Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
"Azt sem értem igazán, hogy miért nem lehet egy nagyított képrészletet átküldeni wifin a telóra"
Ezt komolyan nem tudja? Ahhh... (Neked E-M1-ed van, ugye?)
Tehát amikor manuálfókusznál megy a belenagyítás az élőképbe, akkor nem a nagyítást küldi át wifin? Akkor ez így makróra konkrétan teljesen használhatatlan..."Meg miért nem lehet a by wire rendszerű fókuszmotort vezérelni a telefonról."
Ha ezen azt érted amit én, tehát hogy szinte lenne egy fókusz-stackinget végrehajtó funkció, hát az természetesen nagyon király lenne (és simán megoldható), de ezt már említeni sem akartam fentebb

(ha már ez szóba került, írtam már korábban párszor hogy a gyártók számára elméletileg semmi nehézség nem lenne, a gyakorlatban viszont meglepő és sajnálatos módon totál sci-fi, hogy laptopról/számítógépről, tehát egy _jól_áttekinthető_képernyőről_ és kényelemsen használható billentyűzetről lehessen _mindent_ beállítani a fényépezőgépen, profilokat létrehozni, stb, de ilyen tempóban ez még évtizedek "fejlődése" lesz...)
Az Oly 60/2.8nál ugye focus-by-wire van, így a mechanikussal ellentétben elég macerás fókuszeltologatóst játszani. Mondjuk már úton van a megrendelt makró-sínem, és az majd megoldja (elvileg még jobb is, csak macerásabb lesz felszerelgetni meg mégis mekkora poén lenne hogy csak beállítani programban hogy 3 centit pásztázzon X képből aztán hadd szóljon... De az ilyen "űrkorszakbeli" újítások gondolom majd akkor lesznek elérhetőek ha már telepeseket küldtünk a Marsra...
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nem lesz extrém magas ára a Ryzen 7 9850X3D-nek
- Linux Mint
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Steam topic
- További aktív témák...
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest