- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz KaiotEch #32691 üzenetére
na annak auton kéne lennie 100% helyett. nem csoda, hogy hangos.
elvileg MSInek kéne lennie OCgenienek, azzal is tudnod kéne szabályozni.
tanács: nem biztos kell neked aftermarket hűtő még, előbb próbáld meg leszabályozni.
töltsd le az ocgeniet, vagy hogy hívják MSInél. nem létezik, hogy ne lehessen szabályozni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nagyúr
válasz hermanyi #32689 üzenetére
Jó helyen járok? Ha a disabled-et kiveszem akkor tudom 40-60-65 stb-re állítani, és alatta megjelenik egy másik ahol ha jól értelmezem azt állíthatom, hogy mikor kapcsoljon fel.
Ja és, hogy mennyi hely van a ram és a cpu hűtő között: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz proci985 #32686 üzenetére
Attól függ kinél nálam olyan szépen szalad felefele 70ig bármit csinálok vele van h sírva is fakadnék de hála istennek 75nél több nemvolt még.. bár tuti besegít az alaplap vételkol a boltba akciózott 1forintért hozzádvágjuk a passzív vidkarit cimű történet mert ugye a meleg felfele
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
-
nagyúr
válasz KaiotEch #32680 üzenetére
Most nézem, hogy a francba lehet a +12V-os ágam 8V csak? Ha valóban annyi lenne lekapcsolt volna már rég. Tavaly meg lett mérve és megvan a 12V. Szal valahogy ez nem mérhet jól.
Itt más is "panaszkodik" rá. Egyébként ha veszek másik hűtőt akkor azt is 100%-on fogja pörgetni, mert akkor sok értelme nincs vásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz KaiotEch #32676 üzenetére
zs lapod van, szóval ki tudod próbálni vidkari nélkül. tápod milyen?
cpuid hwmonitorral tudod nézni, hogy mennyit pörög a procihűtő, de idleben szerintem mindenképp halknak kéne lenniük.
frostytech meg eléggé fura, nekem a saját tapasztalataimmal nem igazán vág össze a tesztpados mérésük. 150Wos fogyasztás mellett 20 fok alatt deltaC légen... persze.
-
nagyúr
válasz proci985 #32675 üzenetére
Azt az árkategóriát néztem, és ami tetszetős is nagyon az a Scythe Grand Kama Cross és az újonnan bemutatott Gelid GX-7-es. Ezen teszt alapján mind2 hangosabb is mint a gyári stock. Az hogy is lehet?
Nem tudom egyébként, hogy ha a gyári CPU hűtőt lecserélem, kicsivel halkabb lesz-e a gépem, így sem túl hangos, de azért hallható. A VGA-n levő Cyclone hűtés is elvileg a csendesebbek közé tartozik, szal más nagyon nem csinálhat zajt, hacsaknem a tápom.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz KaiotEch #32674 üzenetére
ha ilyen 12k körüli kategóriát is nézegeted, akkor Thermalright HR02 Mucho. csendes, mem is elfér tőle, csak a magyar beszerezhetősége problémás. esetleg ha nagyon nem kell hűtés, akkor vegyél egy Hyper212őt, cseréld a ventit valami halkra, és rakd a borda hátoldalára, úgy biztos nem akad összes semmivel.
hangra... a gyártók kb azt írnak a specifikációra, amit akarnak. van pár megbízható oldal, pl a silentpcreview, nekik van süketszobájuk is. másképp marad az rpmek nézegetése, tapasztalatok alapján 1000-1200rpm fölötti halk 120as venti nincs, ugyanígy nincs csendes 400-650rpm fölött. rpmet nézd, az azért elég jól megmutatja, hogy mit lehet várni egy ventitől.
az ár se biztos mutató, a Thermalright TY140 pl egész olcsó minőségi ventik között, mégis az egyik legjobb darab a piacon.
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz gulliver123 #32668 üzenetére
a mennyire hangos nagyon relatív kérdéskör. újabb intelek annyira már nem fogyasztanak sokat (legalábbis alapon), üresben/közepes terhelésnél pedig általában elfogadható a hangjuk. de proci és proci között is van eltérés.
95Whoz az intel rézmagosat szokott adni.
igazából ki kell próbálni, aztán ha nem elég, akkor vannak jobbak is a piacon.
-
agressiv
addikt
-
fematthew89
tag
válasz beluschi #32666 üzenetére
Hát igazából egy árban van, de akkor ezek szerint a Gelid GX-7-es szerinted jobb?
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos! / Tel.: 30/820-2515 E-mail: FEMatthew89@gmail.com / PH! megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=fematthew89
-
gulliver123
csendes tag
Szerintetek menyire hangos a i7 2600 as gyári hűtővel? érdemes lecserélni?
A gyári hűtő rézmagos vagy full-alu? Mekkora a különbség a rézmagos és az full-alu között Ha esetleg nem ajánljátok a gyárit milyet érdemes?Válaszotokat előre köszi
" Never underestimate the power of stupid people in large groups." Mark Twain
-
beluschi
tag
válasz fematthew89 #32665 üzenetére
Ahogy látom nem tuningolsz, így hűtési teljesítményben a Brocken is bőven elegendő és talán halkabb is lehet, bár egyik hűtővel sincs tapasztalatom.
Homeworld forever
-
fematthew89
tag
válasz beluschi #32664 üzenetére
Igen ezt a cikket olvastam róla...csak nem tudom eldönteni, hogy ez legyen vagy az Alpenföhn Brocken, amit tegnap ajánlottak...
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos! / Tel.: 30/820-2515 E-mail: FEMatthew89@gmail.com / PH! megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=fematthew89
-
beluschi
tag
válasz fematthew89 #32660 üzenetére
Itt egy teszt róla és egy pár hűtőről.
Nagyon jól hűt, de nem a leghalkabb, mondjuk ez relatív, kinek mi a hangos. NH D14-nél hagosabb, a gyárinál meg halkabb ez biztos.
Homeworld forever
-
bagocsi
csendes tag
Sziasztok!
AMD 1075T procira, magas ramokkal, milyen hűtőt ajánlanátok?
Lényeges, hogy halk legyen. -
fematthew89
tag
válasz agressiv #32661 üzenetére
Ja még nem...Alpenföhn Brocken-t ajánlottak eddig, de én is nézelődtem és ez meg tetszett...hátha van valakinek azért beírtam és tud róla mondani némi jó dolgot...
-
agressiv
addikt
válasz fematthew89 #32660 üzenetére
Nem lehet olyan rossz, bár még nem próbáltam. Azt hittem már eldöntötted..
Hát még a borz.....
-
fematthew89
tag
Hali!
AMD Phenom II x4 980 Black Edition procira ezt a Gelid GX-7-es hűtőt találtam...ki mit tud róla mondani? Mennyire hűt halkan és egyben jól?
Mettyú
-
BoB
veterán
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
gulliver123
csendes tag
Köszönöm válaszotokat.
-
nagyúr
válasz gulliver123 #32651 üzenetére
Egy az egyben nem megy rá, ha találsz hozzá átalakítót akkor megoldható.
-
t256
őstag
válasz Merlinclub #32653 üzenetére
Köszi megnézem ezeket. Arctic vagy Cooler Master milyen manapság? Pár éve Hyper TX2 hûtötte az E2180-as procimat, de az eléggé hangos volt.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Merlinclub
senior tag
válasz gulliver123 #32651 üzenetére
Nem megy rá, más a lyuktávolság, hacsak nem valami ritka ASRock specialitás alaplapod van
T256:
Alpenföhn GrossClockner RevB [link]
A sima, nem revB olcsóbb...
Prolimatech Lynx [link]
Thermalroght True Spirit [link][ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
Hali! Athlon II X4 635 (2.9 ghz) procihoz milyen hûtõt ajánlotok a gyári helyett? Tuning max 3,3-3,4-ig menne, de fontosabb lenne, hogy halk legyen. Fõleg terhelés alatt.
Max 10000 Ft a keret.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
gulliver123
csendes tag
Sziasztok!
A socket 775 hűtő rámegy a socket 1155 lapra? Csak mert van egy jókis toronyhűtöm dell x-ps-ből, és felhasználnám
-
HollyBoni
veterán
válasz fematthew89 #32648 üzenetére
Hűtéssel kapcsolatban nincs. Én BF3 multis aggyal gondolkozok,bár azt sem tudom milyen VGA-d van. De ha már ott van rajta egy tuninghűtő,csak azért is húznám.
-
fematthew89
tag
válasz HollyBoni #32647 üzenetére
Csak kíváncsiságból mit érsz el vele? A tuning max arra lenne jó, ha ilyen benchmark "b*zi" lennék szerintem...vagy játék közben is észrevenném? Natív 3,7 GHz eddig elég volt Neked van tipped amúgy hűtéssel kapcsolatban?
-
HollyBoni
veterán
válasz fematthew89 #32646 üzenetére
Én tuti tuningolnám.
-
fematthew89
tag
válasz windlord #32639 üzenetére
Alap feszen használom minek tuningoljak egy 3,7 GHz-es 4 magos procit? Új vagy használt az mind1, de ha használt akkor ne legyen túl régi, mert úgy tudom ezeknek van valami üzemidejük... Pontos típust és a kollegáról tudnál dobni egy linket?
-
HollyBoni
veterán
válasz bmollszeptim #32643 üzenetére
Nem akarok okoskodni,de miért nem K-t vettél? 5 ezer ft-al drágább és durván lehet húzni.
-
jookomak
őstag
válasz bmollszeptim #32643 üzenetére
Akko' legyen a true, mert nekem is az van.
-
jookomak
őstag
válasz bmollszeptim #32641 üzenetére
True nagy terhelés alatt jobb, igaz erősebb, nagyobb fordulatú venti kell hozzá, amit ráadásul nem is adnak mellé. Könnyebben szerelhető, mint a mugen (odafér az ember keze), hűtőbordás ramok is könnyebben elférnek. Egy tuning nélküli 2600-on csak a szimpátia, illetve a kialakítás dönthet. Meg hogy van-e 1155-ös lefogató hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok. i7 2600,melyik a jobb hűtés a kettő közül?Thermalright Ultra120 eXtreme vagy scythe mugen 2 reb b?melyik a halkabb és jobb teljesítményű?előre is köszi a választ
üdv.
-
windlord
őstag
válasz fematthew89 #32637 üzenetére
Tuningolod a procit, vagy alapon használod?
Csak új érdekel, vagy használt is szóba jöhet?Ha újat akarsz, akkor szerintem Alpenföhn Brocken.
Merlinnél most 11k környékén van. -
dannyl
addikt
válasz Merlinclub #32626 üzenetére
Valami nem hagy nyugodni Pár napja írtad, az Enermax ETS T40-ről, hogy hangos, és ezt teszttel alá is támasztottad. Azt mondtad, hogy a csicsája miatt hangos (nyilván itt a venti oldalán kivágott enermax feliratra gondoltál), de ahogy nézem, a színes ventiseknek nincs kivágás az oldalán. Esetleg, ha tesztelsz valamikor, beleférne egy színes ventis teszt is? Csak a zaj érdekelne, a hűtést nyilván nem befolyásolja ez az apróság.
Köszi -
fematthew89
tag
Sziasztok!
Van egy AMD Phenom II X4 980 Black Edition processzorom és a gyári hűtőjét le szeretném cserélni, mert valami katasztrófa játék közben Mit ajánlotok helyette? Olyan 10k körül szánnék rá!
Üdv: Mettyú
-
Tempes
tag
Megjött az Enermax hűtőm. A gyárihoz képest leszabályozott fordulaton 25 fokkal hűvösebb. A proci még nem volt húzva, remélem úgy is szépen teljesít majd.
-
HollyBoni
veterán
Ebben az AC Freezer Xtreme csodában nem lehet ventit cserélni,csak ilyen speciálisat lehet belerakni? tatabánya nevezetű tag ilyen hűtőt használ olyan házban mint ami nekem van,és még ez simán belefér. Egyátalán jó hűtő ez,megéri azt a 7-8k-t?
PH! teszt alapján elég sz*r.
[ Szerkesztve ]
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok. i7 2600,melyik a jobb hűtés a kettő közül?Thermalright Ultra120 eXtreme vagy scythe mugen 2 reb b?melyik a halkabb és jobb teljesítményű?előre is köszi a választ
üdv.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz GribMate #32631 üzenetére
külön nem tudtam tesztelni régebben, a régi konfig visszaépítése meg több órás meló lenne. pár oldal mért nélküle, kb 2-3 fok volt az eltérés.
egyébként valamennyit segített, passzív üzemnél a backplate is szépen átmelegedett.
másik oldalról viszont nagyon megnehezítette a beszerelést, illetve alultápos házak közül is csak egy kötegbe fért be miatta a hűtő. a facelift már nem is kapta meg, annyit tényleg nem ért.
-
ggeleven
őstag
válasz Merlinclub #32626 üzenetére
Várom, várom!
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Gerisz #32628 üzenetére
megköszönném
más, polírozott IFX14 vs intel gyári, i5-760 @ stock, egy kör self test passed után:
intel: 66/65/66/62
ifx14: 48/45/48/44az intelnél volt két 120as venti még pluszban 650-750en, ez az IFX14nél nem fért be. majdnem 20 fokkal jobb eredmény házban, impresszív. ja és az intelnek terhelésnél megjött a hangja, az IFX14nek maradt fixen(TY140x2 @1130-1150rpm), szóval hangban is érezhetően jobb volt a thermalright megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Gerisz #32620 üzenetére
látom SAd van. intel felfogatással nézted anno, annál is picit hozzáér a hőcső a felfogatás alaplappal párhuzamos részéhez?
más: Thermalright IFX14 + Pressure vault bracket system (aka Silver Arrow gyári felfogatás): IFX14et sikerült összehozni socket1156al (giga p55a-ud3). ramok fölé belóg, felfogatással épp érintkezik, vagy sem (asztalon ezt még határesetre meg tudtam állapítani, házban szerelve esélytelen). elölről hátulra berakva összeakad a Cosmos oldalsó légterelőjével, hála égnek utóbbi kiszedhető. annak már kevésbé örülök, hogy a légterelőbe be volt rakva 2x120as venti 600-800rpmen, pici extra huzatot csinálni a videokártyának (meg az északi hídnak). sebaj, elvileg el tudom fordítani 90 fokkal, és úgy már elvileg működne. pullpullban.
az SA felfogatás három fokkal egyszerűbben szerelhető, mint a H Type, hűtő elforgatásához se kell kiszedni a lapot, de magánál a bordáknál és a ventiknél ismét eszembe jutott, hogy miért is szoktak csuklani a mérnökök, akik szerint ez így egy elfogadható megoldás volt. a szerelési leírás viszont még mindig tagadhatatlanul Thermalright (egy 5x5centis kép a doboz hátoldalán, sockettől függetlenül... ami azért gáz, mert pl socket1156on van egy fém backplate, socket775ön nincs).
a pressure bracket egyébként eléggé szépen van nikkelezve, súlya is van rendesen. drága, de van benne anyag. a backplate műanyag inzulátorja viszont nem tudom, hogy mennyit fog bírni. bár ennél legalább a csavaranyákat nem fogja lenyírni az alaplap idővel, mint anno a H typenál.
aztán persze ha egyszer majd lesz lányom, és lesz kérője, akkor lehet azzal fogom tesztelni, hogy össze tud e rakni egy konfigot az IFX14el, persze házba építve.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Már régebben is majdnem cseréltem Freezer 13 pro-t azonban végül maradt, most viszont váltottam fx6100-re ami jó 6-7 fokkal melegebb és nagyon szemezek a Brockennel. Freezerrel teljesen elégedett vagyok, csak kicsit erősebb hűtő lehet jól jönne. Szerintetek átlagos tuningra van értelme cserélni Brockenre vagy maradjon az Arctic?
[ Szerkesztve ]
-
szg88
őstag
A lefogatás passzol
-
szg88
őstag
-
Gerisz
addikt
Megy a Brocken 1 ventivel.
Ma még szoktatás van, mert a Silver Arrow alatt is 3 napos volt a paszta, mondjuk a brocken erre max 1.5napot kap .Azt kérdezném meg, mikor teszteltétek a fél órás teszt alatti maximum értéket vettétek, vagy amikor letelik a fél óra és ami kijön maxnak azt.
Ugyanis a Brocken félúton 2°C-al magasabb értéket is adott mint a fél óra leteltével.
A Silver Arrow-nál folyamatos terhelés esetén 1°C a maximum eltérés pl 59-60°C , a Brockennél 2-3°C ez a lépcső. Fölmegy, aztán le, föl-le.A Silver Arrow nem hűti meg a 2500K-t 5ghz-en, négy perc után lekapcsoltam a tesztet, mert 91°C-on volt 2 perce. Persze házhűtés csak minimális segítség van két darab 600-on forgó S-flex egy elől és egy hátul.
-
nagyúr
Ez most hogy is van? Itt van egy összefoglaló teszt elég sok hűtőről. Ez a Gelid GX-7 különösen ajánlott plecsnit kapott itt PH!-n szóval ez is számításba jöhet. De a linkelt teszt most, hogy is van? A Scythe Grand Kama Cross nem lehet hangosabb elvileg 25dB(A)-nál ennek ellenére, a teszt alapján 46dB(A)?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Malibutomi #32606 üzenetére
Esetleg ha sikerül ráoperálni akkor egy 120mm-140mm ventilátor adapterrel ki lehet küszöbölni, hogy a bordán túllógó lapátok mellé fújják a levegőt.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Malibutomi #32612 üzenetére
ráírt értékeknek nem szabad hinni, csak a hőfokoknak és a tapasztalatnak.
ha nem elég széles a hűtő, akkor tényleg nem lesz jobb a 140es venti.
-
1989rigo
tag
Üdv Mindenkinek!
Ma tettem bele a gépembe a 2500k-s procit, és a jelenlegi cpu hűtőm nem úgy tűnik hogy hűvösen tudja tartani elég gyengusz erre a procira, legalább is az én meglátásom szerint.
milyen hűtőt tanácsoltok a procira?Üdv Szabolcs
A megvásárolt termék értékelése után reklamációt nem fogadok el. Üdv Szabolcs
-
nagyúr
Újra itt. Nézegettem még hűtőket(persze nem felejtettem el, hogy egyik fórumtárs visszaír 4 cpu teszjéről), de láttam a már említett Grand Kama Cross-t és a Big Shuriken II-t. Melyik lenne a jobb 2 közül illetve elférnek alatta már sokszor leírt ~6cm-es ramjaim? Alpenföhn Himalaya még szóba jön, de az dupla áron van. Köszi.
-
old-dog
aktív tag
A HexaCore AMD Phenom II X6 1055T procin lévő ventillátor alapból 3500-at, terhelésnél (játéknoknál) eléri a 6500-at pörög, így elég zajos (repülőgép). Kérnék ajánlatokat, milyen hűtőt vegyek rá 10-15 ezer Ft- ig, ami halk is.. Előre is köszi. ASRock N68-VS3 UCC alaplaphoz is jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz Malibutomi #32606 üzenetére
A 140-es ventilátor az esetek nagy részében baromság, mert félre fújja a levegőt, kivéve persze akkor, ha a borda is van akkora mint a ventilátor..
Hát még a borz.....
-
Malibutomi
nagyúr
Kipróbáltam a brockent a TY-140-el.
Hát a 140-es kicsivel halkabb, viszont 1,4375V - 4GHz-en nem tudja megfogni a procit, a Brocken gyári ventije viszont igen.
Nálam 53 fokra van állítva a cél hőfok, ott felkapcsolja a lap a ventit. A gyári 12 centis itt 1500-at pörög, és 52-53 fokon megfogja a hőfokot, a 14-es 1300-on pörög, és szépen felmegy a hőfok 55 fok fölé, aztán egy idő után lekapcsol a gép. -
ggeleven
őstag
válasz Merlinclub #32107 üzenetére
Ebből lesz valami, tudsz vele foglalkozni? Vagy csak én nem találtam meg a végeredményt?
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
proci985
MODERÁTOR
p55ös lapokkal/foglalatokkal mennyire akadhat össze egy backplate? gigabyte p55a-ud3mam van, és nagyon úgy néz ki, hogy van valami extra a foglalat alján.
ő lenne a felfogatás, közismertebb nevén ez a Thermalright Silver Arrow felfogatása. meg lehet az Archonnak is ez van.
másképp: Thermalright Silver Arrow ugye nem akad össze a p55a-ud3 hátlapi panellel?
bordát felméretem már (Thermalright IFX14 jön át socket1156ra), normál méretű ramok beférnek alá.
más: gyári intel lynnfield (i5-7x0) hűtő méretre pont akkora, mint az IFX14en a backplate hűtő. és meglepően elég.
[ Szerkesztve ]
-
apa77
csendes tag
CM Hyper 412 PWM már 2011 október közepén megjelent. Magyaroszágra még nem bírt eljutni...
Látta már vki ezt a hűtőt a magyar boltok kínálatában? -
Cobra73
csendes tag
Üdv.
Valaki közületek tesztelte a Thermaltake Frio Advanced cpu hűtőt?!domyzilah
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest