Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zichie

senior tag

"Jelenleg nem ismerek olyan DVB-C tunert CI+ interface-l vagy különálló DVB-C tunert és CI+ interface-t amely lehetővé tenné a UPC digitális kábeltv használatát számítógépen."

Úgy tudom, hogy évekkel ezelőtt működött olyan megoldás, hogy a párosított kártya működésre volt bírható szoftveres linux alapú olvasókban. A lényege az volt, hogy a kártyával el kellett hitetni, hogy a gyári boxban volt. Ez olyasmi, mint a routerekben a MAC address átírás, csak itt nem néhány hexa számról van szó, hanem sokkal hosszabb a számsorozatokról.

Pl. a linuxos boxoban (pl. Dreambox, AZBox... stb.) NewCS kártyakezelő progi esetében van egy konfigurációs xml állomány, ahol van egy <boxkey></boxkey> és <rsa></rsa> rész. Úgy tudom, hogy ide kell beírni azokat az értékeket, amiket a gyári box tartalmaz. Ezt egy egyszerű text editorral be lehet írni. Ezzel nem is lenne gond, a probléma ott van, hogy ezeket az értékeket hogyan lehet kiolvasni a szolgáltatói boxból. Úgy tudom, hogy ez korábban működött, mert volt egy lengyel csapat aki elvégezte az adatok kiolvasását. Ha jól értelmezem itt nem a párosítás kiütéséről volt szó, mert az megmaradt, tehát nem illegális törés vagy ilyesmi. Csupán arról volt szó, hogy a saját box vagy pc-s kártyaolvasó elhitette a kártyával, hogy ő a gyári boxban van.

Gyakorlatban nem láttam működni, de több külföldi fórumban is téma volt és a lengyel csapatnak is volt egy weboldala (boxkey.eu vagy boxkey.pl), ami sajnos évek óta meg is szűnt. Ott fel volt tüntetve több kábeles upc-s box is.

Nem tudom, hogy mediacard modul esetében kiolvashatóak-e ezek az értékek. Vélhetően nem, a tudomány még nem áll azon a szinten. Gondolom az újabb boxok esetében sem működik.

Új hozzászólás Aktív témák