- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
jerry311 #103535 üzenetére
Én nem gondolom, hogy egy IT-s emberi butaságának a mércéje az, ha az EU ilyenolyan hivatkozott szabályzást hoz.
Amit Te hoztál példának, az tipik esete, amikor a mikróra rá kellett írni, hogy élőállat nem tehető bele. Tehát hülye vagyok, hogy én mondjuk tudom, hogyan kell beállítani és konfigolni egy routert, hogy ne jöjjön be 10 perc alatt valami zombigépről egy random szar.
Egy dolgot sajnálok, hogy ezeken nem pfsense/opnsense fut, bár az openwrt egész jó irány már.
Szóval ha arról beszélünk, milyen egy minden igényt lefedő router, akkor nem látok semmi, de tényleg semmi fejlődést abban, hogy 192.168.1.1/admin-admin helyett valami fancy-bb módszerrel kell bemennem egy kőbuta csicsafelületre és csak azért, mert ezeket olyanra csinálták, amilyenek mára lettek, nem gondolom, hogy bárki a világon 1 centivel könnyebben is állítja be, mert akár anyámat, akár hugomat ültetem elé, hozzá sem fog tudni böfögni a cucchoz, kell majd egy vérpistike, aki minimum tudja, mi mit jelent.
A bajt ott látom, hogy közben azt, aki mondjuk kézzel ír iptables-el tűzfal szabályokat és 10 perc alatt akarna valami normálisabb wifit varázsolni magának, bambul, mint borjú az új kapura, hogy ez a fos meg mi, hol a sok opció és beállítás, amiket pillanatok alatt átfut és képben van, hogy a kütyü mire is van konfigolva.
Ehelyett jön egy kretén ip-ről 3 kérdés és all done, reboot és csinálja a dolgát, ja, én meg mennék bele, csicsafelület megint, óóóóbazz.
Namost gyári és spéci fw felhasználási módban nem tesz különbséget (pláne nem a prémium modelleknél), de azért "at a glance" átlátni a dolgokat kicsit jobb egy komolyabb felület.
Ha már hoztam a mikrót, hozom az autós világot is, a műszerfalnyi tapikijelző és almenük vs. mindenre van egy gomb esete. A felhasználás módja ugyanaz, A-ból B-be elvigyen, de a kezelhetőség katasztrófa.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÚJ Dobozos Lenovo ThinkPad T460 i5-6300U / 8GB / 256GB SSD / Magyar billentyűzet
- Egyedi Keycapek
- Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB Space Black (független, iSTYLE vásárlás)
- Apple MacBook Pro 13 (2016, Touch Bar) ezüst, i5 / 8GB / 512GB SSD / 4x Thunderbolt 3
- iPhone 17 Pro Max 256GB kozmosznarancs apple.hu
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone Air Space Black Pehelykönnyű elegancia,100% akku (6 ciklus) Garancia 2026. 09. 25
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest