Új hozzászólás Aktív témák

• CharlieFirpo

tag

válasz aginor #97336 üzenetére

Abszolút értem az álláspontodat, de nem valószínű, hogy ez fog történni. Nem tudjuk miért lett ráfizetés a Oly-nak a fotóüzletág, de az lett. Ilyen árak mellett is. A kameraeladások csökkennek, vagyis nem reális terv, hogy egy alacsonyabb árszint mellett felfuttatják az eladások számát, hogy így legyenek a pénzüknél.
    Egy kisebb általános árkorrekcióra azonban most - átmenetileg - tényleg szükség van, mert egyszerűen senki más nem szarja le a konkurenciát ilyen módon és mértékben, mint az Oly. Ennek a gyakorlatnak a folytatása pedig rossz ómen a jövőre nézve.
    Szerintem egy csomó célra még mindig az m4/3 a legolcsóbb, ha rendszerszinten gondolkozunk, nem csak egy gépben, meg egy-két kiválasztott objektívben. Lehet, hogy csökken a különbség, de még mindig érezhető.
    Egyébként én is egy olyan lépést várnék el az új cégtől, amit valószínűleg nem tesznek meg. A termékpaletta frissítését, modernizálását. Kis fixek-WR-esítése, firmware frissítések lencsékhez és gépekhez, mindent hozzáadni a meglévő modellekhez, amire csak műszakilag lehetőségük lenne. Egyetlen példát mondok. A kis 17/1.8-on képtelenek voltak megoldani azt, hogy a később kiadott gépekre rakva az MF-clutch elhúzása után ne kelljen még a gépen is mindent beállítani az MF-használathoz. Apróság, szinte semmibe nem kerülne és sokat javítana egy meglévő termékük értékén. De van ilyen apróság egy csomó.
    Na, egy ilyen átgondolt modernizálás után már nem az olcsósítás lenne a fő elvárás sokunk számára.

Charlie

Új hozzászólás Aktív témák