- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagylalt
senior tag
válasz
MPowerPH #33398 üzenetére
H100-nál akkor nincs is jobb fél vízhűtés ugye?
Ahogy nézem a hivatalos weblapján elég hangos is tud lenni. Mármint a ventilátorok.
Meg tudnám azt oldani, hogy veszek ventiket és azokat rakom rá?mod: Milyen pasztát tudnál ajánlani hozzá? Valami márkásabb jöhetne egy ilyen komoly rendszer alá.
-
MPowerPH
félisten
válasz
fagylalt #33392 üzenetére
Ez ugyan az, mint a Corsair H70, ha emlékeim nem csalnak. A H100 annyiból más, hogy dupla ventis radija van, ami piszok sokat számít egy ilyen kompakt rendszernél. Pont a kis radi miatt szoktak ezek a konfigurációk elvérezni.
<MZ/X>: Brocken -t vedd meg, sokkal erősebb, mint a Mugen 2.
-
<MZ/X>
őstag
válasz
ExtremeClock #33395 üzenetére
Úgy néz ki mégiscsak 8150 lesz egy 990FX-UD3-ban. Egy AC 13-al azért lehet valamicskét tuningolni?
-
<MZ/X>
őstag
Mugen 2 6-ért jönne el hozzám, míg egy Alpeföhn Brocken 8-ért. Nem akarok világcsúcs tuningbajnok lenni, de minél jobbat lehet húzni rajta minél kisebb fesszel annál jobb (fx-8120 vagy 8150)
-
MPowerPH
félisten
válasz
fagylalt #33387 üzenetére
Elvileg erősebb lesz. Itt egy video róla.
Míg a hőcső egy bizonyos hőmennyiség után már nem tud többet elszállítani, így hiába szellőzteted a lamellákat, úgy hogy azok szinte hidegek, a hőcső nem tud így sem több meleget elvezetni.
Míg a vízhűtésnél ez a korlát sokkal magasabb, még ha ilyen kompakt darabról is beszélünk. Ugye alapból sokkal nagyobb mennyiségű a víz, amit keringtetsz, no meg sokkal gyorsabban is teszi. Szóval ha kicsit több pénzed van, akkor H100. Ilyen 28k-s tételnél az a plusz 7k már nem számít.<MZ/X>: Mugen 2 5k-ért nagyon jó vétel.
A 8120 -ból pedig lazán kihozol többet is azzal a hűtővel.
-
<MZ/X>
őstag
Egy AC Freezer 13 és egy Mugen 2 között mekkora különbség van? E kettő között kell döntenem. AC 4350 lenne, Mugen 2 5000. AM3+ alaplapra lenne, egy 8120-ból @1.3v 4000Ghz-t kéne kihoznia.
-
ExtremeClock
aktív tag
Srácok!
TX3 EVO-t fel lehet úgy tenni amd-re hogy vízszintesen fújja a luftot? -
MPowerPH
félisten
válasz
fagylalt #33383 üzenetére
Merlintől kell megkérdezni, elvileg már elérhető. Ugyan úgy jó 1155-re is. Csak azért van benne a nevében az SB-E, mert kapsz hozzá lefogatót, és nagyobb a teljesítménye.
Pedig azt a félvízhűtést nem szabad ám leírni, a H100 a maga nemében nagyon jó megoldás, és ott nem kell számolni a hőcsövek korlátaival. Igazából a legjobb léghűtéseket is beelőzi egy hangyányit. Ha meg hideg a víz, akkor agyon is csapja őket.
-
catchingmonk
csendes tag
válasz
ExtremeClock #33384 üzenetére
semmi
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz
catchingmonk #33380 üzenetére
Amihez nem értesz ne szólj bele. Kösz.
-
fagylalt
senior tag
válasz
MPowerPH #33382 üzenetére
Mikorra ígérik a születését? Bár nekem nem s2011-re kellene, hanem s1155-re.
Teljes vízhűtő rendszeren gondolkoztam, de aztán elvetettem, mert drága lenne már az nekem...
Ilyen félvízhűtés szóba se jött nálam.Nem tudom, hogy mire lenne képes. Ez üti-e a Phanteks-et vagy nem?
-
catchingmonk
csendes tag
válasz
ExtremeClock #33379 üzenetére
persze
fel lehet -
ExtremeClock
aktív tag
Srácok!
TX3 EVO-t fel lehet úgy tenni amd-re hogy vízszintesen fújja a luftot?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gerisz #33373 üzenetére
vastagabb lamella is segít, ritkább viszont mindenképp.
hű, ennyire restriktív lenne a Brocken? kéttornyos hűtők egy ventit azért igénybe szoktak venni a kialakításuk miatt.haddent: nekem egy duplatornyos hűtőm van, mellesleg nagyon sűrű és nagyon vékony lamellákkal. még annak az időszaknak a végéről, amikor az emberek még 120x38as Deltákkal/Sunonokkal is kísérleteztek léghűtőkkel. q6600 3.0@1.200at megfogta 67 fokon, két 300rpmen pörgő 140es ventivel, csendben. 2x660on 48, 2x900 45, 2x1300 43 fok volt a legmelegebb mag.
nagyobb bordák 800-1050g körül mozognak, a mostanában elterjedt kevésbé restriktív lamellázással alacsony fordulatú ventikkel jól kell, hogy teljesítsenek. főleg az alapvetően félpasszívra kitalált bordák.
-
Yeffy
veterán
válasz
ExtremeClock #33376 üzenetére
ok, az lesz.
-
Gerisz
addikt
válasz
haddent #33372 üzenetére
Nem biztos, hogy mindenbe bele kellene szólnod egyébként.
Ebben az esetben az lenne a helyes megfogalmazás, hogy azok a bordák amiknek ritkább a lamellája azoknál hatékonyabb a hűtés még alacsonyabb fordulatú ventivel is.
Mert ugyanis egy 600rpm-en forgó ventivel szerelt Silver Arrow azt a teljesítményt nyújtja mint két 1000-es ventivel a Brocken, egy 4,5-en futó 2500K-n, de majd meglátod, ha kész lesz a teszt a D14-el is és Merlin közzéteszi. (Még nem fejeztem be ezért nem tudja közzé tenni) -
Yeffy
veterán
válasz
ExtremeClock #33370 üzenetére
np.
rendben, thx oda is -
Yeffy
veterán
válasz
ExtremeClock #33367 üzenetére
az ok, de mint írtam, am3ra kell...
Gerisz: rendben, akkor nem aggódom, köszi!
-
Yeffy
veterán
válasz
ExtremeClock #33364 üzenetére
thx, de az már nem fér bele a keretbe sajnos... de kösz az infót. a Brocken ennyivel "szarabb" lenne ebből a szempontból?
-
Speed®
titán
válasz
Tothgera30 #33361 üzenetére
Azt vettem le az eddig írtakból, hogy meglévő cuccról van szó, nem most venné..ha nem így van, akkor igazad van, ilyesmit nem szabad ma már venni..egy Core2 Cerka/Pentium rommáveri a PentiumDt ~bármiben és ~5k.
Persze a fanless kivitel még ezekre a cuccokra is piszok drága..igazából megkérdőjelezhető a létjogosultsága is ennek az egész fanless témának, mert ahol teljesítményre is igény van, ott már aránytalan költséget jelent.
Én mostanában a Z600al szórakozgattam a Miniben, zárt rendszerben elvan alap procival, de ha picit is piszkálom, már túllépi a biztonságos szintet..szóval rákerültek a ventik, még ha 6-800rpmen is, de kell a huzatjuk.
-
catchingmonk
csendes tag
értem köszi
-
-
Speed®
titán
válasz
catchingmonk #33352 üzenetére
Virágtartónak újító jellegű ;p
Előzőekben leírtakhoz annyit fűznék hozzá, hogy neked nem tuningra, hanem használatra kell hűtő, arra viszont nem kell sokat költened, egy TX/EKL bőven megteszi..
Feltételezhetően soha nem lesz tuningolva a cucc a lap okán, ergó felesleges vagyonokat költeni rá, a csendes üzemhez meg fentiek elegendők.Tothgera30
Nézd meg azokat a cuccokat..erre te komolyan költenél ilyen szinten..?
Tudod, én is csípem a kussos szetteket, de kb. a gép értékének 3xosa. -
válasz
catchingmonk #33355 üzenetére
Ez csak az erősen bevérző jobbik szemem miatti érdekesnek nevezhető látásmódom által kialakult csőlátás szerű förmedvény következménye és puszta nyelvbotlás egybeesése volt, nem fogalmazás! Ha külön hsz.-eket írsz azzal nem is lenne gond (bár statban viharszerűen megugrik a szakmai hsz.-ek száma), de hogy a legtöbbje válasz és nem értelmes/minőségi/felvilágosult/világi/témába tatozó/új információt megosztó hsz.-nek tekinthető, ezért nincs afféle balance, csak farmolás. Tehát nyitsz egy új hsz.-t, és ahogy korábban én is/más is, beírta hogy kinek szánta azt a szövegrészt az adott hsz.-en belül. Lásd fentebb! De ez is egy nagy baromság így, mert semmi köze ennek a témához, tehát off-ba teszem!
ui.: Látom mások szeme is bevérzett...
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Azért van a szerkesztés gomb. Hasznos megfogadni az ilyen tanácsokat, mielőtt egy Modi jelentkezne be nálad.
-
haddent
addikt
válasz
mert rohadt zavaró, hogy 3db egyébként szinte értelmetlen választ 3 külön hsz -be raksz...
-
catchingmonk
csendes tag
válasz
Tothgera30 #33354 üzenetére
uhh szépen megfogalmaztad ez igen
legközelebb egybe irom
Miért baj hogyha külön hozzászolásokat nyitok ?
nem értem -
válasz
catchingmonk #33347 üzenetére
Szívesen. De máskor ennyi hsz.-t ne generálj, írd egybe, mert ezért kib@sznak mint macskát sz@rni. Jobb ha erre odafigyelsz, míg Chuck Norris nem áll itt mellettem!
#33346 Speed(R): Azért egy normális CPU hűtő nem árthat, én rátenném valamelyik Scythe Ninja generációt, az nagyon halkan, akár passzívan elvinné és 24/7-es gépnek ideális lehetne. Bár az én igényeim megkövetelnének egy jó kis Antec kecót neki, természeteseen egy CX400-ast tennék bele, egy venti nélküli Ninja3-at, a VGA-ra egy AC S1-et, HDD-t bele egy Scythe Himuroba, vagy hasonlóba, mellé a rendszernek egy SSD-t. Végül egy TY-140-est vagy Slip Stream 140-est tennék a Ninja aljára, felfelé fújó üzemmódban, fix 300-400rpm-re belőve, hogy keringesse a levegőt, de azért csönd is legyen!
...de ez se rossz...
-
catchingmonk
csendes tag
válasz
catchingmonk #33352 üzenetére
jó lesz az ő gépébe
-
catchingmonk
csendes tag
válasz
catchingmonk #33351 üzenetére
oda adom a nagyinak
-
haddent
addikt
válasz
catchingmonk #33349 üzenetére
Hát ha nem szeretnéd, hogy az egész gépet dobhasd ki a kukába, akkor azt a tápot dobd ki amíg lehet!!
-
catchingmonk
csendes tag
válasz
catchingmonk #33348 üzenetére
tápokhoz nem értek
-
catchingmonk
csendes tag
válasz
Tothgera30 #33345 üzenetére
kösz az infót
-
Speed®
titán
válasz
catchingmonk #33342 üzenetére
Khmm..szerintem picit eltévedtél az igényeddel..az abban a lapban elérhető extrém tuninghoz egy gyári hűtő pont megteszi..zéró tuning..nomeg 400as kodegány..öö..kéremkapcsojjaki ;p
Pedig olyan határozottnak tűntél elsőre, hogy ilyet nem vártam -
válasz
Jó, ehhez nem kell olyan nagy, egy 300-400w-os elég! De 400W-os Codegentől az ég óvjon! Be ne tedd a gépbe! Egy Corsair CX400-asra vadássz, talán FSP, Enermax, Seasonic, Chieftec tápokat jó áron kifoghatsz. Szerintem a Corsair Cx, Vx, Hx, Tx és Enermax Pro, Modu, Eco tápokat keresd elsősorban!
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz
Abban a lapban lesz nem ExtremeClock
Nem lehet benne húzni.Codegen=Kuka.
-
catchingmonk
csendes tag
válasz
Tothgera30 #33340 üzenetére
Esprimo D2151 alaplap
DDR2:4Gb ram
GT240 1Gb VGA -
Speed®
titán
válasz
catchingmonk #33339 üzenetére
Masszívat..12Von legyen combos..de nem kell hűha kategóriára gondolni, ha nem extrém tuning a cél..egy normális 400as táp bőven elég.
-
válasz
catchingmonk #33339 üzenetére
Többi hardver? Amúgy tényleg tápos topicot látogasd meg!
-
catchingmonk
csendes tag
tudom hogy ez nem ide tartozik, és milyen tápot ajánlanátok D945 tuninghoz
?
-
Yeffy
veterán
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy AM3ra, 4, ill. 6magosra, érdemes-e megvenni eközül a két hűtő közül valamelyiket? Nem nagyon ismerem a márkát, ti mit gondoltok?
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz
catchingmonk #33334 üzenetére
Jó választás.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
catchingmonk #33331 üzenetére
Egyben nem.
-
Speed®
titán
válasz
catchingmonk #33326 üzenetére
Figyelembe véve a proci kvalitását illetve fűtőértékét, a 6-8k ársávban nézelődnék max..ott pedig a Freezer13/Pro jó ajánlat, esetleg a ritkán beszerezhető Xigmatek Gaia, vagy apróból túrva Mugen 2..az mindent visz.
-
catchingmonk
csendes tag
válasz
ExtremeClock #33330 üzenetére
az elfér egy BTX házban ?
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz
catchingmonk #33328 üzenetére
Noctua D14
-
catchingmonk
csendes tag
-
catchingmonk
csendes tag
válasz
Merlinclub #33327 üzenetére
pl ?
-
Merlinclub
senior tag
válasz
catchingmonk #33326 üzenetére
A lehető legnagyobb kapacitásút, mivel az egy KAZÁN!
-
catchingmonk
csendes tag
ÜDV
Intel pentium D945 procit szeretnék húzni milyen hűtőt vegyek hozzá persze ?(normális áron).
köszi -
haddent
addikt
válasz
Tibicsucsu #33321 üzenetére
Na csak hogy ne legyen magányos én a TX3 Evo ra szavazok
Nagyon jó hűtő az árához képest, és halk is. De cserélhető is a venti rajta, tehát...
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz
Tibicsucsu #33318 üzenetére
Freezer halkabb
-
BoB
veterán
válasz
Tibicsucsu #33318 üzenetére
Neked is azt javaslom mint az előzőeknek:
Ha halkság számít, akkor ne 9 centiméteres ventillátorosat vegyél.
Xigmatek Gaia -
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Athlon II X3 445-höz keresek halk hűtést. Tuning nem lesz max bekapcsolom a negyedik magot ha nagyon szükségem lesz rá (nem lesz). Most 3 maggal használom alulfeszelve. Az lenne a legfontosabb, hogy halk legyen és max 5-6 ezer Ft.
Úgy láttam a CM Hyper TX3 és AC Freezer 7 pro megy itt nagyon. A kettő közül melyik hallkabb? TX3 EVO-ért érdemes pár százassal többet fizetni? Van esetleg más ajánlat?Köszi
-
pulex
csendes tag
válasz
ExtremeClock #33316 üzenetére
koszonom szepen, kozben rajottem, es meg is probaltam atallitani, de a biosban ez a lehetoseg nincsen meg sajnos
amugy a lap egy sapphire ipc-am3dd785g.
-
pulex
csendes tag
válasz
ExtremeClock #33310 üzenetére
tehat minek a feszultseget csokkentsem, es hol? biosban?
-
proci985
MODERÁTOR
kb mi az a max 120as ventifordulatszám, amit még elviselsz? passzív/400/800/1000 rpm?
passzív 10ért elég erős nincs, az legolcsóbban kb 12-13kért a Thermalright HR02 macho, az megfelelően erős házszellőzéssel már szépen viszi alapon. de a ventije 300rpmig lassítható igény szerint, 600-700 körül pedig már levegőt is mozgat még relatív csend mellett (az kb az a pont, ahol egyes monitorok elektronikája már hallatszik a cpuhűtő mellett).
feljebb Scythe Ninja 2/3, belassítva. használtan 7k, újonnan 10k körül.
esetleg ha apróban találsz Thermalright HR01 plust, az 10k alatt megáll egy megfelelően halk ventivel (swif2-1200 elég, alapvetően egy passzív bordáról van szó), csak egy kb 3 éve kifutott modellről beszélünk, amiből egyrészt kevés volt, másrészt a mai napig passzív/lowflow bordák között az élmezőnyben van.
esetleg egy AC13pro is jó választás lehet egy megfelelően agresszív (értsd, eléggé leszabályozott) ventiprofillal. ha pl egy FSP tápod van, akkor a táp bőven el fogja nyomni úgy használva azt is, hűtésre elég, és picit olcsóbb.
-
pulex
csendes tag
válasz
ExtremeClock #33308 üzenetére
tok segg vagyok ezekhez a dolgokhoz (is): minek vegyem le a feszultseget 1.25-re?
marmint a prociet, v a hutoet?
-
pulex
csendes tag
Sziasztok!
eloszor is szoljatok ram, ha mar valahol volt errol szo, de a kereso nem nagyon talalt ezzel kapcsolatban semmit.
Szoval a kerdesem a kovetkezo lenne:
Milyen hutot vegyek a procimhoz egy silverstone sg05 hazba, amibe csak 8,2 cm magassagig fer el a cucc? a gyari proci huto (amd phenom II x4 955BE) keptelen 60fok alatt tartani a procit, raadasul ugy, h maximumon porog. egyreszt irgalmatlanul hangos, masreszt a procit sem szeretnem orakon at (jatek kozben) 60+ fokon fozni. Neztem a silverstone altal kifejezetten a sugo szeriahoz ajanlott NT06-E-t, ami egy fanless huto, es ugyan azt irtak, h fan nelkul ert el olyan hatast, mint a procihoz tartozo gyari ventillator, de ez rajtam nem segit, mert nem halkitani akarok, hanem a hatast fokozni.elore is koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- EAFC 25
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest