- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
n1nja
tag
Sziasztok.
Nemrég vásároltam egy TP-Link Archer C5 routert.
Tökéletesen működik, de hiányolok belőle pár funkciót (pl.: QoS).
v2-es, ami azt jelenti, hogy custom firmware nincs hozzá, nem támogatott.
Milyen hasonló tulajdonságokkal (egyszerre 2,4GHz és 5GHz WiFi is, gigabit portok...) megáldott routert tudnátok ajánlani, amihez esetleg van CFW is?Köszi.
-
válasz
IntelKiller7 #60098 üzenetére
Szinte biztosan B1.
A gyári firmware-rel sok gond van, pont emiatt ajánlott csak CFW-vel. Kérdezzél rá a saját topikjában. -
IntelKiller7
veterán
Ez most a B1 verzió? Illetve a CFW megoldja a jel dobálás próblémát? Elég sokan panaszkodnak rá, hogy egy rakás szar az egész router. Eldobja a jelet, elfelejti a jelszót stb.
-
Balli
őstag
válasz
Gubek-Einste #60096 üzenetére
Most néztem, mégis van ugyannyiért mint a sima változat. Ez lesz akkor, köszi!
-
-
Balli
őstag
válasz
Gubek-Einste #60094 üzenetére
Az akkor, még plusz 7k
és akkor már csak 14k kellene és ott a AC68U, ennek igy soha nincs vége...
Miért javaslod ennyire? Techinkai adatok alapján nem látom, miert kellene inkább az mindenképpen -
-
Balli
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Valószínűleg egy ASUS RT-AC66U routert fogok választani, ami 5k-val drágább csak, mint az AC58U. Fura hogy a 66-nak csak 3 antennaja van mig az 58-nak 4db, de ugy olvastam ez nem igazi hatrany.
Igazából azok az eszközök ahol fontos a sebesség azok mind kábelre vannak követve, azaz wifi sebességben ez bőven megfelel. Fontos eszközök lent vannak, fentre minimálisan kellene, de ha nem lesz elég majd bővítek. Ez a bridge mód nekem még kínai, de majd utána fogok olvasni -
-
-
mobilizmo
addikt
Alapvetően nem értek hozzá, de nyilván függ az antennák számától és minőségétől is, hogy hogy "terjeszti" a jelet, de alapvetően inkább az adás teljesítménye befolyásolhatja, az meg szabályozva van max. 100 MW-ban, ha jól tudom. Szóval ilyen értelemben kevéssé függ össze a router árával az általa wifivel besugárzott térfogat nagysága.
-
Balli
őstag
válasz
Multibit #60085 üzenetére
Köszömöm a tippet!
Két kérdésem lenne még, elnézést valószínűleg elég naívak, csak jobb tisztázni
1.) Asus RT-AC58U vs ASUS RT-AC87U: egy nagyobb kategóriás router, mint ebben a példában nem, nem terjeszti erősebben a jelet? Itt a topicban olvastam, hogy valakinek az utóbbi egy 150nm-es házat simán belőtt két szinten.
2.) A digi által adott router/modem megkerülhetetlen (TV modemként is funkcionál), azaz majd a routert ebbe kell csatlakoztatni. Ha ebből a router/modem-ből vezetem ki kábelesen a neten az ugyanaz, mintha egy profi routerből vezetném ki, vagy van különbség? -
jobesz
tag
Aki olcsó routert keres az nyugodtan vegyen asus n14u routert, elötte nekem n12d1 volt
Jobb az n15u, de drágább is. 90 megabitet tud wifin az n14u 100 megabites netből. Az n12d1 80 megabitet tudott wifin 100 ból.
Van ami a 100 ból ( kábelen mérve 98 mbit) jobban kihozná a wifit akár 95megabitre? Gigabit felesleges , 100 megabit a plafon, ilketve ahová költözünk ott adsl 50 a legtöbb, 100 ra majd 1x xsak bővül talán... -
Multibit
nagyúr
Azért ne kezdj el rögtön nagy pénzeket elverni!
Első körben én egy Asus RT-AC58U-val próbálkoznék úgy, hogy a 2.4 GHz-es antennáit az emeleti eszközöknek kedvezően állítanám be. Az 5 GHz-esek meg ellátnák a földszinti klienseket. Aztán, ha nem elég, egy AP-t az emeletre tenni, kábellel összekötve a főrouterrel.
-
Balli
őstag
Köszönöm a válaszokat! Kicsit meglepődtem most ezen, mert a gyagyi DIGI “modem/router” is fellövi a wifi jelet az emeletre, bár igaz néha elmegy a jel, de egy éven keresztül nem volt vele komolyabb probléma.
Egyébként leginkább az alsó szinten vannak csak eszközök jelenleg amik csatlakoznak hozzá. Ezek csak apróságok, nem 4k videót szeretnék wifin streemelni vagy ilyesmi.
Amennyiben egy normális rendszert szeretnék kiépíteni ehhez a környezethez, akkor mit tudtok ajánlani konkrétan? Úgy hogy akkor nincs a 40k limit -
törölt tag
40k-ban max? Sovány minden.
Max csak tákolásos soho partik, és társaik. Amiket ha akarnál se tudnád normálisan felügyelni. Egy jó AP közel 40k, neked ráadásul többre is szükséged van. És az csak AP, hol van a többi? Na mindegy is. Faxa Tp-Link, meg Asus és társai. De ha normálisan ki akarod építeni akkor bizony kevés a 40k. -
Core2duo6600
veterán
Előre senki nem mondja meg, hogy milyen lesz, nálunk nem volt elég, hasonló méretű házban.
Ott van a fődém, ami ha vasbeton, szintén nem a Wifi kedvence, fügőlegesen még átmegy a 2.4 es aránylag használható módon, pl a skype hívást lehet használni a telon, de ha elmegyek a telóval úgy, hogy a pl 45 fokos szöget zár be légvonalban a 2 eszköz egymással, már 0.
Megpróbálhatod eggyel, de ha kicsi akkor bármikor tehetsz mellé egy AP ét.Attól, hogy sok antennája van, nem lehet messzebb fogni a jelet !
A falak erősen hatnak a rádiójelek terjedésére.
-
Balli
őstag
válasz
Core2duo6600 #60080 üzenetére
Alsó szint közepén a plafonhoz közel lenne elhelyezve (lépcső alatt). Így sem lenne elég?
Mert 50nm kicsit felfele és 50nm kicsit lefele, amit le kellene fednie, úgy hogy nagyjából középen van az eszköz. -
Balli
őstag
Ideje beszerezni a Digi által kapott modem/router mellé egy használható routert is, amihez kérnék segítséget
Környezet: összesen 100nm2, kétszintes új építésű ház. Kertvárosi környezet, azaz nincs túl sok más wifi a közelben.
Net: Diginet 1000
Jó pár kisebb, nagyobb eszköz csatlakozna már rá wifi-vel, ami csak bővülhet a jövőben, szval bírja a sok eszközt. De nyilván nem egy számítógéppark lesez rákötve. NAS van külön, az csatlakozik majd hozzá kábelesen.
Komolyabb megkötés nincs az árra, legyen racionális, jó ár/érték arányú... azért 40k-be lehetőleg férjen bele. Megbízhatóság nyilván fontos, és az egyszerű használat/beállítás előny.
Mit tudtok ajánlani? -
-
törölt tag
Sziasztok,
Mi a különbség egy TP-Link W1043NDv2 és TP-LINK Archer C2 AC750v5 router között?
Olyan, mintha az utóbbi az előbbi utódja lenne csak nagyobb wifi sebességgel. Proci, memória szempontjából van valami különbség? Érdemes lehet váltani, ha csak az 5GHz wifi a különbség? -
válasz
csbeci #60070 üzenetére
Nincsen vele tapasztalat.
Az nem garantálható, hogy egyetlen eszköz elég lesz ha most kettő van használatban, sőt valószínű, hogy a jövőben is kelleni fog.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
-
csbeci
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a d-link DIR-895L AC5300 routerrel kapcsolatban? 1 szintes családi házba keresek valami jó routert ami lefedné az egész házat. Most jelenleg egy TimeCapsulet és egy Airport expresst használok, ezt váltaná ki a d-link! Segítséget előre is köszönöm! Üdv
-
MNBT
tag
válasz
Gubek-Einste #60055 üzenetére
72nm-es lakás (tégla építésű) egy 2 emeletes társasházon belül. Falszomszéd egy fent , kettő oldalt van. Jelenleg egy TP Link WRB41N típusú routerünk van [link]
Net sebesség az 35 Megabit/s, ezt két laptop, és néha különböző időben 2 telefon használja sima internethasználatra, de leginkább 17 óra után.
Beszerzésre 20 25 ezer , bár nem tudom milyen árkategóriákban vannak a torrent klienses routerek. -
jerry311
nagyúr
válasz
bluemirage #60067 üzenetére
Hát ja, rég volt amikor a D-Link DIR-655-öt használtam. Arra még rá mertem engedni simán 1000+ kapcsolatot, nem viselte meg.
-
A legolcsóbb ajánlható gigabites dualband-es router pont egy D-Link eszköz, de a DLink-ből egyetlen típust merünk ajánlani, pont azt a legolcsóbbat a 860L B1-est és arra is célszerű telepíteni valami nem gyári firmware-t, hogy stabil legyen. Ennyit a DLink-ről.
Illetve most az Ipon-ban pont 18406 Ft a kifutó TP-Link Archer C5-ös, legalábbis rendelhető státuszban van.
Ez alatt sajnos nincs ajánlható dual band-es router.A Te pénzed, tehetsz próbát egy 842-essel is.
-
Custom FirmWare -- azaz nem gyári alapszoftver.
Mivel a készítőiket nem kötik a gyártókra vonatkozó korlátozások, illetve gazdasági érdekek, rendszerint többet tudnak, mint a gyártó által feltett rendszerek. (Emiatt viszont gyártói támogatás helyett közösségit kapsz hozzájuk, általában sokkal szélesebb bázison.)
Teljesen önálló pl. a DD-WRT, OpenWRT vagy a Tomato, de az Asusnál magára a gyári AusWRT-re épül, annak a "kibővített" változata a Merlin és az abból kiágazó HGG.MaCS
-
Bass
addikt
válasz
Core2duo6600 #60061 üzenetére
Csak még egy kérdés mi az a cfw vagy mifene. Tényleg halandó vagyok 😀
Erről vélemény?
Mégse 20000ft. Család mellett fontos az ár is. -
Bass
addikt
válasz
Gubek-Einste #60056 üzenetére
Ezeket én mind leírtam. Panel ,47nm. Digi 100mbites net 1db tv,1db aptop.és.2db telefon lógna rajta. Nekem semmi extra dolog nem kell,jöjjön rajta a net. Az eddigi is jó csak azt javasolták hogy dualbandes legyen mert akkor kevesbe zavar be a tobbi lakó routere. Teljesen átlag user vagyok semmi extra dolgot nem várok el,nem is tudom mit várhatnék el. Halandó vagyok 😀
-
válasz
Core2duo6600 #60057 üzenetére
vagy nyomtatónak. vagy kamerának. vagy időjárásjelentő eszköznek. vagy hangkártyának. vagy tunernek. vagy bárminek
-
Egyik sem ajánlott a kinézett eszközök közül.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7Jah és mde jó az usb port egy routeren? Köszönöm
Ezt nem értem. -
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Alapvetően gigabites portokkal rendelkező típust kellene választani.
Torrent kliens szinte csak CFW alatt elérhető így erre készüljél fel, viszont CFW alatt általában nincsen hardveres NAT így a gyorsabb netek alatt nem ideális. -
Bass
addikt
Sziasztok kellene vennem panelba(47nm) egy wifi routert. Most egy 300-s tp link van ,sima 1 sávos de nem ártana 2 sávos mert a tombben sokan wifiznek es a jel nem a legjobb. 100-s digi netem van. 1 tv 1 laptop es 2 mobil lenne rajta. Kimeztem 2 fajtát de ezeken kívül van jó ajánlat azt is szívesen fogadom.A tp link azért szimpi mert régóta ezt a márkát használom az egyszerű konfigurálása miatt. Jah és mde jó az usb port egy routeren? Köszönöm
TP-Link Archer C20 AC750
TP-Link Archer C50 AC1200
-
MNBT
tag
Sziasztok,
Gondolkodom hogy vegyek egy új routert amin adott a torrent kliens lehetőség USB csatlakozóval. A célom nem az hogy HD filmeket onnan seedeljek és közben töltsek le fullon, hanem leginkább az, hogy a bedugott pen drive-on kis méretű (értsd max 10 megás) fájlokat futtassak a kliensben a nap 24 órájában. Ebben kérném segítségeteket hogy ilyen célra mit ajánlotok.
Előre is köszönöm!
-
prandris
tag
Sziasztok! Egy 35nm-es panellakásban jó választás lehet egy használt tplink wdr3600? digi 100-as nettel lenne használva, laptop és tv vezetékesen lenne csatlakoztatva, 2-3 telefon wifin menne. Mi a véleményetek? Vagy elegendő erre egy új olcsóbb router is? Köszi
-
tpeter77
addikt
válasz
Core2duo6600 #60044 üzenetére
GR2 képes rá? iskolának lesz véve, a lényeg hogy működjön.
-
-
caris1
tag
válasz
lalakov #60046 üzenetére
Én egy "sima" ASUS RT-N18U routert használtam sim kártyával, a Telekom által adott USB-s modemmel. (HGG firmware-rel.) Egyszer be kellett állítani a router felületén a SIM kártya pin kódját, onnantól ment problémamentesen hetekig, amíg be nem kötötték a vonalas netet.
-
lalakov
senior tag
válasz
Gubek-Einste #60045 üzenetére
Köszönöm.
Nincs sok választásom, nem áll rendelkezésre vonalas net.
Nem vagyok otthon a témában. Jól értem, hogy a TP-Link TL-MR6400 10/100-as Lan-ja lassabb mint a WIFI-je? Igazából pont a LAN miatt gondoltam erre a példányra. A Telekomnál van csak [WIFI-s] verzió 17380-ért. Az viszont aksis, amire nincs szükségem. Akkor olyat ne kérdezzek, hogy melyik lenne jobb választás? -
-
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Laptophoz(W10), Telekom Domino Fix SIM-csomaghoz szeretnék venni 4G LTE Routert LAN és WIFI kapcsolódási lehetőséggel.
A minél olcsóbb mellett, a megbízhatóság és a minél könnyebb beüzemelés/használat is sokat számít.
[Esetleg ez?]Köszönöm.
-
Multibit
nagyúr
válasz
543g45gfdgfd #60032 üzenetére
Asus és Linksys routerekben van wireless scheduler.
-
tpeter77
addikt
válasz
Core2duo6600 #59850 üzenetére
Gubek-Einste (59847) és Core2duo6600 (59850)
kösz a tippeket, jövőhéten utánanézek.
A cél az alábbi:
2 internetszolgáltató lenne rákötve a routerre. Egyik irodában lévő gépek az egyik szolgáltatótól, a többiek a másikon szolgáltatón keresztül neteznének.sajnos Asus és Ubiquiti nem kapható ahonnan vásárolhatok, de Mikrotik igen.
Csak két tipus van 750-esből: Mikrotik 750 GR2 hEX és Mikrotik 750 R2 hEX lite kapható. Ezek közül melyik jó? -
_ocsisajt
őstag
válasz
Gubek-Einste #60039 üzenetére
UPC 240
Köszönöm szépen a tippeket!
szerk: update, 120-as net (nem én kötöttem) akkor szerintem marad a mostani, de a traffic control nagyon hiányzik, mert a ddwrt most csak QOS-ben annyit tud, hogy az egész hóbelevancot korlátozom (vagy én vagyok a béna) nézek akkor más alternatív FW-t Linksys E900 a kurrens eszköz.
-
-
-
_ocsisajt
őstag
válasz
bluemirage #60036 üzenetére
Köszönöm szépen! nem dualbandben mit ajánlanál?
(amúgy jó az "anyag", elgondolkodtató!)
-
-
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Mit tudnátok ajánlani ilyen kombóban?
Olcsó gigabites router ami mondjuk dual bandes (panel rulez)Amúgy 2 asztali gép cat5e kábelekkel+sok eszköz wifivel kapcsolódna (tabletek, telefonok + vendég cuccok) kellene amin esetleg van gyárilag traffic control (vagy CFW-vel elérhető advanced QOS).
Mit tudnátok ajánlani?? Kiváncsi vagyok.ps: nem kell semmi "fancy" feature ezen kívül, nem torrentezek a routerrel és nem szándékozok vinyót akasztani rá.
Köszönöm!
-
MzperX07
tag
válasz
Gubek-Einste #60033 üzenetére
Sziasztok!
Asztali gépbe keresek USB-s WiFi adaptert (nem akarok ronda kábeleket).
A TP-Link Archer T4U-1200 vagy az Asus AC54 lenne a jobb választás?
(kompatibilitás, antenna erőssége)
120Mbit-es netem van, a laptopom 5GHz n-es (nem AC) kártyájával 120Mbit-tel jön a torrent, szóval lefedettség az van.
A router a UPC Connect Box, tudja az AC-t.
E kettő között vacillálok, nem akarok egy tizesnél többet rászánni, ha nem muszáj.
Köszi -
válasz
543g45gfdgfd #60032 üzenetére
Esetleg CFW használata szóba jöhet ha más gondod nincsen vele.
-
543g45gfdgfd
csendes tag
Sziasztok! Itteni tanácsok alapján vettem egy TP-LINK TL-WDR3600 routert 2015 elején, megy is jól, de most olyan feature kellene nekem, hogy a wifit autó lelője este es reggel visszakapcsolja. Szerintem ez ilyet nem tud. Tudnátok ajanlani olyat, amivel ez megoldható? Köszönöm
-
csillagkomp
tag
Tudom.. mindenki lebeszélt róla, de megvettem az Asus ROG GT-AC5300-at. Félelmetes tempóra képes, 4K HDR minden további nélkül, 30%/2 mag (4 magos) terheléssel küldi usb-ről a tv-nek. Torrent szuper, 245 aktív szál mellett 25% processor terhelés és 365Mb szabad ram mellett csuklóból. Hogy mit hoz a holnap, még nem tudom, a stabilitási kérdéssel kapcsolatban pár hét múlva okosabb leszek.
-
caris1
tag
válasz
oszkaar #60022 üzenetére
Bár itt a fórumban nem nagyon szoktak feltűnni, de a Synology routerek tudnak eszközöknek magasabb vagy alacsonyabb prioritást adni.
Emellett megadható, hogy egy eszköz mekkora max sávszélességet kapjon, sőt akár alkalmazás szinten is lehet szabályozni a sávszélességet egy adott eszközön. Plusz beállítható nap/óra szinten, hogy az adott eszköz mikor férhet hozzá az internethez. -
-
válasz
brsdnl92 #60025 üzenetére
Inkább a mobilnetes topikba kérdezzél erre rá.
-
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #59912 üzenetére
Asus RT-N12+ routerről van szó, miben rosszabb az RT-N12 D1-től?
-
brsdnl92
tag
Sziasztok!
Laptopon szeretnék mobilnetezni USB modemmel, Telekom-os SIM kártyával. Milyen USB stick-et ajánlanátok? Gondolom 4G képes modemet érdemes már venni.
Köszönöm.
-
oszkaar
csendes tag
válasz
bluemirage #60021 üzenetére
Bocs ha nem voltam érthető, azért írtam ide, mert a megfelelő típus(ok) kiválasztásához kell először segítség. MAC-address szűrés, ilyesmi, azért megy
Konkrét típusokat tudnátok ajánlani, amiben legalább a sávszélesség szűrés egyszerűen kivitelezhető tehát?
Családi házas környezet, nincs teleszórva a környék, kölkök viszont időnként meglepően sok eszközzel képesek csatlakozni egyszerre (latop/telefon/tablet szorozva néggyel) plussz a felnőttek laptopjai, nameg időnként vendégek.
Gondolom dualband router lesz, ezekhez már dualband repeater is szükségeltetik? RT-N12 repeaterként akkor kilőve pl.?
Köszönöm, Osz -
válasz
oszkaar #60020 üzenetére
A kérdésből látszik, hogy az alapvető routeres ismeret is hiányzik, de ide úgyis offtopic, van hálózati problémás, router beállítos topic. Pl. ez.
Adatmennyiséges szűrést nem fogsz könnyen találni, de a sávszélesség szűrése beállítható mac adress alapján a legtöbb routeren. A Mac Adress az eszköz hálózaton használt azonosítója, kvázi gyári száma.... így nem magát a gyereket szabályozod, hanem annak a tabletjét vagy telefonját stb... Eleve csak engedélyezett eszköznek adsz így ip címet, azaz hozzáférést és annak nagyságát (sávszélességét) is meg tudod adni.
Egy háztartásban elvileg egy router van ami a dhcp funkciót, azaz az belső ip-k kiosztását ellátja, így a többi antennás cuccaiddal nem kell foglalkoznod, mert azok a fő router meghosszabbításai kvázi csápjai...
Ez már így eléggé házias leírás volt... de a részletekkel keresd az említett topikokat. -
oszkaar
csendes tag
Szervusztok,
Próbáltam visszaolvasgatni, de nem találtam egyértelmű választ a kérdéseimre.
Olyan módon szeretném megosztani a bejövő netet (jelenleg egy vékonyka 50Mb/s-os adsl, de ez valszeg bővül hamarosan), hogy rugalmasan menedzselni tudjam az egyes eszközök csatlakoztathatóságát időben, illetve korlátozni tudjam az általuk használható sávszélességet. Az sem lenne baj, ha netán bizonyo napi/heti/havi adatmennyiség elhasználása után drasztikusan kisebb sávszélességet engedne.
Mindemellet magas prioritással engedje a munkavégzésre használt saját gépem forgalmát (nem finom, amikor szaggat a skype egy meetingben, mert a kölkök youtube-oznak ezerrel).Szóval az egyik renitens gyerek miatt van szükség ilyenfokú állíthatóságra, gondolom ismerős szituáció sokaknál. Egy kis internet megvonással, néha annak belengetésével netán rá is lehet őket venni némi házimunkára.
Nézegettem az Asus routereket, talán az adaptive QoS illetve Bandwith Monitor lehet megoldás, de mintha ez a funkció csak jócskán drágább modelleknél lenne elérhető. Esetleg AC66U-ban már használható? Netán ha a vendég SSID-k rugalmasan lennének korlátozhatók. Mondjuk az adatmennyiség alapján korlátozást nemigen láttam ezeknél sem.
Ráadásul a probléma nem csak egyetlen router bekonfigurálására korlátozódik, mert szükség van egy ismétlőre az emeleten (ide UTP-kábel is fel van vezetve az elsődleges routertől) és mégegy másikra a földszint egy távolabbi pontján (ide csatlakozna egy smartTV). Erre a repeater célra milyen routert ajánlanátok, amin keresztül az elsődleges routerben beállított összes korlátozás érvényesül? Esetleg RT-N12?
Nem zárkózom el CFW-től sem, főleg, ha valamelyik olcsóbb modellt alkalmassá tudja tenni az én céljaimra, de csak akkor, ha tényleg nagyon egyszerű a telepítése és beállítása.
Köszönettel, Osz
-
I'am Dony
őstag
válasz
Retekcloud #60015 üzenetére
Melegedés, fagyás, hálózati megosztási problémákról olvastam.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Retekcloud #60011 üzenetére
Hasonló eszköz igényhez gyűjtött infók alapján a ASUS RT-AC68U szerintem jó választás lehet. A 66-ra a topikjában elég sokan panaszkodnak, míg a nagyobbik vassal (87) is vannak többeknek problémái. A 68U volt az amiről a legkevesebb negatívumot találtam.
-
válasz
dwelablack #60010 üzenetére
úgy a 450 nemigen lesz meg. mondjuk 3 sávon se, csak közelebb leszel hozzá
-
JKalo
tag
válasz
Core2duo6600 #60007 üzenetére
Persze routerem marad, arra dugnám az AP-t.
Csak az a kérdés, milyet max. 20-30ezret szánnék rá.Tplink EAP245 ?
Tplink CAP1750 ?
vagy mást? ajánlanál/ajánlotok? -
Retekcloud
tag
Sziasztok!
Az alábbi routerek közül, nem tudom melyik lenne számomra megfelelő. 1000mbites netem lesz. 3 szintes családi ház középső szintjén lenne elhelyezve. Atomstabil, nem 10 percenként megszakadó wifi-vezetékes kapcsolatra lenne szükségem. Családi házas övezet a 2,4ghz sem lenne túlterhelt véleményem szerint, de ahol tudnám használnám az 5ghz et. Amit lehet vezetékesen oldanék meg. Fontos, hogy sok eszköz. 2-3 tv, media lejátszó, Playstation, NAS, Laptop, 2-3 telefon lenne rajta állandóan. Melyik mivel tud többet, mert nem értek hozzá. Ha ilyen felhasználásra a csak a legdrágább jöhet szóba akkor írjátok meg nyugodtan, de kérlek pár indokot is. Ha kisebb is elég lehet azt is szívesen veszem. Ha ezeken kívül van jobban ajánlott, akkor az is jöhet. ez a 60 mondjuk legyen felső plafon, De ha 63 ért van csodaszer belefér természetesen.
ASUS RT-AC87U 2400Mbps Dual Band wireless router kb 60.000ft
TP LINK ArcherC7 AC1750 dual band gigabit wireless router kb 39000ft
ASUS RT-AC66U 1750Mbps gigabit wireless router 2 USB port kb 35000ft
ASUS RT-AC1200G+ AC1200 Dual Band gigabit wireless router kb 24000ft
Köszönöm előre is. -
válasz
dwelablack #60008 üzenetére
kliensoldalon is 3x mimo eszközeid vannak?
-
dwelablack
tag
válasz
Core2duo6600 #60007 üzenetére
Router van a garázsban, upc net oda jön be.
Szóval a DHCP részét az letudja.
És milyen AP-t ajánlotok, ami nagy hatótávú, tudja a legalább 450Mbs-t, és mondjuk 20 pénz alatt van?
Köszi!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
dwelablack #60005 üzenetére
A switch és az AP jobb megoldás lehet.
Hiszen egy eszköznek csak egy dologgal kell foglalkóznia.
De routerra ekkor is szükséged van. -
JKalo
tag
válasz
Core2duo6600 #59987 üzenetére
Köszi, de ezeket aranyárban mérik :-(
Ezek a dual AP-k mennyire ajánlottak/stabilak router mellé csak wifire otthoni használatra?
Tplink EAP245
Tplink CAP1750Vagy inkább 2.router AP-ként
Tplink Archer C7
Asus RT-AC58U -
dwelablack
tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, mert elképzelhető, hogy túlkombinálom a problémát.
Adott a lakásnak egy pontja, ahonnan egész jól lehet a wifit szórni, illetve ennek a pontnak a közelében szeretnék elhelyezni 1-2 olyan eszközt, amit kábellel dugnék össze a kiválasztott eszközzel.
Az általam elképzelt alternatívák:
- Vennék egy új, nagy hatótávú wifi router, amit switchként és AP-ként használnék.
- Vennék egy gigabites switchet és egy nagy hatótávú AP-t, és így használnám.Ti milyen irányba mennétek?
Szeretném ha tudná a gigabites sávszélességet zsinóron, és legalább a 450Mbs-t wireless, aminek kimondottan nagy a hatótávolsága. Extra szolgáltatásokra nincs szükség.Köszönöm,
Üdv,
Gyula. -
jerry311
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #60003 üzenetére
Ip cím, subnet, stb... meg, a "mit is akarok beállítani..."
Épp ez az űrtechnika itt, legalább is a többségnek. Kezdve az IP címmel és a még rejtélyesebb alhálózati maszkkal...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
bluemirage #60000 üzenetére
Azért egy otthoni elérés beállításához nem kell szakember.
1 nap googlizás után megvannak azok az alapok amik ehhez kellenek.
És eme oldal írásai közt is található információ magyarul, amivel arra a szintre lehet hozni mint egy alap router.
Az igaz viszont, hogy tisztában kelll lenni hálózati alapokkal.
Ip cím, subnet, stb... meg, a "mit is akarok beállítani ..."
De nem űrtechnika. -
-
Julot
aktív tag
válasz
bluemirage #60000 üzenetére
...értem, köszönöm a tanácsot! Egyenlőre egy lehetőség. De az is lehet, hogy egy Netgear Nighthawk R7000 lesz, és az Asus RT-N56u-B1 AP.-ként lesz használva..
De holnap illetve a hétvégén lesz berakva a technika a rack szekrénybe majd kiderül mennyire fogja egyáltalán a wi-fi jelet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged