Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Schanyee

    senior tag

    válasz Studi #50032 üzenetére

    Köszi, megnézem!

    Ami még érdekes, nem volt időm alaposan kitesztelni, de lőttem egy fotót az Oly-val meg Panával is P módban iso 1600-on. Amin először meglepődtem, de aztán eszembe jutott, hogy erről már olvastam, hogy az Oly 1 FÉ-vel világosabb képet húz vissza olyanra mint amit a Pana ad. Szóval JPG-ben lőve az Oly 1/100-as záridőt adott azonos képhez, a Pana meg 1/200-at (a rekesz azonos volt). Amin másodjára meglepődtem, hogy az Oly képe olyan zajos volt, mint ha a Panán legalább 3200-as ISO-t használtam volna. Lightroomban utólagos módosításkor is az árnyékok kihúzása sokkal rosszabb végeredményt adott.

    Mondom ez így valami nem stimmel, beállítottam manuális módba, 3200-as ISO-ra, RAW+JPG kép. Na itt azonos beállításokkal a végeredmény is azonos lett, JPG formátumban is. Plusz a zajosság is helyreállt, az Oly érezhetően kevésbé volt zajos és a színek se másztak el.

    Találkozott valaki ezzel a jelenséggel? Mármint főleg az első zavar, hogy P módban milyen zajos lett a kép. Sok időm nem lesz ezzel sem foglalkozni, mert hétvégén a Pana váz már nem lesz nálam.

Új hozzászólás Aktív témák