- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3DMark (2013) eredmények
- Everest / AIDA64 topik
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Hobby elektronika
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Bejáratnál van az ONT egység (digi ZTE), onnan féköríves sugárban 5-10 méterre szobák, köztük 10cm tégla. A legtávolabbi 2-3 fal távolságra. Fő falazat 30cm porotherm, 30cm szigetelés -> kültéri kamera kb 10-15méterre az ONT-tól, 2-3 10cm fal, plusz külső falazat.■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
1 nas wired, 3 tv wired, 2-3 laptop wifi, 4 mobil, Siaomi IOT eszközök wifi, kültéri kamerák wifi
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Digi 1000
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
30.000-40.000
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?Jelenleg bejövő oldalon egy ZTE ONT 2 lan porttal. 1 porton direktben NAS, másik porton egy Cisco gigabites 8portos switch. A házba behúzott (talán cat5e) kábelek a switchbe futnak be. A ház ONT-tal szembeni túlsó végén egy Asus RT52 van ami ellát 5ghz-es hálózatot (és mellé még backup 2,4ghz-est is). A tévék is direktben a Cicso switchre futnak be.
Van olyan szoba, ahol nehezen elérhető a 2,4ghz wifi, illetve az Asus sem elég erősen tudja az 5ghz-et kiszolgálni a telefonok, laptopok felé.Xiaomi meshben gondolkodom, tekintve, hogy Xiaomi based okos otthon van otthon kiépítve. Elvileg akkor az Asus csak egy külön hálózatként tudna működni? Illetve kérdés még, hogy a Xiaomi mesh AX3000 is logolgat Kínába, mint a cserélhető FW-s AX1800 (vagy 3600)?
A mesht (1 vagy 2db) csak simán rádugom a Cisco switchre és akkor létrejön a LAN backhaul is? Vagy direktben kell összekötni őket?
Köszi
-
Multibit
nagyúr
válasz
tajati #104197 üzenetére
Go to ASUS routerek
-
osonte
őstag
válasz
tajati #104197 üzenetére
Az 5GHz-nél, ha a 160MHz be van kapcsolva, akkor válassz például 36-os csatornát (max 2.4GHz linksebesség), mindenképpen 100 alattit vagy ha csak 80MHz van kapcsolva, akkor választható 100 feletti csatorna is (erősebben sugároz a router, de max 1.2GHz linksebesség), mindket esetben látják az eszközök. Néha összejön egyszerre is a 160MHz és 100-as csatorna, de általában inkább nem látják az eszközök. Neked kell kitapasztalni melyik jobb az adott helyen.
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Asus TUF-AX3000 routert. Digi gigabit az internet. Kábelen keresztül tökéletesen megkapom a gigabitet, de Wi-Fi-n csak 120 Mbps-t sikerült mérnem a beállítások után az AX3000-el. Ezt követően a 2.4 GHz-es és az 5 GHz-es sávokat különválasztottam, viszont így az 5 GHz-es hálózat nem is látszik (több eszközön is teszteltem)Ez beállítási probléma lehet, vagy vigyem vissza a routert? Már próbáltam gyári visszaállítást és frissítést is, de a helyzet nem változott.
Mit javasoltok, mit tegyek?
Köszönöm szépen!
Üdv,
tajati -
-
pipec
csendes tag
Sziasztok!
Szüleimnél a régi Tp-Link router kezdi feladni. (8-10 éves kb.) Ennek a pótlására keresek valamit.■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Emeletes ház, az emeleten van a router jelenleg. 70nm emelet + 100 nm földszint.
Emeleten gipszkarton falak, földszinten tégla. A router jelenleg a ház közepén van nagyjából, a feladatát ellátja egyedül is.■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
2 mobil (WiFi6), 1 tablet, 2 tv, 1 laptop
150 Mbit/sec
30-40k
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Mesh képes legyen, ha szükséges tudjam a lefedettséget növelni. Vezetékes összeköttetés köztük nem megoldható.
Első lépésben viszont 1 routerrel próbálnám meg, mivel most is megoldja 1.
Segítséget köszönöm előre is! -
Parson
addikt
válasz
kpityu2 #104191 üzenetére
A kérdés jó… az emlitett TP-link antennái passzolnak…
sajnos az RP-SMA és az SMA csatlakozók közti különbséget még nem sikerült felfedeznem. - Szerk.: utánanéztem: csak SMA csatlakozós antennákról van szó.
Talán pontosítsunk: a HUAWEI 4G CPE 3 routerhez kellene 2 passzoló antenna.
-
Skilly
aktív tag
válasz
memorix #104178 üzenetére
Szia! Köszönöm, szerintem az AX59U lesz a befutó és igen kábellel lesz összekötve! Lentebb is írtál és köszönöm szépen, mindent tökéletesen kifejtettél és engem meggyőztél és ez alapján el is döntöttem!!!
ddoki: Tényleg csak az Asus márka érdekel a legjobban, hogy házon belül legyen mindkettő, de köszönöm!
Ésssss no offense.
kpityu2: Köszi, még "erősebb" Asus lesz.
Dr.NX: Már eldőlt.
-
Parson
addikt
válasz
Parson #99935 üzenetére
Sziasztok!
Yettel szolgáltató adott egy belsö antennás router-t (HUAWEI 4G CPE 3) külsö antennák nélkül, de a routerhez külsö antennák csatlakoztathatóak.
Vettem elötte egy TP-link Router-t az összefoglalóból ajánlva, mert legrosszabb esetben ez a tp-link router megmarad nekem…Na most tesztelgetem a lefedettséget, és próbaképpen feldobtam a szolgáltatós routerre a külsö antennákat a TP-link (TP-LINK Archer MR500 4G+ Dual Band Gigabit mobiler WLAN Router) dobozából… hát az eredmény mérésekkel is igazolva egyértelmüen jobb.
Na most jön a kérdés, hogy hol lehetne hasonló külsö antennákat venni, fölösleges router nélkül ??
Bocsi a láma kérdésért, de eddig sose futottam bele ilyen problémakörbe. -
Dr.NX
Topikgazda
Légyszi ne fejtsen ki senki semmit, körbe-körbe fogtok szaladgálni.
A kérdező majd ez alapján eldönti mit szeretne, vagy még tesz fel kérdéseket célirányosan. -
memorix
senior tag
válasz
ddoki #104185 üzenetére
Látom nem ment át a lényeg!
Ezt írtad: És a Xiaomi AX3000 Mesh routernek pont ugyanakkora a lefedettsége mint az Asus RT-AX59U-nak . Saját tapasztalat, most cseréltem. Légyszíves a marketing szöveget hanyagolni
Köszönöm !Megemlíteném még egyszer a kérdező Asus routert keres. Az AX52, AX53U routernél jobb paraméterekkel bír az Asus 59U. Sőt a 2.4, 5GHz -n is picit erősebb az AX59u- mint az AX92u . Az Ax92U erőssége az AX támogatása és 2 azonos routernél az adatcserében mutatkozik meg. Sőt az AX59u fő falon keresztül valamiért jobban teljesít mint az AX92u. Az AX59U nél picivel erősebb és jobban teljesít főfalon keresztül az AX4200 TUF model. Ez azt jelenti, hogy mindegyik router látszott a távolabb lévő klienseknél de a jel erőssége és a leszállított adatok mennyisége más és más volt routerenként minél távolabb volt a kliens. Ugyanazon a ponton voltak elhelyezve a routerek és a kliensek 1 Gbit digi és ugyanazzal a laptoppal voltak tesztelve nálam az udvaron.
64 méteres a kert és 2M szintkülönbsége van nálam. A ház elől van. Van mellék épület is . 6 db Wifi kamerám van, 4K -k. A ház udvarán eltérő helyeken mértem a sebességet laptoppal , Wifi kamerával. Minél több fal volt a router és a kliensek között annál jobban romlott az átvitt adat mennyisége.
Nálam a TUF AX4200 teljesített jobban mint a AX92U. Azonban az AX92u egy Asus AC750 -n repeaterrel minden problémát kint megold. A teljes kertben van jel ha ki akarok ülni bármelyik teraszra. Sőt a szomszéd nyaralós nyugdíjast is ráengedtem. A hátránya, hogy a repeater csak jó időben lehet kint a nagyon minuszokat nem szereti AC750-s.
A kérdezőnek a leírás alapján is hasonló problémája lehetett és ASUS routert keres. Ezért osztottam meg amit én tapasztaltam. A javaslatomban pedig felhívtam a kérdező figyelmét, hogy az AX52, 53U nem biztos hogy megoldja a problémáját.
A XIAOMIval pedig te jöttél, de ez nem megoldás a kérdező szempontjából. Remélem ez átmegy. Kifejtenéd, hogyan tudja Xiaomival routerrel megoldani a problémáját ha már ennyire erősködsz, hogy a 59U nál a Xiaomi sokkal jobb?
-
válasz
ddoki #104185 üzenetére
Nem, a nagyobb lefedettség nagyon nem marketinges duma. A közelmúltban többször is megírtam az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat: nagyon is érdemi különbségeket tapasztaltam azonos paraméterekkel egymás mellé állított Asus routerekkel.
Ettől persze a Xiaomi még lehet nagyon jó, mint ahogy a gyakorlati tapasztalatok szerint az is. Én egy kicsit a szoftvere és a támogatottsága miatt lennék vele kapcsolatban körültekintő.
MaCS
-
Essejó
veterán
válasz
ddoki #104185 üzenetére
Vagy esetleg saját otthoni próbán alapuló tapasztalat.
Egyébként mivel az eredeti kérdés az volt, hogy egy meglévő Asus AX-92u Router mellé Mesh hálózathoz mit vegyen a kérdező, így abszolút nem értem a marketinghez kapcsolódó szöveged. Miért nem elfogadható válasz az, hogy a válasz adó kipróbált több Asus AX Routert is és ami leginkább bevált azt tartotta meg. -
ddoki
csendes tag
válasz
memorix #104181 üzenetére
Látom a lényeg nem ment át ! A "nagyobb lefedettség" marketinges duma.
Neked írtam nem a kérdezőnek, és ezért került off topikba. A Xiaomi úgy került képbe, hogy te rendszeresen leírod hogy az általad favorizált Asus lefedettsége nagyobb mint bármelyik másik gyártóé. Örülök hogy mellébeszélsz és megpróbálsz hülyének beállítani engem, de nem írtam, javasoltam senkinek hogy használjon mesh-ben két különböző gyártótól származó routert. Mint ahogy azt sem írtam hogy a kérdező vegyen bármit is. -
válasz
doktordrog #104182 üzenetére
Az SXT erőssége akkor mutatkozik meg, amikor már nem optimálisak a körülmények.
Nálam anno a Telenor saját USB-s eszköze 20-25 Mbps-ot tudott, az SXT és egy Huawei 525-ös 80-90-et. Optimális körülmények között. Az USB-s eszközt nem is próbáltam tovább, de egy ideig a két másik egymás mellett (szó szerint) működött, úgyhogy volt alkalmam tesztelni.
Jó időben, alacsony cellaterheltséggel elég közel teljesítettek egymáshoz, a Huawei 70-80, az SXT 80-90 Mbps körül. Aztán amikor romlottak a körülmények, a Huawei pillanatok alatt leesett akár 10-20 Mbps-ra is, az SXT viszont mindig tartotta az 50-60-at. A legjellemzőbb üzemállapot az volt, amikor a Huawei 40-50-et hozott, az SXT pedig 70-80-at.Mindezt közvetlen rálátással a szűk 2 km-re levő toronyra.
Az SXT egy kiváló eszköz, de az erősségeit akkor tudja megmutatni, ha már az ő képességei jelentik a szűk keresztmetszetet. Ha viszont gyengébben teljesít, mint egy nem irányított antennás, beltéri eszköz, ott valami más gubancnak kell lennie.
MaCS
-
kpityu2
őstag
válasz
doktordrog #104182 üzenetére
Ha a Dual-WAN beállításainál lenyitod a fület, ott felsorol egy rakás USB modemet amit közvetlenül meg tud hajtani.
-
doktordrog
aktív tag
válasz
kpityu2 #104144 üzenetére
Nekem nincs ilyen opcióm. De egy Samsung A54gyel működött!
1/ Telefonon kívül van bármi 5G-s eszköz, ami ráköthető? Ha nem, akkor gondolom, marad a telefon.
2/ Az egyes megoldásnál mennyivel jobb/drágább, ha veszek egy dedikált 5Gs eszközt? Láttam 100k-tól indulnak, az ajánlóban meg 250k körül van a javasolt eszköz.
3/ Az SXT Lte-t is többször próbáltam, de nem hozza az elvárt sebességet. A yetteles 4G-s Huawei eszköz 10-50es sebességet produkált, de az SXT csak 5-10 körül megy. Mit lehetne állítani?
Köszi!
-
memorix
senior tag
válasz
ddoki #104180 üzenetére
A kérdező most éppen Asus Mesh router-t keres és nem Xiaomi-t. A Xiaomi AX3000 nem kapcsolható Meshbe össze az Asus AX92U -l. Légy szíves a marketing Xiaomi szöveget Asus Mesh routernél kérlek ne hozd fel mint alternatívát.
. Ha az Asus AX92U pont ugyan olyan jó mint a Xiaomi AX3000 akkor ha csak a fő routert cseréli akkor továbbra se oldaná meg a problémáját.
Saját tapasztalatom, hogy az AX59U, TUF AX4200 modellek sokkal nagyobb hatótávval rendelkeznek és erősebb routerek mint az Asus AX52 és AX53U modellek ha köztes falak is vannak (én is kiprobáltam, de visszaküldtem). Mivel kültérbe is szeretne jó jelet kapni nem csak beltérbe igy egy picit erősebb routerrel jobban is járhat. Kint is elegendő jel erősége lehet.
A kérdező erre keresi a megoldást "Van egy Asus RT-AX92U routerem, ami hibátlanul működik, csak éppen nem a ház közepén helyezkedik el. Viszont abban kérném a segítséget, hogy mit érdemes venni mellé, hogy az udvaron is legyen normális erős internet."
Valamint van kinti Wifi -s kamerája. "Pár telefon, ha az udvaron vagyunk és 2 kamera (2,4ghz-en)."
Az Asus AX52u, AX53 elegendő lenne ha csak beltérbe szeretne Mesh -t képíteni. Azonban itt nem ez a helyzet.
A két mesh router és a kinti rácsatlakozó eszközök helye, távolsága, a falazat vastagsága, anyaga valamint az elvárt sebesség, holtterek lesznek itt döntőek.
Max próbálkozhat az AX53U vagy Asus52 -l, ha nem elegendő akkor visszaküldi 14 napon belül.
Ha feljebb visszaolvasol legelőször más javasoltam. például
Külső használatra Extendert: TP-Link EAP225-Outdoor Router 36eft -UTP kábelezni kell, azon keresztül kapja az áramot is.
Ez nagyon erős router, ami kifejezetten külső használatra terveztek. Ha csak a külső problémát akarja megoldani mind a 4 évszakban akkor ez is lehet egy alternatíva.
Ha nem hiszed el akkor vegyél 1 -t és próbáld ki.
-
memorix
senior tag
válasz
Skilly #104177 üzenetére
Ha router akkor kábelezni érdemes a routereket.
Asus AX52 és AX53 is Mesh kompatibilis.
Azért felhívnám a figyelmedet az Asus 59u modelre. Ennek a jelformálása erősebb, nagyobb lefedettséggel bír és gyorsabban tud több kliens kiszolgálni mint a ax52, ax53u model. Az AX92u nál is picit nagyobb a hatótávja.
-
Skilly
aktív tag
válasz
memorix #104164 üzenetére
Szia!
Bent lenne egy szobában, nem terveztem kültérre kitenni. Csak azért érdeklődöm, hogy extender vagy router, hogy melyik lenne praktikusabb, de akkor inkább router marad. Köszönöm!
kpityu2: Beltérre tervezem tenni az eszközt. Egy olcsóbb AX-52 vagy AX53U-val is tudja az AiMesh technológiát a routerem? Elég lehet az olcsóbb is vagy érdemesebb az AX53U? Előre is köszi!
-
jerry311
nagyúr
-
válasz
Zoli2 #104169 üzenetére
mit jelent pontosan a rengeteg eszköz? 10, 100, 1000 vagy több? Pl. egy UNIFI 6 Pro AP képes a leírás szerint több, mint 300 klienst kezelni - de ez nem azt jelenti, hogy a 300 kliens egyidőben full gázon tudja használni a WiFi-t az AP-n keresztül (sávszélesség, stb. problémák). Azért nem találtál infót arról. hogy az egyes WiFi szabványok mennyi klienst képesek kezelni, mert ez nem a szabványon múlik. Hanem magán a routeren, mennyi erőforrása van a kliensekre.
-
Noxy
veterán
válasz
Zoli2 #104171 üzenetére
Valszeg szeretsz nosztalgiázni.
Egyszerűen, konyhanyelven magyarul: [A WiFi szabványok magyarázata: WiFi 4 vs WiFi 5 vs WiFi 6] -
válasz
Zoli2 #104167 üzenetére
Ezt leginkább a router hardvere dönti el, mennyi kapcsolatot tud lekezelni. A "mennyit kommunikálhat egyidőben" kérdésre is nehéz lesz válaszolni, mert minden eset eltérő. Ha valaki mondjuk otthon 10 eszközön nézi a Netflixet 4K-ban, vagy van egy olyan eszköze, ami gyakorlatilag alig használja a WiFi-t, ugye nem ugyanaz.
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis edukációra lenne szükségem, kérlek segítsetek.
A kérdésem, hogy WIFI 4 5 és 6 szabvány esetén egyidőben mennyi kliens lehet felcsatlakozva a routerre és mennyi kommunikálhat egyidőben. 2.4 és 5 Ghz esetén. -
kpityu2
őstag
válasz
Skilly #104163 üzenetére
Ha ASUS routered van és nem kell dedikált kültéri eszköz akkor maradj az Asus vonalon és akkor tudsz vezetékes mesh-t csinálni (mivel az AX92U triband router, akár vezeték nélküli mesht is csinálhatsz, de ott már játszik a wifi kapcsolat minősége a routerek között. Vezetékes backhaulnál ezzel nem kell törődni és nagyobb területet tudnak lefedni) Legolcsóbban egy RT-AX52-vel jössz ki utána az említett RT-AX53(RT-AX1800U).
-
memorix
senior tag
válasz
Skilly #104163 üzenetére
Nálam szintén AX92U van.
A kinti faház homlokzatán egy Asus AC52 AC750 van. A rouer rá látt az extenderre. Az extender felett tető van és nem süti a nap. Télen nincs kint az extender csak tavasztól, őszig.
Az AX92U routerre csatlakozik 6db Wifi s kamera, TV, laptopok, telefonok, stb. Ha kint vagyok laptoppal, telefonnal az udvaron akkor meg a kinti Extender.re kapcsolódnak fel az eszközök.
amazon.de ről is lehet olcsón rendelni extender-t ,vagy arukereso.hu, argep.hu használod.
Asus extenderből nincs már nagy választék.
-
memorix
senior tag
válasz
Skilly #104163 üzenetére
Ha van ereszed és az alá kitudnál rakni egy routert akkor az is lehet jó megoldás pl Meshbe összekötve . Ha kábelezve van akkor az gyorsabb. (Azonban télen gond lehet egyes eszközökkel ha nagyon hideg van.)
AX Extender, kültérben korlátozott mértékben használhatóak télen:
TP-LINK RE600X AX1800 Wi-Fi 6 Range Extender 24,8eft
TP-Link RE705X AX3000 29,8eftúj AX Extender termékek, kevés tapasztalattal, belső használatra:
Cudy RE1800 AX1800 23eft
Cudy AX3000 RE3000 22eft akciósAC Extender TP-Link RE190 AC750 11,5 eFt
Külső használatra Extender: TP-Link EAP225-Outdoor Router 36eft -UTP kábelezni kell, azon keresztül kapja az áramot is.
Van AX verziója is azonban az jelentősebben drágább.
-
Skilly
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-AX92U routerem, ami hibátlanul működik, csak éppen nem a ház közepén helyezkedik el. Viszont abban kérném a segítséget, hogy mit érdemes venni mellé, hogy az udvaron is legyen normális erős internet. Egy extendert (valami asus jó lehet?!) vagy egy másik routert (maradnék asus mellett ax-1800 esetleg?!)?
Az eszközök összekapcsolását megtudom ethernet kábellel is oldani a változatlan gyors net érdekében.■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? B30 tégla, ahova lenne az eszköz 1 külső fal van.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop? Pár telefon, ha az udvaron vagyunk és 2 kamera (2,4ghz-en).
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? 500 mbit/s
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! Max. 30e huf.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? semmiVálaszokat előre is köszönöm!
-
-
Alf25
tag
Synology rt6600ax mennyire ajánlott? Wifi hatótávja mennyire jó? Asus rt-ax86s szeretném levéltári.
-
sziszi112
csendes tag
sziasztok a segítségiteket kérném egy két szintes téglaházba keresek routert, vodafonos modem van a padláson ami idáig jó volt demóst okos boxok lesznek a tévéknek és nem tudunk minden hová kábelt húzni . Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? 1 db beton födem ,tégla falak , a legtávolabbi pont 22 méter
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop? 3 db tv és max 2 db telefon
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? 1000 mb lesz nem sokára
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! 25000 max 30000
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? 3db lan port -
bromi84
tag
Üdv. Olcsóbb sim kártya foglalattal is rendelkező routert keresek. 4G lte esetleg 5G képest tudtok ajánlani? Köszi
-
memorix
senior tag
válasz
.Ishi. #104147 üzenetére
Ilyesmiket érdemes nézni, tesztek a linken:
ASUS TUF Gaming AX4200 45eft
ASUS RT-AX59U AX4200 Router 37,5eftarukereso.hu segítségével megtudod nézni, hol a legolcsóbb megrendelni a routert.
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
Egy új router vásárlásán gondolkozom, mivel a lassan 9 éves ASUS RT-N56U B1 mostanában többször dobál le több eszközt a wifiről.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Panelban lakunk, jó kis vasbeton, a standard 54m2-es elrendezésben, 9. emelet.■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
1 desktop PC vezetéken, három mobil (ebből kettő elvileg tudja a wifi 6-ot, viszont nem hiszem, hogy az internet előfizetésben benne van-e, ha ez számít), és egy Xiaomi kamera (ez csak 2.4Ghzes wifire tud csatlakozni)
A Diginet 1000-es csomag mellé, ami jelenleg optikai kábelen jön be egy Huawei Routerbe. Az bridge módba lett állítva, és vezetéken megy át a kábel az ASUS routerbe.
30k körül, nagyon max 40k.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
A mostani Asus routernek használtam a Download Master programját (egy külső HDD van USB-n csatlakoztatva a routerhez), így ha ez még elérhető az újabb modelleken, akkor maradnék az Asusnál.Nem hiszem, hogy olyan nagyok a fenti igények, így egy jó ár/érték arányú típust keresek.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
dudika10
veterán
válasz
sonny007 #104142 üzenetére
Ami itt olcsobb, az ugyanugy N-es, csak jo felrevezeto az egesz.
Ha eleg ez a 2024-ben meglehetosen alacsonynak szamito sebesseg, akkor is talalsz hasonlokat itthon,.neves gyartotol, olcsobban.
Ha szeretnel normalisabbnak szamito sebesseget, akkor nincs olcsobb, mint a kollega altal javasolt. -
kpityu2
őstag
válasz
doktordrog #104143 üzenetére
Ezt kapcsold át 2.0-ra.
-
doktordrog
aktív tag
Az elvileg alapból 2.0t tud. Eddig egy Samsung A34es teloval próbálkoztam, de ma kipróbálom egy másikkal, meg a kábelt is leellenorzom.
-
sonny007
tag
válasz
Gubek-Einste #104127 üzenetére
Esetleg valami olcsóbb de ajánlottat tudnál írni?
Akár kintről való rendelés is mehet.
AliExpressről néztem a Wavlinket. Esetleg róla valami infó vélemény? -
kpityu2
őstag
válasz
doktordrog #104140 üzenetére
A router portját
-
milan26
senior tag
Sziasztok!
A szervereim hol működnek, hol nem. Lehet hogy ez router probléma?
FTP-t néha elérem, de akkor is csak az egyik alkalmazásból. A többiről és laptopról nem.
Qbittorrent webfelületet hol elérem, hol nem, de pl ugyanarról a gépről, amin fut sosem.
Yougetsignal szerint nyitva vannak a portok. Ftptest hibát dob ki.
Nem nyúltam semmihez, eddig minden működött.
(Mindenképpen veszek egyet, mert már régi, végülis ki fog derülni.)
-
kpityu2
őstag
válasz
doktordrog #104133 üzenetére
Ennél többet kellene tudjon. Próbáld meg USB 2.0-ra korlátozni a portot, hátha az USB3 interferál a 2.4 GHz wifivel. Sokat számít itt az USB kábel minősége.
-
doktordrog
aktív tag
válasz
doktordrog #104129 üzenetére
Esetleg valami ötlet, mert jelenleg a telefont használjuk mobil hotspotkent 5G-vel. Jó lenne ha az Asus router adná a wifit.
Másik kérdés, mit kéne megnézni az SXT LTEn, mert 4Gn 7Mbps volt a speedtest, míg két hete egy Huawei készülék átlagosan 20t tudott.
Köszi!
-
kpityu2
őstag
-
gurabli
őstag
válasz
woodworm #104104 üzenetére
Talán egy jó évtizeddel ezelőtt még azt mondtam volna, hogy para. Most már kevésbé érdekel. Illetve azt mondanám, hogy egészen biztos, hogy a nyugati cuccok is tele vannak minden hasonlóval. Az NSA és társai lehet nem a routerre telepítenek hátsó kapukat, de mindenhez is hozzáférnek, ha akarnak, mondjuk a szolgáltatón keresztül. Ráadásul egyetlen törvény sem vonatkozik rájuk (a gyakorlatban). És semmivel sem érzem nyugodtabban magam, ha az USA kémkedik utánam, mint Kína. Lényegesen jobb a csomagolás, de a végeredmény ua. Elég, ha arra gondolunk, hogy a Five, Nine és 14 Eyes Alliances milyen szinten csapnak le a személyes adatainkra. Ráadásul kb. szinte minden Kínában készül. Vagy pl. kínai vason fut, mint a Huawei, stb.
Ettől függetlenül aggasztó, hogy ilyen kiskapuk lehetnek pl. a Cudy cuccokban. Mondjuk akkor a TP Link és Xiaomi is érintett, hiszen kínai - kizárt, hogy őket engedné "szabadon" üzemelni a hatalom.
-
doktordrog
aktív tag
válasz
szaboi6512 #104103 üzenetére
Elég egyszerű volt beállítani, viszont ilyen 5mbpst tud csak atvinni. Ez normális?
-
-
-
Alex91
félisten
válasz
Jackie_Chan #104125 üzenetére
Ennyire nem vagyok kepben…
-
Alex91
félisten
válasz
Jackie_Chan #104123 üzenetére
A TP-Link 60k koruli aron eleg jo vetelnek tunik (mar ha az ott kulon fizetos funkciok nem erdekelnek…)
-
woodworm
veterán
válasz
jerry311 #104121 üzenetére
Link jó lenne.
Egy ilyen mérés több dolgon múlik, pl. csatorna, ugyanazt a rádiót próbálták-e 5 és 6GHz-en is. Hamar hardverösszehasonlítás lesz a frekvenciák összevetése helyett.
Az általam linkelt cikkben meg pont nem látok semmi gyártóspecifikus megjegyzést vagy, hogy túlozna a két frekvencia összehasonlítása kapcsán. -
jerry311
nagyúr
válasz
Jackie_Chan #104118 üzenetére
Minkdetto jo cucc.
Az Asus-ban van 6 GHz Wi-Fi is, a tobbi kb. ugyanaz.
6 GHz nem terjed tul jol, a router kozeleben lesz jo savszelesseg, de falakon mar annyira sem megy at mint az 5.
Ha nincs 6 GHz Wi-Fi kliens, akkor erre nem koltenek extra penzt. Ha van, es tobbnyire a router kozeleben lenne heasznalva akkor talan. -
jerry311
nagyúr
válasz
Jackie_Chan #104116 üzenetére
Igen, kb. ugyanaz. Az uj routeren csak 4 LAN port van, a regin 8 volt. Erre figyelj ha a regi routeren sok vezetekes eszkoz logott.
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
jerry311 #104114 üzenetére
Ha jól értelmezem akkor a Archer GX 90 majdnem ugyan az mint az AX 6000-es volt?
Csak,mert ezt most lehet 60-70e ft-ért is venni. -
jerry311
nagyúr
válasz
Jackie_Chan #104112 üzenetére
Akkor eleg lehet 1G WAN portos router is, ami olcsobban tudja ugyanazt a Wi-Fi sebesseget.
-
Multibit
nagyúr
válasz
kpityu2 #104106 üzenetére
Na jó, de hol húzzuk meg a határt? Csak paranoia kérdése. Ma már minden "kínai". Ami nem, az hamisítvány
Mindenki OEM gyártókkal dolgoztat, tehát hw tekintetében sokat nem tehetünk. Az open source szoftverekben lehet bízni. Router vasakra is vannak nyílt forráskódú oprendszerek, biosok.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Jackie_Chan #104109 üzenetére
A tema osszefoglalobol barmi rendelheto.
WAN porton kihasznaltad a 2.5G sebesseget vagy csak 1G-n ment? -
törölt tag
Sziasztok!
Most van egy Xiaomi Mi 4c routerem .
Az lenen a problémám a másik szobába már alig ad jelet .
Nekem valami erősebb antennájú routert kéne.
Nincs nagy internetem igy a sebesége mindegy lenne. 10 mb os net csak.
Milyen roter lenne megfelelő ami erős antenával rendelkezik ? Max egy 10 es lenne a keret
-
jerry311
nagyúr
válasz
Jackie_Chan #104107 üzenetére
Pl. egy masik AX6000-es routert?
-
Jackie_Chan
senior tag
Kérdésem lenne.
Eddig egy TP LINK Archer AX6000-es routert használtam,de 2 és fél év használat után rosszalkodni kezdett.
Állandóan újra indult 20-26 óránként és nem tudtam rájönni miért!?
Visszaküldtem garanciában és jóváírta a gyártó az árát. (105e. Ft)
Az lenne a kérdésem,hogy mit ajánlotok helyette?? -
woodworm
veterán
válasz
kpityu2 #104092 üzenetére
+gurabli
Ami biztos, hogy egy tp-linkes manager alapította a céget. Nagy valószínűséggel nincs is saját gyártókapacitása és a winstars a beszállító. Elég megnézni az alaplapokról készített képeket.
Plusz itt egy cikk a kínai router gyártók öszefonódásáról, biztonsági kockázatairól. A hozzászólások között egy mini eszmefuttatás a cudy érintettségéről. -
sonny007
tag
Sziasztok. Szeretnék a teraszra kirakni egy kültéri routert.
Eső, illetve nap nem tudja érni mivel elég nagy a terasz.
UTP kábel kiépítve van a routernek.
Ki milyet ajánlana? Keret kb 20eFt.
Köszönöm szépen a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged