-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
UNauthorized
csendes tag
Sziasztok!
Nézegettem az ajánlót, de nem annyira tudom eldönteni,hogy melyik opció lenne a megfelelő számomra.
Ugyanis egy digitális keverőhöz (Behringer X-Air 18) szeretnék egy routert.
A mixerhez minden eszköz (6 mobil,1 laptop) a routeren keresztül csatlakozna.
Ha jól értem, akkor célszerű lenne 5ghz-s, mert koncerteken is használjuk a keverőt. és a 2.4 ghz könnyebben meggajdul (ha jól értem).
20k-ig bezárólag van valami használható router erre a célra?Előre is köszi!
-
nuke7
veterán
válasz
Gubek-Einste #82095 üzenetére
- 500as net van, de tervezem a gyorsabbra váltást amint lehet
- 1-2 asztali gép, apple tv, nas, media player, 1-2 telefon
- 10 körül nézelődtem, airport extreme-ért kiadnék 20at is, de sajnos csak eggyel régebbi verziót találtam már csak
- hát nagy igények nincsenek, ezért is elég a 2.4Ghz nekünk tulajdonképpen... 4-5 ethernet port jó lenne nagyon, a wifi csak ilyen plusz extra
ja meg az ilyen upnp, samba, stb. hálózati megosztási dolgokat jó lenne ha támogatná, de gondolom ezek már alap dolog az újabb cuccoknál... -
válasz
Samuka8008 #82093 üzenetére
Kétféle AC2100 router van a Xiaomi kínálatában, a fekete Xiaomi Mi Router AC2100 és a fehér Redmi Router AC2100.
-
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Asus RT-N18U vagy RT-AC57U lenne jobb, időtállóbb választás..?
Az N18U csak 2.4 GHz-s típus így társasházi környezetben a zsúfolt viszonyok okán nem ideális. Az AC57U-ból már csak v2 van (esetleg v3) ami hardveresen gyengébb mint a v1 így kevésbé ajánlott. Az AC1200GU hardverben ugyan az mint az AC57Uv1 így ajánlott lenne de már kezd kifutni így érdemes gyorsan megvenni ha azt választod, az AC65P még hosszútávra is megfelelő lesz. AX-s eszközben is lehetne gondolkodni, most még drágábbak mint a hasonló szintű AC-sok de hossztávra mindenképpen megéri ilyen eszközt beszerezni. -
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosan az Asus AC65P/AC1200GU/AX58U/AX92U lenne az ajánlott eszköz.
Az AC1200GU kezd kifutni így érdemes gyorsan megvenni.el kéne szórnia jól a jelet kb 13 méter messzire, ami között van egy pár szekrény, lambéria, és egy jó ~ 30 centis téglafal.
Szinte biztos, hogy egyetlen eszközzel nem fog sikerülni.De olyan 10-11 méter messze alszunk, ugyan abban az irányban, nem gázak ezek a wifi jelek így az alvásra nézve?
Nem de időzíthető a wifi ki/be kapcsolás így ha nagyon aggódsz akkor éjszakára ki is kapcsolhatod ha akarod. -
nuke7
veterán
Sziasztok,
Asus RT-N18U vagy RT-AC57U lenne jobb, időtállóbb választás..? Wifi sebesség kevésbé számít, egy szobában vannak a wifis cuccok a routerrel, inkább a kábeles és net-sebesség lenne érdekes, meg persze hogy mit tud kezdeni az USB porttal...
(55nm, tégla lakás - van wifis modemem, de csak egy wifi router-t használok ami eddig egy airport extreme volt, de sajnos feladta kb. 9 év után)
-
válasz
kalozhun100 #82087 üzenetére
Amint Gubek-Einste is mondta, ezt Neked kell eldöntened. A 14 napos kipróbálási idő a barátod -- amint az enyém is az volt. A három szintes házunkba éppen kevésnek bizonyult az 58-as, jött helyette a 92-es, ami már bőségesen elég.
A 92-esben még érdekes lehet a dedikált mesh backhaul rádió 5 GHz-en.
MaCS
-
NORBl
aktív tag
Sziasztok!
https://fototrend.hu/tema/t-online_internet_t-home_tv_hdtv_barmi_gondod_van_gyere_es_megoldjuk/hsz_115716-115716.html
Szóval min 5 port kéne, 1 gigabites a net, és el kéne szórnia jól a jelet kb 13 méter messzire, ami között van egy pár szekrény, lambéria, és egy jó ~ 30 centis téglafal.
De olyan 10-11 méter messze alszunk, ugyan abban az irányban, nem gázak ezek a wifi jelek így az alvásra nézve?
-
válasz
kalozhun100 #82087 üzenetére
Megbízható boltból mindenképpen (pontos beszerzést sajnos nem tudok mondani).
Ezt neked kell eldöntened de szerintem neked elég lesz az AX58U is. -
Obyboy
addikt
válasz
Gubek-Einste #82084 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Már majdnem kiválasztottam egy Tendát, de végül a TP-Link TL-WR844N lett a befutó. -
kalozhun100
őstag
válasz
Gubek-Einste #82086 üzenetére
Köszi, honnan érdemes beszerezni? A drágabb megéri a felárat, tud annyival többet?
-
válasz
kalozhun100 #82083 üzenetére
Megfelelő lesz az Asus AX58U vagy AX92U.
-
-
-
kalozhun100
őstag
válasz
Gubek-Einste #81962 üzenetére
Hello, egy 62négyzetméteres lakásba kellene, 4 emeletes tégla társasház még 1945 előtti. 2. Emeleti lakás, tégla falak, olyan 15-20as falak vannak, router közelébe még van egy szimpla karton fal is. Igazából most egy cisco epc3925 hgwről megy a net 150/5ös kábel, elhelyezkedésre az egyik utcafalnál van a szobába. Nagyjábol a lépcsőháztól van elhelyezve egy kisebb extender, de harmat gyenge a wifi. Keret az nagyon nincsen megszabva, eszközök: 3 okostelefon, tablet, laptop, 2 okostv. Max egy xbox, de az általában vezetéken üzemel.
-
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Tenda Nova MW3 AC1200 Mash-ről? Egy 2 szintes családi ház + terasz lefedésére elegendő lehet? Szintenként 100nm.
Egyáltalán ez a mesh dolog hogyan működik? -
Obyboy
addikt
Szükségem lenne a legalapabb routerre amit apósoméknál a telekomos ONT mögé AP módban UTP kábelen be tudok kötni. Bőven elég ha csak 2,4GHz-t tud, ez is elég böngészni és netrádiót hallgatni. A lényeg annyi, hogy az ONT lefedi wifi-vel a házat az AP módban mögé tett routert pedig kivinném a melléképületbe így az udvaron is lenne wifi.
Lehet elég lenne egy wifi extender is de azokat ahogy néztem kb 2-2.5 dBi-s antennával vannak szerelve az alap routerekben pedig már 5dBi-s antenna van így jobb a hatótávjuk. -
zozokaa
csendes tag
Ezzel a routerrel van valakinek tapasztalata, mennyire ajánlott?
Xiaomi Mi AIoT AC2350 -
-szabi-
addikt
válasz
Termi16 #82073 üzenetére
Szia
Annyira nem tartom offnak, mivel itt ajánlották szóval ha bárki rákeres a típusra lássa a gondokat is.
Ha mégsem itt akkor az Asus routerek vagy a Router gondok topikokban leírhatod a többiek és az én okulásomra, mennyire gáz lehet manapság egy ajánlott router használata.
Remélem megoldódik és továbbiakban használni tudod.
üdv
szabi -
válasz
Kenderice #82074 üzenetére
Ez már önmagában router is, természetesen a Mikrotik Router OS-ével, ami kb. mindent tud.
A nagy kérdés az, hogy a teljesítménye elég-e. (A routerigényeidre már nem emlékszem.)
Ha nem, akkor érdemes az LTE interface-ét az Eth1-re irányítani (passthrough), és akkor simán modemként fog menni, azt Eth1 meg csatlakozhat a mögöttes router WAN-portjára. Nálam is így megy.MaCS
-
válasz
Gubek-Einste #82069 üzenetére
Éljen az Asus nevezéktana!
MaCS
-
-szabi-
addikt
válasz
Termi16 #82066 üzenetére
Nekem UPC van tplink routerrel.
Saját router használatához UPC cuccát modem módba kellett tennem.
Megértelek én sem szeretnék új eszköz vásárlásakor egyedi fw telepítéssel kezdeni a megfelelő működéshez, pláne egy annyira ajánlott router esetén.
Kíváncsi leszek a tapasztalatodra. -
-
válasz
gtx560unlock #82060 üzenetére
AC65P jobban megéri ha nincsen olyan tulajdonsága ami miatt jobban megfelelő lenne számodra az AC68U.
-
törölt tag
válasz
Pixx96 #82065 üzenetére
Hát passz. Én úgy tudom akámilyen routert kötsz utána ajánlott bridge módba rakatni az ONT-t.
Ezt azért szokták írni, mert ha pl VPN szolgáltatást akar a privát hálózati eszközén, akkor dupla nat ezt megakadályozza. És rendszerint problémát okoz a felhasználóknak. A másik amikor a saját eszközt a 192.168.1.xx állítja be. Ez is problémát szokott okozni. Szóval ettől független sokan használnak úgy saját eszközt hogy a PPPoE kapcsolat megmarad a szolgáltatói eszközön. És vagy ki DMZ-i a saját eszközét, vagy kényelmesen el van a dupla, tripla nat mögött.
-
Pixx96
aktív tag
válasz
Termi16 #82064 üzenetére
Hát passz. Én úgy tudom akámilyen routert kötsz utána ajánlott bridge módba rakatni az ONT-t.
De mint írtam ha felnézel (arukereső) vagy épp itt az oldalon is sokszor olvastam már ezt a net akadozást 57u/1200gu-val kettő router ugyanaz szóval lényegtelen. Elméletben ha raksz rá Padavant akkor megjavul a helyzet.
De itt egy cikk számodra : [link]
Egy részlet a cikkből :
Lan
Sajnos a wifi gyengeségen felül van egy sokkal komolyabb probléma az Asus-szal:
Ha LAN kábellel egynél több számítógép kapcsolódik a routerhez (teljesen mindegy, hogy ezek a gépek közvetlenül a routerbe vannak kapcsolva, vagy egy switch-en keresztül), akadozós, darabos az internet: 5-10 percenként megakad minden betöltés. Ilyenkor Youtube videó is megáll, játék szerver kidob, weboldalakon képek nem töltődnek be. -
válasz
gtx560unlock #82062 üzenetére
Nem ismerem az E1 verziót, őszintén szólva még csak nem is hallottam róla.
MaCS
-
válasz
gtx560unlock #82060 üzenetére
Érdekes dilemma.
Az AC66u lényegében ugyanez az eszköz, némi ráncfelvarrással, jelenleg 33e Ft-nál indulva.
Kérdés lehet, hogy mégis milyen az a 3 év jótállás.
MaCS
-
gtx560unlock
csendes tag
hellóka. Láttam most fent aprón egy rt68u-t 25 ezerbe 3 év garanciával megéri megvenni? Néztem árúkeresőn azért nem egy mai darab.
-
-
-
olloczky
senior tag
Hali
Az összefoglalóban az 500 mbps sebességig ajánlott routerek listája, 2016ban íródott. Bár lehet updatelve volt. Kérdés, akkor azok még mindig ajánlottak?
Edigital-nál most [link] ez akciós. Ez nem ajánlott?
üdv
-
Thusor
őstag
válasz
Gubek-Einste #82044 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Egy [ilyen] LTE antenna csatlakoztatható lenne rá? Milyen csatlakozója lehet, SMA vagy FME?
-
cintula187
addikt
válasz
Gubek-Einste #82052 üzenetére
Világos. Köszi!
-
válasz
cintula187 #82051 üzenetére
Beállítás nagyon ajánlott kábelen megcsinálni.
-
cintula187
addikt
válasz
Gubek-Einste #82049 üzenetére
Akkor nem szarozok kissebbel köszi. Őt is akkor be tudok úgy üzemelni repeater módban, hogy nem kötök bele CAT kábelt?
-
silentkiller
senior tag
válasz
blakey #82031 üzenetére
És végre újra [elérhető] számtalan online boltban 65-68 eFt körül!
-
válasz
cintula187 #82047 üzenetére
Asus N12 D1 megfelelő eszköz lehet.
-
cintula187
addikt
válasz
Gubek-Einste #82045 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
A lehető legegyszerűbben szeretném extra kábelezés és firmware mókolás nélkül megoldani. Lehetőség volna nem eldugott helyen, fejmagasságban konnektorba dugni. -
Termi16
őstag
válasz
Gubek-Einste #81594 üzenetére
Sziasztok!
A topikban kapott ajánlás alapján vettem egy Asus AC1200GU routert.
1000mbit-es Digit net van a digi Huawei routerével, amiből jön egy lan kábel az Asus routerbe és ebből jön tovább a jel wifin illetve 2 géphez kábelen.
Wifin nem tapasztaltam hibát, de az is lehet, hogy csak keveset használom és ezért ott nem tűnik fel.
A sebesség jó, szinte mindig 900-950mbit-et mérek 2-3ms pinggel.
Viszont mióta a routert beiktattam a rendszerbe, azóta a 2 kábellel a routerhez csatlakoztatott gépen sokszor akadozgat a netelérés. Pl megnyitom a fb-ot és nem tudok lefelé görgetni mert nem töltötte be a hírfolyamot, ami elég fura. Vagy ugyanott görgetek lefelé és látom a bejegyzéseket de a képeket videókat nem, mert azok még nincsenek betöltve. Streaming sem az igazi, Digi online-t nézem és néha csak úgy megáll az egész és kész.Előtte nem tapasztaltam semmit ezekből a dolgokból, szóval azt gondolnám, hogy a router miatt van.
Semmit nem állítottam rajta, csak nyomtam egy resetet és aztán beállítottam a jelszavakat és kész. Valamit elronthattam?
-
válasz
cintula187 #82043 üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1 vagy N18U) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.
A repeater-t olyan helyre kell tenni ahol az eredeti wifi jel még viszonylag jól fogható mivel a vételi erősség egyenes arányban áll az elérhető sebességgel vagyis a gyenge jel = alacsony sebesség. A repeater működés során alapból lesz egy link sebesség feleződés is így a gyenge jel/alacsony sebesség esetén ez még további csökkenést fog eredményezni akár a teljesen használhatatlanságig is.
Alternatív megoldás lehet a Powerline használata de az nagyban függ az áramhálózat állapottól és kialakításától. -
-
cintula187
addikt
Sziasztok! Szüleimnek szeretnék egy wifi jelismétlőt. Rengeteg változatot látok de érdekelne melyik amelyikkel nem nagyon fogok mellé. 2.4ghz megfelelő. 10k körül.
-
válasz
attilav2 #82041 üzenetére
Tapasztalatom nincs vele, sosem volt ilyen router a kezemben, de itt azt írják, hogy bírja a strapát.
https://www.digitalcitizen.life/tp-link-archer-c5-v4-review?page=1
We measured the speed of the internet connection when using a 1 Gbps Ethernet cable, using SpeedTest. TP-Link Archer C5 v4 has performed very well and delivered speeds which are close to the maximum possible on our internet connection.
Mondjuk szerintem az ASUS-t elég nehéz félre flashelni.
-
attilav2
őstag
Mi a véleményetek az Archer C5 v4-ről? az AC57U-hoz hasonlóan minden része Mediatek kivéve a switch részét mert az Realtek. A Mediatek chipek már bizonyítottak (AC57U MiR3G) viszik a ~900mbit-et. A C5 v4 tartalék lenne az AC57U-m mellett, ha esetleg egy félresikerült flashelés áldozata lenne az Asus
Ugyanis gondolkodom az OpenWrt kipróbálásán. A C5_v4 vajon viszi a ~900mbit-et? A Realtek switch része mennyire foghat vissza ha egyáltalán visszafog sebességben? C5_v4 Devwiki link
-
Thusor
őstag
ASUS 4G-AC68U mennyire javasolt router? Lakás méret 40 nm. Elsősorban a 4G+ tudása miatt lenne jó.
-
válasz
Liberator24 #82038 üzenetére
Igen
-
Liberator24
tag
Sziasztok!
30 nm-es kis lakásba általános felhasználásra, korlátlan SIM kártyához megfelelő lenne ez a router?
[link] -
j.e.d.
csendes tag
Köszönöm szépen!
-
daeyvd44
tag
válasz
viktorhu #82032 üzenetére
"A jelismétlővel azt a 200 megabitet is megfeleznéd, és az ap-s megoldás sem garantál semmit. Egyszerűen a 200 megabit wifin még mindig jó érték, főleg falon keresztül, és ha nekiállsz kísérletezni, akkor lehet, hogy szerencséd lesz, és javul valamit a helyzet, meg az is lehet, hogy csak kidobod a pénzt, és még romlik is a kapcsolatod. Helyben kéne lemérned, hogy van-e esély olyan helyre tenni egy AP-t, ahol jobb a jelerősség, és onnan még be tudod-e kábelezni a pc-t."
ennyi választ kellett volna adni. erre voltam kíváncsi. köszönöm, hogy legalább leírtad.
-
ramzess
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #82019 üzenetére
Ok ,ertem es Asus RT-AC85P ezt megerne megvenni?
-
viktorhu
veterán
válasz
daeyvd44 #82022 üzenetére
Szerintem nagyon átvertek téged, ha fizettél a prohardveres supportért. Ha meg nem fizettél, nem értem a felháborodásodat, az egyetlen ésszerűen javasolható távtanácsot kaptad a helyzetedre, amit vagy elfogadsz, vagy nem, bár kedves Tőled, hogy megmondod, miről írhatunk a fórumon.
A jelismétlővel azt a 200 megabitet is megfeleznéd, és az ap-s megoldás sem garantál semmit. Egyszerűen a 200 megabit wifin még mindig jó érték, főleg falon keresztül, és ha nekiállsz kísérletezni, akkor lehet, hogy szerencséd lesz, és javul valamit a helyzet, meg az is lehet, hogy csak kidobod a pénzt, és még romlik is a kapcsolatod. Helyben kéne lemérned, hogy van-e esély olyan helyre tenni egy AP-t, ahol jobb a jelerősség, és onnan még be tudod-e kábelezni a pc-t.
Ha értelmes válasz alatt azt érted, hogy mondjuk azt, hogy igen, csináld úgy, ahogy kitaláltad, akkor tessék: vedd meg azt az ap-t. De ehhez nem kell fórum, elég egy hangrögzítőre rámondani.
-
blakey
titán
válasz
silentkiller #82029 üzenetére
Azért az AX92U komolyabb kategória, nagyon jó kis router.
-
both.bartos
csendes tag
válasz
silentkiller #82029 üzenetére
Ez alatt az egy hét alatt egyszer se lassult le (vagy csak nem észrevehetően), mint az alap UPC-s router. Ég és föld a különbség.
-
silentkiller
senior tag
válasz
both.bartos #82023 üzenetére
Nekem is megfordult a fejemben, hogy a korosodó N56U (2x) szettemet lecserélném egy AX92U-ra vagy kettő AX1800-ra. Érdemes ezen gondolkodni, lévén a 2x Xiaomi ára is bőven az AX alatt van? Neked mi a tapasztalatod az AX1800-zal?
-
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
both.bartos #82023 üzenetére
Én úgy tudom, hogy csak saját márkán belül kompatibilisek egymással, így más márkával nem fog működni a mesh. Viszont ha emlékeim nem csalnak akkor Redmi AX5-el párosítva is működik, az a legolcsóbb opció. A következő pedig egy második AX1800. Ha jól tudom akkor az olcsóbb Xiaomi routerek nem mesh képesek.
-
törölt tag
válasz
j.e.d. #82025 üzenetére
Akkor nem routert keresel hanem PI-Hole-t amit egy raspberry pi-re telepítesz.
A PI-Hole meg majd továbbítja a kéréseket a CloudFlare-re.
Te meg szépen, és kényelmesen le tudod tiltani a nem kívánatos oldalakat.
Sok routeren meg lehet valósítani, de sose lesz az igazi. Ezzel a megoldással lényegesen jobban jársz. És olyan routert veszel, ami megfelel az igényeidnek. A PI-Hole rá kötöd az egyik interface-re, igényeidnek megfelelően beállítod, és minden eszközön érvényesülni fog a beállítás. Ugyanis ebben az esetben nem a router lesz a DNS kiszolgáló, hanem a PI-HOLE.
Persze, meg lehet kerülni, mint mindent. De ha Router állítod be korlátozott lehetőségekkel azt is. -
j.e.d.
csendes tag
Sziasztok!
Olyan pöpec/gyors/megbízható routert keresek, ami tudja a domain filtering/blocking funkciót.
Korábban egy Archer C7-esem volt, az tudta, a C2300-as (az újabb UI-val, meh) nem. Pedig másban mindenben megfelel. De ez hiányzik.CloudFlare-t használok DNS service-ként.
OpenWRT/Tomato: használtam már, de annyira nem vagyok oda a router ilyetén hekkeléséért.Ahogy keresgéltem, újabb, gyors TP-LINK-et nem látok, ami tudja. A NetGearekre írják, azokkal nincs tapasztalatom.
Otthonra lenne, 1000-es Digire (ami ki is van használva), streaming megy ezerrel, NAS is van. Dual bandet nem bánnám, ha mégse, MIMO-ban jó legyen.
Köszönöm bármi és minden tippet, ötletet! \m/
-
both.bartos
csendes tag
Sziasztok!
A héten vásároltunk egy Xiaomi AX1800-as routert, de sajnos az emeletre nem ér fel a jele, ezért venni szeretnénk hozzá egy mesht (mivel nemrég jött rá a frissítés, hogy rá lehet csatlakoztatni). Milyet ajánlotok hozzá? Csak a Xiaomikkal tud kommunikálni, vagy más márkájú is jó hozzá?
Előre is köszönöm! -
daeyvd44
tag
válasz
Tegla80 #82020 üzenetére
Jó akkor úgy mondom, hogy nem akarom szétcseszni ott a falat... Jöttök itt a fúrjak ide, fúrjak oda stb megoldásaitokkal mikor a kérdés nem erre vonatkozott... mellesleg 27 évesen tudom mit lehet és mit nem. Méghogy gyerek...
Persze az sokkal jobban nézne ki, ha a router meg a modem is ott lógna. Mégha polcot teszek oda, akkor is. Plusz mivel egy Asus AC65P routerem van (amit tudnál ha elolvastad volna az hozzászólást amikor először írtam) tudhatnád, hogy azon a routeren nem hátul vannak a csatlakozók, hanem az alján. Mivel egy talpon áll az egész.
A kérdésem egyértelműen az AP-ra vonatkozott, de már 4-5 hozzászólás óta ezt a szart hajtogatjátok. Ha nem tudtok rá értelmes választ adni akkor inkább ne is válaszoltatok volna.... -
Tegla80
addikt
válasz
daeyvd44 #82013 üzenetére
Pedig egy gipszkarton tiplit elhelyezve a "csotakaro falon" jobb oldalt es arra logatva a modemet , a mostani modem helyere a routert megoldas egyszerubb es jobb lenne. Nekem biztos,de Te szenvedsz itt egy alap hazi gondon...... pl ezt az egeszet is el lehetne takarni 2 tipli/csavar,1zsinor es egy fuggony(zaszlo,kep,stb rajta ami tetszik) kivitelezessel ha zavar a latvanya.
Essejó
valszeg gyerek meg es nem intezkedhet otthon mert sok az ezt nem lehet,azt nem lehet.... nalam es nalad is az van amit mondunk,mas ligak. -
-
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
silentkiller #82005 üzenetére
bocs, most néztem a számlát, nem 55 hanem 65.000ft volt... és onnan rendeltem amit mrmft is linkelt
-
No.01
addikt
Mivel az Asus AX-es toutere (Zenwifi) tovabbra is mocskos draga igy elkezdtem keresgelni es belefutottam ennek az uj olcsositott valtozataba az Asus Zenwifi Minibe.
Errol esetleg nem hallott itt v.ki? Azt latom, h a tengerentul tan mar kaphato is, de itt az EU-ban meg csak hirekbe futottam bele.
Szerintetek erdemes varni ra? -
ramzess
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #81978 üzenetére
Szia koszi a valaszt ,egyszeru teglahaz 150mb sebesseg a net kliens es szomszed az messzi van. ASUS RT-AC68U ezt neztuk ki remelem jo valasztas lessz .szep napot.
-
Pá
addikt
válasz
Gubek-Einste #82008 üzenetére
Köszi szépen utólag, végül ezt rendeltem meg időközben. Csak kicsit zavaró volt, mert 3 ilyen nevű is volt a linken, de valószínűleg csak a beszállító más, a termék ugyanaz.
Azt írja egyébként, hogy V2-es. -
-
-
mrmft
senior tag
válasz
silentkiller #82005 üzenetére
Peldaul itt, es van is raktaron..
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Tenda ruterekről mi a véleményetek? Például ez TENDA AC9 AC1200 agyon van dicsérve az árukeresőn ! Itt még sosem láttam ajánlva tenda routert és érdekelne hogy miért. Kösz
-
blakey
titán
válasz
onethierry #82002 üzenetére
Semmivel sem lesz stabilabb a kapcsolat egy Apple routerrel. Bármilyent választhatsz, nem lesz különbség a stabilitásban.
-
onethierry
csendes tag
sziasztok!
routert keresek digi 500-as net mellé, 65nm-es lakásba.
Mivel sok Apple termék van a háztartásban, elgondolkoztam Appla router vásárlásán, talán így stabilabb lenne a kapcsolat (cáfoljatok meg, ha nem így van).
tehát adott:
AirPort Extreme 802.11n (5th Generation), használtan 12.000 Ft
vagy
TP-Link Archer C6, újonnan kb. 12.500 Ft
Előre is köszönöm!
-
Pá
addikt
Sziasztok!
[link] ---> ezek közül melyik routert választanátok? 100Mbit netet kéne kiszolgálni, teljesen általános célra. Fontos a jó wifi, de nem túl nagy a ház. kb 8m sugaru körben kéne helyt állni max 1 falon át. Max 2-3 eszköz egyszerre.
Torrent, nyomtató, webcam meg egyéb huncutságok nem játszanak.Muszáj emagról rendeljem (utalványom van) és nem szeretnék 15-20k fölé menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest