- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #107249 üzenetére
Úgy tűnik mindenki összeköti a wifi7-et és a 2.5Gbps ethernet használatot. Pedig nincs köztük logikai kapcsolat.
-
ginola
addikt
válasz
Gubek-Einste #107240 üzenetére
Ezeken 3 LAN van csak, de köszi.
-
Tyrel
őstag
válasz
Gubek-Einste #107103 üzenetére
Költségcsökkentés jeligével egyelőre csak egy darab EAP-225 Outdoor lett az egészből, az összes többit később szerezzük be, ha indokoltnak vélik...
Szeretnék viszont egy kis feedback-et adni erről az egy szem AP-ről, ugyanis felülmúlta az elvárásaimat. Rettenet könnyű volt beállítani egy sima mobil app-pal, még laptopot se kellett vinnem. Szerelni is egyszerű volt, jó a fali tartója és jó hogy adnak hozzá külön PoE tápot. A WiFi lefedettsége is nagyon jó, olyannyira, hogy valószínűleg nem is lesz szükség további kültéri AP-kre. Azóta zökkenőmentesen működik, stabil, gyors.
Elég pozitív csalódás lett nekem ez az Omada.
Az egész szerelésben kb. csak a kültéri FTP kábellel kellett küzdeni, nem volt még vele tapasztalatom és nagyon merev.
-
Stealth
senior tag
válasz
Gubek-Einste #107162 üzenetére
Köszi!
Asus vonalon én is ezeket néztem, a TP-linkeket nem ismerem.
Kb egy fél éve kezdődtek ezek a router ggondok, akkor vettem egy ax4200-at, de mivel helyreállt a rend, visszaküldtem. Kár volt, 10 ronggyal olcsóbb volt mint most. -
tibbike01
őstag
válasz
Gubek-Einste #107149 üzenetére
Köszönöm!
Ha a router 4x4 képes és van 2 kliens, ami mindkettő 2x2 képes, akkor 2x2 és 2x2 tud működni függetlenül egymástól? -
Tyrel
őstag
válasz
Gubek-Einste #107105 üzenetére
A 4G valami komolyabb cucc állítólag , nem usb-s, de még nem láttam közelről.
Ha részletekben vennénk meg az Omodás configot az is működhet? Főleg az érdekel, hogy az EAP225 Outdoor önállóan is használható, vagy mindenképpen kell hozzá egy Controller?
Hogyan lehet beüzemelni, van pl. admin felülete LAN kábellel?Másik kérdés, hogy milyen kábel kell ami stabilan tud Gbit kültéri POE-t? Mármint melyik az ami árnyékolt és megy vele a POE? Cat7?...
-
Tyrel
őstag
válasz
Gubek-Einste #107103 üzenetére
Köszi !
Lehet ezen olcsósítani úgy, hogy 1db OC200, 1db ER706W (olcsóbb mint az EAP650-Desktop), és a 2db EAP225?Vagy akár valahogy még jobban ?
-
umfrider
senior tag
válasz
Gubek-Einste #107062 üzenetére
Van javaslatod eszközre?
-
Lagolit
tag
válasz
Gubek-Einste #107031 üzenetére
Beltéri, wifis kamerát szeretnék rákötni. Garázsba csak SIM-es netet tudok berakni.
A távoli elérés nem is fontos, legrosszabb esetben egy rasberry-t rárakok. -
válasz
Gubek-Einste #107030 üzenetére
Megnézem a másik topikot, köszi!
-
kmgabor
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #107034 üzenetére
gyakori és nagy mennyiségű adat mozgatás?
NAS még a jövő zenéje, de filmezésre, letöltésre, adattárolásra, backup-ra lenne használva.
a mobilok szerintem nem azok
Erre nem gondoltamHa frekvenciára nem szűrök akkor TP-Link Archer BE230-at találtam, de hogyha NAS miatt lenne értelme a több 2.5-ös portnak akkor továbbra is a TP-Link Archer BE550 BE9300 marad szerintem.
-
kmgabor
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #107032 üzenetére
#107029 Alex91: TP-Link és Asus routerekre gondoltam mesh miatt.
#107032 Gubek-Einste:
1 darab 2.5 Gbps-es LAN és WAN port
"fő" számítógép és NAS közé kettő 2.5-ös LAN port kéne nem?
szükséges a 6 GHz?
igazából csak az én telefonom használná jelenleg ki (S25), szüleimé nem (Moto G72, Defy 2021), de jövőállóság szempontjából jó ha van nem?
Vagy rosszul állok hozzá a dolgokhoz? -
válasz
Gubek-Einste #107024 üzenetére
Ahham, köszi! Ha mégis inkább én venném, merre nézelődjek? Milyen típusok közül lenne érdemes válogatni?
-
yanna
addikt
válasz
Gubek-Einste #107012 üzenetére
Az idő eljárt felettük szerintem.
-
coolpet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #107003 üzenetére
Köszi. mind csúnya, akkor gondolkozom az AX58U-ban inkább ha nincs probléma vele.
-
ádika86
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106941 üzenetére
Köszi! Egyébként az ASUS RT-BE58U nem jobb ezektől?
-
tibbike01
őstag
válasz
Gubek-Einste #106836 üzenetére
Mire jó a 2.5 gigabites WAN port? Van már olyan szolgáltató, aki ilyen netet ad?
-
válasz
Gubek-Einste #106756 üzenetére
Nagyon köszi !
-
válasz
Gubek-Einste #106744 üzenetére
Huu nagyon köszi, ez tényleg jónak tűnik !
( A mikrotik nem ajánlott egyébként? )
@Multibit : Neked is köszönöm, a típus pontosítást !!
@Patice : Ez is egy tök jó megoldás ! Felveszem a listára
( Egyébként azért próbáljuk egy eszközzel megoldani mert a rendszergazdánk khmm nem igazán tartja karban a dolgokat, ezért próbáljuk minél egyszerűbbé és gondozásmentesebbé tenni. Egy hónapja volt adatvesztésünk mert a fő fájlszerverünk egy raid 0-ban üzemelő nas-ról ment, amihez egy külső usb hdd volt kötve mint napi mentés. Persze a napi mentés valamikor a múltban elszállt, arról jelentés nem ment, így amikor a tömbből kihullott egy vinyó ( 2 cmr+1 smr vinyó volt egybe !!! ) akkor eltűntek adataink. Most próbáljuk újragondolni az egész rendszert, és mindent új alapokra helyezni. A rendszergazda meg nem igazán partner ebben.
Köszi mindenkinek a helpet, és ha van még ötlet akkor jöhet nyugodtan ! -
andrisms
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106733 üzenetére
Köszönöm
Amit nem mondtam, hogy hétfőn kellene, így kicsit változik a helyzetem.
Ha jól értem, ár/érték aranyban a Cudy lehet a megfelelő választás, viszont 25e Ft alatt nincs sehol raktáron(hétfőre).
Árukeresőn megnéztem az árakat, véleményeket, ezeket gyűjtöttem ki:-TP-Link Archer AX53: 25.000Ft, jó vélemények, 3000Mbit
-AX52: 18.000Ft, 1800Mbit, jó vélemények
-Cudy WR3000: jó vélemények, 3000Mbit, normális áron (25e Ft alatt) nincs raktáron
-ASUS RT-AX53U: 22e Ft, 1800Mbit, van pár rossz vélemény (hibás, újraindul, eldepobálja a wifit)
-ASUS RT-AX1800U: 20e Ft, 1-2 rosszabb vélemény (hibás, gyenge proci és jel, net)Kérdés: megéri a 7000Ft pluszt a TP-Link Ax53 az Asus AX52-höz képest?
Lényegében nekem nem a net a szűk keresztmetszet, mert az jelenleg nem lesz acélos, hanem inkább a födém, falak, bár nem nagy az alapterület. -
válasz
Gubek-Einste #106737 üzenetére
Húú köszi a gyors reagálást! Már eljöttem az irodából, így nem tudom megnézni a switch-et. Az ár meg nettó 200K körül is mehet, mert már nagyon elege van mindenkinek.
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #106734 üzenetére
Mondjuk nem irányított antennás, de lehet megérné megnézni. link
-
zetecR
addikt
válasz
Gubek-Einste #106728 üzenetére
Ha nem akarok ágyúval verébre lőni, akkor melyik kültéri modemet ajánlanád?
-
bgaborj
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #106721 üzenetére
Csak azért kérdeztem, hogy nem eleve elvetendő-e az ötlet? Árban lényegesen jobban nézne ki a dolog, mert most a Telekomnál a Huawei B535-232a 20ezer alatt kapható, és antennából nagy választékot találtam az "LTE antenna" kifejezésre rákeresve 15 ezer forint körül. A Mikrotik meg eleve 50 ezer körül van. ( A ház előtt állva egyébként rá lehet látni az adótoronyra, de a sebesség nem túl combos, max. 10-15 Mbit/s telefonnal mérve.)
-
bgaborj
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #106649 üzenetére
Látom, hogy a Mikrotik SXT/LHG-t ajánlod mobilnet vételére kültéri egységként.
Nekem hasonló a problémám. Vertfalú présház egy domboldalon a semmi szélén, 60 centis falakkal. Csak a mobilnet jön szóba, és nyilván a házon belül pocsék a térerő. Azon gondolkodtam, hogy nem lenne elég, ha a háztetőre csak egy antennát tennék, és kb. 3-4 méter kábellel lehoznám a jelet egy 4G routerbe (pl Huawei)? Muszáj kitenni egy komplett modemet a tetőre? Mennyivel lenne pocsékabb az eredmény az antennás módszerrel? -
pigatt
őstag
válasz
Gubek-Einste #106664 üzenetére
Ne haragudj, de nem tudom mi az a CFW.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gubek-Einste #106661 üzenetére
30as pth téglafalak, elég 1 szint, 1 falon átmenjen
gigás üveg net
40e
intel 2.5G
wifi7 2.5G -
pigatt
őstag
válasz
Gubek-Einste #106659 üzenetére
Csak nem találok olyat ami tudja az IGMP-t és a print servert is.
Tudtok ajánlani a Synology RT1900ac mellett olyat amely mindkettőt tudja?
És 40 ezer körül megáll az ára. -
pigatt
őstag
válasz
Gubek-Einste #106655 üzenetére
Wifi nem lényeg, mert egy AX73 a fő routerem annak wifi-je van használva. Igazából ha egy 5 portos switch is tudná egyszerre az IGMP-t és a printer servert akkor az jó lenne.
De összeszedve, egy laptop dokkoló lenne rákötve, egy MiniPC ami TS szerverként működik, egy Telekom android TV box és egy TV, meg az USB-re egy nyomtató.
1000/1000 Telekom Net. -
dragon1993
őstag
válasz
Gubek-Einste #106635 üzenetére
Unifi Express router és a Unifi AP-k tudnak így együtt működni vagy kell egy wifi nélküli router és a router mellé is egy AP-t kell tennem?
-
Csigger
őstag
válasz
Gubek-Einste #106623 üzenetére
Aző tesója a Asus RT-AX58U V2? A gaming verzió mennyivel tud többet?
-
Gery15
addikt
válasz
Gubek-Einste #106610 üzenetére
Akkor marad a gardrób és a nappaliba a TV mögött.
Nem szeretnék horror áron olyat venni, amit ki sem fogok használni. Telefonok, tablet, 1-2 notbook lógna rajta.
Kifejtenéd, hogy mi is ez a OC200 vezeérlő és miért lenne rá szükség?
#106611dudika10: Családi házról beszélünk, nem szeretnék ennyi pénzt elkölteni rá.
Azt szeretném, ha stabil, megbízható és gyors internet lenne a házban.
-
Ice!?
őstag
válasz
Gubek-Einste #106596 üzenetére
Kültéri eszközre van kapásból ötleted esetleg?
-
ejnyebejnye
tag
válasz
Gubek-Einste #106583 üzenetére
Nekem elég a router, a Synology is tökéletes volt (jelenleg is) erre. De most szeretnék egy újabbat. Csak nem ismerem a kínálatot.
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #106578 üzenetére
Valami ilyesmi lehet link csak ez B-30-as, a B-32-ről nem találtam képet.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #106578 üzenetére
Gondolom, a fal anyagául szolgáló téglára utalt.
-
Newyorker
addikt
válasz
Gubek-Einste #106561 üzenetére
Laikusan tudom ezeket leírni, vagy megpróbálom leírni amit tudok és szeretnék, lehet sok a felesleg is, ezért ne haragudj
Terv: szval befejezés előtt álló családi házba kellene egy olyan rendszer, mely biztosítaná pl. a házon belül a telefonos eszközök, okoszár, okosotthon rendszerek, laptop, tv-k wifin keresztül netre kapcsolódását, illetve házon kívül lévő eszközök folyamatos netes kapcsolódását is. A ház téglafal 38 cm vastag, csak földszintes, 120 nm, a telek kb 1000 nm, a ház a telek közepén van.
Net: ami közül lehet majd választani: [link]
Elhelyezkedés: a net a padláson keresztül jön be az oszlopról, majd fentről a padlásról csak egy utp kábel jönne le egy designos mennyezeti központi eszközre (pl. mint ez, csak utp kell neki, csak nem kör alakú). Ez a ház közepén van, kiállás is kész. Fontos a design, fehér kör alakú mennyezeti központi eszköz kellene, pl mint ahogy ezek néznek ki: [link] [link]
KÖSZÖNÖM
-
Newyorker
addikt
válasz
Gubek-Einste #106557 üzenetére
Több eszközös megoldásról hol találok infót? Köszönöm
Vagy hogyan keressek rá? -
doktordrog
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106548 üzenetére
Valaki javasolta itt a tplink nx600at egy korábbi hozzászólásban, de nem tudom, h van e ertelme a felarnak. Mobiltelefont kellene 5Gben megvernie. A cél az lenne, hogy minél jobban fogja az 5Gt.
-
Newyorker
addikt
válasz
Gubek-Einste #106547 üzenetére
Próbálok keresni a neten ugyanilyet, esetleg még milyen márka plusz típus játszhat? Úgy tudom, hogy az újak nem hozzák ezt a teljesítményt, de régiek közül melyek lehetnek alternatívák?
-
Newyorker
addikt
válasz
Gubek-Einste #106547 üzenetére
Egyik jelenlegi eszköz se ugorja meg ezt a távot?
( egy ablaküveg, 8 m udvar, egy 38-as vályogfal)
Pl.?:
- ASUS RT-AC68U
- ASUS 4G-AC86U -
sesomaru1989
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106538 üzenetére
Mesh van már 2 telekomos. Ezek biztosítják a tv szolgáltatást.
Egy 3-kat is beiktathatok, de sajnos az is csak vezeték nélkül. Ha mesh melyik?
Sajnos nincs lehetőség vezetékes kapcsolat kiépítésére. -
Imi1981
veterán
válasz
Gubek-Einste #106523 üzenetére
Asus rt-ax58u v2 pontosan amit néztem 28 ezerért. Újonnan melyik Asus ami ezzel kb egyenértékű vagy jobb és 30 ezerből kijön postával együtt? Nem vágom most melyik milyen.
-
Geo19870322
tag
válasz
Gubek-Einste #106507 üzenetére
4900ft-ot sem ér? Media marktban volt akciós...
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #106501 üzenetére
Nekem mindegy, az ipari dizájnt kedvelem
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #106499 üzenetére
Ez mit jelenet?
Rondának találtatott -
PilG
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #106463 üzenetére
Koszonom!
Jol nezem, hogy ezek csak 4G?
A mostani routerom is tud 4G-t (tudom ez annal komolyabb) jelerosseg is rendben, az 5 G elonyeit szeretnem fokent kihasznalni. -
válasz
Gubek-Einste #106458 üzenetére
30e Ft max
-
PilG
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #106459 üzenetére
Kulterire van konkret javaslatod?
-
atees
őstag
válasz
Gubek-Einste #106445 üzenetére
Tehát kirakom vhova, 220at adok neki, berakom a simet és egy utp-vel bekötöm a routerbe?
-
Beretvás
veterán
válasz
Gubek-Einste #106330 üzenetére
-
Isikamika
tag
válasz
Gubek-Einste #106297 üzenetére
Köszönöm! A dugalj amibe belenne dugva, szerencsére febt a teraszajtó felett van,aránylag erős jel is van ott! Olyan jeltovábbító ami külső antennás megfelelhet-e?
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106275 üzenetére
Erről esetleg vélemény? TP-Link Omada ER706W
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106271 üzenetére
Nem mintha külsőre adnék, de miért kell ezeknek a routereknek űrhajóra hasonlítani?
Mondjuk ehhez képest egy ASUS EBR63 szerinted? -
David888
tag
válasz
Gubek-Einste #106257 üzenetére
87m² a ház. Tégla falazatú.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106258 üzenetére
Panellakás, 55m2, beton falak vannak és nagyon nagyon sok zavaró szomszéd wifi. Vagy egy fél évembe telt megtalálni az optimális csatornákat. Digi (One) gigás optikai ftth net.
Iot eszközöknek külön wifi AP van jelenleg, mert nagy számú wifis eszköz gondot jelentett az ax55nek, ledobalta a sonoff kapcsolókat. De azt sem bánom, ha egy eszköz elvinné. Kb. Kapcsolók, klíma, LED vezérlők, okoskonnektorok, fogy.merok, hűtő, mosógép, szárító, stb. 25-30 eszköz jelenleg 2,4GHz.
5 GHz en kb. 15, telefonok, tabletek, tvk, laptopok, google home-k, stb.
Funkciók: port forwardot tudja. Más funkciókra van külön szerverem, nasom, stb.
Legyen net stabilan, ennyit tudjon. -
Alex91
félisten
válasz
Gubek-Einste #106144 üzenetére
Akkor melyik tudja frinc-franccal is
-
osonte
őstag
válasz
Gubek-Einste #106136 üzenetére
Köszönöm!
Gondolom a hosszabb támogatás miatt és a jövőre nézve (Wifi 7).
-
osonte
őstag
válasz
Gubek-Einste #106129 üzenetére
Azt tudom, de saját eszközt szeretnék használni (a szolgáltatói eszköz átmeneti megoldás) és igazából a kérdésem az lenne, hogy melyik jobb választás a két router között az adott kliensekhez?
A 6GHz lenne a megoldás (az nincs a környezetben), de most nem akarok annyit költeni, mivel kliensek sincsenek hozzá.#106130 memorix: Már nincs meg a router, illetve több 50 ezres routert is teszteltem (kínai Xiaomi-t is). Viszont a frekvenciákat mindig végigtesztelem, analizálom és legjobbra állítom, de a szomszéd routerek szerintem "Auto"-ra vannak állítva és ez miatt bukik a beállításom...
-
locon70
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #106088 üzenetére
Falak nincsenek ,5-6 kliens használná ,60/3net ,
-
Dani0504
tag
válasz
Gubek-Einste #105959 üzenetére
Az nem opció, mert nagyon látható helyen van és valami esztétikusabb kellene. Ezért is gondoltam elsősorban az RT-AX57 GO-ra aminek az ára is tűrhető.
Mi az ellenvélemény a rejtett antennás ellen? -
VGYke
addikt
válasz
Gubek-Einste #105959 üzenetére
TUF-AX4200 az miért nem "normál wifi"?
-
válasz
Gubek-Einste #105937 üzenetére
Jogos. Eredetileg U-st is írtam, de az S miatt javítottam -- és megfeledkeztem a P-ről.
MaCS
-
meander
tag
válasz
Gubek-Einste #105897 üzenetére
Szia, köszi. Mit értesz kültéri mobilnetes eszköz alatt?
-
Noxy
veterán
válasz
Gubek-Einste #105899 üzenetére
Gyakorlatban nálam 0 gond van.
Minden eszköz hibátlanul megy 1SSID-l.
Még az ezeréves AppleTv (3.gen) meg a 10-11 éves RPI 0.
A többi wifi-s eszközöm meg pár éves, meg wifi 6-s. -
Noxy
veterán
válasz
Gubek-Einste #105893 üzenetére
Ajánlott szétválasztani a sávokat más-más SSID-ra.
Nem kell.
Mesh rendszerben Smart Connect opció: [kép] -
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #105883 üzenetére
Ez egy szép bejelentés az Asustól, de nem találtam boltot ahol árulják. Egy német bolt ugyan már beárazta 195 €, de nincs raktáron. A Redditen is az a téma róla, hogy hol kapható. Mindenhol csak a Zenwifi BD4 beltéri, tehát nem az Outdoor verzióra van találat 120 € környékén.
-
Xraycer
újonc
válasz
Gubek-Einste #105874 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod. Nem tudom, hogy ennyire reménytelen-e a helyzet, hogy spéci antenna kelljen. Ma megmértük mit tud a hálózat egy vodás iphone14-el amin csak a 4G-re volt állítva. Eredmény: 306/42 letöltés/feltöltés. A Tp link router LTE cat4-es, az iphone lte cat18-as ha jól olvastam. Létezik hogy ennyire gyenge, vagy megkockéztatom, hibás lenne a router, hogy csak 12/12-t tud? Már kivittem a szabadba hosszabbítóval és semmit nem javul a sebesség. Köszönöm. Szép estét.
-
zedok
őstag
válasz
Gubek-Einste #105836 üzenetére
Köszönöm szépen, már beszerzés alatt van a TUF-AX4200 - majd jelentkezem, hogy mit tapasztaltam. Pont hardveraprón hirdettek egyet.
-
Anubris
őstag
válasz
Gubek-Einste #105851 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
Hatótáv szempontjából az AX4200 helyett az AX6000 jobb választás lehet, vagy felesleges? -
Xraycer
újonc
válasz
Gubek-Einste #105847 üzenetére
Sziasztok.
Hasonló problémával küzdök én is. Van egy Tplink MR6400-as routerem vodafon-os sim-el. Harmatgyenge. Szóval ha nagyon jót akarok magamnak akkor Mikrotik LHG. De melyik? Van LHGG LTE6 kit és LHG LTE18 kit. Az MR6400-al használhatom az LGH-t vagy router csere is ajánlott? Nagyon köszönöm és előre is és elnézést az amatőr kérdésekért.
Norbi -
Anubris
őstag
válasz
Gubek-Einste #105845 üzenetére
Családi ház, szomszédok messze. 7-10 méterre az épülettől.
1 szint, terasszal együtt kb 220 m2.
Belső szoba elválasztó falak jellemzően 10 cm vastag téglából vannak, van ahol 30cm is van. Jellemzően modemtől 10-12 méter a max távolság, 2-3 fal, ameddig el kellene, hogy érjen a jel.
1000 Mbit/s sebességű otthoni internet csomag lenne, PC vezetékesen közvetlen a modem és router mellett bekötve. Ezen menne a torrentezés.
A modem és router kb az épület közepénél lenne. (18 mméter hosszú ház, kb 10 méternél a router és tőle 5 méterre lenne a napelem inverter és a kamera rendszer)
Ezen kívül eszközök laptop, telefon, TV, Led világítás szabályozás, konyhai gépek ami hirtelen eszembe jut. A WI-FI-s eszközöknél nem fontos a nagyon gyors net, laptopon gaming, weboldalak menjenek azt kész.
Access pointot gondoltam még venni ha kell.
Nincs fix keret megszabva, feleslegesen túl drágát sem akarok venni. -
STC Speed
őstag
válasz
Gubek-Einste #105846 üzenetére
Köszi! Még annyit, tudok hogy a Routert majd az egyik szobába teszem be (van LAN kábel ott) és akkor amásik szobába csak 1 téglafalt kell átvinnie
Még egy kérdésem lenne!
Majd a router beálltásánál, probléma az, hogy ha szétszedem a 2,4 és 5ghz sávokat? Én szeretem az 5ghz-et erőltetni. -
majestic
őstag
válasz
Gubek-Einste #105801 üzenetére
Kívülről vasbeton, belső tégla falazású, újépítésű lakópark. Jelenleg Telekom 1000 a sebesség. Jelenleg nincs WiFi 7-es eszközöm de jövőre már lesz biztosan. Mennyi pénzt szánok rá? Semmit
, de kénytelen vagyok mert most minden áll. Egyértelmű, hogy nem százezreket…
-
szitilevi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #105735 üzenetére
Asus 6000-es már túlzás lenne? Vagy az ASUS TUF-AX6000-es?
-
bteebi
veterán
válasz
Gubek-Einste #105710 üzenetére
Köszi szépen!
Akkor ezek úgymond vegyesben is tudnak mesht? (Nekem úgy is jó, nyilván.)
#105709: Igen, tudom. Idegesít is.
(Mondjuk nem csak engem.) A kábeles megoldásnak nyilván van annyi előnye, hogy az valóban stabil 100M, míg a WiFi ugyan lehet akár 3-4-szer annyi is, de ha bármi miatt beesik legalább alkalmanként 20-50 Mbitre, akkor amiatt már akár lehet lag, akadás. 2-300 Mbitre szinte sohasincs szükség, sőt még 90-100 is simán elég lehet a legtöbb esetben, már ha tényleg megy annyit.
-
bteebi
veterán
válasz
Gubek-Einste #105692 üzenetére
2-3 fal, 10-30-as tégla (válasz/főfal), vasbeton födém fémráccsal (a padlófűtés miatt), gigabites (Digi) net. A legközelebbi szomszéd kb. 10 méterre van, a többi jóval távolabb.
Egyelőre 4 kiállás van nappali + 3 hálószobában, ezek közül 2-3 helyre routert tervezek rakni. Plusz ugye egy kellene közvetlenül a digis (Huawei) modem-router után, tehát összesen 3-4 router kellene. Minden Cat 6a kábellel van összekötve, szóval bírnia kellene a 10 Gbitet a LAN-nak - ergo a routerek WAN-ja is lehetőleg (legalább) 2,5 gigás legyen. A fali portok Legrand Valena Cat 6a-sak, elvben azok tudják a 10 gigát.
NAS, PC, TV lenne kábellel rákötve a belső hálóra, ami sávszél igényesebb, de egyébként a stabil 1,5-2 Gbit igazából (egyelőre) kb. mindenre elég lenne. Összesen amúgy 3-4 felhasználó lenne egyszerre és ~8-15 eszköz: 1-2 PC, NAS, 3-4 mobiltelefon, időnként 1-1 laptop (Vindóz és Droid). Ezen felül még pár okoskodó eszköz is (napelem inverter, szárítógép, hűtő), de azért azok nem viszik a gigákat.
Routerenként azért ~60k körül szeretnék megállni, de nem baj, ha kevesebb. Ha van valami nagyon elengedhetetlen fícsör (nincs), amivel megfogjuk az isten lábát, akkor mondjuk 75k, és eggyel kevesebb eszköz. 200k-ban jó lenne, ha megállna az egész, de a kevesebb több.
Nem kell gamerség, 10 antenna meg RGB LED, (fél)szintenként kb. fixen lesz egy eszköz a jó lefedettséghez. De sajna szükség is van rá. Sziamiaú meg ASUS cuccokat néztem, de egyelőre még nem tudom, hogy melyik kellene inkább.
-
adzam
kezdő
válasz
Gubek-Einste #105684 üzenetére
Családi házas környezet, a szomszédok eddig sem zavartak.
A falazat tégla. a födém nem számít, LAN összeköttetést szánok a két eszköz közé.
Most 500-as netem van, jelenleg bőven elegendő.
Eszközök 3-5db mobil, jelenleg 2 db TV lóg még rajta WiFi-n, de készülök bedrótozni.
Pénz: Kb 80k a kettőre, de nyitott vagyok.
Egyébként, az N18 jelenleg minden igényemre megfelel, de nem lát fel rendesen a tetőtérbe, ezért váltanék Mesh-re... -
LK
addikt
válasz
Gubek-Einste #105502 üzenetére
Köszönöm. Az ár sajnos behatárol, de elgondolkodok rajta.
-
Zolás
addikt
válasz
Gubek-Einste #105423 üzenetére
Családi ház, kétszintes+kert, digi 1000 net. Egy födém, 2 fal.
Nincs extra igény, ezzel is elvagyok ami most van. Ha nem lenne rá panasz, nem is keresnék másikat. -
eldoble
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #105357 üzenetére
Köszi.
-
eldoble
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #105355 üzenetére
Köszi, az E-s végű is működik plug and play ként vagy azt konfigurálni kell ?
-
eldoble
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #105353 üzenetére
Köszi, ez is IGMP-s, mert valahol azt láttam, hogy a TL-SG108E az IGMP-s ?
-
Hoffer
őstag
válasz
Gubek-Einste #105340 üzenetére
Szuper, akkor így kikerülhető a powerline adapterek használata.
A két asus router AX52 és AX58U között érdemi különbség van a sebességen kívül? Lefedettségben tud többet valamelyik? egy családi háznál? -
Hoffer
őstag
válasz
Gubek-Einste #105333 üzenetére
Rendben köszi, ha a szolgáltató routere bridge módban kábelen csatlakozik az egyik asus routerhez, a második router egy másik emeleten van mesh-en csatlakozva a lentihez, akkor a másodikhoz kábelen tudok más eszközöket csatlakoztatni a hálózatra?
-
Pacee87
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #105334 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat!
Kettes számúnak azt értem, ami nem oszt IP-t.
Elolvastam a témaösszefoglalót, de ha valakinek gyakorlati tapasztalatai is lennének ilyen SIM kártyát is támogató routerrel kapcsolatban, azt szívesen fogadnám. -
jookomak
őstag
válasz
Gubek-Einste #105151 üzenetére
Kicsit megkesve, de koszonom. Ahol elek, itt jelentosen olcsobb a GT-AX6000, mint a 88u pro, es ahogy nezem ugyanaz a ket hw, igy egy ujabb csodalatos pokkal bovul a geppark. Megrendeltem, meglatjuk milyen lesz.
-
zsoika
addikt
válasz
Gubek-Einste #105185 üzenetére
deKöszönöm. Végül egy MR600 vettem .. kipróbálni. Játékra is kellene, a válaszidő miatt gondoltam az 5G routerre de nagyon drága még. Megvárom amíg olcsóbb lesz.
-
raziel01
veterán
válasz
Gubek-Einste #105117 üzenetére
[link] Megvettem az ASUS RT-AX52-t. Még egy egérpad is járt hozzá.
Azt kell mondanom brutál egy 10 ezres tendához képest. Gyorsan be is állítottam, mindenhol jó a jelerősség. -
tomcsi
őstag
válasz
Gubek-Einste #105116 üzenetére
Tp-link mr600al valami tapasztalat, vélemény esetleg? Ahogy olvastam jobb vételre képes adott helyen mint egy telefon.
-
bostone
addikt
válasz
Gubek-Einste #105109 üzenetére
Köszönöm!
Tegnap megvettem az AX53U-t. Remélem nem volt rossz választás részemről, de csak ezt a típust találtam elfogadhatónak, azok közül, amit ismertem a piros bolt kínálatában.
A házban voltak, akik panaszkodtak, hogy a legkisebb helységben, illetve a fürdőben szakadozik a jel. És már annyira az agyamon táncoltak, hogy hirtelen felindulásból megtettem, amit kértek.
Most már három helyről ömlik a net notikba, tv-k-be, mobilokba, tabletekbe.
Lehet, magammal toltam ki, mert így is elég nehéz volt bejutni ezekbe a termekbe. -
tomcsi
őstag
válasz
Gubek-Einste #105110 üzenetére
Ezekre lehet külső lte antennát rakni? Mert a házon belül nincs túl jó mobilnet ezért akarom kirakni a tetőn kívülre az antennát.
-
kovbandi82
őstag
válasz
Gubek-Einste #105027 üzenetére
Köszi. Szomorú
-
Magi
tag
válasz
Gubek-Einste #105023 üzenetére
Köszi szépen.
Ezek szerint akkor a Mikrotiken nem lehet boardot cserélni Gigabitesre?
Vajon melyik eszköz lehet ami hasonló irányított és nem irgalmatlan drága?A méréseket a Yettel kártyával végeztem minden esetben természetesen, emiatt fura, hogy a feltöltés ilyen gyatra a TP-Link-en...
-
op9
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #104994 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ!
Földszinten van egy router, arra szeretnék csatlakoztatni egy routert Range extender módban, ami az első emeletre kerülne
Milyen típusú a jelenlegi router mert ajánlatosabb lenne mesh rendszerbe szervezni az eszközöket ha ez lehetséges.
Compal CH7465VF, de mint írtam, a legolcsóbb megoldás érdekelne, hogy egy ethernet porttal rendelkező PC-n internetezni lehessen. Erre ágyuval verébre érzem, ha emiatt egy mesh rendszert kellene kiépíteni, ráadásul akkor ugyanúgy a PC mellé kellene tenni az egyik eszközt, h kábellel össze lehessen kötni."csak" egy födém
A vasbeton a wifi nagy ellensége, kábelezés erősen ajánlott a szintek között emiatt.
Kábelezés nem lehetséges, nyílván az lett volna, ha lehetne, és a vasbeton miatt gondoltam a 2.4GHz-re, mert az könnyebben átmegy.1db LAN kábelen csatlakozna egy számítógép, 0 AX, wifi jelre továbbadás szempontból nincs is szükség
Ebben az esetben neked nem repeater kellene, hanem egy kliens módú eszköz.
Igen, bár inkább kliens bridge, hogy ne egy külön alhálózat alatt legyen a PC, ez esetben akkor mi lenne az ajánlott kliens bridge-re?akár lehetne csak 2.4GHz és 10/100-as LAN, ha jóval olcsóbb
Újonnan ilyen eszközt már nem lehet kapni, csak használtan nem úgy sem ajánlott, gigabites portokkal és AC-s wifi-vel sokkal jobban megéri eszköz venni használtan is.
Miért nem lehet ilyeneket kapni?
Pont egy ilyen van egy másik emeleti szobában, és egyelőre bevált, de ha van ennél ajánlottabb példány, akkor olyat vennék.
Vagy mi lenne az a gigabites AC, ami stabil, és 5GHz-en is átviszi a vasfödémet úgy, h több lesz 100Mbps-nál? Mert ha nem lesz gyorsabb, akkor pont megteszi egy 2.4GHz-es is 10/100-as LAN-nal. -
mazsiii92
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #104994 üzenetére
Nagyon köszi mindenkinek. Meglátjuk.. a büdzsé sajnos limitált már. Tudom, ennyi sok-sok millió után már nem 1-200 ezer forinton kellene múlnia, de most mégis limitált. Megpróbálom mindenképp a kábeles megoldást.
-
Toncos
tag
válasz
Gubek-Einste #104905 üzenetére
-
tau_ba
tag
válasz
Gubek-Einste #104849 üzenetére
Koszonom szepen
-
scott_free
senior tag
válasz
Gubek-Einste #104846 üzenetére
Értem, köszönöm.
Közben lecseréltem az N14-es adaptert az ajánlott AX56-ra és gyönyörűen hozza a 180-190-es sebességet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged