vagy ha van, az persze ROX-ra jó, alakítgatni meg nem éri meg. Azért köszi, ha valaki tud jó műanyagost Csongrád megyében, aki foglalkozik üvegszálazással, az jelezze pls...
-
Plafoon
tag
Üdv. Miért nem gyárt a Piaggio NRG 50-et már? Vagy Magyarországon miért nem forgalmazzák ha netán mégis gyártanak? Közben a typhoon, liberty ugyanúgy megvehető.
-
Norbika88
senior tag
válasz
dugynok #61838 üzenetére
Ki lehetne venni a termosztátot, de a hengerfejet ahhoz le kell venni, akkor inkább ott rohadjon meg.
Még a jobbik eset, hogy nyitva maradt. Az összes termosztát ilyen gyenge minőség, bárkivel beszéltem autóban motorban is hajlamos hamar elhalálozni, mechanikusan sérülnek vagy a gáz tűnik el belőle?
Lassan úgy is "kötelező" szerviz, majd akkor megnézetem. -
hoby36
senior tag
Hellotok!Injektoros robogóm nem indult,kicseréltem a levegő kompresszort és a membránt.Így sem indul el.De azt vettem észre,nem tudom mekkora hiba,hogy a levegő kompresszortól ami az injektorba megy cső,ha azt lehúzom az injektorról és el akarom indítani,ott fröcsög ki a benzin.Az hiba?
-
kcsa
veterán
-
Norbika88
senior tag
-
Micsurin
nagyúr
[link] Létezik , hogy gyári nem rommá tunningolt , nincs is szét kokányolva stb ?
(Ennyiért ?) Vagy ne is nagyon telefonáljak szerintettek ?
-
Norbika88
senior tag
Most hogy jönnek a hidegek mennyire hülyeség lemaszkolni a vízhűtéses 2T hőleadójának a felét?
"1.1.18 Hűtőfolyadék hőmérséklet
A folyadékkristályos kijelző bal szélén sávosan jelenik meg az aktuális hűtőfolyadék hőmérséklet. A hűtőfolyadék melegedésével
arányosan megy felfele a skála. A skála legalsó csíkja 30 oC –nál látható és ezután 10 oC –onként ugrik felfele egy csíkot. Az
utolsó 2 skálázott csík már villogva jelenik meg. "Na most reggel a hajnali hidegben 1 csík van 50K/mh alatt felette meg semmi.
-
derrik
őstag
Kymco Agility 50/4T !!!
hol kell alapjáratot állítani rajta?? Lehűlt az idő oda az alapjárat ??!!!! -
kcsa
veterán
válasz
watador600 #61822 üzenetére
Nem, viccből írtam hogy kiszúrjak veled.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
watador600 #61822 üzenetére
A MOL olajok címkéjén ott is van a szavatossági idő: a gyártástól számított 5 év, a gyártás időpontja meg rá van nyomtatva a flaskára.
-
kcsa
veterán
válasz
watador600 #61820 üzenetére
Bontatlanul több (sok) évig kutya baja. Nem para a 2013.
-
watador600
senior tag
Sziasztok.
Már korábban írtam ide olaj ügyben, a mai nap folyamán megis érkezett. Kérdésem az lenne, hogy a motorolaj meddig áll el minőség romlás szempontjából?
Mert amit kézhez kaptam, azt most vagy 2013-ban gyártották, vagy 2013-ban járt le.. de Nekem, akárhogy nézem, ez a 2 év nagyon sok. Vagy szerintetek? -
30z.Samu
félisten
válasz
runner 125 #61800 üzenetére
Szép nagyon! Bár ennyiért inkább autót vennék.
Egyébként az a legdurvább, hogy a mai napig vannak kétütemű gépek. Mármint nincs ezzel gond, 50-esben az a jobb választás, ha azt akarod, hogy menjen is, De hogy még nem tiltották be vagy ilyesmi.
Környezetkímélés és társai végett.
-
válasz
Tothgera30 #61816 üzenetére
Batman vespas??? Dedurva...
-
#61800 runner 125: De ez valami gyönyörű... Bár igaz a régebbi S50 jobban bejött.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Micsurin #61812 üzenetére
Akkor annak a Varaderonak szét volt berhelve a kipufogója, mert gyárilag olyan csöndes szinte, mint egy villanymotor. Azt neked kell eldöntened, hogy melyik stílus jön be: a Varadero egy kis túramotor, nagyon kényelmes, egész nap rajta bírsz ülni gond nélkül. A tervezője is hosszú kirándulásokra teremtette.
. A másik meg egy hasalós, "villantós" sportgépecske, amivel csak a városban jó rövidebb utakat megtenni.
(#61813) kcsa: tényleg nem az, de a 125-ösökhöz képest észveszejtően megy. Gyári adatok: 168 km/h végsebesség, 5,8 sec 0-100-ra (a 48 lovas). Az meg az én tapasztalatom, hogy ha utolérsz egy 80-nal "döcögő" kamiont, akkor visszadurrantod negyedikbe, húzol egy csutkagázt, és 3-4 másodperc alatt - felváltás nélkül - 140-körüli tempóval sedersz, és még van két sebességed fölfelé!
Amúgy meg fordulékony, nagyon kezes, és nincs benne semmi kiszámíthatatlan. Nekem jó lesz ez! Kicsit vibrál 5000-6000 fordulat között, sajnos ez hatodikban éppen a legkellemesebb 100-120-as tempó tartományára esik. Vagy lassabban, vagy gyorsabban kell menni, vagy sűrűn rázogatod a csuklódat....
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Motion_Blur #61811 üzenetére
Nagyon azon leszek!
Suliból lépek ki megyek a kocsi fele , erre ez a "kis" valami egész emberes hanggal állt a lámpánál a vácin , azonnal megtetszett!
Bár , ezzel egy árban van már Yamaha r125 , arról tud valaki valamit ? (tudom a google barátom de most már a 3. tesztnél tartok és nem lettem műveltebb motor témában! )
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Micsurin #61808 üzenetére
Háj! Jogsihoz gratula.
Egy jó barátomnak van ilyen kis Varaderoja, és hát mit szépítsem, a 125-ös kategória elitje, a legjobb, így a legdrágább is. Értelmes állapotút ne is keress félmillió forint alatt, mert nincs. 2 henger, 110 körüli végsebesség, 90 körüli utazó, viszont elég magas fogyasztás: 3,4 liter körül/fölött az említett utazóval. Cserébe a fékje, futóműve sokkal komolyabb, mint bármilyen más 125-ösön. Tavaly és idén is együtt jártuk be Székelyföldet a kis 125-ösökkel, és semmi gond nem volt az ő masinájával (sem). A csopper az enyém volt (három hete adtam el, azóta egy GS500-at nyúzok)Eladó kisVarák: [link]
-
Micsurin
nagyúr
Nos meg lett a jogsi , lassan meg is kéne jönnie!
Ma suliból haza láttam egy érdekes gépet , apám gyorsan fel is homályosított mi volt az , tudtok nekem mondani valamit a Honda Varadero 125-ről ? (Újabb adag diákmunka után most 300 körül van a határ max 350 , abba egy jobb váltós már már belefér ahogy láttam , de varaderot nem találtam nagyon eladót , ennyire jók ?
-
30z.Samu
félisten
válasz
Motion_Blur #61794 üzenetére
Szép! Használd egészséggel!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Bogyó bá' #61804 üzenetére
Inkább arról van szó hogy nem használnám városon kívül, városba meg szerintem felesleges nagymotor. Napi 2x6km-t megyek külvárosi részből a belvárosba, ebben van egy kb. 2km-es rész ahol lehet menni 90-el, a többi 30-50-es övezet.
Robogón belül gondoltam én is olyanra ami nagytestű és elöl-hátul tárcsa
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Motion_Blur #61803 üzenetére
A nagyobb gépekkel sem kell meghalni: ne feledd, azokon általában nem csak erős motor van, hanem jellemzően normális(abb) fék és futómű is.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Lemértem GPS-el, 90-et megy a kicsike. 70-ig érzem magam nagyjából biztonságban
Következő szerintem 125-ös nagytestű lesz, felette szvsz belehalnék előbb-utóbb annak meg nincs értelme
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Nem az a baj, hanem az, hogy ezt valaki ki is fizeti érte!
Új hozzászólás Aktív témák
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Battlefield 6
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Telekom mobilszolgáltatások
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest