-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
apholyon #103592 üzenetére
Jól gondolom, hogy az összefoglalóban a "mobilnet megosztására alkalmas" eszközök azok, amelyekbe lehet SIM kártyát tenni és arról megfosztani a netet?
IgenTP-Link MR sorozattal szemeztem, de nem tudom melyik elég hozzá és melyik overkill.
MR500 és MR600 lenne az érdemes beszerzés. -
Sziasztok!
Egyik ügyfelemnél kell nemsokára hálózatot bővítsek.Eredetileg 2db Asus RT-AX52-t terveztem neki a mesh miatt, viszont közben néztem, hogy a TP-LINK AX12 talán erősebb SOC-ban, viszont ennél nem egyértelmű a mesh támogatottság.
Valaki meg tudná erősíteni vagy cáfolni, hogy tudja e?Köszönöm előre is.
-
Rarp
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-Link MR100-at, beállítottam 4G üzemmódra (telekom domino sim), és minden működik egy dolog kivételével (ami miatt az egészbe belekezdtem), hogy elérjek külső hálózatról egy routerre kötött eszközt.
(Internet elérés van, dyndns van, virtual server-el beállítottam a portot, LAN-ról el is érem a WAN-os címet megadva.)
Én úgy gondolom a CGNAT akadályozza hogy elérjem a célom.Van valakinek ötlete/tanácsa, hogy hogyan tudnám ezt megoldani (másik szolgáltató? valahogy tunnelezni public szerverre?)
Köszi
-
apholyon
aktív tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy az összefoglalóban a "mobilnet megosztására alkalmas" eszközök azok, amelyekbe lehet SIM kártyát tenni és arról megfosztani a netet?
Amit szeretnék: adott családi ház, 3 térfigyelő kamerával (TP-Link TAPO C520WS), ezeknél szeretnénk felvételt is készíteni (felhőbe), illetve távolról nézni. Internet nincs bekötve. Azt a tippet kaptam, hogy egy SIM-es router lehet a legjobb megoldás.
Csak a kamerák használnák, illetve 1-2 havonta ha ott vagyunk, neteznénk róla. TP-Link MR sorozattal szemeztem, de nem tudom melyik elég hozzá és melyik overkill.
Előre is köszönöm!
-
olasz61
tag
D-LINK DIR-X1530 AX1500 Wi-Fi 6
Van tapasztalata valakinek? -
Multibit
nagyúr
válasz
MaCS_70 #103588 üzenetére
Ne keverjük ide a programozást
Semmi köze a házi routerekhez. Tudom, programozok 🙂 A relációs adatbázisokhoz értek.
A hálózatokat csak messziről ugatom. Azonban ami az utóbbi időkben kialakult bennem, abban szilárdan hiszek: funkciók szeparálása, ergo az egybe eszközök kerülése, nyitottság, szabadság, rugalmasság, azaz opnsense -
válasz
Multibit #103587 üzenetére
Az én tudásom, tapasztalatom sajnos elég csekélyke. Ezért kérdezgetek meg profikat, akik hozzám képest sok ezerszeres előnyben vannak. Persze vannak ellentmondások. Programozási területen vannak fekete lyuk szinten fekete öves kapcsolataim, akik sokszor tesznek egymással homlokegyenest ellentétes megállapításokat.
MaCS
-
Pusztán kíváncsiságból:
Mit gondoltok mondjuk a Mikrotik hAP AX3-ról?
A wifije engem egy kicsit mondjuk csalódottá tett, de a RouterOS ugye mindent is tud (a realitások határain belül), WinBoxszal pedig még a laikusok számára is egészen emészthető. Szerintem a hardver is rendben van az árához képest.
MaCS
-
válasz
Leonaprofi3 #103580 üzenetére
Mi a javaslat ebben az esetben?
Milyen értelemben?A majd kapott Vodafone router-t, csak modemként használjam és kössem össze az AX55 pro-val, az eszközök meg erre csatlakozzanak?
Igen -
Leonaprofi3
csendes tag
Sziasztok! Adott egy 71 nm-es panellakás 3+1 félszobás. Vodafone-os net lesz 1000-es. Nem tudom milyen modemet adnak, de mindenképp szeretnék inkább sajátot venni, TP link ax55 pro-ra gondoltam. Több okos eszköz is lenne a wifi hálózaton, TV, robot porszívó, mosógép, kamerák+egyebek. Mi a javaslat ebben az esetben? A majd kapott Vodafone router-t, csak modemként használjam és kössem össze az AX55 pro-val, az eszközök meg erre csatlakozzanak? Köszönettel, Leon
-
válasz
Essejó #103577 üzenetére
+1
A passthrough dugóval összehasonlíthatatlanul könnyebben dolgozom. A lezárt végűvel általában sűrű káromkodások közepette sokszoros félre- és kicsúszás után, többszöri nekifutással, nem ritkán rontással jött össze a szerelés, a nyitott végűvel több száz akció után is mindegyik egyből, lazán sikerült.
Annyi a lényeg, hogy kb. 2 cm veszteséget beáldozok a kábel végéből, hogy ne csússzon ki, így egyesével-kettesével tudom szépen, kisimult arccal fűzni az ereket.
MaCS
-
Essejó
veterán
válasz
phulee #103575 üzenetére
Nézd én a 64-et töltöm pár hónap múlva, és 1xűen jobban látom, hogy jó sorrendben vannak a drótok, mint ha a műanyag csatin keresztül szemlélem.
Illetve a prés érintkezője 3 fogú és picit eltérő szögben áll a hegyük, patch és tömör (fali) kábelt is sikeresen krimpeltem már vele. -
phulee
tag
válasz
#34406211 #103574 üzenetére
Ne is mondd, a Voda sem jobb. Megvette a Upc-t, azóta rendszeresek a szakadások az irodában. Elvileg pénteken küldenek vmi jóembert eszközt cserélni. Már előre tartok, hogy mit fog szólni, amikor meglátja a rack-et, benne egy mikrotikkel plusz 2 nagy switch-csel, NAS, backup meg a többivel. Legutóbb is inkább elküldtem és megcsináltam magam, legalább nem volt útban.
Itthon is elég az 500Mbit, azt legalább többnyire tudja a Telekom...De inkább belső hálóra gondoltam a 2.5Gbit estében, ha vki otthon dolgozik nagy adatokkal.
-
phulee
tag
Belefutottam egy összehasonlító cikkbe, ahol a gyakorlatban, több hétig próbálta a szerző az RT-AX86 U és S verzióit párhuzamosan. Hátha hasznos valakinek. Egyelőre én sem bántam meg az olcsóbb S változatot, sem a 2.5Gb, sem a dupla memória nem hiányzik.
-
phulee
tag
válasz
troland26 #103564 üzenetére
Szerintem igen, ha Cat6e-t húzol be, akkor 10Gb-ig jó leszel. Ami azt gondolom otthoni környezetben több, mint elég. Tudomásom szerint ugyanúgy RJ45 csati kell, de lehet van köztük Cat6e verzió is. Őszintén én már csak Cat5e-t krimpeltem, de gyanítom ez a része nem változott, inkább a kábel belső szerkezetét módosították.
-
-
phulee
tag
válasz
Essejó #103559 üzenetére
Meg tudom erősíteni, 35cm monolit födém, ugyan padlófűtés nincs, de azért van benne cső meg vas rendesen. A szinte fejem felett, az emeleten lévő Ax86S Wifi-je két csík a földszinten és nem stabil. Kell mellé a plusz eszköz, így lent szinte nincs vakfolt. Szerencsére anno minden helyiség kapott Cat5e-t (akkoriban az volt).
troland26 #103558:
Ha meg tudod oldani, akkor egy rövid kábelezés csodákra képes... -
Essejó
veterán
válasz
troland26 #103558 üzenetére
Lehet némi változás de egy monolit vasbeton födém, esetleg padlófűtéssel sújosbítva, kiváló Farady kalitkaként funkcionál.
Ha lakáson belül nem megy a kábel felvezetés, akkor meg lehet fontolni egy a falon kívül ablaktól ablakig való felvezetést. Egy egy lyuk az ablak tokon. -
Essejó
veterán
válasz
troland26 #103551 üzenetére
A fizika nem megerőszakolható, egy vasbeton födémen a WiFi nem szeret átmenni. Ráadásul az ISP végpont nem kiváltható, max Bridge módba kell kapcsolni és mögé mehet a saját Router, de kábeles kapcsolat nélkül sanszos, hogy ugyanott vagy. Ha a sebesség nem szempont, akkor esetleg egy pár PowerLine adapter átvihet az elektromos hálózaton jó esetben 💯 megát.
Viszont több fázis esetén még a villanyóra szekrénybe is kellhet egy eszköz ami ráteszi a jelet az összes fázisra. -
troland26
őstag
Sziasztok,
Használ valaki ilyen routert? ASUS TUF-AX6000. Emeletes családi házba vennék a Digis Huawei eszköz kiváltására. Vezetékes összeköttetés nem opció..
-
Gaben92
őstag
válasz
phulee #103544 üzenetére
Meg is érkezett mára. A poén az, hogy visszavittem az AX3000-et, elhoztam az AX4200-at és visszakaptam még 8 eurót mert tegnap leakciózták utóbbit.
Lényeg a lényeg, minden oké. Összedugtam, belőttem a szokásos SSID/jelszó párost, mire bejelentkeztem a routerbe már fent volt az 5GHz-en a TV és a soundbar is amik az istennek se akartak csatlakozni az AX3000-hez.
WPA3 beállít, 160MHz engedélyez, WiFi eltűnik, 5mp-el később a 2.4GHz visszajön, még 10-20mp és az 5GHz is ahogy kell. Szóval pontosan úgy működik ahogy azt elvártam volna az AX3000-től is. Szóval semmi nem maradt a furcsa anomáliákból, minden szép és jó.
Nem tudom, hogy csak kifogtam-e egy hibás darabot vagy maga az AX3000 v2 egy gyenge konstrukció de a 4200 eddig jónak tűnik.
Laptopon a speedtest 960/399-et dobott, (1000/400 net) szóval a sebesség is rendben van. Héten még át kell irányítanom egy rakat portot mikor lesz időm, de innentől szerintem nem lesz gond.
-
TCr
veterán
válasz
jerry311 #103543 üzenetére
Bocsánat, nem a 110-es, hanem a 113-as, ha jól látom, annak 48V kell.
Ez jó lehet hozzá?
A passzív az mitől passzív? -
TCr
veterán
Sziasztok,
Egy barátom vásárolt egy TP-Link EAP110-Outdoor N300 Vezeték nélküli kültéri Access Point-ot, de a régi, gyári fehér Vodafone routere van, ami nem tud PoE-t, így az AP (még) használhatatlan.
A Vodafone routerrel meg van elégedve, szóval ennél combosabb eszköz nem kell neki, de a PoE miatt vásárolna újat.
Mit javasoltok? Elég lenne egy PoE switch?
Vagy hasonló árban lehet kapni PoE képes routereket is?
Ha igen, milyen javasoltok?Előre is köszönöm!
-
Mentolka
senior tag
Ez eszembe sem jutott, köszi!
Viszont ezekhez továbbra is kell router, igaz? Tehát egy átlagos DIGI kapcsolat esetén:
ONT--kábel--router--kábel--powerline adapter1--villanyvezeték--powerline adapter2--wifi--eszköz
Vagy van olyan powerline szett, aminél az egyik egység étveszi a router szerepét? -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
jerry311 #103535 üzenetére
Én nem gondolom, hogy egy IT-s emberi butaságának a mércéje az, ha az EU ilyenolyan hivatkozott szabályzást hoz.
Amit Te hoztál példának, az tipik esete, amikor a mikróra rá kellett írni, hogy élőállat nem tehető bele. Tehát hülye vagyok, hogy én mondjuk tudom, hogyan kell beállítani és konfigolni egy routert, hogy ne jöjjön be 10 perc alatt valami zombigépről egy random szar.
Egy dolgot sajnálok, hogy ezeken nem pfsense/opnsense fut, bár az openwrt egész jó irány már.
Szóval ha arról beszélünk, milyen egy minden igényt lefedő router, akkor nem látok semmi, de tényleg semmi fejlődést abban, hogy 192.168.1.1/admin-admin helyett valami fancy-bb módszerrel kell bemennem egy kőbuta csicsafelületre és csak azért, mert ezeket olyanra csinálták, amilyenek mára lettek, nem gondolom, hogy bárki a világon 1 centivel könnyebben is állítja be, mert akár anyámat, akár hugomat ültetem elé, hozzá sem fog tudni böfögni a cucchoz, kell majd egy vérpistike, aki minimum tudja, mi mit jelent.
A bajt ott látom, hogy közben azt, aki mondjuk kézzel ír iptables-el tűzfal szabályokat és 10 perc alatt akarna valami normálisabb wifit varázsolni magának, bambul, mint borjú az új kapura, hogy ez a fos meg mi, hol a sok opció és beállítás, amiket pillanatok alatt átfut és képben van, hogy a kütyü mire is van konfigolva.
Ehelyett jön egy kretén ip-ről 3 kérdés és all done, reboot és csinálja a dolgát, ja, én meg mennék bele, csicsafelület megint, óóóóbazz.
Namost gyári és spéci fw felhasználási módban nem tesz különbséget (pláne nem a prémium modelleknél), de azért "at a glance" átlátni a dolgokat kicsit jobb egy komolyabb felület.
Ha már hoztam a mikrót, hozom az autós világot is, a műszerfalnyi tapikijelző és almenük vs. mindenre van egy gomb esete. A felhasználás módja ugyanaz, A-ból B-be elvigyen, de a kezelhetőség katasztrófa.
-
jerry311
nagyúr
Hát, a HTTP-vel, és az admin/admin elvárással lehet, hogy butának néznek, de annak is mutatod magad.
Olyannyira, hogy idén életbe is lép az EU-s szabályozás, ami egyedi default jelszót ír elő már a dobozból kivéve.
Ami a power user-t illeti... Nincs olyan termék, ami lefedné minden felhasználó igényeit, az van. Olyat kell választani, ami megfelel a felhasználás módjának. -
blakey
titán
válasz
Dißnäëß #103533 üzenetére
Ehelyett szedjek le mobil appot és találjam meg az ip címét… - nem kell leszedni semmilyen appot, a böngészőbe beírod pl., hogy
router.asus.com
(vagy ami a kezelésiben le van írva) és máris indulhat a beállítás. Kategóriánkét és FW verziónként is eltérőek az Asus router FW-k, az lcsóbb szegmensben butább verzió van, a közép és a felsőkategóriás routereknél azért már találni egész jó szoftvert. Persze, akinek egy OpenWrt a jó, annak mindegy, hogy milyen márka van a hardver mögött, csak jó legyen. OpenWrt-t, Merlin használtam, most az EBM68-on futó gyárit használom és jók a tapasztalataim ezzel kapcsolatban, de ez nem az a fw, amit "ti" eddig láttatok, használtatok. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Gaben92 #103531 üzenetére
Vettem egy kifogástalanul működő Asus-t én is, majd visszaküldtem, egyszerűen behányok a firmware-étől és alternatív meg nem volt rá elérhető. Most olyan routerrel szemezek, amire tehető OpenWRT.
A régi Asus-ok nem voltak ennyire szutyok firmware-űek, vagy csak én öregszem, de a régi N-esen a DD-WRT van, hát a világ legjobbja szvsz, tartom. (IoT kütyük, okoslakás azon lóg).
Átnyergeltem egy olyanra, amire tehető OpenWRT, már csak meg kellene venni. (Cudy).
Szóval gyárilag nincs az ASUS-al gond, de szerintem butáknak készült, más meg engem néz butának, hogy várok defaultból LAN-ba bedugva egy 192.168.1.1-et sima HTTP-n + egy admin/admin párost a bejutáshoz, egy gyönyörű szép kompakt, tele infókkal menübe, egy birodalmi csillagromboló vezérlőpultjához hasonló módon.Ehelyett szedjek le mobil appot és találjam meg az ip címét, utána meg ezek a nyitóképernyők, hogy fullscreen böngészőben kell 2 kérdésre válaszolnom, NEXT, megint 2 kérdés egy hüvelykujjam vastagságú input mezőben, tipik ez a jópár éve már divatos egész képernyőt betöltő nullainfós GUI, úúúúúristen b+ holnap mi lesz ?
Szóval power user-nek szerintem teljesen felejtős minden olyan ASUS és nemasus router, amire egy normálisabb firmware-t nem lehet rámocskolni így vagy úgy. Amire tudsz tenni értelmes WRT-t, az viszont nyilván úgy is tudja tenni a dolgát, hogy közben nem szúrod Magad tökön 5x, hogy mi ez az okádék kőbuta felület.
Nyilván ez szubjektív vélemény volt, sokaknak meg bejön az új, áhhh én kösz nem, öregszem lehet. OpenWRT must-have.
-
jerry311
nagyúr
-
-
wjoe
tag
válasz
Mentolka #103503 üzenetére
Powerline adapterrel oldanám meg kábelezés nélkül. Párban vedd. Olyan is van, aminél az egyik WiFi AP-ként is funkcionál. Online vásárold, hogy vissza tudd küldeni. Nem tudom, hogy nálad beválik-e, nálam 3 fázis van bevezetve a lakásba és különböző fázisok között is működik.
-
phulee
tag
válasz
Gaben92 #103518 üzenetére
Mindig lehetnek rossz eszközök, illetve minden környezet más és más. Sajna az IT sosem volt egzakt tudomány.
Nálam egy Asus AX86S, illetve egy AX59U dolgozik mesh-ben. Erre csatlakozik vezetékesen egy NAS, egy desktop, illetve két Telekom box. Wifi-n (elsősorban 5GHz-en) 3 db notebook, ebből kettő AX-es, illetve két Android AX-en és egy iPhone (nem tudom a verziót).
Két hete állt össze, minden elsőre ment és azóta nem volt újraindítva. Nálam ezek egyelőre beváltak, ár/értékben jó választás volt. -
Capella
senior tag
válasz
Mentolka #103514 üzenetére
Milyen firmware van a Xiaomi AX1800-on?
Ha nemzetközi, akkor meg lehetne próbálni helyette kínai firmware-es Xiaomival, az nagyobb jelerőséget, hatótávot tud.
Hasonló távolságot nálam megold 2 db kínai Xiaomi Redmi AX5 meshben. (Csak kínait kínaival, nemzetközit nemzetközivel lehet összekapcsolni.)
Ha nem akarsz kábelezni, valamilyen mesh kell, vagy kínai firmware. -
Gaben92
őstag
válasz
blakey #103515 üzenetére
+woodworm:
Az újraindulás ténye nem gond, egyszer beállítja az ember és rendben van, de a viselkedés furcsa. Eltűnik a 2,4 és az 5GHz is de az 5GHz nem jön vissza 5 perc után sem. Aztán ha újraindítom az egész routert akkor megjelenik de van, hogy semmi se tud csatlakozni rá. Pedig teszteltem pár eszközzel (TP P15s/Win10, Legion 5i Pro Win11, iPhone 12 mini, iPhone 15 Pro, Macbook Air M2)
Korábban a Sagemcom cucc WPA3-ra volt állítva, ez gyárilag WPA2-n volt. Áttoltam WPA3-ra a 2.4GHz-et és az 5GHz-et is (Smart Connect kikapcsolva). Eldobta magát egy pillanatra mindkettő, 2.4GHz újraindult, az 5GHz sehol 10 perc után sem. A 2,4GHz-re tudtam csatlakozni, aztán meguntam és újraindítottam. Az 5GHz megjelent végre de semmi se csatlakozott amíg nem nyomtam egy forget network-öt. Utána is nekem a 12 mini felcsatlakozott, páromnak a 15 Pro nem akart. Visszadobtam WPA2-re, és ugyanez a történet. Reboot helyett enable/disable radio és megjelent az 5GHz de bármit állítok be, egy jó 5 perc mire észhez tér rendesen. Egy hete fut amúgy gond nélkül (beüzemelni voltam, párom volt itthon) leszámítva a TV/hangprojektor párost ami az istennek se akar csatlakozni.... Utóbbira amúgy tanácstalan vagyok mert koppra ugyanazokkal a beállításokkal mint ahogy a korábbi routereim voltak sem tudok csatlakozni.
Jelenleg ott vagyok, hogy ez mindenképp megy vissza csak kéne utód. Helyben jelenleg csak AX5400-at tudok venni, A4200/AX6000 csak rendelésre van. Szintén rendelésre akad TP-Link Archer AX72 Pro. Kicsit most elkezdtem fázni az Asustól, hogy őszinte legyek de meg tudom adni az esélyt annak, hogy kifogtam egy hibás modellt és/vagy csak az AX3000 v2 szimplán mocsok de a többi lehet jó.
-
blakey
titán
válasz
Gaben92 #103513 üzenetére
Csak 10/7 alkalommal eltűnik és nem jön vissza - ez nem normális, a kezeim között megfordult Asusok ilyet nem csináltak, TUF-AX3000 nem volt nálam
Router újraindít, megy minden. - nem ezt a router kellett volna választanod.
Amúgy jók az Asus routerek, de nem mindegyik, sajnos vannak olyanok, amik paraméterek alapján jókat ígérnek, de amikor használni kéne, akkor elhasalnak. Olyat válassz, ami több felhasználó által is ajánlott, valamint van egyéb firmware telepítési lehetőség is, ha már TUF, akkor AX4200 vagy AX6000, ezek jók, gyári FW-rel is, írtam erről, néhány hónapig használtam, de ha nem felel meg, akkor ott az OpenWrt. Valamint vannak olyan Asus routerek, amikre a Merlin FW is telepíthető, azzal is javulhat a helyzet. -
Mentolka
senior tag
válasz
Alex91 #103512 üzenetére
Értem, csak nem fúrnám szét a két épületet a kábelezés miatt (azt az ubiquity parabolát is hová tenném?)...
Most is van nagyon gyenge wifi jel a melléképületben, csak ezen kéne kicsit stabilizálni - ezért gondoltam, hogy Xiaomi AX1800 helyett beszerzek valmi combosabb antennákkal rendelkező AX routert, oszt kész. -
Gaben92
őstag
válasz
memorix #103507 üzenetére
És a többieknek:
Nem lassú/gyenge hanem a firmware egy hulladék. Ha egyszer be van állítva akkor működik, de míg konfigoltam, az 5GHz konkrétan eldobta magát 10 alkalommal.Bármilyen WiFi paraméterhez nyúlok, az 5GHz ugye eltűnik egy pillanatra ami normális lenne. Csak 10/7 alkalommal eltűnik és nem jön vissza. 160MHz-et próbáltam bekapcsolni, az 5GHz eltűnt, nem jött vissza. Újraindítás, látszik, csatlakozik. Gondolom én de az eszközök egy része nem csatlakozik. Gondoltam biztos van valami nálam, de a céges Thinkpad amiben AX WiFi van, se akarja az igazságot. 160MHz kikapcsol, 5GHz eltűnik, visszajön ahogy kell, mondom szuper. Semmi nem csatlakozik, de konkrétan semmi, kivéve párom iPhone 15-je. Aztán kikapcsolta a wifit a telefonon, visszakapcsolta, nem tud többé felcsatlakozni. Router újraindít, megy minden.
Konkrétan bármihez nyúlok, az 5GHz le tud hasalni, akkor is ha nem is azt piszkálom. Hogy visszajön-e reboot nélkül az kérdőjel. A firmware kb háromszor teljesen eldobta magát mikor IP bindinget/neveket stb. állítottam a klienseknek, full reboot kellett neki. Előre félek a port forwardingtól, mert tuti az is egy több órás művelet lesz ezek fényében.
Van egy Sony XF9005 és egy Sony HT-ZF9 soundbar itthon amiket pedig egész konkrétan nem tudok működésre bírni. Még a 2.4GHz-se csatlakozik egyik sem.
Szóval nem a sebesség/erő/stb. a probléma. 1000/400 van itthon, a router beépített tesztje alapján ez be is jön, a hardware nincs leterhelve de amit összeszoptam az 5GHz-el az kritikán aluli és amikor egy factory resetbe állított soundbar nem képes a 2.4GHz-re se felmászni akkor se ha csak szimplán végignyomom a routeren az easy setupot, az már inkább az ultra gáz kategória nálam.
Volt egy Archer AC1200-am annó, azzal minden rendben volt. Aztán költözés után kábeles internet lett szóval az ment a szolgáltatói Sagemcom F@st 3896 miatt, azzal is rendben volt minden. Mikor belőttem rajta a korábban az Archeren használt SSID/jelszó párost még fel is csatlakozott automatán minden. Most viszont mindennel el kellett feledtetnem a korábbi hálózatot (ugyanaz az SSID) és csak úgy tudtam felcsatlakoztatni a WiFi-s eszközöket, már amit tudtam.
Router firmware legújabb szóval nem tudom mi mást csinálhatnék.Szóval részemről ennyi volt az Asus.
-
-
memorix
senior tag
válasz
Gaben92 #103506 üzenetére
Ha rossz modelt választasz, mert csak az árat nézed az nem a márka hibája.
Streamingnél kell az erős cpu és 512mb memória a routerba és nem ár hozzá egy 1gbit net is. Pláne ha Nas/streaming megy egyszerre. Ez nem átlagos felhasználás és nem az also ár szegmensbe kell keresgélni routert.
-
memorix
senior tag
válasz
Gaben92 #103387 üzenetére
Az Asus TUF Ax4200/AX6000 kellően erős és jól konfigurálható router. Ilyesmit érdemes nézni.
Valamint figyelemre méltó az ASUS ExpertWiFi EBM68 pack 1. Azonban az ára a limited felett van.
-
Gaben92
őstag
-
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Az alábbi helyzethez mit ajánlanátok?
A két épület között 12m a távolság. Jelenleg egy Xiaomi AX1800 router van használatban, de a melléképületben gyenge vagy nincs jel (a router és az inverter között olyan 22méter van).Szerezzek be egy erős AX routert (pl.: Asus ROG RAPTURE GT-AX11000), és annak volna elég hatótávja?
Vagy oldjam meg valami mesh cuccal? (nem szeretnék kábelezni) - ehhez van valami költséghatékony javaslat?Köszönöm!
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
A Tp-link AX53 kb. hány WiFi kliensig elég. Telefonok, laptopok, tv, pc. Milyen routert érdemes venni most, ami ettől jobb. Több memória van benne például...
Lehet csak ez az Ax53 a hibás, de sok kliens esetén összeomlik. Ez kb. 10-nél már bekövetkezik, de van hogy hamarabb és akkor jöhet az újraindítás.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest