Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz jmakk #62788 üzenetére

Egyetértek, a fényerőt mondjuk szeretem (amihez meg üvegméret kell sajnos, legalábbis frontlencsénél mindenképpen), de .. a sunyik amúgyis tökhülyék. 24 megapixelen ők gyártanak szenzort a saját A7-ükhöz is és a Nikon D600/610-hez is. A Nikonok hülyére verik szenzorban a sunyit. :D A 36 MP-s D800 vs A7R-nél dettó ez a helyzet, a sunyi tényleg nem tudja rendesen kiolvasni a saját szenzorát ? Rendesen zajosabbak, a kis bázistávolság miatt meg a mikrolencsék eltolásával sem sikerül teljesen korrigálni a túl lapos szögben beeső fényt a szenzor szélén és jönnek a színi hibák.. a görbe szenzor más üveget kíván.. a sunyi raw (legalábbis az A7 szériáé) meg még veszteségesen tömörítve is van .. a RAW .. :Y :W Obipark meg inkább legyintek...

Én is billegtem nagyon sokat APS-C-s szenzorok terén Sony és Fuji téren. Fujitól "féltem" (X-Trans vs. Adobe, AF), Sony se szenzor, se üvegpark és a kisebb 5000-es modellen nincs vakupapucs, Panáról nem akart nagyon meggyőzni senki, amit fogtam az meg úgy hmm-hmm, nem rossz nem rossz, de az E-M1 egyhetes próba lebüntetett végül :)

@ madgie, ja, funnak jó ;]

Új hozzászólás Aktív témák